Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Liigan valmentajaruletti

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Nickelback, 17.10.2012 klo 13.32.

 1. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Toivon, että yhdenkään joukkueen ei tarvitse tässä liigassa katsella Harririndelleitä.

  Juha Juujärvi on kyllä mielenkiintoinen nimi. Skarpin oloinen mies ja sellainen jämäkkä asenne. Mitäköhän mies muuten tekee nykyään, LeKi:nkin pesti päättynyt viime kauteen?
   
 2. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Lainaus:
  Vanhat jäärät voivat kyllä olla aivan toimivia ratkaisuja lyhytaikaisina projektivalmentajina, jopa parempia kuin nuo nuoret nousevat nimet, mutta kovin pitkäaikaista ratkaisua heistä ei kyllä saa. Kokemuksesta on apua jumiutuneen tilanteen aukaisussa. Pitkässä juoksussa ongelmat kuitenkin tuppaavaat palaamaan
   
 3. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Tottahan toki, mutta ei tossa listassa ole kyllä juurikaan tällaisiakaan nimiä Liigatasolle. Lähinnä Rautakallio ja varauksin Aravirta.
   
 4. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Entä jos Kärppien toimistolla ei nimenomaan haluttu jatkaa Marjamäen peli-identiteetillä joka siis oli monelta osin puhdasta ''meidän peliä'' ? Kärpillä kuten monella muullakaan seuralla ei ole ollut mitään vahvaa ja pitkä kestoista tiettyä peli-identiteettiä, siis pelitavan suhteen. Toisekseen, Kärppien joukkuehan meni aika totaalisen uusiksi, muutama TOP6 pakki taisi jäädä, ja hyökkääjiä jäi aivan kourallinen, sikäli se pelillinen filosofia pelitapoineen on ja olisi jouduttu luoda pelaajistolle aika totaalisesti uudestaan.

  Se on taas osin eri keskustelu, pitäisikö esim. Kärpillä olla pysyvämmin joku tietyn suunnan pelitavallinen identiteetti, Kärppä-fanit varmaan osaavat siihen vastata paremmin. IFK:ssa on toistaiseksi pyritty pitäytymään ainakin jossain määrin siinä ''pystysuunnan'' lätkässä, toki Törmänenkin on muuttanut peliä parin kauden aikana huomattavasti monipuolisempaan suuntaan. IFK:n osalta toivon ettei mitään Marjamäen kaltaista ''meidän peli'' valmentajaa tulla ainakaan toistaiseksi IFK:ssa näkemään. Latekin on todella hyvä valmentaja ja menestystä tuli Kärpissä hienosti kahden mestaruuden verran, mutta en mielellään katselisi sellaista hidastemposempaa lätkää koko pitkää runkosarjaa playoffeineen. Ehkä Kärppien toimistollakin on haluttu Marjamäen jälkeen vähän räväkämpää jääkiekkoa, tosin Suikkasen alkukaudella sitä on kai aika vähän nähty.

  Lainaus:
  Se apuvalmentajan nosto päävalmentajaksi on kuitenkin aina riskaabelia hommaa, apuvalmentajasta kun on etukäteen mahdoton sanoa varmaksi, onko hän täysin pätevä päävalmentajaksi, lopulta se nähdään vasta siinä vaiheessa kun se apuvalmentaja nousee sinne päävalmentajaksi. Joistakin erittäin hyvistäkään apuvalmentajista ei vain ole hyviksi päävalmentajiksi, tuo tuntuu monilla palstalaisilla usein unohtua, noissa kahdessa hommassa on kuitenkin todella isot erot, vaikka molemmat valmentamista onkin. Se on totta, että nuo ''vieressä kasvaneet apuvalmentajat'' ovat usein lähtökohtana hyvä jatkumo seuralle. Kovaan paikkaan nuo päävalmentajan paikalta vähäistä tai täysin nolla kokemusta omaavat apuvalmentajat kuitenkin aina joutuvat, se aikaisempi vähäisempikin kokemus esim. Mestiksestä olisi todella hyvää kokemusta, ja toki joillakin sitä onkin kuten esim. Pennasella.

  Lainaus:
  Tätä en ihan suorilta osta, pidän ihan mahdollisena että Suikkanen jota Kärpät yritti jo aiemmin useampaan kertaan saada päävalmentajaksi, oli Kärppien A-vaihtoehto ja edellä Kiveä. No tähän(kään) meillä ei taida valitettavasti olla faktuaalista tietoa.
   
 5. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Tottahan toki se on mahdollista, että ei haluttu jatkaa Marjamäen peli-identiteetillä, mutta itse en tähän usko. Kärpät on 2010-luvun mielestäni profiloitunut kiekkokontrollijengiksi. Kun homma toimi viime vuosina kuin junan vessa, en näe syytä miksi olisi pitänyt lähteä hakemaan radikaalia muutosta. Viilausta kannaattaa toki koko ajan tehdä.

  MItä tulee pelaajien vaihtuvuuteen, yksi näkemys on nimenomaan se, että kun kerran tulossa oli noin kova vaihtuvuus, jotain kannattaa pitää ennallaan. Nyt on tapahtunut kauttaaltaan niin kova muutos, että tässä on lopputulos.

  Lainaus:
  Kenestäkään valmentajasta ei voi sanoa mitään varmaa. Toimintaympäristöt, joissa kukin valmentaja joutuu toimimaan, ovat aina erilaisia. Nyt on nähty, että Suikkanen yhdistettynä Kärppien toimintaympäristöön ja lähihistoriaan ei ole helposti toimiva yhtälö. Katsotaan, lähteekö homma toimimaan paremmin ajan kanssa.

  Apuvalmentajien nostamisesta päävalmentajaksi on esimerkkejä suuntaan jos toiseenkin. Mikko Mannerilla päävalmentajakokemusta löytyy aika mukavasti. En sano, että hän olisi ollut heti Marjamäen lähdön jälkeen oikea valinta, mutta ehkä jossain vaiheessa (esim, Karri Kiven pestin jälkeen).

  Lainaus:
  Kuten jo yllä totesin, näin huhuiltiin monesta lähteestä. Itse ostan kyllä sen ajatuksen, koska Kivi olisi ollut monella tapaa paljon kärppämäisempi valmentaja kuin Suikkanen.
   
 6. Dev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 7. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Tässäkin ketjussa mainittu Summanen sitten löysi hommia Espoosta. Kertoo kyllä aika paljon Summasen maineesta että hän joutuu tyytymään nykyään Mestis-jengin apuvalkun paikkaan. Kuitenkin puhutaan entisestä maajoukkueen päävalkusta, jonka edellinen pesti oli KHL:lässä ja joka ei ole vielä mikään ikäloppu. Oikeasti tollasella CV:llä Summasen pitäisi olla liigajoukkueiden päävalmentaja speukloineissa mukana eikä Mestiksessä kakkosvalkkuna. Mutta kun persoona on mitä on, niin Mestis on se taso millä Summanen nyt Suomessa valmentaa.
   
 8. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Lainaus:
  Raato vetää kuitenkin suomalaisten NHL-pelaajien kesäreenejä, joten ei sen taso voi ihan surkea olla? Miksi sitten päätyi Espooseen apuvalmentajaksi, niin voimme vain arvailla...veikkaan, että kyselijöitä on kyllä ollut Liigastakin. Ehkä Ramia vaan vituttaa olla valokeilassa ja nykyisen huoramedian hampaissa.
   
 9. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Lainaus:
  Puhdas mielikuva-arvaus, mutta veikkaan miehen olevan kyllä treenauttamisessa aivan ykkösluokkaa, niin kauan kun ei treenata kannua tavoittelevaa joukkuetta. Yksittäistä nhl-ukkojen häröpalloa kesälomilla voi pistää polkemaan ja oksentamaan vähän rennommissakin fiiliksissä. Pojat vaan tykkää, kun kuitenkin pitää olla kunnossa. Ei tarvi nääs miettiä kuvioita ja kuunnella avautumista minuutin välein siitä, miten ei saatana ylivoima kulje!!

  Tiedä sitten.
   
 10. KPL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Q
  Raadon pitäisi kyllä kehittää vähän sitä pelitapaansa. Kaikkien kohujen ja ylilyöntien jälkeen peluuttaa todellista koiralätkää, jossa ei ainakaan maalien muodossa juhlita.
   
 11. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Nythän se on hyvä seurata miten alkaa Espoossa toimimaan. 22 peliä jäljellä ja 12 pinnaa eroa esim. kasin joukkoon...
   
 12. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Perusongelma on se, että Summanen on huippu-urheiluihminen viimeisen päälle. Liigassa taas pelaajisto ja etenkin seuran johtoportaat ovat ammattimaisuudessan vähän sitä sun tätä. Tässä mielessä tämä epäsuhta, että Summanen valmentaa kesäisin NHL-tason yksilöitä, mutta ei ole mukamas kelpo mies koutsaamaan Liigassa, on ymmärrettävä.
   
 13. khufu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Peliitat
  Summasen johtamis- ja ihmissuhdetaidot eivät vain ole vaaditulla tasolla, ja mies on valtava riski mille tahansa työyhteisölle. Maailma nyt vain on muuttunut, eikä despotismi toimi enää edes jääkiekkojoukkuetta johdettaessa.

  Raadolla on osaamista ja tukku valmentajalle loistavia ominaisuuksia. Harmi, että on pilannut uransa kun ei ole pystynyt kehittämään erittäin ilmeisiä pahimpia puutteitaan.
   
 14. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Asshat
  Lainaus:
  Onneksi Venäjän puolella tässä ollaan huomattavasti edellä.
   
 15. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Summasen metodithan on just niin in KHL:ssä, eli sellaista 90-lukulaista "huuda naama punaisena" meininkiä. Mestiksessähän on sopivaa treenata seuraavaa Gagarin keikkaa varten.
   
 16. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Saarikosken Timo kertoi aikanaan, että Summanen on aivan loistava yksilö kehittäjä ja näkee viisikkopelaamisessakin paljon sellaisia asioita, jota muut eivät näe. Saarikoski tilastoi esimerkiksi pelaajien kääntymissuunnat peleissä eli kääntyykö pelaaja kiekkoa kohti vai poispäin. Sapen mukaan Summanen opasti pelaajia kädestä pitäen luistelussa, laukaisutekniikassa jne. Mutta johtajana Summanen on huono, mistä syystä hänen valmentajauransa on ollut varsin poukkoileva.
   
 17. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  JYP ei käytä Virtasen optiota joten JYPin ensi kauden valmentaja on ainakin julkisesti auki. Tiedä sitten mitä kulissien takana tapahtuu...
   
 18. Dängleri Jäsen

  Lainaus:
  Fiksu peliliike, jos eivät ole täysin tyytyväisiä/luottavaisia Virtasen suhteen. Vaihtoehtojahan JYP:llä riittää, kun tarjolla on mm. Ari-Pekka Selin ja Pekka Virta. Valtaosa muista liigaseuroista on jo lyönyt lukkoon ensi kauden päävalmentajansa, joten siltäkin osin JYP on hyvissä neuvotteluasemissa päävalmentajakandidaattien kanssa.
   
 19. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Pelitavallisesti JYP:n pitäisi olla haastavin ja lähes vihon viimeinen paikka Pekka Virralle. Tähän yhtälöön en siis usko. Sen sijaan JYP ja A-P Selin vaikuttaa kaikin puolin hyvin loogiselta yhdistelmältä. Voisi kuvitella, että myös Seliniä kiinnostaa JYP, jossa olisi tarjota varmasti ensi kaudellakin laadukas materiaali. Toinen vaihtoehto Selinille on tietysti SaiPa, mutta uskoisin näistä kahdesta Selinin valitsevan JYP:n. Eli veikkaus:

  Lukko: Pekka Virta
  JYP: Ari-Pekka Selin

  Ja tämän jälkeen SaiPan tilanne alkaa näyttämään entistä haastavammalta. Santasella hommasta ei tule yhtään mitään. Kenties sitten Mestiksestä joku Räsänen yms.?
   
 20. Anrii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, JarPa
  Jarno Pikkarainen ei myöskään taida olla Tepsissä jatkamassa.
   
 21. Olkku Jäsen

  Nyt jumalauta lopetatte. Me ei haluta Pekka Virtaa Lukkoon. Piste.
   
 22. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Kyllä Virtaa viedään vahvasti Lukkoon.
   
 23. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Te seuraatte taas Ässiä ja palkkaatte Ässissä menestyneen Raumalle. Ei kun...
   
 24. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Onkohan sitten JYP kerennyt jo menettää mahdollisuudet esimerkiksi Seliniin kun ilmeisesti tähän päivään asti on mietitty tuota että jatketaanko Virtasen sopimusta vai ei ( ellei ole täysin kulissia ollut tuo mietintä että saadaan Virtaselle rauhaa enemmän). Kuinka monta realistia vaihtoehtoa lopulta on sitten vapaana. Virtaa kun miettii niin tosiaan taitaa olla yksi viimeisiä paikkoja JYP, varsinkin kun joukkueen vaihtuvuus tulee olemaan melko pieni joten valmentaja ei pääse hirveästi vaikuttamaan pelaajistoon. Melkein järkevämpi lähteä koulimaan jostain keltanokasta valmentajaa kun miettiä Virtaa.
   
 25. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Lainaus:
  No hei nythän toi Virtanen olisi vapaana! Eikös sekavasti johdettu seura ja epäselvästi johtava valmentaja vähän Niinkuin kuulu yhteen?