Mainos

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 069 729
  • 5 038

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Miettikää sitä faktaa, että Ilves voitti ensimmäisen puolivälieräsarjansa tämän koko keskustelupalstan historian aikana vasta tänä vuonna. Kaikki muut ovat kyllä välieriä pelanneet Mestiksestä tulleita Sportia ja Jukureita lukuunottamatta. Blues ja Jokeritkin ovat siellä olleet. Saavutus tämäkin.

Ihmeellisen rauhallista on aiemmin ollut, mutta nyt meno on tämä. Eletään siis historiallista aikaa näin koko keskustelupalstankin osalta.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
TPS hakee kuulemma vielä yhtä puolustajaa sekä sentteriä. Ei tule siis monikossa pakkeja enää.
Ja löytyyhän Tepsiltä lähteneen Viron tapaan omista junioreista ottamaan askelia vakituisesti Liiga-minuuteille, kuten Pulli ja Suomi.

En halua sanoa ensi kauden osalta vielä Kiviharjun nimeä, jonka aika on vuoden päästä räjäyttää pankki.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miettikää sitä faktaa, että Ilves voitti ensimmäisen puolivälieräsarjansa tämän koko keskustelupalstan historian aikana vasta tänä vuonna. Kaikki muut ovat kyllä välieriä pelanneet Mestiksestä tulleita Sportia ja Jukureita lukuunottamatta.
(Ja mainittu Jukuritkin oli saavuttanut juuri paremman runkosarjasijoituksen kuin Ilves samalla ajanjaksolla. Toisaalta Sportin Ilves voitti useasti karsinnoissa, joten näiden kahden välillä ei jää epäselvyyttä.) Ei ihme, että yleisö huusi ja Kontiola heitteli hanskojaan puolivälierävoiton jälkeen kuin mestaruuden olisivat voittaneet. Se oli parasta mitä moni Ilves-fani oli koskaan nähnyt.

Mutta kyllä sieltä joskus oikeatakin menestystä tulee. Ja siitä voi sitten kiitellä Leinosta, Grönlundia ja muita Tapparan johtohahmoja, jotka puskivat nykyistä Nokia areenaa eteenpäin silloin, kun Ilveksen johto honkalehtoili ja epäili hankkeen kannattavuutta.

Onneksi Tampereella on kaksi jääkiekkoseuraa. Ei voi muuta sanoa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täytyy lainata suurta muinaisten aikojen Ilveksen ajattelijaa Esa Honkalehtoa: "Tapparalla kävi hyvä tuuri, kun satsasivat ja alkoivat menestyä."

Dynastiat on joskus pienestä kiinni. Melkein kuin kolikonheittoa.
Esa oli kävelevä anekdootti.

Toinen lähes yhtä legendaarinen on: "On ihan ymmärrettävää, että tämmöisenä rokulipäivänä sieltä ei ketään saa kiinni."

Ilves oli joutunut protestilistalle, mikä tuli täydellisenä yllätyksenä Esalle, joka aikoi selvittää asian heti ensi viikolla. Ja sitten kun saatiinkin pelata, niin lanseerattiin License to play -paidat. Hienoja aikoja.
 

Milvus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere
(Ja mainittu Jukuritkin oli saavuttanut juuri paremman runkosarjasijoituksen kuin Ilves samalla ajanjaksolla. Toisaalta Sportin Ilves voitti useasti karsinnoissa, joten näiden kahden välillä ei jää epäselvyyttä.) Ei ihme, että yleisö huusi ja Kontiola heitteli hanskojaan puolivälierävoiton jälkeen kuin mestaruuden olisivat voittaneet. Se oli parasta mitä moni Ilves-fani oli koskaan nähnyt.

Mutta kyllä sieltä joskus oikeatakin menestystä tulee. Ja siitä voi sitten kiitellä Leinosta, Grönlundia ja muita Tapparan johtohahmoja, jotka puskivat nykyistä Nokia areenaa eteenpäin silloin, kun Ilveksen johto honkalehtoili ja epäili hankkeen kannattavuutta.

Onneksi Tampereella on kaksi jääkiekkoseuraa. Ei voi muuta sanoa.
Ehkä tässä vuodatuksessa on ihan totuudellisiakin elementtejä, mutta sävyltään sopisi mainiosti Tapparan omalle keskustelupalstalle.

Tätä provoilua on molemmat tamperelaiset foorumit täynnä, eikä näistä yleensä seuraa täällä puolueellisella kentällä ja varsinkaan voimasuhdekeskustelussa mitään hyödyllistä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ehkä tässä vuodatuksessa on ihan totuudellisiakin elementtejä,
Jos näin on, tuohan sopii tänne paremmin tähän ketjuun kuin vähintään 60% viime viikkojen jutuista.

Tiukkoja faktoja on hankala soveltuu voimasuhdeketjuihin, koska puhutaan aina tulevasta eli arvaillaan mitä saattaa tapahtua. Ja melkein kaikki tietysti vetää kotiinpäin ja toivovat ensi kaudella kaiken olevan paremmin. Itselleni riittää, että kaikki on samalla tavalla kuin viime kaudella.
 

Nordle

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, MyPa
KooKoon puolustus on puolestaan mennyt kärjen osalta täysin uusiksi ja voi olla joukkueen suurimpia kysymysmerkkejä. Merkittävimmät poissaolot konkretisoituivat toki jo pudotuspelien aikana, mutta ennen kaikkea johtajuutta poistuu muihin maisemiin. Neljästä poistuvasta kaksi ovat Suomenmestareita, yksi Liigan tähdistöpakki, yksi tuore NHL-sopimuspelaaja ja yksi monivuotinen kapteeni.

Nyt vaihtuvien kärkipakkien kontrasti on iso, mutta onnistuminen silti mahdollista. Kahdella ulkomaalaisella ei ole lainkaan Liiga-kokemusta ja heistä toinen on nk. ECHL-arpa.

Kolmen edellisen nousujohteisen kauden aikana KooKoo on kuitenkin kokenut vuosittain isoja menetyksiä pelaajistossa, mutta utj Jarno Kultanen on kuitenkin tehnyt loistavaa scouttaustyötä paikkaajien hankkimisessa ja myös valmennus on ollut Liigan parhaimmistoa.

Ulos:
Peetro Seppälä, Petteri Nikkilä, Sam Lofquist, Alexander Bonsaksen

Sisään:
Charles-Edouard D'Astous, Stefan Warg, Miska Kukkonen, Ari Gröndahl

Jatkavat:
Oskari Manninen, Juho Rautanen, Riku Tuomola, Kalle Loponen

Yhä sivussa:
Saku Vesterinen, Eero Teräväinen
Ulos lähtevistä puolustajista ainut joka oikeasti kirpaisi on Peetro Seppälä ja onneksi hänkin sentään Seattleen josta siis kohtuulliset kasvattaja korvaukset KooKoolle aikanaan. Kiekon ylöstuonti ja käsittely omaa luokkaa.
Petteri Nikkilä näytti todellisen osaamisensa playoffeissa, mutta runkosarjassa pelasi valitettavan lepsusti. Toivoisi kuitenkin kärkipelaajalta koko kauden tasaista suorittamista.
Sam Lofquistista ei paljoa osaa sanoa kun pelimäärä jäi suhteellisen vähäiseksi KooKoossa. Sähäkkä hyökkäys suuntaan, mutta puolustussuuntaan ei sitten niinkään.
Alexander Bonsaksen hoiti tonttinsa kohtuudella, mutta kyllähän se alkoi jo näkymään, että ura alkaa olla ehtoopuolella. Raskas jalka ja erittäin jäähyherkkä vaikkakin omassa päässä luotettava.

Kolmen kiekollisen puolustajan (Seppälä,Nikkilä,Lofquist) poistumaa paikkaamaan on tullut "echl-arpa" Charles-Edouard D'Astous joka tykitteli 18 otteluun echl pudotuspeleissä vakuuttavat tehot 19+11 eli ilmeisesti maalinteko pitäisi onnistua. Toki nähtäväksi jää miten siirtymä Liigaan onnistuu.
Oletuksena ehkäpä on että mahdollisesti Kalle Loponen ottaa askelta eteenpäin urallaan ja Eero Teräväinen jatkaisi viime kauden nousevia otteitaan kiekollisena puolustajana. Tosin Teräväinen on marraskuuhun asti sairastuvalla. Kouvolaan ilmeisesti taloa rakentava Ari Gröndahl otettu 3kk koesopimukselle paikkaamaan puolustukseen syntynyttä aukkoa. Ei tosin profiililtaan ihan sitä mitä tarvittaisiin.
Stefan Warg vaikuttaa Bonsaksenista päivitetyltä versiolta ainakin eliteprospectsin kuvailun perusteella. Tulevan kauden liigassa varmasti mies paikallaan puolustuspäässä. Puolustava puolustuja.
Miska Kukkonen kehittyvä nuori puolustaja joka on saanut varauksenkin änäriin eli kait potentiaalia löytyy? Tilastoskouttauksen perusteella oman pään luuta.
Oskari Manninen on kirjoissani ollut jo kauan KooKoon puolustuksen johtaja ja henk koht suosikkipelaajia. Hoitaa aina tonttinsa ja tarvittaessa vielä vähän päälle. Ei anna tuumaakaan periksi. Luotettava oman pään luuta joka väläyttelee välillä myös kiekon kanssa.
Juho Rautanen on jo jokusen vuoden KooKoon puolustuksessa roikkunut suhteellisen pätevä rotaatio puolustuja.
Riku Tuomola kehittyvä potentiaalinen "oma junnu". Viime kaudeksi siirtynyt KooKoon junioreihin ja raketin lailla noussut edustukseen asti. Ensi kausi menee varmaan melko pitkälti liigakokemusta kerryttäessä.

Arvioni mukaan puolustussuuntaan KooKoon puolustus on parantunut viime kauteen verrattuna hyvin, kun taas hyökkäyssuuntaan huonontunut ja aika paljon on parin pelaajan varaan laitettu puolustuksen kiekollista peliä. Toisaalta kun miettii asetelmia kauteen lähdettäessä niin ehkä ihan hyvä, että puolustussuuntaan on varmuutta kun katselee minkälaisia hyökkäysarsenaaleja monella joukkueella on. Ehkäpä näillä eväillä taistellaan itsemme kympin sakkiin. Saa nähä.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen pelitapaa ja pelaajatyyppejä leimasi aiemmin nopeus. Nyt nimenomaan tulleet toivat pääosin erilaista osastoa. Kokoa, voimaa, av-osaamista. Muuttuuko myös pelitapa samalla samaan suuntaan? Onko hyökkääjillä edelleen samanlaisia vapauksia jopa varastaa puolustusvelvotteista vai pakottiko kevään hankaluudet Myrrän säätämään pelitapaa tasapainoisempaan suuntaan? Puolustuksessa on nyt isoja miehiä, onko vastaiskupeli enää yhtä tehokasta/kannattavaa kuin ennen? Mielenkiintoista seurattavaa.

Ja jottei mene pelkästään Ipan arviointiin, löin jo mestaruusjuhlien aikaan vetoa erään palstalaisen kanssa JYPin sijoituksesta 4 parhaan joukkoon. Itse uskoin vain top6 sijoitukseen, mutta eräs tapparalainen väitti Rautakorpeen tukeutuen varmaa top4 sijoitusta. Kova on meininki Jyväskylässä, pakko myöntää. Näin sitä menestystä kuuluukin hakea nykyliigassa eikä millään 3v projekteilla.
Hyvä pointti. Mutta jos miettii laitureiden osalta tulleet-lähteneet, niin ei siellä mitään maatakaatavaa tapahtunut nopeuden suhteen. Sen sijaan hyökkäyskalusto on monipuolisempi 5 vs 5. av- ja yv-osaaminen kohentui rutkasti.
Hyökkäys:
Tulleita: Haapala (jatkosopimus, mutta käytännössä uusi), Tikka, Ruokonen, Räty, Tuulola.
Lähteneet: Saarela, Babtiste, Joni Ikonen
Puolustus:
Lähteneet: Johansson, Pulli, Elorinne (lisätty).
Tulleita: Jokipakka, Czuczman, Latvala. Airola (pitkäaikaisloukissa ollut kiekollinen puolustaja on palannut harjoitusvahvuuteen.)

En tiedä, mitä viilauksia Ilves on suunnitellut pelitapaansa. Mutta kuvittelisin, että hyökkäyspelin variaatiot lisääntyvät. Pyrkimyksenä on varmaankin jatkaa riistoihin tähtäävää puolustamista ja hyökkäämistä liikkuvan ja tiivin viisikon avulla.
 
Viimeksi muokattu:

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Miettikää sitä faktaa, että Ilves voitti ensimmäisen puolivälieräsarjansa tämän koko keskustelupalstan historian aikana vasta tänä vuonna. Kaikki muut ovat kyllä välieriä pelanneet Mestiksestä tulleita Sportia ja Jukureita lukuunottamatta. Blues ja Jokeritkin ovat siellä olleet. Saavutus tämäkin.

Ihmeellisen rauhallista on aiemmin ollut, mutta nyt meno on tämä. Eletään siis historiallista aikaa näin koko keskustelupalstankin osalta.
Totta: Iso historiallinen muutos, joka on tapahtunut muutaman kerran aiemminkin: Jääkiekon pioneerivaiheessa Tampere keskiössä. Kun muut pääsee rinnalle, antaa maan ensimmäinen tekojäärata taas Tampereelle etulyöntiaseman. Kun muutkin saa tekojääradan, rakennetiin Tampereelle maan ensimmäinen jäähalli. Nyt uusi areena näyttäisi antavan jälleen saman edun tamperelaisille joukkueille. Samalla on syntynyt katsojia kiinnostava kamppailu kahden brändin välillä. Ja aiempaan 2000-lukuun verrattuna tuo kamppailu on paljon tasapäisempää.


Tuon asetelman syntyminen edellytti Ilveksen nousua pohjamudista. Suurin seikka on tämä, että omistajat saatiin aikoinaan vaihdettua. Ilveksen talous oli vajonnut liigan vertailussa bottom-5 joukkueeksi. Typeryyksissään tuo vanha johto vastusti uuden hallinkin rakentamista, kuten Borre tuossa mainitsi.
Onneksi saatiin uusi osaava johto remmiin. Sen jälkeen budjetti on parantunut vuosi vuodelta. Ja sitten tuli vielä tämä uusi halli, jonka avulla Ilveksellä näyttäisi olevan mahdollista rakentaa kilpailukykyinen rosteri joka vuosi, jos osaamista riittää. Nyt näyttäisi riittävän.
Helsingin ja Oulun hallien toteutuminen näyttäisi viivästyvän. Jyväskylässä ja Lappeenrannassa päädyttiin remontoimaan vanhaa. Voi olla viisauttakin. Mutta tamperelaisten seurojen yleisökapasiteetti ja vetovoima on nyt suurta verrattuna kaikkiin muihin.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Puolustus:
Lähteneet: Johansson, Pulli
Tulleita: Jokipakka, Czuczman, Latvala. Airola (pitkäaikaisloukissa ollut kiekollinen puolustaja on palannut harjoitusvahvuuteen.)
Lähteneissä toki myös Elorinne, mutta se ei tuota olennaisesti muuta. Elorinteestä sinänsä pidin pelaajana, mutta alkoi jo hiipua ja rooli oli viime kaudella aika pieni. Näkisin, että Latvala ei vain paikkaa vaan kykenee jo parempaan.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Mutta kyllä sieltä joskus oikeatakin menestystä tulee. Ja siitä voi sitten kiitellä Leinosta, Grönlundia ja muita Tapparan johtohahmoja, jotka puskivat nykyistä Nokia areenaa eteenpäin silloin, kun Ilveksen johto honkalehtoili ja epäili hankkeen kannattavuutta.

Onneksi Tampereella on kaksi jääkiekkoseuraa. Ei voi muuta sanoa.
Ilves kiittää ja täyttää uuden areenan jatkossakin. Ei tartte sitä puolityhjänä pitää kuin sen toisen seuran takia. Onneksi tosiaan on kaksi seuraa.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Lähteneissä toki myös Elorinne, mutta se ei tuota olennaisesti muuta. Elorinteestä sinänsä pidin pelaajana, mutta alkoi jo hiipua ja rooli oli viime kaudella aika pieni. Näkisin, että Latvala ei vain paikkaa vaan kykenee jo parempaan.

Latvala on nuori kaveri ja meni viime kaudella selkeitä steppejä eteenpäin mutta en mä kovin harmissani ollut kun ei Kerhossa jatkanut.

Voihan Latvala ensikaudella olla liigaan jo kovakin tekijä mutta voi hyvinkin olla se sama lapanen kuka pelaa itsensä ulos jokaisessa tilanteessa. Tai sijoittuu todella huonosti.
Paljon sai kuraa (oikeutetusti) Kerhossa ihan junnutasoisten virheiden johdosta. Kun taas esimerkiksi Nurmi 3 vuotta nuorempana oli erittäin vakuuttava.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lähteneissä toki myös Elorinne, mutta se ei tuota olennaisesti muuta. Elorinteestä sinänsä pidin pelaajana, mutta alkoi jo hiipua ja rooli oli viime kaudella aika pieni. Näkisin, että Latvala ei vain paikkaa vaan kykenee jo parempaan.
Jep Elorinne. Uhrautuva ja hieno pelaaja, joka kykeni pelaamaan pelitaktiikan mukaisesti, eli pitämään paketin tiiviinä Ilveksen hyökätessä ja tuki hyökkäyksiä hienosti, kaivaen itsestään esiin myös pistepotentiaalia.
@Jerry100 Jää nähtäväksi, miten Latvala kehittyy, nyt kun hänen kohdallaan pelitapa muuttuu ja kaikilta pakeilta, myös häneltä odotetaan aktiivista hyökkäysten tukemista hyökkäyspäässä.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Ihan arvailuahan tämä on tässä vaiheessa, vanhoilla meriiteillä ja tulevaisuuden potentiaaleilla leikitellään ja toivotaan parasta.

Vaikka rosterit tuntuu tässä vaiheessa eriarvoiselta, tulee totuus olemaan toinen ja pelit tasaisia. Etenkin alkuakudesta, kun kaikki jengit ovat uuusiutuneet ja vasta haetaan tämän kauden tarinaa joka joukkueessa. Kuinka porukat tiivistyy ja minkälaisen roolin kukakin pelaaja joukkueessaan saa/ottaa. Niin kentällä kuin yhteisössä muuten.

Menestys on tosiaan herättänyt ilveskannattajat, mikä on hienoa. Uutta virtaa tähänkin foorumiin.

Alkukaudella suurin jännitys minulle on mitä Jukurit esittävät. Tulivat viime kaudella ihan puskista ja lento jatkui lähes loppuun asti. Nyt joukkue uusiutui ja etenkin Palmun menetys on valtava. Vieläkö menestys jatkuu vai oliko vain yhden kauden ihme, toivottavasti ei.

Osaako joku nähdä mitä sieltä on tulossa?
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
(Ja mainittu Jukuritkin oli saavuttanut juuri paremman runkosarjasijoituksen kuin Ilves samalla ajanjaksolla. Toisaalta Sportin Ilves voitti useasti karsinnoissa, joten näiden kahden välillä ei jää epäselvyyttä.) Ei ihme, että yleisö huusi ja Kontiola heitteli hanskojaan puolivälierävoiton jälkeen kuin mestaruuden olisivat voittaneet. Se oli parasta mitä moni Ilves-fani oli koskaan nähnyt.

Mutta kyllä sieltä joskus oikeatakin menestystä tulee. Ja siitä voi sitten kiitellä Leinosta, Grönlundia ja muita Tapparan johtohahmoja, jotka puskivat nykyistä Nokia areenaa eteenpäin silloin, kun Ilveksen johto honkalehtoili ja epäili hankkeen kannattavuutta.

Onneksi Tampereella on kaksi jääkiekkoseuraa. Ei voi muuta sanoa.
Ja Tappara saa kiittää Mangardia, Honkalehtoa ym siitä, että on saanut rauhassa rakentaa dynastiaansa ilman todellista kilpailua.
Eiköhän noissa fanien reaktioissa vapautunut aika paljon muutakin energiaa ja tunnetta kuin yksi voitettu pudotuspelisarja. Toki pitää Areenaa kiittää, että on puitteet kunnossa. Tämä nopeuttaa Ilveksen, Suomen suurimman urheiluseuran, paluuta omalle paikalleen.
 

Nigi

Jäsen
Osaako joku nähdä mitä sieltä on tulossa?

Yleistä suuntaa kun katsoo voimasuhteista tämän palstan kirjoittajilta, niin itse näen isoimman floppiriskin KooKoolla ja Jukureilla suhteessa odotuksiin. KooKoolla isoja menetyksiä pelaajistossa ja tilalle tullut mielenkiintoisia ulkomaalaisia. OJ pääsi yllättämään kaikki viimekaudella, pystyykö toistamaan saman?

SaiPa on varmaankin kaikista vaikeiten arvioitava, sieltä voi tulla ihan mitä vain.

Ja tämän ketjun mukaisesti pitää vielä ottaa sen verran kantaa tähän hehkutettuun ”top kolmoseen” ja sanon, että runkosarjan lopussa TOP3 ei tule sisältämään kaikkia kolmea (Tappara, Kärpät ja Ilves).
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Ja tämän ketjun mukaisesti pitää vielä ottaa sen verran kantaa tähän hehkutettuun ”top kolmoseen” ja sanon, että runkosarjan lopussa TOP3 ei tule sisältämään kaikkia kolmea (Tappara, Kärpät ja Ilves).

Tämä todennäköisesti pitää paikkansa. Aina voimasuhteet vääntyy suuntaan tai toiseen, ja veikatut sarjasijoitukset näyttävät hassuilta. Joku tepsi voi tippua säälien ulkopuolelle ja ässät meneekin heittämällä top6:seen.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lisätietoja voi kysyä Tampereen Tapparan officelta.

En varsinaisesti kommentoi sinun tekstiäsi ja voi jopa olla, että tämä ketjukin on aika köyhä tälle omalle kontribuutiolleni. Olen havainnut tällaisella epätieteellisellä, yleisellä tasolla, että Tapparan & JYPin välillä on jo vuosia kihelmöinyt hyvällä tavalla. Itse aloitin Tapparan aktiiviseuraamisen vuonna 2010, joten onhan tässä tullut nautittua läheltä Tapparan menestystä sekä toimistolla että kentällä. Taisi vain olla alun perin niin, että Tappara itse asiasta haki mallinsa Jyväskylän 2008 alkaneesta rakennuksesta. JYP on ollut Liigassa eräänlainen suunnannäyttäjä jo kauan sitten, mutta monta päätöstä meni sitten oikeastaan Virtasen jälkeen JYPillä aivan ohisektoriin. Huomioiden sen, miten "heikolla hallilla" ja "ympäristöllä" JYP operoi niin Jyväskylässä on loistava urheilutekemisen kulttuuri - ollut jo kauan.

Tappara rakensi mielestäni oman dynastiansa pitkälti Jyväskylästä kopioiden, mutta tässä mennään vielä kauemmaksi menneisyyteen: kahvakiekko ja mitä näitä nyt on niin nämä "harmaan eri sävyissä tapahtuvat jääkiekkotapahtumat" ovat profiloineet sekä Tapparaa että JYPiä. Ja se aika yltää kauemmas kuin tuonne 2010-luvulle. Jyväskyläläiset herättävät Tampereella voimakkaita tunteita, erityisesti Tapparassa - ja suhteessa mielestäni enemmän kuin esim. paikallisnaapurissa. JYP on aina kilpaillut Tapparan kanssa samalla tontilla - juuri sen vuoksi uskallan melko lailla laittaa isoakin panosta siihen, että JYPin "ryöstöretki" hakemalla juuri Rautakorven & Niemisen pois Tapparasta nostamaan JYPiä uuteen tulevaisuuteen ei ole mikään vahinko. Rautakorpi on aivan keskeinen hahmo siinä, mitä Tappara on tänään, miten identiteetti on rakennettu.

Tappara on jonkinlaisen jälleenrakennuksen kynnyksellä: Rautakorpi & Leinonen -akselin yhteistoiminta alkaa olla Rautakorven JYP-siirron myötä viimeistään täysin valmista kauraa. Tapparan täytyy nyt kasvaa menestymään vielä omin voimin - todennäköisesti uudella valmennuksella ja urheilujohdolla. Tämä kausi tuskin vielä jään tasolla tuottaa merkittävää muutosta, mutta mielenkiintoista nähdä, kuinka nopeasti Rautakorpi pystyy juurruttamaan JYPiin sen, mikä oikeastaan JYPistä silloin 2017 katosi. Vähän pelkään, että näin JYP-vastaisena henkilönä tapahtumasarja voi olla omaan makuuni turhankin nopea. Jotkut valmentajat istuvat johonkin - ja Rautakorpi istuu JYPiin kuin nenä päähän. Sitä ei auta se, mikä on JYPin profiili kotikaukalossa menneisyydessä. Mahdollisesti aika pikavauhtia on Jyväskylä *ittumaisin vieraspaikkakunta.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei taida perinteistä Liigan veikkausketjua vielä olla? Kuka ehtii..?
 

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, Koovee, FC Haka, NHL
En varsinaisesti kommentoi sinun tekstiäsi ja voi jopa olla, että tämä ketjukin on aika köyhä tälle omalle kontribuutiolleni. Olen havainnut tällaisella epätieteellisellä, yleisellä tasolla, että Tapparan & JYPin välillä on jo vuosia kihelmöinyt hyvällä tavalla. Itse aloitin Tapparan aktiiviseuraamisen vuonna 2010, joten onhan tässä tullut nautittua läheltä Tapparan menestystä sekä toimistolla että kentällä. Taisi vain olla alun perin niin, että Tappara itse asiasta haki mallinsa Jyväskylän 2008 alkaneesta rakennuksesta. JYP on ollut Liigassa eräänlainen suunnannäyttäjä jo kauan sitten, mutta monta päätöstä meni sitten oikeastaan Virtasen jälkeen JYPillä aivan ohisektoriin. Huomioiden sen, miten "heikolla hallilla" ja "ympäristöllä" JYP operoi niin Jyväskylässä on loistava urheilutekemisen kulttuuri - ollut jo kauan.

Tappara rakensi mielestäni oman dynastiansa pitkälti Jyväskylästä kopioiden, mutta tässä mennään vielä kauemmaksi menneisyyteen: kahvakiekko ja mitä näitä nyt on niin nämä "harmaan eri sävyissä tapahtuvat jääkiekkotapahtumat" ovat profiloineet sekä Tapparaa että JYPiä. Ja se aika yltää kauemmas kuin tuonne 2010-luvulle. Jyväskyläläiset herättävät Tampereella voimakkaita tunteita, erityisesti Tapparassa - ja suhteessa mielestäni enemmän kuin esim. paikallisnaapurissa. JYP on aina kilpaillut Tapparan kanssa samalla tontilla - juuri sen vuoksi uskallan melko lailla laittaa isoakin panosta siihen, että JYPin "ryöstöretki" hakemalla juuri Rautakorven & Niemisen pois Tapparasta nostamaan JYPiä uuteen tulevaisuuteen ei ole mikään vahinko. Rautakorpi on aivan keskeinen hahmo siinä, mitä Tappara on tänään, miten identiteetti on rakennettu.

Tappara on jonkinlaisen jälleenrakennuksen kynnyksellä: Rautakorpi & Leinonen -akselin yhteistoiminta alkaa olla Rautakorven JYP-siirron myötä viimeistään täysin valmista kauraa. Tapparan täytyy nyt kasvaa menestymään vielä omin voimin - todennäköisesti uudella valmennuksella ja urheilujohdolla. Tämä kausi tuskin vielä jään tasolla tuottaa merkittävää muutosta, mutta mielenkiintoista nähdä, kuinka nopeasti Rautakorpi pystyy juurruttamaan JYPiin sen, mikä oikeastaan JYPistä silloin 2017 katosi. Vähän pelkään, että näin JYP-vastaisena henkilönä tapahtumasarja voi olla omaan makuuni turhankin nopea. Jotkut valmentajat istuvat johonkin - ja Rautakorpi istuu JYPiin kuin nenä päähän. Sitä ei auta se, mikä on JYPin profiili kotikaukalossa menneisyydessä. Mahdollisesti aika pikavauhtia on Jyväskylä *ittumaisin vieraspaikkakunta.
Miten Tappara tarkalleen kopioi jyväskyläläisiä? Ja kaikki tietty voi kokea asiat eri tavalla, mutta mä en oo kyllä ikinä pitänyt Jypiä mitenkään erityisen tunteita herättävänä vastustajana, enkä oo kyllä huomannut ainakaan omassa kaveri- ja tuttavapiirissä mitään tuon tyyppistä. Itse asiassa päinvastoin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Alkuun täytyy sanoa, että hassua seurata tätä keskustelua, kun iso osa viime aikojen aktiiveista on ignore-listalla. Menee aika paljon ohi.
Mitäs tämä kertoo sinusta?

***

Tapparan keskikaistasta olen sen verran jo aiemmin kirjoittanut, että rohkenen siirtyä laitahyökkääjiin. Varsinkin tapparaisilta toivon kommenttia ja erityisesti roolituksiin liittyen, sillä te olette palstan parhaat asiantuntijat kyseisen joukkueen suhteen. Tapparan laituriosasto menee Ilveksen edelle laajemman kärjen vuoksi.

Oikea laita:
1. Ojamäki
2. Merelä
3. Kelleher
4. Granath

Oikealla laidalla on selvä hierarkia. Suomalaiset superlaiturit Ojamäki ja Merelä kärkiketjuissa sekä ulkomaalaiset miniukot Kelleher ja Granath alaketjuissa. Mielestäni Granath ja Kelleher ovat pikkaisen outoja hankintoja varsinkin roolinsa nähden. Erikoisen näköisiä tilanteita luvassa, kun minimiehet vääntävät Anttilaa ja Björqvistiä vastaan.

Ojamäki
Supertähti ja ennakkosuosikki maalipörssin voittajaksi. Muodostaa Lehterän kanssa hurjan duon. Hyvällä asenteella pelaava sniperi, joka elää laukauksestaan.

Merelä
Monipuolinen ja vahva laituri, joka kykenee tehoilemaan laadukkaiden pelaajien kanssa pelatessaan. Voidaan puhua voimalaiturista, joka on nousemassa samaan koriin Skalickyn, Revon ja Pakarisen kanssa.

Kelleher
Mielenkiintoinen tulokas Liigaan. Yhdysvaltalainen pienikokoinen(168cm) laituri, jolla jo useamman kauden kokemus Euroopasta. On pelannut onnistuneesti DEL:ssä, SHL:ssä ja Allsvenskanissa. En ole nähnyt mieheltä yhtään peliä, joten hankala arvioida. Voisi kuvitella, että vahvuudet ovat luistelussa, peliälyssä ja hyökkäyspään taidossa. Muutoin ei tuollainen tappi ammattilaissarjoissa olisi pärjännyt.

Granath
Mielenkiintoinen uusi tuttavuus, norjalainen Granath. Pienikokoinen(170cm) Frölundan juniorikoulun läpi käynyt pelaaja, joka pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa miesten sarjassa, 40 ottelua Röglen paidassa. Mielenkiintoista olisi tietää, millä avuilla hän noinkin paljon pääsi Ruotsin pääsarjassa pelaamaan. Tehot 1+1=2 (-11). Varmastikin lähtökohtaisesti Tapparassa nelosketjun mies. Henriksson kyttää nuoren norjalaisen paikkaa.

Vasen laita:
1. Savinainen
2. Tanus
3. Kuusela
4. Puhakka

Vasen laita on Tapparalla mielestäni tasapainoisempi kuin oikea, vaikkei ihan samanlaista säkenöintiä kärkeen löydy. No, toki Savinainen ja Kuusela ovat ison statuksen pelaajia.

Savinainen
Tähtipelaaja Liigassa. Monipuolinen ja hurjalla asenteella pelaava taistelija tekee tulosta myös tulevalla kaudella. Jos paikka on Lehterän ja Ojamäen kanssa samassa ketjussa, ei onnistumiselta voi välttyä. Todellinen arvo tulee esiin aina pudotuspeleissä. Soturi.

Tanus
Loistava nuori laituri, joka on 21-vuotiaaksi ennättänyt takomaan jo kovasti tulosta, eli kaksi yli 30 pisteen kautta. Kokoaan isompi, eikä todellakaan jää jalkoihin miesten peleissä. Jokohan tulee se ihan viimeinen hyppäys ja onnistuneen kauden jälkeen ulkomaille. Erikoista, ettei ole saanut NHL-varausta lahjakkuudestaan huolimatta. Ehkäpä pieni koko pelottanut NHL-seuroja.

Kuusela
Vanha herra Kuusela. Saa nähdä vieläkö pelaa aivan huippujen tasolla, vai alkaako ikä vihdoin ja viimeinen näkymään. Miten Tapolan kanssa menee, varsinkin, jos pelillinen anti alkaa vähenemään. Tähti!

Puhakka
Kärppien kasvatti. Tappara noukki aikanaan Puhakan Kärppien ylitsepursuavasta juniorimyllystä. Tappara on tehnyt Puhakan kanssa erinomaista työtä ja urapolku näyttää lupaavalta. Viime kausi oli ensimmäinen täysi kausi miesten sarjassa. Saa nähdä, pystyykö parantamaan niin paljon, että alkaa syömään Kuuselan peliaikaa. Takaa iskee sitten kannoille Moilanen. Ehkäpä Puhakan suunta on kuitenkin ylöspäin.
 
Viimeksi muokattu:

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
Lähinnä sitä, että täällä valitetaan niin kovasti kun puhutaan pelkästään kolmesta joukkueesta. Minä olen jo menettänyt toivoni, että täällä puhuttaisiin muistakin joukkueista.
Sen kun alat vaan arvioimaan TurunSugarDaddySeuraa.
Itse rankkaan tällä hetkellä heidät sijalle 8. Edellä Tappara, Ilves, Kärpät, Lukko, JYP, HIFK ja HPK.
Ei se nyt huonosti ole seuralta jolla on 100v. juhla kausi edessä.
 

Suurimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Savinainen
Tähtipelaaja Liigassa. Monipuolinen ja hurjalla asenteella pelaava porilainen tekee tulosta myös tulevalla kaudella. Jos paikka on Lehterän ja Ojamäen kanssa samassa ketjussa, ei onnistumiselta voi välttyä.
Vaikka Tappara saa toki kiittää Ässiä niin Ojamäen, kuin Savinaisenkin otteista, ei Savinainen ole porilainen. Porissa miehestä tehtiin eturivin jääkiekkoilija, vaikka olikin jo lopettamassa uraansa Forssassa.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitäs tämä kertoo sinusta?

***

Tapparan keskikaistasta olen sen verran jo aiemmin kirjoittanut, että rohkenen siirtyä laitahyökkääjiin. Varsinkin tapparaisilta toivon kommenttia ja erityisesti roolituksiin liittyen, sillä te olette palstan parhaat asiantuntijat kyseisen joukkueen suhteen. Tapparan laituriosasto menee Ilveksen edelle laajemman kärjen vuoksi.

Oikea laita:
1. Ojamäki
2. Merelä
3. Kelleher
4. Granath

Oikealla laidalla on selvä hierarkia. Suomalaiset superlaiturit Ojamäki ja Merelä kärkiketjuissa sekä ulkomaalaiset miniukot Kelleher ja Granath alaketjuissa. Mielestäni Granath ja Kelleher ovat pikkaisen outoja hankintoja varsinkin roolinsa nähden. Erikoisen näköisiä tilanteita luvassa, kun minimiehet vääntävät Anttilaa ja Björqvistiä vastaan.

Ojamäki
Supertähti ja ennakkosuosikki maalipörssin voittajaksi. Muodostaa Lehterän kanssa hurjan duon. Hyvällä asenteella pelaava sniperi, joka elää laukauksestaan.

Merelä
Monipuolinen ja vahva laituri, joka kykenee tehoilemaan laadukkaiden pelaajien kanssa pelatessaan. Voidaan puhua voimalaiturista, joka on nousemassa samaan koriin Skalickyn, Revon ja Pakarisen kanssa.

Kelleher
Mielenkiintoinen tulokas Liigaan. Yhdysvaltalainen pienikokoinen(168cm) laituri, jolla jo useamman kauden kokemus Euroopasta. On pelannut onnistuneesti DEL:ssä, SHL:ssä ja Allsvenskanissa. En ole nähnyt mieheltä yhtään peliä, joten hankala arvioida. Voisi kuvitella, että vahvuudet ovat luistelussa, peliälyssä ja hyökkäyspään taidossa. Muutoin ei tuollainen tappi ammattilaissarjoissa olisi pärjännyt.

Granath
Mielenkiintoinen uusi tuttavuus, norjalainen Granath. Pienikokoinen(170cm) Frölundan juniorikoulun läpi käynyt pelaaja, joka pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa miesten sarjassa, 40 ottelua Röglen paidassa. Mielenkiintoista olisi tietää, millä avuilla hän noinkin paljon pääsi Ruotsin pääsarjassa pelaamaan. Tehot 1+1=2 (-11). Varmastikin lähtökohtaisesti Tapparassa nelosketjun mies. Henriksson kyttää nuoren norjalaisen paikkaa.

Vasen laita:
1. Savinainen
2. Tanus
3. Kuusela
4. Puhakka

Vasen laita on Tapparalla mielestäni tasapainoisempi kuin oikea, vaikkei ihan samanlaista säkenöintiä kärkeen löydy. No, toki Savinainen ja Kuusela ovat ison statuksen pelaajia.

Savinainen
Tähtipelaaja Liigassa. Monipuolinen ja hurjalla asenteella pelaava taistelija tekee tulosta myös tulevalla kaudella. Jos paikka on Lehterän ja Ojamäen kanssa samassa ketjussa, ei onnistumiselta voi välttyä. Todellinen arvo tulee esiin aina pudotuspeleissä. Soturi.

Tanus
Loistava nuori laituri, joka on 21-vuotiaaksi ennättänyt takomaan jo kovasti tulosta, eli kaksi yli 30 pisteen kautta. Kokoaan isompi, eikä todellakaan jää jalkoihin miesten peleissä. Jokohan tulee se ihan viimeinen hyppäys ja onnistuneen kauden jälkeen ulkomaille. Erikoista, ettei ole saanut NHL-varausta lahjakkuudestaan huolimatta. Ehkäpä pieni koko pelottanut NHL-seuroja.

Kuusela
Vanha herra Kuusela. Saa nähdä vieläkö pelaa aivan huippujen tasolla, vai alkaako ikä vihdoin ja viimeinen näkymään. Miten Tapolan kanssa menee, varsinkin, jos pelillinen anti alkaa vähenemään. Tähti!

Puhakka
Kärppien kasvatti. Tappara noukki aikanaan Puhakan Kärppien ylitsepursuavasta juniorimyllystä. Tappara on tehnyt Puhakan kanssa erinomaista työtä ja urapolku näyttää lupaavalta. Viime kausi oli ensimmäinen täysi kausi miesten sarjassa. Saa nähdä, pystyykö parantamaan niin paljon, että alkaa syömään Kuuselan peliaikaa. Takaa iskee sitten kannoille Moilanen. Ehkäpä Puhakan suunta on kuitenkin ylöspäin.
Pelaajia ruotiva analyysi mielestäni aika osuva. Epävarmuustekijät listattu hyvin, eli ulkomaalaiset ja Kuusela, Olisi aikamoinen onnenpotku, jos kumpainenkin ulkomaalainen onnistuisi. Kuusela oli kuitenkin runkosarjassa ja CHL:ssä viime kaudella hyvä. Playoffeissa taso sitten putosi, (86 ottelua, 18+43=61).
Puhakka oli erinomainen viime vuonna näkemissäni peleissä (81 ottelua, 16+13). Leveyttä saisi olla enemmän, koska CHL. Luoto, Moilanen ja Henriksson kirjoittamattomia kortteja eli reservissä ei ole yhtään liigaläpimurron tehnyttä pelaajaa. Moilasen paras kausi tähän mennessä (6+7=13). Kausi näyttää onko laiturikaarti parempi kuin Ilveksen tai Kärppien vastaava.

Mutta ei tuo huonolta näytä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös