Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Liigan varmistuneet siirrot

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Tähtipakki, 27.10.2010 klo 21.37.

 1. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Niin ja jos ei olisi purettu silloinkaan niin pelaisi vieläkin Jokereissa. Vaikka jossittelu onkin kivaa niin tämä homma nyt meni näin.
   
 2. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Johan on Isomäen maitolaiturilla vilskettä. Jännä nähdä miten Kärki ja Salminen tulevat pärjäämään.
   
 3. Frölunda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Boston
  Jumalaare, aplodit Ässille, rohkeita panostuksia ja sitä joukkue tarvitsee. Peräpää tiukemmaksi, niin ässät menee pitkälle.
   
 4. L4E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauma Luk
  Lainaus:
  Ihmetellytkin miksi tuo uusi matkakeskus Poriin avattiin. Tuulinen kylmä paikka.
   
 5. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Spurs, Red Wings
  Lainaus:
  Käykää nyt sille Pekallenne viemässä juna-aikataulu, kun jonkun aviisin mukaan on jo hetken ollut käsi ojossa odottamassa (maito)junalaisia...
   
 6. Stuttgarter Jäsen

  Lainaus:
  Eihän Raumalla edes ole juna-asemaa, joten turhaan taitaa Pekka odotella.
   
 7. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Lainaus:
  Asema on, muttei henkilöliikennettä. Tietääkseni. Terveisin: ensi viikosta lähtien raumalainen. Huokaus.....
   
 8. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Spurs, Red Wings
  Lainaus:
  U got the point! Tosin henkilöliikennettömän aseman lisäksi Peksin projektia hidastaa mahdollisten ”maitojunalaisten” määrä, ellei Vehasen Pete vielä kerran...
   
 9. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Onhan Raumalla tosiaan juna-asema ja on muuten yksin Suomen vilkkaimmista, henkilökuljetuksia ei toki Rauman asemille ole enää vuosiin tullut.
   
 10. Tuli kysymys mieleen jo tovin aikaa sitten tapahtuneesta siirrosta, johon en hakemalla oikein vastausta löytänyt. Onko Jyväskylässä tai Oulussa tarkempaa tietoa siitä, että miten Vehviläisen palkanmaksu menee tällä kaudella? Kuka maksaa ja minkäkin verran.
   
 11. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Mitään tietoa ei ole ja jos jollakin täällä olisi oikeaa tietoa, niin tuskin toisten palkanmaksuista julkisisti huutelisi. Kuitenkin voisin kysyä, että miksi kukaan muu kuin Kärpät maksaisi palkkaa Vehviläiselle?
   
 12. Lainaus:
  Muistini sopukoissa on Vehviläisen sopimus 2017-2018 -kaudelle olleen laina JYPiltä. Voi olla, että muistan väärin. Kysymys kuitenkin säilyy.
   
 13. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kyseessä on toki laina, mutta miksi tämä tarkoittaisi, että JYP maksaisi palkasta senttiäkään? Miksi ihmeessä JYP suostuisi siihen, että maksaisi osan Vehviläisen palkasta, vaikka hän pelaa muualla koko kauden? Etenkin, kun Kärpillä on käsittääkseni optio seuraavasta kaudesta, eli saavat pitää Veinin, jos niin haluavat ja JYPillä ei ole siihen sanavaltaa.

  Teoriassa lainasoppareissa toki voi olla jaettuja palkkakustannuksia, mutta väitän että näin toimitaan hyvin harvoin kokonaisia kausia kestävien lainojen kohdalla. Eiköhän Kärpät maksa tässä tapauksessa jokaisen sentin Veinin palkasta.
   
 14. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Koska se tulee halvemmaksi kuin sopimuksen purkaminen?
   
 15. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Millä logiikalla sopimuksen purkaminen olisi ollut aiheellista, jos lainapestiä ei olisi saatu? Kyse ei todellakaan ollut tilanteesta, jossa JYP halusi Veinistä väkisin eroon.
   
 16. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eli JYP halusi lainata Vehviläisen Kärppiin, jonka jälkeen seuraavana vuonna pelaa Kärpissä normaalisti omalla sopimuksella? Mitä JYP hyötyy tästä lainasta, jos kerran pelaaja ei palaa lainan jälkeen takaisin?

  En tiedä, mutta mielestäni tuo näyttää siltä, että JYP halusi Vehviläisestä eroon ja tämä oli taloudellisesti järkevintä. Jos JYP ei tahdo miehestä luopua ja lainasi vain kaudeksi, Kärpät vei JYP:iä vähintään sata-nolla ja mies on ensi kaudella virallisesti Kärppien sopimuspelaaja.
   
 17. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Veinin oma halukkuus lähteä muualle oli suurin syy. Ei ole järkeä pidätellä väkisin miestä seurassa, jos tämä haluaa itse muualle siirtyä. Tietäähän sen miten motivaation kanssa tuolloin käy.

  Eri juttu olisi ollut, jos pelipaikkaa ei olisi muualta tarjottu.
   
 18. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kärpät maksaa Vehviläisestä vuokraa JYP:lle tämän kauden ajan, ensi kaudella Vehviläinen on Kärppien sopimuspelaaja. En tiedä riittävätkö vuokrarahat JYP:lle maksamaan Vehviläisen koko palkan vai jääkö JYP jopa plussalle vuokrasopimuksen jälkeen. Vai maksaako kenties Kärpät Vehviläisen palkan + JYP:lle vuokraa? Pitkässä juoksussa joka tapauksessa Kärpät voittaa, ainakin tällä hetkellä näyttää siltä.

  Kärppiin tulossa vielä yksi pakki ja kaksi hyökkääjää, jotka julkistetaan vapun jälkeen - Kiekkoareena

  Linkki kiekkoareenan juttuun.

  Vehviläinen tällä kaudella: 14 Ottelua 12 voittoa, KA 1,52 T% 94,12, 4 Nollapeliä. Kaikissa mv-tilastoissa tällä hetkellä Liigan paras.
   
 19. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Itse en ole näistä tilastoista lainkaan yllättynyt. Olen Veinistä puhunut jo pitkään JYP-osion puolella ja pitänyt täysin selvänä, että JYP on tehnyt isoja virheitä hänen kanssaan.

  En ihmettele Veinin halukkuutta poistua muualle, enkä ihmettele hänen onnistumistaan uudessa osoitteessa. Harmi JYPin kannalta, mutta virheistään saa maksaa.
   
 20. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Miksi Kärpät olisi tällaiseen sopimukseen suostunut? Vehviläinen tuli lähtökohtaisesti kakkosveskariksi, joten tuskin kakkosveskareista lähdetään mitään erilliskustannuksia enää maksamaan toiselle seuralle, vaikka lainalla tulikin.
   
 21. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Vehviläinen tuli tai meni vuokralle, jos sanatarkkoja ollaan, ainakin Ahon mukaan. Mutta eipä tuolla ole mitään suurta merkitystä. Lainalta palattaisiin todennäköisesti takaisin seuraan josta lainattu. Nyt paluuta ei ole näköpiirissä koska Vehviläinen jatkaa Oulussa ensikaudellakin ja nimenomaan Kärppien sopimuspelaajana.

  En usko, että Kärpät maksaisi JYP:lle palkkojen päälle juurikaan korvausta, en vain tiedä sopimuksen yksityiskohtia niin aika moni asia tuosta sopimuksesta on auki. Tuskin kuitenkaan niin, että JYP maksaa Vehviläisen palkan ja saa Kärpiltä vuokraa vähemmän kuin mitä JYP maksaa Vehviläiselle palkkaa, kai sellainenkin mahdollisuus on teoriassa olemassa, ja olisi sekin pitänyt lisätä edelliseen viestiin.

  Luultavasti kuitenkin JYP:n olisi ollut järkevämpää purkaa pelaajasopimus suoraan, kuin vuokrata pelaaja toiseen liigajoukkueeseen mikäli JYP ei hyödy vuokraamisesta mitenkään. Tähän liittynee vielä sellainenkin seikka, että jos JYP saa vuokratuloja Vehviläisestä, niin pitääkö ne ilmoittaa verottajalle, ja millä prosentilla tuota verotetaan?
   
 22. mayra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nopea, vahva, luotettava
  Lainaus:
  Siksi, että Kärpät vuokrasi sopimuksenalaisen pelaajan. Jos kakkosveskarin hinta-laatu on kunnossa, niin ei ole mitään ongelmaa maksella pientä vuokrasummaa palkkakulun päälle. Voihan se diili toki olla sellainenkin, että Kärpät maksaa vuokrana pelkästään Vehviläisen palkan. Mistäs sitä tietää.
   
 23. vilho Jäsen

  Vehviläisen laina johtuu varmaankin mahdollisista NHL-korvauksista, samasta syystä Ruusu on lainalla Ilveksessä. Eli jos jompi kumpi molareista tekee NHL-sopimuksen, tulee korvaukset Jypille eikä Kärpille/Ilvekselle, sillä molarit ovat olleet virallisesti Jypin pelaajia.

  Tästä johtuen voisi olettaa, että Jyp maksaa osan kummankin herran palkasta, tuleviin tuotto-odotuksiin perustuen.
   
 24. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Jyp maksaa mielestäni koko palkan ja Kärpät maksaa Jypille vuokraa Vehviläisestä. Se voi olla enemmän tai vähemmän kuin pelaajan palkka riippuen siitä, minkäarvoiseksi Kärpät on pelaajan katsonut ja miten paljon he ovat hänet sinne halunneet. Kärppien kakkosveskarin palkkakin voi olla selvästi korkeampi kuin mitä Jyväskylässä tienaa eli voi olla, että diili on sekä Kärppien että Jypin kannalta hyvä, vaikka Kärpät pulittaisi enemmänkin kuin mitä pelaaja tienaa.
   
 25. Emu1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS