Mainos

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016

  • 991 985
  • 3 965

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Juu, ei sillä ollutkaan väliä ketä piti parhaana, vaan että miten sarjan "paras kahden suunnan sentteri" eroaa "kokonaisvaltaisesti parhaasta sentteristä" (Oli kyseessä ketkä tahansa) vai eroaako mitenkään? Käytännössähän tarkoittavat pelkistettynä samaa asiaa: Sarjan paras keskushyökkääjä.

Minun mielestäni Eric Perrin oli pari kautta sitten sarjan kokonaisvaltaisesti paras sentteri huiman hyökkäysosaamisensa turvin, vaikka miehen puolustustyö ei aina näyttänyt niin kummoiselta. Sarjan parhaita kahdensuunnan senttereitä taas juuri Corey Elkins ja otetaan värilaseilla myös tuolloin kunnon suonenvetokauden vetänyt Ville Koho 10+27=37, tehotilasto +6, Elkinsin tavoin loistava aloittaja ja nousu maajoukkueeseen.

Nyky-Koho taas on ainoastaan sarjan parhaita puolustavia senttereitä, kun ei enää viime kaudella ykköskentässä peli niin hyvin kulkenut ja löysikin itsensä loukkaantumisten ja kiekollisen pelin tukkoisuuden vuoksi nelosketjusta.
 
Viimeksi muokattu:

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Elkins vs. Lajunen väännöstä sen verran, että jos pitäisi valita näistä kahdesta Lukon ykkössentteri niin valinta osuisi Elkinsiin. Elkins hoitaa puolustuspään hyvin, voittaa aloitukset ja siinä sivussa tekee lähes 40 pinnaa. Lajunen on hyvä tsemppari ja hyvä pelaaja, mutta juuri hyökkäyspäässä häviää Elkinsille.

Jos Liigasta hyviä kahdensuunnan senttereitä etsii niin niitä löytyy paljon. Onko Liigassa edes sentteriä, joka iskee kovia tehoja, mutta on täysin lapanen puolustamaan? Jan-Mikael Järvinen voisi olla tuollainen, mutta taitaa pelata laidalla ensi kaudella?
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Odotukset Lajusta kohtaan ovat siinä mielessä kovat, että hänen odotetaan olevan vähintään Malisen tasoinen, jopa upgrade -versio Malisesta.

Mielestäni tämä "jopa" on suurta väheksyntää. Kyseessä on ihan eri meriiteillä varustettu pelaaja, jota kohtaan on merkittävästi kovemmat odotusarvot (jo pelkän palkkansa puolesta). Itse uskon, että Lajunen päättää kautensa Tapparan ykkössentterinä ja tekee uransa kovimman pistesaldon hyvän puolustuspelinsä ohella.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Siis täällä ihan oikeasti pidetään jonkinlaisena oletusarvona, että 20 pisteen ukkona kunnostautuneelta Jani Lajuselta tulee odottaa 15-20 maalin kautta ja kylkeen toinen mokoma syöttöpinnoja päälle? Tullee tekemään jälleen sen 10+10. Elkins näistä kahdesta omaan jengiin 100/100 kerrasta.
Luulisi, ettei Ilves-kannattaja tyrmäisi Lajusta ihan noin suoralta kädeltä. Mieleen tulee esimerkiksi eräs Sami Sandell, joka tuli Ilvekseen SHL:stä. Edellisellä kaudella teki SHL:ssä 40 pelissä 8 tehopistettä ja oli ennen tuloaan ollut Liigassa sellainen noin 10 pisteen pelaaja. Toissa kaudella Sandell paukutti kuitenkin 33 tehopistettä ja viime kaudella syntyi jo 41 tehopistettä. Onhan Lajunen nyt ennakkoon ihan helvetisti kovempi nimi kuin esimerkiksi vaikkapa juuri Sandell. Minä ainakin pidän Lajusen kohdalla n. 30 pisteen kautta ihan realistisena odotuksena, varsinkin jos saa reilusti ylivoimavastuuta.
 

Paastainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & 80-luvun HoNsU
Pelkästään hyökkäyssuuntaan liigasta löytyy varmasti tehokkaampia senttereitä. Ja toisaalta varmasti löytyy myös yhtä hyviä tai parempia puolustussuuntaan. Mutta niitä, jotka osaavat sekä hyökätä että puolustaa samalla tasolla, onkin jo huomattavasti vähemmän.

Miten tämä säkenöivä puolustustaito oikein ilmenee? EPn mukaan liigaura +/- saldo -17 ja viime kauden säkenöivässä Ässä laumassa joukkueen 18. paras miinus saldo ja edellisellä huonoin.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
6. Lukko


Heikkoudet:
- Dufvan poistuttua valmennus on kysymysmerkki.
- Zapolski ei yksin pysty kannattelemaan joukkuetta
- Malkamäki ja Lähteenmäki voivat pahimmassa tapauksessa flopata.

Tässä on kyllä mielenkiintoinen arvio. En tiedä millä tapaa Dufvan ensi kauden mahdollinen lähtö liittyy Lukon tämän kauden voimasuhteisiin. Zapolskikin on itseasiassa monena kautena torjunut yksin muutamia otteluita Lukolle ja joissakin arvioissa on rankattu Liigan parhaaksi maalivahdiksi. Ja viimeinen kohta Malkamäen kohdalla nyt onkin jo aivan vitsi. Malkamäki tuli oikeastaan 3. pariin tai rotaatiopakiksi joten sen floppaaminen ei voi kyllä kaataa koko joukkuetta.
 

Apheu

Jäsen
Mielestäni tämä "jopa" on suurta väheksyntää. Kyseessä on ihan eri meriiteillä varustettu pelaaja, jota kohtaan on merkittävästi kovemmat odotusarvot (jo pelkän palkkansa puolesta). Itse uskon, että Lajunen päättää kautensa Tapparan ykkössentterinä ja tekee uransa kovimman pistesaldon hyvän puolustuspelinsä ohella.

Näin itsekin sen näen, tosin ykkössentterin viitasta en tiedä. Laitoin tuohon tuon "jopa" sanan ihan vain sen takia, että yleinen mielipide taitaa muilla olla, että lähtökohtaisesti Lajunen olisi Malisen kanssa aika samantasoinen - tai jopa heikompi, jos katsoo noita 10+10 teho-odotuksia. Itse tosiaan näen Lajusen Malista parempana pelaajana, ja että on omaan silmään aika samantasoinen kaveri Elkinsin kanssa. Elkins on ehkä hitusen nyt edellä, mutta uskon Lajusen kehittyvän kauden aikana, ja keväällä todennäköisesti valitsisin Lajusen joukkueeseeni näistä kahdesta.

Ja mielestäni noita SHL:n poffitehoja vähätellään kummasti. 18 peliä 6+5 on oikeasti kova suoritus. Tietysti hankala vertailla, mutta esim. Lasch viime kaudella 9 peliä, 2+1=3 tehot SHL:n playoffeissa. Mathis Olimb, 13 peliä, 1+5=6. Lajunen kuitenkin SHL:n playoffien pistepörssin 8. mm. Tuomas Kiiskinen pari pinnaa enemmän siinä 18 pelissä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni tämä "jopa" on suurta väheksyntää. Kyseessä on ihan eri meriiteillä varustettu pelaaja, jota kohtaan on merkittävästi kovemmat odotusarvot (jo pelkän palkkansa puolesta).

Juuri näin. Jos Lajunen jää täyden kauden pelattuaan alle 30 pisteen, on hän flopannut (ja samalla Tapparan tavoite kärkisijoista ei ole toteutunut). Kun 30 pisteeseen pystyi pari pykälää heikompi Malinen, ei Lajusella pitäisi olla mitään ongelmaa vähintään samaan kun Lajuselle on vielä tarjolla ylivoima-aikaa laadukaassa viisikossa.
 
Suosikkijoukkue
KalPa /naisjoukkue
Kaikki arviot liigaperheen uusimman paluumuuttajan eli kouvolan KooKoon sijoituksesta ja ylipäätänsä pelaamisesta, maalinteosta ja kaikesta ovat mielestäni hiukan alakanttiin koska joukkueen materiaalinen taso ja iskukyky ovat sittenkin kuitenkin varsin lähellä viimekauden Vaasan Sportin tasoa joten odotettavissa lienee heittopussin sijasta ennemminkin sitkeä ja jääräpäisesti pelaava joukkue joka ei anna kenellekkään mitään ilmaiseksi. Kun lähtökohta ensimmäiseen liigakauteen on mennä mukaan kiusaamaan kaikkia mahdollisimman paljon,ja hankitaan vain kovuutta sarjan jatkoa varten, niin voisi ajatella peli-ilon säilyvän halki kauden ja kun mentaalipuoli säilyy korkealla niin se näkyy myös kentällä. Lukemani perusteella seuralla on vielä jäljellä rahaa myös pelaajahankintoihin eli jos kovin tukalaa tulisi, pari maalintekijää markkinoilta irtoaisi tilannetta helpottamaan tai mitä nyt sitten tilanteen mukaan siellä tarvitaan. KooKoo on paperillakin katsottuna kelvollinen yhdistelmä vanhoja pelipiruja ja nuoria yrittäjiä jotka varmasti löytävät toisensa kujeet laatikossa syyskauden aikana.Miehiä, nuoria ja vanhoja, jotka ovat odottaneet mustaorassien paluuta liigaan ja jotka tahtovat oikeasti näyttää kaikille. Näissä ennakkoarvioissa yleensä jonkin verran unohtuu yksi keskeinen, ennalta arvaamaton tekijä: Ihminen, pelimies joka on sen kilpipaidan sisällä. Mitä enemmän väheksyntää ja naurahtelua kohdalle tulee ja ennakkoon päänpudistuksia, sitä enemmän pelimiestä laittaa yrittämään.Tulee raivokas halu nousta oman kykyrajan ylärimalle ja vielä pikkusen sen päälle. Todellinen pelimies palaa alkujuurilleen, hän pelaa itselleen uskottavuutta ja lisätahtoa. Jääkiekko on- tahtopeli.

Noita muutamaa hassua harjoituspeliä ja niiden tuloksia en noteeraisi kovinkaan korkealle koska niissä hiottiin vain vielä jäljelläolevaa kahden sarjaportaan välisen eron aiheuttamaa tasoeroa pois,tässätapauksessa ei niinkään materiaalisen eron vaan pelillisen ja taktisen eron hiomista umpeen, eli KooKoon valmennuskin on monta ottelua viisaampi noiden kokeilujen perusteella ja osaa laatia kutakin liigavastustajaa vastaan omat pelikuvionsa. Vain harjoittelemalla ja siellä ne virheet tekemällä ja häviämällä samaa vastustajaa kohtaan voi lähteä seuraavaan peliin voittamaan. Joskus on hävittävä joku kerta oikein kunnolla, että seuraavassa kohtaamisessa päästään kunnolla haastamaan.Ainoa oikea paikka hävitä ja tuulettaa ennakkohermoilu pois on juuri harjoituspelit.

Kouvolassa ollaan puhuttu , suunniteltu ja tehty raskasta työtä vuosikausia liigaan paluuta varten ja tuntuu sivullisesta otenkin epäkohteliaalta pitää seurajohtoa ja valmennusta joinakin diletantteina jotka eivät muka ymmärtäisi yhtään mitä ovat tekemässä tai kuinka iso urakka on edessä kaikkine vaikeuksineen ja haasteineen. KooKoolla on aivan varmasti jo kaukaa ennen päätettyjä, nippu erilaisia pieniä valttikortteja takataskussa odottamassa kunkin tilanteen vaatimusta. Joukkueen ei tarvitse voittaa mestaruutta, ei pelata edes offseja, riittää kun se ottaa kunnon asenteella pelin kerrallaan ja pelaa sen mahdollisimman hyvin, kuin jokainen peli olisi se finaali. Sen katsomo näkee hallissa, ja siitä katsomo on ylpeä. Sentakia porukka tulee siihen seuraavaankin peliin, eikä välitä edellisen tuloksesta. Kansa haluaa nähdä kun jättiläisiä kiusataan ja mestaruuden kaltainen tunnekuohahdus käy mielessä,kun se jätti sitten kaatuu. Haasteet ovat kovat, mutta onnistumisen tuoma lisäbuusti suorastaan massiivinen.
Tästä on lukuisia kokemuksia ja vanhoja fiiliksiä meilläkin päin savossa. Pahoittelen tekstini nostalgista painotteisuutta, mutta täällä kylmän ja tehokkaan asia-arvioitten seassa se ns. jääkiekon inhimillinen tekijä on suurin momentti, mitä ei voi ennakkoon arvioida tai sen vaikutusta. Uuden nousijan tuoma laajempi sosiaalinen pelienergia voi hyvin kasvaa sellaisiin mittoihin että sillä kuitataan ne pari puuttuvaa nikkaria siinä sivussa, jos ei satu kaupasta löytymäänkään juuri nyt ei se sittenkään haittaa menoa niin paljon kun oli arvioitu.

Nähdäkseni Kouvola voi valmistautua aivan rauhallisin mielin liigaan ja lähteä sitä iloisella comebackin fiilistelyllä pelaamaan, kun on asia mitä ollaan odotettu , unelmoitu ja toivottu vuosikymmeniä ja mistä on saatu viimeksi nauttia 1980-luvulla: Tämän saman mielipiteeni sanoisin jokaiselle sellaiselle uudelle liigajoukkueelle, joka haluaa olla liigassa, pysyä siellä ja on tehnyt valtaisan suuren työn ja mikä tärkeintä--ansainnut paikkansa rehellisesti siellä.
Noilla miehillä jotka marssivat kauden ensimmäiseen otteluunsa uuden liigaseuran paidoissa on niin iso juttu puolustettavana, että luulenpa että näemme myös ensimmäiset kierrokset hanat auki ja nupit täysillä kaakkoon paahtavan kymenlaakson edustajan joka ei häpeile, kumartele eikä taivu. Sellaisen joukkueen lipun olen minäkin ostanut ja peliin toisensa jälkeen mennyt, ja ihan sarjanousijan, meidän keltamustamme aikoinaan. Vaikeuksien kautta voittoon on yksi niistä ikivanhoista viisauksista, mitkä toteutuvat myös jääkiekossa, kun asian eteen on tehty leppymättömästi töitä ja puitteet ovat kunnossa. Eipä tarvitse kun kurkata maajoukkuemies päävalmentaja Jalosen mietteitä Kouvolan-vierailultaan, ei ne pelkkiä latteuksia olleet.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Parillakin sivulla keskustellaan liigan parhaasta kahden suunnan sentteristä, siihen en ota kantaa. Mutta kun keskustelu luisuu parhaaseen kahden suunnan hyökkääjään, on lähes rikollista, ettei Ville Vahalahtea mainita.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olkku tästä harvinaisen oikeassa olet, itsellä tuli mieleen, kirjoitettuani oman viestini, että Vahalahti taitaa piestä sekä Pyörälän että Kuuselan :)

Ja olen muutaman Tappara-käyttäjän kanssa vahvasti samaa mieltä siitä, että Lajunen tulee olemaan melkoinen tasonnosto Maliseen, jos häntä nyt Maliseen lähdetään vertaamaan.

Malisella oli se loistava pätkä viime kaudella, joka alkoi joulukuun aivan lopussa ja jatkui melkein helmikuulle, jolloin Malinen sai myös pelata Tapparan selkeänä ykkössentterinä ja ansaitusti. Kaiken kaikkiaan kausi oli Maliselta todella hyvä, mutta en voi olla ottamatta esille sitä faktaa, että mielestäni paljon hävittiin finaaleissa siihen, että Malinen ei pystynyt enää voittamaan omia kaksinkamppailujaan.

Malinen oli myös valitettavan useasti se pelaaja, jolle sattui ne kriittiset virheet, joista Kärpät iski finaalisarjassa todella monta heidän maaleistaan. Esim. Hakametsän peleissä Donskoi-Kemppainen-Junttila takoivat kovalla prosentilla maaleja aina siihen asti, kun ketju sai pelata Malisen kenttää vastaan, mutta kun vastaan asetettiin / peluutettiin Peltola-Dixon-Erkinjuntti niin tehot hyytyivät totaalisesti.

On jälkikäteen täysin kohtuutonta arvostella yhtä pelaajaa, mutta valitettavasti Malinen sattui olemaan epäonnen soturi. Malinen myös playoffeissa tuppasi säkenöimään paljolti sellaisissa peleissä, kun joukkue pelasi teknisesti heikosti. Kun Malinen pääsi pisteille, yleensä lopputuloksena oli tappio ja vastaavasti kun Jormakka ja kumppanit pääsivät tehoille oli lopputuloksena voitto. Malinen on puolustussuuntaan ja AV:lla erittäin luotettava sentteri liigaan, mutta mielestäni hän ei edelleenkään ole ykkös- tai kakkosketjun sentteri (Malinen muuten kuului suosikkipelaajiin Tapparassa) vaan parhaimmillaankin vain kolmosketjun sentteri. Maliselle ei vaan yksinkertaisesti voi antaa pisteentekovastuuta, koska valitettavasti hyökkäyspäässä ainoastaan väläyttelee, mutta vastapainoksi saattaa mennä kuukausiakin välistä ilman, että saa mitään aikaan.

Tapparassa sai vielä pelata sellaisessa ketjussa, että vierellä oli semmoiset ukot, joiden keskellä sentterin pitää pystyä osoittamaan parempaa. Tuohon päälle tulee vielä se, että Malinen ei ole kovin fyysinen pelaaja ja hän häviää paljon aloituksia. Esim. AV:lla oli välillä omassa päässä pakko laittaa Green ottamaan aloitus, kun Malinen ei esim. finaalisarjassa tuntunut voittavan niistä yhtään. Toki vastapainona löytyy muutama hieno kulmapeli playoffeista, jotka johtivat myös voittomaaleihin.

Tuli seurattua SHL:n finaaleja viime kaudella paljon ja Lajunen vaikutti kaikissa suhteissa paremmalta kuin Malinen, mutta eri liigojen pelaajia on vaikea verrata. Tähän mennessä Lajunen on vaikuttanut yhtä luotettavalta omissa kuin Malinen, mutta hyökkäyspäässä näyttää olevan merkittävästi vaarallisempi ja myös omiin ratkaisuihin kykynevä pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Odotukset Lajusta kohtaan ovat siinä mielessä kovat, että hänen odotetaan olevan vähintään Malisen tasoinen, jopa upgrade -versio Malisesta. Malinen veti viime kaudella 16+15=31 tehopistettä, joten mikään 20 pinnan kausi Lajuselta ei missään nimessä ole se, mitä täällä odotetaan. Ja jos nyt Malisestakin vielä, hänkin teki edelliskaudella 6+13=19 ja sitten viime kaudelle sen 31 pinnaa. Eikä edes pelannut juurikaan ylivoimaa. Lajunenhan on tällä hetkellä vetänyt ihan ykkösyv.ssä.

Itselleni on aivan sama vaikka Lajunen tekisi 0 pistettä, kun mies tekee ylivoimassa niitä kahta tärkeintä asiaa, jotka eivät näy tulostaululla, eli voittaa aloituksen ja menee maalineteen screeniin. Kaikille se ei maistu, eikä ajoitukset onnistu. Näistä ei pisteitä välttämättä kerry, mutta ne kaksi hommaa ovat avainasemassa maalin syntymisen tähden, kun Laine-Haapala-Järvinen-Aalto (tai Ilomäki-Kuusela-Dixon-Plastino) pyörittelee sen kiekon verkkoon.

Maliseen nähden Lajunen on kyllä väkivahvan oloinen äijä ja ei tule samaan tapaan kaksinkamppailuja häviämään. Ja avut alivoimassa samankaltaiset, jos nyt on ehkä parempi aloittaja? Mitään dataahan tästä ei vielä ole nähtävillä. Pelintekijältä Lajunen ei kyllä vaikuta, siinä mielessä Malinen oli luovempi, mutta vaan niin lapanen fyysisessä roolissa. Luovuutta löytyy kyllä sitten tarpeeksi muilta miehiltä, Lajunen keskellä ja esim. Järvinen laidalla on match-made-in-heaven.

Periaatteessa Lajunen on enemmän Greenin korvaaja, pelaa samat erikoistilanneroolit, mutta Lajusen kunto kestää prime-iässä nyt raataa tasakentinkin, joka Greenille oli ehdottomasti liikaa. Lajusen rooli tulee siis olemaan enemmän 2012-13 Koskirannan kaltainen. Eniten pelaava ja kaikkia rooleja pelaava sentteri, jonka arvoa joukkueelle ei mitata tehopisteillä.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
11. TPS

Vahvuudet:
- Hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta.
- Kokenut kapteenisto josta löytyy johtajuutta.

Heikkoudet:
- Nummelinin pelikunto on arvoitus.
- Pystyykö joukkue selviämään peliruuhkasta?

Arvio:
Saattaa menestyä, mutta töitä se vaatii.

12. Ässät

Vahvuudet:
- Avainpelaajien säilyminen.
- Kokenut kapteeni.

Heikkoudet:
- Maalivahtiosasto on kysymysmerkki.
- Onko Rockyn aika jo ohi?

Arvio:
Sijat 7-10.

13. Ilves

Vahvuudet:
- Tuomas Tuokkola on kokenut valmentaja ja ajanut pelitapaa sisään jo usean vuoden.
- Hannu Toivonen on Ilvekselle tuttu maalivahti ja varsin meritoitunut muutenkin.

Heikkoudet:
- Maalinteko voi olla vaikeaa.
- Toivosen kunto on kysymysmerkki - jos mies loukkaantuu, kuka kantaa vastuun?

Arvio:
Kausi loppuu aikaisin.

14. Sport

Vahvuudet:
- Valtonen saanut tehdä vuoden töitä ja rosteriin hankittu lisää leveyttä
- Osa pelaajista saanut jo liigakokemusta ennestään

Heikkoudet:
- Vahvistukset saattavat flopata
- Jos Järvinen loukkaantuu, pystyykö Niemi kantamaan torjuntavastuun?

Arvio:
Tälläkään kaudella ei pitkälle mennä.

15. KooKoo

Vahvuudet:
- Osalla joukkueesta on jo liigakokemusta
- Johtajuus on iso plussa.

Heikkoudet:
- Ensimmäinen kausi menee vielä totutellessa liigavauhtiin.
- Pystyykö joukkue selviämään ilman loukkaantumisia?

Arvio:
Kiistaton jumbo.
Tämä on tietysti lähinnä mielipideketju, mutta jos kaikki arvioinnit perustuu pohjalle " saattaa flopata ", " saattaa olla vaikeaa ", niin melkoista mutuilua on.
Saattaa saattaa..kaikkea saattaa tapahtua ja tulee tapahtumaankin...
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Maliseen nähden Lajunen on kyllä väkivahvan oloinen äijä ja ei tule samaan tapaan kaksinkamppailuja häviämään. Ja avut alivoimassa samankaltaiset, jos nyt on ehkä parempi aloittaja? Mitään dataahan tästä ei vielä ole nähtävillä.

SHL:n mainioista tilastoistahan (Liiga ota mallia!) tuota voi tutkailla. Lajunen kaiveli ainakin viime kaudella hyökkäyspään aloituksia hyvällä prosentilla (runkosarjassa 56,35%, PO 58%), mutta omassa päädyssä aika heikko (RS 45,56%, PO 49,69%). Runkosarjassa Malisen kokonaisprosentti (48%) oli parempi, mutta pudotuspeleissä taas järkyttävän huono (41,9%).
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
SHL:n mainioista tilastoistahan (Liiga ota mallia!) tuota voi tutkailla. Lajunen kaiveli ainakin viime kaudella hyökkäyspään aloituksia hyvällä prosentilla (runkosarjassa 56,35%, PO 58%), mutta omassa päädyssä aika heikko (RS 45,56%, PO 49,69%). Runkosarjassa Malisen kokonaisprosentti (48%) oli parempi, mutta pudotuspeleissä taas järkyttävän huono (41,9%).

Toki Malisen pudotuspelien aloitusprosenttia laskee myös se, kun joutui vääntämään 7 peliä Liigan parasta aloittajaa Gagnonia vastaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mutta kun keskustelu luisuu parhaaseen kahden suunnan hyökkääjään, on lähes rikollista, ettei Ville Vahalahtea mainita.

Olkku my man. Et voisi olla paremin oikeassa. Ehkäpä tuohon liittyy se, että monikaan kirjoittaja ei ole seuranut lätkää vielä yli kymmentä vuotta ja toinen kirosana on TPS, josta vaha siirtyi parempaan jengiin. Ville on Kai Nurmisen lisäksi ainakin mulle ne läheisimmät kaverit. Nyt unohdetaan NHL pelaajat vaikka Nurminen sielläkin piipahtikin.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Olkku my man. Et voisi olla paremin oikeassa. Ehkäpä tuohon liittyy se, että monikaan kirjoittaja ei ole seuranut lätkää vielä yli kymmentä vuotta ja toinen kirosana on TPS, josta vaha siirtyi parempaan jengiin. Ville on Kai Nurmisen lisäksi ainakin mulle ne läheisimmät kaverit. Nyt unohdetaan NHL pelaajat vaikka Nurminen sielläkin piipahtikin.
Vahalahti veti viime kaudella kuitenkin tehotilastoon -2. En tiedä miten tuo on mahdollista :) Kai se johtuu siitä, että Lukko teki paljon ylivoimamaaleja?

Mutta Vahalahti on silti hyvä puolustamaan. Loistava alivoimapelaaja, blokkaa (välillä päällään), hyvä katkomaan syöttöjä, hyvä sijoittumaan, taklaa, taistelee ja raataa. Näiden lisäksi kaveri iskee kaudessa 50 pinnaa ja on ehkä Liigan paras ylivoimapelaaja ja syöttelijä. Lisäksi Vahalla on loistava laukaus. Huomioidaan vielä se, että Ville pelasi suurimman osan viime kaudesta olkapää paskana, eikä pystynyt laukomaan suoraan syötöstä käytännössä lainkaan, mutta teki silti lähes 50 pinnaa. Oli todella kamala juttu kun loukkantui pleijareissa, toki tämänkin loukkaantumisen jälkeen Vaha oli palaamaassa peliin. Polvi oli heti taittumisen jälkeen kopissa tuntunut hyvältä ja oli jo lähtemässä jäälle, mutta sitten meni vasta lopullisesti polvi paskaksi.

Yksi hienoimpia pelaajia mitä olen Lukossa nähnyt. Hieno ihminen ja Lukon liideri kentällä ja kentän ulkopuolella. Aiheuttaa muuten melkoista vitutusta, kun Lukko-osiossa jotkut valittavat johtotähtien puuttumisesta.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Yksi hienoimpia pelaajia mitä olen Lukossa nähnyt. Hieno ihminen ja Lukon liideri kentällä ja kentän ulkopuolella. Aiheuttaa muuten melkoista vitutusta, kun Lukko-osiossa jotkut valittavat johtotähtien puuttumisesta.

No juu, näin on. Mielestäni eräs maamme tämän hetkisistä laadukkaimmista pleijereistä. Takuuvarmaa duunia illasta toiseen ja ehdottomasti aina oman joukkueesa takana. Perhanan hieno ukko ja antaa kyllä jäällä kaikkensa.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Vahalahti veti viime kaudella kuitenkin tehotilastoon -2. En tiedä miten tuo on mahdollista :) Kai se johtuu siitä, että Lukko teki paljon ylivoimamaaleja?
No eipä Vahalahden plus-miinus tilastoissa tuo puolustustaito muutenkaan paljon näy. 2011-2012 joukkueen toiseksi huonoin tehotilasto -22, sitä edellisellä kaudella neljänneksi huonoin -13. Ja tosiaan viime kaudella huikeasti joukkueen 18. paras miinussaldo.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikova, Detroit Red Wings, Idän ihme, FC Honka
Olisi muuten kiva ottaa tähän keskusteluun muutamia asiantuntijanäkemyksiäkin mukaan, esim. @Jukka Ropponen voisi vertailla joukkueiden maalivahtipeliä ja @P.Sihvonen taas puolestaan valmentajia, jos se sopii? :)
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ensimmäisiä havaintoja joukkueiden voimasuhteista muutaman pelikierroksen jälkeen:

- Kärpät ja Hifk odotetusti vahvoja jo alkukierroksilla, Hifkin avausottelu antoi esimakua hyökkäyksen tulivoimasta.
- SaiPan pelaaminen lupaa vahvaa kautta, vaikka ekat pelit olleetkin sarjanousijaa vastaan.
- Tepsin hankinnat hakevat vielä keskinäistä kemiaa, Kärppiä vastaan ainakin Perrin oli parhaasta tasostaan vielä kaukana. Mihin sitten esim. Tallinder loppupeleissä pystyy ja mikä on lopullinen arvo joukkueelle? Tukonen tärkeä palanen jos pysyy terveenä.
- KalPan rosteri rakennettu aika nuorelle pohjalle ja kysymys kuuluu kuka kantaa jengiä, jos ja kun kaudesta tulee vaikea? Kärppiä vastaan en oikein saanut KalPan pelijuonesta kiinni. Patrick Davisin lisäarvo joukkueelle on pieni, jos ei saa itsestään enempää irti.
- Ässien tilanne vaikuttaa jo tässä vaiheessa toivottomalta. Kolmeen peliin yksi maali ja nolla pistettä kertoo jo siitä, että Ben-Amorit ykkösketjussa ei voi olla näkymättä. (vaikken yhtään peliä ole nähnytkään)

Nämä siis omia näkemyksiä ja kuten sanottua, ekat kierrokset vasta pelattuna, joten suurin osa joukkueista hakee vielä sitä peliä kohdilleen. Ennakkoon odotin fyysisempää vääntöä peleissä, mutta toistaiseksi mitään järisyttävää fyysisyyttä ei ole nähty. Jopa yllättävän seesteistä ollut "torikokous" ja taklausrintamalla.
 

Apheu

Jäsen
Ässien peliä katselin eilen sieltä täältä yhteensä sen yhden erän verran ja tietysti voi olla että silmiini osuivat juuri ne heikot hetket, mutta huonolta näytti. Maaleja eivät kyllä paljoa tule tekemään. Hyökkäyspeli oli täysin olematonta ainakin tuossa kohdin kun itse katsoin. Kiekollista pelaajaa tuonne rosteriin tarvittaisiin varmasti enemmän kuin yksi lisää. Telakallakin olevat pelaajat, kuten esim. Masi Marjamäki eivät kovinkaan paljon auta tässä asiassa. Viime kaudella ainakaan Masi ei sen enempää ollut kuin hyvä neloskentän rouhijapelaaja.

Varmasti tuolta kauden mittaan joku uusi pelaaja nostaa tasoaan ja ottaa hyökkäyspään vastuuta, mutta KooKoon kanssa mielestäni tällä hetkellä taistelee siitä, ettei jää jumboksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös