Liigan siirtohuhut kaudelle 2014–2015

  • 2 580 722
  • 2 839

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koivun, ja kaikkien muidenkin pelaajien, kannattaa tehdä juuri niin, mikä parhaalta tuntuu. Kyse on hänen urastaan ja jos pelihaluja löytyy ja kiinnostuneita seuroja, niin ei muuta kuin uralle jatkoa. Ei ne parhaiden vuosien saavutuksen unohdu tai niiden arvo vähene, vaikka uran loppupuolella ei enää pystyisikään pelaamaan samanlaista roolia ja samalla tasolla. Selänne sanoi hyvin, että eniten harmittaisi, jos lopettaisi liian aikaisin; niitä pelivuosia ei enää myöhemmin saa takaisin, mutta "eläkkeellä" ehtii kyllä olla vaikka koko loppuelämän.

Koivu ei vaikuta kaverilta, joka lähtisi ihan vain mannekiinin roolissa vääntämään liigaa, vaikka kipinä ja motivaatio olisivat poissa. Minä veikkaan, että Koivu lopettaa, palaa perheensä kanssa Turkuun ja siirtyy lyhyehköllä aikavälillä jonkinlaiseen rooliin TPS:n ja/tai jkliiton organisaatiossa.
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minä veikkaan, että Koivu lopettaa, palaa perheensä kanssa Turkuun ja siirtyy lyhyehköllä aikavälillä jonkinlaiseen rooliin TPS:n ja/tai jkliiton organisaatiossa.

Kyllähän Koivun Klaanilla on omistusta Palloseurasta, joten todennäköisimpänä mäkin pitäisin sitä, että Saku siirtyy jossain välissä hallinnollisiin tehtäviin TPS:n leipiin. Vaan kuten olen jo useasti kirjoittanutkin, niin oman kaikkien aikojen suosikkipelaajan ollessa kyseessä objektiivinen asian arviointi on mahdotonta. Niin älyttömästi on tunnetta pelissä. Saku koivun arvo Turun Palloseuralle olisi paljon enemmän kuin esitykset, tapahtuivat ne sitten jäällä, tai mustatakkien ergonomiatuolilla. Boosti jääkiekolle Varsinais-Suomessa ja Turussa olisi merkittävä, tai näin ainakin oletan. Paluuta pelaajaksi TPS:n paitaan en usko ennen kuin näen, enkä välttämättä usko silti. Mutta viimeiseen asti (taas kerran) uskotaan, hope dies last.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Koivu ei vaikuta kaverilta, joka lähtisi ihan vain mannekiinin roolissa vääntämään liigaa, vaikka kipinä ja motivaatio olisivat poissa. Minä veikkaan, että Koivu lopettaa, palaa perheensä kanssa Turkuun ja siirtyy lyhyehköllä aikavälillä jonkinlaiseen rooliin TPS:n ja/tai jkliiton organisaatiossa.

Minun mielestäni Koivun kannattaisi tämän sijasta lähteä tosissaan urheilumaailman "politiikkaan" eli kohti KOK:n tärkeämpiä tehtäviä. Tai sitten Jääkiekkoliittoon tms.

KOK olisi Koivulle mainio alusta toimia, hän on varsin fiksun oloinen herra, tunnettu ja rakastettukin kiekkoa seuraavissa maissa. Uskon, että KOK saisi miehestä hyvän lisän urheilijalegendojen kokoelmaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Minä en näe mitään syytä, miksi Koivu ei pärjäisi SM-liigassa. Ottaen huomioon NHL:n ottelu- ja matkustusmäärän, on SM-liiga kuormitukseltaan paljon kevyempi varsinkin 40-vuotiaalle. Lopettamiseen en usko ennen kuin se on virallisesti ilmoitettu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä minäkin uskon vakaasti siihen, että nelikymppinen Saku Koivu olisi Liigassa pelatessaan koko sarjan paras pelaaja. Ei välttämättä voittaisi pistepörssiä, mutta ei se mikään mahdottomuuskaan olisi.

Kunpa nyt hiljalleen kuuluisi jo jotain positiivisia pakkihuhuja IFK:hon liittyen. Ehkä liikaa toivottu.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Käsittämätöntä että täällä edes mietitään riittäisikö Saku Koivun taso enää liigan kärkihyökkääjien joukkoon. Muistellaan nyt vähän esimerkiksi Ville Peltosta. Sehän oli kutakuinkin yhtä vanha kun palasi IFK:hon ja osoitti heti ensimmäisellä paluukaudella olevansa liigan TOP3 pelaaja ja taisteli viimeiseen henkäsyyn asti pistepörssin voitosta. Saku pärjää/pärjäisi vieläkin NHL-tasolla mikäli halua vain olisi jatkaa siellä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pistepörssin tällä kaudella voittanut pelaaja ei ole enää ihan uusi hänkään, jos nyt ei vielä nelikymppinenkään, mutta en minä näe että ikä mikään este on pistepörssin voitolle (tai sille että on liigassa kärkipään pelaaja) kun kyse on esim. Saku Koivun tasoisesta pelaajasta. Koivu on kuitenkin tehnyt vielä viime kaudet sellaista 30-40 pistettä NHL:ssä vajailla pelimäärillä joten ei hän ihan vastaantulija ole siellä kaikkein kovimmallakaan tasolla. Tason ja vauhdin pitäisi kyllä riittää vielä liigaan ihan hyvin, koska Koivu vaikuttaa sellaiselta pelaajalta joka asettaa vaatimukset itselleen korkealle eikä lähde ollenkaan mukaan jos ei koe täyttävänsä noita vaatimuksia. Eli jos Koivu vielä liigassa haluaa pelata niin varmasti on silloin huippukunnossa ja uskoisin että se voi riittää liigassa jopa pistepörssin voittoon.

Helvetin hieno juttu olisi kyllä tuollainen legenda saada vielä liigaan edes yhdeksi kaudeksi, vaikka ei omaan suosikkijoukkueeseen ole tulossakaan.

EDIT: Vertailukohtaa Koivulle voi minusta hakea muiden muassa vaikka Eric Perrinistä. Ikää vain vuosi vähemmän kuin Koivulla mutta hyvin näytti riittävän vauhti liigaan vielä viime kaudella, enkä epäile etteikö riittäisi tulevallakin. Muutenkin Perrinissä ja Koivussa on jonkin verran samaa pelaajina joten käy hyvin verrokiksi.
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
Kuvittelevatko jotkut tosissaan, että Saku Koivulla ei riittäisi pelinopeus tai muut kyvy enää Liiga-tasolle? Give me a break. S. Koivun tulo Liigaan olisi helposti kovin pommi vähään aikaan. Olisi hieno juttu koko Liigalle. Tämän lisäksi Saku luultavasti painaisi sen lähemmäs 60p runkosarjaan ja olisi Liigan suurin johtaja pudotuspelejen alkaessa, niin pelillisesti kuin henkisestikin.
Jos Petteri Nummelinilla riittää joidenkin mielestä vielä Liigan huipputasolle, niin Sakulla riittää vielä kolmen vuoden päästäkin ja helposti (tosin Nummelin ei enää ole Liigan huipputasoa muuten kun viivamiehenä, jos siinäkään).

Anyways, ei taida edes kuulua tämän ketjun alle tämä "Saku Koivun nykyhetken taso" -keskustelu, joten kysytään jotain näihin huhuihin nähden.

Palola sanoi haastattelussa, että Tapparaan on sopimus ja näillä mennään, joten täysin varmaksi miehen pysymistä Tampereella ei voida pitää. Tämän lisäksi Jormakkaa huhutaan lähtevän KHL:lään myös. Huhujen luotettavuutta en kommentoi.

Muutenkin Tapparalla on haku päällä, joten onko täällä mitään Tapparaan liittyviä huhuja? Puolustuspäähän taitaa se suurin tarve tällä hetkellä olla.
 
Aika varauksella suhtaudun kuitenkin siihen, mitä annettavaa jääkiekkoilija Saku Koivulla olisi nopeatempoisessa, nuorten miesten Liigassa.

Ja nyt ennen kuin joku tulee ja huutaa pää punaisena, että Saku tulee änäristä ja Liiga on paska sarja, niin sanottakoon, että toki hän voisi onnistuakin, itse asiassa toivoisin tätä.

Jos unohdetaan Liiga ja NHL, niin otetaanko vaikka olympialaiset että asia saadaan mittasuhteisiin. Siellä kun kiistatta on se absoluuttinen huippu. Koivu olisi ollut olympialaisissa niin halutessaan. Monta sentteriä liigasta pelasi tai kieltäytyi olympialaisista?
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Saku Koivusta kun puhutaan on tosiaan jopa idioottimaista kyseenalaistaa herran taidot tai motivaation jos tänne tulisi. Olisi varmasti liigan paras "C", johtaja ja ehdottomasti nostaisi TPS:n aivan uudelle levelille. Liigan paras sentteri. Ja huom. ei tarvitse voittaa pistepörssiä ollakseen paras. Koivu olisi yksi parhaista aloittajista, varmasti paras kahdensuunnaan hyökkääjä ja kun miehen avut offensiivisesti tiedetään, en näe mitään syytä miksi ei voisi voittaa vaikka pistepörssiäkin.

Tämän kauden NHL:ssä muodosti Coglianon kanssa todella vaarallisen kaksikon, pääasiassa roolissa jossa defence oli se ykkösjuttu. Paljon AV-vastuuta ja niitä otteluiden viimeisimpiä minuutteja vastustajan parhaita vastaan. Todellinen luottopelaaja Ducksille, vaikka rooli ei ollutkaan niin offensiivinen, kun suomessa Saku on totuttu näkemään. Minunkin papereissa menee ehdottomasti suomen kaikkien aikojen Top5-pelaajiin.

Mutta eiköhän nämä puheet siitä, olisiko Saku tullessaan vahvistus voida jättää siihen. Varmasti olisi - kokonaisvaltaisesti liigan paras pelaaja.

Jos tulee, olen todella onnellinen TPS:n, Liigan ja kaikkien fanien puolesta. Saku toisi Liigallekkin uskottavuutta, näkyvyyttä ja ennenkaikkia niitä yksittäisiä silmäpareja lisää joka paikkakunnalle.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Minkä verran muuten Tappara nettoaa korvausta Palolasta. Siis 26v varaamaton kaveri kyseessä. Tuleeko sama korvaus kuin nuoremmistakin?

Respectiä kuitenkin Palolalle, että uskaltaa lähteä kokeilemaan NHL:ään. Pakko arvostaa. Aikamoinen kasvutarina Olli-pojalla!
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Twitterissä tiedetään puhua Palolan NHL-sopimuksesta.

Onneksi Michael Keränen tajusi jättää tällaiset höntsäpelit väliin ja keskittyä harjoitteluun.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Twitterissä tiedetään puhua Palolan NHL-sopimuksesta.

Twitter / JPMikola: Olli #Palola on tekemässä ...

(linkki Twitteriin)

Vähän vie huhulta vain pohjaa, kun mies kertoilee heti seuraavassa twiitissään ihan omiaan, että Palola olisi ollut kauden 2012-13 vuokralla Tapparassa.

Palola purki sopimuksensa Lukon kanssa jo syksyllä 2011.

Ensiksi MM-kisojen aikaa Ilves oli myymässä Palolaa Hifkiin ja nyt Lukko on viemässä Tapparalta kasvattajakorvaukset, vaikka sopimus on purettu aika päiviä sitten. Ei ole helppoa olla Tapparan fani, kun kaikki yrittää vetää lipan alta koko ajan.

Jollain kierolla tapaa tuo siirtyminen NHL:n suuntaan olisi kuitenkin mielestäni parempi vaihtoehto ruplaliigan sijaan, vaikka Tapparan kassaan ei hiluja kilahtaisi Atlantin ylityksestä niin paljoa. Ihailtavaa toimintaa, että ollaan valmiita sen helpon rahan sijaan yrittämään sitä paikkaa kovimmasta liigasta.
 

andyjack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pääkaupunkiseudun joukkueet, FPS
Vai olisiko Palolan kohdalla niin, että sopimuksessa ei ole KHL pykälää, mutta NHL:n siirtyminen onnistuu liigan ja NHL:n pykälien mukaan. Eli KHL siirto onnistuisi vain, jos joku seura haluaa maksaa siirrosta Tapparan haluaman summan. Käytännössä siis Palola ei voi valita KHL seuraa vapaasti, mutta NHL seuran voi.
 

444

Jäsen
Vai olisiko Palolan kohdalla niin, että sopimuksessa ei ole KHL pykälää, mutta NHL:n siirtyminen onnistuu liigan ja NHL:n pykälien mukaan. Eli KHL siirto onnistuisi vain, jos joku seura haluaa maksaa siirrosta Tapparan haluaman summan. Käytännössä siis Palola ei voi valita KHL seuraa vapaasti, mutta NHL seuran voi.


Yksikään NHL-seura ei omista oikeuksia Palolaan, joten sikäli voi tehdä sopimuksen parhaimman tarjouksen mukaan. Ja toivottavasti ymmärtää, että olisi fiksumpaa tehdä vaikka edullisempi sopimus johonkin Canucksiin kuin kallis sopimus Blackhawksiin, kun edellisessä voi olla saumaa päästä ylös pelaamaan ja jälkimmäisessä on tie tukossa. Ja NHL:ään siirtyminen tapahtuu ilman siirtokorvauksia, mutta kasvattajakorvauksesta en osaa sanoa.

KHL-siirto onnistuu, jos joku on valmis maksamaan sopimuksen ulos ja jos Tappara (tai Ilves tai Lukko, onhan näitä omistajia) suostuu myymään.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jollain kierolla tapaa tuo siirtyminen NHL:n suuntaan olisi kuitenkin mielestäni parempi vaihtoehto ruplaliigan sijaan, vaikka Tapparan kassaan ei hiluja kilahtaisi Atlantin ylityksestä niin paljoa. Ihailtavaa toimintaa, että ollaan valmiita sen helpon rahan sijaan yrittämään sitä paikkaa kovimmasta liigasta.

Kannattajille tällainen mielipide suotakoon, mutta Tapparan toimistolla Palolan siirtyminen NHL:ään KHL:n sijasta voi vituttaa aika lailla. NHL:n kasvattajakorvaus on 165 000 euroa. Eiköhän joku KHL-seura olisi ollut valmis maksamaan Palolasta Tapparalle vähintään tuplat tuosta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kannattajille tällainen mielipide suotakoon, mutta Tapparan toimistolla Palolan siirtyminen NHL:ään KHL:n sijasta voi vituttaa aika lailla. NHL:n kasvattajakorvaus on 165 000 euroa. Eiköhän joku KHL-seura olisi ollut valmis maksamaan Palolasta Tapparalle vähintään tuplat tuosta.

Tuskin Tappara on pikkurahan puutteessa ja alkaahan se tänä päivänä olla oma meriittinsä että kasvattaa pelaajan Nhl:aan. Khl:aan kun tuntuu kelpaavan ihan kuka vain. En siis usko valtavaan vitutukseen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vai olisiko Palolan kohdalla niin, että sopimuksessa ei ole KHL pykälää, mutta NHL:n siirtyminen onnistuu liigan ja NHL:n pykälien mukaan.
Mietin ihan samaa. Mutta toivottavasti Palola nyt pääsisi NHL:lään. Oishan se aika legendaarista että MM-kisoihin varavaramiehenä lähtenyt Palola saisi nyt NHL sopparin kun se eka varamies päätti jäädä himaan trenaamaan NHL-unelmaa varten. Carpe diem!
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joidenkin juttujen mukaan Palola nukkuu NHL-lakanoissa. Nukkuisikohan Palola Pohjois-Amerikassa sitten Suomi-lakanoissa? Melkoinen tarina on Palolan ympärille syntymässä, jos tuo NHL-siirto totetutuu.
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Mietin ihan samaa. Mutta toivottavasti Palola nyt pääsisi NHL:lään. Oishan se aika legendaarista että MM-kisoihin varavaramiehenä lähtenyt Palola saisi nyt NHL sopparin kun se eka varamies päätti jäädä himaan trenaamaan NHL-unelmaa varten. Carpe diem!

En osaa kuin spekuloida;

-Palolan palkkaa ei nosteta->Haluaa pois Tapparasta->Ei päästetä->Ainoa keino on entry level NHL 2:n suunnan soppari, joka kaiketi olisi pakko ottaa kuitenkin jos NHL:ään haluaa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
En osaa kuin spekuloida;

-Palolan palkkaa ei nosteta->Haluaa pois Tapparasta->Ei päästetä->Ainoa keino on entry level NHL 2:n suunnan soppari, joka kaiketi olisi pakko ottaa kuitenkin jos NHL:ään haluaa.

Ei ole. Palola on yli 25-vuotias eikä häntä ole varattu, jolloin ELC-sopimuspakko ei häntä sido. Hän siis voi vapaasti neuvotella sopimuksensa niin palkan, pituuden kuin suuntaisuudenkin osalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös