Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan siirtohuhut kaudelle 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana sinnepäinsä, 23.11.2017 klo 01.03.

 1. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SHL-tähti Kappo Kaako Suomen Turkost
  Lainaus:
  Tämä on hauska uskomus, että pelaajan tehot nousevat heti potenssiin, kun pääsee parempaan joukkueeseen. Päinvastoin. Yleensä näissä kovissa joukkueessa on laatua moneen kenttään, jolloin tehot tasaantuvat monelle pelaajalle. Kyllä tässä Liigassa on kovempiakin pelaajia kuin Salminen pelannut kovissa seuroissa, mutta ei se ole tarkoittanut mitään 80 pinnan kausia.

  Salmisen peliaika ja hyökkäysvastuu vähenevät. Lisäksi ei välttämättä saakaan vetää kaikilla ylivoimilla puoltatoista minuuttia, joten tehot voivat hyvinkin laskea.
   
  Ferris, Spuddie, Purkan Jauhaja ja yksi muu tykkäävät tästä.
 2. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Ei kukaan odotakkaan, että lopuissa peleissä Sakke painaa 89p. Mutta turha väittää, että tuon tason pelaaja nyt vaan floppaa pisteellisesti täysin, kun saa jotai oikeita pelaajiakin rinnalleen.

  Olisiko enemmänkin maakunnallista katkeruutta taustalla ylemmässä kommentissa, koska Lukko oli myös huhuttu kohde Salmisella?
   
 3. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Ryan Glenn vapautunut juuri EBEL-liigasta. Nappaako joku Liigaseura vai onko jo liian vanha? (38v)

  Vielä muutama vuotta sitten kelpasi loppukauden vahvistukseksi Jypille ja sitä edellisenä Kärpille.
   
 4. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Ne pelit mitä Kangasniemellä nähnyt tällä kaudella, niin ollut kyllä erinomainen. Samaa en voi sanoa Salmisen esityksistä. Rupu jengissä jossa saa kaiken ajan ja mahdollisuuden, saattaa olla helpompi tehdä pisteitä, kuin kovassa kilpailu tilanteessa, jossa vastuut jakautuu.
   
 5. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei varmaan ihan samoja pisteitä, mutta kovat tehot olisi tehnyt seurassa kuin seurassa. Kangasniemi on juuri siitä poikkeuksellinen pelaaja tähän sarjaan, että pystyy omilla sooloillaan mättämään kovia tehoja. Kiekollinen yksilötaito aivan Liigan huippua. Samoin myös Salmisella.

  Kangasniemi tällä hetkellä ilmeisesti loukkaantuneena, ja Salminen menee varmaan hänen tilalle ja Santalan rinnalle. Thorell - Tyrväinen - Rask -kolmikko pelannut lähes koko kauden yhdessä ja aika hyvin on kulkenut, joten tuota tuskin helpolla lähdetään sotkemaan.

  Santala saanut paljon rapaa ympäri palstaa, mutta nostanut tasoaan kokeneen pelaajan elkein, ja nyt viime aikoina näyttänyt että tehoja tulee ilman Kangasniemeäkin. Taitaa olla jo +40 pisteen tahdissa Santala, ja se on 2.sentterille aika kova lukema. Jalka ei ole nopea, mutta pelipää on edelleen veitsenterävä varsinkin sijoittumisessa. +/- tilastossa IFK:n hyökkääjistä toisena +9:llä, eikä sekään peliesityksiä peilaten ole sattumaa. Aika moni juuttuu Santalaa arvioidessa siihen hitaaseen liikkeeseen, joka vielä kaiken lisäksi on osa Santalan pelityyliä, eikä vain nyt vanhemmalla iällä.

  Tästä taitaa tyhjennysmyynnit polkaista kunnolla käyntiin. Ässät ja ehkä pari muutakin seuraa tulee varmaan kauppaamaan kaiken mitä irti lähtee. IFK nappasi kovan kalan, mutta muille olisi tarjolla vähintään yhtä kova ellei kovempi: Malte Strömvall. KooKoo:lla toki selkeät mahdollisuudet sääliplayoffeihin edelleen. Kärpät tulee aivan varmasti vahvistamaan hyökkäystään vielä, varmaan jopa kahdella hankinnalla. Samoin Tappara hakee varmasti vahvistusta tai vahvistuksia. Miten Haapala? Ja Kärpille Jussi Jokinen?

