Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 055 804
  • 5 041

Betonimylly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
5. HPK 33,5p
HPK tekee paluun puolivälieräjoukkueeksi. Pikkarainen on osoittanut juuri oikeanlaiseksi isännäksi Hämeenlinnaan. Mies johdatti viime kaudella HPK:n runkosarjassa puolivälierien porteille. Karu viimeisen kierroksen kohtalo näytti kuitenkin sormella säälipaikkaa ja sieltä lopulta kesälomaa. Nyt Pikkarainen saa vetää projektia eteenpäin ja kauden alusta asti. Uskompa, että siitä tulee hyvä. HPK nojaa laadukkaan valmennuksen lisäksi loistavaan maalivahtipelaamiseen ja hyvään puolustukseen. Epävarmuustekijät löytyvät hyökkäyksestä.

Hyökkäys 6,5p
Hyökkäys on HPK:n Akilleen kantapää. Toki Pikkarainen nykii siitä varmasti kaiken mahdollisen irti. Keskikaista on HPK:lla surkea. Ei ole ykkössentteriä, eikä edes kakkossentteriä, vaan muutama kolmos -ja nelossentteri. Ei vakuuta nelikko M.Järvinen, Mustonen, Tretteness, Toivola. Höh!

Laitureiden kärkiosaamisesta vastaa hulppea Joly. Moses ja Pihlström koettavat tukea, mutta saa nähdä, mille tasolle enää vertyvät. Nenonen on takuuvarma suorittaja, muttei ihan kärkitasoa. Potentiaalinen Liukas yrittää nousta uudessa seurassa uudelle tasolle. Siihen se hyökkäyksellinen osaaminen sitten jää. Alaketjuihin löytyy raikkautta kera Kiljusen ja Janatuisen. Kapea ja heikko tuo HPK:n hyökkäys kuitenkin on. Arvioin sen sarjassa jaetulle 11. sijalle yhdessä SaiPan ja Pelicansin kanssa.

Puolustus 8p
HPK:lla on hyvä puolustus. Ei Liigan kärkitasoa, mutta riittävä, jotta Pikkarainen voi sapluunaansa menestyksekkäästi toteuttaa. Arvioin puolustuksen sarjassa jaetulle viidennelle sijalle yhdessä HIFK:n ja Lukon kanssa. Puolustuksen ykkösnimi on ehdottomasti paluumuuttaja, huikea kansainvälisen tason tähti, Juuso Hietanen. Olen niin iloinen, että häneen paluunsa Hämeenlinnaan on vihdoin totta. Arttu Pelli on toinen vastuuhenkilö HPK:n puolustuksen kiekollisessa osaamisessa. Ihan huikean viime kauden Pelli tykitti ensimmäisellä Hämeenlinnan kaudellaan, eli 60o 12+18=30p (+15). Todella, todella kova kaveri. Kiekkovarma, pehmeä käsistään ja taidokas luistelija.

Ossi Ikonen ja Ronny Ahonen tuovat kelvollista rutiinia. Romuluisen Karjalaisen toivon pääsevän uudelle kovalle tasolle palattuaan Hämeenlinnaan. Jykevä isäntä. Minä tykkään. NHL-varattu Nurmi kamppailee sitten Tapparasta tullen Pärssisen kanssa kutospakin ja seiskapakin paikasta. Nurmi lähtökohtaisesti pari askelta edellä. Yhtäkaikki, puolustuksen materiaali on kapea, joskin kärkiosaamisen suhteen timanttia.

Maalivahdit 10p
Maalivahtiosasto HPK:lla on täyttä timanttia. Arvioin sen selvästi jopa koko sarjan parhaaksi. Kaksi ykkösmaalivahtia, joten ei huolta tällä saralla. On mielenkiintoista seurata, mitä Rajaniemi pistää pöytään hyvin organisoidun viisikkopuolustuksen takana ja vieläpä niin, että pääsee pelaamaan aina henkisesti ja fyysisesti raikkaana, ilman ylikuormitusta. Lebedeff pelasi viime vuonna meikäläisen sydämeen. Vain 21 peliä, mutta huikealla tasolla torjuntaprosentin yltyessä 93:een. Huhhhuhuh!

Valmennus 9p
Pikkarainen oli nuorempana ammattitaitoinen, mutta räväkkä. Nykyään hän on entistä ammattitaitoisempi, muttei enää niin räväkkä, vaan ennemmin vakaa ja jykevä. Elämänkokemus ja metsäiset hiihtoladut tapaavat tasoittaa ihmisen teräviä särmiä, niin kävi Pikkaraisellekin ja hyvä niin. Arvostan Pikkareisen nykyään niin kovaan porukkaan kuin Virta ja Rautakorpi sekä NHL-tasoinen valmentajalupaus Olli Jokinen.
Erittäin hyvää ja asiantuntevaa analyysiä, kiitos siitä! Hyökkäys on helppo allekirjoittaa, sentteristö ei hurraahuutoja aiheuta. Järvinen on ihan ok sentteri liigaan mutta ei pitäisi olla top 6 sijaa tavoittelevan joukkueen ykkössentteri. Varsinkin kun seuraavat sentterit on Mustonen ja Trettenes. Toivola on kelpo nelonen. Laitureista Mosekselta vaaditaan tehoja, muuten jää liikaa Jolyn varaan.

Puolustus on mielestäni ennakkoon laadukkaimpia pitkään aikaan. Nurmi ei taistele kutospakin paikasta vaan on jopa selkeä top 4 puolustaja. Oli erittäin hyvä läpi koko viime kauden ja uskon parantavan vielä entisestään. Viime kaudellakin pelasi ajoittain melko suuria minuutteja. Harmi että kisat menivät sairastelun takia vihkoon.

Pikkaraisen osalta mielenkiintoista nähdä mitä tulee. Viime kauden nousu oli ehdottomasti kova temppu, mutta silti ehkä eväät hiukan loppuivat runkosarjan lopussa. Mielestäni peli ei juuri kevättä kohti kehittynyt vaan tietynlainen hurmos ja tiivis puolustus toivat pisteitä. Nyt on pidempi valmistuminen takana, kovat on odotukset.

Joukkue on viime kautta parempi, jopa aika paljonkin. Mutta niin on muutkin vahvistuneet. Sääleihin hyvät saumat, top6 vaatii jo useammalla rintamalla nappisuorituksen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä tuo TPS-arvio piirun verran huumorin puolelle meni. Hyökkäyksestä sanotaan, että Skalicky on yksinäisenä kärjessä, vaikka top 6 tason pelaajia löytyy neloskentästä asti. Pyyhtiälle ja Intoselle et tuntunut antavan läheskään yhtä paljon arvostusta kuin Rafkinille ja kumppaneille.
Tarkoitat ilmeisesti minun TPS-arvioita? En oikein nyt tunnista kirjoitustani tästä palautteesta. Kirjoitin Intosen ja Pyyhtiän olevan super-lahjakkuuksia, joita kohtaan odotukset ovat kovat. Hyökkäyksen arvosana oli kahdeksan ja puolustuksen arvosana oli yhdeksän. Näen varmasti tuon Tepsin puolustuksen potentiaalin määrän ja laadun positiivisemmassa sävyssä kuin monet.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Harvemmin 21v, 20v ja 18v jättää kauden aikana ottamatta kehitysharppausta. Rafkin aloittaa kolmannen liigakautensa ja kaksi muuta toisensa. Kivihalme on liigan eliittipakki, Anttalainen tulee pelaamaan EHT:a ensi kaudella ja Arell on liigan top 5 puolustava puolustaja. Reservistä löytyy vielä Allen kuka ollut harjoituskaudella huikea, superlupaus Kiviharju ja Tuomisto tulee olemaan liigatasolla erittäin kova ja muodostaa Kivihalmeen kanssa erinomaisen pakkiparin.

Näistä täysillä värilaseilla kirjoitetuista viesteistä tulee aina vähän myötähäpeä.

Kivihalme on varmasti Liigan eliittipakki hyökkäyspäähän, mutta kokonaisvaltaisesti ei kyllä ainakaan viime visiitin perusteella sitä ole. Ei voi hyvällä tahdollakaan laittaa samaan koriin esimerkiksi Jokipakan kanssa.

Anttalaisen viimekauden alku oli säkenöivän hyvä. EHT-kutsu olisi tullut postiin, mutta meni taklaamaan itsensä telakalle. Jos jatkaa siitä mihin jäi, niin kyseessä on todella laadukas yleispakki. Toivottavasti myös yltää sinne.

Arell on mielestäni viiden parhaan joukossa kun puhutaan puolustavista puolustajista. Raamikas, fyysinen ja nopea. Välillä tekee aivopieruja merkkauksessa, mutta se onkin lähes ainoa hänen ”heikkous”.

Treenipelien perusteella Tuomistolla näen olevan eniten petrattavaa kauden alkuun. Tuomistosta puhuttaessa jonakin erittäin kovana treenipelien perusteella on lähes naurettavaa. Mielestäni Roni Allen on pelannut paremmin mitä Tuomisto. Ylivoimalla Tuomistolta ei ole nähty minkäänlaista dominointia, vaan toimii lähes pelkästään syöttölautana.

Summa summarum. Tepsillä on laadukas pakisto takana, mutta kaukana Tapparasta, Kärpistä tai Ilveksestä. On siellä Lukon, Hifkin ja kavereiden kanssa seuraavassa korissa.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No huhhuh. Tasan kaksi varmaa Liigatason puolustajaa, muut luokkaa toivotaan toivotaan. Kyllä esimerkiksi Hifk, Lukko, HPK, Jukurit ja SaiPa menevät omissa papereissa selvästi edelle puolustuksen laadussa, Kärpistä, Ilveksestä ja Tapparasta puhumattakaan.

Jäi nyt mietityttämään ketkä ovat ne varmat liigatason puolustajat? Kivihalme, Anttalainen, Arell vai Rafkin?
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Jäi nyt mietityttämään ketkä ovat ne varmat liigatason puolustajat? Kivihalme, Anttalainen, Arell vai Rafkin?
Mielestäni Kivihalme on suht varma tekijä. Arell kokenut SHL-jyrä, ja pärjää myös liigassa. Anttalainen ja Rafkin vasta kypsymässä. Suunta on kuitenkin selkeästi ylöspäin.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Mielestäni Kivihalme on suht varma tekijä. Arell kokenut SHL-jyrä, ja pärjää myös liigassa. Anttalainen ja Rafkin vasta kypsymässä. Suunta on kuitenkin selkeästi ylöspäin.

Anttalainen voi olla vasta kypsymässä, mutta Liigapelaaja on takuuvarmasti. Eniten mietityttää itseäni, että pääseekö viimekauden alun moodiin takaisin. Silloin on meinaan todella laadukas puolustaja kyseessä ja ihan EHT-kamaa. Vielä on aikaista tuohon, mutta Liigapeluri Anttalainen on.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Anttalainen voi olla vasta kypsymässä, mutta Liigapelaaja on takuuvarmasti. Eniten mietityttää itseäni, että pääseekö viimekauden alun moodiin takaisin. Silloin on meinaan todella laadukas puolustaja kyseessä ja ihan EHT-kamaa. Vielä on aikaista tuohon, mutta Liigapeluri Anttalainen on.
Samoin Rafkin on liigapeluri ja osoittautunut vieläpä hyväksi sellaiseksi. Anttalaisen ja Rafkinin kohdalla kyse on siitä, kuinka paljon he kehittyvät ensi kaudella. Helppo ennakoida kehitystä tulevaksi.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni Kivihalme on suht varma tekijä. Arell kokenut SHL-jyrä, ja pärjää myös liigassa. Anttalainen ja Rafkin vasta kypsymässä. Suunta on kuitenkin selkeästi ylöspäin.

Rafkin kyllä mutta Anttalaisen suoritustaso ja ennenkaikkea tasaisuus on selvästi edellä. Jos TPS oli viime kaudella alkusyksyn paras joukkue niin Anttalainen oli myös meidän paras pakki. Railo Raksilan jäässä pilasi kuitenkin lähes koko kauden.

Kivihalme, Arell, Anttalainen. Siinä aika selkeä kärkikolmikko Tepsin puolustuksesta. Tuomisto saanut treenipeleissä paljon vastuuta mutta ei mitään ihmeitä vielä ole esittänyt. Kokonaisuudessaan Tepsin pakisto kyllä vakuuttanut harjoituspeleissä ja näyttänyt yllättävän hyvältä. Hyvin liikkuva ja pelirohkea pakisto. Todella nuori ja kokematon kuitenkin.

Laituriosasto Tepsillä potentiaalinen mutta siihen liittyy myös riskitekijänsä. Skalicky oikeastaan ainoa ns. Varma kortti. Pyyhtiä taisi olla pudotuspelit mukaan lukien viime kaudella liigan paras maalintekijä mutta pystyykö suorittamaan kun nyt oikeasti odotetaan tulosta? Tammela, Korpikoski? Pysyvätkö ehjänä? Kosmachuk on näyttänyt että osaa laukoa mutta miten pärjää kun ruvetaan tosissaan kamppailemaan? Rech vaikuttaa ihan pelimieheltä mutta en odota mitään ilotulitusta. Terveenä ollessaan monipuolinen ja hyvin roolitettu laituriosasto kuitenkin.

Sentteriosasto tässä kohtaa vielä pienoinen kysymysmerkki.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Railo Raksilan jäässä pilasi kuitenkin lähes koko kauden.
Samoja mietteitä on minulla kuin viestissäsi. Lainaamaani kohtaa pikkaisen kommentoin. Katsomosta perin läheltä tilanteen nähneenä voin sanoa, että Anttalainen pelasi tilanteen hurlumhei -tyylin ja oli hakemassa kovalla vauhdilla ylikovaa taklausta. En tiedä, oliko railoa, mutta yli-innostusta ainakin oli ja huonosti meni. Tuosta oppi mukaan.
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Samoin Rafkin on liigapeluri ja osoittautunut vieläpä hyväksi sellaiseksi. Anttalaisen ja Rafkinin kohdalla kyse on siitä, kuinka paljon he kehittyvät ensi kaudella. Helppo ennakoida kehitystä tulevaksi.
Voihan Rafkinilla olla potentiaalin katto lähellä jo.
Eikö kauden alun voimasuhteista puhuttaessa pitäisi ottaa nykytaso painotukseen.
Superjunnut on eriasia.
Kaikissa joukkueissa on potentiaalia, pitäisikö tämä vaikka pisteyttää???

Mut hyviä arvioita, tykkään käyttää näitä uhkapeleissä:)
Tietenkin teen omat korjaukset, mut pohja todella laadukas.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Giallorossi
Samoja mietteitä on minulla kuin viestissäsi. Lainaamaani kohtaa pikkaisen kommentoin. Katsomosta perin läheltä tilanteen nähneenä voin sanoa, että Anttalainen pelasi tilanteen hurlumhei -tyylin ja oli hakemassa kovalla vauhdilla ylikovaa taklausta. En tiedä, oliko railoa, mutta yli-innostusta ainakin oli ja huonosti meni. Tuosta oppi mukaan.
Juuri näin, kyllä ihan omaa koohotusta itsensä teloi. Anttalainen on kyllä mielenkiintoinen tapaus juuri tästä syystä, kun on oikeasti todella hyvä pakki, viimekauden Tepsin ykkösparin mies ja on vauhtia, voimaa ja ihan kelpo veto, mutta sitten tulee näitä ylilyöntejä. Jos joku jää alle niin tulee kakkua, jos ajaa ohi niin kausi saattaa päättyä.

Ylläoleva on siis aiempien kausien osalta, kovasti toivon, että tällä kaudella kasvua ja olisi se "EHT-pakki", mutta ilman perseilyä. Aika näyttää.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Samoja mietteitä on minulla kuin viestissäsi. Lainaamaani kohtaa pikkaisen kommentoin. Katsomosta perin läheltä tilanteen nähneenä voin sanoa, että Anttalainen pelasi tilanteen hurlumhei -tyylin ja oli hakemassa kovalla vauhdilla ylikovaa taklausta. En tiedä, oliko railoa, mutta yli-innostusta ainakin oli ja huonosti meni. Tuosta oppi mukaan.

Muistan myös tuon tilanteen hyvin. Olihan siinä pientä höntyilyä lievästi sanottuna. Anttalainen itse sanoi kuitenkin että luistin tökkäsi railoon ja tunsi että samantien jotain meni rikki. Yhtä kaikki. Olisi varmasti voinut välttää tuon pelaamalla tilanteen fiksummin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voihan Rafkinilla olla potentiaalin katto lähellä jo.
Eikö kauden alun voimasuhteista puhuttaessa pitäisi ottaa nykytaso painotukseen.
Superjunnut on eriasia.
Kaikissa joukkueissa on potentiaalia, pitäisikö tämä vaikka pisteyttää???
Kyllä liigajoukkueita arvioitaessa on pakko ottaa huomioon potentiaali ja tulevaisuus. Pelkkä nykytason huomioiminen ei riitä. Joka vuosi uusia pelaajia puskee läpi. Toki se on sitten taitolaji, miten hyvin näissä potentiaalien arvioinneissa onnistuu. Tepsin puolustuksen näen erittäin potentiaalisena niin kyvykkyyden kuin laajuuden suhteen. Sen vuoksi olen antanut sille suuren painoarvon. Saa nähdä, kuinka osuu.
 

ilves61

Jäsen
Jäi nyt mietityttämään ketkä ovat ne varmat liigatason puolustajat? Kivihalme, Anttalainen, Arell vai Rafkin?
Kivihalme ja Arell. Anttalaisesta itsestä jäänyt kuva vain hyödyttömänä koohottajana, mutta en toki muista mieheltä kuin muutaman ottelun playoffeista. Rafkin varmaan myös Liigapeluri, mutta potentiaaliin hänessäkin nojataan aika vahvasti.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kivihalme ja Arell. Anttalaisesta itsestä jäänyt kuva vain hyödyttömänä koohottajana, mutta en toki muista mieheltä kuin muutaman ottelun playoffeista. Rafkin varmaan myös Liigapeluri, mutta potentiaaliin hänessäkin nojataan aika vahvasti.

Eli siellä mentiin aika mututuntumalla. Anttalainen oli viime kaudella Tepsin paras puolustaja, kunnes Raksilan jää lopetti Anttalaisen kauden. En myöskään ymmärrä miten Rafkinissa nojataan potentiaaliin kun on pelannut jo kaksi kautta isossa roolissa hopeajoukkueissa.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Arell kokenut SHL-jyrä, ja pärjää myös liigassa.
Melkoinen understatement sanoa, että Arell pärjää liigassa. Oli viime kaudella aivan huikean hyvä. Taidettiin jossain Jatkoajan uutisessakin mainita, kun puhuttiin liigan parhaista puolustajista kaudella 2021-2022. Tätä ei tietenkään näe liigapörssistä tai tekstiteeveestä, joten esimerkiksi @SJK10 on vaikeuksia tätä huomata. Voi pistää viisi puolustaja nimeä jotka mukamas puolustavat paremmin kuin Arell, niin minä sitten ammun ne alas seuraavassa vastauksessani.
 

Coutinho

Jäsen
Voi pistää viisi puolustaja nimeä jotka mukamas puolustavat paremmin kuin Arell, niin minä sitten ammun ne alas seuraavassa vastauksessani.
En tiedä onko parempia kuin Arell, mutta tuon kategorian perusteella valitsisin nämä omaan joukkueeseen ennen Arellia: Mikael Seppälä, Atte Ohtamaa, Juuso Hietanen, Jyrki Jokipakka ja Melart.

Nässen, Masin, Parikka, Rundblad sitten samassa kerhossa minusta.

Edit. Virhe
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Melkoinen understatement sanoa, että Arell pärjää liigassa. Oli viime kaudella aivan huikean hyvä. Taidettiin jossain Jatkoajan uutisessakin mainita, kun puhuttiin liigan parhaista puolustajista kaudella 2021-2022. Tätä ei tietenkään näe liigapörssistä tai tekstiteeveestä, joten esimerkiksi @SJK10 on vaikeuksia tätä huomata. Voi pistää viisi puolustaja nimeä jotka mukamas puolustavat paremmin kuin Arell, niin minä sitten ammun ne alas seuraavassa vastauksessani.

Atte Ohtamaa
Jyrki Jokipakka
Ilari Melart
Mikael Seppälä
Veli-Matti Vittasmäki
Tommi Kivistö

Tuohon listaan ei mitenkään kuulu Niklas Arell. Vaikka siinä on jo kuusi nimeä viiden sijaan. Minun listallani tulee sitten näiden tähtipelaajien jälkeen seuraavassa kategoriassa jossa siitäkin löytyy vielä kyllä EHT-tason kaveria.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
4. TPS 34,5p
Reilu kaksi vuotta sitten TPS:n rikkaat pääomistajat Kodisoja ja Paananen pohtivat kuumeisesti, miten TPS nostetaan seuraavalle tasolle. Fiksut miehet tekivät fiksun päätöksen ja palkkasivat seurajohtoon ammattitaitoa. Kai Koskisen palkkaaminen hallituksen puheenjohtajaksi on ollut todennäköisesti paras päätös Kodisojalta ja Paanaselta, jonka ovat TPS:n eteen tehneet. Kaksi kautta Kaitsu on Tepsissä ollut ja molemmilla kerroilla TPS on pelannut finaaleissa. Kaitsun arvo mitataan kuitenkin pitkässä juoksussa ja isossa kuvassa. Tuo juoksu etenee vääjäämättä kohti dynastiaa. Tälläkin kaudella TPS kamppailee mitaleista. Viiden vuoden sisään aukeaa hunajapurkki oikein kunnolla.
Rauli Uraman palkkaaminen urheilutoimen johtajaksi vuoden 2019 lopulla oli myös fiksu liike Tepsin johdolta. Kavereiden kanssa puhuttiinkin silloin, että taitaa turkulaisten korpivaellus päättyä lähivuosina. Uramalla on järjettömän monipuolinen kokemus suomalaisesta huippujääkiekosta.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Samoja mietteitä on minulla kuin viestissäsi. Lainaamaani kohtaa pikkaisen kommentoin. Katsomosta perin läheltä tilanteen nähneenä voin sanoa, että Anttalainen pelasi tilanteen hurlumhei -tyylin ja oli hakemassa kovalla vauhdilla ylikovaa taklausta. En tiedä, oliko railoa, mutta yli-innostusta ainakin oli ja huonosti meni. Tuosta oppi mukaan.

Myönnetään nyt se, että olin aika tukevassa tuiskussa tuossa ottelussa, mutta katsomosta perin läheltä tilanteen nähneenä voin sanoa, että Anttalainen ei pelannut tilannetta hurlumhei -tyyliin eikä ei ollut hakemassa kovalla vauhdilla ylikovaa taklausta. Mutta kai sitten olit vielä tuhdimmassa humalassa kuin allekirjoittanut.

Tässä vielä video, josta voidaan todeta minun olevan oikeassa.

Jos ei muuta, niin päätetään keskustelu tähän.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Rauli Uraman palkkaaminen urheilutoimen johtajaksi vuoden 2019 lopulla oli myös fiksu liike Tepsin johdolta. Kavereiden kanssa puhuttiinkin silloin, että taitaa turkulaisten korpivaellus päättyä lähivuosina. Uramalla on järjettömän monipuolinen kokemus suomalaisesta huippujääkiekosta.
Urama on kyllä kehittynyt kovasti. Armeija-aikana oli tyhmä kuin saapas.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
En tiedä onko parempia kuin Arell, mutta tuon kategorian perusteella valitsisin nämä omaan joukkueeseen ennen Arellia: Mikael Seppälä, Atte Ohtamaa, Juuso Hietanen, Jyrki Jokipakka ja Melart.

Nässen, Masin, Parikka, Rundblad sitten samassa kerhossa minusta.

Edit. Virhe
Niklas Lundgren kuuluu näihin listoihin ehdottomasti. Menee puolustavana puolustajana Nässeninkin edelle.
 
Viimeksi muokattu:

blikzt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Omaan päähän erikoistuvien puolustajien arvioinnissa tuntuu esiintyvän sama ilmiö kuin nelosketjun pelaajien kohdalla, eli joka joukkueesta löytyy omien fanien mukaan ne parhaat osaajat. Sikäli toki ymmärrettävää kun puhutaan roolista, jossa onnistumista ei pysty lukemaan suoraan tilastoista.

Pakko silti omasta subjektiivisuudesta huolimatta nostaa tässä yhteydessä liian harvoin esille tuleva pelaaja omasta joukkueesta eli Johan Motin. HIFK:ssa neljän kauden aikana 222 runkosarjapeliä plus/miinuksen näyttäessä +57, peliajassa mitattuna myös joukkuuen tukipilareita koko tuon ajan. Ei mässäile pisteillä hänkään, mutta hoitaa roolinsa erinomaisesti isompien parrasvalojen ulkopuolella. Pidän Arellia hyvin samankaltaisena ja -tasoisena pelaajna mutta muistuksena vaan, että tämän roolin top5:een on aika paljon tunkua.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Omaan päähän erikoistuvien puolustajien arvioinnissa tuntuu esiintyvän sama ilmiö kuin nelosketjun pelaajien kohdalla, eli joka joukkueesta löytyy omien fanien mukaan ne parhaat osaajat. Sikäli toki ymmärrettävää kun puhutaan roolista, jossa onnistumista ei pysty lukemaan suoraan tilastoista.
Ylivoimaisesti paras pelaaja puolustavien puolustajien listalla olisi KooKoon paitaa kaksi vuotta kantanut Henrik Forsberg.

Forsberg ei ylittänyt kertaakaan keskiviivaa noiden kahden kauden aikana, eikä yhtään maalia mennyt omiin hänen jäällä ollessaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös