Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016

  • 981 703
  • 3 965

Kafrom

Jäsen
Ei voi muuta sanoa kuin oho!

Kapellimestarina pelaaja, joka alkaa vasta joulu-tammikuussa ottamaan tuntumaa jääkiekkoon ja maalitykkinä pelaaja jonka ura(?) on jopa vaakalaudalla.

Lisäksi toinen kapellimestari on todellinen arpa ja toinen maalitykki on lähinnä playmaker tyyppinen pelaaja.

Ja hyökkäävät puolustajat ovat tehneet Liigassa yhteensä kolme maalia(!).
Jep, paskainen tilanne, siitä ei mihinkään pääse. Täytyy kuitenkin muistaa, että nuoret (Vuorisalo, Viljanen) voivat ottaa kesässä isoja harppauksia, joten ei kananta hirveästi antaa painoarvoa tähän mennessä tehdyille maaleille. Sentteriosasto on kärkimiesten osalta tällä hetkellä kasa paskaa, Mullanesta tosin itsellä positiiviset fibat, mutta ykköseksi ei riitä, kuten ei riitä Kuparinenkaan. Laituriosastolle toivon mukaan saadaan Ryanille korvaaja ja sen lisäksi yksi tekijämies. Puolustus ja maalivahtiosasto sentään jonkinlaisessa kondiksessa.

E: täytyy toki muistaa, että tuo oli vain minun mielipiteeni tämän hetken hyökkääjäroolituksista. Kauden aikana voi kuitenkin aina tapahtua ihan mitä tahansa, pyrin pitämään optimistisen ajattelutavan juurikin tämän takia.

Mukavaahan sitä toki on ennen kautta aina spekuloida, mutta monilla tuntuu unohtuvan spekuloitaessa se, että muuttujia kauden aikana on todella paljon.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Lukko:

1) kapellimestarit: Ville Vahalahti ja Toni Koivisto
2) maalitykit: Aaron Gagnon ja Janne Lahti
Eikö Vahalahti tule menettämään ison osan syyskauden peleistä? Näin ollen todennäköisesti hänen syöttösaaliinsahan tulee jäämään laihemmaksi kuin ehjällä kaudella tapahtuisi. Olisiko kuitenkin näin, että kaudella 2015-16 Lukon sisäisen syöttöpörssin kaksi ensimmäistä paikkaa menisivät Koiviston lisäksi esim. Gagnonille? Näin Janne Lahti saisi jonkun muun maalitykkikaverikseen esim. juuri Olavi Vauhkosen tai Teemu Nurmen (Sami Lähteenmäkeä en oikein maalintekijäksi miellä, mutta hyvä on, kun laajuutta löytyy silläkin rintamalla).

Ässät omasta mielestäni jotenkin näin.

1) kapellimestarit: Pat Mullane ja Matti Kuparinen (valitettavasti).
3) hyökkäävät puolustajat: Valtteri Viljanen ja Teemu Vuorisalo
4) puolustavat hyökkääjät: Juha Kiilholma ja Juho Lammikko (pelasi Amerikassa loistavasti puolustavassa roolissa).
5) puolustavat puolustajat: Jyri Marttinen ja Mikko Viitanen(?)
Sama ihmettely kuin Lukon/Ville Vahalahden kohdalla. Matti Kuparinen tullee missaamaan kaikki syyskauden pelit joulutaukoon saakka ja siitä huolimatta hän sijoittuisi Ässien sisäisessä syöttöpörssissä vähintään kakkoseksi? En oikein jaksa uskoa tuohon, joten mikä on kannattajan Plan B -näkemys?

Tulevatko Valtteri Viljanen ja Teemu Vuorisalo tekemään kaudella 2015-16 enemmän pisteitä puolustajan tontilta kuin vaikkapa Ville Uusitalo? Turkulainen näkemys asiasta, mutta mä en yhtään ihmettelisi, jos Ässien puolustajien sisäisen pistepörssin kärkinimi olisi Uusitalon ohella jopa Sammalkankaan Tapsa (sikäli kun Jyri Marttinen mennee toiseen kategoriaan). Ovatko Viljanen ja Vuorisalo tosiaan näin läpimurron kynnyksellä?

Puolustavissa pelaajissa Rautakalliolla on tosiaan ihan valinnan varaakin. Juho Lammikko mulle jäi jopa nimenä mieleenkin jostain ÄSS-TPS -matsista oliko sitten edelliskaudelta. Kiilholma-Lammikko -duon lisäksi ainakin Semir Ben-Amor ja Masi Marjamäki lienevät edelleen erinomaisia puolustussuuntaan. Mikä muuten on Troy Vancen povattu rooli Ässä-puolustuksessa? Eikö hän ainakin tullut stay-at-home -pakin statuksella?

HIFK

4) puolustavat hyökkääjät: Arttu Luttinen, Thomas Nykopp
5) puolustavat puolustajat: Daniel Grillfors, Yohann Auvity
On tämä HIFK:n nippu järjetön paketti!

Arttu Luttinen voi yhtä hyvin olla korkealla maalipörssissäkin, mutta siellä on jo ruuhkaa. Lisäksi ainakin mun käsittääkseni Matti Lamberg ja jopa Micke-Max Åsten ovat aika vittumaisia pelaajia omalla puolustusalueella. Samaten puolustaviksi puolustajiksi mä olisin valinnut heittämällä Joonas Järvisen ja Matt Generousin. Auvity ja Grillfors olisivat enemmänkin allround-puolustajia? Niin vain laajuutta löytyy!

Tampereen Ilves

5) puolustavat puolustajat: Jyri Niemi ja Jarkko Näppilä
Kieltämättä yllättävän hyvältähän tuo Ilveksen materiaali näyttää. Mutta onko Jarkko Näppilä oikeasti puolustava puolustaja? Mulle on hänestä jäänyt ainakin osittain hyökkäävän pakin mielikuva. Nopeasti ajateltuna esim. Veli-Matti Vittasmäki näyttäisi huomattavasti luonnollisemmalta Jyri Niemen parina. Hyökkäyspäässä Veikalla ei ainakaan ole mitään käyttöä.

Hämeenlinnan Pallokerho:

3) hyökkäävä puolustajat: Joni Tuulola ja ei ole vielä hankittu
Joonas Lehtivuori? Mihin rooliin hänet ollaan hankittu?
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Siis hetkinen.. HIFK:sta mainitaan Grillfors ja AuvitU puolustavina puolustajina muttei J.Järvistä joka on ehkä koko Liigan paras siinä hommassa. Luttinen ei myöskään musta mikään erityisen hyvä puolustava pelaaja ole.
 

Kafrom

Jäsen
Ovatko Viljanen ja Vuorisalo tosiaan näin läpimurron kynnyksellä?
Ovat. Vuorisalo esiintyi viime kaudella pelaamissaan Liigapeleissä todella pirteästi, keräsi todella paljon positiivista palautetta myöskin TuTon puolelta. Viljanen taas pelasi 60 matsia tulokaskaudella, todella hyvä kiekollisen pakin aihio. Laukauksessa se suurin parantamisen vara tällä hetkellä, liike ja muu hyvällä tasolla.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Omat näkemykset HIFK:n osalta eroavat siinä määrin @Varjagi vastaavista, että laitetaan tähän nyt sitten oma rivi.

1) Kapellimestarit: Teemu Ramstedt ja Tomas Zaborsky
2) Maalitykit: Juuso Puustinen ja Arttu Luttinen
3) Hyökkäävät puolustajat: Tommi Taimi ja Lauri Taipalus
4) Puolustavat hyökkääjät: Corey Elkins ja Jasse Ikonen
5) Puolustavat puolustajat: Joonas Järvinen ja Daniel Grillfors
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Eikö Vahalahti tule menettämään ison osan syyskauden peleistä? Näin ollen todennäköisesti hänen syöttösaaliinsahan tulee jäämään laihemmaksi kuin ehjällä kaudella tapahtuisi. Olisiko kuitenkin näin, että kaudella 2015-16 Lukon sisäisen syöttöpörssin kaksi ensimmäistä paikkaa menisivät Koiviston lisäksi esim. Gagnonille? Näin Janne Lahti saisi jonkun muun maalitykkikaverikseen esim. juuri Olavi Vauhkosen tai Teemu Nurmen (Sami Lähteenmäkeä en oikein maalintekijäksi miellä, mutta hyvä on, kun laajuutta löytyy silläkin rintamalla).
Eiköhän Vaha ala tekemään paluuta siinä loka- tai marraskuun tienoilla. Puheiden mukaan Vahalahden tilanne näyttää tällä hetkellä jopa yllättävän hyvältä.

Ja vaikka Vahalahti missaa sen 10-20 peliä niin veikkaan silti, että on Lukon syöttöpörssin top2.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Hämeenlinnan Pallokerho:

1) kapellimestarit: ei ole vielä hankittu

SaiPa:

2) Maalitykit: hankkimatta

E: täytyy toki muistaa, että tuo oli vain minun mielipiteeni tämän hetken hyökkääjäroolituksista.
Sikäli hieman väärin käsitetty, että tarkoitus oli saada käsitys ihan konkreettisesta tämän hetkisestä tilanteesta. Eli tämän hetken rosterista ne todelliset kapellimestarit tai maalipyssyt eikä mitään XXX. En minäkään usko, että Niklas Friman tulisi olemaan TPS:n toiseksi paras puolustava puolustaja kaudella 2015-16, mutta kun parempaakaan ei tällä hetkellä rosterista löydy. Jokaiseen kategoriaan pitäisi siis ihan oikeasti lyödä ne kaksi nimeä, ja jos/kun niitä vahvistuksia niihin kategorioihin tulee, niin siirrellään näitä aiemmin ilmoitettuja nimiä depth chartissa alaspäin.

Juuri näiden kirkkaimpien tähtien alla tuikkivien tuntemattomampien suuruuksien tunteminen auttaa hahmottamaan joukkueiden todellisia voimasuhteita juuri tällä hetkellä. @Jondeez ja Matti Kuparinen: kuten mainitsin, niin Kuparinenhan tulee missaamaan syyskauden ottelut. Sijoittuuko hän silti mielestäsi Ässien sisäisessä syöttöpörssissä kahden parhaan joukkoon vai löytyisikö sieltä joku muu nimi?

Vuorisalo esiintyi viime kaudella pelaamissaan Liigapeleissä todella pirteästi, keräsi todella paljon positiivista palautetta myöskin TuTon puolelta. Viljanen taas pelasi 60 matsia tulokaskaudella, todella hyvä kiekollisen pakin aihio. Laukauksessa se suurin parantamisen vara tällä hetkellä, liike ja muu hyvällä tasolla.
Hyvä tietää ja pistää nimet muistiin kauden kohtaamisia varten! Vuorisalolta muistaakseni näinkin yhden matsin viime kaudella TuTo:n paidassa, mutta itselleni ei ainakaan suurempia muistikuvia pelaajasta tai pelityylistä jäänyt. Syy: olut!
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans:

Kapellimestarit: Vili Sopanen ja Antti Erkinjuntti

Maalitykit: Ryan Potulny ja Antti Jaatinen. Tähän kategoriaan saa myös Sopasen nimen väännettyä.

Puolustavat hyökkääjät:

Marko Pöyhönen ja Henri Heino. Tässä ihan Liigan parhaimmistoa.

Hyökkäävät puolustajat:

Juha Leimu, Jan Latvala. Siinä ne kaksi nimeä. Sitten katotaan mihin esim Bloodista on kiekollisena, Pietilän läpimurtoa odotellessa. Niko Tuhkanen myös erittäin ovela kaveri hyökkäyspäässä välillä. Väinölä ja Sopanen junnuista voivat kehittyä erittäin hyviksi pakeiksi tähänkin rooliin.

Puolustavat puolustajat:

Ben Blood, Stefan Lassen.

Tähän maininnat myös Sopaselle ja Maneliukselle.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Vaasan Sport
1) Kapellimestarit: Jarkko Immonen & Henrik Koivisto
Tässä ne todennäköiset kapellimestarit. Bertrand kuuluisi tähän kategoriaan, mutta on mielestäni parempi maalintekijä, kuin syöttelijä. Immonen mielestäni varma 20 syöttöpisteen pelaaja ja Koivisto tulee tekemään luultavasti myös n. 20 syöttöä.

2) Maalitykit: Artur Gavrus & Charles Bertrand
Bertrand oli viimekaudella Sportin parhaita maalintekijöitä ja uskon saman jatkuvan. Gavrus on hankittu tekemään maaleja ja uskon, että hän siihen jotenkin kykenee.

3) Hyökkäävät puolustajat: Niko Peltola & Jake Newton
Peltola on Sportin selvä ykköspakki ja häneltä odotetaan pisteitä. Newton on täysi arpa, mutta häneltä odotetaan paljon varsinkin ylivoimalla. Laakso ja Manninen voivat olla tähän sopivia jos Newton floppaa.

4) Puolustavat hyökkääjät: Tuomas Vänttinen & Erik Riska
Vänttistä ei tarvitse paljoa perustella, sillä onhan hän yksi liigan parhaita puolustavia hyökkääjiä. Riska on tähän rooliin hyvä ja varsinkin alivoima pelaajana hän on todella tärkeä. Viime kaudella joutui liian hyökkäävän rooliin.

5) Puolustavat Puolustajat Mikko Pukka & Mike Brennan

Pukka on Sportin ainoa selkeä puolustava puolustaja. Brennan on enemmän tuollainen fyysinen all-around pakki, mutta sopii tähän rooliin parhaiten Pukan jälkeen.

Haastajina näille listoille löytyy hyviä pelaajia, kuten Komulainen, Manninen, Laakso ja Kokkala, jotka voivat osoittautua paremmiksi kuin esim. Newton tai Koivisto.
Tämä listaus osoittaa, että Sportin menestyminen on pitkälti kiinni noiden ns. Arpojen onnistumisista. Newton ja Gavrus kun osoittautuvat hyviksi pelaajiksi ja Koivisto ja Komulainen lunastavat potentiaalinsa, niin joukkue voi pärjätä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Voisinpa yrittää itsekin vähän "lokeroida" Kärppien pelaajia:

1) Kapellimestarit: Mika Niemi ja Ivan Huml
-Aika selkeät, molemmat pistää paljon lättyjä lapaan ja syöttömäärät olleet hyviä viime vuosina. Humlin saldo on itse asiassa tosi kova, mies on pelannut Kärpissä 234 peliä ja niissä syöttöpisteitä on kertynyt 142.

2) Maalitykit: Julius Junttila ja Jesse Puljujärvi?
-Oli itse asiassa hankala nostaa ketään yksittäistä tähän esille, sillä Kärpissä viimeksi yli 20 maalia runkosarjan aikana on tehnyt JP Haataja kaudella 2012-13. Sellaisia 15 maalin miehiä onkin sitten joukkueessa jonkin verran, esim. Pyörälä, Pirnes, Junttila, Aaltonen, miksei myös Huml jos laukoisi enemmän, yms. Tehot jakautuu siis tasaisesti, mikä on ihan hyvä juttu. Nostin nyt erikseen Junttilan tuohon koska tekaisi pari kautta sitten 19 maalia ja Puljujärvi taas siksi että on ihan hanakka ampumaan, kuti on hyvä ja ainakin alkukaudesta roolia on tulossa. Jos onnistuu näyttöpaikassaan (=tekee maaleja), niin varmasti tulostakin tulee.

3) Hyökkäävät puolustajat: Arto Laatikainen ja Adam Masuhr
-Okei, on tainnut esim. Kukkonen olla ainakin Masuhria tehokkaampi vaikkapa viime kaudellakin, mutta kyllä silti nämä kaksi on ehkä niitä "eniten hyökkääviä" pakistosta.

4) Puolustavat hyökkääjät: Mika Pyörälä ja Simon Suoranta
-Pyörälä on SM-Liigan "jerelehtinen", yksi parhaita ellei jopa paras kahden suunnan hyökkääjä koko liigassa. Suoranta myös vahva vääntäjä.

5) Puolustavat puolustajat: Lasse Kukkonen ja Jani Hakanpää
-Aika selkeät tapaukset.

EDIT:

Korjattu Mr. Foxin ohjeiden mukaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Hienostihan tämä etenee! 12 paikkakunnalta on tullut jo jonkinlaista paikallisnäkemystä oman joukkueen vahvuuksista ja roolituksista. Vielä puuttuu hajatelmat Espoosta, Jyväskylästä ja Kouvolasta - eli BLU-, JYP- ja KOK-kannattajilta edes yksi näkemys olisi hyvä nähdä. Lisäksi Hämeenlinnasta ja Lappeenrannasta tuli vähän puutteelliset listaukset, joita olisi hyvä täydentää. Luonnollisesti muiltakin saa tulla lisää näkemyksiä, jos tuntuu siltä, että palstaveljen arviot menivät aivan perseelleen. Ainakin Porista mä haluaisin nähdä jonkun toisenkin näkemyksen.

Voisinpa yrittää itsekin vähän "lokeroida" Kärppien pelaajia:

1) Kapellimestarit: Mika Niemi ja Ivan Huml
4) Puolustavat hyökkääjät: Mika Pyörälä ja Mika Niemi
Missasit yhden pointin! Yksi pelaaja voi olla vain yhdessä kategoriassa. Kumpaan kategoriaan haluat jättää Mika Niemen ja kenet nostat tilalle?

Vaikuttaa ainakin turkulaisen silmään todella oudolle, jos Miro Aaltonen ei mahdu mihinkään. Itse kuvittelisin helposti esim. maalitykiksi Puljujärven sijaan: Aaltosen edellisen kolmen kauden maalit kuitenkin 11-13-16. Aikamoisen päivätyön saa Puljujärvi tehdä, että sijoittuu Aaltosen edelle maalipörssissä - sikäli mikäli et tietenkään halua Aaltosta sijoittaa johonkin muuhun kategoriaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Missasit yhden pointin! Yksi pelaaja voi olla vain yhdessä kategoriassa. Kumpaan kategoriaan haluat jättää Mika Niemen ja kenet nostat tilalle? Vaikuttaa jotenkin todella oudolle, jos Miro Aaltonen ei mahdu mihinkään. Itse kuvittelisin helposti esim. maalitykiksi Puljujärven sijaan: Aaltosen edellisen kolmen kauden maalit kuitenkin 11-13-16.
Ah joo, eli jätetään Niemi tuonne ykköskohtaan ja vaihdetaan vaikka Simon Suoranta sinne. Ei nyt ihan kahden aiemmin mainitun tasolla ehkä ole, mutta ihan vahva vääntäjä silti.

Ja nostin tosiaan Puljujärven ehkä vähän "värilasit" päässä ja omiin poikiin enemmän uskoen, olkoonkin että onhan Aaltosellakin ihan hyvä potentiaali nakuttaa vaikka se 20 maalia.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
HIFK

1) Pelintekijät- Teemu Ramsted- Joonas Rask
2) Maalitykit- Thomas Zaborsky- Jasse Ikonen
3)Hyökkäävät pakit Lauri Taipalus- Tommi Taimi
4) Puolustavat hyökkääjät- Corey Elkins - Arttu Luttinen
5) puolustavat puolustajat- Joonas Järvinen- Daniel Grillfors

- Ramsted on jopa liian syöttö orjentoitunut pelaaja. Rask syötteli jo viime kaudella paljon huippu tontteja, varsinkin ylivoimalla, luo myös nopeudellaan itselleen tilaa.
- Luulen että ramun ja raskin syötöt avaavat hanat vanhaan tuttuun tapaan. Jasse paineli jo viime kaudella hyvin maaleja ennen loukkaantumistaan.
-Taipalus viime kaudella 33pst pakin paikalta lisää pottiin muutaman pisteen tällä sesongilla. Taimi rightin puolisena pelaa paljon yv:tä sitä kautta luulisi pojojakin tippuvan.
- Elkins liigan paras aloittaja ja vahva kuin härkä, karvaa, taklaa, riistää ja raastaa. Luttinen vaikkakin jalka vähän painaa niin silti huippu äijä alaspäin.
- Järvinen näytti jo MM- tasolla pärjäävänsä pulustus tehtävistä äijämäisellä otteella. Generous puolustaa kaikkia jolla saman värinen paita päällä, ei ehkä paras sijoittumaan mutta asenne!

Olisi voinut laittaa ihan hyvin myös maalityksi J. Puustisen tai Luttisen ja laitta Nykopin puolustavaksi hyökkääjäksi. Auvitu ei mielestäni ole niin selkeä puolustava puolustaja, vaikkakin oli +/- ykkönen viime kaudella. Niin ja oliko maalivahdeista jtn puhetta? Kevin Lankinen- Ville Husso. Taitaa muuten olla liiga historian nuorin mv- kolmikko ifk:lla??? kun yhteis ikä jää alle 60v.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät omasta mielestäni jotenkin näin.

1) kapellimestarit: Pat Mullane ja Matti Kuparinen (valitettavasti).
2) maalitykit: Michael Ryan (jos kunnossa) ja Aleksi Saarela
3) hyökkäävät puolustajat: Valtteri Viljanen ja Teemu Vuorisalo
4) puolustavat hyökkääjät: Juha Kiilholma ja Juho Lammikko (pelasi Amerikassa loistavasti puolustavassa roolissa).
5) puolustavat puolustajat: Jyri Marttinen ja Mikko Viitanen(?)

Kysymysmerkkejä on todella paljon, huojentavaa on sentään se, että eiköhän sieltä se maalintekijä vielä jostain hankita.
Oma lista:
1) kapellimestarit: Pat Mullane ja Aleksi Saarela
2) maalitykit: Michael Ryan (jos kunnossa) ja Jarno Kärki
3) hyökkäävät puolustajat: Valtteri Viljanen ja Teemu Vuorisalo
4) puolustavat hyökkääjät: Juha Kiilholma ja Semir Ben-Amor
5) puolustavat puolustajat: Jyri Marttinen ja Mikko Viitanen

Kärki heitti viime kaudella 13 maalia 57 ottelussa 12 minuutin peli ajalla, eil hänelle lähtisin maalilinkon viittaa sovittelemaan. Tosin saattaa, vaikka itse en siihen usko, pelata ensi kaudella myös sentterinä, mikä onkin Jarnon oikea pelipaikka.

Saarelan siirsin kapelimestariksi, koska melko varmasti tulee olemaan meidän syöttöpörssin 1. tai 2. Toivottavasti tulee olemaan myös maalipörssissä korkeella ja saa pelata koko kauden tulosyksikön sentterinä ja nelosen laiturin hommat on taakse jäänyttä elämää.

Teemu Vuorisalon uskon olevan hyvä pakki hyökkäyssuuntaan ensi kaudella ja toivottavasti on tarpeeksi hyvä myös puolustussuuntaan. Muuten katsomo voi kutsua... tai no... edes roki ei voi tuossa kokoonpanossa penkittää Vuorisaloa, on se vaan sen verran kädetön ryhmä rämä.

Viljasesta en ole itse vielä vakuuttunut. Hyökkääjätaustastaan ja isosta vastuusta huolimatta tehot jäivät viime kaudella vaatimattomiksi. Viljasen kiekolliset taidot eivät ole mielestäni riittävät ollakseen hyvä YV-pelaaja Liigassa Liigassa. Tämä on tietenkin ns. rajusti sanottu tuon ikäisestä kaverista, enkä todellisuudessa tiedä onko Viljasen puutteita helppo kehittää. Viime kaudella oli monia tilanteita, missä kiekko hukkui lavasta kun katse vähän nousi kiekosta ja osuiko kertaakaan poikittaissyöttöön, vai pyyhkikö aina pölyjä? Jotenkin nämä kielii mielestäni huonosta "tatsista", mitä ei välttämättä ole ihan helppo kehittää. Liekkö tästä syystä siirtynyt hyökkääjästä puolustajaksi? Noh, nämä nyt on vain omia mutuiluja... Ja toisaalta, koska Ässissä on ollut kaksi pakkia, mitkä olisi heittänyt edes kohtuu tehot tauluun?

Viljanen on kuitenkin mielestäni älykäs pelaaja ja käsittääkseni kova tekemään töitäkin. Siksi povaan Villjaselle hyvää uraa all-around tyyppisenä pakkina tähän Liigaan. En ihmettelisi jos tässä olisi meille uusi Uusitalo.

Ässien tämän hetken kokoonpanoa voisi kuvailla kolmella sanalla; toivotaan, toivotaan, toivotaan.
 

Ralph

Jäsen
Joonas Lehtivuori? Mihin rooliin hänet ollaan hankittu?
Lehtivuori on kuitenkin monipuolinen kahden suunnan puolustaja, Joni Tuulola nykyisen rosterin ainoa puhdas hyökkäävä. Ja kun joukkueeseen pitäisi tulla vielä yksi uusi craigschira, niin oletan että hänelle ladataan isot odotukset ylivoimalla. Lienee lisäksi joukkueen ainoa rightin puolustaja, mikä näkyy myös.

Itse asiassa 20 tehopistettä ei olisi yllätys edes Petteri Nikkilältä tai Santeri Saareltakaan, mutta kyllä minä kahdeksi kovimmaksi ylivoimatykiksi arvioisin Tuulolan ja sen uuden hankinnan. Jos sellainen tulee.

Tämän hetken rosterissa ykkössentterit olisivat Otto Paajanen ja Sakari Manninen. Maalitykiksi Antti Miettisen kaveriksi sitten varmaan Patrick Holland.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Heikonlaiseksi jäi osanotto Espoosta, Jyväskylästä ja Kouvolasta. Myös Hämeenlinnan ja Lappeenrannan roolituksia jouduin hieman itse arpomaan. Mä nyt joka tapauksessa tein omat listaukseni. Saavathan sitten paikalliset asiantuntijat tulla nauramaan ja ilkkumaan valinnoilleni - toivottavasti myös korjaavat niitä. Vaikka sinne omaan joukkueeseen olisi tulossa paljonkin niitä XXX:iä, niin niitä ei vielä voida listata mukaan. Käytännössä listaukset hoidetaan siinä tapauksessa siten, kuinka joukkue ryhmittyisi kauden aikana, jos XXX olisi vaikka sairastuvalla.

Pikku hiljaa mulla alkaa tässä olla sellainen hyvä pohja, jonka perusteella voidaan ruveta ihan tosissaan pohtimaan eri joukkueiden voimasuhteita. Tällä tavalla kun eri joukkueiden pelaajat jaotteli, niin alkaa ihan oikeasti huomata muutamia seikkoja. Millä joukkueilla on selkeitä puutteita milläkin osa-alueella, minne ne todennäköisimmät vahvistukset vielä tulevat, mille pelipaikoille on oikeasti tunkua jne.

Pidemmittä puheitta heitän pientä omaa ryhmittelyäni joukkeista: BLU, HPK, JYP, KOK ja SAI

Blues:
1) kapellimestarit: Kim Hirschovits ja Jussi Makkonen
2) maalitykit: Ville Korhonen ja Eero Somervuori
3) hyökkäävät puolustajat: Otso Rantakari ja Kalle Kaijomaa
4) puolustavat hyökkääjät: Siim Liivik ja Kai Kantola
5) puolustavat puolustajat: Mikko Kuukka ja Olli Malmivaara

Muutamaan ryhmään olisi ollut todellista tunkua. Vastaavasti pari pelaajaa voitaisiin siirtää johonkin toiseenkin kategoriaan.

HPK:
1) kapellimestarit: Otto Paajanen ja Sakari Manninen
2) maalitykit: Antti Miettinen ja Patrick Holland
3) hyökkäävät puolustajat: Joni Tuulola ja Joonas Lehtivuori
4) puolustavat hyökkääjät: Juhani Jasu ja Juha Koivisto
5) puolustavat puolustajat: Petteri Nikkilä ja Henrik Forsberg

Olipa hankalaa edes löytää nimiä kaikkiin kategorioihin. Vaikuttaa siltä, että HPK:n joukkueen kokoaminen on vielä todella pahasti kesken.

JYP:
1) kapellimestarit: Joonas Nättinen ja Anssi Löfman
2) maalintekijät: Tuomas Pihlman ja Janne Tavi
3) hyökkäävät puolustajat: Mikko Luoma ja Juuso Pulli
4) puolustavat hyökkääjät: Miika Lahti ja Janne Kolehmainen
5) puolustavat puolustajat: Nolan Yonkman ja Mikko Kalteva

Tämä löytyi JYP:n kausiketjusta melko kivuttomasti. En usko, että jyväskyläläisillä on niin hirvittävästi vastaansanomista?

KooKoo:
1) kapellimestarit: Jarkko Malinen ja Juuso Rajala
2) maalintekijät: Teemu Rinkinen ja Anthony Guttig
3) hyökkäävät puolustajat: Ari Vallin ja Mikko Lehtonen
4) puolustavat hyökkääjät: Mikko Alikoski ja Mika Koivisto
5) puolustavat puolustajat: Ossi-Petteri Grönholm ja Marlo Koponen

Osa pelaajista oli sellaisia, että en tuntenut edes nimeltä. Toivottavasti menivät nyt edes suunnilleen sinne päin?

SaiPa:
1) kapellimestarit: Ville Hämäläinen ja Matti Järvinen
2) maalintekijät: David McIntyre ja Tommi Jokinen
3) hyökkäävät puolustajat: Sam Lofquist ja Simo-Pekka Riikola
4) puolustavat hyökkääjät: Ville Koho ja Sami Venäläinen
5) puolustavat puolustajat: Simon Backman ja Johan Larsson

SaiPa oli vähintään yhtä hankala kuin HPK. Erityisesti hyökkäyspuolella sai tehdä ihan tosissaan töitä, että sai touhuun edes jonkinlaista järkeä.

Noh, näillä mennään toistaiseksi ja edelleen saa laittaa omia näkemyksiään kotikaupunkinsa joukkueen roolituksista. Nyt mulla alkaa olla jo melko hyvä käsitys eri joukkueiden vahvuuksista ja heikkouksista - sekä erityisesti mille paikoille ja minkätyyppisiä pelaajia eri joukkueet markkinoilta vielä hakevat. Lisää paikallisnäkemyksiä kuitenkin edelleen tarvitaan, niin ehkä tuossa viikonlopun pintaan voisin tehdä jo jonkinlaista yhteenvetoa.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässistä tulikin jo muutama listaus, mutta laitetaan tästä nyt vielä yksi kun näitä kerran aloin miettimään.
1) Kapellimestarit:
Aleksi Saarela Paineet varauksesta ohi, Niemen isot saappaat odottaa, Aleksi on vihdoin valmis.
Juha Kiilholma Kyllä, luit oikein. Alla kaksi uran parasta kautta, on noussut lähes veteraani iässä 15 pisteen miehestä 30 pisteen mieheksi.
2) Maalintekijät
Jarno Kärki Taito ja halu laittaa kiekko maaliin, viime kaudella pienellä vastuulla 13 maalia, nyt lisää vastuuta ja maaleja.
Tähän kategoriaan se toinen nimi on toivottavasti vasta tulossa, mutta laitetaan nyt siksi aikaa Niko Ojamäki stuntiksi. Ojamäen rooli ei siis mikään maalintekijä varsinaisesti ole, mutta voi hänkin onnistuessaan tehdä kelpo määrän maaleja. Toivolan maalintekijä hankintaa odotellessa...
3) Hyökkäävät pakit
Teemu Vuorisalo & Valtteri Viljanen Koko puolustuksen hyökkäysvoima tulee nojaamaan näihin jätkiin.
4) Puolustavat hyökkääjät
Juho Lammikko & Semir Ben-Amor Pelaavat varmasti paljon alivoimaa. Molemmilla vahvat näytöt puolustuspelaamisesta viime kaudelta edellisissä seuroissaan.
5) Puolustavat puolustajat Tapio Sammalkangas & Mikko Viitanen Näiden miesten rooli on varmasti jokaiselle kiekkoa seuraavalle tuttu.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eiköhän JYPin listaan mahdu maali tai syöttöpörssiiin "Allu" Jani Tuppurainen
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kerholla siis jengin kokoaminen kesken, mutta otetaan nyt ne ketka on jengissa talla hetkella:

HPK

1) kapellimestarit: Patrick Holland ja Sakari Manninen
2) maalitykit: Antti Miettinen ja Joona Karevaara
3) hyökkäävät puolustajat: Joni Tuulola ja Petteri Nikkila
4) puolustavat hyökkääjät: Otto Paajanen ja Juha Koivisto
5) puolustavat puolustajat: Santeri Saari ja Henrik Forsberg

Eli kapellimestareina talla hetkella Patrick Holland joka on kerran voittanut WHL:n syottoporssin ja on muutenkin enemman pelitekeva laituri (raporttien mukaan). Toseksi pistin Sakari Mannisen joka tulee saamaan paljon vastuuta ja toivottavasti myos pisteita. Maalitykkien kanssa oli kaikista vaikeinta. Selvin vaihtoehto oli Antti Miettinen joka on tehnyt parhaillaan 25 maalia Liigassa ja 20 maalia NHL:ssa. Toki noista ajoista on aikaa, mutta rightin puolen laukaus on edelleen vahvuus. Toinen vaihtoehto oli todella kinkkinen ja jouduin ottamaan siihen Joona Karevaaran, joka on sentaan edes Mestiksessa tehnyt maaleja. Toiseksi eniten maaleja kaudessa on tehnyt Jasu, 8 maalia! Kerho tarvitsee todellakin teravyytta hyokkaykseen. Karevaara ei valttamatta paljoa saa peliaikaa, toinen vaihtoehto olisi Eetu Tuulola jos vastaa huutoon. Viime kaudella tuo yli 100 kiloinen jarkele teki A-junnuissa 33 otteluun 21 maalia. Hyokkaavina puolustajina ensimmaisena Joni Tuulola jolla on todella kovat hyokkayspaan taidot ja todella paljon uskallusta. Evaat on tehda todella kovaa jalkea jo seuraavalla kaudella. Viime kaudella dominoi kiekollisesti muutaman pelin ennen loukkaantumistaan. Toiseksi valitsen totta kai Petteri Nikkila joka on myos monipuolinen kaveri. Nikkilalla on myos hemmetin pajon uskallusta. Viime kaudella 15 pistetta ja kehitysta on luvassa. Toki Kerholta kuulemma puuttuu se Schiran korvaaja: rightin kiekollinen pakki. Puolustavia hyokkaajia sitten riittaakin. Ensiksi pistan Otto Paajasen joka sentteroi luultavasti kolmosketjua ja tulee pelaamaan ykkosalivoimassa tutkapari Juha Koiviston kanssa. Molemmat pelaavat todella laadukasta puolustuspelia. Muita vaihtoehtoja on sitten Jasu ja Liedes, joka on todella hyva takakarvaaja. Puolustavien puolustajien listaan heitan ensiksi Santeri Saaren, joka tulee samaan paljon peliaikaa ja vastuuta. Voi myos odottaa jonkin verran pisteita kaverilta. Henrik Forsberg tuo kokemusta ja jamakkyytta puolustukseen. Auvinen on kai sitten varavaihtoehto.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aivan kuin pisteenä tälle tuli tämä seuraava haastattelu. Videolla Matikainen kuvailee millaista jääkiekkoa Pelicans tulee pelaamaan.

Pelicans TV: Petri Matikainen ja Pasi Nurminen. - YouTube

Matikainen ei tunne pelaajiaan? Jumalauta minäkin tunnen Pelicansin pelaajien osaamisalueita ja vahvuuksia sen verran että osaisin kertoa millaista kiekkoa Pelicansini pyrkisi pelaamaan. En lähtisi peluuttamaan täyttä pystysuuntaa, en edes Kari Jalosen leijonien hieman kevennettyä pystysuuntaa tai kalpamaista kiekkokontrollia vaan pyrkisin Jalosmaiseen Meidän peliin jota mm. Kärpät ja Tappara pelaa.

Jos Matikainen olisi tuollaisia latteuksia mennyt päästelemään, niin olisi vaikka itse käynyt erottamassa sen samantien.

Jos Ilveen etupulpetin kirkassilmäinen koulupoika jakelee jotain lässynlässynpelitapalatteuksia keskellä kesää ja ilman yhtäkään yhteistä jääharjoitusta, niin ei se tarkoita sitä, että muiden pitäisi niin myös toimia. Se ei oikeastaan tarkoita yhtään mitään.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
1) Kapellimestarit: Jarkko Immonen & Henrik Koivisto
Jos kaksi kapelimestaria pitää valita, menee mun papereissa Komulainen heittämällä Koiviston edelle, kunnes toisin todistetaan.
Komulainen oli suorastaan maaginen Lukon poffeissa tässä roolissa. Immonen on itsestäänselvyys, mutta Koivistolla on vielä matkaa Komulaisen tasolle. Tää on mun mielipide.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Jos kaksi kapelimestaria pitää valita, menee mun papereissa Komulainen heittämällä Koiviston edelle, kunnes toisin todistetaan.
Komulainen oli suorastaan maaginen Lukon poffeissa tässä roolissa. Immonen on itsestäänselvyys, mutta Koivistolla on vielä matkaa Komulaisen tasolle. Tää on mun mielipide.
Heh mun mielestä menee just toisin päin. Kyllä Komulaisen pitää todistaa että pystyy Koiviston tasolle, monet pitävät Koivistoa "turhakkeena", kaveri on kuitenkin pelannut melkein 100 peliä liigaa melkein 0,5 ppg tehoin. Päätti kauden Sportissa, 16 peliä, 11 pistettä eli suunnilleen 0,7 ppg tehot. Tuli katsottua noita Lukon poffeja missä Komulainen pelasi ja pelasi kyllä hyvin että sikäli voi tulla tiukka vääntö kumpi tekee enemmän pisteitä "kapelimestarin" ominaisuudessa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lla on sikäli viime kauteen verrattuna loistava tilanne, että kun noita hyökkäävä pakki / puolustava pakki -kuvioita miten tahansa pyöritteleekin, niin yksi viidestä (Grillfors, Taipalus, Auvitu, Taimi, Järvinen) jää sen ulkopuolelle. Ja kaikki edellämainitut ovat ainakin värilasein katsottuna varsin kovia pelimiehiä tähän liigaan.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
SaiPa:
1) kapellimestarit: Ville Hämäläinen ja Matti Järvinen
2) maalintekijät: David McIntyre ja Tommi Jokinen
3) hyökkäävät puolustajat: Sam Lofquist ja Simo-Pekka Riikola
4) puolustavat hyökkääjät: Ville Koho ja Sami Venäläinen
5) puolustavat puolustajat: Simon Backman ja Johan Larsson

SaiPa oli vähintään yhtä hankala kuin HPK. Erityisesti hyökkäyspuolella sai tehdä ihan tosissaan töitä, että sai touhuun edes jonkinlaista järkeä.

No eipä siinä vieläkään ole paljon järkeä jos Ville Hämäläisen lukee kapellimestariksi. Kohon ja Hämäläisen kun vaihtaa keskenään niin näyttää edes joten kuten oikealta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös