Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Deko, 21.01.2013 klo 15.58.

 1. tkruth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus: Lisäsin tuonne analyysiin Hot-listan eli 10 viimeisen päivän joukkueiden sarjapisteet, pelaajien pisteet sekä pelaajien +- -tilaston. Joukkueiden osalta JYP kärjessä yhdeksällä pisteellä ja KalPa hyvässä nousussa kahdeksalla pisteellään. Pistekärjessä Iikka Kangasniemi (Pelicans), Jani Tuppurainen (JYP), Erik Thorell (HIFK), Jarkko Immonen (JYP) ja Mikko Mäenpää (JYP) viidellä pisteellä. +- -tilaston kärjessä Nolan Yonkman (JYP) +5.

  Sori vähän off topic, kun ei tuossa ole sinällään mitään ihmeellistä, mutta kun oli jatkoa tuolle aikaisemmalle viestilleni.

  Raporttiin pääsee, kun klikkaa tekstin sinistä PowerBI-analyysi kohtaa.
   
 2. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Pistetään nyt tänne.

  Aleksi Ainali ennen tätä iltaa, koko kauden pisteet: 1+4=5

  Aleksi Ainali, tämäniltaisen kierroksen pisteet: 1+4=5
   
 3. Hoitsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mikähän mahtaa olla pisin kotivoittoputki sm-liigassa? en sitä googlettelemalla löytänyt, muut putket kyllä (voittoputki, tappioputki jne.)
   
 4. jaukkis Jäsen

  Jussi laittoi taas ennätyksiä uusiksi tänään. Siinä on nuoremmille veskareille kirittävää.
   
 5. Nynoamous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikaanit ja Sami Vatanen
  Lainaus:
  On se Rynnäs vaan kova. Kärpillä on kyllä todella onnistunut maalivahtitandemi.
   
 6. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Lainaus:
  Mikäs pupujussi siellä on laittanut ennätyksiä uusiksi? Ja mitä ennätyksiä?
   
 7. butler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Markkanen. Vanhimman nollapelin pitäjä. Parantelee joka pelissä omaa ennätystään.
   
 8. jaukkis Jäsen

  Ikinuori Markkanen nollasi Lukon | SaiPa
  Viimeisenä lukkona toimi SaiPan maalinsuulla Jussi Markkanen, joka pysäytti kaikki 28 laukausta ja nappasi kauden ensimmäisen nollapelinsä. Samalla Markkanen paransi vuoden ja 12 päivää vanhaa ennätystään vanhimpana maalivahtina, joka on pelannut nollapelin.
   
 9. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  Piti ihan katsoa kuinka vanha ikinuori Markkanen oikein on. Nuor pojuhan tuo vielä. Onnittelut kuitenkin ennätyksestä.
   
 10. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Niin paljon kirittävää, että voi hyvällä omallatunnolla todeta, että tätä ennätystä ei yksikään nuorempi maalivahti tule koskaan rikkomaan!
   
 11. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Eipä tule ei. Pitäisi olla vanhempi maalivahti, että ennätys syntyisi.
   
 12. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  Markkasesta vielä sellainen tilastofakta joka pistää uran pituuden perspektiiviin: Mies pelasi ensimmäisen aikuisten pelinsä ennenkuin Suomella oli yhtään lätkän maailmanmestaruutta.
   
 13. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
 14. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  En nyt ole varma onko tämän ketjun ainesta, mutta tuskin on kukaan puolessa välissä kautta tälläisillä tilastoilla pelannut:

  Viisi ottelua, viisi voittoa, joukkueelle 15 pistettä. 140 maalia kohti tulleesta laukauksesta 139 torjuntaa. Neljä nollapeliä, torjuntaprosentti 99,29 %, päästettyjen maalien keskiarvo 0,20.

  #32 Niko Hovinen, KalPa.

  Toki pelejä vain 5kpl, mutta ovathan nuo tilastot aika jäätäviä.
   
 15. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Lainaus:
  Hienoa, että Pappi on löytänyt jälleen oman tasonsa. Hovinen on loistava maalivahti mutta jatkuvat loukkaantumiset ovat haitanneet urakehitystä mikä on osaltaan johtanut siihen että maisema on vaihtunut tiheään kuin sukat. Nyt näyttäisi pelaavan elämänsä syksyä Kuopiossa. Olen iloinen Papin puolesta, niin kauan kun ette vaan taas päätä meidän kautta keväällä ;)
   
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Itsekin miehen signausta kritisoin isolla kädellä. Viime kauden visiitillä oli alkuun hyvä, sitten palasi surkealle tasolleen. Niimpä vähän pelotti kun teki koko kauden kattavan sopimuksen tälle kaudelle.

  No. Kiertolais elämä on nyt takana. Kesä meni ehjänä pitkästä aikaa. Pelasi kauden ekan pelin (nollapeli) ja taas loukkaantui. Oliko poissa 3-5 viikkoa ja paluu maalille ja nollapeli taas. Sinällään ainakin 2/5 on ollut nuista suhkot helppoja. Eilistä en nähnyt, mutta ei ole Hovisen mitään gamesavereitä tarvinnut paljoa tehdä. Peruspelaamista ja se on tällä hetkellä riittänyt. KalPa pelaa kokonaisvaltaisesti niin hyvin tällä hetkellä. Ja no niin. Mikäli mokke pelaa nollat niin ei sitä voi aina tuuriksikaan sanoa. Hyvin on pitänyt pelata
   
 17. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Onko Sami Sandellin tänään 3 syöttöä 2 min ja 5 sek antamat lukemat jotenkin kummajaiset?
   
 18. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Jets, Panthers
  Lainaus:
  Kunnioitettava saavutus, mutta ei lähellekään ennätyskamaa. Juha Leimun hattutemppuennätyksen yhteydessä Ryan Potulny sai syöttöpisteen neljään maaliin alle 1,5 minuutissa. Kolmeen meni 44 sekuntia.

  Kolme huikeaa Liiga-ennätystä tiistain kierroksella! | Uutiset | Liiga
   
 19. tuukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Entäs samassa Sport-pelissä Ilveksen Lehtosen torjuntaprosentti. Peliaikaa yli 59 minuuttia, eli käytännössä koko peli ja torjuntaprosentti 54,55. Onko usein veskari pelannu koko pelin heikommalla torjuntaprosentilla?
   
 20. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Lainaus:
  Ruudun "Lounaslivessä" tiedettiin kertoa, että Sandellin suoritus oli kuin olikin ennätys, nimittäin kolme ykkössyöttöä lyhimmässä ajassa. En tosin tiedä, kuka tuon tarkastamiseen on työaikaansa käyttänyt tai kuinka luotettava väite on.
   
 21. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ei ole kyse mistään kovin isosta jutusta, mutta hienoisena tilastokummajaisena pisti ainakin allekirjoittaneen ihmettelemään. Eli Ässien maaliero liigassa tällä hetkellä.

  Ässillä on voittoja 14, tappioita 12 ja tasureita 8, joista 6 on lopulta voitettu. Eli kokonaisuutena voittoja on 20 ja tappioita 14. Tästä huolimatta maaliero on pakkasen puolella, kun tehtyjä maaleja on 91 ja päästettyjä 98.

  Miksikö juurikin Ässien maalieroa päädyin tarkastelemaan? No ihan siksi, että JYP on Ässien kanssa tasapisteissä, joten näitä kahta joukkuetta tuli tilastoista hieman vertailtua. JYP on tehnyt 4 maalia enemmän kuin Ässät, sekä päästänyt 20(!) maalia vähemmän. Tämä on aika iso ero, kun ottaa huomioon sen, että joukkueet ovat tasapisteissä ja kokonaismaalimäärät eivät hirvittäviä vielä ole.

  Nopeasti tuli sitten vilkaistua vielä Ässien otteluiden tuloksia ja kyllähän sieltä varsin selvästi paistoi, että tappiot ovat usein olleet suurinumeroisia ja voitot ovat tulleet pienemmällä erolla. Osaako joku Ässien kannattaja valaista hieman, että löytyykö näille tilastoille jotain selkeää syytä, vai onko tämä vain sattumaa?

  Harvemmin sarjataulukossa neljän tai viiden parhaan joukossa olevan joukkueen maaliero on pakkasen puolella, mutta tuskin tämä nyt ihan ennenkuulumatontakaan on.
   
 22. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Yksi syy lienee Bernardin ailahtelevat otteet maalin suulla (korjatkaa jos olen väärässä).
   
 23. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  En väitä että olisit väärässä, mutta tuo on siinä mielessä huono selitys että sen pitäisi näkyä myös sarjataulukossa eikä vaan maalierossa.
  Kun noita Ässien tuloksia katselee niin on tosiaan enemmän tappiota kuin voittoja isolla marginaalilla vaikka voittoja on muuten enemmän. Onko Aholla sitten se taktiikka että johtoasemassa peli vaan jäädytetään täysin eikä mitään suurinumeroisia voittoja tule edes satunnaisesti? Varsinkin kun vaikuttaisi että nuo pelit joita Ässät on vienyt selkeästi mutta voittanut vain maalilla tai parilla ovat yleensä olleet vierasotteluita.
   
 24. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Spurs, Red Wings
  Lainaus:
  Oma mielipide on kahden edellisen combo: vieraissa on sujunut lähes "Rockyn"-aikaiseen malliin --> voitot pienillä marginaaleilla. Tappio peleissä suh´t kokematon puolustus on romahtanut Bernardin tasovaihtelun yllättäessä.
   
 25. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  KalPa menetti 5-0 johdon kolmannessa erässä Kärppiä vastaan. Onko IKINÄ käynyt vastaavaa?