Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Deko, 21.01.2013 klo 15.58.

 1. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Vai Johan Larsson ja yläpeltiin? Liigan finaaleissa.
  Juti nosti ainakin joskus oman maalin kulmalta oman veskarin maskiin avaten siitä remmit.
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.
 2. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Olikin Tuomenoksa & Halme, Jatkoajasta löytyi. Olin näköjään muistellut samaa jo vuonna 2003.
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.
 3. YksiKuppiTeetä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Onko mitään tietoa kuka on ollut Liigan kaikkien aikojen kallein pelaaja?
   
 4. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ville Peltonen aikoinaan HIFK:ssä paineli ainakin 300k lapulla, ei ole tietoa laittoiko rahastoon yhtään
   
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  300k lapulla on kyllä pelannut aika moni pelaaja vuosien saatossa. Liigan palkkakuninkaiden lukemat ovat tuolla suunnalla olleet jo varmaan lähemmäs 20 vuotta putkeen. Rahastoinneista kun ei tiedetä, niin tuskin koskaan saadaan selville absoluuttista ykköstä.
   
 6. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Jep, nimeä en tiedä mutta löytyi IS:n juttu jossa urheilijarahaston asiamies kertoo jonkun pelaajan palkan olleen 395k 2016-17:

  https://www.iltalehti.fi/jaakiekko/a/201711012200499838

  Sieltä vaan pistepörssistä nimiä miettimään: https://liiga.fi/fi/tilastot/2016-2017/runkosarja/pelaajat/
   
 7. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Nähdäänkö tänään kaukalossa viimeistä kertaa 70-lukulaisia? Ainakin, jos Liigan sivuihin on luottaminen, tällä kaudella niitä on ollut kolme: Perrin, Bäckström ja Santala. Perrin lopetti jo ja kahden muun suunnitelmista ei taida olla varmuutta. Tokkopa on potentiaalisia paluumuuttajia tai veteraanivahvistuksiakaan tulossa.
   
 8. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:
  Muistan, kun viimeinen 60-luvulla syntynyt pelasi viimeisen liigapelinsä, niin tuntui, että olipas vanha.

  Nyt tosiaan 70-lukulaiset jäävät hiljalleen historiaan. Juuri he, joita nuorempana fanitti. Mutta kun 80-luvulla syntyneet lopettavat, tuntuu itsestä todella vanhalta. Niin ne vuodet vierii.
   
  Warthog ja Rademoottori tykkäävät tästä.
 9. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Puhumattakaan siitä, että nyt vanhojen idoleiden huipulle nousseet lapset ovat jo veteraaneja tai jopa lopettaneet uransa. En sentään ole niin vanha, että olisin huomannut 3. sukupolven pelaajien esiinmarssia. Kapasia en siis laske, koska mulla ei ole Hanneksen peliurasta muistikuvia. Voi toki olla, että multa on jäänyt joku kriteerit täyttävä kiekkoperhe noteeraamatta.
   
 10. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Jan-Mikael Järvisen kaulaan on laitettu mitali nyt 7. keväänä peräkkäin. Kuinkahan korkealle tällä sarjalla pääsee kaikkien aikojen tilastossa?
   
 11. HakametsänHaamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Saman joukkueen paidassa ainakin vähintään jakaa ennätyksen, sillä Tappara sivusi tämän pronssin myötä Liigan mitaliennätystä. En tiedä sitten jos joku on luikerrellut joukkueesta toiseen voittaen aina jotain.
   
 12. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Ilkka Mikkola nyt tuli ensimmäisenä mieleen, mutta vain 6 peräkkäistä mitalia löytyy häneltä. Tosin melko pienestä on asiat joskus kiinni, eli mikäli Jokerit olisi voittanut HPK:n keväällä 2003 pronssiottelussa, niin Mikkolalla olisi 11 peräkkäistä mitalia, mutta nyt on siis vain neljän ja kuuden mitalin putket.
   
 13. Numero13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kärppien paidassa ainakin Antti Aarnio ja Jari Viuhkola on pystynyt samaan suoritukseen Kärppien seitsemän vuoden mitaliputkessa 2003-2009.
   
 14. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Taannoin kirjoitin johonkin toiseen ketjuun, että Eric Perrin oli viimeinen minua vanhempi liigapelaaja, mutta voi tosiaan olla että saman kauden päätteeksi ei ole enää edes saman vuosikymmenen tuotoksia kaukalossa. Niin se aika rientää.

  Oliko tuo viimeinen 60-lukulainen Janne Ojanen? Joku tilastofriikki voisi heitellä kunkin vuosikymmenen viimeisiä aktiivipelaajia Liigassa ja sen edeltäjissä. Ulkomuistista sanoisin, että Pertti Lehtonen oli viimeinen 50-lukulainen. 40-lukulaisista Timo Nummelin pelasi yksittäisen juhlaottelun 90-luvun puolella, mutta olisiko ollut ehkä myös viimeinen vakituisesti pelannutkin?
   
 15. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ari Sulander kävi Pelicansissa pelaamassa viisi peliä kaudella 2010-11 ollen näin viimeinen 1960-luvulla syntynyt Liiga-pelaaja. Janne Ojasen ura päättyi edelliseen kauteen.
   
  Ikävänkantaja ja Moto tykkäävät tästä.
 16. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lasse Oksanen ja Juhani Lahtinen voittivat Ilveksessä 9 mitalia peräkkäin keväinä 1962-1970. Lisäksi Pentti Pynnönen voitti 8 mitalia putkeen keväinä 1962-69 ja Jorma Peltonen sekä Kari Palo-oja keväinä 1963-70


  Ilveksessä seitsemään peräkkäiseen mitaliin ovat pystyneet Risto Tiitola, Kalle Havulinna, Juhani Linkosuo, Osmo Huhti, Aarne Honkavaara, Lotfi Nasib, Eero Saari ja Reijo Hakanen. Ilveksen 16 peräkkäistä mitalia tuottaneessa Suomen ennätysputkessa ei siis kukaan yltänyt 7 mitalia pidempään suoraan mutta lyhyemmässä 9 peräkkäisen mitalin putkessa kaksi pelaajaa oli mukana koko putken ja kolme muutakin ylsi 8 peräkkäiseen mitaliin.
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.
 17. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Siirretääs oikeaan ketjuun:

  Kerho teki eilen kaksi maalia 14 sekuntiin. Muistaako kukaan onko finaaleissa tehty kahta maalia yhtä nopeasti? Pudotuspeleissä varmasti on samaan tai nopeampaan pystytty.
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.
 18. juhana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JOKERIT Helsinki vuoteen 2013, Ässät, KooKoo
  Kärppien voitto Hämeenlinnassa tänään tietää sitä, että Suomen mestaruus ratkeaa tänä vuonna vasta Vapun jälkeen toukokuun puolella. Siitähän tulee sitten uusi luku tähän erikoisten ennätysten kirjoihin.
  Taitaakin olla niin,että tänään tuli tasan kaksi vuotta siitä kun on liigahistorian myöhäisin mestaruuden ratkeamispäivä, kun Tappara voitti Kuopiossa. Viime vuonnahan Kärpät taisi voittaa 26.4. eli lähelle sekin. Tämä ennätys siis joka tapauksessa olisi rikottu tänä vuonna, vaikka mestaruus olisi ratkennut nyt maanantaina.
   
 19. teemu73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Viides finaali 1988. Tapparan toisen ja kolmannen maalin välissä kuusi sekuntia. Ottelun tilastot.

  Lainaus:
  Itse asiassa 2010 HPK ja TPS pelasivat viimeisen finaalin 28.4., joka on myöhäisin ajankohta. Tämänkin sarjan 6. ja 7. peli oli otteluohjelmaan merkitty toukokuulle, mutta nyt on tosiaan ensimmäinen kerta, kun mestari on tiedossa vasta vapun jälkeen.

  Mainitaan samassa yhteydessä myös aikaisin ratkaisevan finaalin ajankohta, joka on maaliskuun 6.päivä, vuodelta 1986.
   
 20. Hockey#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mikähän mahtaa olla ennätys tyhjiin tehdyissä maaleissa playoffeissa? Ville Leskinen on varmasti lähellä kärkeä 4 maalilla.
   
 21. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Reilu 4 vuotta sitten tiedustelin asiaa tuolla Sekalaisia kysymyksiä jääkiekosta -ketjussa, ja tällainen konsensus saatiin Liigan (1975 alkaen) osalta:

  30-luku Raimo Kilpiö
  40-luku Timo Nummelin
  50-luku Jouni Rinne
  60-luku Ari Sulander
   
 22. juhana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JOKERIT Helsinki vuoteen 2013, Ässät, KooKoo
  Kiitokset tarkennuksesta viimeisen finaalin ajankohtaan liittyen! Tosiaan enpäs yhtään olisi muistanut, että 2010 keväällä mentiin kanssa tänne huhtikuun loppuun asti, vaikka muuten pelit on jonkin verran mieleen jääneetkin. Eli tästähän voi vetää sen johtopäätöksen, että kun Kerho on finaaleissa, niin silloin pelataan vielä Vapun tienoillakin :) Ja tasaisen taulukon mukaan seuraava oranssi finaalikevät on siis 2028 :)
   
 23. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Kerho on itseasiassa ollut tässä nyt 3 kertaa 13 vuoden välein finaalissa

  1993
  2006
  2019

  2032 on siis pomminvarmasti Kerhon finaalikevät tulossa. Se 2010 oli joku poikkeama avaruusaikajatkumossa ja mahdoton sanoa tuleeko sellaisia uudestaan tässä välissä,
   
  Leon tykkää tästä.
 24. Ralph Jäsen

  Edelliset finaalit, joissa yksikään ottelu ei pääty varsinaisella peliajalla tasan tai maalin erolla, pelattiin kaudella 1988-89. Tuolloin TPS voitti JyP HT:n finaaleissa voitoin 4-1 ja TPS voitti pelinsä 5-0, 3-1, 7-1 ja 4-1 sekä JyP HT ainokaisensa lukemin 4-2.

  Näin on SM-liigan historiassa käynyt myös kolme kertaa aiemmin; kausilla 1986-87, 1980-81 ja 1976-77. Nyt siis saattaa käydä näin viidennen kerran ja tosiaan ensimmäisen kerran 30 vuoteen, kun Kärpät-HPK-finaalisarjassa kolme matsia on mennyt kahden ja kaksi matsia kolmen maalin erolla.
   
  redpecka tykkää tästä.
 25. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Liigan historiassa on menty finaaleissa seitsemänteen peliin vain kolmesti. Aina Raksilassa, aina jatkoille...

  Tänään siis ensimmäistä kertaa Liigan seiskafinaalissa oli voittajana ei-Kärpät ja häviäjänä ei-Tappara.