Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 053 443
  • 3 931

Vapaapudotus

Jäsen
Suosikkijoukkue
idän ihmeet
Täällä kun on SaiPasta vääntöä, niin ajattelin näin lappeenrantalaislähtöisenä kiekkoihmisenä kirjoitella pienen arvion omasta jengistäni. @Barney hyvin perkasikin laituriosaston, mutta ajattelin vähän syvälaatuisemmin pureutua siihen, missä mennään.

Arvioin ketjussa esiintyneistä kaavoista poiketen SaiPan hyökkäys-, ja puolustuspelaamisen erikseen, sillä nykyjääkiekossa molempiin kenttätilanteisiin osallistuvat kaikki kenttäpelaajat. SaiPan maalivahtipelin tietänevät viime kautta seuranneet, eikä Frans Tuohimaasta tarvitse kauheasti kirjoitella. Kirjoitetaan kuitenkin sen verran, että varaveskari Niclas Westerholm esitti viime kaudella lupaavia otteita eikä tähän osastoon todennäköisesti Lappeenrannassa kaaduta.

Hyökkäyspeli 8,5

SaiPan joukkue nopeutui ainakin paperilla Tero Lehterän toiselle kaudelle. Raskasjalkaiset pelurit kuten Kim Strömberg, Saku Salminen ja Per Savilahti-Nagander saivat väistyä pelinopeampien miesten tieltä. Tämän pitäisi lisätä joukkueen iskukykyä ja pelitavan aktiivisuutta. Viime kaudella SaiPan peli passivoitui materiaalivajeen vuoksi etenkin vieraskaukalossa liian usein ja tähän odotan muutosta. Näin ollen aloitteellisuuden lisääntyessä pelien painopiste kääntynee enemmän vastustajan päätyyn ja SaiPa ei ole niin usein loistavan maalivahtinsa Tuohimaan varassa huippujoukkueita vastaan.

Uusista pelaajista Tyler Morley, Erik Autio, Robin Salo, Emil Oksanen, Veeti Vainio, Santeri Virtanen ja jopa rotaatiosentteri Tomi Iso-Mustajärvi ovat kiekkovarmoja ja liikkuvia pelaajia, joiden ominaisuuksien pitäisi tukea aktiivisempaa pelitapaa. SaiPan hankinnoissa on painotettu vahvasti luistelua nykykiekon vaatimusten mukaisesti. KHL-konkari Vladimir Denisovin suurimmat vahvuudet ovat kiekottomassa pelissä, mutta hän pystyy antamaan hyviä siirtoja omissa pelikavereilleen ja käynnistelemään hyökkäyksiä. Urho Vaakanaisen lähtö Bostoniin on avauspelaamiseen menetys, mutta hyökkäysalueen tekemisessä "Ukella" oli pieni rooli. Viime kauden jengin tehokkain pakki Kalle Maalahti jatkaa joukkueessa ja hän pystyy pelirohkeudellaan ja kiekollisella taidollaan pitämään kiekkoa hyökkäysalueella sekä luomaan tilanteita.

SaiPa sai pidettyä kuusi viime kauden parasta pistemiestään ja 42 tehopistettä runkosarjassa nakuttanut keihäänkärki Topi Nättinen jatkaa hyökkäyspelin aivoina. Ykkössentteri Cody Kunykilta odotan vahvan kahdensuunnan pelaamisen lisäksi vielä napsun lisää hyökkäystehoja. Pudotuspelit mukaan lukien Kunyk teki viime kaudella 36 pinnaa mutta uskon, että 40 pistettä voi ylittyä sarjan ja ketjukavereiden ollessa tuttuja. Jonatan Tanus, David Goodwin ja Ahti Oksanen ovat tasonsa Liigassa näyttäneet. Joni Nikko teki 12 minuutin peliajalla 11 maalia runkosarjassa ja hänen avunsa maalipaikoissa ovat kiistattomat. Anssi Löfman kunnossa ollessaan olisi kova vahvistus keskikaistalle vahvalla sentteripelillään, mutta saapa nähdä kestävätkö jälleen viime kaudella vihoitelleet paikat.

Kaiken kaikkiaan SaiPan hyökkäysosasto on mielestäni hyvissä kantimissa eivätkä tehot ole pelkästään Kunykin johtaman ykköskentän varassa. Löfmanin ollessa kunnossa hyökkäyskalusto olisi jopa kiitettävällä tasolla. Puolustuksesta löytyy yleistä mielipidettä enemmän kiekollista pelitapaa tukevia yllätysvalmiita kavereita, joilla tosin löytyy myös floppivaara. Salo ja Vainio voivat onnistuessaan molemmat hätyytellä 20 pinnan rajaa. Epäonnistuessaan Vainio jatkaa vemppaamistaan ja Valtosen Tomek on syönyt Salon itseluottamuksen lopullisesti eikä hän saa peliään takaisin toissa kauden tasolle.

Lasse Lappalaisen poistuminen oli takaisku kiekolliselle puolelle viivapelaamiseen, mutta vielä hankkimatta olevan ylivoimaexpertin odottaisin korvaavan Lappalaisen lähdön mukana menneet tehot. Eliteprospectsissa jokin Liiga-seura hakee 90 000 nettopalkalla rightin ylivoimapakkia ja uskoisin tuon olevan hintaluokkaa, johon SaiPa puolustajaa hakee. Urheilujohtaja Antti Tuomenoksan sanoin "haetaan rightin ylivoimapakkia, jollaisia ei kasva joka puussa".

Puolustuspeli 7,5

Vanha sanonta - silloin kun puolustat hyvin, hyökkäät hyvin pätee hyvin SaiPan tapauksessa. Joukkue puolustaa viisikkona kurinalaisesti ja tiettyjä kahdensuunnan hyviä erikoisyksilöitä löytyy tiukkoihin tilanteisiin. Nopeutunut rosteri odotettavasti kääntää peliä nopeammin ja nyt kun Lehterä on saanut ajettua rauhassa systeeminsä sisään, voidaan nähdä kenties jo monipuolisempia lähtöjä. Uskoisin, että harjoituksissa paneudutaan näihin viime vuotta tarkemmin. Vuosi sittenhän samaan aikaan Lehterä sanoi, ettei SaiPa tule olemaan syksyn joukkue eikä se sitä ollutkaan. Opetellessa meni, mutta kevättä kohden lähtikin kulkemaan jo sitten paremmin. Lehterän sanoin esimerkiksi koko alkukausi opeteltiin puolustamista, ennen kuin alettiin treenata viisikon hyökkäyspelaamista ollenkaan. Melkoinen takamatka tämän tasoisessa sarjassa.

Sentteriosasto on hyökkääjistä tietenkin suurimmassa vastuussa omasta päädystä ja SaiPalla se osasto on hyvin kunnossa. Ville Koholla on sarjan parhaita pelipäitä ja lisäksi aloitusympyrässä Koho aloittaa usein vastustajan ykkössentteriä vastaan. Kohon ja Cody Kunykin oman pään tärkeydestä kertovat miesten ottamat 717 oman pään aloitusta joukkueen koko 1505 aloituksesta - lähes puolet. Kunykin oman pään osaamisesta mustaa valkoisella on tehotilasto, joka oli 12 pykälää plussalla. Lisäksi Kunyk oli aloitustilaston kärkipäätä noiden enemmän aloittaneiden joukossa (voittoprospentti 55,3). Tilastot ovat tilastoja, mutta pelejä katsomalla selviää Kunykin osaaminen kamppailuissa ja kiekontavoitteluissa omaa miestä vastaan.

Laitahyökkääjistä suurimmat avut oman pään tilanteisiin löytyvät Valtteri Virkkuselta, Elmeri Kaksoselta ja Ahti Oksaselta. Etenkin Virkkunen on hyvin irtokiekkoja laidassa voittava ja hyväliikkeinen pelaaja, jolla ei hyökkäyksellisesti ole juurikaan annettavaa. Omalla alueella, vetojen blokkaajana ja alivoimilla kuitenkin tärkeä kaveri ja pelasi viime kaudella pakkiakin jonkun pelin loukkaantumisien aikana. Oksanen taas entisenä puolustajana osaa pelata tilanteet omissa oikein.

Vastavuoroisesti raskasjalkainen Joni Nikko on toisinaan enemmän riski kiekottomana, kun ei meinaa keretä antamaan sivu- tai takapainetta ja keski- tai puolustusalue aukeaa Nikon heikon liikkeen vuoksi. Mielenkiintoista nähdä, saiko verrattain vielä nuori Nikko liikkeeseensä lisää räjähtävyyttä kesän aikana ensi kautta varten. Toinen riskimies on 21-vuotias Roy Radke, jolla oli ainakin vielä viime kaudella suuria ongelmia pelinluvussa ja oman miehen merkkaamisessa. Jatkon tehnyt Radke treenasi joukkueen halun mukaisesti Lappeenrannassa yhteisen jakson ja jää nähtäväksi, onko kiekottoman pelin parantumisessa toivoa. Peliälyä usein vain jos ei ole niin sitä ei tule. Vastaavasti potentiaali hyökkäyspäähän on valtava ja kiekon saadessaan mitä vain voi tapahtua. Saattaa breikata isostikin.

Muutoin rosteri on kuitenkin hiottu oikeaan suuntaan, sillä vielä viime kauden loppupuolella hidas Saku Salminen neloskenttineen oli usein pahassa mankelissa omalla alueella, kun he eivät vain kerenneet riistolle. Hyökkäyspelistä ketjulla ei ollut tietoakaan ja usein seuraavaksi kentälle tullut vitja joutui omiin pyörimään neloskentän aiheuttaman heikon vaihdon jäljiltä.

Tällä kaudella SaiPan kaikki neljä ketjua vaikuttavat tasapainoisemmilta ja uskoisin, ettei yksikään nimenomainen hyökkäysketju ole puolustuksellisesti riski. Toki Tyler Morleyn oman pään sentteripeli on arvoitus ja tuleeko hän edes pelaamaan keskellä, jää nähtäväksi. Lehterä ja Tuomenoksa ovat kuitenkin käyneet miestä katsomassa Euroopassa ja hyväksi havainneet. Löfman toisi kuitenkin tälle (kin) osa-alueelle taattua pääsarjatason osaamista ja helpotusta. Iso-Mustajärveä tuli Ketterässä seurattua paljon ja hoitaa oman ruutunsa tällä saralla. Toki tasaisuuden pysyminen on vielä arvoitus, kun kaveri aloittaa ekan täyden Liiga-kauden. Viime kauden pikavisiitti Liigaan oli kuitenkin ihan lupaava ja poiki sopimuksen.

Pakiston oman pään pelissä saattaa Vaakanaisen, Savilahti-Naganderin, Brett Carsonin ja Lappalaisen lähdön myötä olla SaiPan suurimmat haasteet. Maalahti kellottaa joukkueen kovimpia minuutteja joka tilanteessa ja patukkamainen pakki hoitaa oman ruutunsa kentän molemmissa päädyissä. Lisäksi raportit Erik Aution kiekottomasta pelistä Jenkeistä ovat hyviä ja Denisovin jatko on täsmähaku, mutta silti pakistolla on omissa paljon todistettavaa. Robin Salon kiekottomasta pelistä allekirjoittaneella ei ole suurta käsitystä. Markus Kojo tuo kentälle kovuutta, mutta oli viime kaudella usein jalalla myöhässä. Jere Sneck oli syyskauden enintään Mestis-tasoa, mutta kevään Sneck täysverinen Liiga-pakki ja pystyy onnistuessaan korvaamaan Savilahden jättämän aukon. Onnistumisen otanta on kuitenkin melko lyhyt. Positiivista kuitenkin, että oli parhaimmillaan pelien kovettua pudotuspeleissä.

Uskon, että SaiPalla on varaa reagoida tällä sektorilla, jos omissa ilmenee puutteita. Lähtökohtaisesti kuitenkin epävarmin osasto. Kaiken kaikkiaan sanoisin, että kaikki runkosarjasijoitukset kotiedusta sääläreihin ovat mahdollisia, riippuen muutamasta muuttujasta. Veikkausketjuun veikkasin SaiPaa viidenneksi, sillä perusoptimisti minussa luottaa kovat näytöt tähän asti etenkin ulkkareiden kohdalla antaneen UTJ Tuomenoksan osaamiseen. Tero Lehterä on osoittanut, että saa joukkueen puhaltamaan yhteen hiileen ja noudattamaan laadittua suunnitelmaa. Lisäksi joukkueella on hyvä maalivahti, joka antaa mahdollisuuden voittoon huononakin iltana.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heponiemi ei nyt voi olla millään tavalla realistinen pelaaja ykkössentteriksi, Kaveri on niin heiveröinen, ettei kukaan täysijärkinen voi poikaa unelmoida kärkiyksikköön edes Kärpissä.
Aivan, ei ole todennäköistä, että Heponiemi on Kärppien ykkössentteri. Yksi nuorista haastajista hän kuitenkin on. Nämä lahjakkuudet ovat siitä veikeitä, että voivat yllätttää. Sebastian Aho on liian tuoreessa muistissa unohtaakseni tämän asian. Mitä tulee tuohon täysjärkisyyteen, niin asettamallasi kriteerillä koko Kärppien joukkueen kasaamisessa vastaava trio, eli Virkkunen, Aho ja Manner ovat vajaamielisiä.
 

Barney

Jäsen
Nyt kun itsekin vähän noita hyökkääjiä tilastoskouttasin, niin äkkiseltään katsottuna tekisin pieniä muutoksia tuohon sinun listaukseen... Miksiköhän Goodwin on tuossa sun listauksessa kärjessä? ;)
Yksinkertaisesti siitä syystä, että uskon Goodwinin olevan ensi kaudella SaiPan tehokkain hyökkääjä. Liigavauhti on jo tuttua ja pääsee pelaamaan kauden alusta lähtien laiturin tontilla. Sentteritarjonta SaiPalla on erittäin hyvä, joten Goodwin tulee pelaamaan joko Kunykin, Morleyn tai Löfmanin laidalla, jolloin ketjukaveritkin tulevat olemaan parempia kuin viime kaudella. Goodwinissa on todella paljon samaa kuin David McIntyressa ja itse uskonkin hänen vetävän lähes yhtä kovan toisen kauden SaiPassa kuin McIntyre.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Faktaa Turo Asplundin vime kaudesta. Turre pelasi (tai ei pelannut ollenkaan) alkukauden loukkaantuneena/toipilaana (15 ottelua 0+1). Paluu kaukaloon tapahtui 13.12. ja sen jälkeen tuli 29 ottelussa tehot 11+16=27. Ajattelin vain mainita. Ja muuten..tuolla samalla ajanjaksolla, minkä Asplund pelasi täysin työkykyisenä (13.12.17-10.3.18, oli Jukurit pisteissä sarjan 10.) Ps. ja vähänkin Asplundista tietävät ei ehkä käyttäisi hänestä adjektiivia köykäinen..
Olipas loistava kevätkausi Asplundilta, kerrassaan. Jos hän olisi kymmenen vuotta nuorempi, voisi joku ennakoida, että käyrä jatkaa ylöspäin ja hän murtautuu liigan kärkisenttereiden porukkaan. Asplund on hyvä sentteri ja varmasti Jukureille huikean tärkeä. Koko liigan mittapuulla hän on kuitenkin kovin köykäinen ykkösentteri. Minä asettelisin hänet Jussi Makkosen kanssa samaan koriin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
...Vastavuoroisesti raskasjalkainen Joni Nikko on toisinaan enemmän riski kiekottomana, kun ei meinaa keretä antamaan sivu- tai takapainetta ja keski- tai puolustusalue aukeaa Nikon heikon liikkeen vuoksi. Mielenkiintoista nähdä, saiko verrattain vielä nuori Nikko liikkeeseensä lisää räjähtävyyttä kesän aikana ensi kautta varten...
Joni Nikon luistelusta oli viime syksynä keskustelua täällä. Räjähtävyydessä ja ketteryydessä oli tosiaan paljon parannettavaa ja tämä haittasi puolustuspeliä, mutta vauhtiin päästyään Nikko saattaa mennä aika lujaa vauhtia. Tästä on evidenssiä sekä silminnäkijähavainnon että Hakametsän jäähallin seurannan muodossa.

Joni Nikon ampumista laukauksista upposi viime kaudella maaliin 10,5 %, mikä on yllättävän kova lukema. Pelejä katsoessa kun jäi sellainen tuntuma, että Nikko ei saa millään kiekkoa maaliin. SaiPan pelaajista olivat tarkempia vain 20 ottelu pelannut Anssi Löfman (15,8 %) ja kapteeni #8 Ville Koho (11,1 %).
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Aivan, ei ole todennäköistä, että Heponiemi on Kärppien ykkössentteri. Yksi nuorista haastajista hän kuitenkin on. Nämä lahjakkuudet ovat siitä veikeitä, että voivat yllätttää. Sebastian Aho on liian tuoreessa muistissa unohtaakseni tämän asian. Mitä tulee tuohon täysjärkisyyteen, niin asettamallasi kriteerillä koko Kärppien joukkueen kasaamisessa vastaava trio, eli Virkkunen, Aho ja Manner ovat vajaamielisiä.
Kukas Kärppien ykkösentteri sitten on, Kristofko vai Lasu? Tapparalla oli tasapaksu sentteristö ja JMJ oli ainut joka "kriteerit" täyttää. Mutta pelaa kuitenkin laidassa. Niin täyttääkö Kärpillä sitten nuo kaikki 3. pelaajaa ykkössentterin kriteerit? Todennäköisesti ei, kun et siihen Heponiemestäkään usko.

Tapparan sentteristön viime kauden tehot: Rauhala 28p, Järvinen M 23p, Jasu 16p, JMJ 28p (Malinen 32p)

Kärppien sentteristö tehot viime kaudelta: Lasu 29p, Humaloja 15p, Kupari 14p, Ikonen 8p. (Heponiemi OHLssä 118, Kristof Slovakian sarjassa 58p)

Huomiona KalPassa viime kaudella pelannut Maione teki toissakaudella puolustajana Slovakian sarjassa 57p.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Salminen >>>> Nättinen
Kärki >> Tanus
Rekonen > A.Oksanen
Salmio > Goodwin
Lähteenmäki = Kaksonen
Appelgren < Nikko
Juusela > Radke
Varttinen > Virkkunen

Näihin kuulisin kyllä mielellään perusteluja? Salminen toki tekee odotusarvoisesti piste per peli tahdilla, mutta muihin olisi kiva kuulla perusteluja...

Kärki vs Tanus - Jarno Kärki on liigaan hyvä pelaaja, mutta omaan korvaan saa hieman erikoisen paljon arvostusta voimasuhdevertailuissa. Jarnolla liigakausilla pisteet olleet 20 (13+7), 36 (17+19), 27 (12+15) ja 29 (14+15), eli aika vakaa noin 15+15 mies ollut tähän asti. Rooli käsitykseni mukaan ollut lähes kokoajan Ässissä ykkösketjussa? Vertailuun otit Jonatan Tanuksen. Tanus tuli SaiPaan vuosi sitten Mestiksessä oikeastaan kaiken voittaneena ja Mestikseen ylivoimaisena pelaajana(mm. rikkoi sarjan maaliennätyksen, paras hyökkääjä sekä eniten pisteitä ja maaleja). Tulokas kausi liigassa meni hyvin, 12 maalia ja 21 syöttöpistettä. Tanuksella rooli oli välillä 1. ja välillä 2. ketjussa. Kärki toki varmempi suorittaja, kun hyviä kausia alla useampi, mutta ei mielestäni mene mitenkään erityisen selkeästi Kärjelle tämä pari. Salmisen kanssa Kärki varmaankin saavuttaa vihdoin sen 40 pisteen rajan. Kärki > Tanus

Juusela vs Radke - Tämä pari kaipaa erityisesti perusteluja. 27-vuotias pelaaja vs 21-vuotias pelaaja. Molemmilla Liiga-otteluita vyöllään vajaan kauden verran. Juuselalla nämäkin käytännössä noin 5 vuoden takaa. Radkella hieman enemmän pisteitä, mutta heikompi +/- tilasto. Lehterän kuvailu jatkosopimuksen yhteydessä oli aika osuva Radken kohdalla. Taso voi olla mitä vain maan ja taivaan välillä, mutta jos potentiaali realisoituu, niin ulkomuistista lainattuna: "meillä on valtavan hieno tavarajuna, jossa on jarrut, ja joka kääntyy vasemmalle ja oikealle." Jossain määrin tuntuu ylipäätään typerältä verrata näin eri profiilin pelaajia, ennemmin kannattaisi verrata vaikkapa Virkkuseen Juuselaa. Ja Radkea sitten Varttiseen. Virkkunen > Juusela ja Radke >= Varttinen.

Rekonen vs Oksanen - Molemmilla hyvä viime kausi alla, Rekosella 11+17 ja Oksasella 15+11. Rekosella aiempia kausia, mutta ne jääneet alle 20 pisteen kausiksi. Oksasella ennen viime kautta pelejä lähinnä yliopistoliigasta ja ECHL:stä. Aika tasan menee tämä pari. Rekonen = Oksanen

Salmio vs Goodwin - Millä perusteella tämä menee Salmiolle? Goodwinistä pakko mainita, että oli alkukaudesta SaiPan kultakypärä laitahyökkääjänä pelatessaan, kunnes Löfman ja Koho loukkaantuivat ja David siirrettiin keskelle. Sentteristön vajauksen vuoksi pelasi pienemmällä peliajalla kuin olisi ansainnut, mutta silti 10+19 karttui pistesarakkeeseen.

Appelgren vs Nikko - 28-vuotias 44 liigaottelun Appelgren vs 24-vuotias 170 liigaottelun Nikko. Jos Nikko on ehjä, Appelgen << Nikko.

Itse näkisin ehkä järkevämpinä vertailupareina roolien suhteen: Rekonen vs Goodwin, Salmio vs Kaksonen ja Lähteenmäki vs Oksanen, mutta olkoon näin kuin olivat.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Kannattais varmaan katsoa sitä mestiksestä vauhdin hakemista uudestaan sit, kun nää mestisseurat on liigaosakkeensa maksanut ja mahdollisuudet samanlaisiin budjetteihin kuin muilla.. Pikemminkin sitä vauhtia vois ottaa nää muut liigaseurat jotka kyntää häntäpäässä kaudesta toiseen,, eivätkä maksa mitään lisenssejä. Kyllä ne "mestis" seuratkin vielä näyttää :)

Olet ihan oikeassa. Ei saisi maalata ihan noin paljon mustia pilviä näiden uusien joukkueiden ylle. Onhan se liigan maksu oikeasti kova pala. Varsinkin kun kyseiset joukkueet ovat myös jättäneet ns. perinteisiä liigajoukkueita taakseen niin suoritus on ollut kohtuullista. Jotkut laittavat tuon sen piikkiin, että muut liigajoukkueet eivät tunne heidän pelitapaansa ja pelaajia. Voi olla toki, että tuossa piilee pienen pieni totuuden siemen, koska nyt kun muutama kausi on menty eteenpäin niin poikkeuksetta näyttää siltä, että sääleihin pääseminen on kovan työn takana. Esim. Sportin pitäisi ensikaudella napata 10voittoa enemmän, että voisi unelmoida sääleistä. Urakka on kova, mutta ei toki mahdoton.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tapparan sentteristön viime kauden tehot: Rauhala 28p, Järvinen M 23p, Jasu 16p, JMJ 28p (Malinen 32p)

Kärppien sentteristö tehot viime kaudelta: Lasu 29p, Humaloja 15p, Kupari 14p, Ikonen 8p. (Heponiemi OHLssä 118, Kristof Slovakian sarjassa 58p)


Aika yllättävät lukemat. @McTorso Noihin verrattuna Asplund köykäinen? Millä perusteella?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kukas Kärppien ykkösentteri sitten on, Kristofko vai Lasu? Tapparalla oli tasapaksu sentteristö ja JMJ oli ainut joka "kriteerit" täyttää. Mutta pelaa kuitenkin laidassa.
Ymmärrätkö sinä tätä nykyä ihan tarkoituksella kirjoitukseni väärin? Kirjoittamastani Kärppien nelikosta kukaan ei ole takuuvarma ykkössentteri, mutta potentiaali hyökkäyssuuntaan on valtava. On ihan perusteltua odottaa, että joku onnistuu. Voi Kärppien ykkössentteri tulla myös uutena hankintana. Tapparan sentteristössä J-M Järvinen täyttää jo ennakolta ykkösentterin hyökkäykselliset kriteerit, muut eivät.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika yllättävät lukemat. @McTorso Noihin verrattuna Asplund köykäinen? Millä perusteella?
Et sinä paljon ole kiekkoa seurannut, jos nuo lukemat yllättävät. Minä otan tuon Kärppien sentteristön hyökkäyspotentiaalin ilolla vastaan, luulempa, että niin ottaisit sinäkin.

Asplund on köykäinen ykkössentteri tähän sarjaan. Jos Liiga ei olisi laajentunut näin paljon, ei Asplund ykkössentterin statuksesta edes nauttisi. Ei kovin moni joukkue Asplund ykkössentterinään kauteen haulua lähteä. Tämä ei siis tarkoita, että Asplund olisi huono tai pelillisesti köykäinen. Hän on hyvä sentteri tähän sarjaan. Olethan huomioinut tämän.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Et sinä paljon ole kiekkoa seurannut, jos nuo lukemat yllättävät. Minä otan tuon Kärppien sentteristön hyökkäyspotentiaalin ilolla vastaan, luulempa, että niin ottaisit sinäkin.

Joo, hyvin vähän tulee seurattua.. Logo rinnassa tuntuu vahvasti määrittelevän tässä ketjussa pelaajan potentiaalin. Jätetään tämä täältä tähän, ja odotellaan kauden alkua.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo, hyvin vähän tulee seurattua.
Näin arvelinkin, kun kerta Heponiemen, Kuparin ja Kristofin vähäiset pisteet liigassa yllättivät sinut.
Logo rinnassa tuntuu vahvasti määrittelevän tässä ketjussa pelaajan potentiaalin. Jätetään tämä täältä tähän, ja odotellaan kauden alkua.
Olisi kiva kuulla sinun määrittelemänä Heponiemen, Kuparin ja Kristofin hyökkäyksellinen potentiaali. Älä ihmeessä möksöhdä, vaan jatka keskustelua.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tappara: J-M Järvinen, M.Järvinen, Malinen, Rauhala? J-M Järvinen on ainoa hyökköyssuuntaan kriteerit täyttävä.

Lukko: Ilomäki.
Erinomainen ykkössentteri.

Taas menee kyllä koukku syötteineen päivineen suoleen asti, vaikka nämä höpinät pitäisi kait jättää omaan arvoonsa. Tästä ainakin minä saan sen käsityksen, että Ilomäki on parempi kuin yksikään Tapparan sentteri. Minä taas näkisin, ettei Arttu mahtuisi, jos Tapparaan palaisi, taaskaan edes keskikaistalle, tai sitten pelaisi middle 6:n sentterinä. Ylivoimalle ei pitäisi olla mitään asiaa.

Ei siinä, kyllä hänellä ajoittain on ihan hyviä pelejä. Ja ihan ok pelaaja, taitava ja näin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Näin arvelinkin, kun kerta Heponiemen, Kuparin ja Kristofin vähäiset pisteet liigassa yllättivät sinut.

Sarkasmi sulla ainakin on hukassa .. ;-) Pysyttelen taustajoukoissa tässä(kin) ketjussa. Hauskaa luettavaa nämä ovat, ja kiitokset sulle kun teit nuo kattavat arviot joukkueista. Mielipiteistä on vaan jotenkin niin turha väitellä. Tilastofaktatkin niissä kääntyy helposti päälaelleen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Varsinkin HIFKillä on laituriosasto aika kyseenalainen... kaksi +30 pisteen ukkoa, ja muuten ei vissiin kukaan oo rikkonut sitä rajapyykkiä? Ja onko urakehityksen perusteella edes syytä olettaa rikkoutumisen tapahtuvan tulevalla kaudella?

En ota Ässien hyökkäykseen kantaa ollenkaan, koska en osaa sen tasoa arvioida, ainoastaan Salminen, Kärki ja Lähteenmäki ovat semmoisia itselleni tuttuja pelaajia joista tiedän muutakin kuin nimen, mutta oikeassa olet HIFK:n suhteen. Thorell alkaa olemaan aika takuuvarma 40+ pistettä tekevä laituri Liigassa, pari tällaista kautta nyt alla ja niin taitava sekä liukas kaveri se vain on, että vaikea nähdä ensi kaudella epäonnistumisen mahdollisuutta. Kangasniemellä on kaikki mahdollisuudet mielestäni tehdä vaikka lähelle PPG, mutta näen Kangasniemen kohdalla myös uhkakuvia jos homma lähtee hitaasti käyntiin. Rask pystyisi tekemään sen 30-40 pistettä jos pysyisi ehjänä, mutta kun ei vaan pysy niin tuskin tulee taaskaan tuota 30 pistettä tekemään, playoffeissa toki ollut vuodesta toiseen timanttisen kova pelaaja HIFK:ssa. Sitten puolestaan Nordgren ja Tallberg niin hyvin vaikea arvioida mitä sieltä tulee, Tallberg näytti HIFK:ssa loppukaudesta erittäin hyvältä, mutta ensi kausi näyttää enemmän sitten sen suhteen, että mikä se taso oikeasti on ja Nordgrenin kohdalla varmaan kaikki on mahdollista, joko sieltä tulee se läpimurto tai sitten kausi sujuu pääosin junnuissa tai Mestiksessä. Jääskä voi yllättää, ei hänestä mitään semmoista taitopelaajaa tule varmaan koskaan joka tekee 20+20 tai muuta vastaavanlaisia tehoja, mutta semmoinen todella laadukas kahdensuunnan hyökkääjä Jääskästä voi kehittyä joka räppää 20-30 pistettä siinä sivussa. Åsten ei ole muuta kuin nelosketjun pelaaja eikä Petrellin tasokaan ylempiin ketjuihin riitä.

HIFK:n hyökkäys huutaa ainakin sitä kärkisentteriä ja yhtä laituriakin. Tällä hetkellä mennään turhan kapealla ja joukossa on paljon toivotaan toivotaan tapauksia (Kangasniemi ja loppukausi löytyykö se lähes dominoiva taso, Santalan ikä liikkuuko jalka vielä riittävästi, Nordgrenin läpimurto, Raskin kunnossa pysyminen).
 
Viimeksi muokattu:

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Taas menee kyllä koukku syötteineen päivineen suoleen asti, vaikka nämä höpinät pitäisi kait jättää omaan arvoonsa. Tästä ainakin minä saan sen käsityksen, että Ilomäki on parempi kuin yksikään Tapparan sentteri. Minä taas näkisin, ettei Arttu mahtuisi, jos Tapparaan palaisi, taaskaan edes keskikaistalle, tai sitten pelaisi middle 6:n sentterinä. Ylivoimalle ei pitäisi olla mitään asiaa.

Ei siinä, kyllä hänellä ajoittain on ihan hyviä pelejä. Ja ihan ok pelaaja, taitava ja näin.

Ei mahtuisi Ilomäki Tapparaan keskushyökkääjäksi. Kahteen ensimmäiseen ketjuun ei mitään asiaa ja kolmosessa ja nelosessa Rauhala ja Jasu ovat kyllä Ilomäkeä hyödyllisempiä.
Ilomäki on taitava mutta stereotyyppi pelaajasta joka katoaa heti kun pelit alkavat koveta ja aikaa ja tilaa on vähemmän ja vauhtia ja fyysisyyttä enemmän ja virheiden minimointi muuttuu tärkeämmäksi
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En ymmärrä miksi Ässien kannattajilla hiertää niin paljon että tuo jengi ei hyökkäykseltään ole keskikastia kummoisempi. SaiPallekin kalpenee ehdottomasti, mielestäni @Barney ja @Spitfire ovat kuvanneet noissa arvioissaan melkoisen realistisesti tilannetta. Ja sitten tämä "Ässäviha" ja "rapalaa Ässien suuntaan" yms. alemmuuskompleksinen hupsuttelu alkaa olla kohta jo meemitasoa.

Kärppien kärkisenttereista puhuttaessa näkisin hankinnan olevan pakollinen.

Kristof ei kovin helposti ainakaan ennakkoon tule riittämään, ja hänen kohdallaan en näkisi että voisi todeta että omaisi mitenkään valtavasti potentiaalia. Joka niin kuvittelee, omaa aika vahvat värilasit. Jotain lunastamatonta potentiaalia Kristofilla vielä ehkä on, muttei mitenkään valtavasti. Heponiemellä sitävasten potentiaalia hurja määrä, mutta saa nähdä onko vielä miesten huippusarjaan liian köykäinen tulevalla kaudella. Kuparilla myös potentiaalia, mutta alla vasta vajaa kausi rajallisella vastuulla ja kovin mitättömin näytöoin. Yhtä kaikki, mielestäni voimasuhteiden arviointi potentiaalin kautta on todella haastavaa. Itse olen jopa valmis tiputtamaan Kärppien hyökkääjistön arvosanaani 8,5 pelkkään 8:aan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ei mahtuisi Ilomäki Tapparaan keskushyökkääjäksi. Kahteen ensimmäiseen ketjuun ei mitään asiaa ja kolmosessa ja nelosessa Rauhala ja Jasu ovat kyllä Ilomäkeä hyödyllisempiä.
Ilomäki on taitava mutta stereotyyppi pelaajasta joka katoaa heti kun pelit alkavat koveta ja aikaa ja tilaa on vähemmän ja vauhtia ja fyysisyyttä enemmän ja virheiden minimointi muuttuu tärkeämmäksi
Noo ei ihan näinkään, nykyään enää. Ylivoimalle erittäin käyttökelpoinen sentteri rightin kätisyydellä. Pyörittää peliä pointilta ja jakelee välistä kelpo passia. Hakee myös hanakasti etuyläkulmaa omalla ratkaisullaan. 2016-2017 poffeissa teki saman verran pinnoja, mitä sillä kaudella loistaneet Jaakko Rissanen sekä Matias Myttynen. Toki ei pelannut sentterinä muistaakseni kuin hajapelejä.

Viime kaudella Lukossa 49peliin 37pts ja taisi olla sarjan parhaita aloittajia. Oli siis Lukon tehopörssin, pistepörssin ja syöttöpörssin ykkönen. Maaleissa heti Keräsen Jannen jälkeen kakkosena. Playoffeissa Lukko ei tehnytkään kuin kolme maalia ja oli muutenkin surkea. Hidashan tuo on ku mikä, mutta juuri yvlle erinomainen palanen. Sanoisin, että menisi Tapparaankin laituri/sentteriksi.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Noo ei ihan näinkään, nykyään enää. Ylivoimalle erittäin käyttökelpoinen sentteri rightin kätisyydellä. Pyörittää peliä pointilta ja jakelee välistä kelpo passia. Hakee myös hanakasti etuyläkulmaa omalla ratkaisullaan. 2016-2017 poffeissa teki saman verran pinnoja, mitä sillä kaudella loistaneet Jaakko Rissanen sekä Matias Myttynen. Toki ei pelannut sentterinä muistaakseni kuin hajapelejä.

Viime kaudella Lukossa 49peliin 37pts ja taisi olla sarjan parhaita aloittajia. Oli siis Lukon tehopörssin, pistepörssin ja syöttöpörssin ykkönen. Maaleissa heti Keräsen Jannen jälkeen kakkosena. Playoffeissa Lukko ei tehnytkään kuin kolme maalia ja oli muutenkin surkea. Hidashan tuo on ku mikä, mutta juuri yvlle erinomainen palanen. Sanoisin, että menisi Tapparaankin laituri/sentteriksi.

Nythän ei niinkään ole kyse siitä että onko Ilomäki taitavampi kuin Malinen tai M.Järvinen vaan lähinnä siitä että ei vaan toisi mitään parannusta Tapparan kahteen ensimmäiseen ketjuun. Tuohon voi lisätä vielä Ilomäen historian Tapparassa sekä Rautakorven että Tapolan aikana niin veikkaisin että joutuisi ”todistamaan” paljon enemmän kuin joku ei entuudestaan tuttu pelaaja ja varmasti myös sitä kautta loisi Artulle itsellekin paineita kun tietää että aikaisemmat visiitit ovat johtaneet joko lekiin tai lainapestiin.
Kyllä minä pidän Ilomäkeä hyvänä ykkössentterinä Lukolle ja viime kausihan sen jo osoitti.

Eli paitsi että mielestäni ei ole ihan playoffs pelaaja niin myös Tapparan ja Ilomäen historia on rasitteena vaikka niin ei pitäisi saada ollakkaan. Tästä syystä siis en häntä ottaisi Tapparaan ykkös tai kakkosketjun sentteriksi, enkä myöskään hänen ominaisuuksien kautta kolmos tai nelosketjujen keskelle

Edit. Ja Tappara ollut viimeiset 6 kautta finaaleissa, näiden 6 kauden aikana Ilomäki on ollut Tapparassa kolmena kautena mutta vain kerran mahtunut pleijarikokoonpanoon ja silloin tuloksena oli 14 pelissä 0+2
 
Viimeksi muokattu:
Kristof ei kovin helposti ainakaan ennakkoon tule riittämään, ja hänen kohdallaan en näkisi että voisi todeta että omaisi mitenkään valtavasti potentiaalia. Joka niin kuvittelee, omaa aika vahvat värilasit. Jotain lunastamatonta potentiaalia Kristofilla vielä ehkä on, muttei mitenkään valtavasti.
Ihan mielenkiinnosta, montako peliä olet nähnyt Kristofilta ja kuinka kauan olet seurannut hänen uraansa, kun pystyt tuommoisia päätelmiä tekemään?

Itse näin häneltä muutaman pelin kevään MM-kisoista, jotka veteli yhtä vaille piste per peli tahdilla. Kuitenkin pieni otanta jättää paljon sattuman varaan, joten en ala tuon perusteella tekemään Kristofista mitään syväanalyysia, vaan tyydyn toteamaan että kisat olivat toiveita herättävä ensi kautta silmällä pitäen.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Ihan mielenkiinnosta, montako peliä olet nähnyt Kristofilta ja kuinka kauan olet seurannut hänen uraansa, kun pystyt tuommoisia päätelmiä tekemään?

Itse näin häneltä muutaman pelin kevään MM-kisoista, jotka veteli yhtä vaille piste per peli tahdilla. Kuitenkin pieni otanta jättää paljon sattuman varaan, joten en ala tuon perusteella tekemään Kristofista mitään syväanalyysia, vaan tyydyn toteamaan että kisat olivat toiveita herättävä ensi kautta silmällä pitäen.

Itse en ole nähnyt Kristoffia kuin maalikoosteiden kautta viime MM kisoissa. Sen sijaan kaveri täyttää kohta 25 v, mitat ovat 176cm/72kg ja kaveri pelannut sportin A-junnuissa 88 peliä ppg tahtiin, mestiksessä 140 peliä 0,69 ppg tahtiin ja mukaan mahtuu myös 2 liigapeliä saldon 0+0 ja -2. Slovakian sarja taitaa olla korkeintaan mestiksen tasoinen( en osaa varmuudella sanoa) ja siellä on syntynyt pisteitä 0,92/ peli.
Eli näihin faktoihin perustuu oma, sekä ilmeisesti aika monen muunkin skeptisyys siitä että lähtökohtaisesti Kristofia ei voi pitää vahvistuksena liigaan, saati sitten ykköseketjun centterinä niinkin kovaan joukkueeseen kuin Kärpät

Edit. Lisätään vielä että vaikka minä eikä varmaan kukaan Kärppien kannattajistakaan ole Kristofin pelejä juuri nähnyt niin Aho, manner & co ovat varmasti perillä mitä on hankittu. Kaveri pelaa varmaan aika lähellä liigan keskipalkkaa, jos sitäkään, ja on sikäli matalariskinen sijoitus seuralle.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Hakee myös hanakasti etuyläkulmaa omalla ratkaisullaan.

Viitaten myös @keigykedy n viestiin, niin ainakin Tappara-aikana tuo silmitön vetely siitä vasemmalta viikseltä sai aikaan lähinnä ennenaikaista hiustenlähtöä. Muistan, että mm. JMJ:ltä tuli maukkaita lättyjä, mutta veto ei vaan millään lähtenyt ykkösellä. Eikä syöttö edes kakkosella. Mutta tosiaan, Lukossa varmaan homma toiminut. Tosin niissä peleissä mitä olen nähnyt, niin ylivoimalla toiminta on ollut aika tuttua huttua.

Ja mihin tässä alun perin tartuin, oli se, että Ilomäki olisi parempi kuin yksikään Tapparan senttereistä. Ei se, etteikö hän osaisi pelata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös