Liigan varmistuneet siirrot

  • 4 265 884
  • 9 611

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Mooseshan tuli Lahden tilalle. Mikäli Toivola olisi julkistanut tämänkaltaisen kaverin tulleen Z tilalle, Toivola oltaisiin työnnetty vartaaseen ja voideltu bensiinillä ennen tuleen tuikkaamista.

Jos Toivolan olisi julkistanut Zaborskyn paluun niin muutama kahjo olisi työntänyt Toivolan vartaaseen siitäkin kun hankkii olkavammaisen juudaksen joukkueeseen liian kalliilla.

Tosin alas on mennyt liiga kun liigan kovimman(?) palkkabudjetin jengin fanit ovat tyytyväisiä että ykköspyssy korvataan tällaisellä Mooseksella.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Tosin alas on mennyt liiga kun liigan kovimman(?) palkkabudjetin jengin fanit ovat tyytyväisiä että ykköspyssy korvataan tällaisellä Mooseksella.

Anteeksi, olemme tästä todella pahoillamme.

Ja eihän tuohon kaikki näytä todellakaan tyytyväisiä olevan, eikä välttämättä pidäkään. Vaikea tuosta kaverista on mitään sanoa kun ei ole ikinä nähnyt eikä kuullut. Pelit näyttää.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Tosin alas on mennyt liiga kun liigan kovimman(?) palkkabudjetin jengin fanit ovat tyytyväisiä että ykköspyssy korvataan tällaisellä Mooseksella.
Mistä ihmeestä tämä koko Porin vallannut huoli meidän hyökkääjähankinnoista oikein sai alkunsa? Oliko se Ryania riskihankinnaksi tituleerannut onneton meidän leiristä vai mikä hemmetti tän homman nimi on? Ihan lepo vaan. Todennäköisemmin jätkä breikkaa kuin floppaa, mutta olisi tervettä nähdä myös jälkimmäinen skenaario realistisena mahdollisuutena, eikä ainoastaan paskana provona.

Kukaan, edes Kekäläinen, ei luule, että Janne Lahtea voi korvata. Vielä vähemmän kukaan uskoo, että se tapahtuu kolme luokkaa köykäisemmillä kavereilla. Juju on siinä, että meidän hyökkäyksen laajuus riittää siihen, että tälläisiä liikkeitä voidaan tehdä laittamatta kuitenkaan liikaa paineita kysymysmerkkien varaan. Janne Lahtea Rask ja Mooses eivät korvaa, mutta paikkaavat muita rosterin puutteita, ainakin teoriassa ja siinä ohessa toivottavasti osuvat välillä maaliinkin. Jos käy niin paskasti, ettei homma futaa, on meillä aina varaa hankkia kauden kynnyksellä yksi Nokelainen terävöittämään hyökkäyksen kärkeä.

Koskahan muuten viimeksi Jokereiden budjetti on ollut liigan suurin?

Ilmoitettu vai todellinen?
Eikö ilmoitettu budjetti ole aina todellinen, vai onko tää taas joku läppä jota en tajua?
 
Viimeksi muokattu:

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos käy niin paskasti, ettei homma futaa, on meillä aina varaa hankkia kauden kynnyksellä yksi Nokelainen terävöittämään hyökkäyksen kärkeä.

Kun otetaan vielä huomioon, että vuoden vanhemmalle Teräväiselle pitää löytyä kahdesta ensimmäisestä kentästä vakio paikka, ei tuonne ollut mitään valtavaa tarvetta hankkia tässä vaiheessa vielä kallista korvaajaa.
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Herttaista huolenpitoa taas muiden joukkueiden kannattajilta. Jos Jokerit olisi värvännyt jonkun nimimiehen niin samasta suunnasta olisi kuultu, että "helppo tuollaisia on scoutata isolla rahalla, luulisi Kekäläisen osaavan löytää halvempiakin pelaajia". Niin tai näin koskaan ei kaikki ole tyytyväisiä, mutta joudumme odottamaan aikakin 6 kuukautta nähdäksemme kuka on hitti ja kuka huti. Saa nähdä minkälaiset ketjut näistä miehistä kootaan, mutta Jokereilla on ainakin nyt hyvä raamatullinen laituripari Judas ja Moses, ehkä sentteriksi on vielä kesän aikana joku Jeesus tulossa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Missä niin luki? Lähde?

Korpela kertoi huhtikuun puolivälissä, että joukkue etsii yhä ykköspakkia ja ykkössentteriä (Lähde: HPK kasaa taistelevaa joukkuetta: ”Uskomme yleisömme arvostavan” - kolumnit - SM-liiga - www.jatkoaika.com). Tuosta ainakin minä sain sen mielikuvan, että nuo slotit on vielä auki ja sitten joukkue on valmis.

HPK:lla on jo kahdeksan pakkia + Nikkilä. Tuo alkaa määrällisestikin olemaan tarpeeksi. Eiköhän Tuominen siis ollut se ykköspakki.
 

I.Colliander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvän ja pelaavan jääkiekon ystävä.
HPK:lla on jo kahdeksan pakkia + Nikkilä. Tuo alkaa määrällisestikin olemaan tarpeeksi. Eiköhän Tuominen siis ollut se ykköspakki.

Samaa minäkin luulen (ja pelkään). Aika tasapaksu pakisto ja itse asiassa koko joukkue Kerholla on. Ei aiheuta hurraa-huutoja. Menestymiseen vaaditaan esimerkiksi Laaksolta vahvaa tason nostoa. Pelottaa.

-ic
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Hakanpää vaihtaa SM-liiga-Bluesin NHL-Bluesin, tarkemmin ottaen pelipaikka löytynee varmaankin AHL:stä ja Peoria Rivermenistä.

Tai sitten Jatkoajan uutistoimitus on ymmärtänyt väärin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Surulliselta näyttää SM-liigan kannalta tällä hetkellä. En ole aikaisemmin ollut huolissani SM-liigan pelillisestä tasosta, viime kausi oli kaikkinensa huikea, mutta jo varmistuneet tai käytännössä varmistuneet siirrot näyttävät huolestuttavilta. Tässä listaa käytännössä varmoista lähtijöistä kovimpien pelimiesten osalta:

Tomas Zaborsky
Mikael Granlund
Janne Pesonen
Petteri Wirtanen
Perttu Lindgren
Tomas Mojzis
Tuomas Kiiskinen
Janne Lahti
Jani Tuppurainen
Eric Perrin
Petr Hubacek
Mikko Kousa
Justin Hodgman
Joonas Järvinen
Ryan Glenn
Alex Leavitt
Kristian Kudroc
Sami Vatanen
Mathias Porseland

Varmaan kesäkuussa saadaan se joukkueellinen kovia lähtijöitä taas täyteen. Paluupostissa on tähän mennessä tullut Jukka Voutilaista, Timo Pärssistä ja Petri Vehasta.
 
Viimeksi muokattu:

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hys, ei tällaisista asioista saa puhua täällä. SM-liiga on edelleenkin kova sarja ja nuoria pelaajia tulee ovista ja ikkunoista, jotka paikkaavat nämä poislähtijät mennen tullen.

Kuten sinullekin on sanottu useaan kertaan, ei nuorten esiinmarssi ole joka kaudella samanlaista. Liigan taso heittelee vuosittain ja viime kausi oli tasokkain aikoihin. Muutaman vuoden päästä on uudet tähdet. Moni viime kauden tähdistä ei ollut isoja nimiä ennen kautta.

Liigan taso on joidenkin mielestä tippunut joka kausi yli kymmenen vuoden ajan. Siltähän se varmasti aina kauden jälkeen näyttääkin...
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä listaa käytännössä varmoista lähtijöistä kovimpien pelimiesten osalta:

Eikö Sami Vatanen kuulu liigan kovimpiin pelaajiin? Todennäköisesti vain unohdit.

Tässä vaiheessa kevättä useasti tilanne näyttää viime kautta heikommalta, mutta eiköhän kesän aikana saada muutama kova pelaaja tilallekin. Kauden aikanakin tulee varmasti muutama iso nimi mukaan leikkeihin, kuten tänä vuonna esimerkiksi Pesonen ja Hubacek.

E. Kerkesit näköjään lisäämään Vatasen 2 minuuttia ennen kuin viestini lähetin.
 
Tällä hetkellä tilanne tosiaan näyttää vielä synkähköltä, mutta uskon myös monilla joukkueilla olevan vielä kukkaronpohjalla sopivasti ylimääräistä korkean profiilin hankintoihinkin.

Jos Blue linen listalla oli mukana muutamia kesken kauden tulleita pelaajia, lasken tulijoiksi myös viime kaudella lainalle lähteneitä pelaajia. Otetaan pieni katsaus Suomeen päin tulevista pelaajista:

Ortio
Partanen
Moses
Lepine
Kalteva
Quirk
Halonen
Voutilainen
Norman
Pärssinen
Tuokkola
Ville Nieminen
Connolly
Ryan
Brodin
Heshka

(Mäntylä)
(Vehanen)
(Koistinen)

Lisäksi Suomeen päin on huhuttu/mutuiltu ainakin Viitaluomaa, Hirschovitsiä, Kukkosta, Lepistöä, Laaksoa ynnä muuta. Noista isoista nimistä jos edes pari tulisi takaisin, olisi se suuri voitto liigalle. Sinänsä huvittavaa, että tänä päivänä itse tulee toivottua pahimmille kilpailijoille, vaikka sitten Jokereille, korkean profiilin pelaajia, jotta liigassa olisi edelleen valovoimaisia pelaajia. Ulkkaripelaajat ovat aina enemmän tai vähemmän arpoja, mutta kyllä tuolta nyt muutama nousee Sm-liigan kärkitasolle.

Ja näin korkean profiilin liigassa, jossa penkin takana löytyy kaikesta negailusta huolimatta vähintään riittävästi taitoa yksilöiden kehittämiseen, nousee väkisinkin uusia yksilöitä esiin. Teräväinen, Barkov Jr, Ristolainen, Ullberg, Pietilä, Hurri, Ilomäki, Salomäki, Donskoi, Lehkonen, Ikoset, Näkyvä, Ruuttu, Jokipakka, Rautiainen, Markus Granlund, Partanen, Pakarinen, Vainonen, Salmi, Valkonen, Hakanpää, Aaltonen. Tuossa nopeasti kerättynä joukko nuoria, joilla monella liigapelejä takana, mutta paras on silti tulematta. Mikä estää heitä nousemasta ensi kaudella vielä suurempaan rooliin? Vai luuleeko joku oikeasti, että kun pistepörssin kärkikahdestakympistä lähti niin monta pelaajaa, että jollain 30 pisteellä nousee pistepörssin kärkikymppiin?

Ja kuten sanoin, olen itse myös samaa mieltä, että lähtökohtaisesti korvattaa on enemmän, kuin tällä hetkellä on lupa odottaa, mutta toisaalta tällä hetkellä vielä varmaan lähes jokainen joukkue etsii uusia kärkipelaajia.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Surulliselta näyttää SM-liigan kannalta tällä hetkellä. En ole aikaisemmin ollut huolissani SM-liigan pelillisestä tasosta, viime kausi oli kaikkinensa huikea, mutta jo varmistuneet tai käytännössä varmistuneet siirrot näyttävät huolestuttavilta.
...

Totta, mutta pitää muistaa, että iso osa noista viime kauden tähdistä oli vielä vuosi tai pari sitten tuntemattomia AHL/ECHL -värväyksiä, OK-tason liigapelaajia tai nuoria, nimettömiä lupauksia. Hekin nousivat tähteyteen osaltaan sitä kautta, että SM-liigasta lähti se edellinen tähtikaarti rahakkaampiin sarjoihin ja isoja saappaita jäi täytettäväksi uusille nimille. Esimerkiksi Mikko Kousa oli vielä keväällä 2010 keskinkertaisen Pelicansin ylijäämäpakki ja Tomas Zaborsky saapui syksyllä 2009 Ässiin "farminfarmista" ECHL:stä.

SM-liiga on kasvattajasarja, joka ei pärjää talouspuolella NHL:lle, KHL:lle, Elitserienille, Sveitsin NLA:lle, eikä Saksan DEL:lle. Pitää vain hyväksyä se luonnon kiertokulku, että parhaat pelaajat lähtevät ennemmin tai myöhemmin ulkomaille ja heidän tilalleen tulee ei-niin-nimekkäät korvaajat, joista nousee niitä uusia tähtipelaajia ja joiden perään saadaan itkeä taas sitten vuoden tai parin päästä. :)
 
Viimeksi muokattu:

Rapala

Jäsen
Danny Richmond vuoden sopimuksella Pelicansiin. Lähteenä Pelicansin kotisivu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös