Hatchetman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kristian Kuuselaa pidetään ymmärtääkseni "liian hyvänä Liigaan", mutta hänkin on saanut aina lähdöt nopeasti ..
Eipä niitä yrityksiäkään tosin ole montaa ollut, yhden kevään pelasi Ruotsissa (runkosarja 11. 2+4, playoffs 20. 8+5), missä ainakin tilastojen perusteella playoffit menivät vähintään kohtuullisesti, ja heti perään kymmenen vuotta myöhemmin kävi KHL:ssä vajaan kauden verran (52. 7+14).
Kuuselasta, joka oli tosiaan MoDon mestaruuden voittaneessa joukkueessa 3.tehokkain pelaaja pudotuspeleissä, ja ratkaisi 5.finaalin, uutisoitiin Ruotsissa lähtevän joko NHL:lään, tai suurella summalla Kärppiin. Oli liian kova palkkapyyntö MoDolle.

Amurissa oli tosiaan vasta joukkueen 4. paras pistemies, purki itse sopimuksensa, koska joutui äkillisten ja raskaiden perhesyiden takia palaamaan Tampereelle.

Eli 1.kerralla päättyvä sopimus ja parempi tili syynä paluuseen, ja toisessa tapauksessa erittäin painavat henkilökohtaiset syyt pakottivat palaamaan kotiin, ja itse purki sopimuksensa.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Harva pelaaja lähtee montaa kertaa ulkomaille. Jos kahdella kerralla ei onnistu, niin kolmatta ei välttämättä tule. On helpompi tyytyä helppoon tähteyteen ja piste/palkkapussiin. Vähäistä siirtojen määrää en sinällään laskisi puolustukseksi, mutta Kuuselalla ja muillakin voi toki olla henkilökohtaisia syitä helpomman tien valinnassa.


Bertrand teki viime kaudella NLA:ssa 8 maalia 21 ottelussa. Ei aivan luokattoman surkea määrä, etenkin kun ottaa huomioon, että seura joutui karsintoihin kauden päätteeksi. Kun joukkueella ei kulje, niin kohtalaisen vaikea siinä on yksilönkään tehdä kovaa tulosta. Tuolla tahdilla koko kauden pelatessaan olisi hätyytellyt 20 maalin rajaa NLA:ssa.
Toisaalta NLA:ssa on todella kova ulkkarikiintiö, joten hyviin joukkueisiin ei ole mitään mahdollisuuksia jos olet Bertrandin tapainen pelaaja. Karsintaa vastaan taisteleva joukkue oli siitä hyvä, että hän pääsi ylipäätään kokeilemaan sopivasti heikommassa sarjassa kuin KHL/SHL. Tuo oli ensimmäinen kerta kun hän sai jotain aikaan Suomen ulkopuolella, joten häneen voisi käydä sama mitä sanoin Junttilasta. Jos löytyisi tarpeessa oleva heikko joukkue NLA:sta, niin siellä voisi pelatakin mutta pitää olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Vastaavia pelaajia on kuitenkin todella paljon ja kiintiö on tosiaan 5 kpl ostopelaajia. Jos Bertrand olisi ollut tarpeeksi hyvä ja pystynyt auttamaan joukkuetta tarpeeksi myös pisteiden ulkopuolella, niin jatko olisi tullut ainakin jonnekin. Fribourg, Rapperswill ym eivät ole samanlaisia huippujoukkueita kuin 5-6 parasta ryhmää.. Ruotsissakin on välillä heikkoja nousijajengejä, mutta niihin ei pääse montaa ostopelaajaa vuodessa, joten vaikea kuvitella Bertrandin tapaista hakuammuntaa. Normaalisti SHL:n yläketjut koostuvat ihan eri tason tekijöistä..

Mitä tulee Ranskan maajoukkueeseen, niin Bertrand on taitanut olla hieman väliinputoaja. Heillä on paremmat pelaajat isoihin rooleihin, ja keski- ja varsinkin alaketjut kannattaa täyttää erilaisilla pelaajilla. Ranska on kuitenkin A-sarjan aivan heikoimpia joukkueita, joten he ovat altavastaaja käytännössä jokaisessa ottelussa. Silloin ei voi oikein valita liikaa pelaajia, joiden joukkueelle 100% heittäytyminen on kyseenalaista. Olen huomannut samaa kun kannatan pykälää parempaa Latviaa. Hekään eivät valitse keskinkertaisissa liigoissa pelaavia taitoniekkoja aina jengiin, jos heidän sijoituskohde on lähtökohtaisesti 3 ketju tai jopa nelonen.

Uskoisin kuitenkin että Charles pääsee ottamaan rooli seuraavien vuosien aikana. Ranskan materiaali vanhenee käsiin voimakkaasti, joten muutaman NHL-pelaajan ja loistavan S.Da Costan jälkeen on uskomattoman hiljaista! Tämä tuotti jo putoamisen divariin ainakin täksi vuodeksi. Bertrandin luulisi olevan kova tykki kun he pääsevät pelaamaan Koreaa, Itävaltaa, Sloveniaa jne vastaan. Maaotteluissa on normaalisti selvästi kovempi vastus kuin SM-Liigassa, mutta tänä vuonna joukkueet ovat liigan alakastin tasoa.. Ranskan junnut ovat käyneet välillä C-sarjassa asti, joten sieltä ei pitäisi tulla hirveästi apuja Texieriä lukuunottamatta.
Kuuselalle annan sen, että arvostan hänen pelaajatyyppiään! Katselen paljon mieluummin monipuolista laituria kuin yksiulotteisia taiteilijoita. Esim. NHL:n suosikkejani ovat Mark Stonen ja Blake Wheelerin tapaiset soturit. Kristian Kuusela NHL:ään on aika paksua tekstiä (olisi toki voinut käydä pyörähtämässä farmissa kuten lukuisat muutkin), mutta miksei toki olisi voinut vetää SHL:ssä kun siellä ei tosiaan ole mitään kiintiöitä. He palkkaavat monenlaisia sotureita keskiketjuihinkin. Ruotsalaisia vetää myös paljon AHL/KHL-tasolla, joka pakottaa osaltaan käyttämään ulkkareita.

Amur on heikko joukkue KHL:ään, joten siellä pitääkin olla kärkipään ukkoja jos aikoo pelata koko kauden ulkomaalaisena. Jos he haluavat pleijareihin, niin sitten ulkkareiden pitääkin olla Kovia tai viisikkopelin pitää olla timanttia kuten esim. Vladivostokilla tällä hetkellä. Amur on about Tapparan tasoinen joukkue, joten apuja ei hirveästi tule alaketjuista kun lähdetään isojen poikien peleihin. En kuitenkaan nostaisi häntä KHL-pelaajaksi pelkästään tuon kauden takia, ellei sitten olisi halunnut pelata kiintiöttömän Jokerien tms kolmosessa. SHL tai NLA olisivat varmaan toimineet jos olisi ollut tarpeeksi kunnianhimoa haastaa itseään. Jos olet vähänkään parempi jääkiekkoilija, niin Suomessa pääsee liian helpolla kun olet vielä hyvässä peli-iässä. Yleensä tuohon ansaan putoavat lähinnä taitopelaajat kuten Niinimäki tai Hirschovitch, joiden olisi pitänyt tehdä ehdottomasti uraa jossain paremmissa sarjoissa kuin SM-Liiga.

Vanhempana voisi sitten palata takaisin, koska täällä pystyy loistamaan vielä uran auringonlaskussa, mikä on todella vaikeaa nopeammissa ja parempaa oman alueen täyttöä sisältävissä sarjoissa. Tilaa ja aikaa on aika julmetun paljon, jota sitten kompensoidaan "vankilasäännöillä"..
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Ralph

Jäsen
Voi ei! HPK, jolla ei alkukaudesta ole ollut edes kuutta Liiga-tason pakkia, hommasi itselleen uuden vitospakin. Toivottavasti mestaruusjuhlat ei ensi keväältä nyt peruunnu, kun KalPa-fanit tietävän kyseessä olevan erittäin huono hankinta.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa 19-20: Miettisen Mietteillä
Voi ei! HPK, jolla ei alkukaudesta ole ollut edes kuutta Liiga-tason pakkia, hommasi itselleen uuden vitospakin. Toivottavasti mestaruusjuhlat ei ensi keväältä nyt peruunnu, kun KalPa-fanit tietävän kyseessä olevan erittäin huono hankinta.
KalPa-osiossa halutaan taas kerran kuuta taivaalta. Ei kelpaa EHT-Lukka. Ei kelpaa KalPa-ikoni Maione. Saksmanin pitäis varmaan soitetella NHL-jengeille, että irtoisko niiden kärkiketjuista muutamia pelaajia KalPaan loppukaudeksi. Mutta VAIN kärkiketjuista. Mitään kolmoskentän läpsyttelijöitä on tänne turha pyydellä. Lukkakin olisi kelvannut mulle mainiosti.

Onneks kohta kohta lopouu tämäkin sesonki.
 
#Freenahkis / #nahkisDidNothingWrong / #MakeJatkoaikaGreatAgain / #NotMyModerators
191019

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Lukka taitaa sopia Kerhoon passelisti. Jotenkin näkisin johtavana kiekollisena pakkina siellä.

Lainaatteko M.Karjalaisen meille loppukaudeksi?
 
Porin Ässät - SM-liigan viimeinen voittaja! | 7 vuotta vs 57 vuotta

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
1923 (1897), TML & VGK (suomalaiset) sekä Kummitus
Vaikuttaa match to heaven siirrolta, Lukka päässee kerhossa isoon rooliin tutun valmennuksen piiriin (Lukka + Pennanen, Jukurit)
 
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kristián Pospíšil
Tuntuu, että Kaskisen Tepsissä jokainen on mainettaan huonompi pelaaja ja jokaiselta joka sieltä siirtyy pois, odotetaan heti tasonnostoa ja urotekoja. Ans kattoo kuitenkin miten Lukan käy. Ihan kaikkea en ole valmis kuitenkaan Kallenkaan piikkiin laittamaan, jos ei parin metrin pakki pakkia saa lapaan. Niin järkyttävän huono se Lukkakin on ollut.
 
1963

Ralph

Jäsen
Lukka taitaa sopia Kerhoon passelisti. Jotenkin näkisin johtavana kiekollisena pakkina siellä.

Lainaatteko M.Karjalaisen meille loppukaudeksi?
Eikö Erosen tai Nikkilän lainaaminen Ässiin olisi järkevämpää, jos kerran näet Lukan Kerhon johtavana kiekollisena pakkina? Se tarkoittaisi joko Erosesta tai Nikkilästä luopumista.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Michael Keränen IFK:hon loppukauden kattavalla sopimuksella. Sisältää koeajan joulukuun alkuun.

Siistiä. Pari vuotta myöhässä, mutta kuitenkin!
 
2.11.2017. Vapise, bönde.
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kristián Pospíšil
Näköjään se kilpavarustelu on sitten alkanut ihan todenteolla. Tässä mikä vain odottelen koska Ilves julkistaa purkaneen sopimuksen Olli Vainion kanssa ja vastaavasti Lukko ilmoittaa tehneen 2-vuoden sopimuksen Vainion kanssa.

Toki olisi "ihan kiva" yllätys, jos Lukko kairaisi itselleen Winnipegin kakkospakin.
 
1963

Ralph

Jäsen
Tuntuu, että Kaskisen Tepsissä jokainen on mainettaan huonompi pelaaja ja jokaiselta joka sieltä siirtyy pois, odotetaan heti tasonnostoa ja urotekoja.
Ei kai kukaan odota Lukasta mitään kärkipakkia vaan laatua syvyysosastolle. Kuten mainittua, HPK:lla ei ole vielä ollut edes kuutta varmaa Liiga-tason pakkia.

Viime kauden kärkikolmikko Nikkilä, Friman, Laatikainen jatkaa ja nelospakiksi saapui Eronen. Viidentenä jatkaa Karjalainen. Mutta näiden seuraksi tarjolla oli nuoret Latvala ja Laavainen sekä Mestis-kokeilut Nurmikanta ja Tyni. Latvalalta ja Laavaiselta odotettiin tasonnostoa, mutta niitä ei ole näkynyt. Tyni lähti jo ja vain Nurmikanta on näyttänyt siltä, että kuuluu Liigaan. Mutta sitten Nurmikanta loukkaantui ja on sivussa pari kuukautta.

Tähän pakkitilanteeseen Lukka on varsin ymmärrettävä hankinta. Kokemusta Liigasta on jo hyvin ja tuo syvyyttä kapeaan alakertaan ollen lähtökohtainen vitospakki. Ei mikään ykköspakki.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kristián Pospíšil
Ei kai kukaan odota Lukasta mitään kärkipakkia vaan laatua syvyysosastolle. Kuten mainittua, HPK:lla ei ole vielä ollut edes kuutta varmaa Liiga-tason pakkia.
Saattaapa olla hassutteluakin, mutta kyllä lukemalla Tepsin osion ja tätäkin ketjua, niin nyt odotellaan jotain aivan uutta Lukkaa, mutta ei nyt kuitenkaan niinkään Kerhon kannattajien osalta.

Tähän pakkitilanteeseen Lukka on varsin ymmärrettävä hankinta. Kokemusta Liigasta on jo hyvin ja tuo syvyyttä kapeaan alakertaan ollen lähtökohtainen vitospakki. Ei mikään ykköspakki.
Lukkahan on nimenomaan erinomainen hankinta tähän saumaan Kerholta. Tuskin yksikään vakavasti otettava nimimerkki asettelee Lukalle ykköspakin viittaa, mutta varmasti ajaa asiansa hieman suuremmallakin vastuulla jos saa itseluottamuksensa kuntoon. Oikeastaan täysin riskitön veto Toivolalta, missä on vain voitettavaa.
 
1963

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lukka pelasi Kalpassa mainiosti, jäi silloin mieleen ja Turussa homma ei mennyt kovinkaan huikeasti. Luulen myös, että Hpk:n porukassa pelit alkaa kulkemaan paremmin.
 
" Koen, että täällä on paras mahdollisuus kehittyä. Ässissä on nyt hyvä meininki päällä. Täällä on tehty paljon asioita oikein ja puitteet ovat huippuluokkaa. Porissa on ihmisen hyvä olla." - Peter Tiivola 4.12.2019 -
" Seurassa on tällä hetkellä todella hyvä tekemisen taso. Uskon, että pystyn kehittymään vielä ja kaikkea ei olla vielä nähty, " - Valtteri Pihlajamäki 17.9.2019 -

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Michael Keränen IFK:hon loppukauden kattavalla sopimuksella. Sisältää koeajan joulukuun alkuun.

Siistiä. Pari vuotta myöhässä, mutta kuitenkin!

Vieläkö HIFK uskaltaa? Ettei taas karkaisi johonkin ennen kuin on pelipaita päällä?
 
Porin Ässät - SM-liigan viimeinen voittaja! | 7 vuotta vs 57 vuotta

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Vieläkö HIFK uskaltaa? Ettei taas karkaisi johonkin ennen kuin on pelipaita päällä?
Santalasta opittiin, että hiljaa hyvä tulee. Seuraavaksi Larionov, Raanta ja Suomela. Jonne saa luvan jatkossakin tehdä soppareita myös muualle.
 
”Tuli mieleen, että hanskaankin voi vetää." Janne Hämäläinen kommentoi uransa ensimmäistä liigamaalia ottelun jälkeen.

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vieläkö HIFK uskaltaa? Ettei taas karkaisi johonkin ennen kuin on pelipaita päällä?

Älä nyt Salmelaisen yksi tavoite on hankkia kaikki HIFK:lta viime hetkilllä karanneet hankinnat. Nyt on Keränen ja Santala hankittu. Seuraavaksi sitten Raanta. Larionov tulee vetämään taitokoulua ja Gretzkyä me ei tarvita. Gretzky tosin ei ollut kauhean lähelläkään, mutta yritys oli yhtä kova, kuin 15-vuotiaalla sänkypuuhissa. Sentteriosastolle vielä hankitaan siirtorajan kynnyksellä koodinimi JB.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Atte Mäkinen Mestiksestä Ässiin
Nyt on Ässissä 2x Spink ja 2x Mäkinen. Voisi hyvin veikata, että missään Liigajoukkueessa ei ole samaan aikaan pelannut 2x kaksosia.
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia, Jukan haamu 3.0
Atte Mäkinen Mestiksestä Ässiin
Tarvis melkein tarkennusta. Tämä ei siis ole se Atte "attemäkinen" Mäkinen, vaan se toinen Atte Mäkinen, jolla on itseään lahjakkaampi veli?

Siis tämä

Eikä tämä
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy