Liigapelaajien hokkarit naulaan –ketju

  • 293 969
  • 653

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Bluesissa kaudella 2012-13 piipahtanut Jens Westin lopettaa uransa.

Ihan oli mennyt unholaan ja oikeastaan ohi koko mies. Näköjään koko kauden pelasi.

 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Se ei ollut tyylikkäin tapa lopettaa uraansa häviämällä Leijonille 1-7, mutta Mikkel Bødker on tehnyt päätöksensä 33-vuotiaana. Bødker oli kerran myös Liiga-pelaaja ja on kunnia nostaa hänet tähän ketjuun. Bødker tuli tutuksi Lukosta työsulkukaudella 2012-2013, kun tanskalaisvahti Simon Nielsen houkutteli veljensä Fransin lisäksi myös Bødkerin ja Philip Larsenin Raumalle.

Kyseisestä työsulusta mieleen muistuvat useimmille ehkä parhaiten Erik Karlsson Jokereissa ja Jason Demers Kärpissä, mutta roppakaupalla ammattitaitoa Liigaan toivat myös tanskalaiset. Lukko-trion lisäksi myös JYPin Lars Eller ja Tapparan Jannik Hansen olivat mukana. Osasyynä heidän näkemiseensä saattoi olla myös Elitserienin kieltäytyminen ottaa työsulkupelaajia. Kaikki olivat kotimaansa lyhyen (5-6 vuotta) NHL-historian suurimpia uranuurtajia. Heistä Bødker oli myös aikansa korkein tanskalaisvaraus kasivarauksellaan ennen Nikolaj Ehlersin tulemista.

Vaikka Lukon tanskalaisista saattoi puhua enemmän kollektiivina, Bødker oli itsekin varsin ylikylän ukko Liigaan ja teki 29 otteluun tehot 21+12=33. Hänet valittiin marraskuun parhaaksi pelaajaksi. Vaikka Lukko joutui eroon tanskalaisistaan ja NHL-kausi alkoi, joukkueen kevät oli lopulta Justin Azevedon showta ja onnistui etenemään välieriin täysin sulaneen runkosarjavoittaja Jokereiden kustannuksella. On pelkkää jossittelua, mitä tanskalaisten jatkaminen olisi vielä tuonut.

Bødker kasvoi NHL-pelaajaksi siirryttyään 15-vuotiaana Ruotsiin ja sieltä kahden kauden jälkeen OHL:ään. NHL-ura oli 709 runkosarjaottelun mittainen ja hän teki niissä tehot 118+209=327, joilla Bødker on kaikkien aikojen tanskalaispörssin neljäs. Kaudella 2013-2014 syntyi piste-ennätys 19+32=51. Bødker edusti neljää seuraa. Viimeiset kolme kautta hän vietti Euroopassa, kaksi Sveitsissä ja viime kauden Ruotsissa HV71:ssä. Toki Bødker oli myös maajoukkueen tärkeimpiä lenkkejä ja kesti kansainvälistä vertailua myös isojen maiden avainpelaajiin.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös