Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Liigapelaajien hokkarit naulaan –ketju

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Dev, 14.06.2014 klo 13.11.

 1. Dev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Näitä uran päättymisiä tulee joka kauden päätteeksi jonkun verran, joten ajattelin että tällainen ketju olisi tarpeen. Menneen kauden päätteeksi neljä suomalaista kiekko-ikonia Ville Peltonen, Marko Tuulola, Fredrik Norrena ja Sami Kapanen heittivät kimpsut ja kampsut lopulta naulakkoon ja lopettivat peliuransa. Saman teki myös Kimmo Kuhta joka totesi, että ei ollut oikein enää pelihaluja ja se oli siinä. Virallinen uran lopetus siis vasta tänä vuonna hänen kohdalla.

  Ja myös IFK:n pitkäaikainen luottopuolustaja Mikko Kurvinen on nyt heittänyt hokkarit naulaan ja lopettanut peliuransa. Mies kärsi muutaman viime kauden aikana niin paljon loukkaantumisista, että tämä oli varmasti oikea päätös. Kurvinen palkittiin IFK:n toimesta myös kultaisella sormuksella, palveltuaan seuraa yli kymmenen vuotta.

  Tuoreimpana tähän listaan voidaan nostaa liigaurallansa yhteensä 433 runkosarjapeliä ja 104 playoff-ottelua pelannut Antti Aarnio , joka on kiittänyt facebookissa fanejaan ja ilmoittanut, että hänen uransa on nyt loppu. Aarnio on alunperin Kärppien kasvatti ja pelasi organisaatiossa yhteensä 14 vuotta, kunnes tämän jälkeen siirtyi Lappeenrantaan SaiPaan ja sieltä lopulta viimeiselle päätepysäkille Hämeenlinnaan ja HPK:hon. Nyt on sitten hokkarit naulassa.

  Huhut kertovat, että näiden lopettaneiden herrojen joukkoon olisi kohta myös tulossa Tuukka Mäkelä. Ilmeisesti jotain lentäjänhommia vireillä miehellä.

  Myös Ex-liigapelaaja Teemu Kesä ripusti tänä keväänä hokkarit naulaan.
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2014 klo 13.28
 2. bulftrik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Bruins, MM, LHC
  Ilveksen rosteriin viime kaudella kuuluneet Arto Tukio ja Masi Marjamäki lienevät tämän ketjun osastoa, vaikkei mitään virallista varmistusta kummaltakaan ole tullut. Myös Miro Hovinen saattaa olla sitä, mutta hieman epäilen koska teki paluun keväällä. Tosin saanut niin monta hittiä päähän että kannattaako enää ottaa riskiä ja jatkaa pelaamista? Seuraava voi olla kohtalokaampi kuin se että on pari kuukautta sivussa peleistä.
   
 3. lätkämies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Columbus Blue Jackets
  Lainaus:
  Tämä olisi tavallaan sääli, mutta huhuja uskon sillä näistä hommista kyseinen herra puhui jo silloin kun HPK ei järjettömyydessään jatkoa T-73:lle enää tehnyt. Jos varmistus tulee, niin hattu päästä tuollaiselle persoonalle ja väriläiskälle.
   
 4. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Kyllähän Masi sanoi radiossa finaalien aikaan että oli ollut jäällä ja alkaisi olemaan pelikunnossa kohta, mutta kun pelit olivat jo ohi. Luulisin että ainakin koittaa ensi kaudella miten käy. Voi olla että paikat eivät kuitenkaan kestä.
   
 5. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa ja Pena
  Lainaus:
  No voi paska. Jotenkin sitä elätteli vielä toivoa, että mies joskus esiintyisi oranssissa. Tai siis senhän olis pitänyt pelata Kerhossa koko ajan uransa loppuun asti, mutta jostain syystä ei. Hieno äijä.
   
