Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Deko, 21.01.2013 klo 15.58.

 1. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Jukurit on kunnostautunut uusien pelaajien sisääntuonnissa, samoin kriisijoukkueet voivat hakea suunnanmuutosta sinikeltaisten kustannuksella. Odottelen jo "Mikkelin ihme 8.2." ketjua...
   
 2. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Micke-Max Åsten taisi tehdä saman tempun ensimmäisessä liigaottelussaan. Sen jälkeen niitä onkin tullut oikein liukuhihnalta.
   
 3. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Kiitos kaikille vastanneille! En tosiaankaan tiennyt, että näitä "ensimmäisellä laukauksella maali" -kavereita on näinkin paljon ja vieläpä aivan viime vuosilta, kun ei tuollaista asiaa pysty oikein mitenkään seuraamaan. Mielenkiintoista knoppitietoa ehdottomasti :)
   
 4. motamoro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tietystihän näitä "eka veto, eka maali" on runsaasti. Jos ajatellaan, että hyökkääjän laukaisu% on keskimäärin 7 ja puolustajan 2 (tämä siis sillä oletuksella, että mennään kaikki laukaukset tilastoiden eikä vain niitä jotka menevät maalivahdille/maaliin asti). Tällöin joka 15. tulokashyökkääjä ja joka 50. tulokaspuolustaja iskee ensimmäisellä kudillaan maalin - tilastollisesti, sitä voi sitten peilata siihen montako tulokasta aina pelaa yhdellä kaudella. Luonnollisesti kahden peräkkäisen onnistumisen todennäköisyys onkin paljon pienempi kun 0,07*0,07 = 0,49% (kerran 225) ja 0,02*0,02 = 0,04% (kerran 2500)
   
 5. Ja lisänä listaan; olikohan Bonsaksenilta ensimmäinen laukaus, jolla maalin avauspelissään teki?
   
 6. Woofer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Barca, Anaheim Ducks
  Ilveksestä Matias Sointu teki aikoinaan uransa ensimmäisen liigapelin ensimmäisessä vaihdossa maalin ja muistinvaraisesti väittäisin, että oli vielä ensimmäinen laukaus.

  Nyt kun lunttasin, niin muistin ilmeisesti väärin. Jatkoajan peliraportissa sanotaan, että "Maalinteon aloitti kotijoukkue Ilves. Harri Tikkasen liukuessa jäähyaitiosta jäälle ensimmäistä liigavaihtoaan pelannut Matias Sointu veti oman paluukiekkonsa ohi raumalaisvahdin ajassa 3:37 siirtäen kotijoukkueen tasakentällisin 1-0 johtoon." Ottelu oli siis 28.09.2010, mutta ei siis ihan käynyt joukon jatkoksi.
   
 7. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  JYPillä on muistaakseni tältä vai viime kaudelta toinenkin kaveri, joka on tehnyt maalin ensimmäisellä vedollaan. Oli ainakin käsittääkseni ensimmäinen vaihto. Nyt en vaan kuollaksenikaan muista kuka näistä Akatemiasta nostetuista se oli. Toki tuo Miklikin kaksi ensimmäistä vetoa sisään on varmaan koko Liigan historiassa aika kovaa kamaa.

  Edit. Tällä kaudella Jerry Turkulainen on tehnyt myös JYPille ensimmäisellä laukauksellaan maalin. Ei tosin ollut ensimmäinen vaihto. Voi olla, että muistelen ensimmäisen vaihdon ensimmäisen laukauksen maalia joko viime kaudelta tai se on ollut vastustajan tekemä. Muistikuva on kuitenkin vahva. Turkulainen on kuitenkin varmuudella ainakin kirjatuista laukauksista tehnyt ensimmäisellä vedollaan maalin.

  Edit2. Tämä muistelemani taisi olla viime kaudella Kalle Saramäki. Valitettavasti ottelu ottelulta -tilastoja ei löydy viime kaudesta, mutta muistikuvani on 99,5 prosenttisen varma.

  Edit3. Viime kaudelta löytyy myös Waltteri Lehtonen, jolla on kirjattuna JYPissä yksi laukaus ja yksi maali. Eli JYPillä tällä kaudella Miklikillä ja Turkulaisella ensimmäisellä laukauksellaan maali. Viime kaudella Saramäellä ja Lehtosella.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2017 klo 16.34
 8. Dank Sinatra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Devils
  Lainaus:
  Oikeassa olet. Muistan osuman vieläkin elävästi J-P Pietilän loistavan sijoittumisen takia, mikä mahdollisti maalin syntymisen.
   
 9. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Saramäen ensimmäinen maali syntyi tosiaan ensimmäisessä ottelussaan 20.11.2015 JYP-Pelicans.
  Saramäen maali syntyi ajassa 2:25, mutta ensimmäinen laukaus on kirjattu tilastoihin 5 sekunttia aiemmin ajassa 2:20.
   
 10. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  Lainaus:
  Seison korjattuna. Korjasi läpiajosta oman riparinsa sisään. No, kolme näille kahdelle kaudelle kuitenkin.
   
 11. Kolmio36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Philadelphia Flyers
  Laitetaan listaan vielä Marko Rairama 22.02.2012 ÄSS-HPK. Teki ensimmäisen maalinsa ekassa vaihdossaan ja ensimmäisellä kiekon kosketuksella.
   
 12. Ralph Jäsen

  Tuossa kun on puhuttu ensimmäisellä laukauksella tehdyistä maaleista, niin tuli mieleen maalivahdit, että kenellä on nopeimmin päästetty ensimmäinen maali. Joonas Voutilainen päästi ensimmäisen laukauksen taakseen kun Liiga-uraa oli takana 24 sekuntia. Toki se oli ohjuri se.

  Ai niin, Marek Schwarz päästi 11 sekunnissa Liiga-avauksessaan. Ensimmäinen kuti oli sekin. Ja maalintekijänä Liiga-historian kovimpia pelaajia, Naru-Arsi Piispanen. Onko joku pistänyt Schwarzia paremmaksi?
   
 13. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Ei varsinaisesti liity edelliseen viestiin, mutta Jukuri-hyökkääjä Nestori Lähde oli tehnyt Liiga-urallaan ennen tätä iltaa 276 ottelussa 394 laukauksella yhteensä 14 maalia, eli 0,05 maalia ottelua kohden (laukaisu-% 3,56).

  Tänään Lähde on mättänyt neljällä (4) vedolla jo kaksi (2) byyriä, eli 40 ottelun laskennallisen maalimääränsä täyteen 50 prosentin osumatarkkuudella. Ihmeiden ilta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2017 klo 20.08
 14. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Uskoisin, että tänne kuuluu. Jos kuulin oikein niin Ritari sanoi KalPan olleen ainoa joukkue joka ei ole päästänyt maalia ollessaan ylivoimalla. En tiedä onko miten yleistä, mutta kutina on että kaitpa sitä maalin pari vastustaja kauden mittaan alivoimalla aina tekisi.
   
 15. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Pitää paikkansa; KalPa ei ole päästänyt tällä kaudella yhtään maalia pelatessaan ylivoimalla, HPK ja Ässät kumpikin kerran.

  Pelicansia vastaan on tehty tällä kaudella Liiga-joukkueista eniten av-maaleja: neljä kappaletta.

  Tilastot tuosta: Joukkuetilastot | Runkosarja 2016-2017 | Tilastot | Liiga
   
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Melkoista. Onhan nuin miten yleistä sitten kausikohtaisesti? Tilastoissa ei näyttänyt 2012-13 kautta pidemmälle tai sitten en osannut käyttää. Toki 11 peliä on vielä jäljellä tätäkin kautta..
   
 17. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Eräänlainen tilastokummajainen lienee tällä kaudella Ilveksen vieraissa keräämä pistemäärä kotikertymään verrattuna. Tällä hetkellä, kun sekä koti- että vieraspelejä on takana 25, on Ilves saalistanut 21 pistettä kotona ja 39 vieraissa. Pistekeskiarvoiksi tulee mukavat 0,84 vs 1,56. Tuleeko kenellekään mieleen vastaavia tapauksia liigan historiasta? Onko yksikään joukkue koskaan kerännyt runkosarjassa tuplasti enemmän pisteitä vieraista kuin kotoa?
   
 18. Jallu Koo Jäsen

  TPS:n hankittua Savilahti-Naganderin ja Hamiltonin ulkomaalaisten määrä joukkueessa
  nousi kahdeksaan. Mikähän mahtaa yhden kauden ennätys ulkomaalaisten määrässä?
   
 19. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  En tiedä mikä on ennätys, mutta 2012-2013 Lukossa pelasi 11 ulkomaalaista. Sillon oli kylläkin työsulkukausi. 2011-2012 Lukossa pelasi 10 ulkomaalaista. Ei nuo ainakaan kaukana ole ennätyksestä.
   
 20. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  IFK:ssa pelasi kaudella 2013-14 yhteensä 15 eri ulkomaalaispelaajaa. (tarkemmin 14 ulkomaalaista ja yksi kaksoiskansalainen Artem Iossafov)
  Eliteprospects.com - HIFK
   
 21. MäkSisäkumi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  Onko kellään tietoa monta Liigauran avausmaalia SaiPaa vastaan tällä kaudella on tehty? Tuntuu siltä, että neitseellisiä maaleja on tehty eniten SaiPan verkkoon tällä kaudella, ehkä jopa myös viime kaudella.

  E: Tällä kaudella kyseisiä maaleja SaiPaa vastaan ovat tehneet ainakin Ilveksen Otto Koivula, JYPin Jerry Turkulainen sekä Arttu Likola, Kärppien Jiri Tlusty, Tapparan Joona Luoto sekä IFK:n Joe Finley, heh. Viime kaudella muistaakseni Marlo Koponen teki ensimmäisen maalinsa Liigassa myöskin SaiPan verkkoon. Lisääkin voi olla, en löytänyt tähän hätään enempää.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017 klo 16.01
 22. Dank Sinatra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Devils
  Lainaus:
  Luulisin, että on melko harvinaista pelata koko kausi päästämättä alivoimamaalia, sillä tyhjään maaliin niitä syntyy niin helposti.
   
 23. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ja samaltahan tuo tuntuu varmaan jokaisen joukkueen kannattajana. Lukolla oli alkukaudella sellainen poikkeuksellinen peli, että kolme pelaajaa paukautti samassa pelissä uransa avausmaalin Jyväskylässä, eli Joonas Niemelä, Aaro Vidgren ja Eetu Koivistoinen. Lisäksi Lukon "uudet" ulkkarit Keaton Ellerby ja Valentin Claireaux ovat luonnollisesti tehneet Liiga-uransa avausmaalit tällä kaudella. Lisäksi ainakin Jere Fribergillä ja Roni Seväsellä olisi uran avausmaaliin vielä mahdollisuus tällä kaudella ja miksei Sameli Ventelälläkin, joka kutsuttiin jostain syystä eilen Keuruulta Raumalle.
   
 24. Takapappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Blackhawks
  Vilkaisin pistepörssiä ja äkkiä katsottuna näyttäisi siltä, ettei top20 ole kuin 3 sentteriä, Rissanen, Suomela ja Hytönen. Voiko pitää paikkaansa? Erikoista sinällään.
   
 25. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Kymmenen loppuunmyytyä kotiottelua runkosarjan aikana.. onko tälläistä ollut ennen? Jukurit saa tuon täyteen tänään.