Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Deko, 21.01.2013 klo 15.58.

 1. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Nyt ei kyllä avaudu missä tässä on se "tilastokummajainen" tai "erikoinen ennätys"?
   
 2. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Plus-miinus-tilaston kahdeksan heikoimman joukossa on pelkästään Jukurien ja Tapparan pelaajia. Tuhkanen puolestaan on plus- ja miinus-noteerauksillaan kummankin tilaston kärkipäässä. Erosen osalta ihan vain mielenkiintoinen yksityiskohta, ettei kahdeksaan peliin ja yli 160 suoraan peliminuuttiin (20 minuutin ottelukohtaisella keskiarvolla) ole tullut yhtään miinusmerkintää.
   
 3. Justus76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  "Kärpät on ykkösenä A- ja B-nuorten SM-sarjoissa, C-nuorten SM-sarjan alkulohkossaan sekä Naisten SM-sarjassa. Kärpät on voittanut jokaisessa sarjassa eniten otteluita. Oululaiset ovat tehneet A-nuoria lukuun ottamatta myös eniten maaleja. Ainoastaan A-nuorissa JYP on onnistunut heiluttamaan verkkoa kolme kertaa Kärppiä enemmän." kirjoittaa tämän päivän Kalevan verkkojulkaisu.
  Taitaa olla tilasto, jollaista ei ennen ole nähty. Lisäksi miesten sarjassa kärkipaikka on pari pisteen päässä. Pistepörssissä on kaksi Kärppä pelaaja kärjessä ja puolustajien pistepörssissä Miika Koivisto jakaa kärkipaikan Erosen kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2017 klo 11.59
 4. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Kova on lento Kärppien junnuilla!
  B2 junnuissa Kärpillä ei vaan näyttäisi olevan ollenkaan joukkuetta. Miksiköhän näin? On nykyisin kuitenkin ihan virallisen SM arvon omaava sarja.
   
 5. Il Tempo Gigante Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Hokki, Leijonat, Kings, Arsenal
  Tilastokummajainenko?

  SM-liigan tilastosivujen mukaan Tomáš Záborský on Suomen kansalainen. Mm. Eliteprospects-sivuston mukaan hän on ainoastaan Slovakian kansalainen. Mikä lie totuus?

  Linkki vie SM-liigan tilastosivustoon.
   
 6. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Syntyperäinen kantatamperelainen
   
 7. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  En gång Mouhijärvi, alltid Mouhijärvi.
   
 8. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Michael Keränen, Markus Kankaanperä ja Janne Niskala näyttäisivät olevan myös ruotsalaisia ja Maksim Matushkin venäläinen. Noihin virheisiin löytyy tietysti syntymäpaikasta helppo selitys, mytta tuo Zaborsky on kyllä mysteeri.
   
 9. Voltti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Pelikaanilla on kyllä pisteet jakautuneet aika levälleen koko joukkueelle. Maaleja on tehty yksi vähemmän kuin eniten tehneellä Kärpillä, mutta sillä pelsun top viitoselle irtoaa pistepörssissä sijat 15, 51, 57, 61 ja 72. Tuostakin on Rendulic (57.) lähtenyt jo KHL:aan.
   
 10. Lucky Thirteen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Detroit Red Wings
  Mikähän mahtaa olla voittajajoukkueen alhaisin laukaisumäärä kohti maalia? SaiPa voitti tänään 4-1, ja laukauksia kohti maalia 10kpl.
   
 11. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Mikael Kurosesta (#78) tuli tänään Ilveksen historian 78:s hattutempun tehnyt pelaaja.
   
 12. JJT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  En tiedä mikä tässä on ennätys, mutta varsin mielenkiintoinen asia on se, että SaiPa on Hippoksella ollut lähellä ennätystä myös toisin päin: joulukuussa 2012 SaiPa otti Jyväskylässä käkeen 3-0, mutta sai lauottua kohti JYP-maalia pyöreät 50 laukausta.

  Jos vielä hetki jatketaan JYPistä, niin kymmenen vuoden takainen sisäinen pistepörssi sisältää jänniä yhteyksiä pelinumeroihin:

  #26 Jarkko Immonen, 26 maalia
  #49 Tuomas Pihlman, 49 pistettä
  #42 Antti Virtanen, 42 pistettä
  #15 JP Hytönen, 15 maalia
  #8 Ville Mäntymaa, 8 maalia

  Kaiken kukkuraksi kyseisen viisikko taisi ainakin ajoittain pelata ykkösylivoimakentällisenä. Liekö myöskin sattumaa, että kyseiseen kauteen kovin odotuksin lähteneet Ilari Filppula (#81) ja Tommi Hannus (#70) pelasivat varsin vaisuin tehoin...
   
 13. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Real Madrid
  Ilveksen Olli Vainio +/- tänään -6. Semmone ilta sieltä.
   
 14. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Pelicans on tehnyt kuudella edellisellä ylivoimalla maalin.

  Samaan aikaan KooKoo on sekä tehnyt että päästänyt 12 maalia kahteen edelliseen peliin.
   
 15. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Pari kautta sitten Lukko oli yhtä tyly vieras mitä te. 10 laukausta kohti maalia ja 0-2 voitto KalPasta.

  Otteluseuranta | KalPa - Lukko 2.10.2015 | Liiga
   
 16. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Tänään 5 pelissä tuli yhteensä 44 maalia (jos oikein laskin). Ei taida olla kovinkaan yleisiä tällaiset kierrokset että keskimäärin peleissä tehdään 8,8 maalia useamman pelin iltana? Osaisiko joku sanoa milloin viimeksi tai miten usein näin käy?
   
 17. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Harvinainen tilanne tosiaan.

  Myös KooKoon kahden viime ottelun yhteismaaliero 12-12 on nyky-Liigassa melko kummallinen. Samoin kuin se, että KooKoo teki tänään kuusi maalia, ja 12 pelaajaa pääsi pisteille, mutta vain yksi - Sami Tamminen (2+0) - keräsi enemmän kuin yhden tehopisteen.
   
 18. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Lisätään nyt vielä, että viidestä päästetystä maalista huolimatta kukaan KooKoon pelaaja ei jäänyt miinukselle +/- tilastossa. Hurraa alivoima.
   
 19. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Blood tänään 2+10min ja 2+2min ilman että kummankaan päätuomarin käsi nousi jäähyn merkiksi. Luulisi, että on jonkinlainen ennätys lajissaan?
   
 20. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Matushkinilla on kaikki väärin. Syntynyt Valko-Venäjän sosialistisessa Neuvostotasavallassa mutta syntymämaaksi merkitty Venäjä. Neuvostoliitto olisi oikea syntymämaa ja Valko-Venäjänkin voisi hyväksyä mutta Venäjä menee jo aika pieleen. Yhtenäisellä linjalla se olisi kai Valko-Venäjä koska Záborskýllakin on syntymämaana Slovakia eikä Tšekkoslovakia jossa hän on tosiasiallisesti syntynyt.
   
 21. Eetska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Kävikö niin että loppujenlopuksi 8 peräkkäistä yv-maalia tuli kunnes katkesi putki?

  Lienee jonkinlainen ennätys?
   
 22. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Lainaus:
  Oli itseasiassa viestin lähettämishetkellä jo 7, en tajunnut laskea mukaan Ilves-pelin vikaa ylivoimaa. Ja kyllä, 8 ylivoimaa tuo putki lopulta kesti. Saattaa hyvinkin olla jo jonkin sortin ennätys.
   
 23. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Kärppien paras pistemies on tehnyt enemmän pisteitä kuin KalPan kolme parasta yhteensä. Kärppien ykköskenttä kokonaisuusessaan on tehnyt enemmän pisteitä kuin KalPan koko joukkue. Karua tilastoa etenkin kun jo 16-18 peliä pelattu. Toki Kärpillä se peli pari enemmän.
   
 24. Ralph Jäsen

  Kaudelle 2004-05 SM-liigaan tuli mukaan rankkarikisat eli jokaiselle ottelulle alettiin löytämään voittaja, tasapelit eivät enää olleet mahdollisia. Tässä tuosta ajasta alkaen joukkueiden voittoprosentit yli varsinaisen peliajan kestäneistä otteluista. Suluissa voitetut - hävityt ottelut.

  1. Kärpät, 57,2 % (91 - 68)
  2. HPK, 56,5 % (105 - 81)
  3. HIFK, 53,5 % (84 - 73)
  4. Ässät, 53,3 % (81 - 71)
  5. Ilves, 51,9 % (80 - 74)
  6. Tappara, 50,6 % (90 - 88)

  7. KalPa, 49,7 % (75 - 76)
  8. Pelicans, 49,7 % (74 - 75)
  9. SaiPa, 48,8 % (82 - 86)
  10. Blues, 48,4 % (75 - 80)
  11. JYP, 47,6 % (79 - 87)
  12. TPS, 46,5 % (87 - 100)
  13. Jokerit, 46,3 % (56 - 65)
  14. Lukko, 46,2 % (73 - 85)
  15. KooKoo, 43,8 % (21 - 27)
  16. Sport, 40,8 % (20 - 29)

  17. Jukurit, 25,0 % (4 - 12)

  Eli Palloseura ja -kerho ovat aktiivisimmat menemään yliajalle, TPS:llä näitä on nyt 187 ja HPK:lla 186. Kolmantena Tappara 178 jatkoaikapelillä. Ainoana yli sata voittoa on HPK:lla, seuraavana Kärpät ja heti perässä kolmantena Tappara. Tasan sata tappiota on kärsinyt TPS ja toiseksi eniten Tappara, kolmantena JYP.

  Kärpät ja HPK erottuvat parhaina yliaikajoukkueina sekä Mestiksestä viime vuosina noussut kolmikko pitää perää. KalPa, Pelicans ja Tappara pelannut aika lähelle tasan 50 prosenttia.
   
 25. tkruth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tein pari viikkoa sitten analyysin tämän kauden Liigan laukauksien ja maalimäärien suhteista joukkueittain. Blogi-kirjoitus sinällään jo vanha, mutta linkin takana olevan analyysin olen tuoreuttanut viimeisimmillä tiedoilla. Tämän hetkisen tilanteen mukaan TPS on tarvinnut 8,29 laukausta yhtä maalia kohden, kun KalPan vastaava luku on 14,73.

  Vastaavasti Tapparan maalia kohden on pitänyt laukoa 14,73 kertaa yhtä maalia kohden, kun Ilvestä vastaan on riittänyt 6,54 kertaa. Aikamoinen ero!

  https://kruthbusinessintelligence.w...den-2017-18-laukauksien-ja-maalien-suhteesta/