  E: Lisäyksiä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019 klo 21.16
 6. Karhunkulta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Juu kun Kangasniemihän on myös tehnyt nimeä KHL:ä ja muissa maailman huippuliigoissa. Vetänyt tän ja edellisen kauden erittäin hyvin liigassa, mutta onhan se Salmiseen verrattuna ylivoimainen pelaaja.

  Jos nyt odotellaan, että mitä tapahtuu? Väitän että nämä edellemainitut herrat vetää tasapäin pisteitä loppukauden.
   
 7. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Erästä Perriniä hehkutetaan jatkuvasti samaan aikaan kun Santalalle nauretaan. Santalalla kuitenkin saman tasoiset pisteet ja AP.Tehotilasto jonkin verran parempi. Santalaa on vaan niin mukava haukkua koko ajan.
   
  Warrington tykkää tästä.
 8. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Mielenkiintosintahan on nähdä miten vetävät pudotuspelit. Siellä se arvo mitataan. Tosin, en epäile etteikö kumpikin onnistuisi taitotasollaan.
   
 9. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Täysin samaa olin tulossa sanomaan, kuin @Anu Saukko. Itse asiassa olen melko varma, että Salmisen pistekeskiarvo tulee tippumaan loppukaudesta. Laadukkaassa jengissä tehot jakaantuvat tasaisemmin kuin Ässissä, jossa Salminen on ollut käytännössä ainoa todellinen ratkaisija. Olihan muuan Aaltonenkin äärimmäisen tehokas muistaakseni jumboksi jääneessä Pelicansissa. Ei siinä siirto laadukkaampien kavereiden viereen olisi tehoja lisännyt, kun vastuu olisi samalla jakaantunut.

  Kaikesta huolimatta kova hankinta HIFK:lta. Kyllä ne kisumirrit taitavat keväällä olla kuitenkin ihan potentiaalinen välieräjoukkue.
   
  Entrosantier tykkää tästä.
 10. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Ässien kehitysjohtaja Kerttulan mukaan Kärki ei olisi menossa Tepsiin vaan haluaisi itse mieluummin ulkomaille.
   
 11. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Peltolan voisi kuvitella olevan yksi niistä, jotka ylipäätään kelpaa johonkin muualle, ihan pelaamaan saakka. Jokusen maskotin Ässistä voisi toki hankkia hoitamaan vaikka kentän ulkopuolisia asioita.
  Marttinen taas on sellainen, että vaatii sen ykköspakin jääajan jotta paras saadaan irti, jotenkin vaikea nähdä häntä kolmosparissa vaikka olisikin ihannetilanteessa siellä jossain kovassa jengissä.
  Bernard voisi ehkä mennä johonkin paikkaamaan maalivahtivajetta, esim. Kerhoon. Kärki onkin jo mainittu ja hänelle pitäisi räätälöidä sopiva viimeistelijän tontti jostain Raipen viereltä. En tiedä onko millään joukkueella tarvetta moiseen? ..niin ja sitten Tiivola, kädelliseksi kolmossentteriksi johonkin titteliä hamuavaan jengiin? Tässäpä nämä Ässien konvehdit paskasta, jotka saattaa jollekin maistua. Onpa ikävää olla itse tässä roolissa pitkästä aikaa, mutta ei oikeastaan tunnu missään, niin iso pettymys on jo käyty läpi syksystä alkaen.
   
  luotsi tykkää tästä.
 12. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Rekonen voisi palata loppukaudeksi vuokralle Lahteen ja hakea sieltä tutusta ympäristöstä uutta vauhtia ensi kautta ajatellen
   
 13. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ja mitä Pelsu hyötyis siitä? Rekosen tasoisia jätkiä meillä 4_5 kentässä pilvinpimein. Vartiaista, Kivelää, Lahtista jne. Kyllä haku on enempi tuonne ratkaisijaosastolle. Ja todennäköisesti Pelsu hakee sellaista jätkää, joka jatkaa Lahessa myös ensikaudella.Olin Porissa katsoo peliä la ja Rekonen ei juuri vakuuttanut.
   
 14. Kynämestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Detroit Red Wings, Telia
  Kärki Lukkoon? Danforth tai Ilomäki tarjoilee ja Kärki painaa kiekkoa yläbörsään. Ihan vain ajatuksen heitän ilmoille.
   
  Oto Hascak tykkää tästä.
 15. I own your face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Pelasko Rekonen lauantaina edes? Selostaja ei maininnut kaverin nimeä kertaakaan koko matsin aikana, sen verran näkymätön tais olla.
   
 16. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Eikö Rekonen viime kaudella vakuuttanut, taisi nakuttaa lähes 30p Pelsuissa?
   
 17. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Kyllähän se pelasi, mutta Rekonen on ollut pelkkä varjo siitä lähtien kun harkkakauden tutkapari Kotkaniemi lähti rapakon taakse. Rekosen kauden voisi pelastaa vaikkapa siirto Sporttiin iloittelemaan ja tekemään väkisin 10+ pinnaa loppukaudesta. Mutta Sportilla ei tähän mitään tarvetta olisi, kun tarpeet on aivan muualla(?). Rekoselle kyllä toivoisi jotain rentoutta ja onnistumisia loppukauteen, jotta syksyllä olisi taas helpompi jatkaa hommaa. Järkyttävässä takalukossa on miehen peli.
   
 18. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Lainaus:
  = Kärki on jo Laitilan kohdalla ajelemassa kohti Artukaisten kiekkopyhättöä.
   
 19. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Viimekaudellakin pelaaminen oli kovin epätasaista. Pisteet tulivat ryppäinä ja oli pitkät ajat ihan varjojen mailla. Jos Pelsu haluisi vain kevään stuntin, sillä pitäisi olla merkittävä lisäarvo joukkueelle sellainen joka nostaisi Pelsun mahkoja nousta puolivälieräjengistä mitalijengiksi. Eli sen tason pitäisi olla luokkaa Repik, Smole tai vastaava. Jos ei sellaista kohtuuhintaan osu, hakee Lelu todennäköisemmin kaveria, joka ottaa ensikaudella paikan meidän kärkiketjuista eli ehkä joku Mankisen/Ylösen tasoinen jätkä noin ajatustasolla. Rekosille, Makkosille ja muille Ässäjämille kiitos ja ei kiitos.
   
 20. Surprise Me Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät. (respect HIFK)
  Lainaus:
  Ässien ylivoima on liigan huonointa. Millä logiikalla Salmisen tehot laskevat, koska on kuitenkin HIFK:ssa ykkös- tai kakkosketjun pelaaja, ja saa varmasti yv:llä peliaikaa?
   
 21. Surprise Me Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät. (respect HIFK)
  Lainaus:
  Tämä on erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto. Toisaalta Lukon jatkumona on budjettiin nähden useampi (pitsiturnaus) mestaruus, joka ajaa ohi Tapparan, TPS:n, HIFK:n ja Kärppien tarjouksille..
   
 22. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:
  Kummasti unohtui Rekosen kohtuullinen tehokkuus, mitä muun muassa viime kaudella esitti. Sekä se, että paransi pistesaalistaan monta vuotta peräkkäin. Tämä kausi nyt on ollut ihan farssi.

  Eikä toi Lahtinenkaan sinne KHL-statukseen asti ole tällä kaudella venynyt.
   
 23. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Voi olla jopa että Ässien ylivoimatehot säilyvät ennallaan tai jopa paranevat, kun Salminen häipyi. Nyt muiden pitää alkaa ottamaan vastuuta kiekollisesta pelistä, eikä enää vain katsella mitä Sakke tekee. Salminen tehnee vähintään samaa tulosta myös IFK:ssa kunhan vain oikeat kaverit vierelle löytyvät.
   
 24. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SHL-tähti Kappo Kaako Suomen Turkost
  Lainaus:
  Lue siitä lainaamastasi kohdasta. Voin kyllä tulla tavaamaan jos ei siitä selviä.

  Sanoin, että voivat hyvinkin laskea. Hyvinkin voivat noustakin, mutta tulin vain häiriköimään, kun joku piti pörssivoittoa käytännössä varmana 1+1=2 laskutoimituksella.
   
 25. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Salminen on Kangasniemeä parempi pelaaja.
  Lainaus:
  Pelicans voitti Pitsin mykistävän ylivoimaisesti päästämättä maaliakaan, tänne tulee.
   
  Kynämestari tykkää tästä.