 6. Fireblade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & Baby Beast
  Antti Aarnion uran päättyminen hieman ennenaikaisesti kyllä harmittaa. Siinä on kaveri joka ei säästellyt itseään, ja laittoi kroppaa likoon joka kerta kun kaukaloon hyppäsi. Lämmöllä muistelen Antin pelaamista, vaikka viimeiset vuodet pelasikin muualla kuin Kärpissä.
   
 7. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Pitäisikö tähän nyt listata muutama ennenaikaisista siemensyöksyistä kärsivä liigakiekkoilija?
  Mallina nimimerkin "UHLBÄCK" legendaarinen heitto syksyltä 2004 - kirjoitan, mutta en lue ketjun aloitusviestiä enkä edes paria viimeisintä viestiä.

  Liian aikaisin lähteneet kiekkoilijat Lainaus:
  Itse asiaan: myös TPS:n Tuomas Suominen saattaa olla ripustamassa hokkareita naulaan lopullisesti.
   
 8. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Oletko varma, että Suominen sen jälkeen kun on ajanut kesän ja syksyn taksia ei voi saada Tepsiltä niin loistavaa tarjousta, mistä ei voi taaskaan kieltäytyä?
   
 9. Dev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Harmittavasti saadaan tähän listaan uusi nimi. Lukkoon aikaisemmin tänä kesänä siirtynyt puolustaja Jyrki Välivaara joutuu lopettamaan uransa. Viime kaudella jo vaivoista kärsinyt mies on nyt saanut viestin lääkäriltä, että se oli siinä. Enää ei hokkareita jalkaan.

  Jyrki Välivaara joutuu lopettamaan uransa
   
 10. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Lainaus:
  Toivottavasti sai reilun allekirjoituspalkkion lugulta...
   
 11. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Lainaus:
  Vakuutuksista ne saa hakea pois, urpå.
   
 12. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Lainaus:
  Oletko varma?
  Täällä on usein mainittu, että kyseiset vakuutukset ovat liian kalliita.
  Voihan olla, että lugulla oli ennakkotietoa vammoista ja siksi hommasivat vakuutuksen.
  Tai sitten Välivaaran leirillä oli tietoa ja siksi ottivat vielä rahaseuralta viimeisen sopimuksen, vaikka tiesivät, että pelaaminen on epävarmaa tai mahdotonta.
  Outoa on, että Dufvan kesätreeneissä syntyy moinen vamma.
  Melko varmasti kyseessä on joku vanha vaiva.
   
 13. Lainaus:
  Tästä olikin jo keskustelua tuolla Lukon puolella ja olisi mielenkiintoista tietää mikä on totuus asiassa?

  Lainaus:
  Lainaus:
   
 14. Jukan takahiukset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Toivottavasti sai. Pystyypähän Välivaara ja porilaiset nukkumaan yönsä rauhallisesti.

  edit. Sen verran lisää aiheesta, että harmittaa tuo Välivaaran lopettamispäätös, mutta onneksi tilanne selvisi hyvän aikaa ennen liigakauden alkua. Huonoin homma olisi ollut molemmille osapuolille olla ns. "löysässä hirressä" asian suhteen. Kaikkea hyvää Jyrki Välivaaralle.
   
 15. Sphinx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Mitä vakuutuksiin tulee niin selväähän se on jo ihan maalaisjärjellä, että mikäli jotain vakuutuksia palkanmaksua varten loukkaantumisten varalle on olemassa, vakuutusyhtiöt haluavat jäädä niissä voitolle. Eli toisin sanoen seuralle tällaisten vakuutusten ottaminen on pitkän päälle tappiollista. Jääkiekossa kun näitä loukkaantumisia sattuu aika tasaiseen tahtiin - käytännössä aina on joku pelaaja loukkaantuneena joka joukkueesta - niin en näe oikein järkeä tällaisten vakuutusten ottamisessa seuran kannalta.
   
 16. lebak Jäsen

  Lainaus:
  Lukon allekirjoittamisbonuskäytännöistä en tiedä, mutta seuran tiedotteessa ilmoitetaan, että pelaajasopimus purkautuu automaattisesti.

  Kaikkea hyvää Jyrkille! Harmi, että joutui jo laittamaan hokkarit naulaan, vaikka vielä olisi ollut intoa kentille ilmeisesti.
   
 17. ilu Jäsen

  Lainaus:
  Liigan pelaajasopimus toki on asiasta hieman eri mieltä:

  Lainaus:
   
 18. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Mutta sitähän me emme taas tiedä mitä mieltä asiasta on Jyrki Välivaaran ja Rauman Lukon välinen sopimus. Sen tietänee paremmin asianosaiset.
   
 19. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  http://www.sjry.fi/media/uploads/pelaajasopimus-liiga-2012-2015-final-27.4.2012.doc

  En tunne asiaa paremmin, mutta eikä tuon sopimuksen pohjalta toimita aina? Tietysti Välivaaralla on saattanut olla esim. koeaika, jos vanha vamma on todettu lääkäritarkastuksessa ennen sopimuksen allekirjoitusta.
   
 20. Repolainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Onko Välivaara edes läpäissyt lääkärintarkastusta? Muutama vuosi sitten Angel Krstev ei läpäissyt ja sopimus Lukon kanssa purkautui.
   
 21. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tuon pohjalta sopimus varmaankin tehdään, mutta eikös noihin sopimuksiin pysty kirjaamaan erillisiä lisäpykäliä? Ei tuossa sopimusluonnoksessa näytä esim. olevan mitään KHL-pykälää, ja silti tiedetään että monella pelaajalla sellainen on.
   
 22. ilu Jäsen

  Lainaus:
  Suomessa toki on sopimusvapaus, mutta lähtökohtana Liigan ja pelaajayhdistyksen välillä on ollut, että tuo sopimus takaa työntekijän perusoikeudet. Näiden päälle toki voidaan sopia myös muista asioista pelaajan eduksi.

  Lainaus:
  Pelaajalla on velvollisuus osallistua seuran järjestämään lääkärintarkastukseen ennen sopimuksen voimaantuloa. Oletettavasti siis Välivaara on sen läpäissyt tai Lukko ei ole sitä järjestänyt.

  Lainaus:
  Terveydentila ei ole riittävä peruste sopimuksen purkamiseen koeajalla.


  Mutta siis toki Lukko ja Välivaara ovat keskenään voineet sopia mitä tahansa sopimuksen irtisanomisesta tai purkamisesta sekä mahdollisista korvauksista. Mikään Lukon tiedotteen mukainen "luonnollinen automaatio" tuo ei kuitenkaan ole.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2014 klo 10.26
 23. Ratikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko & Red wings & Stevie Y
  Lainaus:
  Mistä näin päättelet? Onhan tuo voinut tulla esille juuri Lukon lääkärintarkastuksessa. Sopimuksesta ei ole kuin muutama viikko aikaa.
   
 24. ilu Jäsen

  Lainaus:
  Ihan siitä, että sopimuksen julkistuksesta on viisi viikkoa aikaa ja tiedotteen mukaan lonkka kipeytyi kesäharjoittelun yhteydessä, ilmeisesti muutama viikko sitten. Mutta kuten sanottua, kaikki on mahdollista.
   
 25. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Yleensä lääkärintarkastus on ennen sopimuksen julkistamista. Jos pelaaja ei läpäise lääkärintarkastusta, sopimus ei astu voimaan ja sitä ei siten luonnollisesti julkaista. Sitä en tiedä miten toimitaan ulkomaisten pelaajien kohdalla sillä monesti sopimus julkistetaan vaikka pelaaja itse ei olisi vielä saapunut maahan. Riittääköhän tuohon silloin lääkärintodistus sähköpostitse?

  Yhtä kaikki, Välivaaran kunto oli suuri kysymysmerkki jo viime kaudella. Nyt se ei ole enää kysymysmerkki. Mahtava ura hänelläkin on takana jonka kruununa miesten tasolla ei enempää eikä vähempää kuin maailmanmestaruus.