Liigakarsinta 2009: Ässät – Sport

  • 283 397
  • 915

scholl

Jäsen
Olen täysin samaa mieltä siitä, että olisi äärimmäisen tärkeätä, että karsintapelit näkyisivät telkkarista. Se on kuitenkin erityisesti Mestiksen profiilin kannalta ensiarvoisen tärkeä seikka. Karsinnat ovat Mestiksen kauden huipentuma, joten niiden pitäisi näkyä Urheilukanavalla. He ovat koko kauden satsanneet Mestikseen, joten on hölmöä, etteivät saisi olla mukana huipennuksessa. Liiga olisi ihan hyvin voinut tv-sopimuksia neuvoteltaessa jättää karsinnat C+ sopimuksen ulkopuolelle. Se on vähän sama tilanne kuin jalkapallossa cup ei kuulu yleensä liigan kanssa saman sopimuksen piiriin.

Nyt kun tilanne on tämä niin on ymmärrettävää, ettei C+ halua tuhlata resurssejaan karsintoihin, eikä myöskään halua näyttää senkään takia, jos ottelut menevät tosiaan päällekäin ja syövät katsojia. Pitää kuitenkin muistaa, että ottelut eivät ole kuin osittain samoina päivinä. C+ voisi siis yhä hyvin myydä karsintapelit UK:lle ja velvoittaa karsinnat järjestettäviksi eri kellonaikoina lauantaisin, jolloin päällekäin menon vaara on suurin.

Hieman kyllä ihmetyttää, miten karsintapelit voisivat olla C+:n sopimuksen piirissä, kun koko karsinta on aivan uusi juttu. Lisäksi liiga on kuitenkin siinä vain yksi osapuoli. Toki ymmärrän sen, että se on nimenomaan liigaan nousu, josta siinä karsitaan, mutta siitä huolimatta... Karhunpalvelusta suomalaiselle jääkiekkoilulle tässä ollaan tekemässä ja siitä kärsii lopulta myös liiga.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jos Ässät tippuu, niin Luomala siirtyy Vaasaan. Selvä peli!!

Mitäs jos Sport jossain vaiheessa liigaa pelaa, niin näkeekö Marko Luomala itsensä pelaamassa liigaa Vaasan Sportissa?

- Miksei...

Oliko tämä vihje Tammiselle?

- Sanotaan vaikka näin


Tästähän on jo näköjään käytännössä sovittu.

Tämä on vain looginen jatko sille, että Juhani "tamili" Tamminen Radio Rockin haastattelussa totesi nostaneensa Sportin liigaan, oli kuulemma 5. vastaavanlainen teko.

Eiku hetkinen, oliko pelit vielä pelaamatta?
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos kuvitellaan että liigaosakkeen arvo on se 1,7 miljoonaa, ja siihen päälle tulee televisiotulot about 0,5me-1me, niin en näe ongelmaa rahoituksessa, kun sen liigaosakkeen arvo ei kuitenkaan mihinkään putoa. Tottakai sponsoritulot kasvavat myös.

Yst.terv. General Manager CM97/98

Korjataan nyt sen verran, että ensi kauden tv-tulot ovat haarukassa 0-300 kEuroa per joukkue. Tänä vuonna tv-tulot olivat poikkeuksellisen suuret, koska oli uuden sopimuksen ensimmäinen vuosi. 0 Euroakin on mahdollinen, jos Canal + ei myy oikeuksia edelleen ja juristit löytävät sopimuksista joitakin sopivia porsaanreikiä.
 
Yst.terv. General Manager CM97/98

No helvetti. Jotkut jengit tekevät vielä negatiivista tulosta, vaikka rahaahan tulee mistä tahansa sitä vain käy noutamassa. Pankitkaan ei välitä yhtään siitä, että puolet liigajengeistä tekee turskaa. Kyllähän sinne yksi toimija lisää silloin mahtuu.

Vakavasti taas sanottuna, mikäli Sportilla ei liian vakaa taloudellinen tilanne ole nyttenkään, niin mielestäni ei ole kuitenkaan aivan yksioikoista rahan suhteuttaminen tulojen ja menojen puolelta liigaan loikatessa. Voihan sitä ajatella, että kulut pysyvät samana vaikkapa hallijärjestelyiden ja muiden puolesta, mutta epäilenpä ettei pysy.

En epäile ollenkaan, etteikö sponssitulot kasvaisi, tv-tulot harppaisi, tai lipputulot kasvaisi. Pitäisi rahaa kuitenkin olla myös liikkeelle lähtiessä eikä vain sitten vuoden tai kahden vuoden päästä. Ei missään joukkueessa kukaan pelaa velaksi, palkat pitää maksaa ja kulut pitää hoitaa. Joku Sportin talousasioista oikeasti jotain tietävä voisi kommentoida. Liekkö täällä sellaisia? Mielikuvia tulee vaikka citymarketin kauppiaalta.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Mulle on ihan sama vaikka Ässät voittaisikin neljä ottelua yhteismaalein 62-1.
Paras seitsemästä on se juttu, jonka takia uskon, että Ässät vie pelirutiinillaan sarjan. Jos kolme voittoa riittäisi, Tamilla olisi vielä jonninmoiset mahdollisuudet.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Joku Sportin talousasioista oikeasti jotain tietävä voisi kommentoida. Liekkö täällä sellaisia? Mielikuvia tulee vaikka citymarketin kauppiaalta.

Pitkäaikaista lainaa on muutama satatuhatta euroa. Arvioisin, että maksimissaan 300 000 euroa. Kassa on varmasti ollut kauden mittaan tyhjä, mutta eiköhän nämä finaali- ja karsintapelit poista sen ongelman. Sport tehnee reiluhkon (Mestikseen) positiivisen tuloksen tällä kaudella.
 

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä on vain looginen jatko sille, että Juhani "tamili" Tamminen Radio Rockin haastattelussa totesi nostaneensa Sportin liigaan, oli kuulemma 5. vastaavanlainen teko.

Kuinkahan Tami meinaa selitellä mikäli Ässät vie sarjan suoraan 4-0 ja pelit päättyvät selviin voittoihin? Kun tuota haastattelua kuunteli, niin erot ovat kuulemma materiaaleissa hyvin pienet Sportin ja Ässien välillä, samanlaiset kuin Jokipoikia vastaan.

Kova on itseluottamus, pieni realismi ja nöyryys ei kuitenkaan olisi Juhanillekaan pahitteeksi. Veikkaan Aurinkokuninkaan joutuvan turvautumaan aikalisään jo ensimmäisessä erässä lauantaina.
 

12961

Jäsen
jääkiekolta katoaa Suomessa viimeinenkin uskattavuuden ripaus jos sitä uskottavuutta lajissa nyt ylipäätään enää on olemassakaan.

kotijuristit

Totta, tästä olen samaa mieltä. Kritiikki koskee lähinnä SM-liigan muotoa, joka on aivan perseestä. Osakeyhtiömuoto ei sovi tuohon oikeastaan muuten kuin voitonjaon näkökulmasta. Suljettuun liigaan se kyllä sopi.

Niin, vero-oikeus tässä on oikeastaan erikoisalaani, tosin yhtiöoikeuden kanssa joudun olemaan nimenomaisesta syystä paljon tekemisissä.

Katsotaan miten käy. Ensimmäinen kerta saattaa vaatia mahdollisen erimielisyyden vallitessa käyvästä hinnasta pienen taistelun, seuraavilla kerroilla on helppo viitata aina edelliseen siirtoon.

Mikäli lunastushinnasta on sovittu, on se varmasti jonkin verran yliammuttu, jotta sopimukseen on voitu päästä. Tuo kun on vaatinut joka tapauksessa joka ikisen liigaosakkaan hyväksynnän, mitä ei varmasti olisi pienien budjettien joukkueilta ilman reilua hintaa tullut. Tuollaisella 1.5M€:lla kannattaisi kyllä aika varmasti käydä mestiksessä kääntymässä.
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllähän Ässät suosikkina sarjaan lähtee, mutta ei Sportkaan tosin vailla mahdollisuuksia ole. Ratkaisevin asia on mielestäni henkinen kantti. Ässät ui tällä hetkellä todella syvällä ja jos Sport onnistuu mestaruushuumansa hyödyntämään oikein ja Ässät vajoaa vain syvemmälle on Sportin liiga nousu vain oven takana. Jos kuitenkin Ässät pääsee takaisin voittojen makuun ja itseluottamus löytyy tekemiseen takaisin jatkaa Sport mestiksessä. Alku on tärkeä.

Rahasta ja pykälistä nousu tuskin jää kiinni, koska muuten koko liiga menettäisi kasvonsa, jos lupaukset vedetään takaisin. Ässien pelaaminen liigassa olisi myös huvittavaa, mikäli se sinne jäisi hävittyjen karsintojen jälkeen.
 

Karpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Korjataan nyt sen verran, että ensi kauden tv-tulot ovat haarukassa 0-300 kEuroa per joukkue. Tänä vuonna tv-tulot olivat poikkeuksellisen suuret, koska oli uuden sopimuksen ensimmäinen vuosi. 0 Euroakin on mahdollinen, jos Canal + ei myy oikeuksia edelleen ja juristit löytävät sopimuksista joitakin sopivia porsaanreikiä.

Korjataan nyt sen verran, että ensi kauden tv-tulot ovat ainakin mediassa ilmoitettujen tietojen mukaan edelleen n.930 000€ per joukkue ja tulevat olemaan nykyisen viiden vuoden sopimuksen loppuun asti.

Itse otteluparista sen verran, että materiaalierot ovat joka osa-alueella Ässien eduksi niin suuret, että niitä on turha edes vertailla. Sportin mahdollisuus lieneekin joukkueiden täysin erilaisissa lähtökohdissa. Porissa tuskin patakattila hirveästi porisee, kun taas vaasassa on vallaan helvetillinen sporttihuuma.
 
Viimeksi muokattu:

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Mit vit. Kai se Sporttikin sen 1,7 miljoonaa ekua saa, jos ensi kauden jälkeen tipahtaa takaisin. Jos taas ei tipu, niin luulisi kauden olevan sitten jonkun asteinen menestys taloudellisestikin. Joten en oikein ymmärrä tätä puhetta että tuota rahaa ei saataisi kasaan, pankista sitä saa liigaosakkeella.
Liigaosake on pelkkä paperilappu ilman mitään kiinteää arvoa. Sen myyntihinta määräytyy pelkästään sen lähiajan tuottoarvon mukaan. Johtuen tämänhetkisestä todella hyvästä tv-sopimuksesta, on sen arvo lähivuosille hyvä. Käytännössä osakkeen arvo pienenee sitä mukaa kun tv-sopimusvanhenee, kunnes uusi sopimus saadaan sorvattua. Uuden sopimuksen arvoa voidaan tällä hetkellä vain arvailla. Loppupeleissä osakkeen arvo on enimmillään se, minkä summan joku taho on halukas ja kykenevä siitä maksamaan. Ellei halukasta ja kykenevää ostajaa löydy, ei osakkeella ole myyntiarvoakaan.

Osakkeen ostohinnalla ja sen vakuusarvolla ei ole käytännössä mitään tekemistä keskenään. Vakuusarvo määräytyy lähinnä sen mukaan, mihin hintaan velkoja saa muutettua vakuuden rahaksi. Ilman ostajaa vakuus on arvoton.

Totta, tästä olen samaa mieltä. Kritiikki koskee lähinnä SM-liigan muotoa, joka on aivan perseestä. Osakeyhtiömuoto ei sovi tuohon oikeastaan muuten kuin voitonjaon näkökulmasta. Suljettuun liigaan se kyllä sopi.
Liigan muoto on todellakin perseestä, eikä sovellu avoimeen liigaan millään lailla. Omasta mielestäni toimivassa mallissa sm-liiga oy:n osakkaiksi riittäisi esim liiga ry ja jääkiekkoliitto. Liigassa pelaavat joukkueet olisivat palveluntuottajia, joille tuotto jaettaisiin firmojen välisinä kauppoina, ei osinkoina. Yhtiön hallituksessa voi istua muitakin kuin osakkaita, joten liigahallitus voisi säilyä ennallaan. Käytännössä seurojen asema ei heikkenisi mihinkään, mutta nykyisen kaltainen pähkäily osakkuuksien kanssa päättyisi kertaheitolla.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Vaikka Sportista pidänkin ja on hienoa nähdä loistavaa yleisöä Vaasassa, niin Tammisen säälittävät provot ja valitukset pilaavat hieman Sportin hienoa menestystä. Miksi ei Tami nyt vain pitäisi katkeruutensa ja keskittyisi siihen peliin?

Jos Tamminen olisi jättänyt uhoamisen ja valittamisen, niin silloin Sport olisi ollut tervetullut liigaan. Tamin asenne finaalin jälkeen ja marmatus jostain Vuorisen puheista saivat ainakin itseni toivomaan Ässien 100-0 voittoa Sportista.

Vaasalle ja Sportin faneille soisin mielelläni nousun. Tamille en todellakaan. ( Ei ole Apekaan häävi, mutta Tami nyt herättää puheillaan pahennusta enemmän. )
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Hockey is the mental game!

Ottelusarjan alussa ratkaistaan paljon. Ensimmäisessä pelissä voitto Vaasaan ja näemme taatusti huikean pudotuspelisarjan. Ensimmäisen kerran Mestiksen mestari pääsee koittamaan nousua SM-liigaan (Jukurithan oli aikoinaan Mestiksen 2.).

Tamilla - jos kellä - on tuota nousukokemusta seurajoukkuetasolla. Sitä pitäisin valttina tässä asiassa. Sveitsin B-sarjasta nosti A-sarjaan HC Sierren v. 1990. TuTon kanssa SM-liigaan 1994. Kärpät 11.4.2000. Ja nythän kaikki astrohorologit huomaavat, että 7:s karsintapeli olisi juuri 11.4.

Sinne vain hallille sankoin joukoin Porissakin. Itse olen kokenut karsintapelit kaikkein tunteikkaimpina tapahtumina jääkiekon saralla. 1.3.1989 olin katsomassa Kärpät-Jokerit -sarjan ratkaisevaa peliä ja Kärpät tipahti ja 11.4.2000 sitten nousuhurmoksessa olin hallilla peliä kokemassa. Voin siis suositella näitä karsintapelejä katsottaviksi, sillä edes Kärppien SM-kullat eivät ole sittemmin tuntuneet noin suurilta elämyksiltä!
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Neljä karsintapeliä näin livenä Äijänsuolla ja pari tai kolme Mestiksen finaalia katsoin telkkarista. Nuo liigan huonoimpien joukkueiden keskinäiset pelit olivat jokainen erittäin huonotasoisia ainakin Äijänsuolla, vastaavasti Mestiksen finaalit olivat vauhdikasta kiekkoilua. Mutta pystyykö hyvä Mestisjoukkue tosissaan haastamaan huonon liigajoukkueen?

Siitä huolimatta että parikin kertaa karsintasarjan aikana moitin omaa suosikkijoukkuettani ja totesin että "kyllä noutaja tulee" niin en vakavissani usko että Sport Ässiä pystyy uhkaamaan. Veikkaan sarjan menevän 4-0 Ässille, maksimissaan Sport pystyy yhden pelin voittamaan siinä vaiheessa kun sarja on ensimmäistä kertaa Ässille katkolla.

Ei sen puoleen, olisihan se hienoa jos liigaan saataisiin vaihteeksi uusi joukkue.
 

PJx

Jäsen
Totta, tästä olen samaa mieltä. Kritiikki koskee lähinnä SM-liigan muotoa, joka on aivan perseestä. Osakeyhtiömuoto ei sovi tuohon oikeastaan muuten kuin voitonjaon näkökulmasta. Suljettuun liigaan se kyllä sopi.
Kun katsoo peruutuspeiliin, niin nykyisellä omistusrakenteella, ei osakeyhtiömuoto tuntunut sopivan suljettuunkaan liigaan. Tiedä sitten, olisiko tilanne ollut erilainen jos esimerkiksi SLJ:llä olisi ollut esim. 1/3 osuus puljusta. Silloin enemmistöpäätös irtoaisi helpommin (SLJ+5 nykyisin vaaditaan 8) Nykyisellä rakenteella Liigaa vaivaa johtajuuskriisi eivätkä päätökset tunnu onnistuvan millään vaikeissa asioissa.

Toisaalta on hyvä kysymys, mikä on SM-liigan missio, SM-liiga-joukkueiden "edun valvonta" vai SM-liiga-kiekkoilu "edun valvonta". Nykyinen omistusrakenne on vahvasti kallellaan ensimmäiseen vaihtoehtoon.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No helvetti. Jotkut jengit tekevät vielä negatiivista tulosta, vaikka rahaahan tulee mistä tahansa sitä vain käy noutamassa. Pankitkaan ei välitä yhtään siitä, että puolet liigajengeistä tekee turskaa. Kyllähän sinne yksi toimija lisää silloin mahtuu.
Niin, jos et ole huomannut, pankista sitä rahaa tosiaan saa, ja vielä niin paljon kuin jaksaa kantaa, jos vain pystyy sen joskus sopivalla korolla maksamaan takaisin. Ja jos et ole huomannut, aika moni seura sitä on käynyt jossain välissä noutamassa, esim Lukko 3 miltsiä muutama vuosi sitten. Noh, vakavasti ottaen, Vesurilta hyvä selvennös, miten asiat taitavat oikeasti mennä. Tuota takaisinputoamisen aikaansaamaa riskin pienenemistä vain joku liiganousun kanssa työskentelevä tj tai muu pamppu jossain haastattelussakin väläytti.
 

12961

Jäsen
Liigaosake on pelkkä paperilappu ilman mitään kiinteää arvoa. Sen myyntihinta määräytyy pelkästään sen lähiajan tuottoarvon mukaan.

Liigan muoto on todellakin perseestä, eikä sovellu avoimeen liigaan millään lailla. Omasta mielestäni toimivassa mallissa sm-liiga oy:n osakkaiksi riittäisi esim liiga ry ja jääkiekkoliitto. Liigassa pelaavat joukkueet olisivat palveluntuottajia, joille tuotto jaettaisiin firmojen välisinä kauppoina, ei osinkoina. Yhtiön hallituksessa voi istua muitakin kuin osakkaita, joten liigahallitus voisi säilyä ennallaan. Käytännössä seurojen asema ei heikkenisi mihinkään, mutta nykyisen kaltainen pähkäily osakkuuksien kanssa päättyisi kertaheitolla.

Tuohon arvon määrittelyyn on nyt niin paljon eri vaihtoehtoja kun on erityyppisiä tapauksiakin. Yleensä osakkeen arvo on korkeampi kuin sen tasearvo, mikäli liiketoiminnalla on minkäänlaista tulevaisuutta, osin johtuen myös yleisestä poistokäytännöstä. Yksi alkeellinen nyrkkisääntö on ottaa substanssiarvo, sen jälkeen diskontata vaikka tulevan 10 vuoden arvioidut tulot muutamalla eri laskentakorolla tähän päivään ja kyseisistä tuloksista alkaa neuvotella tietyin porkkanoin.

Esittämässäsi mallissa vaihtuvuus olisi huomattavasti helpompi toteuttaa. Vaatii vain keskinäisen sopparin siitä, miten voitot keväisin jaetaan, kuka on tuottanut "parhaan" palvelun.
 

12961

Jäsen
Toisaalta on hyvä kysymys, mikä on SM-liigan missio, SM-liiga-joukkueiden "edun valvonta" vai SM-liiga-kiekkoilu "edun valvonta". Nykyinen omistusrakenne on vahvasti kallellaan ensimmäiseen vaihtoehtoon.

Tätä oikeastaan hain, puit paremmin sanoiksi. Voisi kysyä vielä mikä oli ylipäätään liigan sulkemisen tavoite ja päästiinkö siihen?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jotenkin tuntuu, että enemmän vastakkain olevat valmentajat herättävät enemmän tunteita kuin vastakkain olevat joukkueet. Molemmat valmentajat ovat omaa linjaansa vetäessään keränneet aikamoisen joukon antifaneja. Vaikea olisi kyllä kuvitella ulkopuolisen silmin kiintoisampaa kaksikkoa Mestiksestä ja liigasta toisistaan mittaa ottamassa.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Pääasia on nyt kuitenkin että se liigan ovi on auki. Se ei ole apposen auki vaan jonkin verran raollaan ja se on tässä asiassa positiivista. Sitten kun asiat selvenee, tulee tuo selkeät kriteerit miten menetellään ja säännöt ovat kaikille samat voidaan puhua että Liiga on avoin.

Se miten Sport vs Ässät peleissä käy on tuon ohella pieni nyanssi. Ensi kaudella voi olla asiat jo toisin ja tulee uusi joukkue joka mielii Liigaan ja on panostanut sen vaatimalla tavalla joukkueeseen, tai sitä seuraavana jne.

Ja vaikka kuinka nyt tässä Ässät on ennakkosuosikki niin pakko tässä on fanittaa Sporttia :)
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Pystyy. Turussa on 3(?) kesää pelattu TuTo-TPS harjoitusotteluita. Kaksi viimeistä on mennyt TuTo:lle. Ja TPS:n huonoudesta voi olla montaa mieltä..

Asiaa sen paremmin tietämättä voisin väittää että TPS ei noita pelejä vetänyt kovin järeällä rosterilla ja asennekkin saattoi olla hieman niin ja näin.

Kesän harkkamatsien perusteella voi vetää varsin lennokkaita johtopäätöksiä jos niin haluaa. Todellisuuden kanssa niillä on about yhtä paljon tekemistä kuin Vihreän Liiton puolueohjelmalla.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
...kovin järeällä rosterilla...

Olin Kupittaalla katsomassa viime- (tai toissa-) kertaista matsia ja kyllä sama rosteri oli kuin mikä liigapelien alussa.

Asenteesta en niin tiedä.. Harjoituspeleissä tosin on yritystä sen vuoksi että siinä vaiheessa vielä kenttäkoostumukset elää.

Hyvää jääkiekkoa oli tarjolla. Varsin viihdyttävää, suosittelen lämpimästi mennä ensi kesänä (jos se pelataan) paikalle.
 

Tuamas

Jäsen
Eikohan Assat taman vie, kaikesta velttoilusta ja penailusta huolimatta ennen tata.
Kuitenkin materiaaliylivoiman pitaisi olla sita luokkaa, ettei edes se mental-spiriitti pysty tuota eroa kuromaan umpeen.

Jos joku tosissaan uskoo Sportin mahdollisuuksiin, niin voin lyoda kossupullosta vetoa, ettei Sport ota kuin maksimissaan yhden voiton tuossa sarjassa.

Ps. Joidenkin Assa-fanien harjoittama viilaus siita pitaako putoamisen iskiessa liigaosake myyda vai ei, on kylla sellaista perseilya etta alkaa havettamaan Assa-kannattajuus.
 
Viimeksi muokattu:

Focker

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös