Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Deko, 21.01.2013 klo 15.58.

 1. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Kenttäpelaajista Jouni Kulonen pelasi vuosituhannen vaihteessa liigaa kolmen kauden ajan JYPissä. Hänen pituudekseen on ilmoitettu Eliteprospectissa tasan 170cm. Melkein tekisi mieli väittää, että tuo ilmoitettu lukema on jopa yläkanttiin. Puhetta ainakin oli aikoinaan, että todellinen pituutensa olisi ollut jotain 165cm. Lisäksi Kulonen pelasi FoPSissa divaria sarjoissa jo 15-vuotiaana, jolloin ei ollut varmasti edes venynyt täyteen mittaansa: silloinhan ihan lehdissä asti mietittiin, että onko oikein antaa hänen pelata aikamiesten seassa, mutta Jouni kyllä todisti, että ei se koko kaikkea merkkaa.

  Pasi Järvisen pituudeksi ilmoitettu puolestaan 172cm. Löytyyköhän vielä näitä lyhyempiä liigapelaajia?
   
 2. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Ville Järveläinen, 165 cm.
   
 3. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, KuPS, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Joonas Komulainen n. 165cm pitkä. Lisäksi Jokereilla oli tämä kuuluisa "nallipyssyketju" jossa oli Timo Kyntölä, Timo Turunen ja Pentti Hiiros. Tämä taisi tosin olla enemmän SM-sarjan puolella, Turusella toki on pelejä myös Liigasta ja ihan maajoukkuetasollakin. Muiden pelaajien pituuksia en löytänyt mutta Turunen oli Jokereiden nettisivujen mukaan 164-senttinen.

  Tuoreemmista pelaajista tuon Komulaisen lisäksi alle tuon 172cm on ainakin 170-senttinen Sakari Manninen ja 171-senttinen Mikko Alikoski.
   
 4. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Pelicansin Niklas Salo on myös 165 cm.
   
 5. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Onhan noita paatintappeja aina silloin tällöin liigassakin nähty. Toni Ronkainen pelasi kausilla 1998-99 ja 99-2000 yhteensä 24 liigapeliä Lukossa tehoin 1+0 ja tuon nykyajan kiekkoraamatun eli Eliteprospectsin mukaan pituutta oli 165 senttiä, Ronkaisen peliaikana muistaakseni pituudeksi ilmoitettiin sentti tai kaksi enemmän.

  Maalivahdit olivat vanhoina hyvinä aikoina melkein kaikki semmoisia pätkiä. 180-senttinen maalivahti oli jo pitkänhuiskea. Sakari Lindfors oli suunnilleen Myllyksen mittainen ja Ilveksen maalivahtina oli joskus semmoinen kaveri joka suunnilleen veti leukoja ylärimassa, Tapio Virhimo taisi olla miehen nimi.
   
 6. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Joo näissä kauemmaksi menevissä tilastoissa on hankaluutena ettei liigan sivut tilastoi maalivahteja ollenkaan. Kauteen 2001-02 lopettaneen Sakke Lindforsin pituudeksi EP ilmoittaa vain 170 cm.
   
 7. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Ei tarvitse, kuin katsoa Nordiksen kattoon, niin tulee mieleen kaksi alle 175 cm maalivahtia. Väittäisin, että ainakaan takavuosina tuo ei mikään ihmeellisyys ollut muutenkaan.
   
 8. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Vuosia Takon kakkosena ollut, ja silloin tällöin tolppienkin väliin päässyt Marko Härkösen pituus 168cm
   
 9. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tämän tilastomaininnan eräs tarkoitus olikin tuoda esille evoluutio maalivahtien pituuksissa: viimeiseen 10 vuoteen ei 175-senttinen tai lyhyempi maalivahti ole SM-liigassa vakituisesti pelannut. Jamo löi hanskat naulaan yli 13 vuotta sitten. Tällä hetkellä vakituisesti liigaa pelaavista maalivahdeista lyhin on 177-senttinen Mika Järvinen.
   
 10. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Ei ole ennätysmies, mutta Ässissä parilla kaudella pelaillut Kasperi Nuto on jäänyt mieleen kyllä todella köykäisestä habituksestaan. Pituutta on 173 cm, mutta painoa vain 70 kg Eliten mukaan. Selvästi lyhyemmät Järveläinen (72 kg) ja Salo (70 kg) ovat kuitenkin samassa painoluokassa.
   
 11. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tätä threadiä sivuavasti Kasperi Nuto onkin Nuorten SM-liigassa eniten otteluita pelannut jääkiekkoilija. Ura jatkuu 23-vuotiaana Suomi-sarjassa ja luultavasti aikuisten liigapelien lukumääräksi jää 11.
   
 12. Linjatuomari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lyhyistä pelaajista puhuttaessa täytyy mainita JYPissä taannoin yhden liigapelin pelannut Santeri Palsola. Palsola kun on 165cm pitkä, ja vieläpä puolustaja. Siinä oli kyllä todella lyhyt kaveri.
   
 13. HaZekki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans,Suomi
  Lyhyistä turhakkeista viis.
  Ryan Lasch 172cm
   
 14. Numero13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Seppäsen Teemu ei tainnut ikinä päästä veräjälle asti Liigassa, luukulle kuitenkin? Mittaa muhkeat 166cm.
   
 15. Snacilep Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Iikka Kangasniemi 170cm
   
 16. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tuli tästä inspiraatio ja katselin huvikseni kaudelta 92-93 joukkueiden rosterit läpi. Noilta ajoilta on itsellä vahvat muistikuvat pitkänhuiskeasta Kari Takosta ja pienestä Sakke Lindforsista, ja nehän siellä ykkösmaalivahtien ääripäät olivatkin. Lindfors selvästi pienin, mutta ei se Takko nyt tämän perusteella mitenkään merkittävästi muita isompi ollut.

  Tässä siis listattuna joukkueiden ykkösmaalivahdit pituusjärjestykseen. KalPassakin Rautio ja Kuivalainen (180 cm) pelasivat suunnilleen puoliksi kauden pelit, joten siinä taisi olla sillä kaudella aika tasainen pari. Poimin nyt Raution tuosta ykkösmaalivahdiksi, niin ei Lindfors ole niin yksinäinen tuolla listan perällä.

  187 cm - Takko, Ässät
  187 cm - Svoboda, Reipas Lahti
  186 cm - Rokama, TPS
  185 cm - Sindel, Tappara
  184 cm - Briza, Lukko
  184 cm - Brower, Kiekko-Espoo
  181 cm - Lehkonen, HPK
  181 cm - Siekkinen, JyP HT
  180 cm - Ketterer, Jokerit
  180 cm - Tammi, Ilves
  174 cm - Rautio, KalPa
  170 cm - Lindfors, HIFK

  Muuten rostereista löytyneistä maalivahdeista kaikkein pisin oli HIFK:n Mikael Granlund (194 cm) ja lyhin oli @Pratu n jo mainitsema Ässien Marko Härkönen (168 cm)
   
 17. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Mites Theo Fleury, tuskin ainakaan oli niin pitkä, mitä tilastoissa sanotaan, ei ollut 170 cm, hyvä jos edes tikapuilla
   
 18. Snacilep Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lisäksi löytyy vielä 169 cm pitkät Teemu Rautiainen ja Matias Varttinen.
   
 19. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Pablo ei kyllä tuota ollut, joskus mestisaikoina tuli Mikkelin Vaakunassa pituuksia vertailtua ja kyllä se alle 170cm oli useamman sentin. Seppäsen Teemun kanssa samoja mittoja ehkä.
   
 20. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:
  Eikö tarkempi mitta ollut 167 cm?

  ---

  Entäs kukkakepit ts. pitkät, mutta kevyet? Arsi Piispanen lähimpänä? Noin 190 cm ja noin 70 kg?
   
 21. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Keni Karalahti oli ainakin todella köykäinen 190cm varteen nähden Jukureihin tullessaan. EP:n statistiikan perusteella olisi viimeisin päivitetty painolukema jo 90kg mikä on ihan passelisti tuolle rungolle.

  Tosin kun katsoin parin vuoden taakse arkistoitua liigan sivua niin samaa 91kg elopainoa Kenille siinäkin näytetään. Tosin eliteprospectsista löytyy vuodelta 2015 statistiikaksi 187cm ja 73kg.
   
 22. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Noista pitkistä maalivahdeista puheen ollen. Muistikuvat on hatarat, ei tule mieleen nimeä eikä kauttakaan, mutta Kärpissä pelasi jossin vaiheessa pitkähkö kaveri jolla oli ainakin erityisen pitkä kaula. Muistaako joku pitävätkö muistikuvani paikkansa?
   
 23. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  [OT]
  Enpä osaa sanoa, mutta nykyään siellä on koko jengillä melkoisesti kaulaa muihin nähden.
  [/OT]
   
  op777 tykkää tästä.
 24. senilix Jäsen

  HIFK:ssa pari kautta pelannut pakki Frank Neal 168 cm
  Lukon Marko Kiuru, nuorten maailmanmestari, 166 cm
   
 25. 1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Sen on pakko olla Atte Pentikäinen. 197 cm ja 105 kg pelkkää kaulaa kypärän alla. Hieno mies, paljon hyviä (ja ehkä muutama huonompikin) muistoja miehestä.