Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BigRedBob kuittasi viikon pelikiellon laturaivoa käsittelevän ketjun turhailusta ja flametuksesta.

Sulje ilmoitus

Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Deko, 21.01.2013 klo 15.58.

 1. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Taisi olla Janne Jokila. Tuollainen maali jossa kiekko kimpoaa jäähyä saamassa olevan joukkueen pelaajasta maaliin pitäisi hylätä sääntöjen mukaan, mutta tuomaristo silti hyväksyi sen tuossa ottelussa. Juuri sille kaudelle oli vasta palannut takaisin tuo sääntö, että siirretyn rangaistuksen aikana omiin tehtyjä maaleja ylipäätään hyväksytään ja raitapaidat eivät olleet tuossa tilanteen tasalla.
   
 2. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Niin, tuossa eilisessä omassa maalissa kiekko ei edes kimmonnut mistään, vaan Vähätalo laukoi sen suoraan omiin. Varmaankin aika harvinainen tapaus. Onneksi ei ratkaissut peliä.
   
 3. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Oikein muistettu. Tuo löytyy youtubestakin ja oli kaiken lisäksi pelin voittomaali:)
  31.10.2006 Ilves-Saipa, Jokila 3-4 (SR,TM, VoM)
   
 4. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Jos en aivan väärässä ole niin kiekon pitää olla hallussa. Kimmoke ei siis riitä pelin poikki puhaltamiseen. Saa korjata.

  NHLssä nuita tuli viime kaudella kaksi-kolme ainakin.

  Adam Masuhr teki myös aikoinaan KalPa paidassa oman maalin: Adam Masuhr tekee oman maalin linkki vie youtubeen Masurin maaliin.

  Näkyi löytyvän myös 10v takainen Jukurien oma maali KalPaa vastaan. Mutta ei ollut tyhjään omaan nuottaan
   
 5. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Siis ei kimmoke riitä pelin poikki puhaltamiseen, mutta jos kiekko menee tyhjään maaliin jäähyn saavan joukkueen pelaajasta kimmonneena, niin maalia ei kuitenkaan hyväksytä. Case bookissa on ihan esimerkin kauttakin tällainen.
   
 6. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Mielestäni vähän hölmöä että tuossakin tilanteessa maali pitää merkitä vastustajan pelaajalle, aika ilmaisen (ja ihmeellisen) merkinnän sai tuolla maalisarakkeeseensa Björninen. Näissä ilmiselvissä omissa voisi minun puolesta vaan pistää että oma maali. Tuossa tilanteessa Vähätalo taisi olla useamman vastapuolen ukon keskellä kun kiekkoa tiputti taaksepäin (aika heikolla osoitteella), minkä perusteella katsottiin että nimenomaan Björniselle merkataan maali, vai oliko viimeisin pelsulainen kuka kiekkoon koski?
   
 7. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Harjoitusottelut erikseen.
   
 8. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tampereella Tappara oli saamassa rangaistusta ja Metsola torjui vastustajan (IFK?) laukauksen siirretyn rangaistuksen aikana kulmaan. Sieltä syöttö viivaan, pomppu pakin lavan yli ja kohti omaa maalia. Sillä kertaa osui tolppaan ja kimposi siitä ulos. Olisi merkattu Metsolalle jos täti olisi setä.
   
 9. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Kas kun HIFK ei hävinnyt seitsemää putkeen edes 2000-luvun alun sekoiluvuosinaan, kun oli mm. se 7-7-peli Tapparaa vastaan, ja Kerho paiskoi jossain matsissa Rinkelinmäellä kevyet lukemat 11-3 (tai 9-3?). Päättyiköhän siinä kolmas erä jtn. 7-0. Good times.
   
 10. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Ehkä jonkunlainen eriskummallinen yhteensattuma muuten sekin, että mitä eilisiä maalikoosteita vilkuilin, niin kierroksella kahdessa ottelussa pääsi selostaja huudahtamaan että "tässä on kauden erikoisin osuma" tms. Ensin TPS:n 0-2 osumassa, jossa Vehviläinen suti ohi yli puolenkentän tulleesta pomppukiekosta ja myöhemmin tuosta Pelicansin 3-2 kavennuksesta.
   
 11. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Ilveksen Teemu Rautiaisen tilastot tältä kaudelta:

  Yhteensä: 20 ottelua, tehot 5+4=9
  Kotiottelut: 10 ottelua, tehot 0+0=0
  Vierasottelut: 10 ottelua, tehot 5+4=9

  Löytyykö tuonkaltaisia tilastoja miten kovia historiasta?
   
 12. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Todella mielenkiintoinen kuriositeetti kyllä. Voipi tosin olla, että Rautiaisen kotipelisarake täyttyy heti huomenna noin kolmella pisteellä, kun vastassa on vihdoin se "sopiva joukkue". ;)
   
 13. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Haukat & Leijonat
  Alkion selostuksissa noussut pariin otteeseen esiin Otto Paajasen tämän hetkisen Ironman tilaston johtaminen eli putkeen pelattujen otteluiden määrä ilman yhtään huili matsia. Kysymys palstalaisille kuuluukin mistä tämän tilaston statsit löytäisi niin nyky tilanteen kuin kaikkien aikojen tilaston osalta.
   
 14. peksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Puusilmäiset kokit
  Tää nyt ei ole varsinaisesti liigan tilastokummajainen mutta en keksinyt muutakaan ketjua! Onkohan muita tällaisia tapauksia nähty Suomilätkässä missään muodossa kun case Ville Leino?

  Jätkä tienaa viel Buffalolta 2020 asti reilun Miljoonan kaudessa vaikka lätkän pelaamisen lopetti kauden 2016-2017 jälkeen?
   
 15. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Montako perättäistä Paajasella on? Miika Roine on pelannut kaikki Jukurien liigamatsit eli 144 peräkkäistä on nyt varmasti ja 2015-16 Roisto pelasi Pelicansissa 48 runkosarjapeliä, mutta en jaksanut tarkistaa oliko tuossa miten pitkä putki runkosarjan lopussa (10 viimeisessä ainakin oli kokoonpanossa).

  "Iron man" tilasto olisi hyvä lisä tonne liigan sivuille.
   
 16. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Vähintään 205 peräkkäistä runkosarjaottelua. Kolme edellistä kautta täydet 60 peliä ja tällä kaudella kaikki 25 peliä. 14-15 -kaudella ”vain” 52 peliä, mutta en tiedä mitkä niistä jäivät väliin. Periaatteessa on siis pelannut maksimissaan 257 peliä pelannut putkeen.
   
 17. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Paajanen oli tuolla 14-15 kaudella runkosarjan alkupuolella 27.9-22.10 poissa eli 24.10.2014 lähtien on pelannut jokaisen ottelun.

  Eli kausi kaudelta:

  14-15 46 peliä
  15-16 60 peliä
  16-17 60 peliä
  17-18 60 peliä
  18-19 25 peliä (ja jatkuu)

  Eli tällä hetkellä 251 ottelua peräkkäin (runkosarjassa)
   
 18. Kelloparho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pallokerho
  Lainaus:
  Huomiona tähän vielä se, että Paajanen on kaukalossa se pelaaja, joka ei väistele. Blokkaa, riistää, raastaa ja ottaa keppivä vastaan maalin edessä. Ei siis pelityyli suosi yhtään tuota ironman-tilastoa.
   
 19. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Kunnioitettava suoritus. Toki näyttää melko mitättömältä, kun verrataan vaikka Andrew Coglianon 830 ottelun putkeen NHL:ssä, putkeen joka katkesi naurettavaan 2 ottelun pelikieltoon viime tammikuussa.
  Mutta kun otetaan huomioon, että viime kaudella vain 42 pelaajaa pelasi täydet 60 peliä (tai edellisellä vain 39 pelaajaa), niin kyllähän tuo ”yli neljä kautta putkeen” (yli 240 ottelua putkeen) on tässä maassa jo todella merkittävä määrä pelejä. Ja vielä enemmän kun ottaa pelaajan roolin huomioon. Meillähän pelaa Paajasen kaltaisessa roolissa muuan Nykopp, jolla ei ihan samanlaista rautarouva-putkea ole.
   
 20. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, KuPS, sympatiat Kalevan Pallo
  En nyt tiedä onko miten ainukertainen tilanne, mutta SaiPan tämän hetken vireestä pakko heittää että joukkue on Liigan paras kotijoukkue ja vastaavasti heikoin vierasjoukkue.
   
 21. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Nytkun tusinasaipat mainittu, niin tosiaan. Tuo on ihan käsittämättömän kummallista tällä hetkellä. eivät vaan ns. suostu häviämään kotona, tänäänkin taas tappiosta takaa ohi. Mutta sitten vieraissa donkataan pelit jo yleensä ekan kympin sisään ihan täysin lähes jokainen.

  Mutta, kuten vanha viisaus sanoo, kaikkia pelejä ei voi voittaa niin tää on tälläsenään vallitsevassa tilanteessa paras muoto. Kotipeleistä voitto, lompakko ja kotikatsomo tykkää. Pisteitä tulee siihen tahtiin kuitenkin et keikutaan ihan siellä missä on uumoiltukin, ehkä jopa hitusen sijan pari ylempänä - mutta kuitenkin- keskikastissa ja pudotuspeleihin kovasti menossa.

  Eli ihan aikataulussa. Mutta tosiaan, tilastoniiloilta tietoa, kuinka "pitkiä putkia" tälläsiä on lie vedetty.. ?
   
 22. Runkosarja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, sympatiat KooKoo
  Joku on saattanut tämän kirjoittaakin, mutta JYP on sijoittunut neljänä viime kautena runkosarjan neljänneksi. Joka vuosi keväästä 2015 kevääseen 2018.

  Tasaista on ollut sitä ennenkin. Vuonna 2014 5. sija, 2013 3. sija ja vuonna 2012 taas 4. sija. Eli 4-4-4-4-5-3-4 taaksepäin laskettuna.
  Aika tarkkaa työtä.

  Ykkössija tuli sitten kolmena kautena peräkkäin 2009-2011.
  Kotietu pleijareihin on jäänyt saamatta viimeisestä 10 kaudesta vain kerran.

  Saa nähdä kiriikö JYP tutuille sijoille tällä kaudella. Kiirettä pitää.
   
 23. Runkosarja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, sympatiat KooKoo
  Runkosarjan viisi viimeistä joukkuetta ovat tällä hetkellä huonoimmuusjärjestyksessä
  Ässät, JYP, Lukko, KalPa ja HIFK.

  Kauden 2010-2011 runkosarjan viisi parasta joukkuetta olivat paremmuusjärjestyksessä
  JYP, Ässät, HIFK, Lukko ja KalPa.

  Tämän täytyy tarkoittaa jotain. Kukaan ei varmaan väitä, että tämä olisi "sattumaa".
   
  Kemppilukko tykkää tästä.
 24. Ziggy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lukko teki tänään yv maalin yhdessä sekunnissa tilastojen mukaan. En usko että ainakaan nopeampaa yv-maalia löytyy kun mitataan aika sekunnin tarkkuudella.
   
 25. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  KooKoon Santeri Salmela SaiPaa vastaan tämän viikon tiistaina: peliaikaa 0 sekuntia ja yksi laukaus.