Liigan valmentajaruletti

  • 1 285 942
  • 5 044
Ihanko oikeasti olet tätä mieltä. Kumpikohan on haasteellisempaa. Nousta mestariksi vai pysyä mestarin asemassa?
Pitäisiköhän kysymyksen asettelun olla näin: Kumpi on haasteellisempaa, nousta mestariksi alemman keskikastin resursseilla (keskinkertainen materiaali, tyhjä kassa) vai pysyä mestarina parhailla resursseilla (=terävimmän kärjen pelaajisto + kassa pullollaan)?
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ihanko oikeasti olet tätä mieltä. Kumpikohan on haasteellisempaa. Nousta mestariksi vai pysyä mestarin asemassa?

Nainpa. Toisessa seurassa jos et voita mestaruutta olet flopannut ja toisessa seurassa kun paasee kuuden sakkiin runkosarjassa on messias, kumpikohan on vaikeampi paikka? Ilveksessa keksii tekoselityksiakin jos menee vihkoon, kaikki voi pistaa talouden ja Vincentin piikkiin. Karpissa ei vastaavia tekosyita ole ja sormella osoitetaan paavalmentajan paikkaa. Mutta mielestani kiva juttu, etta lahti pienempaa seuraa valmentamaan.

Tassa samalla ihmettelen myos Pajuojan tapaa "reteilla", etta kenen kanssa on keskustellut asioista. Silloin joskushan mies leveili Twitterissa kun ilmoitti, etta Geoff Plattin kanssa olisi "neuvotellut" tai Platt olisi kiinnostunut paluusta Ilvekseen. Miehella on tamperelainen vaimoke, mutta ei taida viela vahaan aikaan nakya kun saa viisi kertaa isompaa tilipussia idasta. Toki talla Pajuoja sai leijua faneilleen. Nytkin ilmoitti etta keskustelua on kaynyt kesalla Marjamaen ja Jukka Jalosen kanssa. Kaikki asioista perilla olevat kuitenkin tietavat, etta noilla kavereilla on ollut ihan eri jutut mielessa. Kuitenkin oli pakko mainita etta molemmat olivat tekstareilla pistaneet jalkeenpain, etta "kerran Ilves, aina Ilves". Toivottavasti moni ilveslainen ei veda itseaan jojoon, kun tulevaisuudessa ko. herrat valmentavat jossain muussa jengissa Liigaa. Kaikki urheilujohtajat keskustelevat kaikkien kovien valmentajien kanssa ja myos pitavat yhteyksia entisten kovien pelaajien kanssa, mutta ainoastaan Pajuoja naita levittelee. Taytyy kuitenkin muistaa, etta valmennuspestista keskustelun ja neuvottelun vali on helvetin iso ja lisaksi neuvottelun ja sopimukseen paasemisessa on myos helvetillinen ero.

Jotta paastaan taas ketjun aiheeseen, niin Antti Pennasta on enemman huhuiltu Kerhon perasimeen. Toki Tuokkolaakin on huhuiltu, mutta paljon riippuu myos siita, etta kuka tulee urheilujohtajan pallille istumaan. Urheilujohtajahan paattaa myos valmentajan ja eniten siihen pallille on huhuiltu Jukurien Tommi Kerttulaa, joka tyoskentelee talla hetkella juurikin Pennasen kanssa, eli taten ko. kaksikko olisi loogisesti ensi kaudella Kerhon palkkalistoilla. Kaiken lisaksi Kerttula on Hameenlinnalainen Kerhon kasvatti ja Pennanen on taas pelannut Kerhossa ja aloittanut valmennusurakkansa Hameenlinnassa Jukka Jalosen oppipoikana. Tosin jonkin verran on myos huhuiltu Mika Toivolaa (jolla on talo Hameenlinnassa) Kerhon urheilujohtajan pallile, mutta saa nahda.

Itse ottaisin mielummin Pennasen kuin Tuokkolan Kerhon perasimeen. Tuokkola on tehnyt sinallaan hyvaa tyota Ilveksessa, mutta taitaa olla maksimi paasta silloin talloin saaleihin heikolla pelaajamateriaalilla. Kerhollakin on heikko pelaajamateriaali ja hiukan parempaa kuin saaleihin tahtaa Kerhon nykyinen strategia. Pennanen toki kirjoittamaton kortti, mutta potentiaalia on.

Kiven signauksessa vituttaa eniten se, etta kuka olisi vapaana jos ja kun Arvonen potkitaan pihalle kesken kauden? Tami nostamaan seura pleijareihin?
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Nainpa. Toisessa seurassa jos et voita mestaruutta olet flopannut ja toisessa seurassa kun paasee kuuden sakkiin runkosarjassa on messias, kumpikohan on vaikeampi paikka?

Kuvailetko seuran eli organisaation vai fanien vaatimuksia? Niillä on vissi ero. Ensisijaisesti valmentajana toteutetaan organisaation tavoitteita, joista tietysti julkisuuteen annetaan siloteltu kuva "ei kai muuta voi tavoitella kuin mestaruutta", mutta realistisesti ajateltuna tilanne on usein hyvinkin erilainen. Realismin mukaiset tavoitteet pidetään piilossa yleensä toimistolla, kokoushuoneella, jossain omien seinien sisällä.

Fanit taasen vaativat yhtenä päivänä valmentajalle patsasta ja parin viikon päästä neljän tappion jälkeen on jo potkuketju avattu ja yhden suunnan lippu asemalle tilattu. Vaatimusten mukana ei kulje vastuu. Kärppien organisaatiossa varmasti osataan ymmärtää, että mestaruus ei ole tavoitteita ehdottomasti määrittävä itseisarvo eli sitä ei ole järkevää asettaa ehdottomaksi tavoitteeksi varsinkin valmentajavaihdoksen jäljiltä, koska kyse on kilpaurheilusta.

Valmennustyö on aina kehittämistä. Syksyn taso ei riitä keväällä jne. Sitä se on luonteeltaan tietysti myös Kärpissä. Ilveksessä kyse on kuitenkin paljon suuremmasta kehittämisestä, jossa organisaation tarvitsee olla mukana. Kärpillä on "valmis pohja", mutta Ilveksessä pitää lähteä takamatkalta tässä suhteessa. Kärpissä päästään moderniin "valmiiseen pöytään", toki siinäkin työtä riittää, mutta Ilveksessä on tarjolla risaisempi pöytä 80-luvun jakkaroilla. Tämä on se ison kuvan toimintaympäristön ero Kärpillä ja Ilveksellä. Valmennuksellista haastetta riittää Ipassa enemmän, koska ei Kivi lähde mukaan pelkällä "kunhan valmennan"-periaatteella.

Kyllä Ilvekselläkin tavoitteet on asetettu ja luulisin vahvasti, että näiden tavoitteiden saavuttamiseksi täytyy organisaatiotasolla pistää myös muutama lati enemmän likoon kuin on totuttu, mikä taas tuo enemmän paineita onnistumiselle ja menestykselle kentän tasolla. Ei menestyspaineet ole silti vain sitä, että sijoitu sijoille 1 tai 2. Menestyspaineet riippuu tavoitteista ja jokaisen joukkueen ensisijainen tavoite taas ei ole sija 1 tai 2.

Tappara organisaationa onnistui muutoksessa 2012 lähtien Rautakorven valmennuksessa ja nyt organisaatio pysyy kärjessä Tapolankin johtamalla joukkueella. Nyt Kiveltä vaaditaan Rautakorpimaista roolia ja Ilveksen organisaatiolta vastuunottokykyä. Peli ja pelaajat varmasti kehittyvät Kiven ammattitaidolla, mutta rinnalla täytyy myös kulkea jatkuvuus pelaajien sopimusten osalta, taloudenhallinta, junnutoiminta, kannattajatoiminta, julkisuuskuva yms. osittain ulkopelilliset asiat joihin ei Kiven mielipidettä aina joka käänteessä kysytä. Organisaation pitää kasvaa vahvemmaksi kuin se tällä hetkellä on.
 
Viimeksi muokattu:

sinikettu

Jäsen
Mielestäni täällä hölötetään aivan liikaa paineista ynnä muista. Eiköhän ammattivalmentaja osaa ihan hyvin ammattiinsa liittyviä paineita käsitellä. Täällä on mainittu varsin päteviä syitä Kiven Ilves-pestin vastaanottamiseen, mutta yksi on jäänyt vähän enemmän pimentoon, nimittäin valmentajanuralla eteenpäin meneminen. Tokihan Kivellä on valmennusvuosia jäljellä, mutta hieman näyttää, että esimerkiksi Marjamäen tyylinen kunnianhimo puuttuu. Sitä kuitenkin hieman ihmettelen, sillä Kivi kuitenkin KHL:n puolelle tähysi kultavuosien jälkeen, ja jossain oli juttua kärppäsopparista ja siihen liittyvästä KHL-pykälästä, tosin saattoi olla vain jonkun mutuilua. Itse en kyllä näe, että ainakaan Kiven uran osalta Ilveksen valmennuspestissä olisi parhaimmillaankaan kovin suurta odotusarvoa. Hankala on myös esimerkiksi kuvitella, että Kivi nousisi vaikkapa näiden parin vuoden jälkeen Tampereelta maajoukkueen päävalmentajaksi, kuten esimerkiksi Marjamäki tulee tekemään kärppävuosien jälkeen. Vaikka Kivi hyvä valmentaja onkin, niin on äärimmäisen epätodennäköistä, että mies tulee voittamaan Ilveksessä mestaruutta tai edes viemään joukkuetta finaalipeleihin asti. .

Eihän siinä tietenkään mitään väärää ole, että ihminen haluaa vähän inhimillisempää työtehtävää, ja kenties palvella itselleen henkilökohtaisempia päämääriä kuin raha ja uralla eteneminen. En tiedä pitävätkö nämä "henkeen ja vereen Ilveksen miehiä" -puheet paikaansa, ihan hienoa, jos Kivi on saanut passion project -tyylisen keikan Ilveksestä.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Tokihan Kivellä on valmennusvuosia jäljellä, mutta hieman näyttää, että esimerkiksi Marjamäen tyylinen kunnianhimo puuttuu.
Ilves-pesti on Kivelle nimenomaan erittäin kunnianhimoinen haaste ja mahdollisuus kehittyä valmentajana. En keksi juurikaan kunnianhimoisempaa haastetta kuin nostaa yksi perinteikkäimmistä seuroista takaisin kärkikahinoihin. Kärppien tarjoamaan kultalusikkaan tarttuminen olisikin ollut aivan toinen tarina.
 

NiXu89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Ry
Melkoisen kova sainaus Ilvekseltä, vähän ihmetyttää että miksi näin. Ehkäpä sitä vuosien taaperruksen ja huonojen päätösten jälkeen odotti jotain ihan muuta. Muutaman kärppäläisen itkunsekainen viesti parantaa oloa entisestään, ehkä kaikki ei seuraakkaan pelkkää rahaa?

EDIT: Mies on voittanut jo mestaruuden liigassa, onko sen voittaminen pohjoisessa liigan kalleimmalla pelaajanipulla jotenkin isompi meriitti kuin tuo 2013-mestaruus? Kun nyt niin tuli takapakkia eikä ikinä enää pääse maajoukkuetta valmentamaan?
 

sinikettu

Jäsen
Voi jessus, vaikka suosikkijoukkueen alla lukee Kärpät, niin se automaattisesti tarkoittaa sitä, että illalla on pakko itkeä itsensä uneen ja purkaa patoumat keskustelupalstalle. Kivi ei ole ainoa valmentaja, joka on menestynyt tai joka tulee vastaisuudessa menestymään, eikä Kärpät välttämättä edes menettänyt mitään, vaikka Kiveä ei saanutkaan valmentajan pallille.

Otetaanpa nyt kuitenkin ihan rautalangasta vääntäen. Terve olettamus on, että kilpaurheiluun suuntaava ihminen haluaa viedä uransa mahdollisimman pitkälle ja päästä alallansa mahdollisimman korkeaan asemaan. Asiaan liittyvä fakta on myös se, että kilpaurheilijan tai valmentajan ura on usein melkoisen aaltoileva. On myös syytä olettaa, että aallonhuipulla oleva valmentaja/pelaaja haluaa käyttää sen tilaisuuden hyväksensä, sillä se saattaa kadota hyvin pian muutamien epäonnistumisten myötä. Olen sitä mieltä, että Kivi ei käyttänyt viisaimmalla mahdollisella tavalla (urakehitystä katsottaessa) tämänhetkistä tilaisuutta, vaan valitsi monta vuotta taapertaneen kriisiseuran.

En myöskään väitä, että Kärpät olisi ollut miehelle paras vaihtoehto. Marjamäki on tehnyt niin kovaa työtä Kärpissä ja nostanut tärkeänä osatekijänä lähestulkoon yhdessä yössä organisaation taas Liigan eliittiin. Raaka fakta on, että seuraavaa Kärppien valmentajaa tullaan armotta vertaamaan Marjamäkeen ja hänen aikansa menestykseen. Epäonnistuminen Kärpistä ja mahdolliset potkut olisivat olleet varmasti todella kova takaisku, varsinkin kun Kivellä ei ole kovia näyttöjä tasaisesta suorittamisesta ja pitkän linjan joukkueen rakentamisesta. Olen tässä samaa mieltä, että Kivellä on nyt Ilveksessä mahdollisuus näyttää edellinen toteen. Olen myös sitä mieltä, ettei Ilves kuitenkaan ollut paras vaihtoehto urapotentiaalin maksimoimiseen. Mutta en olekaan ammattivalmentaja ja voin aivan hyvin olla väärässä.
 
Viimeksi muokattu:

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siitä kun Kivelle jalometallia kaulaan tämän projektin aikana, niin mies tulee olemaan jumala Satakunnan lisäksi myös Pirkanmaalla. Mikäs sen parempaa uralle, kun nostaa Ilves n. 15 vuoden tauon jälkeen mitaleille? Vaikeampaa päävalmentajatehtävää Liigassa en ihan heti keksi. Etenkin mikäli samat suharit jatkavat Ilveksen taustajoukoissa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tassa samalla ihmettelen myos Pajuojan tapaa "reteilla", etta kenen kanssa on keskustellut asioista. Silloin joskushan mies leveili Twitterissa kun ilmoitti, etta Geoff Plattin kanssa olisi "neuvotellut" tai Platt olisi kiinnostunut paluusta Ilvekseen.

Nytkin ilmoitti etta keskustelua on kaynyt kesalla Marjamaen ja Jukka Jalosen kanssa. Kaikki asioista perilla olevat kuitenkin tietavat, etta noilla kavereilla on ollut ihan eri jutut mielessa. Kuitenkin oli pakko mainita etta molemmat olivat tekstareilla pistaneet jalkeenpain, etta "kerran Ilves, aina Ilves".

Hyvinkin pitkälti samaa mieltä näistä ja omaankin silmään näytti aika omituiselta tuo keskusteluiden julkituonti. En tajua mitä hyötyä siitä on tuoda kahdenkeskisiä keskusteluita julki tai sitä, että Kivi ei välttämättä ollut Ilveksen ykkösvaihtoehto. Itse ennemmin hehkuttaisin, että me haluttiin Karri Kivi ja saatiin lopulta se mikä oli meidän ykkösvaihtoehto. Pitäisi tämä sitten paikkaansa tai ei.
 

Käytös10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kivi oli oma suosikkini Kärppiin ja harmittikin kohtalaisen paljon Suikkasen palkkaaminen silloin muutama viikko sitten. No, harmitus on tässä hiukan laantunut ja nyt Kiven Ilves-sopimuksen julkistuksen yhteydessä ilmi tulleet asiat kääntävät asian niin, että hiukan harmittaa ettei Kivellä ollut Marjamäkimäistä paloa tulla Kärppiin valmentamaan.

Eihän se mukava ole muuttaa perheellisenä ihmisenä toiselle puolelle Suomea tekemään töitä. Kärppien tarjoama haaste ei ollut selkeästi tarpeeksi houkutteleva Kivelle, koska näki tarpeelliseksi pyytää ylihintaa palveluksistaan sen takia, että perheasioiden järjestäminen tuottaa vaivaa. Toki kyseessä on myös sekin inhimillinen ajatus, ettei perhe haluaisi Ouluun muuttaa ja pitkän matkan etätyöläisyys ei Kiveä houkuttele.

Harri Ahohan (Kärppien UTJ) on myöskin Kiven vanha (peli)kaveri ja hänen poikansa Sebastian (myöskin Kärppä-hyökkääjä) taitaa olla Kiven kummipoika. Sinänsä siis Oulussakin olisi todennäköisesti seurajohdon kanssa tullut hyvin toimeen, joten en usko että pelkästään Pajuojan kaveruussuhteilla Ilves Kiven sinne houkutteli.

Suikkanen on oikeasti Oulun oman kylän poikia ja palo valmentaa Kärppiä näyttäisi olevan aivan eri tasolla kuin Kivellä. Vaikka siis valmentajana taidot eivät ole Kiven tasolla, uskon tuloksen olevan parempi huippumotivoituneella Suikkasella kuin perusmotivoituneella, 'vain töissä' käyvällä Kivellä. Marjamäki käy hyvin esimerkistä millainen on ammattivalmentajan oikeanlainen palo tehdä työnsä mahdollisimman hyvin, myös kesällä, ja myös kokonaisvaltaisesti organisaatiota kehittäen. Jos Suikkanen tahtoo tätä Marjamäen perintöä vaalia ymmärtäen sen olevan menestyksen salaisuus ja ymmärtää myöskin oman persoonansa ongelmat ja on halukas sovittamaan oman tyylinsä Kärppien tilanteeseen, mielestäni Suikkasella on hyvät mahdollisuudet pärjätä vähintäänkin kohtuullisesti Kärpissä. Paremmin kuin Karri Kivellä hänen motivaatiollaan luotsata Kärppiä.

Luultavasti Kivi on hyvinkin motivoitunut luotsaamaan Ilvestä ja sehän on Ilvekselle hyvä. Näiden nykyisten tietojen valossa niin Kärpät kuin Ilveskin palkkasivat parhaat mahdolliset henkilöt tarjolla olevista. Enää en haikaile Kiven perään ja Kärppien johto saa synninpäästön minulta.
 

Wire

Jäsen
Siitä kun Kivelle jalometallia kaulaan tämän projektin aikana, niin mies tulee olemaan jumala Satakunnan lisäksi myös Pirkanmaalla. Mikäs sen parempaa uralle, kun nostaa Ilves n. 15 vuoden tauon jälkeen mitaleille? Vaikeampaa päävalmentajatehtävää Liigassa en ihan heti keksi. Etenkin mikäli samat suharit jatkavat Ilveksen taustajoukoissa.

Itse epäilen että taustalla on tavoite nostaa Ilves 6 sakkiin jotta seurasta saadaan parempi hinta.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
On se perhana. Liigan kestovitsi yrittää vähän skarpata, niin siitäkös poru alkaa. Ilveksen olisi pitänyt vissii palkata Teisa Räsänen ja Veltto Virtanen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hieno juttu Ilvekselle tämä! Toivottavasti Ilves saa uutta virtaa Kiven palkkaamisesta tekemiseen.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ilves-pesti on Kivelle nimenomaan erittäin kunnianhimoinen haaste ja mahdollisuus kehittyä valmentajana. En keksi juurikaan kunnianhimoisempaa haastetta kuin nostaa yksi perinteikkäimmistä seuroista takaisin kärkikahinoihin. Kärppien tarjoamaan kultalusikkaan tarttuminen olisikin ollut aivan toinen tarina.
Juuri näin. Ei varmasti ole paljoa helpompaa nostaa Ilvestä kärkikahinoihin kun taistella Kärppien kanssa kannusta joka vuosi.

Petyin itsekin hiukan, ettei Kivi valinnut Ässiä. Mutta aika oli vähän liian nuori, ja Kivi kaipaa uusia haasteita. Ilves on kuitenkin sympaattinen jengi joka on ollut nousemassa suosta viime vuosien aikana, ja tähän on perään hyvä palkata yksi maan parhaista koutseista. Kyllä Pori olisi ollut ehkä tavallaan liian kova haaste Karrille, kun kuitenkin tietää että fanit osaavat olla joskus vaativia, ja Karrin masukin Porista taitaa olla täynnä mestaruuden myötä. Karri teki täällä työnsä ja lähti sankarina. Kaikkea hyvää Ipalle ja Karrille menestymiseen.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä muaki vituttais, jos Kiven sijasta olisikin palkattu Ipaan Suikkanen. Että ymmärtäähän tuon Ouluun laskeutuneen mielipahan sen vuoksi.

Tämä oli hienoin päivä Ilvekselle pitkään aikaan. Jatkan siitä nauttimista.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ihanko oikeasti olet tätä mieltä. Kumpikohan on haasteellisempaa. Nousta mestariksi vai pysyä mestarin asemassa?

Kyllä olen. Edellähän niitä syitä jo mainittiinkin, mutta vastataan nyt kun kysytään. Kärppien kokoonpano on sitä luokkaa, että loukkaantumisien yms yms myötä rosteri ei heikkene läheskään yhtä merkittävästi kuin vaikkapa Ilveksessä. Viime kaudella melkein kaikki ulkomaalaiset olivat floppeja, mutta silti joukkue marssi mestaruuteen. Totta kai Marjamäki on tässä iso tekijä, mutta väittäisin että hyvän joukkueen saattaminen menestykseen on helpompaa kuin jatkuvasti ramman Ilveksen vieminen edes kohtalaiseen menestykseen on aikamoisen urakan takana. Jos katsoo Ilveksen hyökkäystä esim. viimeisen kuukauden ajalta, niin ei ole ihme, että joukkueellakin on ollut vaikeaa. Sandellin, Tyrväisen, Laakson ja Mustosen poissaolojen myötä joukkueen ykköstykit olivat Markku Flinck ja Teemu Rautiainen. Siinä on valmentajalla sumplimista. Samaan aikaan kaikki taustasekoilu mahdollisesti sekoittaa joukkueen keskittymistä.

Toki siitä olen samaa mieltä, että uran kannalta Kärpät olisi voinut olla parempi ratkaisu jos sieltä olisi kaapinut pari mestaruutta´. Siinä olisi aikamoinen Midaksen maine tullut miehelle. Uskoisin kuitenkin, että oman henkilökohtaisen kehittymisen kannalta Ilves voi olla jopa parempi ratkaisu.

Mutta ihan sama, hienoa että mies tuli Ilvekseen. Toivottavasti seurajohto ei pelkkää paskaa tarjoa vastapalveluna.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sohaistaan nyt jonnekin sitten. Vähän turhan suuren kohun saa Kiven valmennusasiat. Kiistämättä Kivi on yksi kuumimmista nimistä tämän hetken suomalaisista valmentajista. Takana on uskomaton kevätkausi Porissa ja hienosti puolustettu nuorten maailmanmestaruus. KHL on KHL, eikä siitä jäänyt paljon kerrottavaa. Kaikesta tästä huolimatta Kiven näytöt pidemmistä projekteista on melko vähäiset. Maajoukkuevalmennus on ihan oma juttunsa, vaikka suoritus kova olikin.

Ei pidä käsittää väärin. Kivi on Ilvekseltä upea kaappaus. Kuitenkaan hän ei ole ainoa hyvä suomalainen valmentaja. Sikäli en ymmärrä tätä ihmettelyä Kärppien osastolta, enkä sen enempää Ilveksen nostamista suoraan top 6-joukkueeksi Kiven tulon myötä. Suikkanen on myös kiistatta meritoitunut ja kova suomalainen valmentaja, vaikka viime kaudet eivät olekaan olleet pelkkää voittokulkua. Uskoisin, että Kärpät lopulta halusi nimenomaan Kaitsun, vaikka yhteys Kiveen olikin.

Kivi on valmennusuransa alkutaipaleella, kuten hän itsekin totesi. Jos hän tekee Ilveksessä kovaa jälkeä rajallisilla resursseilla (välierät, mitali), on arvostus vielä ihan toista luokkaa. Katsotaan. Mielenkiintoinen projekti joka tapauksessa tulossa ja odottelen innolla, miten Kivi peluuttaa Ilvestä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Uskoisin, että Kärpät lopulta halusi nimenomaan Kaitsun, vaikka yhteys Kiveen olikin.
Kivihän totesi etteivät tahtotilat kohdanneet Kärppien kanssa. Sitä on paha sanoa oliko tämä molemminpuolista. Jotenkin itselle jäi kuva ettei ainakaan Kivi innostunut Kärppien tarjoamasta kuviosta.

Varmaan selvää on se, ettei ainakaan rahasta jäänyt kummankaan suhteen kiinni vaan jostain aivan muusta.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei täällä Kärppäfanit ranteitansa todellakaan availe Kiven päädyttyä Ipaan. Late oli guru ja silti aika aikaansa kutakin ja uudet tuulet puhaltamaan. Näin katsoen on olemassa monta hyvää valkkua, jotka varmasti ovat olleet kiikareissa Kärpilläkin. Rahasta ei ole kiinni, se on totta, mutta toisaalta Junno ei kyllä maksa mitä tahansa, vaikka olisi Ukko Ylijumala kyseessä, se on saletti! Tuosta kovasta palkkapyynnöstähän on ollut kirjoitusta Kiven taholta.

Karri Kivi on ehdottomasti hyvä valmentaja ja olisi ollut mielenkiintoinen meidänkin luotsina, mutta mielenkiintoista on seurata "Daltoninkin" edesottamuksia. Väriä ei jää puuttumaan ainakaan ja Kaitsullahan on totaalinen Kärppäsydän, joten intohimosta ei jäädä paitsi.

Kivellä olisi voinut olla, jos palkkapyyntö olisi ollut kohtuullinen Kärppäjohdon mielestä, iso mahdollisuus ponnistaa paremmin kv-vesille. Sitä tuskin kukaan väittää vastaan, etteikö tuplaSuomenmestaruus sentään jotain paina toistenkin maiden kiikareissa. Sellaisesta seurasta onnistunut valmentaja on kysytty moneen suuntaan toisin kuin kauan sitten menestynyt Ilves.Perinteitä löytyy, mutta ei ne nykypäivänä vaan riitä kysynnän ja tarjonnan laissa.Pitää olla näyttöä ihan tältä ajalta. Toisaalta, jos Kivi olisi tullut meille ja epäonnistunut, niin ei siinäkään sitten olisi hyvä heilunut.

Ilveksessä riittää haastetta ja jos Kivi ne kohtuudella selvittää. Kohtuudella tarkoitan, ettei heti vaadita mestaruutta, niin hän on onnistunut ja antaa signaalin siitä pitemmän ajan valmentamistaidostaan.Hänhän on pitempään Ipan ruorissa, joten tämän kauden onnistuessa vaikkapa niin, että Ipa selviää kahdeksan joukkoon, niin ensi kausi voi taas tuoda lisää nousujohteisuutta. On muistettava toki sekin tärkeä seikka, että ei pelaajamateriaalikaan saa olla kovin vaatimaton. Sinne tarvitaan tärkeille paikoille laadukkaita pelaajia ja eivät ne ilmaisia ole koskaan. Kärpissä on tähtiainesjunnuja tullut nyt paljon ja se kiellii korkeasta nuorten valmennustasosta. En tiedä millainen se on tänä päivänä Ilveksellä, mutta jos se on hoidettu hyvin, niin kyllä sieltäkin hyviä pelaajia saadaa Liigaan. Isot maestrot on sitten hankittava todennäköisimmin jostain muualta. Ilman rahaa on vaikea hyvänkin valmentajan saada onnistumisia, ei siitä mihkään päästä.

Ilvekselle ja Kivelle kaikkea hyvää ja onnistumisia. Tupsukorvilla olisi jo aikakin nousta!
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Sohaistaan nyt jonnekin sitten. Vähän turhan suuren kohun saa Kiven valmennusasiat. Kiistämättä Kivi on yksi kuumimmista nimistä tämän hetken suomalaisista valmentajista. Takana on uskomaton kevätkausi Porissa ja hienosti puolustettu nuorten maailmanmestaruus. KHL on KHL, eikä siitä jäänyt paljon kerrottavaa. Kaikesta tästä huolimatta Kiven näytöt pidemmistä projekteista on melko vähäiset. Maajoukkuevalmennus on ihan oma juttunsa, vaikka suoritus kova olikin.
Olisin itsekin halunnut Kiven takaisin Ässiin, mutta allekirjoitan pitkälti ylläolevan. Alkutalvesta -13 ihmettelin suuresti, miten Ässät pelaa niin huonosti. Joukkueen nimilista oli näin jälkeen päinkin tarkasteltuna aika huikea. Ennen voittoputkea joukkueessa pelasi vielä Joensuu ja Dixon, mutta pelit meni pahimmillaan aivan perseelleen ja Kivi vaan ihmetteli kädet taskussa reagoimatta mitenkään kaukalon tapahtumiin. Sitten muuan Ville tarttui viinipulloon, otti muistilehtiön eteensä ja alkoi analysoida pelillisiä asioita. Loppu on historiaa. Nuorten mm-kisoissa 2014 Suomi oli aika ajoin täysin altavastaajana, esim. Ruotsi pyöritti Suomea aivan mielin määrin ja varsinkin toinen erä pelattiin yhtä maalia, mutta kuin ihmeen kaupalla selvittiin siitäkin. Kivi on erittäin positiivinen persoona, näkee ihmisissä mieluummin hyvät kuin huonot puolet, on vaatimaton eikä tuo itseään esiin vaan korostaa joukkueen panosta. Hänellä on myös hyvä ulosanti ja on muutenkin fiksun tuntuinen kaveri josta myös pelaajat pitävät. Kuitenkin tosiasia on, että hänellä on ollut myös melkoisesti onnea matkassaan ja asiat ovat yleensä kääntyneet parhain päin. Seuraavat pari vuotta onkin mielenkiintoista seurata, mihin suuntaan hänen valmentajauransa jatkuu.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät ei ollut mielestäni pelillisesti missään kriisissä syyskaudella 2012. Monessa pelissä Ässät loi enemmän tekopaikkoja kuin vastustaja, mutta pelit kääntyivät silti maalilla kaverille. Taisi maaliero olla plussan puolella liki koko ajan. Tammikuussa alkoi sitten pelin tasokin laskemaan ja tasauspelit Bluesia vastaan oli sellainen mahalasku, että silloin ei hyvältä näyttänyt. Ensimmäistä kertaa itsekin aloin miettimään, että tämä kausi saattaa mennä reisille. Voin kuitenkin sanoa, että itse en koskaan kuulunut siihen ryhmään, joka vaati Kivelle potkuja, vaan mielestäni ansaitsi viedä kauden loppuun asti, koska oli kuitenkin niin kauan ja hyvin palvellut organisaatiota.

Kivi ei ole mikään yli-ihminen, mutta aivan naurettavaa ottaa käytännössä kaikki kunnia pois. Ihan niin kuin olisi joku agenda taustalla. Ruotsilla esimerkiksi oli aivan ylivoimaiset yksilöt Suomeen verrattuna ja kotikenttäetu. Mutta onhan se hyvä poimia turnauksesta se yksi erä ja unohtaa Tshekki-, Kanada- ja Venäjä-pelit esimerkiksi.

Ville Uusitalosta seuraava Ässä-luotsi. Löytyy jo Suomen mestaruus valmentajan CV:stä. Harmi, kun ei ole ottanut ruutuvihkoa kahteen ja puoleen vuoteen esiin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Vähän turhan suuren kohun saa Kiven valmennusasiat. Kiistämättä Kivi on yksi kuumimmista nimistä tämän hetken suomalaisista valmentajista. Takana on uskomaton kevätkausi Porissa ja hienosti puolustettu nuorten maailmanmestaruus. KHL on KHL, eikä siitä jäänyt paljon kerrottavaa. Kaikesta tästä huolimatta Kiven näytöt pidemmistä projekteista on melko vähäiset. Maajoukkuevalmennus on ihan oma juttunsa, vaikka suoritus kova olikin.

Ei tuossa mielestäni mitään sohaista. Asiaa kirjoitat. Kuten mies itsekin sanoi, niin valmennusuran alkupuolella vasta menee. Olen toki innoissani Kiven pestistä, mutta ei kyseessä tosiaan mikään puolijumala tässä vaiheessa ole. Kunnon näytöt Ilveksessä, niin alkaa olla joa ajallisestikin hyviä näyttöjä taidosta. Silti toki upgrade Tuokkolaan verrattuna, vaikka Tuomaskin on hienosti suoriutunut. Hyvä kuva jää myös lähtevästä valmentajasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös