Liigan siirtohuhut kaudelle 2016–2017

  • 1 844 326
  • 3 941

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Eipä tuolla KooKoossa ole näiden kahden jälkeen kuin O'Connor ja Mikko Lehtonen, joista IFK voisi olla kiinnostunut...

Totta. Lehtonen on todellinen prospect, jonka taso on kestänyt koko kauden. O'Connor on kevään tullen hieman hiipunut, erityisesti hyökkäyspäässä, mutta huikeaa kautta on kuitenkin vetämässä (9+18). Mutta jos asia on KooKoon käsissä, niin olisi järjetöntä vaihtaa kumpaakaan Lankiseen tai maalivahtiin ylipäätään, meillä on jo Järvenpää ja voimme markkinoilta varmasti löytää hänelle hyvän tandemin/kirittäjän ilman vaihtokauppaakin. Lehtosen ja O'Connorin tasoisen puolustajan löytäminen olisi paljon vaikeampi pala.

Tänään KS:ssä KooKoon Jarno Kultanen vahvisti, että Malinen jatkaa Kouvolassa myös ensi vuonna. Eli se spekulaatio voidaan lopettaa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Oh-hoh! Kovilla ammuskelu sen kun jatkuu Kouvolassa.
Onko se jotenkin
1) Haataja - Green - Nenonen
2) Hakulinen - Malinen - Savilahti

Tai joku muu sekoitus noista jätkistä. Aika kovaa kamaa. KooKoo rimpuilee tosissaan irti alemman kastin statuksestaan näiden viimeisimpien huhujen toteutussa.

E: jääkö Immos Jakelle ihan oikeasti kolmossentterin tontti jäljelle? Aika hurjaa...
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Savilahti on niitä harvoja Ilves-pelureita, jotka kelpuuttaisin Tapparaan. Monikäyttöinen ja monipuolinen pelaaja, jossa näen paljon potentiaalia. KooKoo on kyllä huhujen perusteella kasaamassa ensi kaudelle sellaista joukkuetta, jolla mennään playoffeihin. Etenkin Immosen tullessa sentteriosasto on aivan liigan terävintä kärkeä. Resursseihin nähden Kouvolassa on tehty hienoa työtä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Toivottavasti resurssit on myös pidetty mielessä ja varauduttu myös oikeudesta mahdollisesti tulevaan laskuun.
Eihän se ollut, kuin jotain 50-60k€. Siitä tuskin jää homma kiinni.

En haluaisi dissata KooKoon tekemistä, hyvä vaan kun saivat heti uskottavan rosterin liikkeelle. Silti, pakko hieman ihmetellä tuota, kun Liigan pienimmällä budjetilla (olikohan 3,9m€) operoiva jengi haalii tämän luoka pelaajia.
Kultaselle hatunnosto, mutta en ihan jaksa uskoa, että alkukaudesta ilmoitettu 1,3m€ riittää tämän kauden rosteriin. Sen verran nimimiehiäkin tullut rosteriin. Yleisömäärät olleet yli budjetoidun, joka mahdollistaa toki tämän. Ensi kaudeksi ovat nostamassa ilmeisesti edelleen pelaajabudjettiaan ja tämä aiheuttaa toki lievää kateuttakin, mutta myös hirvittää heidän puolestaan.

Hieman pelkään vauhtiaokeutta, sillä heillä on kuitenkin Sportin ohella iso lisäkuluerä vielä monta vuotta riesanaan, nimittäin Liigaosakkeen maksu. Sport ei esim pysty nostamaan, kuin maltillisesti pelaajabudjettiaan (n50k€-100k€) kaudessa tästä johtuen. Sport joutuu maksamaan joka kausi 360k€ osakelyhennystä, KooKoo sai lyhyemmän maksuajan ja maksaa tätäkin enemmän per kausi.

Toivottavasti tämä on huomioitu tekemisessä ja otettu myös huomioon, että yleisömäärät saattavat laskea ensi kaudella, aivan kuten Vaasassakin, koska uutuuden viehätys on jo koettu. Toki, KooKoo voi jopa nostaa yleisömääräänsä, en sitä kiellä, mutta tämäkin riski on olemassa ja toivottavasti se on osattu huomioida. Liikkumatilaa on luonnollisesti hyvin vähän, kun kokonaisbudjettikin on niin pieni. Ettei vaan sitten vauhtisokeudessa kävisi Bluesit. Tätä hieman pelkään.

He tekivät kuitenkin viime kaudella vain 20k€ tulosta, Sport esimerkkinä +400k€, eikä tälläkään kaudella jäädä tuosta hirveästi. Silti Sportin kokonaisbudjetti on yli 5.4m€, eikä sekään anna tuollaista liikkumatilaa, miten lähes puolet pienempi? Sport sekä käsittääkseni myös KooKoo ovat kumpikin velattomia, joten siltäkin osin vertailu on "apple to apple" näiden kesken.

Sorry, että oli hieman KooKoota kritisoiva yleisasu tässä viestissä, mutta tarkoitus oli ainoastaan verrata lukuja ja pohtia mahdollista vauhtisokeutta, jota pelkään nyt hieman olevan. Me kukaan ei haluta kuitenkaan mitään Bluesin kaltaista farssia nähdä uudestaan Liigassa. Toivottavasti KooKoo budjetoi siis huolella ja ennen kaikkea realistisesti.

Edit: vielä noista KooKoon miehistöön liittyvistä huhuista.
Me kaikki varmaan olemme samaa mieltä, että varsinkin Green ja Haataja ovat sellaisia pelaajia, jotka kelpaisivat muillekin alemman kastin jengeille. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailua pelaajista on ja tämä nostaa pelaajan markkina-arvoa luonnollisesti. Silti Hade ja Green tekivät jo nyt jatkot. He tietävät, että kysyntää on, joten eivät edes rakkaudesta Kouvolaan pelaa Kouvolassa ilmaiseksi. Ei ainakaan tuolla iällä ja perheellisinä. Nyt heidän pitää juuri rahastaa kaikki irtoava, koska uraa ei ole enää useaa vuotta uskoakseni jäljellä. KooKoo joutunee siis kaiken vähäisen järkeni mukaan maksamaan ihan markkinahintaa tai ainakin lähelle näistä pelaajista. Myös Immonen on vetänyt todella loistavan kauden ja on nauttinut jo Sportissa lähemmäs 80k€ vuosiansiota. Tuskin siis on valmis pudottamaan ainakaan palkkiotaan. Jos KooKoon kokonaisbudjetti olisi vaikka 1.8m€ ensi kaudella, heittäisin ykkösmiehien palkat hypoteettisesti seuraavasti: Green 80k€, Malinen 80k€, Immonen 80k€, Haataja 80k€ = 320k€ + ta-maksut, noin +30% = tot. noin 420k€. 1.8m€ - 420k€ = 1.32m€ jäisi työnantajamaksuineen loppuihin, noin 24 pelaajaan, eli keskimäärin 55k€ työnantajamaksuineen. Tuohon ei enää kovin montaa laadukasta pelaajaa siis mahdu, tai muiden potti on entistäkin pienempi. En esimerkiksi usko, että huhuttu Nenonen pelaisi enää millään opiskelijapalkalla, vaan lähemmäs näitä jo lueteltuja herroja. Samoin, Järkkäri maalilla, O'Connor puolustuksessa ylittävät uskoakseni heittämällä tuon 55k€ kaudesta työnantajakuluineen. Ihan kaikkia huhuja on siis mahdotonta uskoa KooKoon rivistöön. Voin toki olla väärässäkin.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Toivottavasti resurssit on myös pidetty mielessä ja varauduttu myös oikeudesta mahdollisesti tulevaan laskuun.

Se lasku ei maata kaada, kaikkine kuluineen sieltä tulee maksimissaan noin 50 000€+ pataan ja samassa tältä kaudelta tulee taloudellisesti voittoa, joten asiat ovat siltä osin kunnossa. Mutta järki pitää olla mukana, yksi katastrofikausi voi laittaa purkan jumiin. Välimaa tiivisti asian, että etenemme edelleen hitaasti kiiruhtaen.

Kuitenkin tuntuu jo muulta kuin hitaalta jos tuo koko nimilista tulisi. Joku ei tässä yhtälössä täsmää: Immonen, Salmela. Nenonen, Savilahti. Ja kaikki nämä jo vahvistettujen päälle? Uskon kun näen, jotenkin vaikea uskoa että kaikki nämä olisivat tänne tulossa. Mutta jännittävä nippu on tulossa jo pelkästään jatkosopimusten kautta.

edit: Kultanen totesi juuri tällä viikolla ,että KooKoon kärkipelaajat (mm Green, Malinen, Haataja, O'Connor) ovat selvästi edullisempi kärkipelaajien paketti kuin liigassa keskimäärin. Mitä se sitten tarkoittaakaan, mutta olemme kopioneet kustannustehokkaan toimintatavan Jukureilta. (heheh). Mutta se on tiedossa, että KooKoo sai Malisen budjettihinnalla kahdeksi vuodeksi ja O'Connor irtosi myös n. 30 pisteen pakiksi erittäin halpaan hintaan (kiitos Ahon 3/4 kaudesta kestäneen koirankopin) - joten ainakin pari kärkinoutoa onnistui optimaalisesti. KooKoon organisaatiohan on myös täysipäiväisten osalta vielä ohut ja toivottavasti nämä kiinteät kulut toimiston puolelta pidetään jatkossakin tasolla "pakolliset+".
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toivottavasti resurssit on myös pidetty mielessä ja varauduttu myös oikeudesta mahdollisesti tulevaan laskuun.

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoi hiljattain haastattelussa, että KooKoossa ei oteta jatkossakaan tietoisesti taloudellisia riskejä vaan joukkuetta rakennetaan kuten tähän astikin talouden ehdoilla. KooKoo on tällä kaudella taloudellisesti matkalla jo kuudenteen peräkkäiseen plusmerkkiseen tulokseen. Hyvää kivijalkaa ensi kaudelle antaa se, että KooKoo teki tällä kaudella kaikkien aikojen yleisömäärän keskiarvoennätyksen 3712, joka oli myös reilusti yli budjetoidun yleisömäärän. Myös muun myynnin osalta kasvu on ollut suurempaa, kuin mitä oli budjetoitu. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mieti nyt vähän. Jos itse olisit KooKoon toimitusjohtaja tai urheilujohtaja niin lähtisitkö itse tekemään tämmöisiä kauppoja että vaihtaisit joukkueen ykkössentterin kakkosmaalivahtiin?
Puuttumatta Malisen tasoon niin Lankista kyllä aliarvioit, omaan logiikkaan IFK:ta seuranneena menee kyllä se että Lankinen hakee ykkösvahdin positiota mahdollisesti jostain toisesta Liiga-jengista ja varmasti täyttää ykkösveskan paikan monessakin Liiga-jengissä.
Ulkomaille ei ole vielä riittävästi näyttöä ja jos IFK jatkaa Hussolla tai tuo peräti jonkun vahvan nimen suomen ulkopuolelta taikka lottovoittona Bäckströmin niin Lankinen tiirailee toisaalle ja on ihan ymmärrettävää kunnianhimoiselle veskalle.

Uskaltaisin melkein lyödä vetoa että Lankinen on jonkun muun Liiga-joukkueen kuin IFK:n ykkösveska jos ei ensi niin sitä seuraavana vuonna.

_
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Puuttumatta Malisen tasoon niin Lankista kyllä aliarvioit, omaan logiikkaan IFK:ta seuranneena menee kyllä se että Lankinen hakee ykkösvahdin positiota mahdollisesti jostain toisesta Liiga-jengista ja varmasti täyttää ykkösveskan paikan monessakin Liiga-jengissä.

Joo ei ollut tarkoitus lainkaan vähätellä Kevin Lankista ja esimerkiksi KooKoossa hän taistelisi aivan varmasti Juha Järvenpään kanssa ykkösmaalivahdin paikasta ja kyllähän Lankisella olisi kaikki eväät myös napata ykkösvahdin paikka itselleen.

Olisi tietysti aivan loistava asia, jos Kevin Lankinen pelaisi ensi kaudella KooKoossa. Nyt voidaan joka tapauksessa lopettaa spekulaatiot Jarkko Malisen siirron osalta, sillä KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen vahvisti torstaina, että kaikki KooKoon kärkihyökkääjät mukaan lukien Malinen jatkavat KooKoossa myös ensi kaudella. Lankisen siirtoon en kyllä itse vielä usko ellei sitten Husso ole jatkamassa HIFK:ssa tai ellei HIFK ole hankkimassa maalivahdikseen esimerkiksi mainitsemaasi Niklas Bäckströmiä.
 

Salmis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se lasku ei maata kaada, kaikkine kuluineen sieltä tulee maksimissaan noin 50 000€+ pataan ja samassa tältä kaudelta tulee taloudellisesti voittoa, joten asiat ovat siltä osin kunnossa.

Mikäli en aivan väärin muista, niin radiossa oliko pelaajayhdistyksen edustaja sanoi, että vaatimukset ovat noin 60 000 euroa. Mikäli KooKoo jutun häviää, niin maksettavaksi tulee vielä viivästyskorot ja oikeudenkäyntikulut. Summa voi siis helposti nousta yli 100 000 euron.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Ralph

Jäsen
... omaan logiikkaan IFK:ta seuranneena menee kyllä se että Lankinen hakee ykkösvahdin positiota mahdollisesti jostain toisesta Liiga-jengista ja varmasti täyttää ykkösveskan paikan monessakin Liiga-jengissä.
Ei ole mitään huhua tai edes mutua, mutta HPK:lle huhuttu David Rautio ei olekaan siirtymässä Hämeenlinnaan vaan HPK on solminut kolmivuotisen sopimuksen jonkun muun uuden maalivahdin kanssa. Kevin Lankinen on niitä harvoja realistisia maalivahteja, joiden kanssa HPK voisi tehdä suoraan kolmivuotisen sopparin.

Mutta eiköhän Lankinen jatka HIFK:ssa.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei ole mitään huhua tai edes mutua, mutta HPK:lle huhuttu David Rautio ei olekaan siirtymässä Hämeenlinnaan vaan HPK on solminut kolmivuotisen sopimuksen jonkun muun uuden maalivahdin kanssa. Kevin Lankinen on niitä harvoja realistisia maalivahteja, joiden kanssa HPK voisi tehdä suoraan kolmivuotisen sopparin.
Kyllä kai HPK:lle kelpaisi ykkösvahdiksi myös vanha tuttu, Teemu Lassila. Hän olisi paljon Lankista kokeneempi veräjänvartija maalin suulle.

Minun on jotenkin vaikea nähdä, että Lankinen vaihtaisi Nordikselta maisemaa jonnekin muualle tilanteessa, jossa Husso on mitä todennäköisimmin siirtymässä ensi kaudeksi rapakon toiselle puolelle.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa

Ralph

Jäsen
Kyllä kai HPK:lle kelpaisi ykkösvahdiksi myös vanha tuttu, Teemu Lassila. Hän olisi paljon Lankista kokeneempi veräjänvartija maalin suulle.
En oikein tahdo uskoa, että HPK tekisi 32-vuotiaalle Lassilalle kolmevuotisen sopimuksen.

HPK:ssa yli kaksivuotiset sopparit ovat erittäin harvinaisia. Viimeisen kymmenen vuoden aikana vain Sakari Manninen, Ville Viitaluoma, Jukka-Pekka Laamanen ja Mikko Mäenpää ovat solmineet kolme- tai nelivuotiset sopparit Kerhoon.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Me kaikki varmaan olemme samaa mieltä, että varsinkin Green ja Haataja ovat sellaisia pelaajia, jotka kelpaisivat muillekin alemman kastin jengeille. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailua pelaajista on ja tämä nostaa pelaajan markkina-arvoa luonnollisesti. Silti Hade ja Green tekivät jo nyt jatkot. He tietävät, että kysyntää on, joten eivät edes rakkaudesta Kouvolaan pelaa Kouvolassa ilmaiseksi. Ei ainakaan tuolla iällä ja perheellisinä. Nyt heidän pitää juuri rahastaa kaikki irtoava, koska uraa ei ole enää useaa vuotta uskoakseni jäljellä. KooKoo joutunee siis kaiken vähäisen järkeni mukaan maksamaan ihan markkinahintaa tai ainakin lähelle näistä pelaajista.
Tähän sen verran että kyllä varmaan vaikuttaa esim. Haatajan tapauksessa se että Kouvolan Sanomien mukaan Haatajan parempi puolisko sai töitä seudulta.

Ja yleisesti ottaen: uskoisin että jopa pelaajat näin vaikean taloustilanteen aikana osaavat huomioida sen toimintaympäristön missä seurat toimivat eli aina se isoin raha ei ole kokonaisuutena paras ratkaisu.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tähän sen verran että kyllä varmaan vaikuttaa esim. Haatajan tapauksessa se että Kouvolan Sanomien mukaan Haatajan parempi puolisko sai töitä seudulta.

Ja yleisesti ottaen: uskoisin että jopa pelaajat näin vaikean taloustilanteen aikana osaavat huomioida sen toimintaympäristön missä seurat toimivat eli aina se isoin raha ei ole kokonaisuutena paras ratkaisu.
Vaikka jotkut väittävät jääkiekkoilijoita tyhmiksi, eivät useimmat sellaisia kuitenkaan ole. Vaasassa varmasti toivotaan että yksi pahimmista kilpakumppaneista joutuisi maksamaan ylihintaa pelaajistaan, minä en sellaiseen usko. Kokonaispaketti on varmasti esimerkiksi Haatajalle hyvä ratkaisu. Peli kulkee, palkkaus on riittävän hyvä, perhe viihtyy paikkakunnalla ja vaimokin on saanut aluelta työpaikan. Ei ole siis mitään syytä lähteä pois.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Vaasassa varmasti toivotaan että yksi pahimmista kilpakumppaneista joutuisi maksamaan ylihintaa pelaajistaan, minä en sellaiseen usko.
Pakko kysyä, viittaatko tässä minuun? En ole missään toivonut mitään tällaista, enhän?!

Mä olen tavallani vaan ylpeä myös KooKoosta, Sportin ohella, kun nämä kaksi ovat näin nopeasti tulleet Liigan melkeinpä keskikastiin, kun moni haluaa edelleen dissata sekä Sportia että KooKoota ja niiden tekemistä. Eikä vähiten Porilaiset. ;)

Tuo Haden vaimon työnsaanti toki selittää paljon, mutta Kouvolasta on aika lyhyt moneenkin paikkaan. Ei KooKoo häntä ilmaiseksi ole saanut pidettyä.
 

anonima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se lasku ei maata kaada, kaikkine kuluineen sieltä tulee maksimissaan noin 50 000€+ pataan ja samassa tältä kaudelta tulee taloudellisesti voittoa, joten asiat ovat siltä osin kunnossa. Mutta järki pitää olla mukana, yksi katastrofikausi voi laittaa purkan jumiin. Välimaa tiivisti asian, että etenemme edelleen hitaasti kiiruhtaen...

No oho. Jos näillä liikevaihdoilla ja katteilla pitää tuollaista täysin ylimääräistä ja vastikkeetonta kuluerää miltei yhdentekevänä, niin ei ihme että liigaseurojen talous on siinä kunnossa kuin nyt kerrotaan olevan. Eikä herneitä nenään tästä teroz, ymmärrän, että täällä kirjoitetaan kannattajapohjalta ja siten enemmänkin tunteella ainakin välillä ja eiköhän KooKoo ole tuon huomioinut kuluja budjetoidessaan. Näin uskotaan.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
@anonima Tuli nyt ehkä vähän väärä kuva, tarkoitin sitä että ilmeisesti teemme voittoa kaudesta enemmän kuon mitä tuo summa on ja täten se ei laivaa kaada, vaikka toki on merkittävä summa näillä liikevaihdoilla. Eli varmasti kirpaisee ja sen vuoksi siitä kuluerästä yritetään eroon päästä ja toki myös siksi että juridiikan oppineet ovat löytäneet perusteet sille, ettei summaa tarvitsisi maksaa.

Mutta siis ylimieliseksi tässä ei ole varaa lähteä, vaikka toki tekee mieli kaikki kauden ennakot nyt esiin kaivaakin ja muistutella niistä jopa alentavaan sävyyn kirjoitetuista arvioista.
 
KooKoohan keräsi viime kaudella osakeannilla puskuria juurikin näitä yllättäviä kuluja varten, joka on siellä kuittaamassa yllättäviä kuluja.

Ehkäpä vaan Kultanen ja Välimaa jatkavat samaa muiden kyykyttämistä kuin Mestiksessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös