Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 048 446
  • 5 041

Bacon

Jäsen
HPK

Mustonen (27v 51o 18p) - Järvinen (32v 58o 27p) - Joly (27v 58o 50p)
Moses (32v 11o 4p NL) - Trettenes (28v 49o 57p Sveitsin divari) - Nenonen (29v 55o 28p)
Liukas (19v 48o 12p) - Wold (19v 43o 38p Norja) - Pihlström (37v 59o 26p)
Janatuinen (27v 57o 24p) - Toivola (24v 60o 18p) - Kiljunen (24v 40o 11p)
Jokinen (22v 22o 7p)

SaiPa

Pospisil (26v 18o 10p (8o 1p NL) - X - Meskanen (26v 60o 32p)
Loimaranta (21v 60o 25p) - Metsävainio (25v 49o 20p) - Descheneau (27v 28o 13p)
Okuliar (22v 56o 18p) - Fitzgerald (25v 37o 36p NCAA) - Ojantakanen (21v 59o 17p)
Olhaver (24v 52o 27p Allsvenkan) - Koskiranta (35v 4o 0p) - Lipiäinen (24v 58o 22p)
Karvinen (19v 44o 16p)

Lainasin ketjuhahmotelmat kummankin joukkueen omista kausiketjuista. Suluissa ikä, viime kauden pisteet ja liiga, jos pelannut viime kaudella ulkomailla.

Pyyhkiikö HPK:n hyökkäys todella SaiPan vastaavalla lattiaa?
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Laitetaan itsekin nyt jotain voimasuhteita tältä hetkeltä, ihan mutun perusteella.

En kaikkea siitä, että minkälaisia pelaajia vielä joukkueisiin on tulossa, niin heitän aikalailla sen perusteella mitä tiedän.

1. Tappara
2. Kärpät
3. Ilves
4. Lukko
5. TPS
6. JYP
7. HIFK
8. Jukurit
9. HPK
10. KooKoo
11. KalPa
12. Ässät
13. SaiPa
14. Sport
15. Pelicans

Jotain perusteluita: HPKn hyökkäys mielestäni on vähän yliarvioitu. En näe hyökkäyksessä muita 30p rajan rikkojia kun Joly ja Moses. Tottakai joku muukin sen varmaan rikkoo, mutta etukäteen vaikea sanoa kuka muu sen voisi rikkoa. Puolustus on kova. Uskon Kerhon menevän sääleihin hyvän mv-osaston, puolustuksen ja valmennuksen johdolla.

Jukurit: En ole koskaan pitänyt Tuohimaata kovin vakuuttavana veskana. Tiedossa kyllä että ollut mömmöm kisojen kolmosveska, eikä se ole sattumaa jne. HIFK aikoina minusta oli keskivertoa huonompi ykkösveskari, voi toki olla mennyt eteenpäin niiltä ajoilta. Hyökkäyksestä lähti Palmu & Räty jotka oli elintärkeitä pelaajia Jukureille.

Pelicans listan hännillä, mutta nousee varmasti sieltä kun vaan hankkivat niitä pelaajia.

Miksi Ässät SaiPan edelle:

Ässien keskikaista Barach-Graber-Järvinen-Appelgren
SaiPan keskikaista: X-Fitzegerald-Koskiranta/Metsävainio-/Metsävainio/Olhaver/Werbik

SaiPaan tulossa hyvä ykkössentteri, joo, mutta en silti voi etukäteen sanoa onko hän parempi kun Barach, kun kaikki on niin paljon sopeutumisesta sun muusta kiinni. Barachin pistepussissa pitäisi olla lähemmäs 40 pinnaa, tai enemmänkin, ketjukaverit tuntui olevan aika tehottomia.

Graber vs Fitzegerald, pistän tämän Graberille. Graberin tilastot NCAA & ECHL paremmat, vaikka otanta ECHLstä Fitzegeraldilta hyvin pieni.

Koskiranta vs Järvinen, laitan Järviselle, koska Koskirannan viime kaudet on olleet hyvin rikkonaisia.

Järvisellä ei kovin tehokas kausi alla, mutta ei siellä kukaan muukaan sentteri jostain syystä tehoillut. DELssä ja SHLssä hyvät tehot. 20-30p tekee ainakin.

Nelossentterin vertailu nyt on turhaa kun ei vaikuta menestykseen varmaan juuri ollenkaan

SaiPan laituriosasto: Pospisil-Meskanen-Loimaranta-Descheneau-Okuliar-Ojantakanen-Olhaver-Lipiäinen
Ässien laituriosasto: X-X-Joensuu-Erholtz-Talaja-Ruuttu-Aaltonen-Viitala

Ässiltä nuo ekan ketjun laituri(t) puuttuu, mutta jos siellä on pystytty Pospisil sivuuttamaan, niin kyllä sinne on myös kovaa seppää tulossa. Meskanen, parempaa keskikastia, mutten ottaisi kyllä oman joukkueen ykkösketjun laituriksi. Pospisililla on taitoa, mutta meneekö kuppi nurin jos SaiPa ei menesty samalla tavalla heti alkuun kun Lukko?

Loimaranta-Joensuuta on huono verrata, kun aivan erilaiset pelaajat.

Erholtzin ottaisin satakertaa sadasta ennemmin kun Descheneaun, joka surffailee jos ei peli maita. Erholtz painoi kuitenkin 100 lasissa jumboässissä duunia, ja on taitava kaveri. Kyllä Descheneaussa on potentiaalia, mutta on se helvetin suuri riski myös samalla.

Talaja-Okuliar, Okuliarissa varmasti potentiaali parempaan, muttei Talaja huono ole. 22p viime kaudella, Okuliar 18. Aika tasainen kaksikko, en sanoisi kummankaan olevan parempi.

Ruuttu-Ojantakanen, Ruuttu.

Puolustus menee SaiPalle, koska Ässiltä puuttuu vielä kaksi kärkipakkia, sekä yksi Liigatason pakki.

MV-osasto myös SaiPalle, mutta ei tuo Rubinkaan varmasti paska ole. Päässyt kuitenkin pelaamaan kolme ottelua Ruotsin maajoukkueessa, kuten myös Westerholm kerran.

Aika tasaiset joukkueet, mutta Ässäfanina Ässät menee edelle. Katsotaan tilannetta sitten, kun molemmat ovat hankkineet viimeiset palaset joukkueisinsa.

Sportin valmennus ei vakuuta, joten sijalla 14.
 

Barney

Jäsen
SaiPa:
Westerholm ”89,XX”
Tämä jaksaa kyllä vuodesta toiseen ihmetyttää, kun maalivahteja vertaillaan torjuntaprosenttien perusteella, mikä on loppujen lopuksi aika huono indikaattori maalivahdin tasosta. Tuohon vaikuttaa niin paljon maalivahdista riippumattomia asioita lähtien nyt esimerkiksi joukkueen puolustuksen tasosta ja pelitavasta. Hyvin näytti kuitenkin "89,XX" Westerholm kelpaavan viime kaudella Jukka Jaloselle ja kiekko tarttui erinomaisesti myös Leijona-paidassa. Taisi olla Jalonenkin tyytyväinen, kun hänen papereissaan tämä "89,XX" maalivahti oli MM-leiriryhmää valittaessa kolmanneksi paras saatavilla ollut vaihtoehto Olkinuoran ja Tuohimaan jälkeen.

Ehkä jotain tietämyksen puuttesta kertoo myös se, että kun listataan joukkueiden pelaajia, niin jätetään kokonaan huomioimatta muun muassa MM-leiriryhmässä viime keväänä mukana olleet Ojantakanen ja Viitasalo. Jos SaiPaan on tosiaan tulossa kova ykkössentteri, niin kuin huhut kertovat, niin kyllä tuolla joukkueella kelpaa lähteä kymppisijasta taistelemaan. Ero Liigan kärkeen on kyllä iso, mutta niin se on muillakin Kärppiä, Tapparaa ja Ilvestä lukuun ottamatta. Taidetaan nähdä tällä kaudella pitkästä aikaa taas Kärpät-Tappara finaalisarja.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Valmennus + tämän hetken kokoonpano + huhutut vahvistukset + tarve hankintoihin + mahdollisuus tyydyttää hankintatarpeet = voimasuhteet kauden alussa. Tällä kaavalla listaus:

1. Kärpät
2. Tappara
3. Ilves
4. HIFK
5. Lukko
*Varmat joukkueet puolivälierissä. Järjestys oli helppo asetella.
————————————————
6-9. TPS, HPK, JYP, SaiPa
* Varmat joukkueet vähintään sääleissä. Paras tästä ryhmästä nappaa viimeisen suoran puolivälieräpaikan.
————————————————
10-12. KalPa, Ässät, Jukurit
*Paras näistä selviää sääleihin.
————————————————
13. Pelicans
14. KooKoo
15 . Sport
*Varmasti ulkona pudotuspeleistä. Tässä vaiheessa kolmikko oli helppo asetella myös keskinäiseen paremmuus järjestykseen.
————————————————
Tämmöisin tuntemuksin olen seurannut joukkueiden rakentumista kaudelle 2022-2023.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@Bacon
En tiedä SaiPan pelaajista, mutta ainakin HPK:n pelaajien tehot tulivat vastaavissa rooleissa mitä tulevalla kaudella on luvassa, ehkä Trettenesiä ja Woldia lukuunottamatta (näiden ylivoimavastuista jne. ei ole hajua)

Ketkä pelasivat SaiPalla ylivoimaa, ja onko odotettavissa, että noiden 15-30p tehneiden pelaajien peliaika ei tipu? Ilveksessä oli tuttua taannoin (kun kynnettiin joka kausi), että katsottiin jonkun X:n tehneen 25p, "no kyllähän se saman tekee ensi kaudellakin", no, ylivoimavastuu ja peliaika kun tippuivat ja siirtyivät jollekulle toiselle, niin samoin tippuivat pistemäärät. Eli sikäli pitää suhteuttaa ne pisteet myös rooliin. Esimerkiksi Meskanen ja Pospisil todennäköisesti vievät ykkösylivoimasta pari paikkaa, jotka olivat viime kaudella jonkun toisen.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa
Valmennus + tämän hetken kokoonpano + huhutut vahvistukset + tarve hankintoihin + mahdollisuus tyydyttää hankintatarpeet = voimasuhteet kauden alussa. Tällä kaavalla listaus:

6-9. TPS, HPK, JYP, SaiPa
* Varmat joukkueet vähintään sääleissä. Paras tästä ryhmästä nappaa viimeisen suoran puolivälieräpaikan.
Edes joku ymmärtää suurelta yleisöltä pimennossa olevien SaiPan pelaajien tason höystettynä kärkivahvistuksilla mukaan lukien NHL:ssä pelanneella sentterillä ja Virran pelikirjalla.
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
*Varmat joukkueet puolivälierissä. Järjestys oli helppo asetella.
Itse en henkilökohtaisesti saa kyllä varmoiksi puolivälieräjoukkueiksi kuin Tapparan, Ilveksen ja Kärpät tällä hetkellä. Näiden kolmen joukkueen ero muihin on tällä hetkellä niin iso, että sitä tuskin tarvitsee edes sen kummemmin arvioida. Niin isoa ihmettä en jaksa odottaa, etteikö nämä olisi vähintään kuuden sakissa.

Sen jälkeen tuleekin niin pitkä litanja tasaisia ja vaikeasti arvioitavia joukkueita, että ihan päivästä riippuen voi arvalla laittaa sijat 4-9 (SaiPan paikalle Jukurit) lottoamaan. Toki nyt IFK:lla, TPS:llä ja Lukolla on aivan eri resurssit ja realiteetit vahvistaa joukkuettaan kuin muilla tosta sakista, mutta eipä ole kautta ilman joitain yllätyksiä. Joku Rautakorvenkin JYP saattaa ihan heittämällä pelata koko kauden siellä ihan terävimmässä kärjessä, vaikka pelaajamateriaali ei sitä välttämättä puollakaan. Niin monta kertaa Tukka-Jukka sen on tehnyt, ettei mikään enää yllättäisi.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Westerholm on parempi kuin Rajaniemi tai Lebedeff, mutta toki Kerholla on tasaisempi kaksikko.

Jos minulle lyötäisiin sekä Kerhon, että SaiPan veskarit tarjolle, niin Westerholmin poimisin myös ensimmäisenä.
Sen jälkeen kyytiin lähtisi HPK:n kaksikko. Eli enemmän tässä on kyse siitä, että arvostaako ykkösveskaria, vaiko kokonaisuutta.
 

sknul

Jäsen
Suosikkijoukkue
montreal canadiens,
suolahden urho.
13. Pelicans
14. KooKoo
15 . Sport
*Varmasti ulkona pudotuspeleistä. Tässä vaiheessa kolmikko oli helppo asetella myös keskinäiseen paremmuus järjestykseen.
Kun Torso laittaa Jukurit noin korkealle, niin ollaan käytännössä jo mestareita. Sarjaa on turha pelata.
Eli finaalissa nähdään, kun KooKoo kin on tungettu varmasti ulos pleijareista...

On se hienoa kun jokaisen fanin oma joukkue on vahvistunut, ja jokainen vanhakin pelaaja on kehittynyt. Ja tuplaa vähintään pisteensä, vaikka rooli on pienentynyt. Eli tällähetkellä 10 joukkuetta on menossa 6 sakkiin. Ja 15 joukkuetta vähintään sääleihin.

Ps. KooKoolla tavoite on kymppisakkiin, vaikka kolme kärkihankintaa olisikin veretseisauttavia. Kaikki siitä ylöspäin on pelkkää plussaa.
 
Pospisil (26v 18o 10p (8o 1p NL) - X - Meskanen (26v 60o 32p)
Loimaranta (21v 60o 25p) - Metsävainio (25v 49o 20p) - Descheneau (27v 28o 13p)
Okuliar (22v 56o 18p) - Fitzgerald (25v 37o 36p NCAA) - Ojantakanen (21v 59o 17p)
Olhaver (24v 52o 27p Allsvenkan) - Koskiranta (35v 4o 0p) - Lipiäinen (24v 58o 22p)
Karvinen (19v 44o 16p)

Jukurit

O. Kovarcik (27v 53o 26p Tsekki) - M. Kovarcik (25v 41o 18p Tsekki) - Aaltonen (37v 58o 35p)
Puistola (21v 54o 24p) - Pitkänen (26v 47o 30p) - Jormakka (31v 42o 28p)
Piitulainen (30v 41o 10p) - Immonen (40v 60o 28p) - Oden (20v 45o 17p)
Batna (27v 31o 7p) - Mäkinen (24v 59o 23p) - Huuhtanen (19v 65o 77p WHL)
Tuomaala (19v 21o 3p)


Valtaisa on kyllä ero ja isommaksi kasvaa, kun huipun veljen saavat vielä naarattua ykkössentteriksi sputnikeihin.

Jos nyt yhdellä hyökkääjävahvistuksella ja muutamalla pakilla toivottavasti edes hieman saataisiin tasattua puntteja, ettei ihan idän ihmeen jalkoihin jäädä!
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Laittaisin tässä kohtaa jengit näin:

1. Tappara
2. Kärpät
.
.
KHL-korppikotkien jälkeen hiljaisempaa
.
.
.
.
.
3. TPS
4. Ilves
5. Jukurit
6. Lukko
7. HPK
8. JYP
9. HIFK
10. Ässät
11. KooKoo
12. Pelicans
13. SaiPa
14. Sport
15. KalPa
Millä perusteilla KalPa jätetty viimeiseksi, olisi mukava kuulla millä ihmeellä saa esim. Sportin edelle.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom

Bacon

Jäsen
@HighFlyer#95 jos tuo oli osoitettu minulle, niin mielestäni Jukureilla on erittäinkin kelvollinen hyökkäys. Potentiaalisia nuoria ja jo tasonsa näyttäneitä kokeneempia heppuja mättämässä pisteitä. Jos Tsekin veljekset onnistuvat niin tuohan on jo todella kova nippu.

Lähinnä täällä ihmettelen tuota HPK:n hyökkäyksen yliarviointia. Mielestäni se ei ole lähellekään niin kova kuin mitä täällä väitetään vaan siinä on paljon epävarmuustekijöitä.

SaiPan näen tappelevan sijoista 8-13.
 

Bacon

Jäsen
@Bacon
En tiedä SaiPan pelaajista, mutta ainakin HPK:n pelaajien tehot tulivat vastaavissa rooleissa mitä tulevalla kaudella on luvassa, ehkä Trettenesiä ja Woldia lukuunottamatta (näiden ylivoimavastuista jne. ei ole hajua)

Ketkä pelasivat SaiPalla ylivoimaa, ja onko odotettavissa, että noiden 15-30p tehneiden pelaajien peliaika ei tipu? Ilveksessä oli tuttua taannoin (kun kynnettiin joka kausi), että katsottiin jonkun X:n tehneen 25p, "no kyllähän se saman tekee ensi kaudellakin", no, ylivoimavastuu ja peliaika kun tippuivat ja siirtyivät jollekulle toiselle, niin samoin tippuivat pistemäärät. Eli sikäli pitää suhteuttaa ne pisteet myös rooliin. Esimerkiksi Meskanen ja Pospisil todennäköisesti vievät ykkösylivoimasta pari paikkaa, jotka olivat viime kaudella jonkun toisen.
Tämä oli hyvä pointti. Tähän varmasti joku minua tietävämpi osaa ottaa kantaa. En viime kaudella niin tarkkaan sattuneesta syystä jaksanut SaiPan jokaista peliä seurata varsinkaan loppukaudesta.
 
@HighFlyer#95 jos tuo oli osoitettu minulle, niin mielestäni Jukureilla on erittäinkin kelvollinen hyökkäys. Potentiaalisia nuoria ja jo tasonsa näyttäneitä kokeneempia heppuja mättämässä pisteitä. Jos Tsekin veljekset onnistuvat niin tuohan on jo todella kova nippu.

Ei ollut sinulle vaan osoitettu, vaan lähinnä tuohon edellä olleeseen väitteeseen, että SaiPan kokoonpano sentterihankinnan jälkeen näyttää paremmalta kuin muun muassa Jukureilla.

Ihan hyvä hyökkäyskalusto Jukureilla on juu jo tällä hetkellä ja yksi kärkihankinta vielä tulossa. Paljon kuitenkin jää myös potentiaalin realisoitumisen varaan. Tuomaalalta ja Huuhtaselta kaivataan läpimurtoa. Puistolan ja Odenin pitäisi pitää viime kauden tasonsa ja jopa parantaa hieman siitä. Tsekkiveljesten täytyy osoittautua vahvistuksiksi. Kysymysmerkkejä riittää, mutta sitähän se pienen seuran arki on.

Toki siellä noita tasonsa näyttäneitäkin tekijöitä, kuten Aaltonen, Pitkänen, Immonen ja Jormakka, on ihan kivasti ja saa sitten nähdä millainen tekijä markkinoilta kärkeen lisäksi vielä saadaan napattua. Sekin paljon määrittelee hyökkäyksen laatua.
 
Ei myöskään kannata tarttua ja yleistää liiaksi yhden fanin ja kirjoittajan viestejä koskien tulevan kauden joukkueiden voimasuhteita. Hyvä jos luottoa löytyy, mutta kyllä itse odotan rauhassa sitä kuuluisaa ykkössentteriä ja miten kausi lähtee liikkeelle, ja puhun ihan runkosarjasta, en treenimatseista. Ei ole meikällä yhtään varaa huudella mitään kun nyt mennään vasta paperilla. Ja siis SaiPasta puhun.

Ei myöskään millään pahalla ketään kohtaan, hienoa jos luottoa ja uskoa löytyy!

Edit: Ja kuten todettu, tällä hetkellä ei ole kuin Tappara, Kärpät ja Ilves. Sitten tulee kaikki muut.
 
Viimeksi muokattu:

mehupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mason ego
Tämä jaksaa kyllä vuodesta toiseen ihmetyttää, kun maalivahteja vertaillaan torjuntaprosenttien perusteella, mikä on loppujen lopuksi aika huono indikaattori maalivahdin tasosta. Tuohon vaikuttaa niin paljon maalivahdista riippumattomia asioita lähtien nyt esimerkiksi joukkueen puolustuksen tasosta ja pelitavasta.
Mikä on maalivahdille parempi mittari, johon puolustuksen taso ja pelitapa ei vaikuta?
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Darts, LA Rams, AD99
Pelicans vahvistuu ainakin kahdella hyökkääjällä ja kolmella puolustajalla ennen kauden alkua.

Kangasniemi- Jasek - XXX
Kivenmäki - Ikonen - XXX
Killinen - Vilén - Tukiainen
Roine - Hämäläinen - Haatanen

Eronen - XXX
Utunen - XXX
Vilén - XXX
Rajaniemi

Vaatii kovia nimiä, mutta uskon että Pelicans taistelee sijoista 8-13 (tällä hetkellä Pelicans on sijalla 15.) Puolustus on kyllä iso kysymysmerkki, seitsemän puolustajaa (+Junnut/Peliitat)
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pelicans vahvistuu ainakin kahdella hyökkääjällä ja kolmella puolustajalla ennen kauden alkua.

Kangasniemi- Jasek - XXX
Kivenmäki - Ikonen - XXX
Killinen - Vilén - Tukiainen
Roine - Hämäläinen - Haatanen

Eronen - XXX
Utunen - XXX
Vilén - XXX
Rajaniemi

Vaatii kovia nimiä, mutta uskon että Pelicans taistelee sijoista 8-13 (tällä hetkellä Pelicans on sijalla 15.) Puolustus on kyllä iso kysymysmerkki, seitsemän puolustajaa (+Junnut/Peliitat)
Tämä on vain oma mielipide, mutta melko ohut hyökkäysarsenaaliheti Kangasniemen ja Jasekin jälkeen. Toki ei se viime vuonnakaan kauheesti tainnut haitata. Kivenmäestä en usko olevan noin isoon rooliin, ja Ikonen vähän sama, kyllä taitoa on mutta melko hidas luistelija. Killinen ei olisi missään kohtaa kuulunut edes Ässissä pelaavaan kokoonpanoon, pelasi aika paljon 1-2 ketjuissa, ja teki 11 pinnaa. Viimeiset 19 matsia kaudesta 0+0.
 

Polvitaklaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Timo Koskelan pyydykset
Odottelen vielä jonkin aikaa seuraavia siirtouutisia ennen kuin alan miettiä edes voimasuhteita, mutta jo nyt on pakko kysyä, että vaasalaiset, mikä homma? Monen muun joukkueen osalta sitä miettii, että yksi tai kaksi pelaajahankintaakin voi muuttaa tilannetta vielä merkittävästi, mutta Sportin osalta tällaista mahdollisuutta on vaikea nähdä, kun vuodesta toiseen toteutetaan jäällä ja toimistossa Operaatio Uimalakkia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös