Mainos

Liigan siirtohuhut kaudelle 2020–2021

  • 1 362 615
  • 2 762

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Kiva, että Tapparassakin ratsastetaan vanhoilla meriiteillä. Smejkal 5 kautta sitten pelannut U20-ikäluokassa ja Spacek 4 kautta sitten. Pakko olla kovia hankintoja hei!



Kyllä se Spacek vaan suhteellisen vaisu on. Riippuen toki mihin rooliin Tapparaan hankitaan. Kestner ei omasta mielestäni ollut juurikaan mimmoinen haku. Aika pienet odotukset kaverille on. Hyvä jos onnistuu, mutta epäilen. Weingerin näen sellaisena 2/3 ketjun hyvänä rouhijana. Kaveri osaa pelata alivoimaa, joten siellä suurimmat odotukset. Jos Spacek hankittiin Tapparaan 1 ketjuun Peltolan rinnalle olen todella pettynyt.



AHL-pisteet ei kerro juuri mitään. Terveisiä löytyy mm. Lockelta. Riippuu jälleen mihin rooliin Spacek hankittu, niinkuin yllä totesin.

Olisihan Spacek nyt Liigaan kova hankinta. Miten perustelet tuon, että on vaisu hankinta?
 

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turun suunnalla on näköjään mennyt tunteisiin, kun TPS:n serbihankintoja on kritisoitu palstalla. Se on hyvä, että palstan liigakeskustelussa riittää tunnetta myös kesän aikana.
Ei auta edes päivittäinen seuraaminen Jatkoajassa ja Instagramissa, kun silti mennyt tepsin hankintoja ohi. Ketkäs ne muut Serbit ovat?
 

Apheu

Jäsen
Enpäs tajunnutkaan, että Weingerkin oli kovempi kuin tämä Spacek. Laskee kyllä odotuksia Spacekin kohdalle vielä enemmän.

No jopas on. Mikäli Spacek Tapparaan tulee, ollaan oikein tyytyväisiä tämän tason hankinnasta - nuori sentteri, joka ollut pitkään Jetsinkin mukana viime kaudella ja lähellä NHL-debyyttiä.
 

Paarma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Oilers
Weinger ja Spacek näemmä ikätovereita. Weingerillä kyllä parempi Pt/G viime kaudella AHL:ssä, toisaalta Spacekin pelimäärä kärsi kuukauden Jets kutsusta. Spacek hyppäsi vuotta aikaisemmin AHL:ään kuin Weinger, ja edellinen yhteinen sarjataso löytyy WHL:stä kaudelta 2016-17, jolloin Spacek teki yli kaksi kertaa enemmän pisteitä kuin Weinger. Spacekille luulisi euroopan kaukalo olevan myös tutumpi.

Huhusta mielenkiintoisen tekee tuo junnuhistoria jo Tapparan aiemmin hankkiman Jiri Smejkalin kanssa. Tuskin olisi haittaa kummallekaan tämän huhun toteutuessa.
 
Viimeksi muokattu:

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Weinger ja Spacek näemmä ikätovereita. Weingerillä kyllä parempi Pt/G viime kaudella AHL:ssä, toisaalta Spacekin pelimäärä kärsi kuukauden Jets kutsusta. Spacek hyppäsi vuotta aikaisemmin AHL:ään kuin Weinger, ja edellinen yhteinen sarjataso löytyy WHL:stä kaudelta 2016-17, jossa Spacek teki yli kaksi kertaa enemmän pisteitä kuin Weinger. Spacekille myös luulisi euroopan kaukalo olevan tutumpi.

Spacek huhusta mielenkiintoisen tekee tuo junnuhistoria jo Tapparan aiemmin hankkiman Jiri Smejkalin kanssa. Tuskin olisi haittaa kummallekaan tämän huhun toteutuessa.
Spacekin pelejä nähneenä pitäisin häntä kyllä huomattavasti potentiaalisempana pisteitten tekijänä Liigaan kuin Weigneriä. Tilannetta kuitenkin tasoittaa se, että Weigner on monipuolisempi pelaaja ja Spacekkia edellä varmaan kaikissa muissa osa-alueissa paitsi pelinteossa ja kiekonkäsittelyssä. Molemmat kaverukset olivat kuitenkin viime kaudella lähellä NHL paikkaa, Spacek askeleen lähempänä. Summa summarum eri tyylisiä pelaajia on aina lähtökohtaisesti vaikea verrata, Spacekin ottaisin ennemmin 1 kenttään, 2 kenttään 50/50 ja 3 ketjuun Weignerin.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Spacek muuten ratkaisi Tsekille voiton Suomesta viimeisellä minuutilla Rautakorven surullisenkuuluisissa U2017 kisoissa.

Tällä hankinnalla Rautakorpi hakeekin juuri nostalgiaa.

No vitsit sikseen. Eiköhän Spacekille ole kaavailtu toista hyökkäävän sentterin roolia Tapparassa. Nelikko Virta - Spacek - Malinen - Rauhala on mielestäni aika tasapainoinen (jos huhu toteutuu). Kaksi hyökkäävämpää kaveria ja kaksi puolustavampaa.

Hankintana Spacek jää senttereissä ennakolta Anderssonin, Koskirannan, Kunykin ja Kontiolan (jos ja kun Liigassa pelaa) taakse, ja on aika samalla viivalla Audetten, Romanin ja Broadhurstin kanssa.

Spacekiin liittyvää riskiä pienentää nähdäkseni se, että kyseessä on eurooppalainen pelaaja. Onnistuessaan Spacek (kuten lähes identtisillä statseilla oleva Audette) voi tehdä kovatkin pinnat ja loistaa nimenomaan hyökkäyspäässä. Virta kuitenkin edelleen on paperilla se Tapparan ykkössentteri.
 

Kukko

Jäsen
Spacekin pelejä nähneenä pitäisin häntä kyllä huomattavasti potentiaalisempana pisteitten tekijänä Liigaan kuin Weigneriä. Tilannetta kuitenkin tasoittaa se, että Weigner on monipuolisempi pelaaja ja Spacekkia edellä varmaan kaikissa muissa osa-alueissa paitsi pelinteossa ja kiekonkäsittelyssä. Molemmat kaverukset olivat kuitenkin viime kaudella lähellä NHL paikkaa, Spacek askeleen lähempänä. Summa summarum eri tyylisiä pelaajia on aina lähtökohtaisesti vaikea verrata, Spacekin ottaisin ennemmin 1 kenttään, 2 kenttään 50/50 ja 3 ketjuun Weignerin.

1-kentän senttereistä on kauttarantain huutava pula. 3-kentän sentteriä ei välttämättä kaipaa kukaan, koska kyseisiä on saatavilla siirtorajalla riesaksi asti. Tilanteet kuitenkin voivat muuttua kesken kauden. Jotkut nostavat tasoaan, toiset taas epäonnistuvat.

Tappara tarvitsee ykkössentterin. Polvikolhoosi Kontiola ei itseä enää miellyttäisi, joten jäädä mielenkiinnolla seuraamaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuo ykkössentterin kiveen hakattu termi ja oletus tietystä tyypistä on kyllä niin aikansa elänyt.

Ehkä se toimii jossain korkeammalla tasolla, että oletuksena ykkössentteri on stereotyyppisesti se hyökkäyspelin kiekollinen johtaja ja paras pelaaja. Eli "WeinKretski".

Mutta Liigassa, ykkössentterin, eli eniten pelaavan sentterin ja vastustajien ykkössenttereitä nollaavien senttereiden ei tarvitse olla mitenkään erityisen kiekollisia, jos heidän laiturit sitä ovat.

Tappara voitti 2 edellistä mestaruuttaan kun ykkössentterinä oli vastakkainpeluutuksen painajainen, eli Jani Lajunen, joka murjoi ja nollasi vastustajan kiekollisen ykkössentterin. Tulosyksiköitä oli 2. ja 3.ketjut ja niissä oli nämä vanhan stereotypiamallin kiekolliset sentterit. Nelosessa taasen se puolustava jyräsentteri, Juhani Jasun tyyliin.

Tämä on se malli jolla Euroopassa pärjää. Ja edellisen Stanley Cupin voitti St. Louis Blues, Jani Lajusen tyylinen Ryan O'Reilly ykkössentterinään.

Viime aikaiset tapahtumat osoittaa, että on aika päästä tästä ikivanhasta päähänpinttymästä (kiekollinen ykkössentteri on ehdoton ehdottomuus menestykselle) eroon. Joukkueen sentteristön voi rakentaa monella tavalla ja saavuttaa menetystä.

Kiekollinen ykkössentteri elinehtona on kivikautista ajateelua.
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oliko Spacek liian hyökkäävä sentteri eikä siten päässyt ylös kokeilemaan? Joka tapauksessa varmasti hyvä hankinta varmasti Tapparalle. Jännä, että Malinen/SPacek suostuu alakenttiin.

Spacek ei vain varmaan tiedä vielä, että tulee Tanuksen läpimurtokauden vuoksi jäämään alakenttiin.

Ja Malisella ei taida olla vaihtoehtoja, kun 30 pisteen kausikin on tiukassa vaikka kuinka annettaisiin peliaikaa.

Mutta kyllä mä Spacekia varmaan kärkikentissä kokeilisin. Jos tuo kuvailu pitää paikkansa, että muuten olisi päässyt ylös kokeilemaan, mutta kun on liian hyökkäävä. Optimaalinen käyttö liigassa lienee silloin ykkös- tai kakkoskentässä. Ja yv:llä.
 

Ralph

Jäsen
Tapoara voitti 2 edellistö mestaruuttaan kun ykkössentterinä oli vastakkainpeluutuksen painajainen, eli Jani Lajunen, joka murjoi ja nollasi hastustajan kiekollisen ykkössentterin. Tulosyksiköitä oli 2. ja 3.kwtjut ja niissä oli nämä vanhan stereotypuamallin kiekolliset sentterit. Nelosessa taasen se puolustava jyräsentteri, Juhani Jasun tyyliin.
Samalla tyylillä voitettiin myös edellinen Suomen mestaruus.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tästä Spacekista.

Winnipegissä on senttereitä Scheifele, Eakin, Little, Lowry, Copp, Roslovic, Harkins ja Gustafsson. Näistä useampi joutunut laitaan kilpailun ollessa todella kovaa. Ehkä Spacek on Jetsin 9.paras sentteri. Tosin Wheelerkin näytti hyvältä keskellä!

Liian hyökkäävä, ettei pysty syrjäyttämään puolustavien ketjujen senttereitä, liian vähän kiekollinen ettei sinme top6 mahdu.

Kuitenkin Euroopan tasolla tämmöinen voi olla loistava mies. Änärissä juuri se väliin putoaja.
 

Crüe 13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Chicago Blackhawks, P-iirot, ManU.
Minkälaista seppää odottaisit? Spacek on statsien perusteella kova haku, vasta 23v ja pelannut kolmisen kautta n. 40 pisteen tahtia AHL:ää. Siis 20-22 vuotiaana. Ihan kova haku olisi minun mielestä.
itse asiassa kolmisen AHL kautta 189 ottelua 30 pisteen tahtia. Mutta tullessaan lainalle? en näkisi syytä miksi ei onnistuisi jos saisi ison roolin. WHL:ssä parhaalla 85 pistettä. 4 kierroksen varaus. varattiin 47 pelaajana aikoinaan chl-draftissa.

Helppo verrata lukon Audetteen kun sama lähihistoria ja ikä. Kolmisen kautta AHL 185 ottelua 35pisteen tahtia. QMJHL parhaalla 76 pistettä. 5 kierroksen varaus. Varattiin QMJHL-draftissa 1 pelaajana.
Olisi hienoa nähdä molemmat liigassa. Harvoi tuon ikäisiä ja hyvillä AHL.statseilla olevia liigaan tulee.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Rixa

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
@Domi28 hienosti huuteli, että Spacek kovempi hankinta kuin kukaan Tepsukan hankinta. Heti tuli mieleen Austin Ortega. Tarkemmin katsottunahan Ortega on ihan huippuluokan vahvistus, jos jotain hikistä Spacekkia pidetään kovana kaverina. Tilastoina:

Spacek AHL:ssä: 193 peliä pistekeskiarvolla: 0.52 Tehotilasto AHL uran aikana -28. Melko kylmäävää kyytiä siis tehotilastossa. EIkä nyt noi AHL pistemäärätkään häikäise. Tämä on KAIKKI mitä Spacekilla on miestenpeleistä. Vähän alle 200 AHL peliä on kaverin ura.

Ortega AHL:ssä: 35 peliä pistekeskiarvolla: 0.6 Tehotilasto -3. Kyllä. Lyhyt otanta, mutta parempi AHL:ssä ollut Ortega. Erona on vain se, että Ortegan ura ei jää tähän AHL kausiin.

2017-18 Ortega käväisi pelailemassa ECHL:ssä pari peliä. 29 peliä pistekeskiarvolla 1.55. Tehotilasto olikin rujo -10. ECHL ei toki kovinkaan korkealle rankattu liiga ainakaan omissa papereissa, joten tälle ei voi antaa kauheasti painoarvoa.

Sitten tulee se osuus missä näen sen, miksi Ortega on selkeästi parempi näistä kahdesta.

2018-19 SHL:ssä: 31 peliä pistekeskiarvolla: 0.39. Tehotilasto +2. Ihan mukiinmenevä kausi SHL:ssä pisteiden valossa. Huomiotavaa on, että tämä kausi oli kaverin eka ikinä euroopassa.

2018-19 lopussa Ortega siirtyi nykyään jo kovatasoiseen DEL:iin, joka ainakin omissa papereissa ohittanut Liigan tason. Varsinkin kärkijoukkueiden osalta.

Ortega kaksi kautta DEL:iä. 65 peliä pistekeskiarvolla: 0.89. Tehotilasto +7. Voin kertoa, että ihan mikään turha jantteri ei vedä Saksassa melkeen piste per peli tahtia. Oikeasti ihan törkeen kova viimekausi Ortegalla.

Spacek saa vähän armoa, koska on sentteri ja täten hiukan tärkeämpi joukkueelleen. Silti, vaikka miten tätä pyörittelisi ei saa Spacekkia paperilla kovemmaksi vahvistukseksi kuin Ortegaa. Oli sitten mitkä lasit päässä. Ortega pesee Spacekilla lattiaa jokaisessa tilastossa.

Anteeksi ja armoa, kun sanaisen arkkuni näin avasin. Toivon tottakai Spacekille onnistumista, mutta pistää jyrsimään nämä täysin vailla faktaa olevat oksennukset mitä nytkin herra Domi esitti.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuo ykkössentterin kiveen hakattu termi ja oletus tietystä tyypistä on kyllä niin aikansa elänyt.

Ehkä se toimii jossain korkeammalla tasolla, että oletuksena ykkössentteri on stereotyyppisesti se hyökkäyspelin kiekollinen johtaja ja paras pelaaja.

Mutta Liigassa, ykkössentterin, eli eniten pelaavan sentterin ja vastustajien ykkössenttereitä nollaavien senttereiden ei tarvitse olla mitenkään erityisen kiekollisia, jos heidän laiturit sitä ovat.

Tappara voitti 2 edellistä mestaruuttaan kun ykkössentterinä oli vastakkainpeluutuksen painajainen, eli Jani Lajunen, joka murjoi ja nollasi vastustajan kiekollisen ykkössentterin. Tulosyksiköitä oli 2. ja 3.ketjut ja niissä oli nämä vanhan stereotypiamallin kiekolliset sentterit. Nelosessa taasen se puolustava jyräsentteri, Juhani Jasun tyyliin.

Tämä on se malli jolla Euroopassa pärjää. Ja edellisen Stanley Cupin voitti St. Louis Blues, Jani Lajusen tyylinen Ryan O'Reilly ykkössentterinään.

Viime aikaiset tapahtumat osoittaa, että on aika päästä tästä ikivanhasta päähänpinttymästä (kiekollinen ykkössentteri on ehdoton ehdottomuus menestykselle) eroon. Joukkueen sentteristön voi rakentaa monella tavalla ja saavuttaa menetystä.

Kiekollinen ykkössentteri elinehtona on kivikautista ajateelua.

Täysin samaa mieltä tästä. Kokonaisuus ratkaisee. Terminologian puolesta on kuitenkin liki mahdotonta olla puhumatta ketjuista ja pelaajista numeroilla. Nykyisin niihin numerointeihin ei vain pitäisi enää takertua. Ei kukaan enää rakenna pelkkään puolustamiseen keskittyvää nelosketjua ja klassista ykkösketjua lätynheittäjä senttereineen jne.

Spacek, Parlett ja Norin. Siinä Tapparan tämän hetken siirtohuhut, joita huominen päivä valaista voi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Parlett oikeasti huhuissa?

Se olisi meikäläiselle suurin hunajan kusemisen muoto, joka mahdollistaa Suhosen siirtämisen vasemmalle. Muutenkin olisi Suhoselle täydellinen pari.
 

Crüe 13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Chicago Blackhawks, P-iirot, ManU.
Ortega pesee Spacekilla lattiaa jokaisessa tilastossa.
No näitä voi pyöritellä suuntaan ja toiseen. kaikilla oma mielipide.
Yksi tilasto missä Spacek paljon edellä, maajoukkuepelit. O:55 P:55... Ortegalla ei edustuksia.
mutta Uskon vahvasti että Ortega erinomainen vahvistus liigaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No näitä voi pyöritellä suuntaan ja toiseen. kaikilla oma mielipide.
Yksi tilasto missä Spacek paljon edellä, maajoukkuepelit. O:55 P:55... Ortegalla ei edustuksia.
mutta Uskon vahvasti että Ortega erinomainen vahvistus liigaan.

Ortega lienee juurikin Liiga-tyypillinen kääpiö 2.sentteri. Semmonen "Jan-Mikael Järvinen".

Saskan Liigan tehot lähes identtiset ja siitä hyvää vertauspohjaa.

EDIT:

Jaa näköjään laiturihan se oli, mutta toisaalta myös JMJ pelasi Tapparassa paljon RW:nä Patrick Kanen kaltaista roolia.

En tiedä Tepsin muista hankinnoista, mutta tätä Ortegaa pitäisin tilastojen perusteella kovana tekijänä. Saksan pääsarjataso on kova liiga, jota ei Suomessa tunnuta ymmärrettävän.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Domi28 hienosti huuteli, että Spacek kovempi hankinta kuin kukaan Tepsukan hankinta. Heti tuli mieleen Austin Ortega. Tarkemmin katsottunahan Ortega on ihan huippuluokan vahvistus, jos jotain hikistä Spacekkia pidetään kovana kaverina. Tilastoina:

Spacek AHL:ssä: 193 peliä pistekeskiarvolla: 0.52 Tehotilasto AHL uran aikana -28. Melko kylmäävää kyytiä siis tehotilastossa. EIkä nyt noi AHL pistemäärätkään häikäise. Tämä on KAIKKI mitä Spacekilla on miestenpeleistä. Vähän alle 200 AHL peliä on kaverin ura.

Ortega AHL:ssä: 35 peliä pistekeskiarvolla: 0.6 Tehotilasto -3. Kyllä. Lyhyt otanta, mutta parempi AHL:ssä ollut Ortega. Erona on vain se, että Ortegan ura ei jää tähän AHL kausiin.

2017-18 Ortega käväisi pelailemassa ECHL:ssä pari peliä. 29 peliä pistekeskiarvolla 1.55. Tehotilasto olikin rujo -10. ECHL ei toki kovinkaan korkealle rankattu liiga ainakaan omissa papereissa, joten tälle ei voi antaa kauheasti painoarvoa.

Sitten tulee se osuus missä näen sen, miksi Ortega on selkeästi parempi näistä kahdesta.

2018-19 SHL:ssä: 31 peliä pistekeskiarvolla: 0.39. Tehotilasto +2. Ihan mukiinmenevä kausi SHL:ssä pisteiden valossa. Huomiotavaa on, että tämä kausi oli kaverin eka ikinä euroopassa.

2018-19 lopussa Ortega siirtyi nykyään jo kovatasoiseen DEL:iin, joka ainakin omissa papereissa ohittanut Liigan tason. Varsinkin kärkijoukkueiden osalta.

Ortega kaksi kautta DEL:iä. 65 peliä pistekeskiarvolla: 0.89. Tehotilasto +7. Voin kertoa, että ihan mikään turha jantteri ei vedä Saksassa melkeen piste per peli tahtia. Oikeasti ihan törkeen kova viimekausi Ortegalla.

Spacek saa vähän armoa, koska on sentteri ja täten hiukan tärkeämpi joukkueelleen. Silti, vaikka miten tätä pyörittelisi ei saa Spacekkia paperilla kovemmaksi vahvistukseksi kuin Ortegaa. Oli sitten mitkä lasit päässä. Ortega pesee Spacekilla lattiaa jokaisessa tilastossa.

Anteeksi ja armoa, kun sanaisen arkkuni näin avasin. Toivon tottakai Spacekille onnistumista, mutta pistää jyrsimään nämä täysin vailla faktaa olevat oksennukset mitä nytkin herra Domi esitti.
Todella väsynyttä vääntää jotain Ortega / Weigner vs Spacek vertailuja, etenkin kun tässäkin keskustelussa mukana olevista kukaan ei ole tainnut keltään herroista itse nähdä peliäkään. Katsotaan tilastoja eri sarjoista ja vedetään niistä muka faktuaalisia johtopäätöksiä pelaajien paremmuudesta. Siis oikeasti kaikista väsynein argumentti pelaajien vertailuun on +/- tilasto.

En muutenkaan ymmärrä, mitä tarvetta kellään on tulla arvostelemaan Tapparan hankintoja epätyypillisen vaisuiksi, tai mitä lie termiä nyt on käytettykään. Liekö meillä Tepsin faneilla sitten mennyt muukalaislegioonahuutelut tunteisiin, vai mistä moinen tarve turhalle kitinälle on kummunnut. Olisi todella hienoa saada Spacekin kaltainen, NHL:n porttejakin tosissaan kolkutellut taitava ja nuori tshekki Liigaan! Olisi todella mielenkiintoinen ja oletettavasti myös laadukas pelaaja seurattavaksi.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille ja IFK:lle
Ortega pesee Spacekilla lattiaa jokaisessa tilastossa.

No nyt on kyllä viikon vahvimmat värilasit. Ei nimittäin todellakaan pese. Tässä vähän osviittaa:
- Spacek on varattu NHL:ään, Ortegaa ei
- Spacek on pelannut ikäkausimaajoukkueissa ja useissa U18 ja U20 MM-turnauksissa, Ortega ei
- Ortega on 23-vuotias ja pelannut siitä huolimatta kolme kokonaista kautta AHL:ssä. Ortega on 26-vuotias ja sillä ainoalla AHL-kaudellaan putosi ECHL:ään ja pelasi lopulta siellä yhtä paljon kuin AHL:ssä. Spacek on jokaisella kolmella AHL-kaudellaan pelannut enemmän AHL-otteluita kuin Ortega koko urallaan. Spacek ei myöskään ole tippunut kertaakaan ECHL:ään vaan on ollut pikemminkin siinä hilkulla, pääseekö NHL:n puolelle.
- Arvostelit Spacekin teholukemia, mutta myös Ortegalla saattaa olla vaikeuksia oman pään pelissä. ECHL:ssä hänellä oli yksi joukkueen huonoimmista teholukemista (-10), vaikka pelasi vain 29 ottelua. Tätä käsitystä tukee myös se, että viime kaudella Ortegalla oli Eisbären Berlinin huonoin teholukema. Ortegan -3 oli surkea siihen nähden, että Eisbärenin maalisuhde oli 25 plussalla ja puolet joukkueesta keräsi teholukemaksi +10 tai paremmin.
- Kun Pohjois-Amerikassa ei ihan lähtenyt, kävi Ortega yrittämässä läpimurtoa SHL:ssä, mutta floppasi ja sai potkut. Hän tosiaan teki sen 12 pistettä 31 ottelussa. Sattumalta myös Spacek teki 12 pistettä ainoalla tsekkiliigassa pelaamallaan kaudella - mutta Spacek sattui olemaan tuolloin vasta 17-vuotias. Sinä kutsuit jostain syystä Ortegan SHL-kautta mukiinmeneväksi, mutta Ruotsissa kirjoitettiin ihan suoraan flopista ja siitä, miten Ortegalla oli suuria vaikeuksia: Floppade i Växjö – nu är amerikanske forwarden klar för nytt lag
Spacekilla ei tuon kaltaisia merkittäviä floppikausia ole ollut, vaan on pystynyt suorittamaan aika tasaisesti.

Voin kertoa, että ihan mikään turha jantteri ei vedä Saksassa melkeen piste per peli tahtia. Oikeasti ihan törkeen kova viimekausi Ortegalla.

Juu, Ortegan kausi oli hyvä, mutta miten tuo 40 pistettä 52 ottelussa sitten vertautuu Liigaan? Ehkä sitä voi verrata Liigasta tuttuihin pelaajiin. Eli Ortega nakutti viime kaudella pisteitä 0,77p/o -tahdilla.

Sitä voi verrata vaikka DELissä viime kaudella pelanneisiin suomalaisiin:
J-M Järvinen 0,85p/o
Niclas Lucenius 0,88p/o

Myös Liigassa esiintyneitä ulkkareita pelasi Saksassa seuraavilla tehoilla:
Borna Rendulic 0,98p/o
Antoine Laganiere 0,74p/o
Mike Halmo 0,60p/o
Lucas Lessio 0,58p/o

Moni Liiga-floppi on pystynyt tehoilemaan hyvin Saksassa. Blues-floppi Marco Rose (43 ottelua 18 pistettä) oli kahdella seuraavalla kaudella lähes piste-per-peli -pelaaja. KalPassa epäonnistunut Jerry D'Amigo siirtyi Saksaan ja oli siellä heti 0,83p/o -pelaaja.

Kuopiossa on myös opittu, miten vähän DEL-tehot tarkoittavat menestystä Liigassa, koska Vince Bellissimo teki ennen Kuopioon siirtymistään DELissä 55 ottelussa 56 pistettä, mutta KalPassa syntyi 15 ottelussa vain 6 pistettä ja tuloksena potkut.

Mitä tästä sitten voi päätellä? Liigassa flopanneet ovat voineet pelata Ortegaa kovemmilla tehoilla DELissä ja vastaavasti DELissä kovempia tehoja tehneet ovat voineet olla Liigassa floppeja. Kyllähän viime kauden kovat pisteet kasvattavat odotuksia Ortegaa kohtaan, mutta on hyvä muistaa, että toissa kausi Ruotsissa oli häneltä taas merkittävä epäonnistuminen, ja se tarkoittaa myös riskiä, että sama voi tapahtua uudestaan.

Uskallan veikata, että suurin osa muiden joukkueiden faneista ottaisi Ortega-Spacek -kaksikosta mieluummin Spacekin joukkueeseensa, ja siksi tuollainen "Ortega pesee Spacekilla lattiaa" -tyyppinen uho pisti niin räikeästi silmään. Ja tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö Ortega voisi lopulta olla parempi vahvistus ja piestä Spacekilla lattiaa, mutta tässä vaiheessa kaksikon historioita vertailemalla nostaisin Spacekin edelle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Voi voi. Niin on puurot ja vellit täällä sekaisin.

Tuo nyt oli ihan helvetin metsään mennyt päätelmä, kun verrataan jotain Liigasta pois siirtyneitä pelaajia Saksan 6-vuoden takaisen DEL-liigan tasoon.

Ne oli silloin meistä aika paljon perässä.

Mutta nyt se on mennyt meistä jo ohi. Viime kaudella oltiin ehkä samaa tasoa.

Ja tästä hetkestä erot alkaa vain kasvaa. Se vaan aina on mennyt niin, että kun Saksa jostain asiasta kiinnostuu, niin jonkun ajan päästä se on siinä maailman paras. Esim. keihäänheitto. Aiemmin jalkapallo. Seuraava uhri on jääkiekko ja suomalaisten pioneerien tekemä lähetystyö näyttelee siinä suurta osaa. Resurssit kaappaa lopulta vallan, kun tietotaito jo on.
 
Viimeksi muokattu:
Enpäs tajunnutkaan, että Weingerkin oli kovempi kuin tämä Spacek. Laskee kyllä odotuksia Spacekin kohdalle vielä enemmän.

Laskee odotuksia vaikka AHL-statseilla ei ole mitään merkitystä. Muista kuitenkin Corey Locke.

Ainiin sanoinko jo Corey Locke? Tämän kaltaisessa keskustelussa tulee aina mainita Corey Locke. Oli ihan paska, joten AHL-tehoilla voidaan pyyhkiä takapuolta.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos uusia nimiä ollaan julkistamassa, olisi hyvä nähdä jonkinlaista ennakkopöhinää edes somessa. Jokereiden valotaulujulkistus Joonas Raskin hankinnan osalta meni aikanaan vähän pannukakuksi, mutta oli kuitenkin jo hyvä yritys. TPS on ollut tällä kaudella sosiaalisen median käytössä hyvä, vaikka julkistetut sopimukset eivät olekaan mitään "nohuhhuh"-tasoa olleetkaan.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jos uusia nimiä ollaan julkistamassa, olisi hyvä nähdä jonkinlaista ennakkopöhinää edes somessa. Jokereiden valotaulujulkistus Joonas Raskin hankinnan osalta meni aikanaan vähän pannukakuksi, mutta oli kuitenkin jo hyvä yritys.

Ihan kommenttina, että tuo homma meni pannukakuksi ihan vain siksi, että Raskia ei pidetty (ja ihan syystä ei pidetty) lähellekään riittävän kovana hankintana, jonka takia piti järjestää tuollainen show narinkkatorin jättiscreenillä. Muistan vielä sen järkyttävän pettymyksen/tyrmistyksen aallon Jokeri-osiossa..

Tässä on aina tällainen psykologinen ongelma, että jos etukäteen organisaatio järjestäisi hirveän somehypetyksen tms. jostain pelaajajulkistuksesta, niin pettymykseltähän se hankinta lähes aina sitten tuntuu, on se oikeastaan kuka hyvänsä..
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan kommenttina, että tuo homma meni pannukakuksi ihan vain siksi, että Raskia ei pidetty (ja ihan syystä ei pidetty) lähellekään riittävän kovana hankintana, jonka takia piti järjestää tuollainen show narinkkatorin jättiscreenillä. Muistan vielä sen järkyttävän pettymyksen/tyrmistyksen aallon Jokeri-osiossa..

Tässä on aina tällainen psykologinen ongelma, että jos etukäteen organisaatio järjestäisi hirveän somehypetyksen tms. jostain pelaajajulkistuksesta, niin pettymykseltähän se hankinta lähes aina sitten tuntuu, on se oikeastaan kuka hyvänsä..
Näin markkinointi-ihmisen näkökulmasta; Ei se ratkaisu tähän ongelmaan ole, että mainostetaan vain maltillisesti, ja hypetetään vain jos kyseessä on joku paluumuuttaja tyyliin Joel Armia.

Ratkaisu on oikeasti se, että lyödään kaasua ja mainostetaan enemmän. Taas Pata pärisee!!! Jytky, jytky, jytky, tuli iso jytky jytky jytky... Sitten avataan ruutua pikseli kerrallaan... Kahvi ja pulla hallilla 2€, lapset -50%, liput sesomakatsomoon 2€... Ja sitten joka viidennessä jytkyssä on joku pelaajauutinen...

Saa ottaa talteen ja käyttää.

Tällä tavalla voi mainostaa myös yhteistyökumppaneita. Hyvä ja helposti myytävä lisätuote seuralle.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muistanko ihan väärin, mutta oliko jotain keskustelua, että screeni oli oikeasti varattu Sami Lepistöä varten? Teki kumminkin viime metreillä KHL-sopimuksen ja jouduttiin laittamaan Rask tilalle.

Jos Spacek ja Smejkal ovat hyviä ystäviä ja/tai vaimokeet tuttavia, niin selitys seuraamiseen saattaa tulla myös tuota kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös