Liigan kurinpitopäätökset kaudella 2021–2022

  • 203 943
  • 1 546

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
En ole ihan varma, että pelaisiko Schmaltz Peltosen IFK:ssa huomenna, jos meillä olisi vain pakkeja käytettävissä.

Kundi ei pelannut jengille tuossa yhtään, ja tekona puistattava, aivan sama loukkaantuiko Nurmi vai ei.

2-3 matsia olisin itse lyönyt ainakin, runkosarjassa 4-5.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Missä ihmeen ekassa vaihdossa?
Olet oikeassa... ei se ollut eka vaihto, TPS maali oli se eka.... yritin vetää henkeä matsin jälkeen ennen kirjoittamista... yritän edelleen keräillä itseäni täällä, jonka tosin osittain pelasti huikea naapurin tuttu äijä, joka oli pelissä myös Jaajon lanseemalla "Lessubussilla", jonka kyydillä pääsi äkkiä kotiin....
 

-jj 73-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se oli tilannehuoneen/liigan päätös ettei viedä käsittelyyn. Seurat voi kuitenkin itse vaatia kurinpidon käsittelyä. Jos vaatii ja ”valitus” ei johda pelikieltoon, tulee seuralle 5000 € sakko.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Karjalainen, kuten videoilta nähtiin niin kohdistui se taklaus kuitenkin päähän, vaikka hallin screen näytti muuta. Mutta aivan täysin väärä tuomio! Kelasin videota(Maikkarilta löytyi) monta kertaa ja tarkkailin Karjalaista... mitä kaveri tekee väärin kädet todella alhaalla omaan kehoon nähden???
Kyseisessä tilanteessa taklattavan pää on jo 1,5m korkeussa niiaus asennossa ja Karjalaisella ei ole mitään mahdollisuutta arvata tätä pään alas vetoa juuri ennen taklausta.
Mun tuomio on OIKEUSMURHA himmeiden värilasien läpi!
Saa olla eri mieltä ja tällä oli liian iso merkitys ottelun lopputulokseen ja mahdollisesti koko sarjaan.
Ja paskimmalta tuntuu sarjan kiinnostavimman pelaajan puolesta, kun pelin alussa oli kuuma kuin hellan koukku, mutta oli kasannut itsensä ja sitten taas nimi selässä saa paskaa niskaansa.

Kelailiko ne vaan Karjalaisen nimeä videolta? Muutamaan kertaan kelaili edestakas ja varmisti, että todella on Karjalainen. Ja sitte anto 5+20. Noilla videoillahan nimenomaan vältetään oikeusmurhat ja saadaan tuomioihin tarkkuutta. Kun se on ihan luonnollista, ettei neljä tuomaria voi nopeassa tilanteessa nähdä kaikkea. Sehän vasta kummallista olisikin, että tuomarit viheltäisi jokaisen tilanteen oikein ilman videoita.

Ja se on ihan paska puhetta, että yksi videotla katottu vihellys vaikuttaisi kokosarjaan. Oli se sitten oikeutettu tai ei. Se on seitsemän peliä. Jos te nyt häviätte Karjalaisen videolta tarkistetun oikeusmurhan takia, niin sitten kannattaa vaihtaa lajia.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja Karjalainen itse aiheutti mailallaan että Tammela oli niin matalassa asennossa ja veti vielä niitin, eipä kai tuossa mitään valittamista pitäisi olla.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Eli Schmalz ei sitten saanut mitään. Eihän tämä nyt j-lauta voi mennä niin, että kun hyvän tuurin ansiosta loukkaantumista ei tullut, niin voitiin tämä halonhakkaaja päästää tilanteesta kuin koira veräjästä.

On tämä kyllä merkillinen sarja, kun välillä pelikiellon tulemiseen vaikuttaa rikkovan pelaajan rike ja toisissa tapauksissa, niinkuin tässä tapauksessa, itse teolla eri ole mitään merkitystä vaan sillä loukkaantuiko rikottu pelaaja vai ei.

Eiköhän tässä vielä käy niin, että Schmalz ratkaisee HIFK jatkopaikan 7. pelin toisessa tai kolmannessa jatkoerässä selvän paitsion jälkeen tekemällä maalilla. Ja kaikki neljä kentällä olevaa ns "tuomaria" pyörittelee vain silmiään ja kaivaa nenäänsä eivätkä edes huomaa tätä paitsiota vaikka käyvät ihan ruudulta katsomassa tilanteen.

Ja noille Tikkasen jorinoille näistä tilanteista vain naurahdan hyvin äänekkäästi. Olkoonkin moninkertainen Stanley Cup-voittaja, mutta ne värilasit olisi kannattanut ottaa silmiltä pois ennenkuin alkoi lausumaan "totuuksia".

Ja vielä sen verran: SM-Liigan ns. "kurinpitoryhmä/henkilö" olette nyt ja itseasiassa, jo muutaman vuoden aiemminkin, yksi ihan v-un iso ja huono vitsi. Ei näille voi toivoa mitään muuta kuin mahdollisimman pikaista lopputiliä.
 
Viimeksi muokattu:

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Liiga ja sen kurinpitoryhmä tai Suomeksi arvontaryhmä Liusjärven johdolla on täys vitsi.
Siellä jaetaan hipaisuista runkosarjan aikana pelikieltoa mutta kun oikeasti pitäisi puuttua asiaan niin ilmoitetaan vain että ei aihetta toimenpiteisiin.
Liigako ammattilaissarja?
Liiga antoi selvän signaaliin että jatkossakaan ei voi antaa pelikieltoa mikäli vastaanottava osapuoli ei loukkaannu tilanteessa.
Tämä Schmaltzin temppu oli törkeä vahingoittamisyritys jollaista ei vähään aikaan ole Liigassa nähty. Kaveri nostaa mailansa pään yläpuolelle ja sieltä melkoisella voimalla viikate isku suoraan käsiä kohti. Nurmella sattui käymään onneksi tuuri ettei tullut suoraan käsille. Tempusta tekee törkeän lisäksi se vielä kuinka raukkamaisesti hän tekee iskun taka viistosta.
Hävettäisi jos omassa suosikkijoukkueessani pelaisi tuollainen kaveri tai itse pelatessani jos olisi joukkuekaverina tuollainen halonhakkaaja.
Karvisen ajo päin Karejevia ottelun loppupuolella oli myöskin erittäin typerä ja jopa törkeä ja huonoimmassa tapauksessa siinä olisi voinut Tepsin yksi tärkeimmistä pelaajista loukkaantua. Karvinen pelaa aina sääntöjen rajamailla ja valitettavasti sanottava että sitä hän tuolla tempullaan kyllä yritti.
Mielenkiintoista nähdä jos tänään tulee ylilyöntejä ja tekijänä olisikin Tepsin pelaaja niin muuttuuko linja siinä kohtaa. Mikäli muuttuisi niin silloin Liiga ja sen kurinpidon arvontaryhmä menettäisivät lopullisesti uskottavuutensa.
Toivotaan kuitenkin että tämän sarjan jatkoon menijä ratkaistaan pelaamalla ja parempi voittakoon ja näin sille onnea mitalipeleihin.
Uskon että tämän illan voittaja vie tämän sarjan nimiinsä vaikka vähintään yksi tai maximissaan kaksi ottelua onkin vielä jäljellä.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Karvisen ajo päin Karejevia ottelun loppupuolella oli myöskin erittäin typerä ja jopa törkeä ja huonoimmassa tapauksessa siinä olisi voinut Tepsin yksi tärkeimmistä pelaajista loukkaantua. Karvinen pelaa aina sääntöjen rajamailla ja valitettavasti sanottava että sitä hän tuolla tempullaan kyllä yritti.

Olen tuominnut Schmaltzin jyrkästi, pelikieltoa pitäisi tulla. Olen ostanut Karjalaisen ulosajon, ihan ymmärrettävä tuomio.

Mutta joku raja uhriutumiseenkin, Karvinen ajoi takaa-ajon ollessa käynnissä pelissä olevalle kiekolle napsun liian kovaa. Ei mitään törkeää tai jeesusteltavaa siinä tilanteessa. Pieni siivu happea sisään siellä kaltoinkohdellussa Turussakin.
 

tsipilai

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS
Avoin kirje lauantain 2.4. tilannehuoneen edustajille.

.....

Pallo on nyt Teillä arvoisat tilannehuoneen 2.4. edustajat. Toivottavasti Teillä on rohkeutta tuoda perustelunne esille.

Ensimmäistäkään perustelua tai kommenttia tähän ei tulla enää saamaan. Tilannehuone tai Liigan muut päättävät tahot eivät tietääkseni ole ikinä käyneet vuoropuhelua katsojien kanssa. (Saa korjata jos olen väärässä).

Periaatteessahan voivat tehdä aivan minkälaisia päätöksiä tahansa, ilman minkäänlaista vastuuta tai tarvetta perustella päätöksiään.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Eihän Karvinen suoraan maalivahdin yli ajanut, vaan ennemmin voimakkaasti maalille. Juuri tuollainen vähän liian kovaa maalille tilanne, josta 2min voi hyvinkin antaa, mutta kaikki muu on liikaa. Ei sinällään tämän ketjun kamaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onpas kyllä hankala asia, että Schmaltz selvisi huitomisesta ilman pelikieltoa. Turhautuneen miehen kirvesisku suoraan vastustajan kultakypärän käsille, joka kaiken lisäksi on kiekoton. Ei tässä kuitenkaan mitään foliohattua tarvitse päähän laittaa, sillä ihan perus touhua on tuollainen suhmurointi ajastaan jälkeen jääneelle Liigalle. Harmittaa kyllä tosi paljon, että Suomen suurimman urheilulajin pääsarjan organisaatio on täysin mätä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Canes
Käsittämätöntä puuhastelua, jos on Junnolla paksut kirjekuoret nii kyl ne on jollain muullakin. ;) Tosissaan, niin eihän Schmaltzin kuulus enää ainakaan puolivälierissä pelata.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Tapahtui loukkaantuminen tai ei, niin mielestäni tämä Schmaltzin huitominen on vain ja ainoastaan vahingoittamisyritys ja ehdottomasti pelikiellolla tuomittava teko.
Kaiken maailman saatanan törmäilyjä sun muita ihmeellisyyksiä etenee kurinpitoon, mutta ei selvää viikateiskua.

No just näin. Tulee vaan mieleen tuo runkkarin lopun Ville Ottavaisen neljä peliä. Pelitilanne, taklaus kiekolliseen joka kaiketi jonkun tulkinnan mukaan osuu suorasti tai epäsuorasti Kukkosta päähän ja neljä matsia. Ja sitten pelin ulkopuolella kahden käden tietoinen viikatehuitaisu sellaiseen paikkaan missä ei suojausta ole. Konteksti tosiaan vielä tuo että HIFK 0-4 tappiolla ja kohteena vastustajan kultakuuppa. Ei nää nyt vittu ihan tasan mene. Kaiken järjen mukaan olisin nuo tuomiot laittanut toisinpäin. Ei se nyt ihan ok signaali ole kenellekään että teloa saa vaikka täysin tahallaan kunhan et vaan osu vastustajaa päähän.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Karjalainen yksi peli ja Schmaltsi 3-4 peliä. Liusjärvi voi vähentää lahjusten ottoa punaisilta. Muuten ihan viihdyttävä sarja ollut seurata.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Silloin kun HIFK teki aikoinaan Kärppiä vastaan valituksen niin koko Suomi tuli yhdessä tuomitsemaan miten säälittävää moinen toiminta oli. Tulen nyt vain odottelemaan samoja reaktioita Tepsiä kohtaan. Itse pelikielto ei kyllä haittaa, mitään ei menetetty.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
Silloin kun HIFK teki aikoinaan Kärppiä vastaan valituksen niin koko Suomi tuli yhdessä tuomitsemaan miten säälittävää moinen toiminta oli. Tulen nyt vain odottelemaan samoja reaktioita Tepsiä kohtaan. Itse pelikielto ei kyllä haittaa, mitään ei menetetty.
Tää oli niiiin selkeä virhe tuolta videopuuhasteluryhmältä että ymmärrän tän TPS tutkimus pyynnön.

Saisiko näi suuren virheen jälkeen videotuomareille kanssa vastuuseen ja tätä kautta parempia tuomioita jatkossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös