Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Deko, 21.01.2013 klo 15.58.

 1. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:
  Kiitettävä määrä. Kuinka monen vuoden takaa?
   
 2. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Rohkenen epäillä, että kyseessä on ennätys. Tuohon kun vaaditaan myös äärimmäisen omistautunutta vieraspelien kiertämistä vuosikymmenien ajan ja siihen pystyy todella harvat kannattajat. Puhumattakaan siitä, että vaikka pystyisi, niin intoa ei löydy ihan samaan tyyliin kuin Kapolta löytyy ja on löytynyt jo pitkän aikaa.

  Hattu päästä. Kapo on ehdottomasti JYP-kannattaja #1, ei kahta sanaa. Kunnioitan todella paljon. Kapo on niin legenda, että ei paremmasta väliä.

  @Kapo 00 voi itse tulla kertomaan tarkemmin omasta historiastaan, mutta muistaakseni matka näihin ottelumääriin on alkanut 80-luvun puolelta?
   
 3. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Mielenkiinnosta vaan, se on todistettu miten?
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 4. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Partakus ja Ikävänkantaja tykkäävät tästä.
 5. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Kyllä mullakin kellottaa paikan päällä nähtyjen Tappara-pelien määrä hyvin lähellä 1600 (varmistetut kaudesta 1987-88 alkaen). Olisi paljon enemmänkin, mutta oon jo pitkään ollut niin ilmastotietoinen etten ole enää vuosiin halunnut matkailla vieraspeleihin kun ne näkee telkkaristakin.
   
  MarkoPalo tykkää tästä.
 6. batman83 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kuka on vanhin playoff pelin maalintekijä?

  Meneekö Perrinin Lukon tyhjään nuottaan tehty maali kuinka kärkeen?

  Hienosti Yonkman sopi Perrinin kanssa ennen aloitusta, että heittää pitkän päätyyn, että wanha pääsee kokeilemaan tyhjää rysää.
   
 7. Kapo 00 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ensimmäisen pelin kävin katsomassa tammikuussa 1977 (JYP – SaPKo 7 – 4) 10 vuotiaana. Ja itse asiassa niitä JYPin pelejä on n. 1800. Mutta koska aloin keräilemään käsiohjelmia ja vieraspelien lipunkantoja vasta kaudella 82/83, kun Jyväskylään tuli jäähalli niin todistamaan en pysty kuin 1702 peliä joista on vieraspelejä 442.
   
  Jayzon, 1971, Jurvanen ja 39 muuta tykkäävät tästä.
 8. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Pahoittelen jos annoin väärän vaikutelman, ei ollut sinänsä tarkoitus edes epäillä, kunhan vain kysyä et miten todennetaan jos oikeasti alettaisiin todentamaan. Siinähän se selvisi.

  Hattu on ollut pois päästä täällä ainakin tämän kaiken ajan, siitä ei ole kysymys. Melkoisen kunnioitusta herättävä saavutus.
  Samat sanat tosin axe:lle, ja tälle Ipan Rouvallekin ei siinä.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 9. Saipamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Hattu päästä! Olet todellakin kova fani! Itse käynyt n. 30vuotta peleissä, mutta tuskin pääsen koskaan noihin määriin.
   
 10. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Veikkaan Raimo Helmisen 44-vuotiaana tekemien maalien olevan aika vahvoilla.
   
 11. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Eikö nää ole enemmän noita saunaillan jälkeisiä baaritouhuja?

  Kovat saldot on @Kapo 00 kellottanut. Ovatko siis ihan katkeamaton nauha otteluita? KooKoon osalta oli alkuvuodesta juttu jampasta, jolla peräkkäisten matsien yhtäjaksoinen sarja on nyt +400 ja ilmeisesti luku olisi lähellä 800 peräkkäistä ilman yhtä hutia.

  linkki: ks.fi
   
 12. PasiAnssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Eivät ole:
  Lainaus:
   
 13. Kapo 00 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Vieraspelien suhteen minulla ei ole pitkiä putkia ja jollen lotossa voita niin tuskin tuleekaan. Mutta edellinen kotipeli minulta jäi väliin yli 31 vuotta sitten (21.1.1988 JyP HT – Tappara) ja sen putken päättyminen on toivon mukaan vielä kymmenien vuosien päässä.
   
  FutureHockey, Punamusta, RedIsMyColor ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 14. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Heh. Ei ole tarkoitus rienata, mutta helvetti että kuumottas tuollanen putki, pitäs jo katella miten kävelee, että varmasti ei nyt vaan sattus mitään et pääsee peliin! Kuinka kipeänä ja pää kainalossa olet pelissä käyny? Kun melkeinhän tuohon on pakko ollut osua sellainenkin pelipäivä, kun ei vaan ukko ole kuosissa. Tai sitten on kyllä teräsmies kyseessä ja toki pullaakin.

  Yhtä kaikki, kadehdittava suoritus ja saavutus! Kovin moni ei voi sanoa, että 31v. putki päällä..

  Olen minäkin semmosen reilun 35v. vuoden ajan käynyt kisapuistossa, muttei pelejä yhteensä ole varmaan kuin mitä, oisko parisataa kolmesataa hatusta vedettynä nyt ihan täysin? Pitäs oikein funtsaillakkin tarkemmin.. mitä niitä vois edes sielläpäin olla. Mitään lippuja tms, ei tietenkään ole tallessa, et ihan arviolla sitä pitäis haarukoida. Ja itse asiassa sen takia ihan turha ees haarukoida.. niin puhdasta hakuammuntaa ois et marginaali on suoraan 100-700 peliä. Ja sillähän ei ole mitään väliä.

  Toivon pitkää ja tervettä tulevaa, että nyt vähintään pari kiloa paukkuu rikki!

  edit. typoja
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 15. Unajan Urho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kapo 00 tykkää tästä.
 16. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Ohoh.. no, siinä on kanssa "hetki" kiekon parissa mennyt.. Luonnollisesti siinä pääasia ja tähti on selvä, mutta tuosta jutusta tuli pomppasi mieleen tuo Lukon toiminta! Jumalauta patsas sille joka on hoitanut homman jiiriin heti kun se on tullut ilmi, parkkiruutu ovelle ja sopiva paikka hallista, että pääsee edelleen peleihin kun halua on. Näin pitää toimia, hatunnosto tästä Lukon toimistolle ja isosti.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 17. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Nää on hienoja juttuja lukea ja kovia pelimääriä löytyy monilla.

  Itsekin olen mielestäni asunut puolet elämästä Rinkelinmäellä ja nuorempana tuli paljon kuljettua vieraspeleissä. Kerhon nykyisen yhtäjaksoisen liigahistorian alusta lähtien on melko aktiivisesti tullut elettyä joukkueen mukana. Viimeisellä vuosikymmenellä paikanpäällä nähtyjen pelien määrä selvästi hiipunut, kun elämä on vienyt pois Hämeenlinnasta. Yritin tossa vähän miettiä, että paljonko olisin Kerhon liigapelejä nähnyt livenä, mutta ei se kyllä mene edes tuhanteen. Varmaan joku 800 peliä on lähellä totuutta. Mutta jatkaa kasvamistaan...
   
 18. bläkkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Saintly City & Länsirannikko
  Lainaus:
  Palkinnon jakaminen ei mielestäni olisi mahdottoman huono vaihtoehto. Paras tapa selvittää Liigan maalikuningas olisi mielestäni;

  1. maalimäärä
  2. laukaisuprosentti
  3. ottelukohtainen peliaika

  Ihminen tekee näitä tilastoja, joten virhettä laukaisumäärissä kausitasolla on aivan varmasti, mutta uskoisin että tilastointi olisi tähän tarkoitukseen riittävän tarkka. Kaikki maalit ei tule laukaisun, ohjurin tai muutenkaan mailan kautta. Käsittääkseni kuitenkin miten tahansa tehty maali vaikuttaa laukaisuprosenttiin. Ja vaikuttaa tietenkin maireampaan suuntaan. Maalipörssin voitto = paras maalintekijä. Mielestäni mikään ei kuvaa maalintekijän tasoa paremmin, kuin kausitasolla mitattu laukaisuprosentti. Ottelukohtainen peliaika tekisi uskoakseni jo eron pelaajien välille sata kertaa sadasta kausitasolla. Mitä vähemmällä peliajalla olet tehnyt maalit, sitä parempi.

  Piste per ottelu ei kuvaa primääristi mielestäni maalintekijyyttä, vaan yleistä tasoa tulosta tekevänä jääkiekkoilijana. Tämän takia käyttäisin p/o -tilastoa pistepörssissä tehopisteiden jälkeen määräävänä tekijänä, ennen +/- tilastoa.
   
 19. etulaiton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Roger Federer, Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  En tiedä huomasitko, mutta lainaamassasi viestissä puhuttiin pistepörssin voittamisen kriteereistä tasatilanteessa. Tällä hetkellä se siis menee
  1. pistemäärä
  2. maalimäärä
  3. +/-

  Tuon kolmannen kohdalle lienee syytä miettiä muita vaihtoehtoja, esimerkiksi p/o tai miksei vaikka pienempi peliaika/o.

  Maalipörssissä taisi olla tasatilanteessa vähemmän otteluita pelannut edellä (en jaksa enää ettiä miten se meni). Tämän jälkeen jos vieläkin tasan niin nuo esittämäsi vaihtoehdot näyttävät hyviltä.
   
 20. bläkkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Saintly City & Länsirannikko
  Lainaus:
  No niin perhana puhuttiinkin, aloin hieman hölmösti horisemaan alkuun juuri tuosta maalipörssistä...

  No joka tapauksessa, tarkotukseni oli nostaa näitä molempia, eli maali- ja pistepörssien voiton määrääviä tapoja takas keskusteluun, kun olivat jääneet muutaman sivun taa. Syystä että kukaan ei ollut esittänyt vielä tuota laukaisuprosenttia määräävänä tekijänä, mikä kummastutti itseäni.

  Lainaus:
  Tässä olemme tosiaan samalla linjalla. Nykytilanne pistepörssin määräävien tilastojen osalta mielestäni parempi, kuin maalipörssin määräävien tilastojen.
   
 21. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus Tappara-Lukko-sarjan ketjusta:
  Lainaus:
  Pitihän se selvittää. 2 minuutin jäähyt runkosarjassa viideltä viime kaudelta (14-15 -> 18-19):

  Koodi:
  Tappara  196  jäähyä/kausi
  Jukurit  202,7
  HPK    206
  Kärpät  206,8
  KalPa   212
  JYP    212,4
  TPS    212,8
  HIFK   213
  KooKoo  215,8
  Ilves   216,4
  Ässät   219,6
  Lukko   221
  Sport   221
  Pelicans 226,6
  SaiPa   229
  Blues   244,5
   
  Maukka187 tykkää tästä.
 22. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Gene-Matti sitten onnistui pitämään pistesarakkeensa putipuhtaana kauden loppuun asti. Karri otti varmuuden vuoksi Generouksen penkille kauden viimeiseen peliin ettei tulisi enää vahinkoja. Jääaikaa 710 minuuttia, jona aikana Matt sattui playoffsit mukaan laskien erehtymään yhteensä viisi (5) kertaa jäälle Ilveksen maalin aikana, eli ei se tuurilla tullut kakkossyöttökään ollut kovin lähellä. Corsit näyttävät silti ihan hyviä lukuja samoin kuin miinusmaalit, joten oman pään Generous hoiteli edelleen ihan mallikkaasti.
   
 23. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Hetkinen, miten herrasmiespelaajia pullollaan oleva Pelicans voi olla sikalauma HIFK:n alla?[/code][/QUOTE]
   
 24. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Ykkössyöttö oli lähellä Kouvolassa. Harmi vain, että Järvenpää nolasi ja nollasi Lepauksen. Tosin noita tilanteita ei kyllä sovi lähteä haihattelemaan tai kohta kaikilla on joku 120 pistettä vähintään.
   
 25. Ralph Jäsen

  Huomenna on mahdollisuus sivuta keväästä 2003 alkaneella paras seitsemästä -aikakaudella lyhyimpien puolivälierien ennätystä. Keväällä 2007 kaksi otteluparia meni 4-0 ja kaksi 4-1. Samaan on mahdollisuus siis huomenna.

  Kevään 2007 lisäksi keväällä 2012 kaksi puolivälieräsarjaa meni suoraan 4-0. Eli tämä oli nyt kolmas kerta kun näin käy.
   
  Ikävänkantaja ja banaaninviljelijä tykkäävät tästä.