Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016

  • 981 829
  • 3 965
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tepsi bla, bla, bla.... Täällä lähes jokanen käy vuoronperään dissaamassa seuran, mutta heitän kyllä haisevan vastalauseen tälle. Ei varmasti tule taistelemaan mistään säälipaikasta, vaan paremminkin kotiedusta. En tiedä, mitä seura itse on tiedottanut pelaajaliikenteestä, mutta aivan varmasti sinne tulee vielä kovia äijiä rinkiin mukaan. Lassilakin palannee taas tasolleen ja ihan mikä tahansa jengi taistelisi sääleistä pelkästään saamalla parhaassa iskussa olevan Lassilan tolppienväliinsä.

Mulla on vahva tunne, että ensi kaudesta saadaan kolmen, ehkä neljän niput, jotka taistelee kalkkiviivoille saakka ryhmän sisäisistä sijoituksista. Tässähän voittaa kaikki. Saadaan omia "koreja" ja jos vaikka viisi seuraa taistelee hyvin tasapäisesti sijoituksista x-x, vetää se lehtereille hyvin jengiä.

Oma näkemys, ilman provoja ja värilaseja tällä kertaa:
1-kori:
Kärpät, HIFK, TPS, Tappara ja Lukko
-------tässä menee loppukaudesta iso piste-ero seuraaviin------
2-kori:
SaiPa, KalPa, JYP, Blues
-------tässä menee hiuksenhieno piste-ero seuraaviin-------
3-kori: Sport, Ässät, Pelicans, Ilves
-------tässä menee suhteellisen iso piste-ero seuraaviin------
4-kori: HPK, KooKoo
 

Nynoamous

Jäsen
No on se nyt vittu... Jos sanon tummaihoista neekeriksi vedetään aina rasisti-kortti esiin. Täällä se on marttyyri, miksikä "meidät" leimataan samantien.
Luitko edes niitä viestejä, joihin lainaamasi viesti viittasi? Et niin. Jos heittäydytään marttyyreiksi, niin silloin myös kohdellaan marttyyreinä. 1+1=2.

Miksi Vaasan Sport ei saisi taistella sijasta kymmenen ja säälipaikasta? Pitäisikö ottaa tavoittesijaksi, vaikka sija 13? Ei jumalauta... sehän on selvä, että pitää olla tavoitteet, jotka myös jollain tavalla ovat realistiset.
Saa, mutta kuten palstalainen @Barney jo asian tyhjentävästi ilmaisi, niin tämä ketju käsittelee liigajoukkueiden voimasuhteita. Jos haluat keskustella Sportin tavoitteista, toiveista, unelmista, 10-vuotissijoituslinjauksista tai muista, voit mieluusti keskustella niistä niille kuuluvissa ketjuissa tai jopa perustaa kokonaan ihan uuden. Tämä ketju ei niitä varten ole.

En tiedä voiko kukaan edes väittää vastaan siitä, etteikö Sport olisi vahvistunut. Kärkijengi se ei edelleenkään ole, eikä edes keskikastin (paperilla), mutta se varmasti haastaa muita joukkueita. Kuten Pat jo mainitsi suurin parannus on pakistossa ja mielestäni myös siinä, että turhat riippakivet, kuten esimerkiksi Henritius, Valkonen, Pesonen jne. on saatu korvattua huomattavasti tasokkaammilla pelaajilla.

Sportin senttereistä mahdollisia 30+ pistemiehiä ovat Koivisto, Immonen, Kokkala ja Komulainen. Tässä kohtaa ei ole tarkoitus luulla, että nämä kaikki tekevät yli 30 pistettä, mutta todennäköisesti joku heistä siihen pystyy.
On vahvistunut. Sijoitan silti henkilökohtaisesti Sportin sinne jumbokolmoseen KooKoon ja HPK:n kanssa tämän hetken voimasuhteiden valossa. Toivottavasti pärjäätte ja parannatte sijoitustanne, olisihan se itse 1ügankin kannalta virkistävää. Itse osaan kuitenkin erottaa toiveet ja realismin toisistaan.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelicansin merkittäviksi lähtijöiksi voidaan laskea pelkästään hyökkääjistä myös Repik, Smotherman, Redenbach ja Paakkolanvaara, jotka lähtivät joukkuueesta jo tyhjennysmyyntien aikana.

Kiitos näistä, ymmärrän paremmin hyökkäyksen heikentymisen, en muistanut että Pelicans tyhjeni noinkin paljon kesken kauden. Sijat 8-12 ovat jokatapauksessa Pelicansin kiikarissa. Uusi valmennus on omiaan tuomaan voittamisen kulttuurin taas Lahteen.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Juuri tätä hain takaa. Eli, kun Kokkala oli sivussa niin luonnollisesti vastuuta siirtyi Immoselle, vaikka siellä kentällä Kangasniemeä jne. pyörikin. Jos Immonen ja Kokkala olivat (?) suunnitellusti ykkös ja kakkos yyveen pyörittäjiä, niin tietysti toisen vastuu lisääntyy kun toinen on vempassa.

Päin vastoin. Immosen vastuu ei juurikaan lisääntynyt Kokkalan poissaollessa. Kangasniemi oli nimenomaan se pelaaja jonka vastuuta lisättiin eniten loppukaudesta. Aikaisemmin kaudella Riska. Ongelmahan oli se, ettei kukaan pystynyt täyttämään Lassin saappaita, mikä taatusti maksoi Sportille kontillisen pisteitä.

Mutta kyllä tuo Sportin sentteriosasto on selkeästi viime kaudesta vahvistunut. Ei nyt mielestäni mitään tähtiä, mutta käytännössä useampi kaveri voi ottaa roolia jos tilanne sitä vaatii.

Ja tähän juuri pyrin, eli nyt korvaajia on tarvittaessa yks, kaks ja kolmekin, sellaisia jotka oletettavasti pystyvät täyttämään toisen saappaat ilman että joukkueen tehot tippuu liikaa. Tasapaksua kuten todettu, mutta huomattava parannus viime kauteen verrattuna.


Sportin hyökkäys on siis parantunut aika selvästi, ja kun puolustuskin on parantunut ensisijaisesti hyökkäyssuuntaan, niin voisi olettaa että maaleja syntyy aika selvästi enemmän, kun taas päästettyjen maalien määrä vähenee jonkin verran vähemmän. En lähde veikkaamaan, mutta sanotaan nyt vertailun vuoksi vaikka +30 tehtyä ja -20 päästettyä = 151/165 (tehdyt/päästetyt). Viime kaudella Ilves pääsi viimeisenä joukkueena sääleihin saldolla 150/161. Tämä on siis se minkä Sportin pitäisi saavuttaa taistellakseen uskottavasti top10 sijoituksesta. Kriittiset tekijät ovat seuraavat:

1. Maalivahdit. Järvinen on mielestäni vähemmän arpa kuin Toivonen vuosi sitten. Toivonen kuitenkin suoritti sellaisella tasolla, että hänen saappaita ei helposti täytetä. Niemi on täydellinen arpa, raportit harjoituksista ovat kuitenkin optimistisia.

2. Valmennus. Vuoden kokeneempi. Valtosen henkilöjohtajuutta on kehuttu, mutta riittääkö taktinen osaaminen? 5 vs. 5 Sport selviytyi viime kaudella kohtuudella, mutta erikoistilannepelaaminen oli pitkiä jaksoja surkeaa katseltavaa. Johtuiko pelaajamateriaalin riittämättömyydestä vai valmennuksen osaamattomuudesta?

3. Joukkueen rakentuminen. Valtosella on nyt ollut kaikki mahdollisuudet vaikuttaa joukkueen rakentumiseen, joten pitäisi olla aidosti hänen näköinen joukkue. Hyökkäykseen täytyy olla tyytyväinen, joskin yhtä kärkilaituria vielä kaipaisi. Leskisen tai Kivimäen paikka. Kolmikosta Koivisto, Komulainen, Vänttinen vähintään yhden täytyisi myös onnistua laidassa. Puolustus, kuten todettu kehittynyt kädellisempään suuntaan, mutta riittääkö vääntövoima oman maalin edessä?

Voimasuhdeasettelussa komppaan @Pat_LaFontaine a. Sport kamppailee samoista paikoista ensisijaisesti Ilveksen, Ässien ja Pelicansin kanssa. En näe niin merkittäviä eroja näiden joukkueiden välillä, että lähtisin tarkemmin erittelemään. Mustana hevosena heitän mukaan Bluesin, koska maalivahtiarvat ja taloushuolet. SaiPakin materiaalinsa puolesta sopisi alempaan koriin, mutta historia ei puolla tätä.
 
Viimeksi muokattu:

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Omassa mielessä on pyörinyt, että miten tuota Gavrusia povataan joksikin varmaksi n. 35+ pisteen mieheksi? "Uran" tehoikkain kausi OHL:ssä muutama vuosi sitten. Meinaako tuo, että pelannut jokusen pelin 0.20PPG tehoilla KHL:ssä, että olisi varma pisteiden sylkijä Liigassa? Älkääkä nyt kiihtykö heti tästä, kunhan mietin torstai-illan ratoksi.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Omassa mielessä on pyörinyt, että miten tuota Gavrusia povataan joksikin varmaksi n. 35+ pisteen mieheksi? "Uran" tehoikkain kausi OHL:ssä muutama vuosi sitten. Meinaako tuo, että pelannut jokusen pelin 0.20PPG tehoilla KHL:ssä, että olisi varma pisteiden sylkijä Liigassa? Älkääkä nyt kiihtykö heti tästä, kunhan mietin torstai-illan ratoksi.
Samaa olen tuumaillut. Myös Bertrandilta ja Immoselta "suonenvetokaudet". Nyt nähdään mihin heistä tosiaan on. Ok, Bertrand ollut ilmeisen liekeissä myös änärileirillä joten ei siinä. Immonenkin on 30p kausia vedellyt. Mutta niin sitten tää Gavrus. Joo on sitä potentiaalia ja voi sen 15häkkiä heittääkkin, mutta. Onhan tuo nyt aika paha sanoa miten ensinäkin sopii Liigaan sekä miten sopeutuu Suomeen ja Waasaan. Siinä on nuorelle pojalle vähä kulttuurishokkia tiedossa. Ei, en halua näitä pelaajia dissata kummemmin. Kunhan pohdiskelin vain. Itseasiassa toivon, että CB pitää tasonsa ja Gavrus osoittautuu kovaksi tekijäksi. Silti, vaikka nämä kaksi tuhoaa ja Koivisto Komulainen breikkaa, en tuolla Sportin nipulla usko olevan asiaa 10 sakkiin. Puolutuksessa arpoja ja kakkosmokke tasoa Suomisarja. Tekemistä on koko joukkuepuolustuksen kanssa, että ei taas mene kolmea maalia/peli omiin
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Omassa mielessä on pyörinyt, että miten tuota Gavrusia povataan joksikin varmaksi n. 35+ pisteen mieheksi? "Uran" tehoikkain kausi OHL:ssä muutama vuosi sitten. Meinaako tuo, että pelannut jokusen pelin 0.20PPG tehoilla KHL:ssä, että olisi varma pisteiden sylkijä Liigassa? Älkääkä nyt kiihtykö heti tästä, kunhan mietin torstai-illan ratoksi.

Onneksi et kuitenkaan lähtenyt provoilemaan.

Olen pidemmän aikaa lueskellut tätä palstaa ja miettinyt viitsinkö/jaksanko liittyä tähän eipäs juupas meidän isällä on keskusteluun... No ei tätä voi olla kommentoimatta, ymmärrän hyvin jos suurehko joukko palstalaisia on kyllästynyt muutaman Sport kannattajan keulimiseen. Ei niitä ymmärrä kaikki omatkaan mutta tuntuu olevan pikkasen ongelmia myös muilla kannattaja ryhmillä.

Jos joku Sport kannattaja esittää tavoitteen päästä sääleihin on hän täällä ylimielinen provoilija.
No jos et usko joukkueen kehittyneen, olet marttyyri??

Faktaa on, että Sport on kehittynyt kaikilla osa-alueilla ja muut vuosia "Liigassa" olleet eivät enää voi/pysty kehittämään toimintaansa suhteessa yhtä suurta määrää. Tie on edelleen pitkä ja kuoppia tulee sata varmasti, mutta seura on hyvissä käsissä ja kehittyy vielä kentällä ja sen ulkopuolella.

Tasainen hyvin rakennettu joukkue tekee monen Sport kannattajan toiveesta totta sijat 10-13 ovat saavutettavissa.

Puolutuksessa arpoja ja kakkosmokke tasoa Suomisarja. Tekemistä on koko joukkuepuolustuksen kanssa, että ei taas mene kolmea maalia/peli omiin

Nyt haluaisin nähdä ihan oikeat perustelut näille väitteille:
- mitkä on ne tiedossa olevat heikkoudet puolustuksessa?
- oliko viimevuonna ongelma joukkuepuolustuksessa?

Kakkosvahti on täydellinen arvoitus, mutta viimevuotinen kaksikko oli kaikkien muiden mielestä 100%:n varmoja seuloja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KK
Aika moni on sijoittanut HPK viimeiseksi ja KooKoon sen yläpuolelle. Voisiko joku selittää syyn ja laittaa vaikka tämän hetkisiä pelaajia paremmuusjärjestykseen tai muuten selittää miten HPK on huonompi kuin KooKoo, koska itse en vain näe asiaa näin.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pysyn edelleen kannassani että Pelicansilta puuttuu valmennuksesta pelitaktista osaamista. Tämä nyt vaan on ollut näkemykseni Matikaisesta jo Bluesin ajoista lähtin.

Matikainen ei toki ole mikään huikea pelikirja valmentaja taivaasta, mutta hän osaa taktisen pelin ja pelaajien tsemppaamisen todella hyvin. Kyllä, lähtökohta on se että jokainen pelaaja yrittää aina parhaansa, mutta on olemassa valmentajia ja kapteeneita jotka saa joukkueen 100 prosentista tsempattua vielä 10% lisää irti.

Matikaisen Blues menestyi aikanaan hyvin, ja edelleenkään siellä tuskin peluutettiin Marjamäen pelikirjaa. Matikaisen ''ajokoira kiekko'' (enemmän pystysuunta kuin kiekkokontrolli) on ollut aikasemmin menestyksekäs Liigassa ja en näe mitään syytä miksi Pelicans alisuorittaisi Matikaisen ja Nurmisen vuoksi.

Harvassa on ne valmentajat jotka alkaa avaamaan pelitapaa medialle ennen kautta, joten Matikaisen ja Nurmisen haastattelun takia täysin turhaa dumata taktista osaamista tai pelitapaa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oma näkemys, ilman provoja ja värilaseja tällä kertaa:
1-kori:
Kärpät, HIFK, TPS, Tappara ja Lukko
-------tässä menee loppukaudesta iso piste-ero seuraaviin------
2-kori:
SaiPa, KalPa, JYP, Blues
-------tässä menee hiuksenhieno piste-ero seuraaviin-------
3-kori: Sport, Ässät, Pelicans, Ilves
-------tässä menee suhteellisen iso piste-ero seuraaviin------
4-kori: HPK, KooKoo

Hellurei, hellurei, vääntö on hurjaa! Näkyisipä samankaltaista tunteen paloa kaikissa kaukaloissa ympäri Suomen, mitä tässäkin ketjussa on ollut, ja muutenkin palstalla. Kyllä lätkä edelleen tunteita herättää, näkyisipä sitä tosiaan myös kaukaloissa ja muuten seurojen tekemisessä.

Tuolla jaottelulla täytyy näkemys heittää ilmoille, vaikka suht monella jengillä on yleisenkin käsityksen mukaan vielä verkot vesillä mahdollisten vahvistusten suhteen. Tähän ryhmään kuuluu ehdottomasti ainakin Kerho. Pelaajien hinnat tuskin kauhean alas pääsee laskemaan, kun moni on vielä apajilla, jolloin ulkkarit ainakin voivat halutessaan vedettää hintaa ylöspäin. Muissakin maissa ja sarjoissa on kaiketi paikkoja vapaana, joten siinä on Liigan porukoilla tekemistä. Toivottavasti kaikilla taloudet pysyy edes säädyllisesti hallinnassa.

Meikäläisen näkemys koreittain. Pahasti menee varmaan metsään todellisuuden kanssa, kun osa jengeistä on vielä siis osin vaiheessa rekrytoinnin suhteen, mutta peilaten tähän hetkeen. Muutamat kommentit jengeistä, jotta jotain perusteluja näkemykselle hahmottuu myös muille.

1. kori. Kärki
- Kärpät: Ei tarvitse varmaan paljon perustella, mutta todetaan, että kaikki tuntuu olevan kondiksessa suhteessa muihin.
- HIFK: Kaikki osa-alueet kunnossa, hyökkäys käytännössä sama kuin viime kaudella, Zaborsky&Puustinen odotuksissa suuremmat maalimäärät, Kärppien selkein haastaja

2.kori. Yllätysvalmiit haastajat
- JYP: Aika jälkeen Perrinin. Uusia ratkaisijoita tarvitaan, mutta niitä löytynee, jotta top-6 paikka ainakin haarukassa. Muutama lähtijä siis on, mutta toimiessaan osa-alueet on kunnossa. Runko edelleen pitkälti kasassa, joka on vahvuus. Ei enää varaa kärjen lähtijöille.
- Blues: Työteliäs porukka, jolle Ahon metkut toimii. Tulee olemaan perin vittumainen vastus kaikille. MV-kaksikko pienellä kyssärillä ja toivottavasti J.Vainio ei repsauta pakiston tasoa. Yllättää, vaikkei yllätä. Espoossa väkeä katsomoissa?
- Tappara: Karhunen suurissa saappaissa, miten paikataan Palolan jättämä tyhjiö(Lajunen, Laine?), siinä suuret kyssärit. Edelleen myös Tapola kyssärinä. Jos peli lähtee toimimaan, on ykköshaastajia kärkikaksikolle, mutta ne Palolan tekemät tärkeät maalit...

3.kori. Suuret kysymysmerkit.
- Lukko: Jotain tästä puuttuu? Vahalahden paluu piristää aikanaan, mutta mitä sitä ennen? Zapolski on suuressa roolissa, eikä petä. Mites noi muut osa-alueet? Ei vaan sytytä, jotenkin vahva HMV-leima, mutta kokenut porukka Dufvan käsissä ja top-6 sijoitus mahdollinen, kiitos Zapolskin torjuntojen ja lisäpisteiden. Kestääkö Dufva penkin takana kauden loppuun asti?
- TPS: Veskarit hyvät ja hyökkäys osin jopa hyvä+, mutta pakisto ei paljon tällä hetkellä vakuuta. Selin tuo tiettyä ryhtiä tekemiseen, mutta miten viime kauden sekoilu vaikuttaa vielä tekemiseen? Hyökkäyksen onnistuessa odotetusti, voi hätyytellä jopa top-6 sijoja, mutta voiko se onnistua tuolla pakistolla? Hankintoja tulossa vielä?

4.kori. Taistelua kympin sakkiin
- Pelicans: Viime kauteen ero tulee olemaan selkeä ja tästä vastaa valmennus. "Bluesin pikkuveli". Veskat pärjää Liigassa, pakisto hieman kyssärillä, mutta hyökkäyksestä löytyy tiettyä potentiaalia kyllä. Valmiina taistelemaan paikasta kympin sakissa.
- Ilves: Jos Toivonen pelaa tasollaan, on alakerta OK, kun pakisto on kelpoinen Liigaan. Hyökkäys hieman epäilyttää. Onnistuuko nuoret ratkaisijoina? Kokenut kaarti enemmän duunariosastoa, vai onko Laakso taas tikissä? Mielenkiintoinen yhdistelmä tuo hyökkäys. Taistelee paikasta play offeihin.
- SaiPa: Aivan kärkiosaaminen kapea, mutta hyvin valmennettu porukka. MV-kaksikko kantaa porukkaa. Riittääkö pakiston leveys? Mistä maalit? Hankinto tulossa? Ja taas aivan nappiin tietenkin! Taistelee paikasta play offeihin.
- KalPa: Pelitavallinen etu edelleen voimissaan. MV-osasto kunnossa. Muuten materiaali ei vielä vakuuta. Hankintoja tulee kai pakostakin?! Taistelee paikasta play offeihin.
- Sport: Vuoden kokeneempana Liigassa. Kokemusta tullut lisää porukkaan ja näkymät paremmat tulevalle kaudelle. Paikka play offeissa vaatii onnistumisia Bertrandilta ja Gavrusilta, etenkin maalien muodossa, mutta myös tukea muilta. Veskarit on kyllä täysi arvoitus. Järvisen on onnistuttava, mutta mikä on nykyinen taso? Jos Järvinen ei onnistukaan, tai loukkaantuu? Hätyyttelee onnistuessaan paikkaa play offeista, mutta riittääkö ihan vielä?
- Ässät: Niemi paha menetys. Ahonen on suuressa roolissa. Pakiston suorittaminen ja riittääkö leveys? Kuparisen tilanne jätti ison aukon hyökkäykseen. Nuorilta odotetaan ilmeisen paljon pisteiden ja maalien muodossa? Vahvistusten taso? Vahvistuksia on syytä vielä tulla. Sotkeeko remppa vielä touhuja? Eli vastustajat kärsii?! Ei taida riittää play offeihin millään.

5.kori. Jämät
- HPK: Materiaali todella ohut ja nuori. Valmennus ei vakuuta pätkääkään, eikä tue mitenkään tuollaista nuorta ryhmää. Toivottavasti esim. Karri Kivi olisi saatavilla kesken kauden pelastamaan edes se, mitä pelastettavissa on. Liian kallis tietenkin Kerholle. Myllyniemeä odottaa jättimäinen urakka. Pakisto voi olla jopa OK, mutta ei ilman kunnon pelitapaa. Hyökkäyksessä ratkaisut kai ajateltu Miettisen ja Hollandin harteille? Kerholla ei ole saumaa play offeihin, mutta toivottavasti nuori jengi saisi kunnon yrityksen päälle koko kaudeksi. Vahvistuksia vaatisi, mutta Kerho ei taida olla se voimakkain magneetti, täh?! Toisaalta pari onnistunutta hankintaa ja Kerho taisteleekin kaikkien hämmästykseksi paikasta pleijareihin. Väsyttää jo näköjään...
- KooKoo: Mikään osa-alue ei varsinaisesti vakuuta. Onko Mattilasta valmentajaksi Liigaan? Nähdäkseni ei. Tähän lisäksi kokematon porukka, niin ei tässä paljon voi menestystä odotella. Liigakokemusta riveistä löytyy, mutta paljon enemmän sitä vielä puuttuu. Ei asiaa play offeihin. Tällä hetkellä KooKoo ja Kerho taistelevat kunniakkaasti jumbon paikasta. Ässien tilanteesta riippuen siinä voi olla kolmas ehdokas.

Sellaisin näkemyksin. Mahdolliset vahvistukset saattavat vielä heilauttaa voimasuhteita, mutta ei nähdäkseni kovin radikaalisti. Silti tilanne voi olla eri syyskuun puolella.

Kärki menee menojaan. Keskikastin alempi puolisko voi olla yllättävänkin tasainen ja laaja eli tarkoittaa kolmos ja nelos koreja. Suurimmat kyssärit on TPS ja Lukko. Lukko on kuitenkin liian kokenut porukka totaaliseen floppiin, mutta jotain siitä ryhmästä puuttuu, muttei kai rahaa tehdä muutoksia. TPS:n viime kausi oli mitä oli ja nähtäväksi jää, kuinka hyvin se on unohdettu ja uudet tuulet tuoneet ryhtiä touhuun. Voi yllättää varsin postitiivisestikin lopulta, jos vain pakkien taso riittää.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Onneksi et kuitenkaan lähtenyt provoilemaan.

Olen pidemmän aikaa lueskellut tätä palstaa ja miettinyt viitsinkö/jaksanko liittyä tähän eipäs juupas meidän isällä on keskusteluun... No ei tätä voi olla kommentoimatta, ymmärrän hyvin jos suurehko joukko palstalaisia on kyllästynyt muutaman Sport kannattajan keulimiseen. Ei niitä ymmärrä kaikki omatkaan mutta tuntuu olevan pikkasen ongelmia myös muilla kannattaja ryhmillä.

Jos joku Sport kannattaja esittää tavoitteen päästä sääleihin on hän täällä ylimielinen provoilija.
No jos et usko joukkueen kehittyneen, olet marttyyri??

Faktaa on, että Sport on kehittynyt kaikilla osa-alueilla ja muut vuosia "Liigassa" olleet eivät enää voi/pysty kehittämään toimintaansa suhteessa yhtä suurta määrää. Tie on edelleen pitkä ja kuoppia tulee sata varmasti, mutta seura on hyvissä käsissä ja kehittyy vielä kentällä ja sen ulkopuolella.

Tasainen hyvin rakennettu joukkue tekee monen Sport kannattajan toiveesta totta sijat 10-13 ovat saavutettavissa.



Nyt haluaisin nähdä ihan oikeat perustelut näille väitteille:
- mitkä on ne tiedossa olevat heikkoudet puolustuksessa?
- oliko viimevuonna ongelma joukkuepuolustuksessa?

Kakkosvahti on täydellinen arvoitus, mutta viimevuotinen kaksikko oli kaikkien muiden mielestä 100%:n varmoja seuloja.
No eipä siellä ole kuin Liigassa jo taitonsa esittäneet Peltola ja Pukka. Manninen pelasi viime kaudella ihan ok, mutta toka kausi voi olla pahempi. Sama koskee Gröndahlia. Newton on täysi arpa, ei siksi koska tuli Sporttiin (heh) vaan ei ole taitojaan vielä Liigassa näyttänyt. Laaksolla kanssa ura mennyt alamäkeen jo pari kautta. Sitten junnut on junnuja, vaikka omaavatkin sitä potentiaalia. Niin ja ei tuo Brenanin +/- mikään mairitteleva ole ja pari peliä hävisitte suoraan hänen takiaan. Esim yks vs Ilves.

Toki sieltä joku breikkaa ja joku sukeltaa. Onnistujia voi olla Newton ja joku junnu, flopit Manninen Gröndahl. Ja maalivahtipeli voi hapuilla. Järään luotan kyllä, mutta että Timo Niemi kakkosena? Joo-o. Joo on varmasti harjotuksissa näyttänyt potentiaalinsa mutta peli on aina oma juttunsa.
Joukkueeseen on toki tullut parempia puolustuspään pelaajia aka Vänttinen, Komulainen ja Koivisto. Olihan viime kaudella jotain joukkuepuolustuksessa pielessä kun 3maalia/peli omiin meni. Vai voitko väittää toista? Sillä määrällä harvoin pelejä voitetaan.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Aika moni on sijoittanut HPK viimeiseksi ja KooKoon sen yläpuolelle. Voisiko joku selittää syyn ja laittaa vaikka tämän hetkisiä pelaajia paremmuusjärjestykseen tai muuten selittää miten HPK on huonompi kuin KooKoo, koska itse en vain näe asiaa näin.

Ihmiset on seonnut tästä helteestä. Onhan Kerholla runsaasti kysymysmerkkejä joukkueen yllä. Puuttuu 1-2 sentterit, sekä ns.ykköskorin laituri sekä johtava pakki. Valmennus Arvosen johdolla on vähän mitä on ja pakisto erittäin kokematon. Maalista poistunut liigan paras maalivahti ja tilalle tullut kohtuullinen maalivahti Jere Myllyniemi. Lisäksi Kerholla ei ole kovin paljoa rahaa hankkia kovan profiilin koutsia tai kunnon pelimiehiä mikäli joku näistä tulevista johtavista pelaajista osoittautuu paskaksi.

En kyllä ymmärrä miksi kaikki Kerhoa rankkaa noin alas. Sympaattinen pikkuseura ja Turenkilainen huumori ilmeisesti ei toimi enää.

Tässäpä tämä syy. Todennäköisesti tuohon kakkosen keskelle tulee Riku Hahl. Kyllä tässä lopulta varmaan sääleistä kamppaillaan kuitenkin, mutta fakta on se, että nihkeä kausikin on mahdollinen.

Miettinen-X-X
Manninen-X-Holland
Arkiomaa-Paajanen-Karevaara
Liedes-Jasu-Koivisto
E.Tuulola, Vuoti, yms

X-Lehtivuori
Nikkilä-Saari
Tuulola-Forsberg
Auvinen, Haapanen, Haaranen

Myllyniemi, Järvinen
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Hellurei, hellurei, vääntö on hurjaa! Näkyisipä samankaltaista tunteen paloa kaikissa kaukaloissa ympäri Suomen, mitä tässäkin ketjussa on ollut, ja muutenkin palstalla. Kyllä lätkä edelleen tunteita herättää, näkyisipä sitä tosiaan myös kaukaloissa ja muuten seurojen tekemisessä.

Tuolla jaottelulla täytyy näkemys heittää ilmoille, vaikka suht monella jengillä on yleisenkin käsityksen mukaan vielä verkot vesillä mahdollisten vahvistusten suhteen. Tähän ryhmään kuuluu ehdottomasti ainakin Kerho. Pelaajien hinnat tuskin kauhean alas pääsee laskemaan, kun moni on vielä apajilla, jolloin ulkkarit ainakin voivat halutessaan vedettää hintaa ylöspäin. Muissakin maissa ja sarjoissa on kaiketi paikkoja vapaana, joten siinä on Liigan porukoilla tekemistä. Toivottavasti kaikilla taloudet pysyy edes säädyllisesti hallinnassa.

Meikäläisen näkemys koreittain. Pahasti menee varmaan metsään todellisuuden kanssa, kun osa jengeistä on vielä siis osin vaiheessa rekrytoinnin suhteen, mutta peilaten tähän hetkeen. Muutamat kommentit jengeistä, jotta jotain perusteluja näkemykselle hahmottuu myös muille.

1. kori. Kärki
- Kärpät: Ei tarvitse varmaan paljon perustella, mutta todetaan, että kaikki tuntuu olevan kondiksessa suhteessa muihin.
- HIFK: Kaikki osa-alueet kunnossa, hyökkäys käytännössä sama kuin viime kaudella, Zaborsky&Puustinen odotuksissa suuremmat maalimäärät, Kärppien selkein haastaja

2.kori. Yllätysvalmiit haastajat
- JYP: Aika jälkeen Perrinin. Uusia ratkaisijoita tarvitaan, mutta niitä löytynee, jotta top-6 paikka ainakin haarukassa. Muutama lähtijä siis on, mutta toimiessaan osa-alueet on kunnossa. Runko edelleen pitkälti kasassa, joka on vahvuus. Ei enää varaa kärjen lähtijöille.
- Blues: Työteliäs porukka, jolle Ahon metkut toimii. Tulee olemaan perin vittumainen vastus kaikille. MV-kaksikko pienellä kyssärillä ja toivottavasti J.Vainio ei repsauta pakiston tasoa. Yllättää, vaikkei yllätä. Espoossa väkeä katsomoissa?
- Tappara: Karhunen suurissa saappaissa, miten paikataan Palolan jättämä tyhjiö(Lajunen, Laine?), siinä suuret kyssärit. Edelleen myös Tapola kyssärinä. Jos peli lähtee toimimaan, on ykköshaastajia kärkikaksikolle, mutta ne Palolan tekemät tärkeät maalit...

3.kori. Suuret kysymysmerkit.
- Lukko: Jotain tästä puuttuu? Vahalahden paluu piristää aikanaan, mutta mitä sitä ennen? Zapolski on suuressa roolissa, eikä petä. Mites noi muut osa-alueet? Ei vaan sytytä, jotenkin vahva HMV-leima, mutta kokenut porukka Dufvan käsissä ja top-6 sijoitus mahdollinen, kiitos Zapolskin torjuntojen ja lisäpisteiden. Kestääkö Dufva penkin takana kauden loppuun asti?
- TPS: Veskarit hyvät ja hyökkäys osin jopa hyvä+, mutta pakisto ei paljon tällä hetkellä vakuuta. Selin tuo tiettyä ryhtiä tekemiseen, mutta miten viime kauden sekoilu vaikuttaa vielä tekemiseen? Hyökkäyksen onnistuessa odotetusti, voi hätyytellä jopa top-6 sijoja, mutta voiko se onnistua tuolla pakistolla? Hankintoja tulossa vielä?

4.kori. Taistelua kympin sakkiin
- Pelicans: Viime kauteen ero tulee olemaan selkeä ja tästä vastaa valmennus. "Bluesin pikkuveli". Veskat pärjää Liigassa, pakisto hieman kyssärillä, mutta hyökkäyksestä löytyy tiettyä potentiaalia kyllä. Valmiina taistelemaan paikasta kympin sakissa.
- Ilves: Jos Toivonen pelaa tasollaan, on alakerta OK, kun pakisto on kelpoinen Liigaan. Hyökkäys hieman epäilyttää. Onnistuuko nuoret ratkaisijoina? Kokenut kaarti enemmän duunariosastoa, vai onko Laakso taas tikissä? Mielenkiintoinen yhdistelmä tuo hyökkäys. Taistelee paikasta play offeihin.
- SaiPa: Aivan kärkiosaaminen kapea, mutta hyvin valmennettu porukka. MV-kaksikko kantaa porukkaa. Riittääkö pakiston leveys? Mistä maalit? Hankinto tulossa? Ja taas aivan nappiin tietenkin! Taistelee paikasta play offeihin.
- KalPa: Pelitavallinen etu edelleen voimissaan. MV-osasto kunnossa. Muuten materiaali ei vielä vakuuta. Hankintoja tulee kai pakostakin?! Taistelee paikasta play offeihin.
- Sport: Vuoden kokeneempana Liigassa. Kokemusta tullut lisää porukkaan ja näkymät paremmat tulevalle kaudelle. Paikka play offeissa vaatii onnistumisia Bertrandilta ja Gavrusilta, etenkin maalien muodossa, mutta myös tukea muilta. Veskarit on kyllä täysi arvoitus. Järvisen on onnistuttava, mutta mikä on nykyinen taso? Jos Järvinen ei onnistukaan, tai loukkaantuu? Hätyyttelee onnistuessaan paikkaa play offeista, mutta riittääkö ihan vielä?
- Ässät: Niemi paha menetys. Ahonen on suuressa roolissa. Pakiston suorittaminen ja riittääkö leveys? Kuparisen tilanne jätti ison aukon hyökkäykseen. Nuorilta odotetaan ilmeisen paljon pisteiden ja maalien muodossa? Vahvistusten taso? Vahvistuksia on syytä vielä tulla. Sotkeeko remppa vielä touhuja? Eli vastustajat kärsii?! Ei taida riittää play offeihin millään.

5.kori. Jämät
- HPK: Materiaali todella ohut ja nuori. Valmennus ei vakuuta pätkääkään, eikä tue mitenkään tuollaista nuorta ryhmää. Toivottavasti esim. Karri Kivi olisi saatavilla kesken kauden pelastamaan edes se, mitä pelastettavissa on. Liian kallis tietenkin Kerholle. Myllyniemeä odottaa jättimäinen urakka. Pakisto voi olla jopa OK, mutta ei ilman kunnon pelitapaa. Hyökkäyksessä ratkaisut kai ajateltu Miettisen ja Hollandin harteille? Kerholla ei ole saumaa play offeihin, mutta toivottavasti nuori jengi saisi kunnon yrityksen päälle koko kaudeksi. Vahvistuksia vaatisi, mutta Kerho ei taida olla se voimakkain magneetti, täh?! Toisaalta pari onnistunutta hankintaa ja Kerho taisteleekin kaikkien hämmästykseksi paikasta pleijareihin. Väsyttää jo näköjään...
- KooKoo: Mikään osa-alue ei varsinaisesti vakuuta. Onko Mattilasta valmentajaksi Liigaan? Nähdäkseni ei. Tähän lisäksi kokematon porukka, niin ei tässä paljon voi menestystä odotella. Liigakokemusta riveistä löytyy, mutta paljon enemmän sitä vielä puuttuu. Ei asiaa play offeihin. Tällä hetkellä KooKoo ja Kerho taistelevat kunniakkaasti jumbon paikasta. Ässien tilanteesta riippuen siinä voi olla kolmas ehdokas.

Sellaisin näkemyksin. Mahdolliset vahvistukset saattavat vielä heilauttaa voimasuhteita, mutta ei nähdäkseni kovin radikaalisti. Silti tilanne voi olla eri syyskuun puolella.

Kärki menee menojaan. Keskikastin alempi puolisko voi olla yllättävänkin tasainen ja laaja eli tarkoittaa kolmos ja nelos koreja. Suurimmat kyssärit on TPS ja Lukko. Lukko on kuitenkin liian kokenut porukka totaaliseen floppiin, mutta jotain siitä ryhmästä puuttuu, muttei kai rahaa tehdä muutoksia. TPS:n viime kausi oli mitä oli ja nähtäväksi jää, kuinka hyvin se on unohdettu ja uudet tuulet tuoneet ryhtiä touhuun. Voi yllättää varsin postitiivisestikin lopulta, jos vain pakkien taso riittää.
Ainakin SS (Savon Sanomat) uutisoivat KalPan julkaisevan sopimukset Heinäkuussa Patrick Davisin ja Mestistä SaPKossa pelanneen Mikko Nuutisen kanssa (oma kasvatti). Ja näiden jälkeen olisi vielä yksi laituri tulossa. Eihän tuossa repussa mitään nimimiehiä vilise mutta 7-10sijat mahdollisia.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
flopit Manninen Gröndahl. Ja maalivahtipeli voi hapuilla.
Kaksi asiaa.. 1) Miksi Manninen on tai olisi (?) floppi?. Hänhän juuri paransi matkaa, kuin sika juoksuaan mitä pidemmälle kevät eteni. 2) Järvisen kohdalle laitoit sanan VOI. Miksi? Mikset tee sitä vaikka Markkasen tai kenen tahansa kohdalle?
Järä on oletusarvoisesti Liigan huipputasoa, kunnes toisin voidaan osoittaa. Se, että veti viime kauden Saksassa ei tee hänestä yhtään huonompaa maalivahtia. Kyllä isot kysymysmerkit pitää esittää uusien, Liigassa pelaamattomien pelaajien hoteille. Ei siellä jo tasonsa näyttäneiden hoteille. Muutenhan saadaan listata ihan jokainen pelaaja listalle, joka VOI flopata tai olla arvoitus. Ymmärsitkö pointtini?
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Taisin laittaa, että maalivahtipeli voi hapuilla? Syystä, että Järään vaikka kuinka itsekkin luotan niin tullee ylikuormittumaan ja sitten voi tulla huonompiakin pelejä alle. Timo Niemeä kun tuskin maalille uskaltaa laittaa kovin useasti. Järä on huippukassari ja olen teidänkin ketjuun ukkoa kehunut. Hieno mies kaikinpuolin. Enkä miestä missään kohin dissannut, päinvastoin.

Ja tuohon Manniseen. Jos joku pakistosta pitää flopiksi heittää niin näen hänessä ja Gröndahlissa siihen eniten saumasa. Se että pelaat yhden kauden hyvin, ei tarkoita että toinen menisi yhtä nappiin. Kysy vaikka Jussi Makkoselta, Marko Luomalalta Timo Seppäseltä yms jne..
Ps. Tässä tän taas näkee. Annat vähä omaa mielipidettä niin heti lahdataan torilla, mikäli se osoittautuu negatiiviseksi Sporttia kohtaan. Parasta vielä kun omassa luetunymmärtämisessä on se vika.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Toki sieltä joku breikkaa ja joku sukeltaa. Onnistujia voi olla Newton ja joku junnu, flopit Manninen Gröndahl. Ja maalivahtipeli voi hapuilla. Järään luotan kyllä, mutta että Timo Niemi kakkosena? Joo-o. Joo on varmasti harjotuksissa näyttänyt potentiaalinsa mutta peli on aina oma juttunsa.
Joukkueeseen on toki tullut parempia puolustuspään pelaajia aka Vänttinen, Komulainen ja Koivisto. Olihan viime kaudella jotain joukkuepuolustuksessa pielessä kun 3maalia/peli omiin meni. Vai voitko väittää toista? Sillä määrällä harvoin pelejä voitetaan.

Sportin joukkuepuolustus oli surkean alkukauden jälkeen suurilta osin aivan kelvollista - siis organisoinnin osalta. Joukkueella oli vain tavattoman vaikeata pysyä pelin sisällä täydet 60 minuuttia. Todella moni ottelu ratkesi 5-10 minuutin "mustaan hetkeen". Pistän tämän pitkälti kokemattomuuden piikkiin. Toinen merkittävä ongelma oli kädettömät pakit, jotka eivät saanut kiekkoa omalta alueelta edes helpoista paikoista. Paineen alla oman pään pelaaminen sekosi monesti siihen, kun (muutama) yksittäinen pelaaja lähti juokesemaan kuin päätön kana. Näistä pelaajista ollaan suurimmilta osin myös päästy eroon - tosin onhan mahdollista, että uusia on tullut tilalle.

Koiviston vahvuuskiin en varsinaisesti lue oman pään pelaamisen. Kuitenkin hyvin luisteleva ja peliä lukeva pelaaja, joten kehitystä on varmasti luvassa tälläkin osa-alueella. Vänttinen on todella tärkeä palanen, niin oman panoksensa kuin esimerkkinsä puolesta. Newtonin floppiriskiä pidän aika maltillisena. Italian "hirmutehot" vähän hämää. Se on sellaista hurlumheikiekkoa, ettei sitä voi oikeastaan mihinkään verrata. Toki hyvä jos kykenee siirtämään hyökkäyspelaamista liigaan. Ennen tätä häntä on kuitenkin pidetty yleispuolustajana jonka vahvuuksia ovat hyvä luistelu ja ensimmäinen syöttö, eli juuri se mitä on tilattu. Tätä peliä on pystynyt toteuttamaan hyvin AHL:ssäkin. Toki, jos hänestä odottaa puolustajien pistepörssin voittajaa, niin floppi on lähes taattu.

Mitä maalivahtipeliin tulee, luotan niinikään Järään. Kuitenkin pari vuotta sitten liigan parhaita, siitä kutsu KHL:ään joka ei sit ollutkaan niin kivaa. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen pelaaja jolle Venäjän jutut tulee sokkina. Niemi on tulos tai ulos. Jos osoittautuu selvästi SS-tasoiseksi niin se on hejdå ja verkot vesille. Kyllä kelvollisen kakkosmaalivahdin löytää myös kesken kauden.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Ja tuohon Manniseen. Jos joku pakistosta pitää flopiksi heittää niin näen hänessä ja Gröndahlissa siihen eniten saumasa.

Mannisen osalta samaa mieltä. Oli toki Peltolan lähdettyä harvoja pakkeja jotka pystyi avaamaan peliä. mutta peruspuolustamisessa on todella suuria puutteita. Pelaavista pakeista heikoin puolustaja. Gröndahlin floppi sijoittui viime kaudelle. Saa varmasti jotain näytönpaikkoja alkavalla kaudella, mutta pääsääntöisesti kausi kulunee Mestiksessä / popparilla.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Joukkueeseen on toki tullut parempia puolustuspään pelaajia aka Vänttinen, Komulainen ja Koivisto.
En nyt sanoisi Komulaista ja Koivistoa hyviksi puolustuspään pelaajiksi. Komulainen oli jatkuvasti pulassa omassa päässä ja välillä hänen takiaan peli pyöri liian kauan Lukon päässä. Ja Koivisto nyt oli aivan paska puolustamaan, jatkuvasti hukassa.

Ja miksi täällä puhutaan, että Gröndahl olisi ollut joku floppi? Kyseiseltä pelaajalta oli lupa odottaa juurikin noin paskaa suorittamista. Ei se mikää floppi ollut, veti tasollaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Enkä miestä missään kohin dissannut, päinvastoin.
Äh! My bad! En lukenut tarpeeksi huolellisesti viestiäsi.

Ja tuohon Manniseen. Jos joku pakistosta pitää flopiksi heittää niin näen hänessä ja Gröndahlissa siihen eniten saumasa.
Sen kuulin jo yli kk takaperin, ettei Gröndahl tule pelaamaan otteluakaan ilman suurempia loukkaantumissumia. Hän on todella hazardi, eikä kuulu Liigassa pelaavan joukkueen kokoonpanoon muutoinkaan. Että onko sitten floppi, jos ja kun pelaa tasollaan, eli mestistasollaan joka jo entuudestaan tiedetään. :)

Mannisesta olen kyllä eri mieltä. En näe hänen kohdallaan floppausvaaraa. Alku oli jäätävän heikko ja hän itsekin sanoi, että alku meni ylipelaamiseen ja kun taas tulosta ei alkanut tulla, vaihtui se itseluottamuspulaan. Kun sai sitten hieman onnistumisia, itseluottamus palasi ja veti todella hyvän loppukauden. Uskon vakaasti, että jatkaa nyt siitä, mihin keväällä jäi. Newtonia epäilen enemmän, mutta turha puhua puolesta tai vastaan, ennen kuin on antanut näyttönsä.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Järvinenhän puhui itse KHL-uransa alkuvaiheilla, että viihtyy hyvin Venäjällä, joten en nyt oikein ymmärrä mistä sokista puhut.

Muistelin Järvisen sanoneen, että takki oli aika tyhjä raksaan Venäjän kauden jälkeen ja halusi löytää taas peli-ilon. Nyt en löydä sellaista juttua, joten saatan olla väärässäkin. Jatkoajalle kuitenkin jutellut syksyllä, että elämä oli Venäjällä hankalaa, vaikka lätkä oli kivaa.
 

Kafrom

Jäsen
Järvinenhän puhui itse KHL-uransa alkuvaiheilla, että viihtyy hyvin Venäjällä, joten en nyt oikein ymmärrä mistä sokista puhut.
Kukapa siellä sinun ihannoimassa liigassa ei viihtyisi.

Voimasuhteista sen verran, kun Gavrusista oli puhetta niin ainakin itse näen miehen potentiaalisena +30p miehenä, toki riski on olemassa ettei pää kestäkään tai muutenvain kulje ja täten on pelkkä riesa. Ensimmäinen vaihtoehto silti lienee todennäköisempi.
 

faro

Jäsen
Viimeksi muokattu:

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Ja tuohon Manniseen. Jos joku pakistosta pitää flopiksi heittää niin näen hänessä ja
Gröndahlissa siihen eniten saumasa. Se että pelaat yhden kauden hyvin, ei tarkoita että toinen menisi yhtä nappiin. Kysy vaikka Jussi Makkoselta, Marko Luomalalta Timo Seppäseltä yms jne..
> niin minä kysyin perusteluja siihen miksi mielestäsi Sportin puolustus on huono. Eka vastaus oli koottu referaatti palstan eri mielipiteistä ja lisäksi joukko oletuksia, että kun joku joskus on epäonnistunut niin nyt on varmaan sama homma.
> mitä esimerkiksi tulee Brennanin +/- tilastoon niin seurasitko tarkemmin kaverin peliä ja peluutusta kertaakaan ?, oletan ettet "oletukset on kuitenkin mielestäsi varmaan ok"

Mielipiteistäsi päätellen voidaan myös olettaa, että Virran suonenveto loppuu taas tällä kaudella? Sehän on varmaa, koska se on joskus ennenkin tehny niin.
> Vai voisko olla, että se tuntee olonsa varmaksi Kuopiossa ja onnistuu tekemään työnsä omalla hyvällä tavalla.

Ps. Tässä tän taas näkee. Annat vähä omaa mielipidettä niin heti lahdataan torilla, mikäli se osoittautuu negatiiviseksi Sporttia kohtaan. Parasta vielä kun omassa luetunymmärtämisessä on se vika.
> onneksi et martyyriks heittäydy

EDIT: alla olevaan vastaus @Kulkija, otin yhden osion kun kirjoitin puhelimella (jonka kanssa en jaksa näprätä vastausta enää toistamiseen)
> mitä noihin arpoihin tulee niin ainut on toi Newton loput on joko liigassa kohtalaisesti tai jopa hyvin* pelanneita pakkeja *(älkää vaan lukeko erinomaisesti)
> huonot ulostettiin puolustuksesta viimekauden jälkeen, jos sopimus umpeutui ja jäljelle jäi "raaka" Arska. Hänen peluutuksen määrää ei osaa vielä kukaan arvioida kun ei tiedä onko kehitystä tullut vai ei, viimekausi alkoi kohtalaisesti mutta päättyi hänen osaltaan melko moiseen alakuloon ja virhesumaan.
- kuten itse myös totesin "kiertäen" tosin: Virran maiseman vaihtoruletti auttoi hukkaamaan ja taas löytämään sen oman pelityylin.

Ja jos rikoin jotain palstan etikettiä/sääntöä niin täytyy varmaan lukea lisää noita palstan sääntöjä tämän jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miksi @BussiKUSKI takerrut toiseen viestiin, etkä siihen minkä @Noutolokku sinulle vastasi. Kuten moni muu täällä on sanonut Sportin puolustuksesta löytyy liian monta arpaa. Arvalla tässä kohtaa tarkoitan joko a) Ei lainkaan kokemusta liigakaukalosta b) kokemusta löytyy liigasta, mutta taso on vaihdellut vuosien aikana liigaa. Näihin arpoihin voidaan lukeuttaa Manninen, Newton, Laakso ja Gröndahl. Mielestäni varmoiksi liigapakeiksi Sportilta voidaan laskea Peltola, Brennan ja Pukka. Tietty myös noista arvoista voi jokainen kauden aikana nousta varmoiksi liigapakeiksi, mutta se on jälleen spekulaatiota ja toisen ketjun aiheita.

Mitä nyt Pekka Virran otit esille niin kyllähän hänen suonenveto loppui samantien, kun Kuopiosta lähti muualle. Paluu Kuopioon ja jälleen menestyi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös