Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Liigan surkeimmat veskarit kautta aikojen?

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Kuvernööri, 07.06.2001 klo 17.00.

 1. Milles Mortenson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, NHL (Flyers)
  Lainaus:
  Tämä oli Ässissä 02-05 torjuneen Scott Langkowin tavaramerkki. Olisi tarvinnut niskasta ylärimaan sen verran lyhyen köyden tai ketjun, että maihin pääsee, mutta ei sen pidemmälle.
   
 2. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tappara - Maalivahdit - Kaikki

  Tuolta löytyy kaikki Tapparan maalivahdit. Halmeen torjuntaprosentti ei kauheasti, yhtä kautta lukuunottamatta, eroa aikalaisten prosenteista.
   
 3. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Vladimir Myshkin. Mies, joka osaltaan "auttoi" Lukkoa putoamaan 90-91 -kauden päätteeksi. Statsit 3.56 ja 88.9%.

  Joo, toki pelasi NV:n maajoukkueessa jne. mutta tuo kyseinen kausi oli Myshkinin osalta muutenkin, kuin pelillisesti täyttä legendaa.
  Jo pelkästään ne patjat olivat luokkaa "pihapelit."
   
 4. Freddie Freeloader Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greek Philosophers
  Lainaus:
  Olinkin juuri tulossa kirjoittamaan Juha Vireniuksesta kaudella 90-91. GAA 6,71 ja SP 83,9 on melko jäätävää suorittamista.
   
 5. Jack Daniel's Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Islanders
  Hahhah, mahtava ketju!

  Stadilaisseurat ovat kyllä etenkin 2000-luvulla löytäneet toinen toistaan onnettomampia tapauksia, joita tässä ketjussa onkin tullut jo esiin.

  Parris Duffus, Tom Draper, Kevin Hodson, Sebastien Centomo, Karl Goehring, Steve Passmore, Juha Pitkämäki... Lista on vakuuttava.

  Koko Jokerien syksyn 2005 katastrofi kulminoitui tähän maalivahtisaagaan, joka alkoi päivää ennen kauden alkua. Karl "Hermann" Göringin suurin ongelma oli pituus. Kaverin vipuvarsi ei yltänyt edes ylärimaan asti. Eikä Steve Passmore ollut yhtään sen parempi. Kaveri saattoi nojailla maaliinsa hörppien hartsporttia maski otsalla samaan aikaan, kun peli oli täydessä käynnissä. Fööni Matikainen meinasi pelastaa Jokerit pudotuspeleihin antamalla Tom "Bill Gates" Askeyn vaihdossa Mikko Rämöön, mutta edes Askeyn lukuisat hyvät pelit eivät pelastaneet Narrien kautta tuolloin.

  Tom Draperin sulaminen naapurissa oli mulle ihan täysi mysteeri. Kaverihan oli parhaimmillaan Tapparassa ja Lukossa ihan maaginen?
   
 6. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Lainaus:
  Kärpät-Jokerit 8-0 - YouTube

  Oliko ylläolevassa linkissä näkyvä matsi Göringin ensimmäinen liigassa? Itselläni tälläinen muistijälki on.
   
 7. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Eihän Lukko pudonnut tuolloin, vai mitä tarkoitit?
  Katso video: Lukolla hurja kiri karsintaklassikossa | Kiekkoareena
  Eikös Myshkin ollut karsinnoissa jopa ihan hyvä, vaikka muuten ei tainnut ihan napsuun mennä länsielämä.
  Tuossa viimeiseltä divarikaudelta muisteloa:
  Hämäläisen maalilla takaisin liigaan | Kiekkoareena
   
 8. Jäähykuningas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovenia & muut sympaattiset
  Lainaus:
  Sain kunnian olla paikan päällä tässä ehkäpä häiriintyneimmässä kiekkomatsissa koskaan. Muistaakseni molemmilla joukkueilla oli useampia avainpelaajia sivussa ja otteluhan meni jatkoajalle asti molempien joukkueiden onnistuessa maalinteossa (tai ketjun aiheeseen liittyen maalivahtien epäonnistuessa). Vieressäni istuva katsoja oli myös samaa mieltä siitä, että bluesilla oli jatkoaikamaalin tehdessään kentällä viisi kenttäpelaajaa. Olinkin jo unohtanut että tuohon hienoon pelicanskauteen mahtui myös tämä kummallinen matsi.
   
 9. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Myös Lahdessa pitkään vaikuttanut Sami "sampy" Lehtinen harrasti tätä myös paljon. Usein pelaamaan kiekko maalin taakse, siellä nilkkarallit ja nutulleen. Kiekko joku maalin eteen tai pakille viivaan ja PAM!

  Divarissa Sämpy oli joukkueen tuki ja turva, mutta Liigassa ei sitten enää oikein koppi tarttunnut. Loistava jätkä ja muistanko oikein, että vaikuttaa Lukon maalivahtivalmennuksessa nykyään.
   
 10. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Lainaus:
  Molemmilla joukkueilla oli viisi pelaajaa kentällä. Varsinainen peliaika lopetettiin neljällä neljää vastaan (58.40 Sailio ja Pietilä yhtäaikaiset kakkoset) ja jatkoaika alkoi samalla tavalla. Jäähyjen päättyessä pelaajat takaisin askiin ja seuraavalla katkolla palataan pelaamaan neljällä neljää vastaan. No, sitä ei tapahtunut koska seuraava katko oli tuo jatkoaikamaali. (61.03)
   
 11. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Lainaus:
  Muistin näköjään aivan päin sitä ihteään.

  Kaksi asiaa, jotka Myshkinistä muistan, olivat helpot maalit ja lähikaupan kananmunat.
   
 12. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Tuota ajattelin itsekin lisäillä tänne. Tuo koko tapahtumaketju oli jotain sellaista, että leffassa homma ei toimisi: tarina olisi aivan epäuskottava.

  Miettikää nyt. Joukkueen tuki ja turva lähtee juuri ennen sarja-avausta rakasta vihollista vastaan. Viimeisenä tekonaan hän heittää nimiä pöytään ja "hankkii" seuraajansa. Tämä seuraaja on vain niin saatanan pieni, että peittävyys on samaa luokkaa bandyveskarin kanssa. Nimikin on kuin natsin lapsella. Joukkueenjohto kyllästyy nopeasti tähän pieneen poikaan ja päättää hankkia byyriin homopornotähden (saks.) näköisen kaverin. Tämä Hasekia imitoinut kaveri ei hänkään ollut oikein vaadittavalla tasolla, vaikka satunnaisia helvetin hienoja koppeja tarttuikin. Yleensä vastustajan sinisen tuntumasta lähteneeseen kutiin mies reagoi aivan hulppealla torjunnalla ja liukui omaan kulmaan tiputtaen kiekon maaliviivalle. Tai siltä se ainakin tuntui, niin epätasaisesti kun kiekko tarttui ja torjuntatyyli oli aivan helvetin omintakeinen.

  Huikeaa!
   
 13. Carl-Sean Berg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Ei. Göring avasi liigauransa pari päivää aikasemmin (20.9.2005) kotipelissä JYPiä vastaan. Peli päättyi 0-3.

  Edit: Piti vielä sanoa, ettei peleissä pystynyt tuolla kaudella käymään selvinpäin. Kenttäpeli päin helvettiä, veskarikaksikkona Göring - Passmore ja kaiken huippuna aitiossa hääri itse Masa Virmanen kakkosvalmentajan statuksella. Voi luoja tota aikaa.
   
 14. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Kyllä Myshkin karsinnoissa pelasi ihan hyvin, ja oikeastaan runkosarjan loppukin meni jo ihan mukavasti. Esim. peli Tampereella Ilvestä vastaan (0-1 Lukolle) jossa Lukko jätti SaiPan taakseen sarjan viimeiseksi oli Myshkinin paras peli tuolla kaudella.

  Ihmeellinen tapaus kaiken kaikkiaan, Moskovasta asti lennätettiin miehen vanhat polvaritkin kun uusilla ei peli kulkenut mutta sitten kun kiekot tarttuivat oli helppo uskoa että Myshkin on joskus pitänyt Challenge Cupissa NHL:n tähdistön nollilla.

  Ja tosiaan huonona päivänä Klaus Savolainenkin näytti huippuvahdilta Myshkinin rinnalla.
   
 15. Heitinga Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Muistan näitä veljeksiä ikuisesti lämmöllä vaikka paremmin muistuukin mieleen tämä Passmoren torjuntayritys HPK:n Hassisen (?) puolittaiseen läpiajoon 14.1.2006.

  Goehring oli pakannut kamat jo aikaisemmin ja Rämön Mikko aloitti tuolloin maalissa. Rämön peli ei saanut missään vaiheessa tuulta allensa (kuten ei koko Jokereiden joukkueen peli) ja mies joutuikin väistymään Passmoren tieltä 4-0 tilanteessa ajan ollessa 25:57. Ottelu ehti tuosta jo vanhentua ja viimein koitti 3. erän alku. Hassinen ylitti hyökkäyssinisen kovalla vauhdilla jäähyaitioiden puolelta ja juuri viivan ylitettyään Jokerien maalilla jo aikaisemmin haparoinut Passmore päätti heittää itsenä maahan poikittain. Hassinen jatkoi luistelemista maalille ja ampui yläkulmaan napakan laukauksen vieden HPK:n jo 8-1 johtoon ajassa 42:30. Yläkulmat olivat maalista täysin auki. Steve Passmoren torjuntaprosentiksi muodostui murheellinen 68,4% ja Mikko Rämölle hieman enemmän mairitteleva 78,9%. HPK:n maalilla toinen Rämö (ei sukua) haali kasaan prosentit 93,9%

  Tai ainakin näin minä muistan tämän muistini sopukoissa kultaantuneen tarinan.

  Tässä vielä linkki ottelun tilastoihin: HPK-Jokerit 14.1.2006
   
 16. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Puurula kuitenkin oli Kerhossa 01-04, että ehkä tosiaan vähän jälkeen. Ja Laru ei välttämättä ole minkäänlainen auktoriteetti missään asiassa.

  Lainaus:
  No juu ei, se on jonkinlainen Kerhofanien yhteinen defenssimekanismi, että Puurulaan olisi hävitty. Ei se missään vaiheessa tietenkään ollut sellainen supermies, että olisi yksin mestaruuksia voittanut (ks. Wiikmanin suonenveto -06), mutta kyllä pelaajien pehmeys ja laamailu pleijareissa oli se ratkaisevin asia. Ja olihan se mailapelikin aika legendaarista, Tuohimaan puurulointi pari kertaa tällä kaudella on ihan sydäntä lämmittänyt.

  Mutta yhteenvetona, ainakaan HPK-vuosien Puurulaa on ihan turha mainita tässä ketjussa.
   
 17. tombraider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Hilppahan oli yleinen vitsi pelatessaan, mutta ei juurikaan poikennut muiden seurojen maalivahtitasosta. Hilppa varmaan joutui Tapparan kultaisen 80-luvun takia silmätikuksi ja pilkan kohteeksi, kun seura yht´äkkiä alkoi konttaamaan. Halmeen torjuntaprosentit pyöri siellä 87,5- 90 välissä ja tais siellä olla yksi suonenvetokausikin 91 %:lla. Jarin tyyli oli omintakeinen, mutta ottelun alussa näki monesti, että onko nyt Hilpan päivä. Jukka Tammi pyöri siellä samoissa lukemissa torjuntaprossien suhteen.

  Vastaus kysymykseen Myshkin
   
 18. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Onhan noita joka jengissä. Ja suoritus on aina myös suhteessa odotuksiin. Jollakin on samassa jengissä kaksi ääripääkautta.

  Amatööri- ja puoliammattilaisajat poislukien ehkä tyhmintä maalivahtipolitiikkaa harjoitettiin Pelicansissa 2012, kun Hovista peluutettiin aina kun pystyi liikkumaan ilman rollaattoria. Jos runkosarjassa olisi nostettu jalkaa kaasulta, playoffeissa olisi saattanut olla joko pelikuntoinen Hovinen tai tervepäinen joku muu.
   
 19. Jaasin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, Real Madrid, Detroit Red Wings
  Aiemmin esiin nostettu Lars Volden ansaitsee tosiaan ainakin tulla mainituksi tässä ketjussa. On sinällään varsin hämmentävää, että kaikin puolin aika hyvältä vaikuttava isokokoinen maalivahti onnistuu noin joka kolmannessa matsissaan väistämään kaikki kiekot.

  Joihinkin 90-luvun legendoihin on vaikea verrata, kun koko maali vaikutti vapaalta muutenkin, mutta Volden peittää maalista noin 90% ja tosiaan on silti käsittämättömän usein aivan susi.
  Hämmentävä maalivahti.

  Bluesissa aiemmin operoineista esiin on nostettava myös Neil Little, joka parin matsin suonenvetonsa jälkeen oli jatkuvan huono sekä muuan Sami Heinonen, joka näytti kauniisti sanottuna siltä, että joku kenttäpelaaja olisi pukenut pikkujoulujäälle molarin kamat niskaansa.
   
 20. SeitsemäsPakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sydämellä pelaavat
  Jotenkin tuo Jari Halme olisi syöpynyt itelle paskana veskana. Varmaan siitä syystä että kontattiin muutenkin. Draper jäänyt Tapparasta positiivisella tavalla mieleen lukuunottamatta mailapeliä, joka oli e junnu tasoa. Muistuu peleistä mieleen, kun "Topi" oli lähdössä kulmaan kiekon perään, niin yleisö alkaa huutamaan sitä takaisin omalle paikalle! Monta kertaa pakit pelasti tyhjiä maaleja kun mies oli jälleen kerran sössinyt kiekon kanssa.

  Mites Housu Pitkämäki? Vai oliko tämä vain niiden kaukolaukausten imaisujen erikoismies?
   
 21. Paatelainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Tapparan Jari Halme. Tämä mies ei unohdi ikinä.
   
 22. sladdi#17 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
  Lainaus:
  Neil Littlestä Hannu Kapanen joskus vihjaili jossain lähetyksessä asiantuntijana ollessaan, että on pelannut Samin kanssa ja pirun kova veska, jos paletti muuten pysyy koossa.. Ei tainnut pysyä. Jutut kertoo että pullo tarttui hanskaan kumilätkää paremmin. Tiedä sitten.

  Tää Heinonen oli kyllä ihan ihme jätkä. Totta tosiaan, ettei kaverin olemuksessa, torjunnoissa tai missään ollut mitään sellaista, että olisi vaikuttanut jääkiekkomaalivahdilta.

  Bluesilla oli se yksi kausi, kun torjuntavastuun jakoi kolmeen pekkaan helvetin nuori Jere Myllyniemi, aina symppis Mika Oksa ja tää Heinonen. Kaikilla noin 20 peliä, päästettyjä maaleja joku alle 2,5 ja torjuntaprossat kuitenkin ihan ok tasolla, jotain 92. En jaksa kaivaa niitä nyt puhelimella. Koko triolle oli kuitenkin yhteistä se, että jos vastustajan molari päästi 2 niin näistä jokainen päästi pelatessaan 3, jos 3 niin 4 jne. Heinonen muuten pelasi eniten pelejä tolla kaudella.

  Myllyniemestä tuli lopulta pitkänpitkän ajan päästä ihan uskottava liigaveskari ja Oksa oli pirun kova avaamaan luukkua. Heinosesta en tiedä, enkö oikein välitäkään tietää.
   
 23. Kerouac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves, Everton, Espanja
  Kun Juha Pitkämäkeä nyt on pari kertaa väläytelty, niin pitää nyt kuitenkin muistaa että antaisin kaikista Ilves-kausistaan arvosanaksi vähintään "tyydyttävä plus" ja parhaista "hyvä". Eikä ymmärtääkseni mitenkään huono kuva miehestä Jyväskylässäkään jäänyt?

  HIFK:ssahan tuo sitten floppasikin oikein huolella, mutta HIFK nyt on muutenkin jonkinmoinen Suomen Flyers siinä suhteessa että harvoin veska siellä kannattajien varauksetonta kannatusta saakaan. Huonoin Ilves-veskari -ketjuunkin voisi aika hyvin perustein tarjota Pasi Kuivalaista, mutta KalPa-aikansa muistaen olisi lähinnä päätöntä pitää Baffaa liigan huonoimpana kassarina.

  Joten, eihän Pitkämäki millään opilla "Liigan surkeimmat veskarit kautta aikojen" -ketjuun kuulu, siis.
   
 24. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  SaiPassa kävi kesällä 2009 kokeilemassa parikymppinen tshekki Vladislav Koutsky. En ymmärrä mitä toimistolla ajateltiin, sillä tämä jamppa oli pelannut Tshekin divareissa keskinkertaisesti ja pääsarjassa ihan päin vittua. Päästettyjä maaleja pääsarjassa keskimäärin jotain viiden paikkeilla, ja Eliteprospectsin mukaan on pelannut yhden pudotuspelin, jossa päästi kahdeksan maalia.

  Näin yhden harjoituspelin Koutskyltä, ja sehän oli aivan hirveän näköistä toimintaa kaikin puolin. Kaiken kruununa oli tilanne, jossa kuka tahansa näki että nyt tuo Ilveksen (?) pelaaja yrittää tehdä vanhanaikaisen. Koutsky reagoi tähän jättämällä etukulmaan varmaan neliömetrin kokoisen aukon. Muistan vaan kun katsoin sitä tilannetta ja huusin ääneen "Peitä nyt se kulma, mitä vittua!". Sitten tämä hyökkääjä teki sen, mihin Levokarikin olisi pystynyt, eli nosti kiekon etukulman neliön kokoisesta aukosta sisään. Vitun Koutsky. Onneksi sai potkut jo hyvissä ajoin ennen harjoituskauden loppua.

  Joni Puurulakaan ei ollut SaiPassa niin surkea kuin Koutsky. Tosin SaiPan Puurulastakin voisi tähän ketjuun kirjoittaa, sillä onhan hän toistaiseksi yksi suurimpia pettymyksiä SaiPan maalivahdeista. Tällä kertaa kuitenkin, Joni, säästyt ryöpytykseltäni.
   
 25. Kalevan sälli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Halmeesta on tullut legenda Tampereella vaikka ei varmasti niin huono molari ollutkaan. Läpät alkaa lentämään ja totuus unohtuu. Halmeelle ei myydä vieläkään kossua Tammelantorin alkossa, koska se pudottaisi sen kuitenkin!