Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 042 475
  • 5 041

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No jaa. Eikös Kärpät vahvistunut merkittävästi pelaajarintamalla pleijarien alla?
Niillä pelimiehillä ei tee mitään siinä kohtaa ku peli on sekaisin kuin seinäkello ja sitä Kärpät oli. Marjamäki laittoi PAPPin jossain määrin kuntoon ja suoraan vaan puolustus edellä peleihin, se toimi niin hyvin kun oli mahdollista. En näe hankinnoilla olleen niin suurta vaikutusta.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Tässä lienee yksi etu, jolla Tappara voisi voittaa runkosarjan. Tapparalla tuskin tulee olemaan samanlaisia käynnistysvaikeuksia kuin Kärpillä. Ei siis olisi ihme, jos 10 ottelun jälkeen Tappara olisi Kärppien edellä. Onneksemme runkosarja kestää kuitenkin 60 ottelua.
Muistetaan, että Tapparalla tuntuu olevan aina omat kasvukipunsa kauden alussa ja sitten keväällä se on se konemainen peto joka jyskyttää vastustamattomasti kohti finaaleja. Silti, jos jonkun puolesta pitäisi lyödä vetoa runkosarjan voiton osalta, niin se menisi Kärpille. Pleijarit on vain sitten asia erikseen ja ihan uusi maailma.
 

ilves61

Jäsen
Maalivahdista olen lukemani perusteella pikkaisen erimieltä kuin sinä.
Jep, en Bartosakista tiedä muuta kuin sen, mitä noista syytteistä olen lukenut, en ole pahemmin perehtynyt asiaan. Niistä ei kovin hyvää kuvaa miehestä saa.

Mutta tosiaan kirjoitin "ilmeisesti", koska en tietenkään voi olla varma siitä, millainen mies oikeasti on.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Enkä saa millään Marjamäkeä Tapolaa paremmaksi. Marjamäellä heikkoja KHL kausia takana ja viimeisestä liigakaudesta monta kautta aikaa. Tapola ehdottoman paras valmentaja tällähetkellä. Eipä Ahokas, Rautakorpi tai Virta kauas tästä jää.

Niin, Marjamäki pärjää vain resurssiylivoimalla. Kukapa ei pärjäisi.

Tapola pystyy tuomaan kannut kotiin 3.suurimmalla budjetilla. Ja enää resurssiylivoima ei sijaitse Oulussa. Etelämpää löytyy samaan pystyviä organisaatioita, jotka eivät perseile kuten HIFK.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
KalPan asetan viimeiseksi pitkälti siksi, että Kuopiossa on koko sarjan heikoin päävalmentaja.
Mikä tekee Miettisestä sarjan huonoimman päävalmentajan? 3kautta KalPassa, yksi top10, yksi top6 ja yhden kerran ulos poffeista. Mielestäni ihan realistinen ja odotusarvon mukaiset suoritteet KalPan budjetilla. Upside KalPan pelissä on Miettisen alaisuudeessa ollut todella korkea kun miettii millaista peli on ollut parhaillaan, pahin puute on tasaisuus ja sen löytyessä KalPa on varma top10 jengi! Muutenkaan en voi mitenkään allekirjoittaa että KalPa olisi selvästi Liigan huonoin jengi, ei siihen ole mitään perusteita.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joo on kyllä nyt viimeistään kannattaa tämä johtopäätös vetää, johan tuo liigassa kerkes 2 kautta uran alussa Bluesia valmentaa eikä edes mestaruutta tuonut.. aivan hupiukko

Niin, ei ole tehnyt ihmeitä Espoossa, ei Jokereissa, eikä maajoukkueessa, kun ei ole ollut resurssiylivoimaa.

Mutta Oulun vuosinaan teki. Sillon oli varaa heitellä 200k hintaisia pelaajia pleijareissa vilttiin ja kaikkea. Jotkut valmentajat on näitä, jotka sen hommaan osaa viedä loppuun, etenkin kun taustalla häärii Juha Junnon kaltainen hahmo. On myös paljon niitä, jotka jatkuvasti epäonnistuvat näissä tilanteissa (katso: HIFK).

Sitten on niitä, kuten Jukka Jalonen, Pennanen tai Tapola, jotka onnistuvat voittamaan ei_parhailla resursseilla.

Aikasemmin Marjamäki oli Mike Babcockin copy-cap, kiva olisi kuulla ketä on nyt NHL:stä apinoitu. Tähän Kärppien uuteen avauspelaamiseen viitaten.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eli ennen keikkaa tuuttaan sitten kuitenkin ennakkovaroituksesta poiketen yhden joukkueen ulos.

15. KalPa
Olen pettynyt.
Olit kuitenkin koko Jukurien liigahistorian ajan varannut jumbopaikan aina Jukureille ja vaikka kertaakaan et ole osunut veikkauksessasi oikeaan, niin jotenkin sitä taas odotti.. No, ehkä tämänkin ison pettymyksen yli pääsee.

Ei vaan, hienoa että jaksat tehdät ennakkoanalyysejä. Onhan näitä kiva lukea. Hyvää viihdettä alkavaan kauteen, jota tällä palstalla niin kovasti odotetaan. ISO Kiitos jo etukäteen.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun näiden osalta ei ole pudotuspelikohtaamisia, on vaikea tehdä vertailua millään muullakaan kuin niillä peleillä, joissa valmentajat ovat kohdanneet.

Runkosarjakohtaamisissa Myrrä taitaa viedä muuten siltä ajalta, kun on ollut Ilveksen peräsimessä, Tapolaa kuin mätää kukkoa?
Lucky you! Tämän ”paikallisten mestaruuden” voimalla naapurijoukkueen väki jaksaa uskoa tulevaan. Ja hyvä että jaksaa. Muuten paikallisfinaalien toteutus olisi entistä hankalampaa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minä luulen, että aika on kypsä sille omallekin voimasuhde-ennakolle. Tässä kesän edetessä olen oikeastaan jaksanut itsekin hössöttää ainoastaan kolmesta joukkueesta, joten yritän nyt tuoda lihaa muidenkin joukkueiden ympärille. Uskallan epäillä tosin, että analyysini muutamasta joukkueesta ovat hieman vääriä, koska joidenkin joukkueiden rosteriin ei ole edes tullut kunnolla tutustuttua. Ennakoin nyt vaan voimasuhteita runkosarjan osalta - playoff-ennakot sitten aikanaan.

1. Kärpät
Ihmettelen, jos Kärpät ei voita runkosarjaa. Yksi tärkein elementti Kärpillä on se, että organisaatio saa hyvää selkänojaa viime kauden sekoilusta. Jollakin tavalla Kärpistä aistii kaikilla eri tasoilla sen, että organisaatio on vähän häpeissään siitä, miten he ovat tässä viimeiset kaudet suorittaneet. Joskus päästääkseen eteenpäin täytyy ottaa steppejä taaksepäin - ja Kärpät näyttää ottaneen parikin isoa steppia takaisinpäin. Taustalle on tuotu Kukkonen, jolla vaikuttaisi riittävän kompetenssi auttamaan Kärppiä myös muutoin. Marjamäki tietää, mihin tulee ja miten siitä jotakin syntyy. Rosteri on kunnossa ja varmasti kesällä on keskitytty oikeisiin asioihin, joten Kärpät lienee vaarallinen heti syksyllä.

2. Tappara
Mestaruuskauden runko on säilynyt kiitos strategisen älykkyyden ja viime kauden luoton. Tapparan mestaruusjoukkue ei hajonnut lainkaan sellaisiin palasiin kuin esim. Lukon pari kautta sitten, joten jatkumolle on olemassa tilausta. Rosteri on kunnossa ja todennäköisesti myös valmiutta on erilaisiin reagointeihin kesken kauden. Itse asiassa, jos itse peilailen Tapparaa viime kauden aloittaneeseen ryhmään niin pitäisin tätä nippua hitusen kovempana jopa, mutta samalla on huomioitava, etteivät kilpailijatkaan ole maanneet laakereillaan. Tapparan runkosarjan voiton haaveet kaatanee kuitenkin se, ettei Tapparan DNA:ssa ole koskaan ollut viitettä tasaisesta 60 ottelun runkosarjasta. Todennäköisesti kone yskii tutulla tavalla syksyllä ja fanina menee taas hermot, mutta se on se hinta, jonka jokainen tapparalainen on jo tottunut maksamaan hymystä joskus myöhemmin.

3. Ilves
Vahvistuksia suhteessa viime kauteen on saatu hereille, joten mitään suoranaista viitettä romahduksesta ei ole. Erityisesti Ilves on saanut lisättyä alakertaansa äijämäisyyttä, joten siinä suhteessa mahdollisuus on oikeastaan runkosarjassakin ihan mihin tahansa. Ilveksen uhkakuvaksi laitan sentteristön, joka mielestäni ei ole yhtään sitä, mitä se on kahdella muulla tässä top 3:ssa. Toinen iso uhkakuva liittyy Ilveksen valmennukseen: Myrrän pelitapa näytti viime keväänä surkealta suhteessa TPS:n ja jopa siipirikkoinen Kärppä sai Ilveksen vaikeuksiin. Oppia on tultava - ja toisin kuin monet ehkä ajattelevat niin ihan yhtä vaihdetta vääntämällä Ilveksen kiekosta ei muodostukaan sellaista, mitä ehkä fanit ajattelevat. Haapala on Ilveksessä se dynamo, joka voi muuttaa montaa asiaa, mutta häneen liittyy myös riskejä. Tiedän, että Ilvestä minulla on tapana kroonisesti aliarvioida ja voin siihen syyllistyä nytkin - romanttisimmat fanit eivät hyväksy edes sitä, että vertailee Tapparan prosessia Ilveksen prosessiin. Kuitenkin siitä 2017 mestaruuden voittaneesta, hyvin kiekottomasta pelitavasta Tapparalla kesti muutos nykyiseen pelitapaan sellaisen viisi vuotta. Se vaatii nappionnistumista, että Ilveksen vauhtikiekosta matkustetaan kiekolliseen dominanssiin kaudessa, enkä usko sen onnistuvan nytkään.

4. JYP
Rautakorpi saapui Jyväskylään adjutantteineen - Rautakorpi tunnetusti herättää kärkkäitä ajatuksia suuntaan ja toiseen. Yksi asia kuitenkin on suhteellisen varmasti totta: Rautakorpi ei valmenna ilman työkaluja. Näinpä Jyväskylässä on tuttuun tapaan Rautakorven edessä avautunut lompakon nyörit ja valmennuksen lisäksi Rautakorvelle on kiikutettu kasa varsin kilpailukykyisiä työkaluja jokaiselle pelipaikalle. JYPissä käydään ensi kaudella kovaa kilpailua pelipaikoista, mutta ennen kaikkea urheilullisuus palaa taloon. Kukaan ei pääse helpolla ja järjestys tulee näkymään alkukaudesta käynnistymisvaikeutena, mutta kauden edetessä JYPin traktori alkaa puskuttamaan kohti parempia sijoituksia. Jyväskylässä löytyy nyt kärkiyksilöt, mutta myös vaadittava laajuus sekä vahva viha viime kaudesta ja parista muustakin kaudesta. Jos JYP ei ole top 6 joukkue niin se on kyllä ihme.

5. TPS
Jotkut ovat ehdottaneet yllä mainittua JYPiä kauden mustaksi hevoseksi, mutta minä uin tässä vastavirtaan ja väitän, että musta hevonen on itse asiassa TPS. TPS on kaikilla mittareilla rosteristaan heikentynyt viime kaudesta, mutta samaan aikaan tuntuu, että aina TPS kuitenkin pääsee yllättämään. Viime kaudella TPS keskittyi hankkimaan pisteitä silloin, kun Tappara päätti vedellä syvähorrosta. Ahokas näytti viimeistään viime kaudella, että hän on valmentaja, joka pystyy menestymään myös Liigassa, jos aiemman KooKoo visiitin jälkeen tästä oli vielä epäselvyyttä. Vaikka rosteri ei ole merkittävästi parantunut suhteessa muihin kilpailijoihin niin tarkalla pelaamisella, viime kauden pelitavan jalostamisella sekä pienellä tuurilla TPS pystyy pitämään itsensä kiinni hyvässä kilpailussa.

6. Lukko
Vaikka Virtanen tuntuu olevan monen hampaissa niin Lukko oli viime kaudella mainettaan parempi ja hän selvisi mestaruuten jälkitunnelmissa aika hyvin. Lukko kamppaili playoffeissa hyvin Tapparaa vastaan, joten jäänyt siitä vahvasti mieleen. Mitään varsinaista merkittävää hajoamista ei joukkueessa ole ja taustalla häärii edelleenkin tasonsa osoittanut urheilujohtaja. Rosterissa Lukko jää kuitenkin erityisesti top 4:stä mielestäni ikävän selvästi jälkeen, mutta kaiken onnistuessa en usko, että kenelläkään on liian helppoja pisteitä tiedossa Raumalta.

7. HIFK
Viime kaudella IFK:lla oli mielestäni rosterin puolesta melkoinen momentum päällä, mutta Peltosen ensimmäisen kausi ei tuottanut oikein juurikaan sitä, mitä odotusarvot antoivat. IFK on lähtenyt kesän siirtomarkkinoille maltillisemmin ja ilmeisesti tavoitteena on pitkäjänteisemmin saada IFK vakiokävijäksi tuonne aivan Liigan kärkeen. Tällä kaudella IFK kuitenkin kaikin puolin näyttää tyytyvän jonkinlaiseen kyttääjään rooliin - melkoinen määrä kärkiyksilöitä on vaihtanut maisemaa. IFK on kuitenkin aina IFK, joten heillä on vaihteluvälin sisällä mahdollisuus oikeastaan melkein mihin tahansa. Kovan taistelun IFK saa silti tehdä, että suoraan pudotuspelipaikkaan saa näppinsä uudestaan kiinni.

8. HPK
HPK on mielestäni vahvistunut selvästi suhteessa aiempaan - ja erityisen tärkeä on se, että Pikkarainen pääsee nyt huseeraamaan HPK:n kanssa koko kauden. Viime kaudella HPK pelasi todella vakuuttavasti sitä ehkä kusipäisempää lätkää, jossa pidettiin vastustaja todella vähäisissä maaleissa ja painettiin itse tuhatta ja sataa. Pikkuisen ulospuhalluksen maku jäi siitä playoff-sarjasta, koska HPK olisi mielestäni ansainnut enemmänkin tekemisellään. Erityisesti muutamat profiilihankinnat tuovat kaivattua nostetta, mutta samalla Liigan kokonaistaso on kasvanut, joten viime kaudesta pieni parannus ei riitäkään enää yhtä hyvään sijoitukseen.

9. KooKoo
Heillä lienee Liigan mittapuulla aivan huippuvalmennus, joka osoitti kykynsä yllättää jo viime kaudella. Menetyksiä rosteriin on kuitenkin tullut, jonka vuoksi on vaikea nähdä, että KooKoo pystyisi tuonne kärkeen itseään enää hilaamaan.Hyvällä syyskaudella voivat pelata itsensä asemaan, jossa saavat pidettyä asemansa sinne keväälle saakka pudotuspelien puolella. KooKoon tilanteen ennakoiminen on mielestäni melkein haastavinta, koska heiltä lähti paljon pelaajia, mutta mielenkiintoisia pelaajia tuli myös tilalle.

10. Jukurit
Nähdäkseni viime kauden huippusuoritus ei enää toistamiseen toistu Mikkelissä. En usko, että suoritustaso Mikkelissä varsinaisesti laskee, mutta jonkin verran viime kauden huippusuoritukseen myötävaikutti se tosiasia, että peli oli syksyllä aika sekaista myös Mikkelissä. Tämä sekaisuus aiheutti sen, että jonkinlaisia aliarviointejakin sattui ja Jukurit sai hieman hups vahingossa kerättyä pisteitä. Jukurien kohtalona on toisen kauden kuolettavaksi todettu kierre: vastustajat tunnistavat paremmin joukkueen potentiaalin, joten he suhtautuvat peliin myös tarvittavalla kunnioituksella. Jokisen suoritus viime kaudella oli aivan huippua, mutta kokemattomuus tuli julmasti näkyviin keväällä, kun KooKoo kampesi Jukurit pois jatkosta. Kärkiyksilön ja kapteenin menettäminen ei ainakaan tulevaa työsarkaa helpota.

11. KalPa
KalPa on Miettisen alaisuudessa heilahdellut pahasti - välillä ylös ja välillä alas. Miettinen on kuitenkin vannonut perinteisen kuopiolaisen kiekon nimiin ja KalPa on edelleen kiekollisena hyvin vaarallinen joukkue. KalPa voi hypätä mukaan playoffeihin, mutta myös vieraissa täytyy pystyä joskus jotain voittamaan. Nimilista on nähdäkseni entistä köykäisempi suhteessa aiempaan ja erityisesti JYP on tunkeutunut samaan lohkoon hakemaan parempaa asetelmaa itselleen. KalPa on hankalassa tilanteessa, joten vaikea nähdä, että edes huippusuoritus riittää playoff-junaan.

12. Ässät
Karri Kivi palasi pitkän sapattinsa jälkeen sinne, mistä kaikki hyvä alkoi. Ässät on onnistunut hakemaan pari huippuhankintaa vapailta markkinoilta - Joensuu ja JMJ olisivat todennäköisesti kelvanneet muuallekin kuin Ässiin. Ikävä kyllä paperilla erityisesti puolustus näyttää niin kevyeltä, ettei Ässillä mielestäni ole realistia mahdollisuuksia kuin rakennella jonkinlaista tulevaisuuden kivijalkaa. Porissa on mennyt niin moni asia viime vuosina ohisektoriin, että toivoisi asiaan parannusta, mutta mitään viitteitä paremmasta ei vieläkään ole. Ainoa epävarma asia on porilaisuus, joka voi yllättää, kun sitä vähiten odottaa.

13. SaiPa
Huippuvalmentaja? Kyllä on. Onko muuta? Ei oikeastaan ole. SaiPaa käy toisinaan jopa sääliksi, koska niin vaikea sen on omassa ympyrässään kilpailla. SaiPa ei pääse oikein kilpailemaan kunnolla parhaimmista tekijöistä monen asian summana, mutta samalla sen oma tuotantokaan pelaajissa ei ole sitä parasta A-luokkaa. Virran imussa on saatu muutamia profiilipelaajia ja Virran projekti etenee varmasti, mutten vielä ensi kauttakaan näe sellaisena, josta SaiPa kaivelee jackpottia. Tiukkaa tulee olemaan päästä edes katsomaan playoffeja ja vaatii sen, että syksyllä yksikään turha piste ei tipahda matkasta.

14. Pelicans
Lahdessakin on tehty jo vuosia hyvää työtä, mutta pienen seuran arki ei ole aina niin ihanaa. Päävalmentaja tekee määrätietoisesti omaa projektiaan, mutta raha ja vetovoima eivät ole seuran puolella. Viime kaudella sentään ehkä Liigan yleistason ollessa matala Pelicans vaikutti hyvältä, mutta nyt se on kyllä jo täysin muiden varassa. Puolustus ei ole Liigatasoa eikä oikeastaan hyökkäyskään - varsinkaan, kun molemmista osastoista parhaat ovat poissa riveistä. Larmin myyminen kesken viime kauden on pelottava oire asioista, jotka vaikeuttavat Pelicansin nousua edes playoffeihin.

15. Sport
Organisaation koko urheilustrategia on hukassa. Sportin touhuissa ei ole ollut oikeastaan mitään punaista lankaa moneen vuoteen ja ikäväkseni totean, että sama jatkuu. Organisaation vakuuttavin osa on Dufvan armeija, jolla voi vielä venyä jonkinlaiseen suoritteeseen, mutta viime kauden hajuton, mauton ja tyylitön Sport lienee se todellisuus. Dufva ei ole osoittanut minkäänlaista kykyä uusiutua valmentajana eivätkä Sportin pelaajamateriaalin palasetkaan hurraahuutoja aiheuta juuri missään.

Bonusveikkaukset:
Venäjän aloittaman hyökkäyssodan aiheuttama markkinahäiriö tuo myös valmentajia tyrkylle, jotka vaanivat erityisesti pohjalla olevia joukkueita. Ari-Pekka Selin on mielenkiintoinen, nimekäs valmentaja, jolla on viime aikoina ollut vaikeuksia löytää itsensä näköinen paikka Liigassa. Osoittanut kuitenkin osaamistaan maajoukkueesta Jalosen katveessa. Selinin oleminen markkinoilla ei tarkoita pohjalla pyöriville erityisesti Sportille, Pelicansille eikä KalPalle mitään hyvää. Bonuskorttini on se, että Sport antaa kauden ensimmäiset lähtöpassit Dufvalle ja A-P Selin korvaa hänet ennen marraskuun alkua.
 

Nigi

Jäsen
Vielä yksi tulee.

14. Ässät 27p
Surullista on asettaa perinteinen Ässät näin alas, mutta eipä tässä muuta voi. Sijoitukseen vaikuttaa kovasti se, että puolustus on sanalla sanoin surkea. Toivottavasti sinne on tulossa vahvistuksia. Tällöin Ässien mahdollisuudet nousevat kummasti. Hyökkäys ja valmennus Ässillä on ihan mukavissa kantimissa.

Hyökkäys 7,5p
Arvioin Ässien hyökkäyksen jopa niinkin korkealle kuin jaetulle seitsemännelle sijalle. Tässä arviossa olen luottanut siihen, että kookas yhdysvaltalainen sentteri Will Graber on tekijämies. Aivan hurjat pisteet ECHL:ssä ja vahvaa tuloksen tekemistä myös yliopistosarjassa. Jotenkin on tosi luottavainen olo hänen suhteensa. Jos Graber toimii, ei Ässien homma jää senttereistä kiinni, sillä pikkujättiläinen Barach jatkaa. Liigaan palaava Jan-Mikael Järvinen antaa taustatukea ja Appelgren on luotettava nelossentteri.

Laidoilla Talaja, Joensuu, Rohdin ja Ruuttu ovat kelpo laatua. Mielenkiintoista on seurata, miten isolla kauhalla nuoret iskevät soppaan. Erholz ja Viitala nyt ainakin valmiudessa.

Puolustus 5p
Ässien puolustuksen arvioin sarjan heikoimmaksi. Toivottavasti se ei tuollaiseksi jää, kun Liiga alkaa. Sevänen on hyvä peruspakki tähän sarjaan, vai joko ylennetään hyväksi yleispakiksi? Heimosalmi pulppuaa lahjakkuutta, mutta entäpä sitten muut? Matinpalo, Määttä, Laakso ja siitä sitten vain taso jatkuu heikompana.

Maalivahdit 6,5p
Arvioin Ässien maalivahtiosaston sarjan heikoimmaksi. Liiga on täynnänsä laadukkaita kotimaisia ja ulkomaisia maalivahteja, eikä Ruotsista noin vain laskevalla käyrällä tulla loistamaan Suomeen. Frölundassa kakkosmaalivahti, eikä statsit enää pariin vuoteen ole olleet kovinkaan kovat, varsinkin, kun huomioidaan Frölundan joukkue siinä edessä. Lasukin varmaan syönyt muutaman kiekon per kausi. Saapa nähdä, kuinka Rubin onnistuu. Se voi pian lahjakas Rasmus Korhonen napata ykkösmaalivahdin paikan.

Valmennus 8p
Arvioin Kiven jaetulle sijalle 9. Kiven huikean korkea aallonharja oli ja meni. Mies on ollut aina henkisesti pehmeä. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten höpöksi homma meni Ilveksessä ennen potkuja, mutta yhtä kaikki, laadukas liigavalmentaja ja toivottavasti pystyy tekemään uuden tulemisen. Tällä hetkellä kuitenkin sivuraiteilla. Jos saavuttaa joukkueen täydellisen luottamuksen ja pystyy pitämään fokuksen ja egonsa kasassa, voi onnistuakin.

Ihan hyvää settiä Ässistä, hyvä Torso. Muutamia vastauksia sinulle (huom. värilasein):

Hyökkäykselle olet antanut jopa korkeamman arvosanan mitä itse antaisin. Tasaista laatua löytyy kolmeen kenttään, mutta kärki ei ole kovinkaan terävä. Huhuissa on pyörinyt vielä yhden laiturin hankinta, mutta saattaa olla ettei kauden alkaessa tule enää Ässille sinne vahvistusta.

Puolustukseen tulossa vielä pari pakkia, nykyisellään puolustus on kelvoton Liigaan. Selvästi Liigan heikoin pakisto tällä hetkellä, mutta saas nähdä millaisia pelaajia sinne vielä tulee. Heimosalmen ja Määtän kehityksen varassa on myös kohtuullisen paljon. Määttä noista kahdesta ottikin isoja steppejä viimekauden aikana, toivottavasti sama tahti jatkuu ensikaudellakin.

Veskareista olen kanssasi eri mieltä. Korhonen on toki katsomaton kortti liigatasolla (pari peliä pelannut), mutta myös muualta löytyy vastaavia kakkosveskareita. KalPa, SaiPa, HIFK ja JYP tulivat nopeasti mieleen. Rubin taas on pelannut kolme kautta tandemina yhdessä Ruotsin sarjan parhaista organisaatioista. Näistä kausista tilastot ovat heikoimmat viime kaudelta, mutta Rubin on vielä kohtuu nuori (26v), joten en ole kovinkaan huolissani tuosta laskevasta käyrästä. Arvioisin Ässien veskariosaston keskikastiin, heikoimpana tässä osiossa omalla listallani on HIFK.

Kunhan loput hankinnat osuvat kohdalleen, niin itseltäni löytyy luottoa että Ässät pelaa itsensä ainakin kympin joukkoon. :)

Kokonaisuudessaan oikein hyvä kirjoitus, joten kiitos siitä.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niillä pelimiehillä ei tee mitään siinä kohtaa ku peli on sekaisin kuin seinäkello ja sitä Kärpät oli.
Mikkola valmensi kyllä Kärppien 5-5-pelaamisen melkoiseen solmuun, mutta erikoistilanteissa, niin yv kuin av, Kärpät oli koko kauden hyvä. Liekö sitten pelaajien tai apuvalmentajien ansiota, vai oliko noilta osin Mikkolan parempaa osaamista. Joka tapauksessa antaa tietysti paljon paremman pohjan pärjätä "tappamalla" peli tasakentällisin, jos itsellä on erikoistilanteissa etu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Dev

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei vaan, hienoa että jaksat tehdät ennakkoanalyysejä. Onhan näitä kiva lukea. Hyvää viihdettä alkavaan kauteen, jota tällä palstalla niin kovasti odotetaan. ISO Kiitos jo etukäteen.
Kiitos palautteesta. Tuntuu hyvältä. Huomenna jatkuu.
***
Trio Niskalaukaus oli loistava!
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Naurahdin. No joo, onko Kärpillä tällä kaudella resurssiylivoima?
Kirjoitustesi perusteella on varsin vankka ylivoima. Jokaisella pelipaikalla ja valmennuksessa. Oletko unohtanut kirjoituksesi?

Esitin muuten tuolla ketjun ensimmäisten kommenttien joukossa valistuneen arvioni, että mihin tämä keskustelu tulee johtamaan. Valitettavasti olin oikeassa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kirjoitustesi perusteella on varsin vankka ylivoima. Jokaisella pelipaikalla ja valmennuksessa. Oletko unohtanut kirjoituksesi?
Kysyin @Henkka nimimerkin näkemystä siihen, onko Kärpillä tällä kaudella resurssiylivoima, koska resurssiylivoima on hänen mukaansa tarkoittanut Marjamäen valmennuksessa menestystä. Kysyin, koska kiinnostaa. Minä uskon, että Kärpillä voi hyvinkin olla isoin budjetti.

Naurahduksen aiheutti väite siitä, että kuka vain voi valmentaa resursseiltaan ylivoimaisen joukkueen menestykseen. No, kuten olemme urheilun historiassa lukuisia kertoja saaneet todistaa, @Henkka nimimerkin väite on tässä suhteessa epätosi.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Kuinka monta kultamitalia Suomen maajoukkueella olisi, jos päävalmentaja saisi joukkueen pelaamaan sillä omalla tasolla? Ei siis yhtään huonommin mutta ei yhtään paremmin kuin paperilla oleva taso vaatisi. Marjamäen alaisuudessa Leijonat sijoittui suurin piirtein sille sijalle, mihin paperilla sen pitäisikin. Tämä on se syy miksi Marjamäki epäonnistui. Ei Leijonissa mennä tekemään sitä perussuoritusta, vaan materiaalista pitää ottaa enemmän irti kuin paperi vaatii.

Pidän siis Tapolaa yleisesti ottaen hyvänä päävalmentajana.
Mulla meni nyt vähän tämän viestin pointti ohitse. Mun mielestä Tapola otti tuon kauden joukkueesta enemmän irti kuin siitä paperilla oli otettavissa.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Riita poikki ja voita väliin. Tapola: enemmän mestaruuksia kuin Marjamäellä = parempi kuin Marjamäki. Pidän silti Marjamäkeä yleisesti ottaen hyvänä päävalmentajana.

That said, tämän kauden voimasuhteista puhuttaessa Jypinkylästä kajahtaa. Ihan järkyttävän kova laituriosasto, kanadalaiset sentterit, laadukas ykkösmoke ja Liigan kovin puolustaja. Unohtamatta mestarivalmentajaa ja sanavalmista pullonviskelijää kaukalon laidalta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
13. KooKoo 28p
KooKoo on pelannut kolmen viime vuoden aikana itsensä täysveriseksi liigajoukkueeksi. Runkosarjan sijoitukset 5, 8 ja 9. Kun tuohon lisätään viime kauden välieräpaikka, voidaan sanoa KooKoon suorittaneen resursseihin nähden erinomaisesti. Tälle kaudelle ennakoin jäämistä pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkue ei vain ole tarpeeksi hyvä materiaaliltaan ja varsinkin hyökkäys on jäämässä todella heikoksi.

Hyökkäys 5p
Hyökkäyksen materiaali on arvioni mukaan koko sarjan heikoin. En tiedä, onko sinne tarkoitus hakea vielä vahvistuksia, mutta toivotaan niin. Hyökkäyksessä on kaksi tuikkivaa tähteä, eli ikitaistelija Liedes ja superlaukauksen omaava Antonen. Muutoin kotimaiset pelaajat ovat tasapaksua alemman keskitason porukkaa. Paljon jää siis kolmen ruotsalaisen vahvistuksen varaan. Epävarmuustekijät ovat suuria. Andersson ja Molin tulevat SHL:n alaketjuista ja Ottosson Allsvenskanista. Varsinkin Ottossonia on mukava seurata ja katsoa siirtyvätkö kovat tehot Ruotsin toiselta tasolta Liigaan. Ennen ehkä, mutta nykyisessä aiempaa kovemmassa Liigassa voi käydä kylmät.

Puolustus 6,5p
KooKoon puolustuksen asetan jaetulle 12. sijalle. Puolustuksen tueksi ja turvaksi on hankittu sekä fyysisesti että henkisesti vahva peruspakki Stefan Warg. Warg on ollut stabiili puolustaja Ruotsin pääsarjassa ja jopa kipparoinut kahdella kaudella Örebrossa. Kiekollisen pelin sydämeksi KooKoo hankki ECHL:ssä tehoilleen Charles-Edouard D'Astousin. Hänen onnistuminen on elintärkeää KooKoon kannalta. Peukut pystyyn. Yliespakki Oskari Manninen on varmaa laatua. Hänestä olen pitänyt aina. Laadukas liigapakki. Muutoin KooKoon puolustus koostuu muiden joukkueiden ylijäämämiehistä. Tuosta joukosta Teräväiseltä voi odottaa läpimurtokautta.

Maalivahdit 8,5
Kookoolla on laadukas maalivahtiduo. Arvioin sen jaetulle 3.sijalle koko sarjassa. Malik pelasi huikean tulokaskauden ja sai palkinnoksi NHL-varauksen viidenneltä varauskierrokselta, kuitenkin kaukaa Leinosen ja Kokon takaa. Malik ottanee entistä selvemmin ykkösmaalivahdin paikan ja kokenut Setänen joutuu enemmän varamaalivahdin ja mentorin rooliin. Kova kaksikko!

Valmennus 8p
Arvostan todella paljon KooKoon päävalmentajaa Olli Saloa. Liigan valmennuksen kovasta tasosta kertoo se, että asetan hänet vasta jaetulle 9. sijalle. Salo tuli viime kaudeksi Ahokkaan suuriin saappaisiin ja yllätti minut täysin. KooKoon viisikkona puolustaminen oli niin tiivistä ja jämäkkää, että sen olisi voinut kuvitella on organisoineen jonkun kokeneemman ketun, kuten vaikka Rautakorven. Erityisesti kumarran kuitenkin KooKoon suoritukselle pudotuspeleissä. Ei romahda Salo paineiden alla.

Apuvalmentajissa on tapahtunut mielenkiintoisia muutoksia. KooKoo koki pettymyksen, kun arvostettu fysiikka -ja videovalmentaja Jukka Aho palasi Kärppiin. Toisaalta aiemmin Tapparassa kokemuksia imenyt velmu Janne Grönvall palaa vuoden tauon jälkeen valmennuspuuhiin.
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Hyökkäys 5p
Hyökkäyksen materiaali on arvioni mukaan koko sarjan heikoin. En tiedä, onko sinne tarkoitus hakea vielä vahvistuksia, mutta toivotaan niin. Hyökkäyksessä on kaksi tuikkivaa tähteä, eli ikitaistelija Liedes ja superlaukauksen omaava Antonen. Muutoin kotimaiset pelaajat ovat tasapaksua alemman keskitason porukkaa. Paljon jää siis kolmen ruotsalaisen vahvistuksen varaan. Epävarmuustekijät ovat suuria. Andersson ja Molin tulevat SHL:n alaketjuista ja Ottosson Allsvenskanista. Varsinkin Ottossonia on mukava seurata ja katsoa siirtyvätkö kovat tehot Ruotsin toiselta tasolta Liigaan. Ennen ehkä, mutta nykyisessä aiempaa kovemmassa Liigassa voi käydä kylmät.
Hienoa päästä taas lukemaan ajatuksella kirjoitettuja arvioita muista joukkueista! Nostan hattua, että jaksat tämän taas tehdä!

Melkoisen kovan eron olet saanut Ässien ja KooKoon hyökkäyksen välille (2,5 arvosanaa). Vaikeaa on nähdä, että tuo Ässien hyvinkin tasapaksu hyökkäys olisi noin paljon edellä. Sentterit ovat ehkä hitusen paremmat, mutta Kookoon laituriosasto kestää kyllä täysin vertailun Ässien vastaavaan, vaikka Joensuu onkin iso nimi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Melkoisen kovan eron olet saanut Ässien ja KooKoon hyökkäyksen välille (2,5 arvosanaa). Vaikeaa on nähdä, että tuo Ässien hyvinkin tasapaksu hyökkäys olisi noin paljon edellä. Sentterit ovat ehkä hitusen paremmat, mutta Kookoon laituriosasto kestää kyllä täysin vertailun Ässien vastaavaan, vaikka Joensuu onkin iso nimi.
Ässien hyökkäyksen suhteen otin tietoisen riskin ja ymmärrän hyvin, että Ässien hyökkäyksen asettaminen noin korkealle voi aiheuttaa ihmetystä. Luotan kovin tuohon heidän keskikaistaan ja Graberin suhteen menen isolla riskillä ja perstuntumalla. Kun kaikea ei ole pystynyt seuraamaan, on pakko välillä kuulla tuota sisäistä intuitiota. Yhtäkaikki, minä näin myös Ässien laituriosaston parempana kuin KooKoolla. Minusta Ässien hyökkäys ei ole tasapaksu, vaan päinvastoin, minusta se on hyvin roolitettu. Toki ykkösketjun laitaan kaipailen enemmän taitoa.
 

Nigi

Jäsen
Ässien hyökkäyksen suhteen otin tietoisen riskin ja ymmärrän hyvin, että Ässien hyökkäyksen asettaminen noin korkealle voi aiheuttaa ihmetystä. Luotan kovin tuohon heidän keskikaistaan ja Graberin suhteen menen isolla riskillä ja perstuntumalla. Kun kaikea ei ole pystynyt seuraamaan, on pakko välillä kuulla tuota sisäistä intuitiota. Yhtäkaikki, minä näin myös Ässien laituriosaston parempana kuin KooKoolla. Minusta Ässien hyökkäys ei ole tasapaksu, vaan päinvastoin, minusta se on hyvin roolitettu. Toki ykkösketjun laitaan kaipailen enemmän taitoa.

Ainakin pitsiturnauksessa Ässät kokeilee Barachia laidassa. Yksi sentterinpaikka (3. ketjusta) meni ensimmäisessä pelissä Myllymaalle.

Ominaisuuksiltaan Barach voi sopia laitaan oikein hyvin. Nopea, sähäkkä ja tarkka rannelaukaus. Aloituksissa ja puolustuspään puolustuspelissä oli vaikeuksia sentterin paikalla viimekaudella.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien hyökkäyksen suhteen otin tietoisen riskin ja ymmärrän hyvin, että Ässien hyökkäyksen asettaminen noin korkealle voi aiheuttaa ihmetystä. Luotan kovin tuohon heidän keskikaistaan ja Graberin suhteen menen isolla riskillä ja perstuntumalla. Kun kaikea ei ole pystynyt seuraamaan, on pakko välillä kuulla tuota sisäistä intuitiota. Yhtäkaikki, minä näin myös Ässien laituriosaston parempana kuin KooKoolla. Minusta Ässien hyökkäys ei ole tasapaksu, vaan päinvastoin, minusta se on hyvin roolitettu. Toki ykkösketjun laitaan kaipailen enemmän taitoa.

Barach pelannee laidalla ainakin osan kaudesta. Pitsin ekassa matsissa Erholtz-JMJ-Barach. Todella vauhdikas ketju kun Järviselläkin putki liikkui hyvin.

Pakistoon on tulossa vielä parikin vahvistusta. Sen jälkeen sekin näyttää aivan eriltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös