Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2016–2017

  • 902 918
  • 3 303
Toki kyseessähän ei omien sanojensa mukaan ole mikään Tapparan fani, vaan "objektiivinen jääkiekon seuraaja". Tuntuu että edelleenkin se kolmen hopean putki on aiheuttanut joitan ihmeellisiä pelkotiloja tälle tyypille, koska millään ei voida hyväksyä sitä että ihan kaikilla mittareilla Tappara on tällä hetkellä muita edellä.
Alku aivan oikein, mutta ei minua jääkiekossa mikään pelota. Eikä varsinaisesti muutenkaan.

Kyllä, tällä hetkellä Tappara on edellä, mutta ei se pudotuspeleissä auta. Esimerkiksi nämä kaksi suurta voivat kehittyä paljonkin, eikä siinä enää edes runkosarjan voitto auta. En sanoisi edelleenkään, että materiaalin potentiaalissa Tappara olisi edellä. Sitä on tähän mennessä saatu vain hyvin esiin. Toki joku TPS ja KalPa vähintään yhtälailla, niillä se maksimipotentiaali on vain pienempi.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara toimii kuin huippuunsa viritetty kone.
Tämä se varmasti monen mieltä Tampereella kaihertaakin. Aiemmin ollaan kynnetty syksyisin enemmän tai vähemmän ja vaikeuksien kautta löydetty finaaliin. Nyt syksy on ollut yhtä paraatimarssia ja voittoja on napsittu altavastaajana huikealla viimeistelyllä. Mitäs sitten, kun kone yskähtää? Saadaanko sitä taas käyntiin ja huippukierroksille vai jääkö pätkimään pahimmassa mahdollisessa mäessä?

Tällä hetkellä Tappara on suosikki numero 1. Ennen kauden alkua se ei sitä ollut. Voi olla, että ei ole kuukaudenkaan päästä. Tai sitten käy kuten kaikki toivoo ja viides finaalipaikka putkeen on selviö.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tämä se varmasti monen mieltä Tampereella kaihertaakin. Aiemmin ollaan kynnetty syksyisin enemmän tai vähemmän ja vaikeuksien kautta löydetty finaaliin. Nyt syksy on ollut yhtä paraatimarssia ja voittoja on napsittu altavastaajana huikealla viimeistelyllä. Mitäs sitten, kun kone yskähtää? Saadaanko sitä taas käyntiin ja huippukierroksille vai jääkö pätkimään pahimmassa mahdollisessa mäessä?
Tapparan peli muistuttaa paljon Kärppiä ja kautta 2013-14. Silloinhan kaikki toimi kuin rasvattu oikeastaan koko kauden, aina sinne finaaleihin saakka missä oli erittäin pienestä kiinni ettei tullut sitten kuokkaan, mutta viimeisellä mahdollisella hetkellä laiva saatiin käännettyä. Tokin silloin puhuttiin ihan yleisesti että Tappara on se joukkue joka pystyy Kärpät ainakin ihan reilusti haastamaan pitkässä sarjassa, joten kysymys kuuluukin että onko tällä kaudella joku joukkue ollut Tapparaa vastaan sellainen että pystyisi sen haastamaan? Tuolloin kuitenkin Tappara taisi jo runkosarjassa voittaa enemmän keskinäisiä mitä Kärpät, olisko ollut voitot jotain 3-2 Tapparalle silloin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
kysymys kuuluukin että onko tällä kaudella joku joukkue ollut Tapparaa vastaan sellainen että pystyisi sen haastamaan?

Kyllä on. Makaa runkosarjassa sijalla kolme ja kulkee nimellä TPS. En tiedä, mutta TPS tuntuu matkaavan kaikkien seuraajien tutkan alla tyytyväisenä. Pääsevät kevääseen paineettomasti, kun tuntuu, että Oulun Kärpiltäkin odotetaan enemmän. TPS oli lähes pudottaa Kärpät viime kaudella ja Kärpät sai laittaa kaiken peliin, vaikka game 7 ei tarvittukaan. TPS on vain vahvistunut viime kaudesta ja Selinin tilanne näyttäisi olevan mallia käsitelty. Ja kun TPS:n mv:t + pakiston katsoo lävitse ja päälle vielä kokenut valmentaja ja katsoo millaista materiaalia majailee TPS:n 3. ja 4. ketjuissa niin voisi povata pitkää kevättä. Herätys, Turusta tuulee ja Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä nukutaan.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä, tällä hetkellä Tappara on edellä, mutta ei se pudotuspeleissä auta. Esimerkiksi nämä kaksi suurta voivat kehittyä paljonkin, eikä siinä enää edes runkosarjan voitto auta.

Tappara on pelannut tähän mennessä niin hyvin, että aika paljon saavat IFK ja Kärpät kehittyä, jos aikovat Tapparan vakavasti haastaa. Tämän kauden IFK on hyvin erilainen porukka kuin viime kauden hopeajoukkue, ja vaikka nimilistasta ei ole saatu kaikkea potentiaalia esiin, niin tuskaiselta ja innottomalta se meno näyttää, ainakin näin silloin tällöin Nordiksella käyvän silmin. Jos viime keväästä jäi nälkää, niin eipä sitä missään näy, vaikka monet samat kaverit siellä edelleen jyystävät. Hankintojakaan ei voi pitää toistaiseksi onnistuneina, kun Petrelliltä ei ole saatu oikein mitään, ja Aaltonenkin surffailee juuri ja juuri pistepörssin top 30:ssä - ja on silti IFK:n paras pistemies. En oikein usko, että Törmänen saa tästä kaverista esiin sitä samaa mitä Ramstedtistä viime keväänä. Myöskään Hintz ei ole kehittynyt Stadin kirkkaissa valoissa toivotulla tavalla, vaikka kaverista odotettiin paljon. En tiedä, mitä kaveri puuhaa, kun ei ole hetkeen postaillut enää Instagram-kuviakaan.

Nyt syksy on ollut yhtä paraatimarssia ja voittoja on napsittu altavastaajana huikealla viimeistelyllä. Mitäs sitten, kun kone yskähtää? Saadaanko sitä taas käyntiin ja huippukierroksille vai jääkö pätkimään pahimmassa mahdollisessa mäessä?

Tällä hetkellä Tappara on suosikki numero 1. Ennen kauden alkua se ei sitä ollut. Voi olla, että ei ole kuukaudenkaan päästä. Tai sitten käy kuten kaikki toivoo ja viides finaalipaikka putkeen on selviö.

Anteeksi ehkä tyhmä kysymys, mutta missä vaiheessa Tappara on ollut tällä kaudella altavastaajana? En muista Tapparalta edes mitään notkahdusta. Minusta tuo altavastaajan titteli sopii myös hyvin huonosti puolustavalle mestarille, tai ainakin todella pahasti pitäisi kyntää, jos hallitsevasta mestarista tulisi jossain vaiheessa kautta altavastaaja.

Ja kyllähän Tappara oli aika vahva mestariehdokas jo ennen kauden alkua. Sen rinnalle nostettiin toki IFK, ja ehkä vähän ohikin, mutta aika nopeasti nuo puheet loppuivat.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllä on. Makaa runkosarjassa sijalla kolme ja kulkee nimellä TPS. En tiedä, mutta TPS tuntuu matkaavan kaikkien seuraajien tutkan alla tyytyväisenä. Pääsevät kevääseen paineettomasti, kun tuntuu, että Oulun Kärpiltäkin odotetaan enemmän. TPS oli lähes pudottaa Kärpät viime kaudella ja Kärpät sai laittaa kaiken peliin, vaikka game 7 ei tarvittukaan.
Joo no TPS:ää toisaalta mietin kyllä itsekin. Kova joukkue on siellä kasassa, ehkä yhden sentterin voisivat vielä hankkia tuomaan syvyyttä (tyyliin Kärpät ja Esa Pirnes, joka toki nousi sitten ihan kärkiratkaisijaksi), mutta muuten kyllä heittää varmasti kovan haasteen.

Tuosta olen sitten hieman eri mieltä että "TPS oli lähes pudottaa Kärpät", en tiedä onko tässä omia värilaseja mukana, mutta kyllä mielestäni Kärpät tuon homman klaarasi aika selkeästi kotiin ja voitot kuitenkin meni 4-2 Kärpille. Ennakkoon ajattelin että TPS voittaa yhden pelin kotona, mutta ottivat sitten yhden "yllätysvoiton" heti siinä sarjan alussa jatkoajalla Oulussa. Kuitenkin sitten aina tappiopelien jälkeen Kärpät otti selkeän voiton, eli toisessa pelissä voitto numeroin 6-1 ja sitten viides peli numeroin 5-2.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No on Tapparalla viime kevään joukkueeseen nähden mukana esim. Henrik Haapala, joka ratkaisi viime kevään mestaruuden ja on mielikuvieni mukaan ollut erittäin tärkeä pelaaja Tapparalle keväisin kun muistelee pelejä joissa on ollut ratkaisun avaimet käsillä. Ja kukas siellä keikkuu nyt Tapparan ja samalla koko liigan pistepörssin kärjessä? Niinpä, sama Haapala.

Jani Lajunen oli isossa roolissa viime keväänä, ja Jere Karjalainenkin iski viisi häkkiä pudotuspeleisä ja näistä ainakin yksi oli voittomaali (viides finaali). Vaikka nyt tietysti ei näiden pelaajien kohdalla ihan samoista pistemääristä puhuta kuin Laineen ja Kuuselan kohdalla viime keväänä, niin kyllä siellä mukana silti on paljon pelaajia ketkä on iskeneet isoja maaleja viime keväänä ja miksei myös aiemminkin, ja tietävät tavallaan sen reseptin jota se voittaminen vaatii.
Tottakai tiedostan, että joukkueessa on paljon pelaajia, jotka ovat onnistuneet myös viime keväänä. Pointti ei vain ollut siinä. Edelleen ne avainpelaajat olivat Kuusela ja Laine, joita joukkueessa ei enää ole. On vahvasti eri asia tehdä kohtalaisen hyvää tulosta niiden pelaajien takana, joilta sitä tulosta ja vastuunkantoa odotetaan illasta toiseen, kuin olla itse se pelaaja, jolta odotetaan tulosta ja vastuunkantoa joka ilta. Uskon Haapalan ja Savinaisen pystyvän kantamaan tuon vastuun hienosti, mutta varmaa se ei ole.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuosta olen sitten hieman eri mieltä että "TPS oli lähes pudottaa Kärpät"

No joo, voi olla, että vähän liian kornisti asian otin. Mutta joka tapauksessa se Kärppien kuudennen pelin voitto tuli vasta jatkoajalla ja peli taisi olla 1-1. Ei siinä oltais tarvittu kuin pomppu toiseen suuntaan niin game 7 olis ollut tosiasia. Mutta tässä kohtaa voisi taas kliseisesti sanoa, että "täti olis setä, jos sillä olis munat" eli jos jos jos...:)
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Anteeksi ehkä tyhmä kysymys, mutta missä vaiheessa Tappara on ollut tällä kaudella altavastaajana?
Tappara on ollut altavastaajana useassakin yksittäisessä ottelussa tämän syksyn aikana. Kuten kirjoitin, niistä ollaan selvitty jäätävällä viimeistelyllä. Onko altavastaajana olo ollut sitten fyysistä väsymystä, ylimielisyyttä tai että peli ei ole ollut valmista, siihen en osaa vastata. Kuitenkin sarjataulukko ja kerätyt pisteet mairittelevat Tapparaa, kun niitä peilaa peliesityksiin. Mikään ei tietysti viittaa, että maalinteko alkaisi tökkiä, mutta mitä tapahtuu jos ja jos.

Sarjaa on johdettu lähes koko kauden (Kalpa taisi käydä yhden kierroksen ajan ykkösenä?), mutta pelien sisällä on tapahtunut paljon heilahteluja. Viime aikoina on ollut hieman parempia 60-minuuttisia.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä on. Makaa runkosarjassa sijalla kolme ja kulkee nimellä TPS. En tiedä, mutta TPS tuntuu matkaavan kaikkien seuraajien tutkan alla tyytyväisenä. Pääsevät kevääseen paineettomasti, kun tuntuu, että Oulun Kärpiltäkin odotetaan enemmän. TPS oli lähes pudottaa Kärpät viime kaudella ja Kärpät sai laittaa kaiken peliin, vaikka game 7 ei tarvittukaan. TPS on vain vahvistunut viime kaudesta ja Selinin tilanne näyttäisi olevan mallia käsitelty. Ja kun TPS:n mv:t + pakiston katsoo lävitse ja päälle vielä kokenut valmentaja ja katsoo millaista materiaalia majailee TPS:n 3. ja 4. ketjuissa niin voisi povata pitkää kevättä. Herätys, Turusta tuulee ja Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä nukutaan.

Hei älä nyt viitti! Täällä tutkan alla on kiva matkustaa ja toivottavasti "yllättää" kaikki keväällä. Jatketaan vaan mielummin siitä, miten ylivoimainen Tappara on ja onko HIFK ja Kärpät samalla viivalla vai eivät.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hei älä nyt viitti! Täällä tutkan alla on kiva matkustaa ja toivottavasti "yllättää" kaikki keväällä. Jatketaan vaan mielummin siitä, miten ylivoimainen Tappara on ja onko HIFK ja Kärpät samalla viivalla vai eivät.

Yrittää saatte, mutta minä ainakin olen huomannut teidät ja pidän teitä silmällä. Toki minä nyt en vaikuta Tapparan sisällä, että en voi ottaa kantaa siihen, huomaavatko muut tota pientä porukkaa Turusta.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Tappara on ilman muuta joukkueista ylivoimaisesti todennäköisin mestari, eivätkä pahimmat haastajat todellakaan ole vakuuttaneet. Pitää kuitenkin muistaa, että playoffit ovat oma maailmansa. Tällä en tarkoita sitä, etteikö Tappara olisi rutinoitunut kevään joukkue ja omaisi kaikki mahdollisuudet menestyä pudotuspeleissä. Tarkoitan, että tosipelien alkaessa voimasuhteet saattavat kuitenkin hiukan keikahtaa ja päivän kunto ratkaisee. Tappara on materiaaliltaan tähän liigaan erittäin vahva, mutta eivät ne marginaalit huippu-urheilussa kuitenkaan ole niin suuria, etteikö kaikki voisi muuttua suhteellisen nopeastikin. Tappara on suosikki, mutta todennäköisyys sen mestaruudelle on ainakin bookereiden kertoimien perusteella selvästi alle 50%.

TPS antaa tällä hetkellä keskikaistan vajavaisuuden takia aika paljon tasoitusta muille. Vaikuttaa likipitäen varmalta, että joku hankinta paikkaamaan tuota puutetta on tulossa. Riippuu sitten aika paljon tuon hankinnan laadustakin, että minkä tason musta hevonen TPS on keväällä.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Eikös me juuri viime keväänä opittu, ihan kiistämättömän tilastomatematiikan kautta, että runkosarjan voittaja on tuomittu häviämään finaaleissa? Eli kannattaisi Tapparankin alkaa jarrutella, jos meinaa mestaruuden voittaa.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Unibetin arviot

Unibetin sivuilta otettujen kertoimien mukaan mestaruustodennäköisyydet ovat seuraavat (puolen prosenttiyksikön tarkkuudella).

Tappara 24
TPS 20
hinki 20
KalPa 8
JYP 5
Kärpät 5
----------
Pelicans 4
HPK 3
Ässät 3
Lukko 3
----------
Sport 2
Jukurit 1
SaiPa 1
Ilves 1
KooKoo 1

Mitä kertoimien kehitystä olen kauden aikana seurannut, niin aivan hirveästi eivät ole alun jälkeen muuttuneet. Vedonlyöntiyhtiöillä on luottoa joukkueisiin, jotka ovat materiaaliltaan ennakkoon vahvoja ja pystyvät tekemään vielä tarvittavia täsmähankintoja. Esimerkiksi TPS:n osakkeet ovat koko kauden olleet KalPaa edellä, jopa silloin kun KalPa hetkellisesti johti runkosarjaa. JYP ja Kärpät ovat myös olleet melko korkealla taulukossa. Ilveksen suhteen kertoimet kääntyivät loukkaantumissuman myötä laskuun. Jukureille vedonlyöntiyhtiöillä ei ole koko kautena ollut luottamusta.


Omat analyysit

Itse näen asian tällä hetkellä niin, että Tappara on suosikki mestariksi. Kovin kaukana ei kuitenkaan TPS ole, jolla on mielestäni pudotuspelien näköinen joukkue kasassa. KalPan uskon ottavan kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Erittäin mielenkiintoista nähdä miten kuopiolaisnippu tänä keväänä pärjää tosipeleissä.

Oma arvioni runkosarjan TOP 4 joukkueista tällä hetkellä on Tappara, TPS, KalPa ja JYP. Suorasta pudotuspelipaikasta taistelee kolmikko HPK, Kärpät ja hinki. Tämän jälkeen onkin kaikilla joukkueilla mielestäni mahdollisuus napata paikka säälipudotuspeleissä.


Pudotuspeleistä

Mielenkiinnolla odotan kevättä. Juuri nyt Tappara näyttää todella vahvalta, rennolta ja tiiviiltä joukkueelta. Marraskuussa ollut puolustuksen lepsuilu on saatu kuriin, maalivahdit suorittavat hyvällä tasolla illasta toiseen, ja Haapala - Savinainen kaksikko on ilmiliekeissä.

Pudotuspelien tuomaan paineeseen Tapparan suhteen en usko. Kolmena keväänä väänsivät itsensä hopealle. Viime kevään on täytynyt olla todella suuri helpotus joukkueelle, jonka runko on pysynyt hyvin samana. Seitsemännen pelin voittaminen Oulussa kahden edelliskevään painjaisen jälkeen osoitti, ettei henkisestä puolesta mestaruus jää kiinni. Suurimpana riskinä näen mahdollisen loukkaantumissuman ennen pudotuspelejä tai niiden aikana.
 

JPL

Jäsen
Käyn hakemassa popparit ja jään seuraamaan termejä "kahvara", "pappara" ja toivon että jotain uusiakin tulee.

Kiitos muuten asiallisesta viestistä, mutta nuo vitsailut vois jättää joihinkin hupailuketjuihin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sen verran tiukka näyttää sarjataulukko edelleen olevan ja paljon hyviä joukkueita jopa pudotuspeleissä tippumassa tai sääleihin joutumassa, saa nähdä onko tämänkauden osalta jopa otollisin paikka lähteä pudutuspeleihin 3 tilalta runkosarjassa. Sinällään kun voimasuheita vielä miettii niin todella moni joukkue varmaan etsii vielä myös vahvistuksia joten saa nähdä kuka mahdollisia vapaita pelaajia saa halittua joukkueseen. Tällähetkellä näyttäisi että kaikki joukkueet pysyy toisensa kelkassa joten tyhjennysmyynit voi jäädä laihaksi, ellei sitten joku seura ole loppukaudesta enemmän rahaongelmissa tai tipu kelkasta.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tapparasta vielä nostettava esille Linglet, joka ensimmäisen pelin perusteella on hurja vahvistus. Ei ollut pelannut reiluun kuukauteen, ja totutellen pelasi avauspelissään vain rapiat 10 minuuttia, mutta kirjasi siinäkin ajassa 4 laukausta ja syöttöpisteen.

No voi hellanlettas... Rikkonainen alkukausi takana, ja totutellen kahteen ensimmäiseen peliin 4 maalia. Miklík sanoo moi. *kasa hymiöitä*

Kyllähän Tappara on (edelleen) ehdoton suosikki numero yksi ja pelottavan vahva kaikilla osa-alueilla.

JYP:n osalta ilmassa on paljon kysymysmerkkejä. Ennen kauden alkua ehdottomasti vahvimpana osana pidetty hyökkäys ei ole toiminut ja useimmissa peleissään JYP on tehnyt korkeintaan kaksi maalia. Tuohonkin voinee vetää suurimmaksi tekijäksi pelitavalliset asiat. Tekisi mieli sanoa että keväällä JYP on kuitenkin taas vahva ja vittumainen vastustaja, mutta ihan viime kierroksia lukuunottamatta peli on ollut alkukaudesta todella sekaisin. Myös maalivahtitilanne on tällä hetkellä vähintäänkin pienoinen kysymysmerkki.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tapola vei Törmästä pahasti viime kevään ratkaisuhetkillä, vaikka Törmäsen punanutut olivat paras IFK vuosiin. Pari pahaa turpakeikkaakin oli varaa ottaa Helsingissä, eivätkä ne suistaneet junaa raiteilta.

Missä osa-alueilla tämä Tapolan vieminen finaaleissa konkreettisesti näkyi? IFK oli sarjan ensimmäisissä 3 ottelussa Tapparaa parempi, ja on sanomattakin selvää että IFK:n olisi pitänyt se game2 viedä, kun momentum oli vielä itsellä, game4:stä alkaen Tappara siirtyi sarjassa kuskin paikalle, mutta esim. game5 oli pitkään tasoissa ja lopulta maalin peli, ja en minä kyllä muutenkaan näkisi että Tapola olisi jotenkin totaalisesti Törmästä vienyt missään taktisella osa-alueella, jälkikäteen on tietenkin helpompaa vetää mutkia suoriksi kun pelkkää lopputulosta katsoo. Sanoisin myös että mitä pidemmälle sarja eteni, sitä vahvemmin alkoi näkyä se Tapparan armoton nälkä, ja ehkä Tappara kuitenkin halusi hopeaputken jälkeen sitä mestaruutta lopulta IFK:ta enemmän, ja se näkyi varsinkin sellaisena loppuun asti painamisena, joka IFK:lta alkoi hiipumaan sarjan loppu puolella. Taktisia asioita ei sovi unohtaa, mutta myöskään tuota tahtotilaa nimenomaan keväällä ei kannata aliarvioida.

Makaa runkosarjassa sijalla kolme ja kulkee nimellä TPS. En tiedä, mutta TPS tuntuu matkaavan kaikkien seuraajien tutkan alla tyytyväisenä.

Ihan samanlainen olo jäänyt mullakin TPS:stä, kulkee monella tapaa tutkan alla tätäkin ketjua käsitellessä. TPS on mielestäni kevättä ajatellen ehdottomasti Tapparan kovin haastaja, IFK:n juna on pahasti myöhässä ja paljon pitäisi muuttua varsinkin henkisellä puolella tässä loppu runkosarjan aikana. Ja samoin JYP, ja Kärpät joutuisi ottamaan aika reilusti kärkeä takamatkalta kiinni. TPS kaipaa mielestäni ainakin yhtä pätevää sentteriä, ja ehkei rutinoitunut puolustajakaan olisi pahitteeksi, pelaajabudjetin täyttöasteesta mulla ei tosin ole tarkempaa tietoa.

Mutta olen ihan samoilla linjoilla tämän ketjun linjauksen kanssa, eli TPS:stä huolimatta Tappara on todellakin selkeä ennakkosuosikki mestaruuden suhteen. Jos JYP:it ja IFK:t ei selvästi paranna niin TPS on myöskin mun papereissa ainoa uskottava haastaja Tapparalle. Mestaruuden myötä Tapparan henkinen selkäranka on myös niin vahva ja ne isoimmat paineet taisivat jäädä viime kevään jälkeen taakse, joten en usko myöskään tietynlaisten paineiden sekoittavan Tapparaa merkittävästi. No kannattaako niitä playoffeja edes pelata? Kyllä ne kannattaa pelata, kevät on oma maailmansa ja monilla osa-alueilla ne erot kutistuvat pienemmiksi. Kuitenkin juuri nyt laittaisin rahat ehdottomasti Tapparan mestaruuden puolesta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
No voi hellanlettas... Rikkonainen alkukausi takana, ja totutellen kahteen ensimmäiseen peliin 4 maalia. Miklík sanoo moi. *kasa hymiöitä*

Kyllähän Tappara on (edelleen) ehdoton suosikki numero yksi ja pelottavan vahva kaikilla osa-alueilla.

JYP:n osalta ilmassa on paljon kysymysmerkkejä. Ennen kauden alkua ehdottomasti vahvimpana osana pidetty hyökkäys ei ole toiminut ja useimmissa peleissään JYP on tehnyt korkeintaan kaksi maalia. Tuohonkin voinee vetää suurimmaksi tekijäksi pelitavalliset asiat. Tekisi mieli sanoa että keväällä JYP on kuitenkin taas vahva ja vittumainen vastustaja, mutta ihan viime kierroksia lukuunottamatta peli on ollut alkukaudesta todella sekaisin. Myös maalivahtitilanne on tällä hetkellä vähintäänkin pienoinen kysymysmerkki.

Tänään tiistaina on Nykäskylässä hyvä tasonmittaus. JYP on viime vuosina ollut keväällä vahvassa iskussa enkä usko että tämä kevät tekee poikkeusta. Kysymys kuuluukin kuinka Tappara pääsee paineen alta hyökkäämään sillä JYP iskee kovaa kiekolliseen puolustajaan.
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kysymys kuuluukin kuinka Tappara pääsee paineen alta hyökkäämään sillä JYP tulee iskee kovaa kiekolliseen puolustajaan.

Tokaan erään mennään ihan normaalisti kotijoukkueen 2-0 johdossa, koska Tapparalla on mennyt hyvin ja Jyväskylässä pitää olla alusta asti valmis luistelemaan ja taistelemaan. Se on ollut Tapparalle riittävän vaikea paikka silloinkin, kun ei olla muuten pelattu hyvin. Kärppiä vastaan peli meni jo paikoitellen melkoiseksi nautiskeluksi ja jos Jyväskylään lähtee nautiskelemaan niin saa tulla bussimatkan tyhjin käsin takaisin kotiin. Kauden ekassa Jyväskylän pelissähän Tappara oli peräti hyvä, mutta maalia ei saatu mistään tehtyä :D
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Missä osa-alueilla tämä Tapolan vieminen finaaleissa konkreettisesti näkyi?
"Vieminen" on tietenkin vahva ilmaisu. Kahden huippujoukkueen kohdatessa erot ovat pienet - mutta niistä pienistä eroista täytyy saada kaikki hyöty irti.

Ulkomuistista väittäisin, että Tappara onnistui sarjan aikana parantamaan sekä alivoima- että ylivoimapeliään. Samaten Tappara alkoi reagoida HIFK:n nouseviin pakkeihin. Ensimmäisissä pelissä pakkien nousut olivat etu HIFK:lle, viimeisissä eivät - ja lopulta ratkaisevan finaalin voittomaali tulin pakin nousun jälkeisestä kiekonriistosta ja vastahyökkäyksestä...

Eli vähintäänkin voitaneen todeta, että Tappara paransi ottelusarjan aikana, HIFK ei tässä onnistunut.

Nyt kun loppuotteluita on tullut katsottua erityisen tarkasti viimeiset neljä kautta, niin kaikkiin finaaleihin (ja oikeastaan muihinkin ottelusarjoihin) pätee sama havainto: voitto menee sille, joka onnistuu ottelusarjan sisällä parantamaan peliään enemmän. Siksi runkosarja ei ole kuin "formuloiden aika-ajo". Todellinen kisa alkaa vasta pudotuspeleissä.

Todennäköisyyksien kannalta asetelma lienee selvä: Tappara on todennäköisin mestari, mutta todennäköisimmin mestaruus menee jollekin muulle kuin Tapparalle...
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ihan samanlainen olo jäänyt mullakin TPS:stä, kulkee monella tapaa tutkan alla tätäkin ketjua käsitellessä. TPS on mielestäni kevättä ajatellen ehdottomasti Tapparan kovin haastaja, IFK:n juna on pahasti myöhässä ja paljon pitäisi muuttua varsinkin henkisellä puolella tässä loppu runkosarjan aikana. Ja samoin JYP, ja Kärpät joutuisi ottamaan aika reilusti kärkeä takamatkalta kiinni. TPS kaipaa mielestäni ainakin yhtä pätevää sentteriä, ja ehkei rutinoitunut puolustajakaan olisi pahitteeksi, pelaajabudjetin täyttöasteesta mulla ei tosin ole tarkempaa tietoa.
Nämä on aina yhtä hauskoja. Kyllä tätä ketjua lukiessa siellä on ihan muut tutkan alla ja suorastaan unohduksissa. Siellä on melkonen määrä mustia hevosia, mitä ei noteerata ollenkaan, kun samaan aikaan puhutaan sijoilla 8 ja 12 olevista joukkueista ja runkosarjan kolmosena olevakin on MUSTA!! HEVONEN!! Tosin Tapparahan on niin kova jengi, että sehän nyt pieksee kaikki muut paitsi rahajengit ihan miten haluaa. Joltain Ässiltä voi kysellä vähän lisää, että miten se viimeksi oikein menikään.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ulkomuistista väittäisin, että Tappara onnistui sarjan aikana parantamaan sekä alivoima- että ylivoimapeliään.

Muistelet osittain väärin. Tappara paransi erikoistilanne pelaamistaan, etenkin alivoimapelaamistaan jo Lukko -sarjaan. Finaaleissa Tappara ei antanut hinkin tehdä ainuttakaan maalia ylivoimalla. Ottelussa numero 3 hinki tosin onnistui 3 sekuntia Saravon jäähyltä pääsemisen jälkeen. Tappara sen sijaan maalasi ylivoimalla kahdesti, kerran pelissä numero 2 ja kerran pelissä numero 4.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tosin Tapparahan on niin kova jengi, että sehän nyt pieksee kaikki muut paitsi rahajengit ihan miten haluaa. Joltain Ässiltä voi kysellä vähän lisää, että miten se viimeksi oikein menikään.

Niin tämä on tosiaan spekulatiivinen voimasuhdeketju. Korostan sanaa "spekulatiivinen." Keväällä voi tapahtua mitä vaan, mutta ei se sitä muuta, etteikö Tappara olisi mestarisuosikki. Vaikka mestarisuosikki ei voita, se voi silti olla suosikki. Mm. vuonna 2013 Tappara oli etukäteisveikkailuissa Ässiä parempi, mutta silloin kun häviät pelit niin sillä ei ole mitään merkitystä, mitä ihmiset ajattelivat ennakkoon. Ja urheilu kaiketi elää niistä hetkistä, kun kaikki ei mene niin kuin pitäisi.

Ja jos nyt Liigaa seuraa niin kyllä se tämän hetken ylivoimainen mestaruussuosikki on Tappara ja muut ovat siitä kaukana. Keväällä voi asiat olla kovin toisin, mutta juuri siksi tämä keskustelu on olemassa. Keskustellaan ja pohditaan, pelit on vielä pelaamatta. Yhtäkään mestaruutta ei ole sillä voitettu, että ollaan suosikkeina sarjaan lähdetty, lisätietoja voit kysyä Jokereiden toimistolta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Niin tämä on tosiaan spekulatiivinen voimasuhdeketju. Korostan sanaa "spekulatiivinen." Keväällä voi tapahtua mitä vaan, mutta ei se sitä muuta, etteikö Tappara olisi mestarisuosikki. Vaikka mestarisuosikki ei voita, se voi silti olla suosikki. Mm. vuonna 2013 Tappara oli etukäteisveikkailuissa Ässiä parempi, mutta silloin kun häviät pelit niin sillä ei ole mitään merkitystä, mitä ihmiset ajattelivat ennakkoon. Ja urheilu kaiketi elää niistä hetkistä, kun kaikki ei mene niin kuin pitäisi.

Ja jos nyt Liigaa seuraa niin kyllä se tämän hetken ylivoimainen mestaruussuosikki on Tappara ja muut ovat siitä kaukana. Keväällä voi asiat olla kovin toisin, mutta juuri siksi tämä keskustelu on olemassa. Keskustellaan ja pohditaan, pelit on vielä pelaamatta. Yhtäkään mestaruutta ei ole sillä voitettu, että ollaan suosikkeina sarjaan lähdetty, lisätietoja voit kysyä Jokereiden toimistolta.
Totta helskutissa Tappara on mestaruussuosikki ja täysin ylivoimainen sellainen. Enhän minä tästä olekkaan puhunut.

Minä puhun nimen omaan tästä muusta... eli tämän ketjun juttujen mukaan siellä pelaa Liigassa vain Tappara (ennakkosuosikki), KalPa (ihan paska keväällä), IFK, sekä kaksi haastajaa Kärpät ja JYP ja MUSTA HEVONEN TPS. Niin ja Jukureilla ei ole mahdollisuuksia. Nopealla matikalla tuosta uupuu yli puolet Liigaseuroista. Mutta TPS on jo lanseerattu kevään mustaksi hevoseksi ja sitten on nää ynnämuut, jotka Tappara voittaa mennen, tullen ja palatessa. Siis koska ne ei ole rahajengejä ja sijalla 12 Liigassa, niin niiden mahdollisuudet Tapparaa vastaan on 0. Ne eivät siis voi olla mustia hevosia pleijareissa, ei vaikka veripena vetelis kaikki lasarettiin, tai mitä muuta hassunhauskaa voikaan pleijareissa tapahtua.

Tässä nimen omaan spekulatiivisessa voimasuhdeketjussa, kun nimen omaan voisi keskustella voimasuhteita. Siellä on edelleen Kärpät ei spekulatiivisesti sijalla 12 runkosarjassa ja JYP:kin vasta sijalla 8. Ihan sama onko meno ollut ylös vai alas viimeaikoina, niin ne on ei spekulatiivisia asioita. Saa myös muuttua ne melko ei spekulatiiviset asiat aika spekulatiivisiksi, jos meinataan että tuosta kaksikosta tulee Tapparan haastajat pleijareihin. Minä väitän, että Tapparan haastajat tulee akselilta Ässät ja Pelicans, sieltä tulee vittumaista kusipäälätkää pelaavia rakkikoiria, jotka taklaa Tapparan pelaajat telakalle ja laidoista läpi. Mutta tätähän täällä ei spekuloida, koska Tappara voittaa automaattisesti, paitsi siis jos sattuu taas vähän jätkiä päähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös