Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2023–2024

  • 960 949
  • 4 518

PorinPoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
@Henkka Kannattaisi varmaan katsoa tilastojen taakse. Myrrän aikaan välierissä TPS:ää vastaan ei voittajasta ollut oikeastaan mitään epäselvyyttä, vaikka sarja meni 4-2. Pelicansia vastaan Ilves taas loi enemmän paikkoja kuin Pelicans, mutta parempi viimeistely- ja maalivahtipelaaminen veivät sarjan Pelicansille. Noihin ei valmentaja juurikaan voi vaikuttaa, varsinkin kun ykkösmaalivahti loukkaantui.
Tepsin joukkuekkin oli laadukkaampi kuin Pelsujen. Ilveksen tasoisella joukkueella ei olisi ikimaailmassa hävitä, omaan silmään Ilves ei pelannut hyvin juuri kertaakaan välierissä.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tepsin joukkuekkin oli laadukkaampi kuin Pelsujen. Ilveksen tasoisella joukkueella ei olisi ikimaailmassa hävitä, omaan silmään Ilves ei pelannut hyvin juuri kertaakaan välierissä.
TPS:n joukkuehan oli nimenomaan täysin yhden ketjun varassa, en kyllä sanoisi laadukkaammaksi kuin Pelicansin joukkuetta. Ja vieläpä tästä ketjusta jälkikäteen voi sanoa, että Pärssinen ja Nurmi kantoivat pitkälti ketjujaan.
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
TPS:n joukkuehan oli nimenomaan täysin yhden ketjun varassa, en kyllä sanoisi laadukkaammaksi kuin Pelicansin joukkuetta. Ja vieläpä tästä ketjusta jälkikäteen voi sanoa, että Pärssinen ja Nurmi kantoivat pitkälti ketjujaan.
Teki tuo ykkösketjun toki paljon pisteitä, mutta ei täysin sen varassa ollut.
Esim. Ilves sarjassa maalintekijät meni seuraavasti:
Liukas 3
Nurmi 2
Rodewald
Vainionpää
Pyyhtiä 6
Viro
Ivarsson
Pärssinen
Toki etenkin tuo Pyyhtiän 6 maalia on hurja määrä.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tavallaan kyllä mutta vaikka tuon yhden kentän jättää pois laskuista niin tasakentällisin TPS:n kolme muuta ketjua tekivät silti enemmän maaleja tuossa sarjassa kuin koko Ilveksen joukkue.
Niin, sehän vain painottaa sitä, kuinka surkea Myrrän valmentama Ilves oli.

e. Täällä ei selkeästi katsottu Ilveksen pelejä, kun ei ymmärretä kuinka taktisesti surkea Myrrä oli valmentajana. Marjamäki oli pätkäpestin jälkeen selkeästi edellä valmennuksellisesti Myrrää, jolla oli ollut kolmisen vuotta aikaa hioa pelitapaa. Jo kauden aikana pelkäsin sitä, että playoffeissa todella yksipuolinen pelitapa on helppo pelata pois, ja niin kävikin.

Kun pelitapa luotti vastahyökkäyksiin ja vastustajan hieman lepsuun pelaamiseen, ei se voi toimia playoffeissa, kun riskejä siniviivoilla ei oteta runkosarjan tapaan, ja toisaalta omiin päin puolustetaan ja luistellaan paljon tunnollisemmin. Yhtäkkiä Ilves ei saanut käytännössä yhtää ylivoimahyökkäystä, mutta omiin niitä meni entiseen tapaan.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Turun Palloseura

Valmennus 8


- Uusi päävalmentaja Tommi Miettinen on osoittanut olevansa hyvä liigatason valmentaja. Viime kaudella oli monen mielestä jopa kolmen parhaan joukossa. Miten käsittelee isommat paineet? Valmennustiimissä on myös muita isoja persoonia joten miten Miettinen saa pidettyä paletin kasassa?

Moisanen on viime vuodet tehnyt hyvää työtä maalivahtien kanssa joten hänen panostaan sen suhteen en epäile. Salo tekee hyvää duunia pakkien kanssa. Hoitavat yhdessä Mosen kanssa myös alivoiman joka on TPS:llä ollut viime vuosina sijoilla 4,9 ja 3. Sen sijaan ylivoimasta ja hyökkäyspelistä vastuuta ottava Kari Kalto tuntuu olevan täysi mysteeri. Sen verran häntä täytyy puolustaa että kyllä ylivoima lähtökohtaisesti aina lähtee pelaajista. Toivottavasti Kaltosta saadaan vähän enemmän irti Miettisen apurina.

Kokonaisuutena nään että valmennusryhmä on hyvin roolitettu ja siinä on paljon eri osaamista. Kysymysmerkkinä on sitten miten se pystyy toimimaan yhdessä ja kuka sitä todellisuudessa johtaa?

Maalivahdit 6½

- Ennakkokaavailuissa keskitasoa alempi maalivahtiosasto. Ykkösmaalivahti Lindberg on iso kysymysmerkki. Viiden viime vuoden aikana ei ole kertaakaan pelannut yli 20 ottelua runkosarjassa. Nyt pitäisi pelata vähintään sellaiset 40 peliä. Kestääkö paikat? Jos kestää niin uskon kyllä että Lindberg on aivan riittävä ykkösmaalivahti Palloseuralle. Takaa on vaikea löytää kirittäjää. Moisanen paljasti kesken viime kauden että Anttila ei yksinkertaisesti ole sillä tasolla että häntä voisi maaliin laittaa. Kolmosmaalivahtina toimii -05 syntynyt Noa Vali joka voi helpostikin syödä Anttilan edestään. Lupaava veskari mutta ei hänenkään varaan voi juurikaan laskea.

Puolustus 8

- Arell, Lauridsen, Jürgens, Rafkin, Johansson, Sevänen, Lehtonen. Nimistä huomaa että onhan tuo Jussi Ahokkaalle rakennettu pakisto. Jos Miettinen saa saman kamppailevan ilmeen joukkueeseen mitä Ahokas parhaimmillaan niin uskon että tuossa on veemäinen pakisto pelata vastaan. Eikä tuo silti mielestäni jalallakaan mikään erityisen hidas ole. Kiekollinen peli sen sijaan lepää hyvin vahvasti Emil Johanssonin harteilla ja se pakiston kiekollisuus onkin isoin kysymysmerkki. Ruben Rafkinilla olisi nyt elämänsä tilaisuus ottaa tuosta kiekollinen rooli. Jos hän ei siihen pysty niin voi olla että esim. Casimir Jürgens nähdään ylivoimalla ja kaikella kunnioituksella sellainen joukkue ei kuulosta menestyvältä.

Hyökkäys 7½

- Arvostelen hyökkäystä sen mukaan että vahvoissa huhuissa ollut Linus Fröbergin sopimus vielä julkaistaan. Tämän toteutuessa Palloseuran keskikaista näyttää mielestäni varsin kilpailukykyiseltä. Intonen, Fröberg, Talvitie, Jasu. Tasapainoinen keskikaista josta löytyy vielä piilevää potentiaalia kahden Aarnen muodossa. Tähtitason sentteri tuosta tuskin on ketään ensi kaudella mutta toivotaan että laajuus kantaa.

Jos keskikaistaan löytyy luottoa niin laitureista sitä on vaikea löytää. Ainoastaan Nurmi, Palmu ja Haapanen ovat ainoita joilta suurinpiirtein tietää mitä uskaltaa odottaa. Terveenä ollessaan Korpikosken voinee myös laskea tuohon. Kahden ensiksi mainitun harteilla lepää erittäin suuri tulosvastuu kun taas Haapanen on TPS:n taistelun ruumiillistuma ja nykyään jopa Jasua tärkeämpi alivoimapelaaja. Viime kaudella Haapanen laittoi piste-ennätyksenä uusiksi joten mielenkiinnolla odotan ottaako Pirkkalan pingviini vielä isompaa roolia hyökkäyspäässä. Potentiaalia kyllä on. Toinen potentiaalinen nimi joka kannattaa painaa mieleen on Viljami Marjala. Viime kaudella 15 peliin 4+5=9. Oma ykkösheppa vuoden tulokkaaksi. Näiden jälkeen tulee kasa nuoria pelaajia joilta odotetaan steppejä ylöspäin. Miettinen teki KalPassa hyvää työtä nuorten kanssa ja nyt samaa odotetaan täällä.

Jos oikein olen käsittänyt niin yksi laituri voisi vielä olla tulossa. Todella vaikea arvioida sijoitusta. Sanoisin että kyllä tuo kuitenkin suorasta pudotuspelipaikasta taistelee.

Tapparasta samat

Valmennus 8
Grönborg ei ole ikinä valmentanut Liigassa. Juujärvi kävi toissa kaudella Jypissä ja sitä edellinen Liiga-visiitti toissa vuosikymmenellä Ilveksessä. Totta kai pitkän linjan ammattilainen. Juujärvellä luultavasti selkeitä näkemyseroja Tapolaan, koska on ollut saatavilla tiimiin, mutta ei ole kuitenkaan mukana ollut. Isossa kuvassa tuskin Tapparan pelisapluuna muuttuu viime kaudesta, mutta sellainen kuva minulla näistä valmentajista on, että yhtä täsmällisesti viisikkopelaamista ei valmenneta kuin Tapola-Tuokkola valmensi. Se voi myös kaiken voittaneesta joukkueesta näkyä kenties ailahtelevampina otteina. Toisaalta koko tiimi muodostuu sen verran totisista ammattilaisista, että luotto on kova tiimin ongelmanratkaisukykyyn.

Maalivahdit 9-
Arvosana perustuu aika pitkälti Heljankoon. Ns. kovissa paikoissa arvosana olisi 10. Kuitenkin, etenkin viime kauden runkosarjassa oli kiistatta paljon hyvin keskinkertaisia pelejä. Mielestäni ensi kaudelle Tappara ei lähtökohtaisesti ole sellainen kone, joka voi antaa joidenkin runkosarjapelien lipsua merkityksettöminä ohi, toisin kuin parina edelliskautena. Tässä suhteessa en pidä Heljankoa sellaisena, millainen esimerkiksi Juha Metsola oli Tapparassa, eli että pystyisi joka pelissä ottamaan tukun huipputorjuntoja ja käytännössä taakse menisi aina 0-2 kiekkoa.

Puolustus 9
Vittasmäki ja Tuulola hoitanevat jälleen oman tonttinsa ärsyttävän virheettömästi ja huomaamattomasti. Manninen on ymmärtääkseni myös samaa sarjaa. Leskinen oli viime visiitillään Tapparassa aivan väärässä sarjassa. En usko ihan samanlaiseen tykitykseen, koska edessä on täysi kausi CHL:ineen ja takana lonkkaoperaatio. Lähtökohtaisesti on silti omissa papereissani Liigan paras puolustaja, ei vain yhtä isolla erolla. Kemiläinen on sitä kenties pisteiden teossa ja pelin avaamisessakin top 5:ssä, mutta viime kaudella liike oli kyllä syystä tai toisesta vielä aiempaa heikompaa ja otti ison määrän ns. pakollisia jäähyjä hyökkäyssinisellä jäätyään telineisiin.

Kutos- ja seiskapakit ovat hieman arvoitus. Bäckman vaikuttaa lauritukoselta, jonka varaan ei voi laskea mitään. Ahlroth pystyy pelaamaan suojatussa roolissa ja jos on mennyt eteenpäin, niin kakkosalivoimassa vapauttaen Leskisen minuutteja muualle. Junnumaajoukkueet läpikäynyt ja Ahlrothia kiekon kanssa huomattavasti parempi Kulonummi pääsee totuttautumaan liigavauhtiin ja onnistuessaan tuo lisävariaatioita hyökkäyspäähän. Näiden kolmen onnistumisesta riippuen kauden aikana tai vielä ennen kauden alkua hankittaneen 1-2 puolustajaa tyyliin benthomas/bradyaustin.

Hyökkäys 8+
(Laiturit 10, sentterit 6,5)

Keskikaistalla ei ole oikeastaan varmoja kortteja kuin Rauhala. Somppi teki huolestuttavan heikot tehot viime kaudella ja tästä kaksikosta on nyt vähän sellaista Rauhala-Jasu fiilikset. Vähän tässä on sellaisia 2017-18 kauden alun tunnelmia, jolloin laituri Kärki oli ykkössentterinä. Nyt siinä olisi Camper joka tosiaan ei ole keskellä Ruotsissa pelannut. Jos hänen paikaksi sitten ajautuisi laita, niin varmaan tuo laituriosasto menisi yli kympin.

Toisaalta laituriosastolle on laskettu Heikki Liedes ja Kristian Tanus, joista teoriassa jompi kumpi voi olla toinen keskiketjujen sentteri. Lähtökohtaisesti siinä kuitenkin on Topi Rönni, jonka viime kausi oli kyllä iso pettymys. Rönnin läpimurto olisi valtavan iso asia Tapparalle, mutta kovin epätodennäköiseltä juuri nyt tuntuu. Keskushyökkääjän löytäminen kauden aikana ei myöskään ole ihan yksinkertaista. Vaikea sanoa, olisiko Marcus Davidssonista pitänyt pitää kiinni, vaikka Jonathan olisikin mahtunut tuohon nelos- ja vitosketjun rajalle (ja olisiko veljekset tuohon edes suostuneet).

Kovia laitureita onkin sitten viiteen ketjuun. Toissa kauden pistepörssin voittaja Levtchi, ent. maalikuningas ja viisi viimeistä Liiga-kauttaan mestaruuteen päättänyt Savinainen, potentiaaliset 20 maalin miehet Baptiste, Halloran, Puhakka ja Liedes sekä myös 40 pistettä kutitteleva Tanus. Jos kukaan näistä ei pelaa keskellä, niin kaikkien ollessa terveenä joku viilettää nelosketjussa laituriparinaan Liigan nopeiten kiihdyttävä luistelija Philip Granath. Taustalla kokoa tuovat tshekki Muzik ja seuraava waltterimerelä O. Luoto. Vuoroaan odottaa myös tukku muita tuoreita U20-mestareita.

Tulivoimaa on, mutta isoimmat kysymykset hyökkäyspelaamisen onnistumiselle ovat mielestäni valmennuksen täsmällisyys ja keskikaistan onnistuminen. Lisäksi Heljangon on pystyttävä omalta osaltaan tasaisempiin otteisiin kuin viime kaudella.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tämä oli erittäin hyvä ja realistinen arvio. Vaikea oikeastaan lisätä tähän mitään.

Paitsi sen ykkössentterin kokoonpanoon joskus syksymmällä.

No nyt sen sentterinelikon voi laskea
Camper
Liedes
Somppi
Rauhala

...nelikolla.

Jos sitten vielä yksi sentteri tulee, niin Camper tai Liedes laidalle. Peliälykkäitä pelaajiahan nuo ovat, että soveltuvat paikalle kuin paikalle. Pelipaikattomuus ollut Tapparan teema jo pitkään, asioita opetellaan pitkin kautta. Ratkaisevinta on oikeastaan vain se, että kellä aloitukset kulkee.

Hyökkäyspään dominoivaa aloittajaa ei nyt ole, mutta omasta päästä Rauhala-Somppi on Liigan parhaita kaksikoita. Turvalliset oman pään aloitukset tähtää siihen alhaiseen GAA:han, joka korreloi eniten voittamisen kanssa. Sehän Tapparassa tiedetään.

Ja kokonaisuutena tuokin nelikko on kyllä parempi nelikko mitä 6,5 arvosana, jolle hieman naurahdin. Voi ottaa laitureista 0,5 arvosanaa täydestä kympistä pois ja sentteriosasto paranee 1,5 arvosanaa.
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tapparasta samat
Kuten myös Lukosta.

Valmennus 6

Lämsä on aivan megaluokan high-risk high-reward valinta pääpässiksi. Suomen sarjoissa ei ole valmentanut kymmeneen vuoteen ja vaikka omien sanojen mukaan on saanut seurata huippuluokan (KHL/U20) kiekkoa läheltä, niin on aivan toinen asia ammentaa niitä pelillisiä asioita niistä sarjoista Liigaan, joka on taktisesti kenties se Euroopan kovin sarja. Hyppy Virran kiekosta Virtasen kiekkoon oli jo iso ja on aivan mahdotonta sanoa minkälaista kiekkoa Lämsä lopulta tulee peluuttamaan Raumalla. Jotain on Lämsäkin aivan varmasti oikein tehnyt, kun sai Venäjällä valmentaa ja jatkosopimustakin tarjottiin, sekä menestyi "ihan ok" tasolla huippuseurassa. Sen mankelin läpikäyneenä on varmasti myös henkisesti 100% valmiimpi kuin nuorena poikana viimeksi. About kaikki on mahdollista täydellisestä mahalaskusta kärkisijoihin. Eniten huolestuttaa kevät, kun Lämsän joukkueet eivät ikinä ole mitään voittanut, taikka päässyt toista kierrosta pidemmälle. Hämäläisen ja Kauvosaaren panosta tarvitaan myös valtavasti, jos Lukko voittavaa kiekkoa haluaa pelata. Suoraan jos Lämsä lähtee kopioimaan jotain variaatioita kohelosta ja nuorten turnauksista, niin lopputulos on grande katastrofi.

Maalivahdit 7.75

Lähtökohtaisesti ei kumpikaan maalivahti ole viiden parhaan kassarin joukossa, mutta on hyvinkin mahdollista, että sekä Lebedeff ja Harvey ovat kymmenen parhaan joukossa kauden aikana/jälkeen. Tasainen tandemi on viime kauden Zagidulinin ylipeluutuksen jälkeen enemmän kuin toivottava asia.

Lebedeff on kyllä osoittanut, että pystyy pelaamaan voittavaa kiekkoa parhaimmillaan ja jos pysyy kasassa koko kauden, niin tuskin Lukko häneen kaatuu. Suurin työ tulee olemaan hiota hänestä tasaisen suoritusvarmuuden maalivahti, kuten niin monen nuoren maalivahdin kohdalla. Yksittäiset huippupelit eivät lohduta, jos kahta hyvää peliä seuraa kolme epävarmempaa ottelua.

Aisapari Harvey taasen on sitten täysin arpa. Hyvät tilastot toki Itävallan monikansallisesta sarjasta, mutta muuten on vaikea miehestä mitään sanoa. Saattaa olla uusi Zapolski taikka vastaavasti joulun jälkeen uudessa maassa. Oletattavasti mututuntumalla tekniikassa on alussa hiomista, kuten usein näillä maalivahdeilla jotka saapuvat Liigaan saaden ensimmäisen kerran kunnon maalivahtivalmennusta.

Puolustus 8.75

Vaikka Lukon takalinjojen kuningas Gregoire lähti, niin silti en näe huolta, etteikö Lukon pakistolla voisi menestyä. Paperilla Stenqvist on varmaan niin hyvä korvaaja mitä Sahlstedtilla on mahdollista Raumalle saada. Kokonaisvaltainen pelaaminen ei tule olemaan yhtä hyvää mitä Gregoirella, mutta kaiken mennessä aivan nappiin on mahdollista että Stenqvististä saadaan hyökkäyspäähän yhtä hyvä pelaaja.

Runko pysyi muutenkin ihan hyvin kasassa, kun Almari, Reunanen, Ervasti sekä Piipponen jatkaa Lukossa. Almari pelasi viime kaudella läpimurtokautensa ja nyt onkin tarve näyttää, ettei kyse ollut mistään suonenvedosta, varsinkin kun Gregoire vaihtuu viereltä pois.

Ikärakenne on puolustuksessa varsin hyvä, kun oikeastaan Piipposta lukuunottamatta on kaikilta varaa odottaa kehitystä tulevallakin kaudella.

Tarmo Reunasen osalta ainoa asia mitä vaaditaan jatkossa(kin) on tasaisuus. Parhaimpana päivänä täysin dominoiva pelaaja ja huonoimpana päivänä aivan järkyttävä rasite kentällä. Loppukausi menikin jo tasaisemmin Reunaselta, mutta silti ei minun papereissani ole vielä se pelaaja, jota voidaan luokitella absoluuttiseksi kärkipelaajaksi Liigassa. Aihiot on mutta niin on myös työnsarkaa. Mainettaan kokonaisvaltaisempi pelaaja kuitenkin, mitä yleisesti miehestä kirjoitetaan.

Oman lisämausteen tuo entinen huippulupaus Josh Brook joka on viime kaudet ollut enemmän vempassa kuin askissa. Jos ei nyt ihan sika säkissä, niin ei kuitenkaan kaukana siitäkään. Onneksi ei kuitenkaan Lukon pakiston onnistuminen taikka epäonnistuminen tule olemaan yhdestä pelaajasta kiinni.

Jos kaikki pitää edes välttävästi aikaisempien kausien tasonsa, niin kyllä Lukon pakisto on viiden vahvimman joukossa. Mahdollisuuksia on kyllä ihan sinne terävimpään kärkeenkin, mutta tässä vaiheessa kautta ne mahdollisuudet on myös monella muullakin pakistolla.

Hyökkäys 8.75

Ei aivan terävintä kärkeä, mutta ennenkaikkea tasaisen vahva. Viime kaudesta on otettu sentterimarkkinoista opiksi ja kiinnitetty jo hyvissä ajoin Pathrik Westerholm kärkisentteriksi takaisin yhdessä kaksoisveljensä kanssa hyökkäykseen. Yhdessä Mattilan kanssa Lukon kaksi kärkisentteriä ovat Liigan tasolla varsin hyviä. Edes Liiga-debytantti Krannila sentterinelikossa ei ole ongelma, koska rosterista löytyy mahdollisuudet siirtää Fontaine keskelle, jos pelin vaade ei ole Krannilalla sillä tasolla, että jänne kestäisi vielä keskellä pelata.

Yhtä laituria Lukko vielä todistetusti hakee ja joidenkin huhujen mukaan Haapala olisi siihen kiinnitetty, mutta se ei vielä ole tämän hetken pohdinnan murhe. Repo-Westerholm-Burke-Nyman-Fontaine-Ikonen muodostavat hyvän laituriosaston jo nyt ja sitten niistä pienemmistä minuuteista on taistelemassa Nieminen/Suni/Ylitalo.

Burkea lukuunottamatta oikeastaan aika varmaa tietoa mitä tullaan saamaan. Ei jälleen kerran sitä aivan absoluuttista kärkeä, mutta mahdollisuuksien rajoissa sellainen hyökkäys, jonka onnistuessa Lukko voi aivan kärkisijoista pelata. Jos Burke pysyy kasassa ja osoittautuu pelimieheksi, kuten historiakin antaa hieman olettaa, niin ei ole huolta huomisesta.

Sijoitusveikkaus 3-8

Mennään hieman perinteistä isommalla haitarilla, kuin antaa joku perinteinen sija mistä Lukko tulisi taistelemaan. Lähtökohtaisesti pidän kyllä Lukkoa suorana pudotuspelijoukkueena, kun rosteri on paperilla sen verran vahva, mutta omat epäilykset iskevät Lämsään sen verran lujaa, että saattaa säälitkin olla hyvin mahdollisia Raumalla. Edes Lämsän en usko olevan niin lapanen, että pudottaisi Lukon kokonaan ulos pudotuspeleistä.

Todennäköistä on kuitenkin vaikeahko syyskausi. Tärkeintä kuitenkin Lukon kannalta olisi, että peli kehittyisi kevään mennessä, mitä ei kahteen viime kauteen ole tapahtunut.

Ennakkoon Lukkoa parempina joukkueina näen tällä hetkellä tamperelaiset, Pelicansin sekä IFK:n
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tuossa kun on paljon nähty eri jengien sentterikalustoa niin mitäs ovat palstalaiset KalPan nelikosta mieltä?

Rissanen-Räsänen-O.Kapanen-Lantta

Tässä pienet tiedot/perustelut, miksi mielestäni KalPan sentteristö on aika käressä (laiturit sit paljon perässä)

1. Jaakko Rissanen. KalPa kasvatti ja teki henk.koht. piste-ennätyksen viime kaudella. Monesti parjattu loukkaantumisista, mutta 57 peliä ja 50pistettä on kovaa valuuttaa. Vieläkun saisi piirun verran lisää maalintekohalukkuutta.
2. Aapeli Räsänen Pohjois-Ameriikasta Suomeen palannut sentteri on pelannut KalPassa nyt jo 3 kautta. 23p 35p 37p. Erinomainen aloittaja ja 2-suunnan-sentteri noin muutenkin. Pistepotentiaalia imo vielä enempään, jos saisi tasaisuutta otteisiin lisää.
3. Oliver Kapanen viime vuonna isosti Liigaan sisään, tulokkaiden pistepörssin 2. U20 joukkueen kapteeni. Vilkas jalkainen kuten Kapaset yleensä ovat. Vuoden vanhempi, vuoden vahvempi.
4. Jaakko Lantta Mestiksessä hyviä pisteitä paukuttanut pelaaja. Hakenut Liigassa paikkaa/rooliaan. Tuli viime kaudella todella ennakkoluulottomasti sisään. Ajokoira, taklaa, härnää mutta pystyy myös pisteiden tekoon. Nykyisen nopeamman pelitemmon täydellinen 4. sentteri. Oli hyvässä rytmissä, kunnes aivotärähdys katkaisi kauden. Palasi poffeihin, mutta kunto ei ollut enää entisellään.

Ei mene toki sinne ihan terävimpään kärkeen, mutta kyllä tuon nelikon varaan on imo kiva lähteä peliä rakentamaan. Etenkin kun on vielä nuita laituri/senttereitä esim. Mäenpään Juuson (34pistettä viime kaudella) johdolla.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Tuossa kun on paljon nähty eri jengien sentterikalustoa niin mitäs ovat palstalaiset KalPan nelikosta mieltä?

Rissanen-Räsänen-O.Kapanen-Lantta

Tässä pienet tiedot/perustelut, miksi mielestäni KalPan sentteristö on aika käressä (laiturit sit paljon perässä)

1. Jaakko Rissanen. KalPa kasvatti ja teki henk.koht. piste-ennätyksen viime kaudella. Monesti parjattu loukkaantumisista, mutta 57 peliä ja 50pistettä on kovaa valuuttaa. Vieläkun saisi piirun verran lisää maalintekohalukkuutta.
2. Aapeli Räsänen Pohjois-Ameriikasta Suomeen palannut sentteri on pelannut KalPassa nyt jo 3 kautta. 23p 35p 37p. Erinomainen aloittaja ja 2-suunnan-sentteri noin muutenkin. Pistepotentiaalia imo vielä enempään, jos saisi tasaisuutta otteisiin lisää.
3. Oliver Kapanen viime vuonna isosti Liigaan sisään, tulokkaiden pistepörssin 2. U20 joukkueen kapteeni. Vilkas jalkainen kuten Kapaset yleensä ovat. Vuoden vanhempi, vuoden vahvempi.
4. Jaakko Lantta Mestiksessä hyviä pisteitä paukuttanut pelaaja. Hakenut Liigassa paikkaa/rooliaan. Tuli viime kaudella todella ennakkoluulottomasti sisään. Ajokoira, taklaa, härnää mutta pystyy myös pisteiden tekoon. Nykyisen nopeamman pelitemmon täydellinen 4. sentteri. Oli hyvässä rytmissä, kunnes aivotärähdys katkaisi kauden. Palasi poffeihin, mutta kunto ei ollut enää entisellään.

Ei mene toki sinne ihan terävimpään kärkeen, mutta kyllä tuon nelikon varaan on imo kiva lähteä peliä rakentamaan. Etenkin kun on vielä nuita laituri/senttereitä esim. Mäenpään Juuson (34pistettä viime kaudella) johdolla.
Moni jengi jää lähtökohtaisesti KalPan taakse sentteriosastossa. Koska kyseessä KalPa, niin varmasti moni myös aliarvioi tuon sentteristön. Kun katselen muilta osilta vahvan JYPin sentteritilannetta, niin kyllä tässä ennen kauden alkua ainakin on selkeää kateutta sentteristön osalta naapurin suuntaan. Kalpassa ollaan tilanteessa, jossa suurin piirtein tiedetään mitä saadaan sentteristöstä irti. JYPissä ollaan toivotaan-toivotaan tilanteessa.

Muutenkin Kalpan pelaajisto on kiinnostava, joten omaan silmään suurin kysymysmerkki taitaa olla valmennus. Eikä sekään niin, että nykyinen valmennus olisi mitenkään huono, mutta Miettinen mittasi mielestäni joukkueesta aina aikalailla maksimipotentiaalin irti (joku voisi jopa puolipilkallisesti sanoa, että sai ylisuorittamaan vuosi vuodelta). Pystyykö Karjalainen samaan? Ainakin hänellä on käsissään pykälän valmiimpi joukkue...
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Moni jengi jää lähtökohtaisesti KalPan taakse sentteriosastossa. Koska kyseessä KalPa, niin varmasti moni myös aliarvioi tuon sentteristön. Kun katselen muilta osilta vahvan JYPin sentteritilannetta, niin kyllä tässä ennen kauden alkua ainakin on selkeää kateutta sentteristön osalta naapurin suuntaan. Kalpassa ollaan tilanteessa, jossa suurin piirtein tiedetään mitä saadaan sentteristöstä irti. JYPissä ollaan toivotaan-toivotaan tilanteessa.

Muutenkin Kalpan pelaajisto on kiinnostava, joten omaan silmään suurin kysymysmerkki taitaa olla valmennus. Eikä sekään niin, että nykyinen valmennus olisi mitenkään huono, mutta Miettinen mittasi mielestäni joukkueesta aina aikalailla maksimipotentiaalin irti (joku voisi jopa puolipilkallisesti sanoa, että sai ylisuorittamaan vuosi vuodelta). Pystyykö Karjalainen samaan? Ainakin hänellä on käsissään pykälän valmiimpi joukkue...

KalPa oli pelillisesti huomattavasti parempi vastus kun vaikkapa Ilves. Jos sen sarjan katsoo kuka vaan jälkikäteen, niin kyllä oli KalPa kova. Siinä sarjassa oli vaade ihan äärimmillään
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuossa kun on paljon nähty eri jengien sentterikalustoa niin mitäs ovat palstalaiset KalPan nelikosta mieltä?

Rissanen-Räsänen-O.Kapanen-Lantta

Tässä pienet tiedot/perustelut, miksi mielestäni KalPan sentteristö on aika käressä (laiturit sit paljon perässä)

1. Jaakko Rissanen. KalPa kasvatti ja teki henk.koht. piste-ennätyksen viime kaudella. Monesti parjattu loukkaantumisista, mutta 57 peliä ja 50pistettä on kovaa valuuttaa. Vieläkun saisi piirun verran lisää maalintekohalukkuutta.
2. Aapeli Räsänen Pohjois-Ameriikasta Suomeen palannut sentteri on pelannut KalPassa nyt jo 3 kautta. 23p 35p 37p. Erinomainen aloittaja ja 2-suunnan-sentteri noin muutenkin. Pistepotentiaalia imo vielä enempään, jos saisi tasaisuutta otteisiin lisää.
3. Oliver Kapanen viime vuonna isosti Liigaan sisään, tulokkaiden pistepörssin 2. U20 joukkueen kapteeni. Vilkas jalkainen kuten Kapaset yleensä ovat. Vuoden vanhempi, vuoden vahvempi.
4. Jaakko Lantta Mestiksessä hyviä pisteitä paukuttanut pelaaja. Hakenut Liigassa paikkaa/rooliaan. Tuli viime kaudella todella ennakkoluulottomasti sisään. Ajokoira, taklaa, härnää mutta pystyy myös pisteiden tekoon. Nykyisen nopeamman pelitemmon täydellinen 4. sentteri. Oli hyvässä rytmissä, kunnes aivotärähdys katkaisi kauden. Palasi poffeihin, mutta kunto ei ollut enää entisellään.

Ei mene toki sinne ihan terävimpään kärkeen, mutta kyllä tuon nelikon varaan on imo kiva lähteä peliä rakentamaan. Etenkin kun on vielä nuita laituri/senttereitä esim. Mäenpään Juuson (34pistettä viime kaudella) johdolla.
Näistä kun 1-2 ja 4 jatkavat viime kauden tasollaan ja 3 jatkaa samaa kehitystä, niin sentterien osalta kyllä TOP-3.
 

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voi hyvin olla jopa Liigan paras sentteriosasto! TOP 3 vähintään. Tosiaan viime kauden KALPA oli kolmanneksi paras joukkue Tapparan ja Pelicansin jälkeen... Mutta selkeästi Ilvestä parempi!
Nyt vaihtuu valmennus, mikä on aina ?... Mutta muuten ihan TOP 6 joukkue liigaan
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lukkokin nyt sitten eilisen jälkeen täysin valmis.

Nyman-Pa.Westerholm-Po.Westerholm
Burke-Mattila-Repo
Fontaine-Krannila-Tieksola
Ikonen-Kainulainen-Suni/Ylitalo/Nieminen

Almari-Stenqvist
Reunanen-Brook
Piipponen-Ervasti
Abt

Lebedeff
Harvey

Onko ensimmäinen joukkue joka ns. valmis tulevaan kauteen?
 
Viimeksi muokattu:
L

luigitar

Lukkokin nyt sitten eilisen jälkeen täysin valmis.

Nyman-Pa.Westerholm-Po.Westerholm
Burke-Mattila-Repo
Fontaine-Krannila-Tieksola
Ikonen-Kainulainen-Suni/Ylitalo/Nieminen

Almari-Stenqvist
Reunanen-Brook
Piipponen-Ervasti
Korkka

Lebedeff
Harvey

Onko ensimmäinen joukkue joka ns. valmis tulevaan kauteen?

Sport ilmeisesti ainut, joka on teidän ohessa lmoittanut olevansa valmis.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Tosiaan viime kauden KALPA oli kolmanneksi paras joukkue Tapparan ja Pelicansin jälkeen... Mutta selkeästi Ilvestä parempi!
Tämä nyt on ihan puuta heinää. IFK tosin olisi voittanut Pelicansin, jos olisimme kohdanneet.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Lukkokin nyt sitten eilisen jälkeen täysin valmis.

Nyman-Pa.Westerholm-Po.Westerholm
Burke-Mattila-Repo
Fontaine-Krannila-Tieksola
Ikonen-Kainulainen-Suni/Ylitalo/Nieminen

Almari-Stenqvist
Reunanen-Brook
Piipponen-Ervasti
Korkka

Lebedeff
Harvey

Ei ole ehkä Liigan ensi kauden nimekkäimpiä nippuja mutta varmasti yllätysvalmis. Stenkkuun itsellä on kova luotto, että tulee olemaan pakkien pistepörssin kärkinnimiä +35 pisteellään.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lukkokin nyt sitten eilisen jälkeen täysin valmis.

Nyman-Pa.Westerholm-Po.Westerholm
Burke-Mattila-Repo
Fontaine-Krannila-Tieksola
Ikonen-Kainulainen-Suni/Ylitalo/Nieminen

Almari-Stenqvist
Reunanen-Brook
Piipponen-Ervasti
Korkka

Lebedeff
Harvey

Onko ensimmäinen joukkue joka ns. valmis tulevaan kauteen?
JYP ollut jo kauan valmis.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ässät myös eilisen myötä, käsittääkseni.
Näin juuri.. kun eilen Heimosalmen myötä Ässien viimeinen pakkihaku ratkesi niin ilmoitettiinkin, että Ässät ei ole tällä haavaa aktiivisesti pelaajamarkkinoilla. Pelaajabudjetti ei ole tapissa (siis mitä ilmeisimminkään ei ole), mutta pelaajia on määrällisesti huomattavan paljon, joten on ihan loogistakin aloittaa harjoituspelit tasan näillä miehillä. Siinähän sitten saa osviittaa tarvitaanko vielä yksi hyökkääjä vaiko ei..
 

Lukko8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukkokin nyt sitten eilisen jälkeen täysin valmis.

Nyman-Pa.Westerholm-Po.Westerholm
Burke-Mattila-Repo
Fontaine-Krannila-Tieksola
Ikonen-Kainulainen-Suni/Ylitalo/Nieminen

Almari-Stenqvist
Reunanen-Brook
Piipponen-Ervasti
Korkka

Lebedeff
Harvey

Onko ensimmäinen joukkue joka ns. valmis tulevaan kauteen?
Kyllä Abt Korkan edelle sentään menee.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
On mielenkiintoista miten suuri osa näkee Tapparan valmentajanvaihdoksen riskinä eikä mahdollisuutena. Tietysti olihan Tapola/Rautakorpi duo ihan lyömätön ja loppui mestaruuteen, mutta alkoiko olla jo vähän ummehtunut? Nyt saadaan tilalle ihan hervottoman kova nimi. Potentiaalisin valmentaja Euroopasta NHL:ään. Löytyy seurajoukkuekokemusta, löytyy maajoukkuekokemusta. Ollut myös ison veden takana imemässä oppia. Tämä on hänelle se ”The Paikka” kohti NHL:ää. Jos olisin Torso ja Grönborg tulisi Kärppiin, niin saisi ehdottomasti lisäpisteitä siitä, että hänellä ei ole varaa flopata urallaan.

Varmasti tulee olemaan kipukohtia ja sopeutumisongelmia kauden aikana, mutta en epäile hetkeäkään etteikö Tappara ja Grönborg selvittäisi niitä. Lähtökohtaisesti kyseessä on yksi Eurooppalaisen jääkiekkoilun huippuvalmentajista sekä huippuseuroista.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
On mielenkiintoista miten suuri osa näkee Tapparan valmentajanvaihdoksen riskinä eikä mahdollisuutena. Tietysti olihan Tapola/Rautakorpi duo ihan lyömätön ja loppui mestaruuteen, mutta alkoiko olla jo vähän ummehtunut? Nyt saadaan tilalle ihan hervottoman kova nimi. Potentiaalisin valmentaja Euroopasta NHL:ään. Löytyy seurajoukkuekokemusta, löytyy maajoukkuekokemusta. Ollut myös ison veden takana imemässä oppia. Tämä on hänelle se ”The Paikka” kohti NHL:ää. Jos olisin Torso ja Grönborg tulisi Kärppiin, niin saisi ehdottomasti lisäpisteitä siitä, että hänellä ei ole varaa flopata urallaan.

Varmasti tulee olemaan kipukohtia ja sopeutumisongelmia kauden aikana, mutta en epäile hetkeäkään etteikö Tappara ja Grönborg selvittäisi niitä. Lähtökohtaisesti kyseessä on yksi Eurooppalaisen jääkiekkoilun huippuvalmentajista sekä huippuseuroista.
Nojaa, eikö tuo ole aika itsestään selvää.

Montako mestaruutta hän on voittanut seuratasolla?

Montako mestaruutta hänen edeltäjät ovat voittaneet seuratasolla?

En tiedä miten tuota ei näe enemmän uhkana kuin mahdollisuutena kun edeltäjällä on tuplamestaruus alla mutta toki jos arvostaa korkeammalle mediaseksikkään nimen kuin mestaruudet niin siinä tapauksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös