Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

  • 1 098 602
  • 4 093

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Jos Manner ei keksi lääkkeitä a) prässin purkamiseen b) hyökkäykseen lähtöihin, niin Kärpille on hankala povata kultaista kevättä. Viisikkopeli nimenomaan hyökkäyssuuntaan on jopa huolestuttavan huonolla mallilla. Hyökkääjät karkailevat keskialueelle vastustajan prässätessä omalla alueella, hitaissa lähdöissä yksi hyökkääjä seisoskelee majakkana keskialueella jne.

Yksilösuoritukset yli viisikkopelaamisen on Kärppien hyökkäyspelin ydin.

Tähän kun vaihtaa valmentajan ja joukkueen nimen niin analyysi on Tapparasta täsmälleen sama.
 

Sardinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä nyt on pedattu asetelmat yhdelle kaikkien aikojen playoff-keväälle. Kärpät on suht selvässä runkosarjajohdossa ja todennäköisesti myöskin sen "pytyn" tuleekin taas ottamaan. Mutta Kärpillä on ollut todella suuria vaikeuksia Tapparaa ja IFK:ta vastaan runkosarjassa ja näille molemmille ja varsinkin Tapparalle on tullut runkosarjan aikana aika rumasti pisteellisesti tukkaan keskinäisissä. Mutta luotto Kärppiin on silti kova ja uskon , että Kärpät on kevvään ykköshevonen ja Tappara ja IFK seuraa heti siinä perässä. IFK ei ole toki taaskaan runkosarjassa juurikaan loistanut, mutta kyllä rosteri on sitä luokkaa, että jos terveen joukkueen saavat pleijjareihin jalkeille niin sitten se on enään valmennuksesta kiinni mihin asti IFK tänä keväänä pääsee.

Mutta kyllä marginaalit ovat mielestäni tänä keväänä lähtökohtaisesti ennätys pienet. Edes KooKoon mahdollista "sensaatio" mestaruutta en pitäisi mitenkään ihmeenä. Lisäksi Lukko ja Ilves ovat ajoittain väläytteleet aivan loistavaa jääkiekkoa ja varsinkin Lukko on nyt jo pitempään ollut tulikuuma. Sanoisin jopa, että nyt, jos koskaan on Lukon tsäänssi. Hieman ehkä kuitenkin epäilyttää suht kokematon maalivahti tandemi, että miten kestää tiukoissa paikoissa. Sama pätee myös Ilveksen rosteriin ylipäänsä, koska sieltä puuttuu käytännössä joka osastolta sitä kokemusta. Mutta toisaalta eipä sillä viime vuoden mestarillakaan kovin playoff-kokenut ja ennestään mestaruuksia voittanut rosteri ollut. Sanoisin, että paljon vaikuttaa tänä keväänä nyt myös se, että ketkä kohtaa kenetkin tiellä mahdolliseen mestaruuteen.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
On kyllä erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin Lukko lopulta tulee keväällä yltämään. Aivan alusta, ihan sieltä kesästä saakka, olen pitänyt Lukkoa pikemminkin vahvana haastajana, mutta pikkuhiljaa olen tosissaan alkanut pitämään Lukkoa ihan oikeana sekä tasavertaisena mestarisuosikkina, siinä missä Kärppiä sekä Tapparaa.

Minulla on vahva luotto Lukon tulevaisuuteen tulevinakin kausina, kun organisaatioon ollaan saatu kultaakin kalliimpi mies vastamaan joukkueen rakentamisesta, mutta kyllä on myönnettevä tämän samalla olevan rehellisesti ehkä se "now or never" kausi Raumalla, sillä vastaavaa joukkuetta tuskin ihan heti tullaan näkemään, ellei sitten käy joko aivan armoton flaksi ulkkareiden kanssa taikka vastaavasti lyödä pelaajabudjettiin puoli miljoona euroa lisää pätäkkää. Missään nimessä ei Lukon joukkue ole mikään halvalla kasattu rosteri, jossa pelaajat ylisuorittaa, vaan kuten @Walrus21 totesi, niin joukkueessa pelaa kolme (Danforth, Heinola, Reunanen) pelaajaa käytännössä ilmaiseksi siihen nähden mitä näiden kuuluisi tienata, joka onkin mahdollistanut näin tasokkaan joukkueen kokoamisen.

En olisi ikinä uskonut vaikka vuodenvaihteessa tätä itse sanovan, mutta Lukko pelaa pelitaktillisesti varmaan Liigan parasta sekä tehokkainta kiekkoa, kiitos Pekka Virran, jonka olisin ollut valmis lähettämään kilometritehtaalle noin 50 kertaa jo tämän kauden aikana. Onneksi Lukon yläkerta on näinä päivinä hieman kärsivällisempi mitä Jatkoajan käyttäjä Via Dolorosa.

Kompastuskivi saattaa/todennäköisesti tulee olemaan lähes luokaton ylivoima, ellei sitä saada pudotuspeleihin taiottua kuntoon. Ainakin puitteet pitäisi olla kunnossa, kun joukkueessa operoi kovan kaliberin miehinä Repo, Danforth, Westerholmit, Heikkinen, Press, Reunanen sekä Heinola. Tasakentällisen Lukko onkin jo pitkään ollut lähes maagisen hyvä, mistä kertoo 20 viimeisen ottelun tilastot, 17 voittoa ja 3 tappiota, mistä vain yksi (1!) on tullut varsinaisella peliajalla.

Heitän tähän lopuksi erittäin rohkean arvion ja sanonkin Lukon vievän koko paskan, mutta vain ja ainoastaan, jos takkuileva ylivoima saadaan kuntoon. Kaikki muu onkin kärjistetysti toria vaille valmis, kun maalivahdit pelaavat kumpainenkin elämänsä kiekkoa ja ollaan iloisessa tilanteessa missä surutta voi heittää kumman tahansa kentälle, samanaikaisesti kun nimellisesti Liigan paras puolustus on vihdoin lunastanut potentiaalinsa ja pelaa sen mukaisesti.

Ai ettien että mikä kevät on tulossa. Jännää ku jänismettällä!
 

Juippi88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämän päivän Länsi-Suomessa Haula kertoo hauskasti että Danforthia tarjotiin 2vuotta putkeen kaikille liigan seuroille ja jälkimmäisenä vuonna Lukon lisäksi toinen joukkue osoitti kiinnostusta. Helppohan näistä on jälkeenpäin huudella, mutta luojan kiitos iskivät kiinni.
 

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllähän Lukon tämän kauden menestyksestä (toistaiseksi) on kiittäminen kolmea ihmistä. Kalle Sahlstedt, Tomi Haula ja Josef Boumedienne. Tietysti myös Pekka Virta on saanut Joukkueen lentoon kevään edetessä, mutta em. kolmikko on löytänyt ne palaset joukkueen käyttöön.

mm. Sebastian Repo jonka voitonnälkä aivan uskomattomalla tasolla. Samoin Danforth joka on joukkueen ja koko Liigan paras pelaaja kokonaisvaltaisesti. Esko Seppänen toki on sitä mieltä, että Lukolla ei ole eturivin ulkomaalaisia.
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onneksi liigassa pärjää vaikka onkin vähän paska niinku Kärpät tai Tappara.
Veikkaan finaalia Kärpät-Tappara.
Joka vuosi sama juttu: kärkijoukkueiden fanit ovat epätoivoisia runkosarjaotteluiden satunnaisten heikkojen esitysten takia. Pistesaldo pullistelee kuitenkin siinä määrin, että sijoitukset ovat kaudesta toiseen mallia 1-3.

Kärpät numeroina: sarjataulukon kärkipaikka 10 pisteellä, eniten tehtyjä maaleja, ylivoimaisesti vähiten päästettyjä maaleja, paras alivoima, tilastollisesti parhaat maalivahdit ja ykköshyökkääjä, joka taistelee pistepörssin voitosta.

Playoffseissa Tappara ja Kärpät ovat todennäköisimpiä tasonnostajia, kun ottaa huomioon, millaisella rosterilla ne operoivat. Tälläkin hetkellä Kärpät kairaa voittoja, vaikka joukkueen kaksi tähtipakkia ja ykkösveskari ovat saikulla. Millainen olisikaan tilanne, jos Ipalla olisi sivussa Dostal, Suomi ja Ruotsalainen?
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tappara näköjään oli vain edelläkävijä tässä sulamishommassa.

Kärpät päästi IM maalin ja kyykkäsi KalPalle, aivan kuten HIFK päästi eilen Ässille ja Ilves romahti tiistaina lopussa Lukkoa vastaan. Joka kierroksella näköjään joku.

Tappara loi trendin jota muutkin nyt seuraa.
Ei me päästetty sitä maalia. Se ohjattiin tyylipuhtaasti omaan maaliin Lassen mailalla. Kato jännitystä loppukauteen ja näin :)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Lukko näytti kaikille mallia muutama kausi sitten


Tämäkin oli omanlaisensa. Lopussa HIFK pisti tasoihin omalla maalilla.

Siellä muuten Tapparan nykyiset apuvalmentajat (Ojasen Markolle hattu) oli opiskelmassa tämän sulamisen ja Jukka toki päävalmentaja.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Paljonkohan mahdollinen koronaviruksen leviäminen meillä Suomessakin sekoittaisi joukkueiden voimasuhteita? Noh, sehän nähdään, jos näin pääsee käymään. Muutamassa viikossa kerkiää tapahtumaan tämänkin suhteen paljon.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljonkohan mahdollinen koronaviruksen leviäminen meillä Suomessakin sekoittaisi joukkueiden voimasuhteita? Noh, sehän nähdään, jos näin pääsee käymään. Muutamassa viikossa kerkiää tapahtumaan tämänkin suhteen paljon.

Jos kunnolla iskee joukkueeseen, niin todella merkittävästi. IFK:lla oli influenssaa tuossa jokin aika sitten, ja vaikka sairastuneet pelaajat eristettiin heti, kopit desifioitiin yms. niin kyllä se vaan IFK:n rosteria pisti sekaisin. Jos tämä Korona alkaa riehua kunnolla yhdellä paikkakunnalla, niin kiellettäisiinköhän siellä ottelut kokonaan, tai vähintäänkin yleisöä saapumasta paikalle? Sveitsin NLA:ssa loput runkosarjamatsit pelataan tyhjille katsomoille Koronan vuoksi, ja siellä on pudotuspelit mahdollisesti vaarassa.

Perkeleen Korona, älä tuu pilaamaan meidän playoffeja. Please.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitä, jos jossain joukkueessa todetaan koronaviirusta. Siitähän joutuu koko joukkue karanteeniin?
Näinhän siinä todennäköisesti kävisi.

Jos sellainen tilanne tulee, että Liiga pelejä pelattaisiin tyhjissä halleissa niin se iskisi todella kovaa seurojen talouteen. Palkat juoksee kuitenkin kokoajan tilanteesta huolimatta. Tämä voisi näkyä aika karulla tavalla seuraavan kauden pelaajabudjeteissa, ainakin osalla seuroista.

Pleijareissa taitaakin käydä niin, että läpsyttimien sijaan, jaetaan katsojille hengityssuojia.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä käy vielä niin että mitallit jaetaan runkosarjan perusteella.
Höpö höpö. Tämä on Pallokerhon masterplan, peli ei kulkenut ajatuksen lailla, niin valjastettiin virus keskeyttämään kausi. Mikäs siinä ollessa pari kautta hallitseva. Vaikkakin nyt pelikin on alkanut käymään.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Mikäli mm-kisatkin peruttaisiin, niin olisikohan mahdollista, että Liiga olisi jopa joitain viikkoja tauolla ennen playoffeja? Odottaisi, miten tämän mahdollisen epidemian kanssa käy. Jos sitten pystyttäisiin vielä pelaamaan, vaikkapa huhtikuun toisella viikolla, niin pudotuspelisarjat voisivat olla vaikka paras viidestä systeemillä.

Turha kai näitä on miettiä, kun muuttujia on niin tolkuton määrä. Toivotaan, että säästytään pahimmalta pannukakulta tämän kauden suhteen.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mikäli mm-kisatkin peruttaisiin, niin olisikohan mahdollista, että Liiga olisi jopa joitain viikkoja tauolla ennen playoffeja? Odottaisi, miten tämän mahdollisen epidemian kanssa käy. Jos sitten pystyttäisiin vielä pelaamaan, vaikkapa huhtikuun toisella viikolla, niin pudotuspelisarjat voisivat olla vaikka paras viidestä systeemillä.

Turha kai näitä on miettiä, kun muuttujia on niin tolkuton määrä. Toivotaan, että säästytään pahimmalta pannukakulta tämän kauden suhteen.
Tätä itsekin pohdin ja olin aikeissa aiemmin kirjoittaa. Ongelma on varmasti se, että ei tiedetä kauan tilanne kestää vaikka toisaalta onko sillä sitten enää väliäkään jos kausi kuitenkin peruutetaan.

Pleijarisarjojen lyhentämistä en ollut ajatellutkaan, mietin vain, että jos ne aloitetaan viikkoa-pari myöhemmin niin silloin kausi venyy pitkälle toukokuun puolelle ja palkanmaksuhan nykyisen kauden osalta päättyy huhtikuun lopussa sopimuksen päättyessä. Ainakin viime kaudella oli jotain juttua, että joutuivat jatkamaan pelaajien sopimuksia muutamalla päivällä, kun pelit menivät toukokuun puolelle. Mutta eiköhän sitä Liigan toimistolla kaikkia mahdollisia skenaarioita pohdita.

Se on kuitenkin selvää, että jos joukkueista tippuu osa pelaajista pois niin voimasuhteet menevät osin uusiksi. Toivotaan ettei näin kuitenkaan käy ja pelit joko pelataan täysillä miehityksillä tai siiten ei lainkaan.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Jotenkin en jaksa uskoa, että noin vain voitaisiin kilpailusääntöjä rukata tilanteeseen sopiviksi kesken kauden.

Uskon enemmän, että tilanne on ns. joko-tai. Pelataan kuten pitäisikin tai jätetään pelaamatta.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta :(
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Turha kai näitä on miettiä, kun muuttujia on niin tolkuton määrä. Toivotaan, että säästytään pahimmalta pannukakulta tämän kauden suhteen.

Nämä on tietysti jääkiekkoa suurempia asioita, mutta silti täytyy tällaisenkin vaihtoehdon kohdalla miettiä, että kuka sen sarjan keskeyttämisen sitten maksaisi? Vakuutusten näkökulmasta tämä olisi varmastikin sellainen force majeure tilanne, eli sieltä lienee turha odottaa mitään korvauksia. Pelaajien palkathan on seurojen varmasti maksettava normaalisti, mutta seuroilta jäisi tuloja aika paljon saamatta. Entä olisikohan Telia oikeutettu vielä perimään televisiointioikeuksista maksamiaan rahoja takaisin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Se on kuitenkin selvää, että jos joukkueista tippuu osa pelaajista pois niin voimasuhteet menevät osin uusiksi. Toivotaan ettei näin kuitenkaan käy ja pelit joko pelataan täysillä miehityksillä tai siiten ei lainkaan.
Näinpä juuri. Itse toivon vallitsevan tiedon valossa, ettei Liiga rupea hyberventiloimaan suotta. Taistellaan ja pelataan, eikä anneta yhden Coronan pilata kautta. Ei tuo nyt niin pahalta taudilta vaikuta. Toki, jos pelaajia tipahtaa oikeasti rivistä urakalla, on mietittävä asia uusiksi.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Taistellaan ja pelataan, eikä anneta yhden Coronan pilata kautta. Ei tuo nyt niin pahalta taudilta vaikuta. Toki, jos pelaajia tipahtaa oikeasti rivistä urakalla, on mietittävä asia uusiksi.
Mulla on vahva aavistus siitä minkä joukkueen koppiin tuo ensimmäisenä iskee jos on iskeäkseen. Perinteitä kunnioittaen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös