Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2023–2024

  • 961 055
  • 4 518

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljon saa tapahtua ihan pelin rakenteen suhteen ennen kuin Tappara muuttuu kunnon contenderiksi. Tällä hetkellä tilanne on se, että hyvät yksilötkään ei riitä, kun ei ole pelitavallista selkärankaa. Päinvastoin tällä kauden nuorella hetkellä yksilötkin näyttävät totuttua ja odotettua heikommalta juuri sen pelitapatuen puuttuessa. Ja vähän mua pitkäaikaiset kokemukset ja näkemiset kotimaan kiekosta epäilyttää, että voiko sellaista voittamista tukevaa pelitapaa syntyä pelkästään kaahaamalla.

IS:n liigalehdessä oli pitkä ja hyvä juttu Grönborgista. Korosti valmentajana mm. pelaajamateriaalin tärkeyttä, sekä valmentajan ihmisjohtamista. Viimeksi mainittu ilmeisesti Grönborgin selkeä vahvuus, karismaattinen koutsi joka osaa valmentaa erilaisia pelaajia eri tavalla. Mitä tulee Tapparan pelitapaan, siitä Grönborg kertoi ne samat vanhat eli aktiivista lätkää haluaa peluuttaa. Onko sitten taktinen sauva jollain Tapparan apuvalmentajista? Huippukoutsilta Grönborg vaikuttaa enkä olisi kovin huolissaan Tapparalaisena. Esim. Pennasella saattaa olla taktinen sauva paremmin hallussa, mutta voittamiseen tarvitaan muutakin, eikä pelaajien valmentamista voi aliarvioida. Toki Liigaan tarvitaan se fläppitaulukin, sen verran taktinen sarja että siinä ei voi lukea ainoastaan "go hard to the up".

Oikeastaan IFK:ssa on vähän samantyylinen (mutta ei saman tasoinen) pääkoutsi kuin Tapparalla, myös Peltosta kehutaan pelaajalähtöiseksi valmentajaksi josta pelaajat tykkää, mutta taktinen puoli on hieman sillisalaattia pitkän kauden aikana. Siihen kai tuli tueksi Pomo Ojanen, ainakin PAPP:n ja avauspelin osalta.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos vetoa pitäisi lyödä, niin löisin sen puolesta että Tappara on IFK:ta korkeammalla runkosarjassa, IFK:lta puuttuu se pitkäjänteisyys ja rutiini. Toki se katkesi hieman Tapparaltakin koutsin vaihtuessa, mutta pidän Rikardia kuitenkin lähtökohtaisesti parempana koutsina kuin Ville on, ja rosterien erot menee siihen marginaaliin "muutama kylmä/ kuuma pelaaja toisinpäin ja rosterit on tasan tai toisinpäin".
 

Apheu

Jäsen
Huippukoutsilta Grönborg vaikuttaa enkä olisi kovin huolissaan Tapparalaisena.

Sinänsä ei huoleta, mutta sentteriosasto on tällä hetkellä Somppi-Liedes-Keskinen-Rönni. Yllättävän paljon jätetään vielä hankinnan varaan, rosteri on toki loistava, mikäli kesken kautta tulee joku ykkössentteritason kaveri, mutta noin muuten tuolla sentteriosastolla ei mestaruustaistossa olla mukana. Grönborg itsessään ei huoleta ollenkaan, voi olla alkukankeuksia, mutta projekti on vasta alussa.

Uudet pelaajat Tapparassa ovat kyllä onnistuneet toistaiseksi. Camper, Baptiste ja Halloran ovat tehneet neljään peliin CHL:ssä yhteensä 9+8=17. Somppi sinänsä vakuuttanut, olisi ihan pätevä kakkos-kolmossentteri. Liedes pitäisi saada siirrettyä laidalle. Bäckman, Leskinen ja Manninen ovat olleet pakistossa hyviä. Heljanko on hirmu vireessä.
 

Barney

Jäsen
Heitetään lyhyet kommentit kaikista joukkueista:

HIFK
- Maalivahtiosasto hyvä, puolustus hyvä ja hyökkäys jopa erinomainen. Pelaajamateriaali riittäisi helposti taistelemaan mestaruudesta, mutta valmennus ei. Runkosarjassa sijoilla 3-6.

HPK
- Uskon Maso Lehtoseen, mutta onhan tuo pelaajamateriaali sanalla sanoen heikko. Pakisto ja maalivahtiosasto riittävät sääleihin, mutta saako Maso revittyä noista hyökkääjistä riittävästi tehoja? Runkosarjassa sijoilla 8-13.

Ilves
- Pakisto on Liigan parhaita ja hyökkäyskin todennäköisesti ihan riittävä mestaruustaistoon. Pennanen on huippuvalmentaja ja Ilveksen kohdalla kysymys onkin, että riittääkö maalivahtiosasto? Runkosarjassa sijoilla 1-3.

Jukurit
- Päällikkö Jokinen yllätti kaikki debyyttikaudellaan, mutta viime kaudella todellisuus löi vasten kasvoja. Liigan huonoin maalivahtikaksikko ja muutenkin hyvin keskinkertainen pelaajamateriaali, jolla jäädään runkosarjaan. Runkosarjassa sijoilla 13-15.

JYP
- JYP on itselleni vähän vaikea arvioitava, kun en oikein osaa sanoa, että onko Rautakorven eväät jo syöty. Pelaajamateriaali (etenkin maalivahtiosasto ja pakisto) näyttävät oikeasti ihan hyviltä, mutta mihin tuo sitten riittää? Runkosarjassa sijoilla 8-12.

KalPa
- Joukkue on pelaajamateriaaliltaan hyvinkin tasainen ja hyvin koottu joukkue huomioiden KalPan budjetti. Miettisen kanssa voisi nimetä KalPan jo melko varmaksi puolivälieräjoukkueeksi, mutta Karjalainen on vielä ihan katsomaton kortti liigatasolla. Runkosarjassa sijoilla 6-11.

KooKoo
- KooKoolla on omaan silmääni vähän jopa harmaa joukkue. Pakistoa lukuunottamatta materiaali näyttää ihan hyvältä ja eiköhän tuolla joukkueella säälipaikka oteta, mikäli pakistoa vielä vahvistetaan kauden aikana. Runkosarjassa sijoilla 9-12.

Kärpät
- Paljon on kiinni, miten Marjamäki on reagoinut viime kauden pettymyksiin. Potentiaalia on olla mestaruustaistossa mukana, mutta monen pelaajan pitää parantaa paljon viime kaudesta. Nämä pelaajat kuitenkin pystyvät siihen ja Kärppien kohdalla kaikki mestaruudesta sääleihin jäämiseen on mahdollista. Runkosarjassa sijoilla 1-7.

Lukko
- Lukon kohdalla uskon, että runkosarjan sijoitus tulee heikkenemään viime kaudesta. Joukkueesta on lähtenyt tärkeitä pelaajia, joiden korvaajat eivät ole samaa tasoa. Lämsästä en ole vielä varma, että onko hän lintu vai kala. Runkosarjassa sijoilla 4-8.

Pelicans
- Monet hehkuttavat Pelicansia ennen kautta ja onhan heillä kova valmentaja sekä hyvä maalivahtikaksikko. Hyökkäykseen Lasch oli nimenä kovana, mutta kenttäpelaajat eivät kestä vertailua ihan kovimpiin joukkueisiin. Pelicansin kohdalla myös tarkkaa arviota on vaikea antaa. Runkosarjassa sijoilla 4-8.

SaiPa
- Moni pitää Liigan huonoimpana joukkueena eikä syyttä. Pakisto on oikeasti aika huono ja ainoa mahdollisuus taistella pudotuspelipaikasta on todennäköisesti vaihtaa valmentajaa jo alkusyksystä, mutta taloudellisesti on sen verran tiukkaa, että se tuskin on mahdollista. Runkosarjassa sijoilla 13-15.

Sport
- Hyökkäys on täynnä laadukkaita ruotsalaisia, jotka voivat keikkua korkealla pistepörssissä, mutta valmentaja on edelleen RD, joten tuloksena on edelleen kauden päättyminen runkosarjaan. Runkosarjassa sijoilla 11-15.

Tappara
- Pelaajamateriaali on kova ja valmentaja on kova, mutta ainut kysymysmerkki on, kuinka nopeasti Grönborg sopeutuu Liigaan ja yskiikö Tapparan kone kuinka paljon syksyllä. Tuolla joukkueella pitää pelata mestaruudesta ja niin Tappara varmasti taas tuleekin pelaamaan. Runkosarjassa sijoilla 1-3.

TPS
- TPS on myös sellainen joukkue, josta on vaikea sanoa oikein mitään. Varmaan se sääleihin pääsee, mutta vaikea nähdä sen pidemmällä. Pakisto on hyvä ja maalivahtiosasto se ennakkoon suurin kysymysmerkki. Runkosarjassa sijoilla 8-12.

Ässät
- Ässien kausi määrittyy aika pitkälti sen mukaan minkä tason valmentaja Härkälä on. Maalivahtiosasto näyttää hyvältä ja jos Härkälä saa joukkueen pelaamaan riittävän hyvää kiekkoa, niin keskinkertainen pelaajamateriaali riittää sääleihin. Runkosarjassa sijoilla 9-12.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
HPK:lle ja Maso Lehtoselle hieno aloitus. Onnittelut päävalmentajalle ensimmäisestä voitosta, onhan tuo aina kova juttu.

Lehterän lähdössä harmittaa eniten, että nyt ei kukaan voita aloituksia. Takamatkalta joka vaihtoon, kun kaveri saa lähteä pelaamaan kiekolla. Rauhala saisi todellakin tehdä paluun asap.
Ylivoimasta en niin olisi huolissani, sen verran käsiä kyllä löytyy, tuo aloitusten voittaminen on suurin murhe. Etenkin omassa päässä hävityistä aloituksista kaveri pääsee turhan helpolla tekemään tilanteita.

En tiedä minkälaista kalaa siellä on siiman päässä, kun maltetaan näin kauan odotella ja tuolla sentteristöllä lähdetään kauteen. Siinä on Rönnillä ja Keskisellä todellakin paikka näyttää...

HIFK ja Ilves ovat minukin silmään ne alustavasti parhaimmat. Sen jälkeen on tasaista, Tapparaa en tuonne vielä laske, enkä ole ihan niin varma Pelicansistakaan kuin monet muut. Sanoisin, että nuo sijat 3-8 runkosarjassa tulee olemaan todella tasaiset.

Tänään sitten lähtee oikeasti tarinat rakentumaan. Oikein hyvää kautta kaikille!
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Lehterän lähdössä harmittaa eniten, että nyt ei kukaan voita aloituksia. Takamatkalta joka vaihtoon, kun kaveri saa lähteä pelaamaan kiekolla. Rauhala saisi todellakin tehdä paluun asap.

Ei tämä ihan näinkään ole jos CHL:n tilastoja katsotaan.

Ylivoimalla aloittavat ainakin ovat onnistuneet hyvin. Tuossa yleensä aloittaa Camper kenen lukema aloituksisa on 63%, mutta tilanteen mukaan käytettiin Baptistea 71% tai Savinaista 67%. Lisäksi kakkosyv ja alivoimalla operoivan Sompin lukema on 62%.

Heikommin aloitukset mennyt Liedeksellä 40% ja Rönnillä 45%. Nuori Oiva Keskinen on suoriutunut mallikkaasti 53% tehokkuudella ja pelannut muutenkin hyvin.

Ei tuo nyt noiden tilastojen perusteella todellakaan mikään katastrofi, vaikka jostain syystä tuntuu tapparalaisilla nyt olevan vallalla ajatus ettei ikinä voiteta aloituksia tässä sentterien puutteessa.

Rauhalan paluu ei ilmeisesti kaukana kuitenkaan ole ja siirtänee tuosta Liedeksen laitaan jolloin tuokin osa-alue paranee merkittävästi mm. alivoimalla.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei tuo nyt noiden tilastojen perusteella todellakaan mikään katastrofi, vaikka jostain syystä tuntuu tapparalaisilla nyt olevan vallalla ajatus ettei ikinä voiteta aloituksia tässä sentterien puutteessa.
Aloituksissa herkästi aika pieni ero prosentissa tulkitaan kärjistetysti suunnilleen, että voittaa aina tai ei koskaan. Jos 45 % aloittaja aloittaa peliä kohti sellaiset 14 kertaa, eli keskimääräisen lukeman, niin hänen korvaamisensa 55 % aloittajalla toisi peliä kohti 1,4 aloitusvoiton edun. Ja kun otetaan huomioon, että reilu neljännes aloituksista on keskialueella, niin ero tärkeämmillä päätyjen aloituspisteillä on yksi voitettu aloitus peliä kohti. On tuo tietysti ero, mutta miten ratkaiseva. Uskallan väittää, että ei tuo riitä kompensoimaan kovinkaan suurta eroa, jos huonompi aloittaja on esimerkiksi parempi laukomaan.
 

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
Jos vetoa pitäisi lyödä, niin löisin sen puolesta että Tappara on IFK:ta korkeammalla runkosarjassa, IFK:lta puuttuu se pitkäjänteisyys ja rutiini. Toki se katkesi hieman Tapparaltakin koutsin vaihtuessa, mutta pidän Rikardia kuitenkin lähtökohtaisesti parempana koutsina kuin Ville on, ja rosterien erot menee siihen marginaaliin "muutama kylmä/ kuuma pelaaja toisinpäin ja rosterit on tasan tai toisinpäin".
Aika hyvä arvio. Tai ainakin samanlainen kuin minun ajatukseni näistä kahdesta suosikista.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Veikkaukselta aika kova kannanotto runkosarjan kausihedarissa Ilves vs Tappara. Ilveksen kerroin 1.52, Tapparan 2.48. Vaikka Grönborgin eka kausi jonkinlaisia kysymysmerkkejä nostattaakin niin jotenkin tuntuu vähän ylireagoinnilta. Pakko oli lyödä tuolla kertoimella naapuria. Eikä haittaa pätkääkään vaikka veto menisi pieleen:)
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Veikkaukselta aika kova kannanotto runkosarjan kausihedarissa Ilves vs Tappara. Ilveksen kerroin 1.52, Tapparan 2.48.
Ei kai tuossa mitään ihmeellistä ole kun pelkkä runkosarja kyseessä. Ilveksellä on hyvänoloinen prosessi meneillään ja Tapparassa räjäytettiin ns. kaikki. Sentteriosastokin on heikko vaikka vahvistusta oletettavasti tulossa. Tapparalle voi hyvinkin tulla ainakin vaikea syksy kun taas Ilveksen pitäisi olla paljon valmiimpi heti porteista. Noista kahdesta kertoimesta jos pitäisi valita niin ehdottomasti Ilves 1.52
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensimmäisen kympin perusteella ei tarvitse enää miettiä, onko Tappara helvetin kova myös tänä vuonna. Menestymisen dna huokuu tuosta joukkueesta, vaikka paljon uudistunut onkin.
 

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra
Onko se nyt mikään mainitsemisen arvoinen asia edes jos pyörittelee pelZuja kuin paskasta lakanaa? Ei minusta.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Jumboksi povattu SaiPa on näyttänyt epäilijöilleen. Kautta on enää 59 ottelua jäljellä ja SaiPa on kiinni säälipleijarien kotiedussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös