Mainos

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016

  • 991 879
  • 3 965

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aiempina kausina sääleihin on menty 87-88 pisteellä. Mitenkäs tämä yksi ylimääräinen joukkue vaikuttaa - pitäisikö sen keskimääräisesti laskea vai nostaa tuota rajaa? Joka tapauksessa taitaa olla, että kolmella joukkueella on edessään raju tasonnosto, mikäli aikovat playoffeissa pelata. Näistä eniten pelannut HPK tarvitsisi pisteitä 42 päästäkseen mainittuihin lukemiin. P/O siis kovempi kuin Kärpillä tähän asti.

Matemaattis-looginen päättely ei ole ihan oma ykkösvahvuus, mutta ottelumäärä on edelleen täysin sama kuin aiemmilla kausilla eli toisin sanoen pelejä per joukkue on edelleen se tasan 60 kpl. Koska ottelumäärä ei ole muuttunut vaan on tullut vain yksi osanottaja lisää niin käytännössä yksi joukkue enemmän jää playoffien ulkopuolelle, mutta pistejakaumaan se ei vaikuta mitenkään, koska maksimipistemäärä on edelleen runkosarjan osalta samanlainen kuin aina tähänkin asti. Täten tuo pistemääräinen keskiarvo ei oikeastaan muutu yhtään mitenkään, joten todennäköisesti vaatimukset sijalle 10 ovat pisteiden näkökulmasta samanlaiset kuin aina aikaisemminkin.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täten tuo pistemääräinen keskiarvo ei oikeastaan muutu yhtään mitenkään, joten todennäköisesti vaatimukset sijalle 10 ovat pisteiden näkökulmasta samanlaiset kuin aina aikaisemminkin.

Ihan hyvää pohdintaa. Ehkä ratkaisevampaa on se, että mikä on vaihteluväli ns. heikoimmasta vahvimpaan. Jos joukossa on enemmän heittopusseja (pienet pisteet), kymmenen parhaan joukkoon selviytymiseen vaaditaan todennäköisesti enemmän pisteitä. Mutta koska tästä ei liene kukaan tehnyt tilastollista analyysia, vaikeaa sanoa onko näin vai kuinka tasainen ryhmä on kasassa aiempiin kausiin nähden.

Jupa
 

Apheu

Jäsen
Realistisesti uskon, että viimeisestä sääliplayoffpaikasta taistelevat Pelicans, KooKoo ja Ässät. Sportille maininta, että saattaa vielä päästä kisaan mukaan. HPK:n, Bluesin ja Ilveksen kausi lienee taputeltu. Toki ei nuo erot nyt vielä niin isoja ole, ettei todella kovalla loppukaudella tuolta voisi noustakin. Itse en näiden kolmen kohdalla vaan usko.

Kärkikahinoissa luotan, että Tappara hinannee itsensä kolmen parhaan joukkoon. IFK:ta tällä hetkellä eniten välttelisin, jos pitäisi valita playoffjoukkue vastaan. TPS:n veikkaan puskevan kuuden parhaan joukkoon. JYP tippuu hieman alemmaksi, mutta säilyttänee suoran poffpaikan.

Jos nyt pitäisi veikata, niin IFK-Kärpät finaali, joista IFK vie mestaruuden. Odotan kuitenkin Tapparaan vielä sitä kovemman luokan vahvistusta. Kiekollinen pakki tai esim. Josh Green loppukauden stintillä (tuskin tapahtuu):

Kyllä Tapparakin saa jalkeille kilpailukykyisen hyökkäyskaluston (pelaajat laitettu pistepörssin mukaan):

Kuusela-Ilomäki-Karjalainen
Peltola-Lajunen-Haapala
Laine-Dixon-Järvinen
Savinainen-"Green"-Kaksonen

Leveyttä ja kärkeäkin piisaa, mutta saadaanko tuo nippu toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla? Enemmän toivon ehkä kuitenkin sitä kiekollista pakkia, jotta vikkelille laitureille saadaan paremmin kiekkoa lapan. Jos viime kaudella EHT:täkin tahkonnut Savinainen joutuu neloseen, kun laiturin tonteilla on niin paljon hyviä pelaajia, niin kovahan tuo osasto on. Mielestäni Kärppien kanssa aika hyvin pärjätään hyökkäysosastolla, mutta pakistossa jäädään jälkeen. IFK:n taas näkisin olevan hieman edellä molemmilla osastoilla.

Tein vähän hyökkäävyydestä laskelmia sen mukaan, miten kullakin joukkueella on pelaajia PPG (eli points per game) tilastoissa. Otin rajaksi 0,7p. Näitä pelaajia on Kärpillä kaksi (Aho, Niemi), IFK:lla kolme (Ramstedt, Zaborsky, Taimi), Tapparalla neljä (Kuusela, Ilomäki, Laine, Haapala). Tappara on kärsinyt kovasti nimenomaan kärkipelaajien loukkaantumisista, ja se näkyy tuossakin. Kuusela on ollut muutaman pelin pois, mutta Ilomäki missasi noin kymmenisen peliä, Laine lähemmäs viittätoista ja Haapalakin sen noin kymmenen. Myös hieman reilu 0,5p operoinut Savinainenkin on ollut nyt poissa jo noin kymmenen peliä. Tappara ei ole kauden alun jälkeen päässyt oikein kunnolla täydellä rosterilla pelaamaan.

HIFK:lla on myös ollut loukkaantumisia, mutta hyökkäyspelissä ainoastaan Taimi vaikuttaa olleen kovemman luokan poissaolija (ppg 0,74). Paljon pinnoja tehneet kaverit (Ramstedt, Zaborsky, Partanen, Ikonen, Elkins, Luttinen) ovat pelanneet melkeimpä täysin ehjät kaudet. Kärpillä puolestaan on ollut enemmän poissaoloja, Aho, Pyörälä, Junttila ja Pirnes ovat olleet enemmän poissa tehopelaajista.

Mutta siis Tapparan koko kauden pistepotissa ei voi olla näkymättä se, että yhdeksästä tehokkaimmasta pelaajasta neljä (4/9) on missannut yli kymmenen matsia tällä kaudella ja Kuuselakin sen 4-5 peliä. Toki muillakin näitä poissaoloja on, mutta Tappara on ollut harvinaisen rikkinäinen jo pidempään. Myös ollut toki näitä EHT-kutsuja. Toivottavasti saataisiin tuo kalusto parsittua kasaan ja nähtäisiin pitkästä aikaa paras mahdollinen rosteri ja missä kohtaan voimasuhteissa Tappara menee.
 

TrueThat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Rangers, Real Madrid
Hyvää pohdintaa siinä yllä. IFK:n kärkihyökkääjät ovat kyllä pysyneet hyvin ehjinä, mutta sitten taas puolustuksen osalta ollut huonompaa tuuria. Esim. Grillfors ja Järvinen yhtäaikaa olleet useamman viikon sivussa. Tämä ei tietenkään hyökkäyspeliä niin ole haitannut, kun eivät mitään pistenikkareita ole, mutta ovat joukkueen tärkeimmät pakit Taimen ohella, joten puolustussuuntaan tämä on näkynyt enemmän tai vähemmän. Ja toki varsinkin Grillfors osaa antaa hyviä avauksia. IFK:lla on varsin laaja pakkikalusto, periaatteessa 8 selvästi liigatason pakkia (no ehkä Taipaluksesta voi olla tällä hetkellä montaa mieltä), joten nuo pari loukkaantumista eivät ole olleet niin katastrofaalisia.

IFK:n kannattajana sitä aina aika varovasti suhtautuu noihin poffeihin, mutta kyllähän se niin on ettei nyt kelpaa muu kuin mestaruus. Niin ja ei Tapparaa ihan kauhean mielellään vastaan, ainakaan kovin aikaisessa vaiheessa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mutta noin yleisesti homma kyllä kulkee hyvällä mallilla. Viimeksi ilman pisteitä on jääty yli kaksi kuukautta sitten, ja ottelukohtainen pistekeskiarvo on 1,98. Tietty esim. runkosarjan voittoa ei kannata vielä alkaa sen kummemmin miettimään, IFK kun vaanii pisteen päässä ja tulevalla viikolla pelataan tiukat back-to-back pelit JYPiä vastaan. Mahdotonta ei ole sekään että JYP hoitaisi jopa molemmat kohtaamiset, tällöin se nousisi Kärppien kanssa tasapisteisiin runkosarjassa.

Pelaa muuten JYP ja kärpät tässä vähän yli kuukauden sisään 4 kertaa vastakkain joten keskinäisillä peleillä pystyy aika paljon tekemään eroa, kärpät voittamalla pudottamaan käytännössä JYPin kelkasta ja taas toisinpäin JYP nousee vielä taistelemaan runkosarjan voitosta. Vaikka JYP onkin hyvässä 20 ottelun putkessa jossa kerran jäänyt pisteittä maalilla niin onhan tuo loppukauden ohjelmakin aika paha. Kärpät 2x seuraavana, sitten kalpa 2x, Ilves, tappara, 2x HIFK, lukkoa ja muuta ja vain muutama varsinainen heittopussi enää jäljellä. Toki toisaalta kun pelit on kärkipään joukkueita vastaan niin keskinäisen voittamalla nousta sarjataulukossa joten se on mahdollisuus ja tasonmittausta seuraavat pelit.
 

sinikettu

Jäsen
Matemaattis-looginen päättely ei ole ihan oma ykkösvahvuus, mutta ottelumäärä on edelleen täysin sama kuin aiemmilla kausilla eli toisin sanoen pelejä per joukkue on edelleen se tasan 60 kpl. Koska ottelumäärä ei ole muuttunut vaan on tullut vain yksi osanottaja lisää niin käytännössä yksi joukkue enemmän jää playoffien ulkopuolelle, mutta pistejakaumaan se ei vaikuta mitenkään, koska maksimipistemäärä on edelleen runkosarjan osalta samanlainen kuin aina tähänkin asti. Täten tuo pistemääräinen keskiarvo ei oikeastaan muutu yhtään mitenkään, joten todennäköisesti vaatimukset sijalle 10 ovat pisteiden näkökulmasta samanlaiset kuin aina aikaisemminkin.
Ei se nyt aivan noin mene. Yhden joukkueen tuonti liigaan luo 30 uutta ottelua kokonaismäärään. 14 joukkueen liigalla otteluja on yhteensä 14*60/2 = 420. 15 joukkueen liigalla 15*60/2=450. Noista 30 ottelusta on siis saatavilla 90 ylimääräistä pistettä. Koska nostettu joukkue on tässä tapauksessa sarjan häntäpäätä, on vahvemmille joukkueille tarjolla enemmän pisteitä.

Laskin äsken pikaisesti, että tällä hetkellä runkosarjan top-8 on ottanut keskimäärin 1,74625 pistettä per ottelu. Viime vuoden runkosarjan päätteeksi top-8 otti 1,69625 pistettä per ottelu. Toissakautena lukema oli 1,715 pinnaa per ottelu. Sitä aiempana kautena 1,67. Runkosarjaa ei ole pelattu vielä loppuun, mutta tällä hetkellä näyttää, että pistekeskiarvo top kasilla on paljon korkeampi kuin viime kausina.

Ei nyt tietenkään sataprosenttisen varmaa ole, että tuo nykyinen suuri pistekeskiarvo johtuu pelkästään KooKoon nostamisesta liigaan, mutta jos lähtökohtaisesti 14 joukkuetta ottaa keskimäärin 1,5 pinnaa per peli ja siihen lisätään yksi joukkue, joka ottaa (tällä hetkellä) noin 1,2 pinnaa per peli, niin ylimääräisiä pisteitä on jaossa muille joukkueille. Toki tilanne tasoittuu, kun tai jos joukkue pystyy nostamaan tasoaan liigassa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@sinikettu

Kiitos tarkennuksista, kuten aiemmin totesin matemaattis-looginen päättely ei kuulu ihan omiin vahvuuksiin. Olen varmasti väärässä, joten on hienoa, että korjasit paremman tiedon. Ottelumäärä per joukkue tosin on edelleen ihan sama kuin aiemmin eli yhden joukkueen teoreettinen maksimipistemäärä on edelleen sama kuin aina ennenkin. Sama ottelumäärä jakautuu siis suuremmalla osanottajakunnalle kuin aiemmin.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Laskin äsken pikaisesti, että tällä hetkellä runkosarjan top-8 on ottanut keskimäärin 1,74625 pistettä per ottelu. Viime vuoden runkosarjan päätteeksi top-8 otti 1,69625 pistettä per ottelu.
Noiden keskiarvojen erotus on 0,05, ja siten 60 ottelun myötä eroa kertyisi 3 pistettä. Koska tämä koskee kahdeksaa joukkuetta, kokonaisero olisi 24 pistettä.

Ei nyt tietenkään sataprosenttisen varmaa ole, että tuo nykyinen suuri pistekeskiarvo johtuu pelkästään KooKoon nostamisesta liigaan, mutta jos lähtökohtaisesti 14 joukkuetta ottaa keskimäärin 1,5 pinnaa per peli ja siihen lisätään yksi joukkue, joka ottaa (tällä hetkellä) noin 1,2 pinnaa per peli, niin ylimääräisiä pisteitä on jaossa muille joukkueille.
KooKoon pistekeskiarvo on tällä hetkellä 1,28. Eroa neutraaliin 1,5 on siis 0,22. 60 ottelussa tuosta kertyy hiukan yli 13 pistettä. Voisi siis karkeasti arvioida, että kahdeksan parhaan paremmasta pistekeskiarvosta puolet kertyy KooKoolta, ja toinen puolikas on kausittaista satunnaisvaihtelua. Toki tämä on sikäli yksinkertaistus, että oikeasti pitäisi tietysti tutkia KooKoon pistekeskiarvoa vastustaja vastustajalta asian selvittämiseksi. Esimerkiksi sarjakärki Kärpät on näköjään ollut hiukan vaikeuksissa (pisteet 5-4 KooKoolle), kun taas sijan 9 Pelicans on ollut varsin voitokas (pisteet 12-3 Pelicansille).

Ottelumäärä per joukkue tosin on edelleen ihan sama kuin aiemmin eli yhden joukkueen teoreettinen maksimipistemäärä on edelleen sama kuin aina ennenkin. Sama ottelumäärä jakautuu siis suuremmalla osanottajakunnalle kuin aiemmin.
Ensimmäinen väitteesi on oikein, mutta toinen väärin. Koska ottelumäärä per joukkue on ennallaan, ja joukkueita yksi enemmän, otteluiden kokonaismäärä on noussut. Jakajia on enemmän, mutta niin on jaettavaakin. Kuten @sinikettu kirjoitti, viime kaudella otteluiden kokonaismäärä oli 420, kun taas tällä kaudella se on 450.
 

sinikettu

Jäsen
Varsin olennaisia pointteja nimimerkiltä @Satunnainen. Nuo erot ovat loppuviimein varsin pieniä. Ensi vuonna kuitenkin Liigaan nostetaan jo kolmas mestisjoukkue. En nyt suoraan väitä, että nämä alemman budjettiluokan joukkueet tulevat olemaan häntäpäässä, mutta noilla pelaajabudjeteilla ja liigakokemuksilla on todennäköistä, että ainakin lähivuosina näin tulee asia olemaan.

Piste-erot eivät tällä hetkellä ole kovinkaan suuria. Liigan tuomaritoiminta lienee yksi suurin "tasoittaja" piste-eroille. Taitotasoltaaan kehnommat joukkueet saavat mielestäni todella suurta etua nykyisestä tuomarilinjasta. Mailan pituus taitanee kohta olla suurempi luistelunopeuden mittari kuin alakropan voima ja tekniikka.
Itse veikkaisin, että jos vaikkapa ensi vuonna kahvaus ja kiekottoman pelaajien estäminen kitkettäisiin pois, piste-erot kasvaisivat huomattavasti häntäpään ja muiden välillä. En sitten tiedä kumpi on Liigan kannalta pienempi paha, surkea tuomarilinja vaiko liian suuret tasoerot. Yksi asia on kuitenkin varma. Minua nykyinen tuomarilinja risoo ja se on vähentänyt huomattavasti kiekon seuraamista minun osaltani.

Sori pieni offtopic.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Piste-erot eivät tällä hetkellä ole kovinkaan suuria. Liigan tuomaritoiminta lienee yksi suurin "tasoittaja" piste-eroille. Taitotasoltaaan kehnommat joukkueet saavat mielestäni todella suurta etua nykyisestä tuomarilinjasta. Mailan pituus taitanee kohta olla suurempi luistelunopeuden mittari kuin alakropan voima ja tekniikka.
Itse veikkaisin, että jos vaikkapa ensi vuonna kahvaus ja kiekottoman pelaajien estäminen kitkettäisiin pois, piste-erot kasvaisivat huomattavasti häntäpään ja muiden välillä. En sitten tiedä kumpi on Liigan kannalta pienempi paha, surkea tuomarilinja vaiko liian suuret tasoerot. Yksi asia on kuitenkin varma. Minua nykyinen tuomarilinja risoo ja se on vähentänyt huomattavasti kiekon seuraamista minun osaltani.

Jaa-a, mitähän tähän nyt sanoisi. Yksi mielenkiintoinen asia on, että jos kiekottoman estäminen ja mailahäirintä poimittaisiin entistä paremmin pois niin kuviteltu tilanne on se, että ainoastaan huonommat joukkueet istuisivat enemmän boksissa. Uskallan kiistää tämän tiedon, koska paremmatkin joukkueet mukautuvat kauden aikana kulloiseenkin tuomarilinjaan ja aivan samalla kiekotonta estävät JYP, Tappara ja Lukko kuin alhaalta esimerkiksi HPK. Ilmeisesti logiikallasi ajat takaa sitä, että ns. parempi joukkue saisi enemmän yv-aikaa ja tätä kautta syntyisi myös ratkaisevia maaleja enemmän. faktuaalisesti näin ei kuitenkaan mielestäni ole, koska liigassa yleisesti yv:n taso on monella jengillä todella luokaton.

Peli on kehittymässä jääkiekossa koko ajan enemmän puolustuspelin suuntaan ja puolustuspeli tuntuu olevan koko ajan pelin kehityksessä askeleen hyökkäystä edellä. Tämä ei ole mikään liigan trendi vaan ihan globaali trendi, kun on yhä useammin käytössä videot ja riittävät ennakkomateriaalit, jotta virheet voidaan jo etukäteen scoutata ja pelata tilanteet pois tai pakottaa vastustaja pelaamaan sellainen kuvio, jonka maalivahti poimii kuin marjan. On periaatteessa aivan sama, mitä NHL:ssä yms. säädetään niin lopulta kovempi puolustus tuntuu voittavan parhaankin hyökkäyksen hyvällä maalivahdilla. Pelin evoluutiossa puolustus kulkee yhä useammin kärjessä ja vaikka sääntömuutoksia tulee niin siitä huolimatta jokavuotinen trendi on, että maalimäärät laskevat.
 

sinikettu

Jäsen
En nyt ihan sitä tarkoittanut, että huonommat joukkueet saavat enemmän jäähyjä ja täten päästävät enemmän maaleja. Eikä tuo puolustuspelin kautta pelaaminenkaan ole oikeastaan oleellinen asia.

Oleellisin pointti on, että jos mailanhäirintä ynnä muu kitkettäisiin pois, se muuttaisi yleistä pelin luonnetta. Puolustaminen hankaloituisi. Hyökkääminen helpottuisi. Enää nopeita, taitavia ja organisoituja hyökkäysketjuja ei voisi painaa niin helposti kulmiin mailahäirinnän turvin. Samoin keskialueen karvaaminen hankaloituisi. Tällöin taitavammat joukkueet saisivai enemmän vaarallisia hyökkäyksiä, maalintekotilanteita ja maaleja. Samoin puolustuksessa painottuisi taidon ja pelitaktisten kykyjen hallinta maalinestopelissä.

Lyhyesti sanottuna: nykyinen tuomaritoiminta heikentää kärkijoukkueiden kykyä pelata omilla vahvuuksillaan ja samalla se paikkaa häntäpään joukkueiden pelillisiä heikkouksia.

Nykyinen linja helpottaa huomattavasti huonommalla pelaajamateriaalilla pelaamista. Kun kaikki saavat käyttää mailaa, taitoelementin painotus vähenee. Jatkuva rikkomisen salliminen on huomattava heikomman joukkueen etu, sittä se karsii tehokkaasti taitavamman joukkueen pelin halllintaa ja virtausta.
Se on totta, että monet kärkijoukkueet eivät käytä sen vähempää mailaa kuin häntäpään joukkueetkaan. Se taitaa yksinkertaisesti johtua siitä, että kahvaamisen lopettaminen antaisi niin suurta etua toiselle joukkueelle. Kun se kerta on sallittua, niin miksipä sitä ei kannattaisi harjoittaa.

Olen toki samaa mieltä, että puolustuspeli on modernin jääkiekon kulmakivi ja varmasti tulevaisuudessakin se kehittyy yhä enemmän siihen suuntaan. Tällä hetkellä Liigassa useat kärkijoukkueet näyttävät pelaavan hyvin pitkälti juurikin puolustuksen kautta. Se ei kuitenkaan muuta mitään aiemmin mainittua seikkaa pelistä ja tuomaritoiminnasta.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kyllä tässä selvästi nyt kaksi putosi kyydistä, taistelussa viimeisistä säälipaikoista.

Ilveksellä eroa viimeiseen säälipaikkaan nyt jo 14 pistettä ja otteluita jäljellä 17.
Kerholla tilanne on hivenen parempi, eroa 10 pistettä ja otteluita jäljellä 16.

Väittäisin, että ihan niin kovaa ryhtiliikettä nämä kaksi ei tee ja KAIKKI muut hyydy, että näistä kumpaakaan nähtäisiin enää taistelussa mukana. Tässä on vieläpä aika paljon keskinäisiä, eli pisteitä tulee väkisinkin jo lievässä karkumatkassa oleville. Kerholla vielä sarjakärki HIFK vastassa viikonlopun tuplissa, Ilveksellä Blues.
Mikäli Ilves pystyisi Bluesin viikonloppuna kaksi kertaa yllättämään, voitaneen myös Blues laskea tuolloin ulos taistosta.

Kyllä viimeiset sijat menee ryhmän Pelicans, Ässät, Sport ja KooKoo kesken. Blues vielä mustana hevosena hipassa mukana, mutta riittääkö mopossa bensa? En jaksa uskoa.

KalPa lienee jo säälipaikkansa turvannut, sillä eroa ysipaikkaankin, eli Pelsuihin neljä pistettä ja ottelu vähemmän pelattuna. Eihän tuo nyt pisteinä hirveä ero ole, mutta kymppipaikkaan, eli Sportiin eroa onkin jo yhdeksän pistettä ja silläkin sijalla vielä jatkoon mennään. Ässät lymyilee tällä hetkellä ensimmäisenä ulosjäävistä ja heihin KalPalla eroa onkin jo kymmenen pistettä.
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Ei se nyt aivan noin mene. Yhden joukkueen tuonti liigaan luo 30 uutta ottelua kokonaismäärään. 14 joukkueen liigalla otteluja on yhteensä 14*60/2 = 420. 15 joukkueen liigalla 15*60/2=450. Noista 30 ottelusta on siis saatavilla 90 ylimääräistä pistettä. Koska nostettu joukkue on tässä tapauksessa sarjan häntäpäätä, on vahvemmille joukkueille tarjolla enemmän pisteitä.

Laskin äsken pikaisesti, että tällä hetkellä runkosarjan top-8 on ottanut keskimäärin 1,74625 pistettä per ottelu. Viime vuoden runkosarjan päätteeksi top-8 otti 1,69625 pistettä per ottelu. Toissakautena lukema oli 1,715 pinnaa per ottelu. Sitä aiempana kautena 1,67. Runkosarjaa ei ole pelattu vielä loppuun, mutta tällä hetkellä näyttää, että pistekeskiarvo top kasilla on paljon korkeampi kuin viime kausina.

Ei nyt tietenkään sataprosenttisen varmaa ole, että tuo nykyinen suuri pistekeskiarvo johtuu pelkästään KooKoon nostamisesta liigaan, mutta jos lähtökohtaisesti 14 joukkuetta ottaa keskimäärin 1,5 pinnaa per peli ja siihen lisätään yksi joukkue, joka ottaa (tällä hetkellä) noin 1,2 pinnaa per peli, niin ylimääräisiä pisteitä on jaossa muille joukkueille. Toki tilanne tasoittuu, kun tai jos joukkue pystyy nostamaan tasoaan liigassa.

Eikö se yksi uusi tuo 60 runkosarjan matsia lisää.
Eli runkosarjassa on 180 pistettä enemmän jaossa verrattuna viimevuoteen
 
Viimeksi muokattu:

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllä Kerhon voi nyt laskea ulos viimeistään. Ei tuolta enää nousta, korkeintaan kiusaa voidaan enää tehdä. Vaatisi järkyttävän suonenvedon ja nyt ei ole sellaisia pelaajia, jotka tuollaisen tempun tekisivät.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikö se yksi uusi tuo 60 runkosarjan matsia lisää.
Eli runkosarjassa on 180 pistettä enemmän jaossa verrattuna viimevuoteen

Jos jokainen joukkue pelaa edelleen 60 peliä, uusi joukkue pelaa 30 kotipeliä. Nuo kotipelit lisäävät kokonaispelimäärää. Vieraspelit eivät lisää, koska "vanhat" joukkueet pelaavat edelleen saman määrän kotipelejä. Ne vain jakautuvat eri tavalla.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Tuossa ylempänä on hyvää pohdintaa pistekeskiarvoista yms. Kookoon vaikutusta pistekertymiin voi sinällään perustellusti pohtia. Kookoota suurempana kärkipään pistekeskiarvojen nostajana näkisin Bluesin romahtamisen. Se on kuitenkin ollut useimmilla kausilla top 10 joukkue, jonka potti on nyt kymmeniä prosentteja ohuempi kuin ennen kauden alkamista sopi odottaa. Toisaalta: onko sama määrä pisteitä siirtynyt Sportin ja etenkin Kookoon reppuun (vs. yleiset odotukset).
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Kyllä viimeiset sijat menee ryhmän Pelicans, Ässät, Sport ja KooKoo kesken. Blues vielä mustana hevosena hipassa mukana, mutta riittääkö mopossa bensa? En jaksa uskoa.

KalPa lienee jo säälipaikkansa turvannut, sillä eroa ysipaikkaankin, eli Pelsuihin neljä pistettä ja ottelu vähemmän pelattuna. Eihän tuo nyt pisteinä hirveä ero ole, mutta kymppipaikkaan, eli Sportiin eroa onkin jo yhdeksän pistettä ja silläkin sijalla vielä jatkoon mennään. Ässät lymyilee tällä hetkellä ensimmäisenä ulosjäävistä ja heihin KalPalla eroa onkin jo kymmenen pistettä.

Yleensä sitä on jotenkin ihan helvetin huolissaan ja stressaa sarjataulukon tilanteesta, mutta jostain syystä olen kyllä ihan varma, että Ässät klaaraa tämän tilanteen ja löytyy sijoilta 9-10, kun 60 kierrosta on pelattu. Toivottavasti ei tarvitse sitten tuskailla, että mitäs menin tällaista ennustamaan.

Mutta, mutta: en vain näe, että Ässät jäisi KooKoon taakse ainakaan ja puristaa kyllä ohi joko Sportista tai Pelsuista. Tärkeitä matsejahan nyt on tulossa, joissa tämä ratkeaa (mm. Pelicans-back to back-pelit)

Voi tosin olla, että huolettomuuteni liittyy siihen, että mielestäni kauden voisi jo laittaa pakettiinkin. Ässien tämä joukkue ei taistele mitaleista, sen sijaan ensi vuoden joukkue vaikuttaa kiinnostavalta. Alkais jo.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voi tosin olla, että huolettomuuteni liittyy siihen, että mielestäni kauden voisi jo laittaa pakettiinkin. Ässien tämä joukkue ei taistele mitaleista, sen sijaan ensi vuoden joukkue vaikuttaa kiinnostavalta. Alkais jo.

Taistelee Ässät mitaleista tai ei niin se on edelleen paras kandidaatti tuosta porukasta top 10:n. Kotiyleisön edessä esiintyy hurmoksessa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Voi tosin olla, että huolettomuuteni liittyy siihen, että mielestäni kauden voisi jo laittaa pakettiinkin. Ässien tämä joukkue ei taistele mitaleista, sen sijaan ensi vuoden joukkue vaikuttaa kiinnostavalta. Alkais jo.

Sääleistä jos Ässät ponnistaa eteenpäin niin tämä olisi mielestäni ihan hyvä lopputulema tästä kaudesta. Jää vähän paska maku, jos päästään sääleihin ja siellä hävitään suoraan molemmat pelit. Kyllä näitä pelejä vielä pienenä masokistina katselee, on kuitenkin pitkä kuuma kesä välissä ennen ensi kautta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Taistelee Ässät mitaleista tai ei niin se on edelleen paras kandidaatti tuosta porukasta top 10:n. Kotiyleisön edessä esiintyy hurmoksessa.

Niin tietysti Ässille olisi taloudellisesti hieno juttu, mutta myös urheilullinen jackpot, jos saataisiin Lukko vastaan sääleissä. Paikallispelien luonteen tuntien Ässillä olisi mahdollisuudet jopa jatkoon.

Tuli myös sellainen juttu mieleen, että joskaan Ässät ei mestaruuskandidaatti ole, niin tuskin kovin moni noista mestarisuosikeista juuri Ässiä haluaisi vastaansa puolivälierissä, kuten sanoit niin kotiyleisön edessä Ässät voi yltyä myös hurmioon ja edessä olisi erittäin kuluttava sarja.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
On muuten sarjataulukon kahden viivan tuntumassa hyvää pöhinää näin niinku runkosarjan lopun kannalta. Melko iso nippu joukkueita joutuu vetämään raivolla maaliin asti, eivät voi hengähtää juuri yhtään. Se saattaa vaikuttaa jatkopeleihin, mutta yleisön viihdearvon kannalta sillä on merkitystä, ettei jokainen kierros sisällä enimmäkseen odottelupelejä.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Michigan kirjoitti: ↑

Mitä he*vettiä taas?? Voisivatko nämä ilveksen kannattajat kertoa, mihin perustuu väite, että Ilves peittoaa Sportin 5-0? Kuinkas monta mestaruutta teillä on 2000-luvulla? Teillähän on täysin pilipalijengi ja viimeisiä viedään KooKoon ja HPK:n kanssa.

Puolustus: Ipalle
Hyökkäys:ipalle
Mv:Ipalle
Valmennus:Ipalle
Potentiaali:Ipalle
5-0
Kiitoksia Anu saukolle kun vastasit minun puolestani toisessa ketjussa!
Ei mennyt ihan kuin Strömsössä tämä arvio.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Taistelee Ässät mitaleista tai ei niin se on edelleen paras kandidaatti tuosta porukasta top 10:n. Kotiyleisön edessä esiintyy hurmoksessa.
Tähän saadaan muuten sopivasti erittäin loistava mittari loppuviikosta, kun Ässät kohtaa back-to-back karkeloissa Pelsut.

Pelsujen voittaessa molemmat matsit se karannee jo tavoittamattomiin Ässiltä ja saattaa Sport sekä KooKookin jopa pahimmassa tapauksessa puhaltaa pesäeroa.

Ässät puolestaan voittaessaan molemmat iskisi se jo Pelsujen rinnalle, tasapisteisiin.

Todelliset herkkupalat luvassa siis niin Lahtelaisille, kuin Porilaisillekin. Näitä lisää!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös