Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2021–2022

  • 997 419
  • 4 476

Apheu

Jäsen
Väitätkö ihan tosissaan, ettei träppi ole jo päätoiminen pelitapa? Tämä on ja tulee olemaan träpin pääsarja.
Katsoitko Tapparan ja Kärppien pelit? Kaksi paskaa peliä, joissa ei tapahdu mitään ja seisotaan vaan. Joo, träppiä pelataan toisinaan, mutta ei tuolla tavoin ole aiemmin tällä kaudella nähnyt kenenkään pelaavan, mitä Kärpät nyt.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällä haisee pelko! Kärpät pelaa kauheaa trappia! Se, jota pelätään, tekee aina jotain kauheaa. JYP oli parhaimmillaan kauhea ja tylsä Dufvan kone. Tappara on menestynyt koukkimalla, estämällä ja trapilla. Kärpät menestyi aikanaan filmaamalla. Nyt on sitten Kärpilläkin kamalan trapin vuoro.
 

Just Us

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikon seurat
Täytyy träpistä ja liigasta sen verran sanoa, että viime vuoden Lukko voitti mestaruuden kiekollisella pelillä, jääkiekon onneksi.

Tällä kaudella Ilves pelaa mielestäni parhaiten kiekolla ja toivoa sopii, ettei tänään Nokialla nähdyllä jääshakilla enää mennä mestaruuteen. Viihdearvo on kauhea.

Urheilussa on vaikea pelätä mitään tai ketään. Pelot löytyvät muualta. Jos taas Kärppiä ajatellaan, puolustavat nyt nöyrästi, mutta hyökkäyspelaaminen on mitäänsanomatonta. Vaikea tuosta on saada suosikkia edes sääleihin, jos niihin arpajaisiin ylipäätään pääsevät.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Älä nyt helvetti puhu mistään pelosta tai sen hajusta @McTorso, kun se on ihan pirun väsynyttä. Tämän kauden Kärpät ei pelota ketään, mutta omaa myös yllätyspotentiaalia pelkästään Marjamäen takia. Marjamäki on palauttanut parissa viikossa seuraan edes vähän uskottavuutta ja se on hieno juttu, mutta paskasta on vaikea tehdä konvehtia vaikka olisi minkälainen masterchef kyseessä. Maalivahdit ja pakisto on todella hyvällä tasolla, mutta entäs ne kysymysmerkit sitten? Ei ole hyviä senttereitä ja laiturit pelaa alle tasonsa tai alkaa olla jo parhaat päivät nähneitä (Leskinen, Junttila, Pyörälä, Aaltonen). Cerveny ei paljoa kerennyt näyttää, mutta ei terveenäkään ole semmoinen Kemppainen, Lasu, Lajunen jota Kärpät nyt tarvitsisi. Bourke on pelannut tällä kaudella 2/3 sentterin tasolla, mutta entäs sen jälkeen? Kalapudas, olisikohan 11 peliä ja 1+0, Koskenkorva (ei tasaisuus vielä riitä), Hyry (juniori), Wellman (harmi kun on vielä ensi kaudellakin), Mäenalanen on pirun hyvä laituri liigaan ja todella hyvä sentterikin, mutta ei osaa aloittaa. Väärin kasattu joukkue jonka yksi etukäteen tärkeimmistä lenkeistä, 1 sentteri, petti totaalisesti.

Altavastaajana kohti pleijareita ja Marjakukkulan puolustusvoittoisen pelitavan, laadukkaan maalivahtipelin ja loistavien puolustajien takia on mahdollisuudet välieriin joka on Kärppien mestaruus tällä kaudella. Tappara on numero uno ennakkoon, Ilveksen, HIFKin ja Jukurien peesatessa. Hienot pleijarit tulossa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kärppien on pakko pelata äärimmäisen nihilististä ja puolustusvoittoista prosenttikiekkoa, koska se on ainoa tapa millä menestyksestä voi edes vähän haaveilla. Sekään ei silti välttämättä riitä koska pelitapa ei tule samalla tavalla selkäytimestä mitä monella muulla, mutta tuo on oikeastaan se ainoa ase mikä Kärpillä on käytössä.

En silti usko että ketään sen kummemmin pelottaa.
 

Kane88

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Hawks
Pitäiskö vaihtaa ketjun nimeksi "Kaikki pelkää kärppiä". Ensinnäkin pelko on aivan väärä sana, kukaan ei pitäisi pelkää mitään kun kyseessä on lätkää. Esimerkiksi se mitä pitäisi pelätä tällä hetkellä koskee venäjän diktaattoria ja mikä on hänen seuraava liike. Sori offtopic mutta selvää on että tämä kyseinen henkilö kyttää täällä foorumissa ja aina kun kärpät voittaa niin hän yrittää pitää meille kaikille saarnan, miten kärpät tulee olemaan ylivoimainen. Sitten kun joku väittää vastaan niin sitten on kuulemma pelko perseessä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pitäiskö vaihtaa ketjun nimeksi "Kaikki pelkää kärppiä"
Ei pitäisi. Se että yksi nimimerkki horisee kuin jossain psykoosissa jostain pelosta on vielä ihan helvetin kaukana siitä että muut Kärppien fanit, saati muiden joukkueiden fanit ajattelisivat samoin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensinnäkin pelko on aivan väärä sana, kukaan ei pitäisi pelkää mitään kun kyseessä on lätkää. Esimerkiksi se mitä pitäisi pelätä tällä hetkellä koskee venäjän diktaattoria ja mikä on hänen seuraava liike.
Maailmassa on paljon suurempia asioita kuin urheilu tai jääkiekko. Kuoleman pelko tai sodan keskellä eläminen ovat aivan eri asioita kuin se, mistä minä tässä jääkiekkoaiheisessa ketjussa kirjoitan. Kyllä minä toivoisin, että urheilukeskustelussa pelon määritelmän urheiluihmiset ymmärtäisivät. Tässä keskustelussa tappion pelkoa ei tule verrata sodan tai hengenvaaran aiheuttamaan pelkoon. Kuvittelin tällaisen perusasian olevan tässä kontekstissa itsestäänselvyys. Ei ilmeisesti ole.
 
J

Just-Ice-Hockey

Mikään ei kieli pelosta niin voimakkaasti, kuin jatkuva perusteeton pelosta jauhaminen. Ilmeisesti Oulun puhuvan pään luotto Kärppien on käynyt jo niin ohueksi, että raukka huutaa pelosta pelosta.

Mitä Kärppien joukkueena tulee, niin mun silmään tuo porukka muistuttaa kovasti kauden 10-11 Jokereita. Hyökkäyksessä muutama hassu pelaaja, jotka voivat saada jotain aikaiseksi, mutta ainoa toivo pudotuspelisarjassa paremmin sijoittunutta joukkuetta vastaan on vastustajan turhauttaminen roikkumalla ja pyrkimällä pitämään pelin tempon alhaalla.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täällä haisee pelko! Kärpät pelaa kauheaa trappia! Se, jota pelätään, tekee aina jotain kauheaa. JYP oli parhaimmillaan kauhea ja tylsä Dufvan kone. Tappara on menestynyt koukkimalla, estämällä ja trapilla. Kärpät menestyi aikanaan filmaamalla. Nyt on sitten Kärpilläkin kamalan trapin vuoro.
Lopeta jo trollaus. Teet ketjusta lukukelvottoman.

Ennustan mitalistit:

1. Tappara
2. Ilves
3. Jukurit

McTorson tapaan voisin tietysti väittää, että kaikki pelkäävät HPK:ta. Täysin vastaansanomattomat perustelut ovat alla. Uskon, että McTorsokin on aivan kauhuissaan luettuaan ne ja vihdoin ymmärtää, että on ollut pimeässä. Nyt on aika valaistua.

HPK juuri voitti Kärpät aivan vähän aikaa sitten. Ja uskotteko kotona? Peräti kaksi kertaa peräkkäisinä päivinä! Muistatteko?

Lisäksi HPK:n maalivahtikaksikko on ylivoimaisesti Liigan paras. Senhän näkee jokainen, joka on vähänkään seurannut pelejä tällä kaudella. Tilastotkin sen osoittavat. Sankareiden torjuntaprosenttikin on yhteensä yli 185. Sellaisia prosenttilukuja harvoin näkee.

Myös puolustus on silkkaa terästä. Onhan siellä olympiavoittaja ja muita maajoukkuemiehiä. Hyökkäyksessäkin on taikuri Joly. Oletteko nähneet ne kärkikynät? Oletteko nähneet sen pelisilmän? Meidän nelosketjukin on aivan Liigan eliittiä. Kolmikko Toivola, Ruokonen, Janatuinen myllertää vastustajan päädyssä vaihdosta toiseen. Yleensä siellä on kiekkokin mukana.

Joukkueen valmennus jatkaa vanhoja perinteitä. HPK:sta on ollut tapana nousta maajoukkueisiin. Ajatelkaapa nimiä J. Jalonen, Pennanen, Tiilikainen (juuri valittu nuorten maajoukkueen valmentajaksi). On päivänselvää, että Pekkarinen, Pakurinen vai mikä Pikkarainen siellä nyt häärääkin, joka tapauksessa on maajoukkuetason valmentaja. Kyllähän jo seuran perinteet sen osoittavat.

Kuten edellä olevista aukottomista perusteluista nähdään, kaikkien on syytä pelätä Kerhoa. Olisi perin lapsellista yrittää väittää muuta. Mitään heikkouksia tai uhkia ei ole.

Paitsi ehkä vastustajat...
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Säälijoukkueiden osaltahan tämä on selvä peli runkosarjassa.

Lukko häviää kaksi seuraavaa matsiaan pystyyn Tapparalle ja HIFK:lle, mutta ottaa kaksi pistettä jatkoajalla Jukureilta. Ratkaiseva maali tulee olemaan päivän selvä paitsio.

KalPa voittaa Ilveksen ja JYPin yhteismaalein 13 - 0, ottaen 6 pistettä.

Kookoo voittaa rankkareilla Pelicansin, ottaen kaksi pistettä ja lahtelaisten on tyytyminen yhteen. Lahdessa tämä otetaan kumminkin ilolla vastaan, kun Smejkal on heittänyt kiekon kädellään maaliin vain sekunti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Syöttäjäksi ilmoitetaan Bjööninen, jolla ei ollut kolmannen erän lopulla enää luistimissa kuin vain toinen terä, mutta mies valitaan ansaitusti ottelun tähdistöön tehden vuosikymmenen yksilösuorituksen blokaten yhdessä vaihdossa 4 KooKoon varmaa maalintekopaikkaa, voittaen 5 aloitusta ja syöttäen em. Smejkalin maalin. Liiga on luvannut ottelun jälkeen toimittaa KooKoolle videon, josta voidaan selkeästi todistaa, että näin on käynyt.

Viimeisissä peleissä KooKoolta hylätään kolme maalia varsinaisella peliajalla Kärppiä vastaan maalivahdin, Marjamäen ja McTorson häirintänä. Kaikkineen haastoineen ja videotarkastuksineen peli on venynyt ja venynyt, joten jatkoaika pelataan ilman paitsioita ja pitkiä kiekkoja. Tästäkin huolimatta peliä ei olla saatu ratkottua ja peli on ollut niin unettavaa paskaa 35 epäonnistuneen rankkarin jälkeenkin, että Marjamäen on pakko laittaa Aaltonen kokeilemaan, kun kukaan muu ei enää jaksa. Aaltonen kaartaa, kaartaa hitaasti, kaartaa vielä vähän hitaammin, Aaltonen lähes pysähtyy ja Setänen nukahtaa maalilla ja lyö päänsä jäähän saaden aivotärähdyksen, Aaltonen kääntää rystylle, siitä kämmenelle, kaartaa, viimeinen katsoja poistuu hallista, Aaltonen vie rystylle ja tuomari repäisee Aaltosen tilanteesta olkapäästä sivuun ja potkaisee kiekon maaliin. 2 pistettä Kärpille. Maistuu varmasti höpönälle oululaisten rivissä, kun kävi pieni pomppu turkulaisille edellisessä pelissä. TPS vei 8-0.

Pelicansin viimeinen kotiottelu hämeenlinnalaisia vastaan päätty lahtelaisten riemuun heti jatkoajan alussa ajassa 60.01. Laurikainen on maalillaan selkä kentälle päin ottamassa hörppyä vielä pullosta, kun Björninen aloittaa eteenpäin. Tuomarilla on jo käsi pystyssä pitkän kiekon merkiksi, mutta kiekko ottaakin pienen kimmokkeen aivan maalin vierestä Ikosen perseestä, kun mies on sen verran kumarassa sitomassa luistimiaan.

KooKoo 94 pistettä, pka. 1, 566
Lukko 90 pistettä, pka. 1,5517
Kärpät 93 pistettä, pka. 1, 55
Pelicans 93 pistettä, pka. 1, 55

KalPa 93 pistettä, pka. 1,55 ja kesälomille.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt kun on saatu Raumalla koronakurimuksesta ukot takaisin (huom! Ennen tätä kurimusta Lukko teki seurahistoriaa voittamalla 12 ottelua putkeen!) niin Länsirannikolta ei puhalla mikään pieni puhuri, vaan suuri TORNADO!

Tolppien välissä on Liigan paras maalivahti Zagidullin (edistyneiden tilastojen kirkas ykkönen!) ja puolustuksesta löytyy sarjan paras pelaaja Vili Saarijärvi joka on tällä kaudella takonut pisteitä kovempaa tahtia mitä viime kaudella Liigan parhaaksi valittu Robin Press! Veltsu Virtanen penkin takana tietää mitä voittaminen vaatii (CHL-mestari!) ja pelin rakenne alkaa olla taas kunnossa kevättä kohden. Sebastian Repo takoo maaleja hyökkäyksessä toisiksi kovimmalla tahdilla koko sarjassa eikä kukaan halua playoffeissa vastaansa Lukon isokokoista ja fyysistä joukkuetta, maalinedustalla vain makuupaikkoja molemmissa päädyissä!

Joukkueesta löytyy paljon viime kevään mestareita, ja näkisin että Lukon suurin haaste on nyt tämä naurettava säälikierros. Mutta sieltä kun Lukko menee jatkoon, niin kuka tahansa saa olla peloissaan Lukkoa vastaan.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Katsoitko Tapparan ja Kärppien pelit? Kaksi paskaa peliä, joissa ei tapahdu mitään ja seisotaan vaan. Joo, träppiä pelataan toisinaan, mutta ei tuolla tavoin ole aiemmin tällä kaudella nähnyt kenenkään pelaavan, mitä Kärpät nyt.

Katsoin, katsoitko sinä? Ei ehkä noin onnistuneesti kuin Kärpät mutta kyllä tuota paskaa yritetään pelata muidenkin toimesta.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Jollain kierolla tavalla vähän arvostakin @McTorso taitoa saada horjutettua kanssapalstalaisten henkistä tasapainoa tälla omalla tyylillään. Jos jatkoajanjarkkoruutu-trophy jaettaisiin, olisi Torsolla aikamoinen dynastia. Pelikirja on tuttu jo vuosien takaa, mutta silti täällä on taas sivutolkulla jengiä Rapala poskessa.

Noin muuten on mielenkiintoista nähdä taantuuko Kerho lopulta vain vapaalipuksi jollekin sääleistä eteenpäin, vai vieläkö löytyy varatankki? Sääleihin sulaminen ja siellä esimerkiksi juuri Kärpät olisi aikamoinen antikliimaksi. Ihan vain sillä, että tällä hetkellä Kerhon hyökkäyspeli, jos sitä on, kiteytyy kolmeen asiaan: nopeisiin kääntöihin, Michael Jolyyn ja Arttu Pelliin. Ja Marjamäen Kärppiä vastaan kääntöpaikat ovat minimissä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kyllä on KooKoon meno ollut ailahtelevaa ja turhauttavaa kauden toisen puoliskon, mutta hyvä mahdollisuus on nyt kolmas peräkkäinen PO-paikka ottaa, joka on lähtökohtamme huomioiden kyllä todella hyvä suoritus

Alkaa Mestis-huutelijat vähenemään viimein, jossa toki myös Jukurit on kummasti auttanut tällä kaudella. Sport päätyy sijalle 12, eikä sekään siis tämän ilkkuman jatkoa tue, kun taakse jää perinteiset JYP, Ässät ja SaiPa.
 

Jägen_pelsut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Katsoin, katsoitko sinä? Ei ehkä noin onnistuneesti kuin Kärpät mutta kyllä tuota paskaa yritetään pelata muidenkin toimesta.
Väitätkö tosissaan että liigassa on yritetty pelata tuollaista träp kiekkoa? Kun Marjamäki teki paluun Kärppiin hän vetäs jo tiukan puolustuksen ennestään tiukemmaksi ja palautti träpin. Liiga oli jo pääsemässä eroon puhtaasta träp kiekosta ja myös minä toivon, että se vähenisi myös tulevaisuudessa. Ei se ajoittainen träp mitään, mutta tuo eilisen kaltainen träp lätkä on ihan hirveetä katsoa. Ei kärki karvata vaan vetäydytään träppiin….

Ymmärrän kyllä miksi Kärppien on pakko kaivaa tuo lätkä työkalulaatikosta, mutta toivon koko sydämestä, että se ei tekisi paluuta heidän lätkäänsä ensikaudella.
 

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Pakko ihmetellä. Ihan pakko, joku sen jo ymmärtää, mutta ei näköjään kaikki.

Joo Kärpät pelaa puolustusvoittoisesti tällä hetkellä. Kärpät haluaa välttää katastrofin ja se on ensiarvoisen tärkeää.

Valmentajavaihdos ja pakkopisteet ovat tällä hetkellä saagana. Pitäisikö Marjamäen laittaa eka hyökkäyspeli rallatteluineen kuntoon? Ei. Pitääkö träpätä ja puolustaa, jos sillä pidetään numerot tasaisena ja suodaan mahdollisuus voittoon? Kyllä.

Helppoa. Lopettakaa kitinä. 8 pelissä tjtn semmosta ei tehdä ihmeitä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Pakko ihmetellä. Ihan pakko, joku sen jo ymmärtää, mutta ei näköjään kaikki.

Joo Kärpät pelaa puolustusvoittoisesti tällä hetkellä. Kärpät haluaa välttää katastrofin ja se on ensiarvoisen tärkeää.

Valmentajavaihdos ja pakkopisteet ovat tällä hetkellä saagana. Pitäisikö Marjamäen laittaa eka hyökkäyspeli rallatteluineen kuntoon? Ei. Pitääkö träpätä ja puolustaa, jos sillä pidetään numerot tasaisena ja suodaan mahdollisuus voittoon? Kyllä.

Helppoa. Lopettakaa kitinä. 8 pelissä tjtn semmosta ei tehdä ihmeitä.
Ehkä tuossa on osin vastareaktiota sille kun teidän puolelta yksi toistaitoinen hehkuttaa touhua parhaana ja nerokkaimpana koskaan. Tuo bussiparkki on perinteisesti selkeän altavastaajan taktiikka taidokkaampaa vastaan ja Kärppien resursseilla toivoisi että johonkin muuhunkin pystyisivät, mutta tällä kaudella ainakin on valettu pohjat niin päin persettä että pitää sitten vetää siilipuolustuksella ja vastaiskuilla. Toki taktiikka on tuttu muutamistakin altavastaajavoitoista isommiltakin areenoilta (Kreikan EM-kulta jalkapallossa ja Suomen U20 mestaruus -13 vai milloin se olikaan nyt tulee ensimmäisenä mieleen) ja niillä pelimerkeillä pelataan jotka on käytössä. Toki altavastaajan puolella ollessa sitä mielellään näkee muiden kommentit katkeruutena, siinä junnumestaruuden jälkeen kun ruotsalaiset valitti että vittu mitä epäkiekkoa ja noista jätkistä ei kukaan saa varausta tarunhohtoiseen, niin tokihan se toi hyvänolontunnetta, vaikka faktuaalisesti ihan tosiasia että ruotsalaisilla oli niissäkin karkeloissa selkeä materiaalietu.

Late ei ole vielä sellaista upsettiä tosin osoittanut millä mestaruuksia voitettaisiin, bussi parkkiin ja odottamaan virheitä toimii juuri niin kauan kun vastustajalla loppuu jänne katsoa sitä peruuttelua ja siilipuolustusta ja lähdetään yrittämään yksittäin. En usko että pitkissä sarjoissa ainakaan jokainen matsi päättyy vastapuolen turhautumiseen, mutta keväämmällähän tuo nähdään. Yksittäisissä otteluissa oululaisten turhauttamispelitavan tuoma etu on luullakseni korkeampi.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Ymmärrän kyllä miksi Kärppien on pakko kaivaa tuo lätkä työkalulaatikosta, mutta toivon koko sydämestä, että se ei tekisi paluuta heidän lätkäänsä ensikaudella.

Ainakin Marjamäki on aika avoimesti puhunut, että ensin lyödään puolustus kuntoon hinnalla millä hyvänsä ja senkin uhalla, että hyökkäyspeli jää aivan vajaaksi. Hyökkäyspeliin tulee enemmän ajan kanssa ja mitä pidemmälle selviävät, sitä enemmän siihen tulee variaatiota.

Kärppien ohjelma on siis ollut aika hankala, eikä yhtään helppoa helppoa matsia ole sattunut ( pl se ensimmäinen Ässät peli ) joten padot eivät kunnolla ole päässeet aukenemaan. Pelicans vieraissa, IFK kotona, IFK vieraissa, Tappara kotona, Tappara vieraissa, Jukurit vieraissa... tuossa on 6 minusta aika hankalaa matsia sellaiselle joka on juuri vaihtanut valmentajan. Ohjelma jatkuu toki tosi vaikeana kun sunnuntaina Tepsi turussa. Mikäli pudotuspelipaikka varmistuu tänään ( KalPa ei saa 3 pistettä ) niin voisi kuvitella että hyökkäykseen saavat ainakin hieman rentoutta.

Noin passiivista kiekkoa en kyllä minäkään ala kokonaista kautta katsomaan, mutta ymmärrän hyvin miksi sitä nyt pelataan ja miksi sellainen pelitapa on valittu. Ei Marjamäkikään voi lennosta vaihdella pelisysteemiä. On tylysti katsonut tuota ohjelmaa ja päättänyt että puolustamalla saadaan se 1,6 - 1,8 pistettä kasaan ja näyttää toimivan. 13 pistettä on noista 7 ottelusta on kuitenkin se mitä jopa hieman ihmettelen. Yllättävän hyvin se silti meni niiden valossa.
 

PunainenKukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, ManU, Classic
Nyt kun on saatu Raumalla koronakurimuksesta ukot takaisin (huom! Ennen tätä kurimusta Lukko teki seurahistoriaa voittamalla 12 ottelua putkeen!) niin Länsirannikolta ei puhalla mikään pieni puhuri, vaan suuri TORNADO!

Tolppien välissä on Liigan paras maalivahti Zagidullin (edistyneiden tilastojen kirkas ykkönen!) ja puolustuksesta löytyy sarjan paras pelaaja Vili Saarijärvi joka on tällä kaudella takonut pisteitä kovempaa tahtia mitä viime kaudella Liigan parhaaksi valittu Robin Press! Veltsu Virtanen penkin takana tietää mitä voittaminen vaatii (CHL-mestari!) ja pelin rakenne alkaa olla taas kunnossa kevättä kohden. Sebastian Repo takoo maaleja hyökkäyksessä toisiksi kovimmalla tahdilla koko sarjassa eikä kukaan halua playoffeissa vastaansa Lukon isokokoista ja fyysistä joukkuetta, maalinedustalla vain makuupaikkoja molemmissa päädyissä!

Joukkueesta löytyy paljon viime kevään mestareita, ja näkisin että Lukon suurin haaste on nyt tämä naurettava säälikierros. Mutta sieltä kun Lukko menee jatkoon, niin kuka tahansa saa olla peloissaan Lukkoa vastaan.
Oma mielipide, että otan nykyisen lukon sata sadasta mieluummin vastaan kuin että siellä pelaisi Press, Pospisil, Saarela, Klok, Audette. Nämä olivat ne kulmakivet mestaruuteen.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oma mielipide, että otan nykyisen lukon sata sadasta mieluummin vastaan kuin että siellä pelaisi Press, Pospisil, Saarela, Klok, Audette. Nämä olivat ne kulmakivet mestaruuteen.
Unohdit mvp Koivistoisen. Lisäksi kapteeni Liedes ja Jonne Tammela olivat myös isossa roolissa, vaikka nelosessa pelasivatkin suurimmaksi osaksi.

On totta että mainitsemiesi pelaajien tilalle ei samanlaista laatua saatu, mutta jäljelle jääneet Saarijärvi, Gregoire, Mattila, Skalicky, Hakulinen, Petman, Repo ja Piipponen ovat jokainen tietyllä tapaa menneet tällä kaudella eteenpäin, Petmania ehkä lukuunottamatta. Lisäksi Zagidulin on kyllä ollut tällä kaudella todella hyvä. Ei Lukko todellakaan mikään TOP-4 suosikki mestariksi ole, mutta sangen veemäinen vastus kenelle tahansa kuitenkin ja jos nyt tämän kauden vaikeudet on vihdoinkin voitettu, pienen mahdollisuuden annan Lukolle jopa tamperelaisia vastaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ehkä tuossa on osin vastareaktiota sille kun teidän puolelta yksi toistaitoinen hehkuttaa touhua parhaana ja nerokkaimpana koskaan.
Älä vie tätä henkilökohtaiselle tasolle. Illalla olin yhden nimimerkin mielestä psykoosissa ja toisen mielestä aineissa. Nyt olen sinun mielestäsi toistaitoinen. Harmillista, ettei asioista voida keskustella asioina. Olet muutenkin käsittänyt viestini väärin, kun väität minun hehkuttaneen Kärppien touhua parhaana ja nerokkaimpana koskaan. Ei se noin ole. Kärpät taistelee parhaillaan puolustamalla elämästä ja kuolemasta. Ei siinä ole mitään erityistä nerokkuutta. Se on karua ja yksinkertaista puolustussotaa.
Tuo bussiparkki on perinteisesti selkeän altavastaajan taktiikka taidokkaampaa vastaan ja Kärppien resursseilla toivoisi että johonkin muuhunkin pystyisivät, mutta tällä kaudella ainakin on valettu pohjat niin päin persettä että pitää sitten vetää siilipuolustuksella ja vastaiskuilla.
Et ole oikein ymmärtänyt Kärppien tilanteen kokonaisuutta. Onneksi nimimerkki @Ujcik#11 avasi tuossa ylempänä laadukkaasti tilannetta. Siitä kannataa ottaa vinkkiä.
Late ei ole vielä sellaista upsettiä tosin osoittanut millä mestaruuksia voitettaisiin, bussi parkkiin ja odottamaan virheitä toimii juuri niin kauan kun vastustajalla loppuu jänne katsoa sitä peruuttelua ja siilipuolustusta ja lähdetään yrittämään yksittäin. En usko että pitkissä sarjoissa ainakaan jokainen matsi päättyy vastapuolen turhautumiseen, mutta keväämmällähän tuo nähdään. Yksittäisissä otteluissa oululaisten turhauttamispelitavan tuoma etu on luullakseni korkeampi.
Pääosin mestaruudet voitetaan nimenomaan puolustamalla, ainakin tässä sarjassa. Näin se vain on, halusimme sitä, tahi emme.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös