Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 053 450
  • 3 931

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Aika pitkälti olen samoilla linjoilla, kuten tuossa jo aiemmin spekuloin.

Jukurien mahdollisuus piilee maalinteon onnistumisessa. Budish lähti, mitä on tilalle? Tavi on peruspelaaja, Nikkanen tulevaisuuden lupaus. Kuka tekee maalit syyskuussa 2018? Viime kauden tilastojen perusteella silloin tällöin osuminen ei riitä. Varsinkaan kun puolet puolustajista tekevät sen 0-2. Jos maaleja ei saada, Rajaniemikään ei pelasta Jukureita 15. sijalta.
Pitää oikein ajatuksella perehtyä tosiaan Jukurien rosteriin. Mikään suupala Jukurit ei todellakaan tule olemaan kenellekkään. Se sisukkuus mikä Mikkelissä on aina ollut on ihailtavaa.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikään suupala Jukurit ei todellakaan tule olemaan kenellekkään.
Myös täällä seurataan erityisesti vaasalaisia. Milloinkohan Jukurit on viimeksi hävinnyt Kuparisaaressa? Minulla on lyhyt muisti, mutta Sportia vastaan Jukurien historia on aika kova (riippumatta sarjatasosta).
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hyvä analyysi Kookoosta, pari korjausta;
- Sami Tamminen sai suoran 2v pahvin ja lähtökohtaisesti nelosen sentterimme, Virtanen rotaatioon ja siellä lienee Korhonenkin. Mutta katsotaan toki alkuun miltä ne hyökkäyspään viimeiset vahvistukset näyttävät
- Santeri Salmela lienee top6 pakistossamme, ainakin top8ssa
- Perhosen loppukausi oli erinomainen, ehkä nyt viimeinkin...
 

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Myös täällä seurataan erityisesti vaasalaisia. Milloinkohan Jukurit on viimeksi hävinnyt Kuparisaaressa? Minulla on lyhyt muisti, mutta Sportia vastaan Jukurien historia on aika kova (riippumatta sarjatasosta).
Jepulis! Se nyt vaan on niin että Jukurit esimerkiksi on ollut kuparisaaressa todellakin vaikeampi vastus kuin esimerkiksi Tappara. Nyt toki liigataipaleella Jukurien valmennus vaihtuu,kuten myös Sportin, joten kiva nähdä miten meidän kesken matsit menee. Ikinä ei Jukureilta mitään saa ilmaiseksi!
 

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Toki sympatiat täältä minulta lähtee Ilveksen suuntaan. Lapsena 80-luvulla oli iso fanituksen kohde. Ne karsinnat meni kuten meni, mutta jotenkin Tampereen ykkönen on Ilves! Kyllä te vielä nousette!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä analyysi Kookoosta, pari korjausta;
- Sami Tamminen sai suoran 2v pahvin ja lähtökohtaisesti nelosen sentterimme, Virtanen rotaatioon ja siellä lienee Korhonenkin. Mutta katsotaan toki alkuun miltä ne hyökkäyspään viimeiset vahvistukset näyttävät
- Santeri Salmela lienee top6 pakistossamme, ainakin top8ssa
- Perhosen loppukausi oli erinomainen, ehkä nyt viimeinkin...
Kiitos! Korjaan Tammisen kohdalta tryout-pykälän pois. Korhosen sijoitin laitaan, koska tuolle viimeiselle keskushyökkääjän paikalle on niin kova tunku. Alaketjujen kahdesta sentteripaikasta kilpailevat siis Ojantakanen, Korhonen, Virtanen ja Tamminen. Minä luotan lähtökohtaisesti Ojantakaseen ja Virtaseen. Puolustaja Santeri Salmela ansaitsee myös maininnan 18-vuotiaana nuorten maajoukkuetason lahjakkuutena. En häntä nyt heti olisi nostamassa kuitenkaan top6 pakistoon. Olen itsepäinen, enkä tee muutoksia kokoonpanoon, vaikka varmastikin olet asioista paremmin kartalla kuin minä. Katsotaan, miten nuo KooKoon alaketjut lopulta asettuvat.
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jukurien, KooKoon ja Sportin vertailu on tosiaan ihan mielenkiintoista, ja ennen kaikkea hankalaa sekä tulkinnanvaraista..

Jos nyt lähdetään siitä, että kaikilla näillä sentteristöt ovat aikalailla heikohkot, mutta Sportilla on kuitenkin lyödä tiskiin kovan luokan ykkösketju: ennustan, että Ainali-Kalapudas-Kiviranta ovat ensi kaudella jokainen yli 40 pisteen tekijöitä, ja tuosta ketjusta on moni joukkue vielä kateellinen. Se on sitten eri asia mihin se kokonaisuutena Sportin kantaa, mutta tuosta ketjusta homma ei varmasti jää kiinni. Sportin kauden kannalta täysin kriittistä on kysymysmerkki osaston Talaja-Kallela-Foster-Rapuzzi onnistuminen, eli miten kykenevät tarjoamaan tulitukea (Vauhkonen varmasti hommansa kyllä hoitaa). Samoin näemmä liikkuu sellaista vahvaa ennakkotietoa, että pikkujätti Komulaisen koko ura on todennäköisesti ohi, joten näin ollen Tikka joutuu väkisin ottamaan kolmossentterin viitan itselleen

Jukureillahan ovat TOP-4 laiturit (eli todennäköisesti Partanen, Piitulainen, Roine ja Tavi) kaikki sellaisia 30 pisteen miehiä, mutta siellä on sama homma: mistä revitään sentterit näille miehille? Kokeneemman puoleinen Asplund on sellainen hyvätasoinen ja perusvarma sentteri liigatasolle, mutta ei mikään ehdoton ykkössentteri tapaus kuitenkaan. Mutta kun ei siellä vain ketään muutakaan kerta kaikkiaan ole, joka ykkössentteri voisi olla. KooKoolla sama homma, eli TOP-4 laituriosasto (Haataja, Hakulinen, Kähkönen, Strömwall) ihan ok, mutta missä ne sentterit ovat? Kouvolassa ilmeisesti aiotaan lähteä kauteen Pitkänen ykkössentterinä, joka aika hyvin kertookin koko karmean tilanteen. Vai vieläkö sinne on joku "selkeä" ykkössentteri haussa?

Pakistoissa taas on KooKoo aivan omalla tasollaan näistä joukkueista, heillä on ainakin kolme pakkia jotka tässä tilanteessa ottaisin mieluusti Ässiinkin, plus että Mestis-tykki Valtolan onnistuminen liigassa on todella mielenkiintoista nähdä. Jukureilla ei ole Suhosen ja Salosen takana käytännössä "ketään", ja nämä kaksi ovat kuitenkin molemmat puhtaasti hyökkääjiä pakkeja. Ja mitä nyt tuosta Sportin pakistosta voi sanoa, koska niin täynnä se on noita has-been tyyppejä ja muita toivottomia tapauksia.. Sportilla on heittämällä liigan heikoin pakisto, ja harmillisesti se kaataa heidän erinomaisen lupaavan hyökkäyksensä tuoman edun

Maalivahdeissa sitten Sportilla ja Jukureilla on molemmilla heittää luukulle selkeät kovan tason ykkösveskat liigaan, KooKoon kaksikko on.. noh, heillä on omat haastavat tilanteensa. Perhonen ei vain millään ole onnistunut lyömään itseään liigassa kunnolla läpi, ja Järkkärin kohdalla taas tuntuu ettei hän ole oikein ikinä kunnolla "toipunut" siitä, kun hän talvella/keväällä 2013 vain katseli penkiltä kun Raanta torjui Ässille mestaruuden ja itselleen NHL-sopimuksen. Hän ei ole koskaan sen jälkeen palannut sille tasolle, jolla hän tuolloin oli..

Jaa-a, jaa-a.. kyllä vaikea on näitä kolmea laittaa keskinäiseen järjestykseen ensi kauden osalta
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
13. KooKoo
KooKoo lähtee nyt neljänteen peräkkäiseen liigakauteensa. Kolme edellistä ovat sujuneet laskusuhdanteisesti: 78p, 70p ja 62p. En usko KooKoon yltävän pudotuspelipaikkaan vieläkään. Toisaalta sarja on kärkijoukkueita lukuunottamatta niin tasainen, että hyvän valmentajansa johdolla KooKoo voi pystyä yllättämään minut. Loukkaantumisilta pitäisi välttyä aiempaa paremmin. Ainkaan samanlaista loukkaantumisaaltoa ei kestä rantautuman kuin viime kaudella.

Maalivahdit 7
Arvioin KooKoo maalivahtikaksikon Ilveksen tasolle. Juha Järvenpää ja Samu Perhonen eivät minua oikein vakuuta. Juha Järvenpään kausi vakavan loukkaantumisen jäljiltä ei sujunut hyvin. Toivotaan, että mies palaisi vähintään kauden 2015-2016 tasolle. Tuolloin hän oli melkeimpä loistava. Viime kausi oli kuitenkin niin huono, etten varmana paluuta huipulle pidä. Samu Perhonen on jo neljä kautta yrittänyt pelata itselleen ykkösmaalivahdin paikkaa siinä kuitenkaan onnistumatta. KooKoolaiset osaavat antaa minua valistuneemman näkemyksen siihen, onko Perhosesta ykkösmaalivahdiksi Liigaan.
Järvenpää
Perhonen

Puolustus 7

KooKoon puolustuksen olin arvioinut 6,5 tasolle, eli Ilveksen kanssa tasavahvaksi. Uusin hankinta Ed Wittchow nostaa tuon arvion seiskaan, eli samalle tasolle HPK:n kanssa. Toki kyseisen Wittchowin taso on minulle arvoitus, mutta eiköhän tuollainen kahden kauden AHL-pakki ole KooKoolle vahvistus. Kokoa ainakin on ja ilmeisesti häneltä odotellaan myös jonkinlaista tehoilua. Lieköhän hän saa rinnalleen KooKoon ykköspakin Tanskan maajoukkueen vakiokasvon Emil Kristensenin. Loistavaa puolustuspelaamista tuo Bonsaksen, joka on mielestäni erinomainen hankinta. Hän on suunnannäyttäjä. Hänellä on varmasti iso rooli niin kaukalossa kuin pukuhuoneessakin. Nämä kolme ulkomaalaista ovat iso osa KooKoon puolustusta. Neljäs kokenut puolustaja joukkueessa on Henrik Forsberg. Mikäs miehellä oli viime kaudella ja mikä on tilanne nyt? En tohdi häntä kokoonpanoon sijoitella, sillä olen ihan pihalla hänen tilanteesta.

Nuoriso-osasto on KooKoossa perin mielenkiintoinen. Keskitalo ja Berger saapuivat Turusta. Toki nämä nuoret herrat ovat seuralle tutut jo viime kaudesta. Kaksikko pyrkii vakiinnuttamaan paikkansa liigapelaajina. Turusta saapuu myös Mestiksessä hurjasti tehoillut Kalle Valtola. Lieköhän hän valmis tehoiluun Liigassa. Uskon, että hänellä on lähtökohtaisesti paikka pelaavassa kokoonpanossa. Oma kasvatti Arttu Pelli nakutti jo 15 pistettä viime kaudella. Toivottavasti myönteinen kehitys jatkuu. Ville Järvinen ansaitsee myös maininnan, vaikka peliaika voi olla viimevuotista tiukemmassa. Myös 18-lupaus Santeri Salmela himoitsee lisää miesten pelejä. Mahdollinen kokoonpano:
Wittchow-Kristensen
Bonsaksen-Pelli
Valtola-Keskitalo
Järvinen-Berger

Hyökkäys 6,5

Mielestäni KooKoon hyökkäys on kovin heikko, vaikka joukkueessa pelaavat suuret soturit Kähkönen ja Haataja. Haataja oli yksi HIFK:n parhaista hyökkääjistä keväällä, ellei jopa paras. Kähkönen puolestaan löysi kasvaneen vastuun myötä Kouvolasta uuden alun uralleen. Viime kaudella ihastuttanut ruotsalainen Strömwall saa nyt seurakseen pelaajan kotimaastaan Erik Karlssonin saapuessa sentteröimään Kouvolaan. Näillä länsinaapurin pojilla on iso rooli KooKoossa. Toivottavasti Karlsson ei kuitenkaan ole ykkössentteri. Se voisi olla olla hänelle liikaa. Olisko viime kaudella tyylikkäät 33 pistettä tehneellä nuorella Miikka Pitkäsellä mahdollisuus hoitaa tyylillä ykkössentterin paikka läpi kauden? Kärkiketjuissa pelaa myös Andrei Hakulinen. Kovin rikkonainen on ollut tämän taiturin ura. Taas on uusi mahdollisuus.

Kolmossentteriksi sijoitan Yhdysvalloista yliopistosarjasta saapuvan 23-vuotiaan Kasperi Ojantakasen. Hänen vasemmalle laidalle kokeneen liigapelaajan Tomi Leivon ja oikealle laidalle Lahdesta saapuneen Kimi Koiviston. Nelossentterinä jatkaa Mikko Virtanen. Laitureiksi asetan hänelle Lukosta tulleen Toni Suurosen sekä oman kasvatin Olli Korhosen. Sami Tamminen kamppailee kovasti nelossentterin paikasta. Ei hirvittävän vakuuttava ole KooKoon alaketjusto, ainakaan vielä. Arvioin KooKoon hyökkäyksen tässä vaiheessa pohdintojani Liigan huonoimmaksi.
Hakulinen-Pitkänen-Haataja
Kähkönen-Karlsson-Strömwall
Leivo-Ojantakanen-Koivisto
Korhonen-Virtanen-Suuronen

Valmennus 8,5

KooKoon valmennuksen arvostan korkealle. Tuota arvostusta kuvaa korkea arvosana 8,5. Tuokkola pääsee minun kirjassani samalle lehdelle Rautakorven, Kiven ja Lehterän kanssa. Tuokkola on pelikirjavalmentaja parhaasta päästä. Perin usein olen ollut huomaavinani, että Tuokkolan joukkueet menestyvät syksyllä loistavasti, mutta kauden edetessä tahti hiipuu. Monesti olen ajatellut, että kyseessä on fysiikkavalmennuksellinen asia. Olen kuitenkin alkanut pohtimaan, voisiko kyse olla ainakin osittain myös henkisestä puolesta. Kuinka taitava Tuokkola on joukkueen herättäjänä ja kannustajana? KalPan hän valmensi aikanaan runkosarjan voittoon. Hieno saavutus kyllä. Kuitenkin runkosarjan voittoa seurannut historiallinen putoaminen puolivälierissä, vaikka KalPa johti Bluesia otteluvoitoissa jo 3-0, pistää miettimään syitä ja seurauksia.

Mahdolliset hankinnat
Minulla ei ole tietoa. Toivottavasti hyökkäystä vahvistetaan vielä.

Epävarmuustekijät
Maalivahdit. Kovin kapea kokoonpano. Iskevätkö loukkaantumiset taas?

Yhteispisteet 29

Edit. Korjattu kirjoitusvirheitä
Edit2. Poistettu Tammisen tryout ja lisätty puolustaja Santeri Salmela.
Yhden pienen korjauksen saat vielä tehdä: pelaajan nimi on Anrei Hakulinen. Ilmeisesti d:t olivat lopussa, kun nimeä annettiin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yhden pienen korjauksen saat vielä tehdä: pelaajan nimi on Anrei Hakulinen. Ilmeisesti d:t olivat lopussa, kun nimeä annettiin.
No niin, näin sitä silmät tekee kepposet, kun on urautunut. Monta vuotta olen sujuvasti lukenut tuon nimen Andrei. Korjaan.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
- Santeri Salmela lienee top6 pakistossamme, ainakin top8ssa
- Perhosen loppukausi oli erinomainen, ehkä nyt viimeinkin...

KooKoon puolustus näyttää suunnilleen tältä:

Bonsaksen - Kristensen
Keskitalo - Wittchow
Berger - Pelli
Salmela - Valtola
Seppälä - Järvinen
Forsberg

Salmela pelasi viime kaudella 17-vuotiaana 31 matsia 16 minuutin ottelukeskiarvolla ja loppukaudesta aika isojakin minuutteja Newtonin parina. Tehotilastokin painui vain kolme raatia pakkasella joukkueessa, jonka maaliero oli kuitenkin -56. Olisin yllättynyt, jos ei pelaisi tällä kaudella top-6-minuutteja, vaikka toki puolustus on kokonaisuudessaan vakuuttavampi kuin vuosi sitten.

Tuokkola peluutti Järvenpään puhki alku kaudesta ja tälle sesongille vastuuta on jaettava järkevämmin alusta alkaen. Toivotaan Perhoselle nyt vihdoin sitä tasaisuutta ja peluutusta noin 40-20 Perhosen hyväksi.

Järvenpään 17/18-kausi:

KooKoon pelit: 0-29

peliaika: 1513,38
(ottelut: 25,227222)
2,66 maalia/60min
torjuntaprosentti: 0,905%

KooKoon pelit: 30-60

peliaika: 794,17
(ottelut: 13,24)
4,00 maalia/60min
torjuntaprosentti: 0,877%
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No mitkäs sitten? KooKoo on mielestäni jollain tasolla mahdollinen 10-12 mutta 13, 14 ja 15 menevät sitten joukkueelle x, Sport ja Jukurit (vapaassa järjestyksessä), ainakin näin ennakkoon tiedossa olevien voimasuhteiden perusteella.

Aika samalla tavalla näen myös asian. Oma suosikkini jos pyllyilee tarpeeksi voi tätä asetelmaa hieman sotkea. Mutta lähtökohtaisesti nämä ovat ne 3 viimeistä ja KooKoo niistä se joka voi ehkä kympin sakkiinkin tiensä kairata kaiken natsatessa.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo hankkii vielä ykkössentterin, joten hankinnan osuessa nappiin nostaa kyllä mahdollisuuksia päästä pleijareihin aika tavalla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
14.Sport
Vaasan Sport on kolmesta uusimmasta mestistulokkaasta vanhin ja ainoa, joka on selvinnyt pudotuspeleihin. Neljästä yrittämästään Sport on onnistunut yhden kerran pääsemään kymmennen joukkoon. Neljän kauden pistekertymä vanhimmasta tuoreimpaan: 60p, 83p, 69p, 58p. Sporttilaiset voisivat kertoa syitä, joiden vuoksi kausi 2015-2016 on ollut noista neljästä kaudesta selvästi muita parempi. Käsittelyssä oli nyt siis vain viimeisimmän nousun jälkeinen aika.

Sportia on koko nousun jälkeisen ajan valmentanut Tomek Valtonen. Nyt seura on uuden edessä, sillä pitkäaikainen päävalmentaja sai väistyä vuosi ennen sopimuksen loppumista. Uusi päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma on ison haasteen edessä. Sportin joukkueessa ei ole muuten yhtään yli 30-vuotiasta pelaajaa, aikamoista. En usko Sportin yltävän pudotuspeleihin tällä kaudella. Toki, jos Pajuluoma osoittautuu samankaltaiseksi valmentajavelhoksi kuin toinen vaasalainen Mikko Manner, on yllätys mahdollinen.

Maalivahdit 8
Mika Järvinen on hyvä maalivahti tähän sarjaan, vaikka viime kausi olikin heikko. Eiköhän tuossa suorittamisessa näkynyt lopulta koko joukkueen alavireys. Järvisellä on mahdollisuus olla ihan liigan kärkivahteja. Sami Aittokallio on epävarmempi tapaus, mutta potentiaalia hänessä on. Hän ei ole vielä 25-vuotiaaksi mennessä saanut lunastettua niitä odotuksia, jotka häneen nuorena kohdistuivat. Alkaako olemaan jo aika? Arvioin Sportin maalivahdit samaan koriin TPS:n ja Pelicansin kanssa.
Järvinen
Aittokallio
Mölder

Puolustus 6,5

Puolustus Sportilla on heikko. Menee samaa koriin Ilveksen kanssa. Leveyttä Sportilla on ihan mukavasti, mutta kärki puuttuu. Toki Oskari Manninen on kova luu ja selkeä ykköspakki tuossa joukkueessa. Perustason liigapuolustajia ovat mielestäni Saukko,Vainonen, Niemi ja Westermarck. Ilveksestä tulleelle Valtteri Viljaselle tarjoillaan vähän isompaakin kiekollista roolia. Yliopistokiekkoilun jälkeen toista kauttaan Liigaassa pelaavalta Niklas Nevalaiselta on lupa odottaa edelleen kehittymistä, samoin kelpo kauden pelanneelta 22-vuotiaalta Tony Sundilta. KalPan A-junioreista saapunut Toivo Pennanen saanee vain hajapelejä sieltä ja täältä. Mahdollinen kokoonpano:
Manninen-Viljanen
Nevalainen-Westermarck
Sund-Niemi
Vainonen-Saukko

Hyökkäys 7,5

Sportin hyökkäys on mielenkiintoinen, jopa hyvä. Arvostan sen KalPan ja Lukon kanssa yhtä vahvaksi. Paljon lasken viime kauden nuoren tehonyrkin varaan, eli Ainali-Kalapudas-Kiviranta. Kemiat toimivat ja ketjun jokainen jäsen on kehittyvässä iässä. Jokaiselle vielä napsu lisää tekemiseen, niin siinä voi yksi ensi kauden tehokkaimmista ketjuista. Myös kakkossentterinä häärinee oululainen, eli taitava Joonas Komulainen. Hänen rinnalleen asettelen Liigaan Tanskasta palanneen Toni Kallelan ja henkilökohtaisen suosikkini Olavi Vauhkosen. Hän on voimahyökkääjä parhaasta päästä.

Sportiin saapuu kaksi pohjois-amerikkalaista hyökkääjää Norjasta eli laituri William Rapuzzi ja sentteri T.J.Foster. Aikamoista, pelaajia puskee sisään Tanskasta ja Norjasta. No jokatapauksessa, sijoitan kaksikon samaan ketjuun ja heidän kaverikseen sujautan 22-vuotiaan Tommi Tikan. Hän on naputtanut ihan kivasti pisteitä meikäläisen tutkan alapuolella. Minkälaisesta pelaajasta on kyse? Onko potentiaalia jopa 30 pisteen mieheksi, jos saa roolia? Nelosketjusta teen oikein kunnon rouhijaketjun:Talaja-E.Riska-Körkkö. Paukku, Lehtimäki, virolainen Arrak ja Ruotsista tullut Norjan juniorimaajoukkuepelaaja Borvik odottavat tilaisuuttaan. Mahdollinen kokoonpano:
Ainali-Kalapudas-Kiviranta
Kallela-Komulainen-Vauhkonen
Tikka-Foster-Rapuzzi
Talaja-Riska-Körkkö

Valmennus 6

Sportin uusi valmentaja on 42-vuotias Ari-Pekka Pajuluoma. Nostan heti käden pystyyn tietämättömyyden merkiksi. En osaa sanoa, minkälainen valmentaja on kyseessä. CV ei kuitenkaan vakuuta. Päävalmentajan tehtävistä kokemusta on vähän. Ei voi noilla näytöillä antaa kovin korkeaa arvosanaa. Pahaa pelkään, mutta saa yllättää. Mielelläni kuulen Pajuluoman valmennuksellisista avuista lisää.

Mahdolliset vahvistukset
Taloustilanne on tiukka. Lieköhän siis vahvistuksia enää luvassa? Ehkäpä kuitenkin sentteri?

Epävarmuustekijät
Valmennus, valmennus ja valmennnus???

Yhteispisteet 28
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
[QUOTE="McTorso, post: 7672952, member: Kiitos [/QUOTE]

Ei toki tarvitse korjata, mutta Salmela oli top6 viime kaudellakin ja pelasi Newtonin pakkiparina ison osan kautta, niin lähtökohta on selväati korkeammalla kokoonpanossa.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Hyvää työtä @McTorso Sportinkin osalta.

Tommi Tikkaa ihmettelit, niin kyseessä on sellainen isokokoinen voimahyökkääjä, joka pystyy pelaamaan keskellä ja laidassa. Sentterinä ehkä enemmän pelaillut. Viime kaudella tosiaan jo 20 pistettä ja sitäkin edellisellä lähes. Mikäli viime kaudella ei olisi maalinteosta tullut sellaista apinaa niin olisi pisteet ollut vieläkin paremmat. Paljon tekee hommia, taklaa, vääntää ja alivoimalla isoja minutteja. Enemmän tuollainen pelintekijä tyyppi kuin maalintekijä ja yllättävän hyvät kädet. Pelaajatyypiltä tulee vähän mieleen Blake Wheeler, enkä nyt siis vertaa että olisi samaa tasoa.

Tikan lisäksi nuoret Robert Arrak Ja Gustav Willman Borvik ovat erittäin mielenkiintoisia. Isokokoisia ja taitavia, joista Arrak oli Jokerien A-junnujen paras pistemies ja Borvik veti Luulajan A-junnuissa parasta ppg tahtia ja pääsi SHL:ssä debytoimaan.

Sitten Joonas Komulaisen voi ehkäpä ottaa pois hahmotelmista, sillä huhujen mukaan kausi ja koko ura ohi.

Hankintalistalla siispä Komulaisen korvaaja sekä mahdollisesti se kärkipuolustaja kun Joni Tuulola lähti pois.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei toki tarvitse korjata, mutta Salmela oli top6 viime kaudellakin ja pelasi Newtonin pakkiparina ison osan kautta, niin lähtökohta on selväati korkeammalla kokoonpanossa.
Jos Salmela on lähtökohtaisesti TOP6 -puolustaja tällä kaudella, miksi joukkueeseen hommattin sekä Valtola että Berger? Tiukka kamppailu peliajasta on varmasti luvassa. Mikäs se Forsbergin tilanne on?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sitten Joonas Komulaisen voi ehkäpä ottaa pois hahmotelmista, sillä huhujen mukaan kausi ja koko ura ohi.
Kiitos palautteesta ja lisäinfosta. Komulaisen kohtalo on mennyt minulta ohi. Kylläpä harmittaa miehen puolesta! Ennen kuin vedän viivan Komulaisen yli ja hahmottelen Fosteria tai Tikkaa hänen paikalleen, olisi mukava lukea lisää Komulaisen tilanteesta. Olisin kiitollinen linkistä.
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Vilmos Gallo
Valmennus 8,5
KooKoon valmennuksen arvostan korkealle. Tuota arvostusta kuvaa korkea arvosana 8,5. Tuokkola pääsee minun kirjassani samalle lehdelle Rautakorven, Kiven ja Lehterän kanssa. Tuokkola on pelikirjavalmentaja parhaasta päästä. Perin usein olen ollut huomaavinani, että Tuokkolan joukkueet menestyvät syksyllä loistavasti, mutta kauden edetessä tahti hiipuu. Monesti olen ajatellut, että kyseessä on fysiikkavalmennuksellinen asia. Olen kuitenkin alkanut pohtimaan, voisiko kyse olla ainakin osittain myös henkisestä puolesta. Kuinka taitava Tuokkola on joukkueen herättäjänä ja kannustajana? KalPan hän valmensi aikanaan runkosarjan voittoon. Hieno saavutus kyllä. Kuitenkin runkosarjan voittoa seurannut historiallinen putoaminen puolivälierissä, vaikka KalPa johti Bluesia otteluvoitoissa jo 3-0, pistää miettimään syitä ja seurauksia.

Itsekin olen pohdiskellut Tuokkolasta samoja asioita. Minullekin on jäänyt se kuva, että Tuokkolan joukkueet sulavat aina keväällä ja ovat parhaimmillaan syyyskaudella.

Voisiko tämä kuitenkin johtua yksinkertaisesti siitä, että Tuokkola on uransa aikana ollut sellaisissa seuroissa, joissa on ollut hyvin rajalliset resurssit ja materiaali ei ole ollut ihan sieltä leveimmästä päästä? Tuokkolan ajan KalPan joukkueesta minulla ei ole muistikuvaa, mutta ainakin Ilveksessä Tuokkola joutui käsittääkseni operoimaan heikohkolla ja kärjeltään kapealla rosterilla ja Tuokkola ottikin "moposta" aika lailla kaiken irti. Toki Ilveksen kannattajat voivat korjata, jos olen väärässä.

En pelitavoista hirveästi tiedä, mutta Kouvolassa Tuokkola on peluuttanut ns. tsemppikiekkoa, joka perustuu kovaan luisteluun, työntekoon ja agressiiviseen karvaamiseen. Voisin kuvitella, että pelitapa on erittäin kuluttava. Tähän kun yhdistää sen, että Tuokkolan joukkueissa kärki on ollut kapea, niin avainpelaajia on jouduttu kuormittamaan enemmän. Tämä sitten vääjäämättä johtaa väsymykseen ja loukkaantumiskierteeseen, minkä takia sitten meno luonnollisesti hyytyy, mitä pidemmälle kautta edetään. Näkisin asian niin, että Tuokkolalla on kyky saada nimetön joukkue ylisuorittamaan syksyllä, mutta kauden edetessä yksinkertaisesti bensa vain loppuu moposta ja joukkue pelaakin sitten materiaalin edellyttämällä tavalla. Olisi erittäin mielenkiintoista nähdä, minkälaista tulosta Tuokkola saisi aikaiseksi isommassa seurassa kunnon pelaajamateriaalilla.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuokkola joutui käsittääkseni operoimaan heikohkolla ja kärjeltään kapealla rosterilla ja Tuokkola ottikin "moposta" aika lailla kaiken irti. Toki Ilveksen kannattajat voivat korjata, jos olen väärässä.

Tuokkola joutui Ilveksessä taitekohtaan valmentamaan. Teki kaikkensa organisaation eteen ja paljon enemmän kuin kukaan oikeasti ymmärtää. Tuokkolan ongelmaksi vain koitui se, että Kivellä oli erittäin kova hinku valmentamaan juuri Ilvestä ja hänellä oli kohtalaisen tuore mestaruus vyöllään. Tuokkola vaati jatkuvasti - myös julkisesti - Ilveksessä resursseja, joilla voisi tehdä korjausliikkeitä. Lopulta Tuokkola jäi Ilveksessä aivan yksin, kun osaamaton entinen johto osoitti luottamuksensa Karri Kiven suuntaan ja rupesi siirtämään satsauksia kivikaudelle.

Tuokkola teki kohtalaisen hyvää työtä rajallisilla resursseilla, mutta aina, kun runko saatiin toimimaan niin organisaatio vesitti jutun jättämällä tarvittavat pelaajat hankkimatta. Tuokkola ei saanut hyvienkään kausien jälkeen parempaa materiaalia, joka johti kierteeseen. Aina, kun jonkinlainen runko saatiin kasaan se vesitettiin jättämällä ykköskorin kaverit hankkimatta. Corso oli ainoa pelaaja, joka oli nimekäs tullessaan - hänkin osoittautui liian vaikeaksi pelaajaksi käsitellä.

Karri Kivi on saanut molemmilla kausillaan paremman materiaalin kuin Tuokkola. Siinä, missä Kivi on pärjännyt keväisin paremmin niin runkosarjan osalta tulos ei poikkea mitenkään Tuokkolan tuloksista. Ilves nyt vaan on valmentajien hautausmaa. Uusi johto on lopettanut valmentajien kanssa sekoilun tyystin, joten luvassa on parempaa, mutta Tuokkola jää ikuisesti sen vangiksi (kunnes voittaa jotain), että sattui lähtemään Ilveksen rekeen. Ilveksen jälkeen harva on enää pystynyt valmentamaan tuloksellisesti ja hyvin - samaan kööriin on päässyt valmentajia jonoksi asti. Ilveksen entisellä johdolla näet oli ikävä tapa työntää reki valmentajansa selkään, kun hänet kenki. Tuokkolakaan ei saanut työstään edes kiitosta, vaikka se on vain ja ainoastaan hänen ansiotaan, että Karri Kivi pääsi niin terveistä lähtökohdistä valmentamaan.
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Vilmos Gallo
Tuokkola joutui Ilveksessä taitekohtaan valmentamaan. Teki kaikkensa organisaation eteen ja paljon enemmän kuin kukaan oikeasti ymmärtää. Tuokkolan ongelmaksi vain koitui se, että Kivellä oli erittäin kova hinku valmentamaan juuri Ilvestä ja hänellä oli kohtalaisen tuore mestaruus vyöllään. Tuokkola vaati jatkuvasti - myös julkisesti - Ilveksessä resursseja, joilla voisi tehdä korjausliikkeitä. Lopulta Tuokkola jäi Ilveksessä aivan yksin, kun osaamaton entinen johto osoitti luottamuksensa Karri Kiven suuntaan ja rupesi siirtämään satsauksia kivikaudelle.

Tuokkola teki kohtalaisen hyvää työtä rajallisilla resursseilla, mutta aina, kun runko saatiin toimimaan niin organisaatio vesitti jutun jättämällä tarvittavat pelaajat hankkimatta. Tuokkola ei saanut hyvienkään kausien jälkeen parempaa materiaalia, joka johti kierteeseen. Aina, kun jonkinlainen runko saatiin kasaan se vesitettiin jättämällä ykköskorin kaverit hankkimatta. Corso oli ainoa pelaaja, joka oli nimekäs tullessaan - hänkin osoittautui liian vaikeaksi pelaajaksi käsitellä.

Karri Kivi on saanut molemmilla kausillaan paremman materiaalin kuin Tuokkola. Siinä, missä Kivi on pärjännyt keväisin paremmin niin runkosarjan osalta tulos ei poikkea mitenkään Tuokkolan tuloksista. Ilves nyt vaan on valmentajien hautausmaa. Uusi johto on lopettanut valmentajien kanssa sekoilun tyystin, joten luvassa on parempaa, mutta Tuokkola jää ikuisesti sen vangiksi (kunnes voittaa jotain), että sattui lähtemään Ilveksen rekeen. Ilveksen jälkeen harva on enää pystynyt valmentamaan tuloksellisesti ja hyvin - samaan kööriin on päässyt valmentajia jonoksi asti. Ilveksen entisellä johdolla näet oli ikävä tapa työntää reki valmentajansa selkään, kun hänet kenki. Tuokkolakaan ei saanut työstään edes kiitosta, vaikka se on vain ja ainoastaan hänen ansiotaan, että Karri Kivi pääsi niin terveistä lähtökohdistä valmentamaan.

Ok, kiitokset selvityksestä. Tällainen muistikuva minulla olikin, että Tuokkola teki Ipassa hyvää työtä, vaikka olosuhteet olivatkin vähintäänkin haastavat. Muistanko myös oikein, että Tuokkola nosti Ilveksen liigakarsinnoista seuraksi, joka ihan uskottavasti taisteli paikasta kympin sakkiin?

Tuleva kausi on Tuokkolalle äärimmäisen tärkeä Kouvolassa uran kannalta. Ekalla kaudellaan täällä hyppäsi kesken kauden Mattilan tilalle ja toisella kaudella joukkueen kauden tuhosivat loukkaantumiset. Olisi epäreilua näiden perusteella tehdä johtopäätökset Tuokkolan osaamisesta. Ensi kausi on iso näytön paikka. Toivon koko sydämestäni, että Tuokkola onnistuisi hinaamaan KooKoon kympin sakkiin, ensinnäkin rakkaan seurani takia ja toisekseen Tuokkolan takia. Aina hymyilevästä ja virnuilevasta Tuokkolasta on jäänyt miellyttävä ja sympaattinen kuva ihmisenä.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos Salmela on lähtökohtaisesti TOP6 -puolustaja tällä kaudella, miksi joukkueeseen hommattin sekä Valtola että Berger? Tiukka kamppailu peliajasta on varmasti luvassa. Mikäs se Forsbergin tilanne on?

Varmasti tiukka kamppailu peliajasta on luvassa, sillä KooKoolla on yhteensä 11 puolustajaa. Siihen kuka ensi kaudella on lähtökohtaisesti Top-6-puolustaja, en vielä ota kantaa, mutta viime kauden osalta muutama sananen Santeri Salmelasta.

Salmela aloitti viime kauden KooKoon top-6-puolustajana. Salmela pelasi seitsemän ensimmäistä peliä KooKoon kakkospakkiparissa Jake Newtonin pakkiparina, kunnes loukkaantui syyskuun loppupuolella. Ennen loukkaantumistaan Salmela pelasi syyskuussa keskimäärin 16,37 minuuttia ja parhaimmillaan jopa lähes 20 minuuttia/ottelu ja tuossa vaiheessa hänellä oli tehotilastossa +2 ja yhdessäkään ottelussa hän ei mennyt miinuksille kyseisessä tilastossa.

Loukkaantuminen piti Salmelan sivussa lopulta yli kaksi kuukautta ja hän palasi kokoonpanoon Raumalla 28.11. kakkospakkipariin Jake Newtonin kaveriksi ja teholukema +2 KooKoon 2-4 voitossa. Loppukaudesta KooKoon ykköspakkiparina oli Jake Newton -Santeri Salmela ja Newtonin myynnin jälkeen ykköspakkiparina oli Emil Kristensen -Santeri Salmela.

Viime kausi häneltä tosin meni osittain pilalle loukkaantumisen takia, mutta sen aikaa mitä hän oli pelikuntoinen pelasi hän joko ykkös- tai kakkospakkiparissa isoilla minuuteilla koko kauden keskiarvo 15:59 / ottelu.

Forsbergin tilanteesta minulla ei ole mitään tietoa onko ylipäätään pelikunnossa. Forsbergille tehtiin viime vuonna kahden vuoden sopimus ja hänellä oli ilmeisesti jo tuossa vaiheessa jokin vamma, josta olisi lääkäreiden mukaan pitänyt toipua kauden alkuun mennessä. Jossain vaiheessa kerrottiin, että topumisen kanssa oli tullut yllättävää takapakkia ja melko pian selvisi, että hänen osaltaan kausi oli ohi. Eli viime kaudella ei pelannut yhtään peliä ja tuskin tällekään kaudelle on kovinkaan suurta roolia luvassa.
 
Viimeksi muokattu:

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuokkolahan sai ensimmäisen SM-liigan päävalmentajapestinsä KalPassa, ja rosteri oli kyllä kova. Runkosarjassa tulosta tulikin ihan ykkössijaan asti, mutta pudotuspeleissähän sitten kävi nolosti (3-0 --> 3-4), ja maine sulajana oli pohjustettu. Sai yllätys potkut seuraavan kauden alla, mutta jo samalla kaudella Ilveksessä selvitti karsinnat ihan hyvin korvattuaan Raipen (väitetysti tämän omasta esityksestä). Seuraavalla kaudella hyvä alkukausi ei riittänyt, vaan HPK tuli takamatkalta viime metreillä ohi, ja vei viimeisen playoff-paikan. Ja maine sulajana sai tietysti vettä myllyyn. Kertaalleen onnistui viemään kymppisijalle, josta "lomarenkaalta" ulos ennätyspitkässä toisessa pelissä HIFK:ta vastaan. Viimeinen Ilves-kausi meni rämpimiseksi, ja sai väistyä Kari Heikkilän tieltä.

Minulle Tuokkolan ajasta Ilveksessä jäi kuva valmentajasta, joka sai joukkuepelin aika nopeasti syksyllä kuntoon ja pyrki peluuttamaan enemmän kiekollista "meidän peliä". Toisaalta kauden mittaan ei tapahtunut kehitystä samaan tahtiin kuin monilla muilla, ja siksi trendi oli yleensä laskeva. Rosterit eivät niin ihmeellisiä olleet, mutta toisaalta myös Tuokkolan oma peluutus oli välillä varsin jääräpäistä, ja muutamakin taidoiltaan vajaa luottomies sai reilusti ja pitkään vastuuta monien ihmetellessä miksi. Erityismainintoina rohkeus ottaa maalivahti pois hyvissä ajoin (välillä yltiöpäisesti), ja toisaalta välillä kummastuttaneet valinnat rankkarikisoihin (peruspakkeja ym. vähemmän pehmeäkätisiä). Haastatteluissa yleensä positiivinen asenne, ja muutenkin jäi ylipäätään positiivisen kautta -vaikutelma. Kun edeltäjinä olivat Raipe ja Seppo Hiitelä, niin toki heihin verrattuna oli valmennusosaaminen selvästi toisella tasolla, mutta en nyt sanoisi, että olisi mitenkään erityisesti saanut joukkueen ylisuorittamaankaan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tuokkolahan sai ensimmäisen SM-liigan päävalmentajapestinsä KalPassa, ja rosteri oli kyllä kova. Runkosarjassa tulosta tulikin ihan ykkössijaan asti, mutta pudotuspeleissähän sitten kävi nolosti (3-0 --> 3-4), ja maine sulajana oli pohjustettu. Sai yllätys potkut seuraavan kauden alla, mutta jo samalla kaudella Ilveksessä selvitti karsinnat ihan hyvin korvattuaan Raipen (väitetysti tämän omasta esityksestä). Seuraavalla kaudella hyvä alkukausi ei riittänyt, vaan HPK tuli takamatkalta viime metreillä ohi, ja vei viimeisen playoff-paikan. Ja maine sulajana sai tietysti vettä myllyyn. Kertaalleen onnistui viemään kymppisijalle, josta "lomarenkaalta" ulos ennätyspitkässä toisessa pelissä HIFK:ta vastaan. Viimeinen Ilves-kausi meni rämpimiseksi, ja sai väistyä Kari Heikkilän tieltä.

Minulle Tuokkolan ajasta Ilveksessä jäi kuva valmentajasta, joka sai joukkuepelin aika nopeasti syksyllä kuntoon ja pyrki peluuttamaan enemmän kiekollista "meidän peliä". Toisaalta kauden mittaan ei tapahtunut kehitystä samaan tahtiin kuin monilla muilla, ja siksi trendi oli yleensä laskeva. Rosterit eivät niin ihmeellisiä olleet, mutta toisaalta myös Tuokkolan oma peluutus oli välillä varsin jääräpäistä, ja muutamakin taidoiltaan vajaa luottomies sai reilusti ja pitkään vastuuta monien ihmetellessä miksi. Erityismainintoina rohkeus ottaa maalivahti pois hyvissä ajoin (välillä yltiöpäisesti), ja toisaalta välillä kummastuttaneet valinnat rankkarikisoihin (peruspakkeja ym. vähemmän pehmeäkätisiä). Haastatteluissa yleensä positiivinen asenne, ja muutenkin jäi ylipäätään positiivisen kautta -vaikutelma. Kun edeltäjinä olivat Raipe ja Seppo Hiitelä, niin toki heihin verrattuna oli valmennusosaaminen selvästi toisella tasolla, mutta en nyt sanoisi, että olisi mitenkään erityisesti saanut joukkueen ylisuorittamaankaan.
Boldaus oma.

En tiedä osoittaako hän mieltään koko rankkarikisoja vastaan vai mistä nuo laukojat aina repii. KalPassakin laittoi muistaakseni joskus jopa Jussi Timosen sinne rankkaria yrittämään. Sit siellä pyöri kaikenmaailman Riekkiset jne. vaikka seurassa olisi ollut ihan tekijämiehiäkin.

Itse kyllä Tumpista pidin ja aika yllärinä ne potkut silloin tulivat. Omaa minusta erittäin hyvän pelikäsityksen lajista ja siitä, miten sitä tulisi pelata. Ei vain ole saanut kuin tuolloin KalPassa semmoisen jengin alle, että tuota hänen tapaansa voisi 100% pelata. Sen jälkeen on selkeästi yksinkertaistanut tyyliään, mutta uskon, että Tumpin aika vielä koittaa. Jos ei Kouvolassa niin jossain muualla.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ymmärrän näkemyksesi. Minä arvostan Mannerin viime kauden huikean suorituksen todella korkealle. Kyse ei ole pelkästään mestaruudesta, vaan myös siitä, miten se tuli. Kärpät voitti runkosarjan selvästi ja pelasi läpi kauden rohkeaa ja modernia jääkiekkoa. Manner sai nostettua pelinopeuden Liigassa ennennäkemättömälle tasolle. En minä lähtökohtaisesti näe Liigassa parempaa valmentajaa kuin hän. Kenet sinä valitsisit?

Ymmärrän näkemyksesi yhtälailla. Itse en pidä yhtäkään valmennusta tällä hetkellä täyden kympin arvoisena, mihin olennaisena syynä on ensimmäistä tai toista valmennuskauttaan aloittavien päävalmentajien suuri määrä. Toisin sanoen Liigassa on nähdäkseni käynnissä jonkinasteinen valmentajien sukupolvenvaihdos juuri nyt: kapaset, niemiset, mannerit jne. ovat astumassa meritoituneiden 60-lukulaisten valmentajien saappasiin. Seitkytlukulaiset vasta ansaitsevat kannuksiaan siinä missä kuuskytlukulaisten parhaimmisto valmentaa kovemmissa sarjoissa.

Mutta jos valita pitää, niin arvottaisin Karri Kiven Liigan parhaaksi päävalmentajaksi. Kahden altavastaajana saavutetun mestaruuden (joista toinen toki turnausvalmentajana) ja ansiokkaan toissakeväisen playoff-sarjan ohella Kivi joutuu vuodesta toiseen taikomaan niin sanotusti paskasta timantteja. Otetaan esimerkiksi viime kausi: Ilves lähti kauteen naurettavan ohuella rosterilla, josta uupui noin ketjun verran kokeneita Liiga-tason jyriä ja kaiken hyvän lisäksi ykkösmaalivahti Lehtonen sai aivotärähdyksen syksyn peleissä eikä palannut enää koko kaudella tasolleen. Seurajohto toki reagoi mm. joukkueen puolustuksen puutteisiin, mutta se oli sellaista too little too late - menoa (mikä puolestaan oli seurausta pyrkimyksestä laittaa seuran talous kuntoon ja kestävälle pohjalle). Tästä huolimatta Ilves kiri jälleen keväällä olleen viimeisten 20 pelin kuntopuntarissa sijalla seitsemän. Lisäksi huomattavan moni nuori otti Kiven valmennuksessa merkittäviä steppejä eteenpäin. On huomioitava, etteivät Meskanen, Suomi, Liuksiala jne. suinkaan olleet mitään varmoja kortteja viime kautta edeltäneissä arvioissa. Jos Kivi olisi saanut kauden alusta lähtien edes kohtuullisen materiaalin käyttöönsä, olisi Ilves ollut nähdäkseni suhteellisen varma playoff-joukkue.

Valmentajia arvioitaessa on huomioitava myös resurssit olennaisena osana ja niihin nähden Karri Kivi mielestäni ylisuorittaa jatkuvalla syötöllä. Vai kuinka moni häntäpäässä majaileva joukkue kykenee ryhdistäytymään enää ykkösmaalivahtinsa loukkaantumisen jälkeen. Olisikin hienoa nähdä Kiven operoivan Liigan kärkipään materiaalilla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Varmasti tiukka kamppailu peliajasta on luvassa, sillä KooKoolla on yhteensä 11 puolustajaa. Siihen kuka ensi kaudella on lähtökohtaisesti Top-6-puolustaja, en vielä ota kantaa, mutta viime kauden osalta muutama sananen Santeri Salmelasta.
Mahtavaa, kiitoksia erittäin paljon noista muutamasta sanasesta! Tämän takia tätä palstaa luen. Parhaimmillaan tämä foorumi on erinomainen väylä saada tietoa liigakiekosta.

Saamani lisäinformaation valossa on päivänselvää, että olen aliarvioinut Salmelan roolin tulevan kauden KooKoossa. Jos nyt kuitenkin ottaisit vielä kantaa, kun kerran sinulla näkemystä asiaan on, eli mihin rooliin Salmelaa luuulet ensi kaudella istutettavan? Jopa Kristensenin pariksi? Käyn tekemässä päivityksen KooKoon voimasuhdepohdintaani Salmelan osalta. Mielelläni kuulisin sitä ennen vielä sinun tarkemman arvion Salmelan pakkiparista.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös