Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Deko, 21.01.2013 klo 15.58.

 1. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  KalPan Eero Kilpeläinen nousi Liigan kaikkien aikojen nollapeli tilastossa yksinään sijalle yksi. Nollapelejä 42 kappaletta. Samalla Kilpeläinen nousi KalPan nollapeli-tilaston ykköseksi. Tässä on kuitenkin vielä jaetulla ykkössijalla 13 nollapelin turvin. Ykkösenä jaetulla sijalla on Ässissä luutiva Ari Ahonen

  En nyt tiedä onko tuo erikoinen ennätys tai tilastokummajainen mutta ompahan kuitenkin tilasto.

  Lainaus:
  Onhan tuolla myös Juhani Tyrväinen. Mutta melko harvinaiselta ainakin omaan silmään tämä tuntuisi. Esim viime kauden lopussa tuolla oli 7. sentteriä.

  Vähän sama kuin että tällä kaudella top 20 on vain 2 ulkomaalaispelaaja. Top 10 on vain yksi ja sekin on sijalla 10 oleva Erik Thorrell. Tätä voisi pitää jo melko erikoisena. Tästäkin taisi olla jo pari sivua sitten ihmettelyä enemmälti.
   
 2. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Eikös Kärpät paukuttanut muutama kausi sitten melko tasaisen tappavasti yleisömäärää 6.614? Oululaisilta varmaan lisätietoa tähän.
   
 3. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Jää nyt hiukan tuon illan farssin vuoksi huono maku, mutta menköön kuitenkin.

  Tilastojen kaivaminen aiheesta lienee hankalaa, enkä edes odota absoluuttista totuutta löytäväni, mutta: Mikä mahtaa olla ennätys voittomaalien määrässä, minkä yksittäinen pelaaja on tehnyt tiettyä joukkuetta vastaan kauden aikana? Esimerkki: Tällä kaudella Tappara ja Ilves kohtasivat kuudesti, näissä kohtaamisissa neljä(4) kertaa voittomaalin tekijäksi tilastoihin jäi VM Savinainen. Näistä voittomaaleista kolme(3) syntyi jatkoajalla...

  Tuo Savinaisen saldo vs. Ilves on tällä kaudella aika härski: 7 maalia, joista 4 jäi voittomaaliksi ja yksi oli viimeisen minuutin tasoitus (, jonka jälkeen Savinainen luonnollisesti ratkoi pelin jatkoajalla)... Ainoa Tappara-Ilves peli, jossa Savinainen ei osunut, oli Ilveksen runkosarjan ainoa voitto Tapparasta tällä kaudella.

  Sanonta "aina sama mies" pitänee tällä kertaa paikkansa.
   
 4. Ziggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ei varmasti ole ennätys mutta tilastokummajainen kuitenkin. Laskin että Ilveksellä on ollut tällä kaudella ainakin 7 eri kultakypärää. Kultainen potta on omien laskujeni mukaan ollut ainakin seuraavien pelaajien päässä: Sami Sandell, Ville Meskanen, Teemu Rautiainen, Aleksi Mustoen, Jerry D'Amigo, Tapio Laakso ja Otto Koivula.
   
 5. Eetska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Mikä mahtaa olla ennätys kypärätemppujen määrässä kauden aikana? Sopanen tehnyt tällä kaudella kolme ja toivottavasti vielä neljäs tulisi..
   
 6. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Kaudella 85-86 Arto Javanainen teki 6 tai 7 hattutemppua, laskentatavasta riippuen. Yhdessä pelissä kun syntyi 6 maalia, niin onko se sitten yksi vai kaksi hattutemppua? Javanaisella on lisäksi pari viiden hattutempun kautta ja yhteensä hattutemppuja 39. (Tuskin rikotaan koskaan tuota ennätystä)
   
 7. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Mika Pyörälä ja Tomi Kallio Liigan pistepörssin neljän parhaan joukossa. Ollaanko palattu vuoteen 2006?
   
 8. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Tuli ihan sama fiilis, kun näin pitkästä aikaa kirjoituksesi.

  Ketjun aiheesta sen verran, että KooKoon Liiga-joukkueella on tällä kaudella ollut jonkinlainen sopimus (vetäneet edustusjoukkueen paidan päälle) yhdeksän maalivahdin kanssa ja yhteensä nämä jannut ovat edustaneet kolmeatoista eri joukkuetta tällä kaudella.

  Järvenpää: KooKoo
  Perhonen: KooKoo, SaPKo
  Treutle: KooKoo, Krefeld, Saksan maajoukkue
  Irving: KooKoo
  Rautio: KooKoo, KooKoo A
  Ruusu: KooKoo, JYP, JYP Akatemia, Suomi U20
  Laurinantti: KooKoo, KooKoo A
  Hovinen: Zagreb, KalPa, KooKoo, Lausanne
  Yrjölä: Peliitat, KOOVEE, KooKoo, SaPKo
   
 9. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Kumpi heistä oli tuolloin edes kymmenen parhaan joukossa Liigassa?
   
 10. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Ei kumpikaan, Tony Salmelainen voitti pörssin ennen Marko Kivenmäkeä.
   
 11. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Lainaus:
  Kannatti näköjään heittää roskakori.
   
 12. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  No lähinnä kiinnitti huomiota että ikämiehet (Kallio 40v ja Pyörälä 35v) pelaa Liigassa vielä näin hyvin. Tshekin liigassa on ollut sama tilanne, missä nelikymppiset pelaajat kuten Nedved, Dopita, Reichel, Vlasak, Patera ja Bednar dominoi sarjaa vielä nelikymppisenä tai vähän päälle.

  Liigassa sitten nämä Tomi Kalliot ja Eric Perrinit näköjään tekee samaa.
   
 13. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Ja Jagr näyttää nuoremmilleen esimerkkiä NHL:ssä.
   
 14. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Lainaus:
  Unohdit mainita KHL:n, jossa myöskin nämä Mozyakinit dominoivat vielä ikämiehinä ja pistävät jopa sarjan ennätyksiä uusiksi.
   
 15. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
 16. Noma Jäsen

 17. hcp27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-Liiga
  Lainaus:
  Mutta ainakin osaan näistä kymmenestä oli ihan rehellisesti vapaa pääsy kun pukeutui esm.opiskelijahaalareihin. Kuinka moni näistä kymmenestä on rehellisesti myyty loppuun?
   
 18. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:

  Olisikohan huomenna jo 11. #4200?
   
 19. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaanpas tänne itseäni, jos joku kokee nopeasti kyhäämäni tilaston mielenkiintoisena. Erityisesti Aaltosesta käydyssä keskustelussa olen koittanut rummuttaa sitä minusta itsestäänselvää asiaa, että joukkueen kokonaismaalimäärä vaikuttaa pelaajan tehoihin, eikä kukaan stara voi tehdä määräänsä enempää maaleja, vaan kovimmatkin jätkät ovat mukana noin kolmasosassa joukkueensa maaleista. Tämä näyttää melko yksiselitteisesti todelta, kun tarkastelin edellisen neljän (kuluva kausi mukaanluettuna) parhaiden pistemiesten pistekeskiarvoja suhteessa joukkueidensa maalikeskiarvoon. Olkaatten hyvät:

  Lainaus:
  edit: Liitteet eivät näy lainauksessa, mutta ne voi käydä katsomassa klikkaamalla alkuperäiseen viestiin. Lisätään vielä tännekin seuraavat tiedot:

  Keskiarvo parhaan pistemiehen osallisuudesta joukkueensa maaleihin on siis 31,3%, mediaani 30,6% ja yläkvartiili 34,1%.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2017 klo 14.21
 20. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Varmaan joku ennätys, kun SaiPalla on kauden 58. pelissä vain yksi tällä kaudella Liigassa maalin tehnyt pelaaja.

  E: Siis hyökkääjä...
   
 21. Jäässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Sympatiat KalPalle
  Lukko-Jukurit tänään. Molemmat tarvitsevat 3 pistettä tai kausi on varmuudella runkosarjan jälkeen ohi. Jos ottelun lopussa tilanne on tasan, niin voi olla että molemmat ottaa maalivahdin pois aikalisän aikana. Miten tuo onnistuisi? Olisi kiva nähdä tuollainen tilanne koska molemmat janoavat kolmea pistettä..
   
 22. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Tuollaista tilannetta ei tullut, mutta ei olisi hyvin todennäköisesti tullut myöskään silloin, kun peli vielä oli tasan. Jos maalivahti otetaan pois, sen tyhjään maaliin pelaamaan pääsevän joukkueen todennäköisyys tehdä maali on korkeampi kuin kuudella pelaavan. Näin ollen maalivahdin olisi ottanut pois se joukkue, jonka päävalmentajan hermo olisi pettänyt ensimmäisenä, ja toinen olisi yrittänyt sitten hyödyntää tämän saamansa mahdollisuuden.
   
 23. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Ainakin itse voisi ottaa sellaisen riskin, että järjestää viimeisen minuutin alkaessa aloituksen omaan päähän ja toivoo sitten vastustajalta riskiä.
   
 24. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Noista tyhjistä maaleista rupesin miettimään että voiko tosiaan olla niin ettei Jukurit ole saanut kiekkoa tyhjiin kuin kauden kolmannessa matsissa kotona Lukkoa vastaan (peräti kahdesti, 3-2 -> 5-2 lopputulos)? Useitakin sellaisia pelejä kyllä muistaa joissa vastustaja on onnistunut maalinteossa kuudella ja onneksi (tosin syksyltä) pari sellaistakin jossa Jukurit on samaan kyennyt. Ja jos näin, niin miten harvinaista on vetää (lähes) täysi kausi ilman onnistumisia tyhjiin ja löytyykö yleensä tilastoja siitä miten kauan on keskimäärin mennyt maalien välillä silloin kun vastustaja on pelannut ilman veskaa?
   
 25. tuukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Koska viimeksi on saman joukkueen eri pelaajat voittaneet sekä maali- että pistepörssin? Tapparan Savinaisella ja Haapalalla tähän hyvät mahdollisuudet.