Liigan verkkosivut – liiga.fi

  • 1 007 465
  • 4 458
Suosikkijoukkue
Kärpät
Perinteisiä tilastoja ei yksittäisistä peleistä nää, jumalauta nehän ovat nähtävillä varmasti jossain Suomi-sarjassakin!
No niinhän sitä luulisi mutta faktaa on se että Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen tilastointi on tällä hetkellä vielä huonommalla tolalla kuin Liigassa. Siellä kun erehdyttiin myöskin uudistamaan systeemejä täksi kaudeksi.

Esim. mainitusta Suomi-sarjasta on saatavilla ottelupöytäkirjat jossa näkyy maalintekijät, syöttäjät, jäähyt ja torjunnat mutta eipä juuri muuta. Edes kokoonpanoja ei välttämättä löydy. Eikä tällä hetkellä ole saatavilla ainakaan finhockey.fi sivustolta minkäänlaista pistepörssiä tai muutakaan koottua pelaaja- tai joukkuetilastoa.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä kohtaa luottaisin kyllä enemmän Liigapörssin tietoihin kuin rakkaan Liigamme.

Tietääkseni Liigapörssille on koko kauden toimitettu viralliset pöytäkirjat, joten heidän tilastotietoihin (pisteet, plusmiinukset, laukaukset) voi luottaa todellakin paremmin kuin Liigan virallisiin nettisivuihin.
 

Momppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tietääkseni Liigapörssille on koko kauden toimitettu viralliset pöytäkirjat, joten heidän tilastotietoihin (pisteet, plusmiinukset, laukaukset) voi luottaa todellakin paremmin kuin Liigan virallisiin nettisivuihin.

Hyvä että viimeinkin löysin sivuston jossa näkee Juuse Saroksen oikean torjuntaprosentin 93,6. Liigan sivut näyttänyt melkein koko kauden alakanttiin, tällähetkellä näyttää 93,1. Parissa pelissä Sarokselle on merkattu liigan tilastoihin viimeisen erän päästetty/päästetyt maalit, mutta ei ollenkaan torjuntoja.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Onko tätä minkä verran käyty läpi viimeaikoina?

Tässä radion ääressä, kun joutuu olemaan, niin ehtii klikkailla kaikenlaista, myös jopa Petri Variksen naamaa. Ainoastaan se, että siitä ei pääse mihinkään.

Muistan tästä olleen puhetta joskus, mutta tätä ns. pientä epäkohtaa ei ole vieläkään korjattu. Tarkemmin, kun katsoo, niin onhan tuossa alempana sitten linkki, mutta ei sitä enää klikata.

Miksi tämä on näin vaikeaa?
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Miksi kaikki voittolaukaus-kisaan päättyneet ottelut on merkitty JA eikä ratkaisumaalin tekijöitä löydy?

Toinen kerta kun liigan sivuja tällä kaudella käytän ja toinen kerta kun ihmettelen mitä helvettiä siellä oikein säädetään.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onkos tämä ollut täällä jo? Elikkäs Tilastot.me osoitteessa sellaiset tilastot, joihin uskaltaa ehkä jopa luottaa. Kehitettävää riittää, mutta myös potentiaalia.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onkos tämä ollut täällä jo? Elikkäs Tilastot.me osoitteessa sellaiset tilastot, joihin uskaltaa ehkä jopa luottaa. Kehitettävää riittää, mutta myös potentiaalia.

En varmaksi sano, mutta Max Wärnillä saattaa olla yksi piste liian vähän. Ainakin Nelonen on lähetyksissään viime aikoina näyttänyt, että Wärnillä olisi 25 pistettä ja nyt kun eilen tuli 1+1, niin jompi kumpi on ollut väärässä. Vika voi tosin aivan hyvin olla Nelosen päässä.

Muuten oikein hyvä sivusto ja tuolta pyrin itse jatkossa katsomaan tilastoja, kun Liigan sivuja ei tunnuta saavan millään ilveellä kuntoon.
 

Noma

Jäsen
Ilveksen kauden avausmaali on nyt korjattu tuonne oikein. Se on tosiaan liigan tuottamissa xml:ssä edelleen merkitty Keränen (Asplund), minkä vuoksi se varmaankin Jatkoajassakin on niin.

Tämänkaltaisia virheitä on liigasta johtuen varmasti muitakin, joten niitä saa ilmoitella kyllä, niin korjaillaan.

Liigan omilta sivuilta ei tuota pelaajien ottelukohtaisten tilastojen listausta löydy, joten sikäli se virheiden bongaus ei hirveän helppoa ole.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Nyt jutskaillaan, että liigan tilastot voisi olla vähintään entisellään tammikuun lopussa. Mitähän tuokin sitten tarkoittaa?

Ilta-sanomien uutinen asiasta.

Tekisipä mieli tietää mikä täkäläinen firma tuota puuhaa. Muistaakseni viimeisin suuri sm-liiga.fi sivustouudistus oli erään oululaisfirman käsialaa ja kaikki muistavat miten järkeviä tilastot silloin olivat. Ettei nyt vain olisi sama firma asialla.

Puhun siis tästä kun muutama vuosi sitten tilastot olivat kyllä ihan oikein mutta esitystapa kaikkea muuta kuin tavanomainen.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Tehostajahan oli tämänsyksyisen tilastotietokantafarssin taustalla jotenkin, tuskin sitä on palkattu korjaamaan julkaisujärjestelmän puutteita. Sitäpaitsi Tehostaja ei ole oululainen firma.

Olisikohan siis julkaisujärjestelmää paikkailemassa nyt sama oululainen firma joka sen aikanaan liigalle toimitti muutama vuosi sitten. Ihan puhdasta spekulaatiota tämä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jotenkin niin tyypillistä touhua tänä päivänä. Ammattitaidottomat päättäjät ostavat halvalla paskaa, sitten yritetään selittää että "Ei tässä mitään paskaa ostettu vaan oikeasti tämä on ihan vitun hyvä systeemi ja ihan pian tämä saadaan toimimaan", kunnes sitten joudutaan helvetin pitkään kestäneen taistelun jälkeen toteamaan että "oli tämä sittenkin paskaa" ja palkataan oikeat ammattilaiset korjaamaan asiat. Tulipa taas halvaksi valita se edullisin vaihtoehto!
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästäkin on nyt jäänyt vaan taas se kysymys, että miksi tälläisissä asioissa säästetään?

Ja herää myös kysymys, että miksi sitä vanhaa järjestelmää ei pidetty ylhäällä niin kauan kuin uuden järjestelmän toimivuudesta oli varmuus? Puhelinluetteloa selaamalla löytyy hyvin helposti vaikka 10 firmaa, jolla on kokemusta ja referenssejä tämäntyypisten järjestelmien kehittämisestä, testaamisesta ja tuotannosta. Ansaitsee kyllä jonkun erikoispalkinnon kauden päätteeksi - vaikka yleisöpalkinnon, jos sellainen jaetaan.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se firma, joka tämän tilastosotkun selvittää ja laittaa kuntoon, saa kyllä kovan referenssin omille nettisivuilleen ja asiakasmateriaaleihinsa. Tein tuossa sellaisen ajatusleikin, että mitä jos olisin itse ollut vastuussa uuden tilastojärjestelmän hankinnasta - olisin toiminut seuraavasti.

1) Olisin kartoittanut Suomesta ja esimerkiksi Ruotsista toimivia, reaaliaikaisia urheilutulospalveluita
2) Olisin tutustunut kyseisiin tietopalveluihin kaikessa rauhassa ja ottanut yhteyttä lajiliittoihin, jotka sivustot omistavat. Mikä on ollut hyvää, mikä huonoa ja miten palvelu ylläpitoineen ja vikojen korjaamisineen on toiminut?
3) Olisin valinnut pari, useamman tilastopalvelun rakentanutta firmaa ja jutellut heidän kanssaan siitä, mitä ollaan hakemassa ja mitkä ovat laatuvaatimukset
4) Tarjousten perusteella valitaan toimittaja ja sidotaan laskutus toimivuuteen eli viimeinen milestone-maksu lähtee sitten, kun järjestelmä on toiminut 3 kuukautta

Nämä siis ihan maalaisjärjellä mietittynä, ilman että olen koskaan rakentanut tai tilannut yhtään tietojärjestelmää. Voisiko tämä olla käytännössä noin helppoa?
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Nämä siis ihan maalaisjärjellä mietittynä, ilman että olen koskaan rakentanut tai tilannut yhtään tietojärjestelmää. Voisiko tämä olla käytännössä noin helppoa?

Ei se valitettavasti ole näin helppoa oikeassa elämässä. Myös suomalaiset toimittajat (esim. Tieto) hinnoittelee palvelunsa pilviin ja laatukin rupeaa pätkimään. Uutta sovellusta ostaessa pitää olla vähintään tarjoajan veroiset asiantuntijat mukana, muuten tulee sutta ja sekundaa tai euroja palaa kaksin-kolminkertainen määrä.

Tässä tapauksessa on taidettu vain ottaa halvin tarjous ilman sen pidempiä arviointeja...
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja herää myös kysymys, että miksi sitä vanhaa järjestelmää ei pidetty ylhäällä niin kauan kuin uuden järjestelmän toimivuudesta oli varmuus?

Nykyisin on käynyt valitettavan yleiseksi se että käyttäjät suorittavat lopputestauksen, ja uudet sivut lyödään verkkoon ihan raakileena.


Uutta sovellusta ostaessa pitää olla vähintään tarjoajan veroiset asiantuntijat mukana, muuten tulee sutta ja sekundaa tai euroja palaa kaksin-kolminkertainen määrä.

Tässä on minusta kaiken A ja O kun lähdetään ostamaan uutta systeemiä. Ostajan puolellakin pitäisi olla asioista päättämässä sellaisia ihmisiä joilla riittää asiantuntemus ymmärtää mitä ollaan ostamassa. Myyjät kyllä puhuvat mustan valkoiseksi ja saavat myytyä vaikka minkälaisia paskasysteemejä ylihintaan jos ostaja ei ymmärrä mitään koko systeemistä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös