Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2012-2013

  • 751 564
  • 1 206
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Joukkueethan tämän sarjajärjestelmän keskenään neuvottelevat, ja jokainen ajaa siinä omaa etuaan. Minulle riittäisi se, että ottelumäärät tasattaisiin helmikuun alussa ja niistä pidettäisiin kiinni runkosarjan loppuun asti. Ei pistekeskiarvon seuraaminen ole kovin vaikeaa.

Täytyy muistaa, että sponsoreillekin halutaan maksimaalinen näkyvyys. Ei voi olettaa että kaikkien kannalta tasatut kierrokset olisivat hyvä.
 

lappee

Jäsen
Menee kyllä nyt ehkä vähän ohi otsikon, mutta täällä on puhuttu täydestä 7 ottelun pelikierroksista joita sitten voisi pelata 3-4 joka viikko. Ideana varmaan hyvä, mutta toteuttaminen on mahdotonta.

Vaikutus yleisömääriin, jos tarkoitetaan 3-4 viikko-ottelusta ihan joka viikko tulee olemaan reilusti negatiivinen oli sitten talousalueenkin koko minkälainen tahansa.

Kaksi peräkkäistä kotiottelua näkyy ainakin heikommin menestyvän seuran yleisömäärissä ja veikkaan että sarjan kärkipäänporukoissakin. Torstai-lauantai pelit niin varmasti osa ihmisistä tekee valintoja. Ja jos pelattaisiin joka viikko neljä peliä niin väkisinkin tulee kolmen pelin "kotiputkia" jolla on suora vaikutus yleisön käyttäytymiseen. Yksikin viikko jossa pelataan kotipelit ti-to-la on liikaa. Muulla tavoin tuota ei voisi oikeen järjestää. Kaksi perättäisinä päivinä pelattua kotipeliä on tuhoon tuomittu jo ennen kuin edes kokeillaan.

Televisioinneistahan homma ei jää kiinni. Nelonenkin pystyy ensi kaudella näyttämään kaikki pelit suorana ja kaksi pääotteluakin viikonloppuna. Tällä ei ole suurta vaikutusta muuta kuin siihen, että osa ihmisistä siis asiakkaista jää lauantaina katsomaan ottelua joka alkaa 18.30 mielummin kotiin kuin vääntäytyy hallille. Kuka tästä kärsii? Kotijoukkue, jolta jää makkara-, kalja- ja pääsylippurahat saamatta.
 
Viimeksi muokattu:

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Lainattu toisesta ketjusta;


Ilves pelaa tammikuussa Pelicansia vastaan neljästi. Kolme (3!!!) matsia pelataan peräkkäin:

Pe 18.1. 18.30 Ilves – Pelicans
La 19.1. 17.00 Pelicans – Ilves
Ti 22.1. 18.30 Pelicans – Ilves


Eli pakostakin nyt pelataan aika pitkälti siitä, onko Ilveksellä saumoja välttää tuo turha liigakarsinta. Kun ottaa huomioon Pelicansin kovan kunnon, ei Ilveksellä ole varaa menettää pisteitä oikeastaan ollenkaan.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Mites toi Lukko?

Änäri alkaa ja lakkolaiset palaavat amerikkoihin. Keneen kolhasee?

Blues: Ei kolhase, Venäjä voi kalastella Ramstedtia
HIFK: Petrell, J.Perreault. Ei hirveemmin.
HPK: Miettinen (Fehr). Pieni kolaus, iso jos Fehr lähtee myös.
Ilves: Paille. Pieni kolaus. Koistinen Venäjälle?
Jokerit: V.Filppula. Ei kolhase, koska Valle on ollut muutenkin loukkaantuneena. Venäjällä ollaan varmasti kiinnostuneita I.Filppulasta ja Moseksesta.
JYP: Eller, Peverley. Kolhasee, ainakin hyökkäyspään vaarallisuus vähenee. Tosin asennetta ei ainakaan Ellerillä hirveesti ollut.
KalPa: Ei kolhase, paitsi jos Dominaattori karkaa Venäjälle.
Kärpät: Demers, Jokinen. Kolhasee hieman. Haataja Venäjälle??
Lukko: Bödker, Nielsen, Larsen. Krhm...
Pelicans: Ei kolhase.
SaiPa: Ei kolhase.
Tappara: Hansen, Foster. Pikkasen kolhasee. Mäntylää Venäjälle??
TPS: Ketä siellä nyt pelas? Ainaki Shatenkirk. Kolhasee vähä.
Ässät: Joensuu. Alkukauden Jesse kolhas, nyky-Jesse ei niin paljon. Mitä tekee Dixon?

Veikataan vielä:
Jokerit ja KalPa taistelee runkosarjan voitosta.
Kärpät ja Tappara kotietuun.
JYP ja Blues suoraan pleijareihin.
Sääleihin SaiPa, HPK, HIFK ja Pelicans
------------------------------------
TPS, Ässät ja Lukko. Länsirannikko rulez!
------------------------------------
Ipa karsintoihin
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
HPK: Miettinen (Fehr). Pieni kolaus, iso jos Fehr lähtee myös.

Tappara: Hansen, Foster. Pikkasen kolhasee. Mäntylää Venäjälle??
Tapparasta Fosterin tilanne sama kuin Fehr HPK:ssa. Eli ei ole varma lähtijä.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noniin siirretäänpä tämä alla oleva lainaus NHL:n työehtosopimus ketjusta ja siihen liittyvä kommenttini tänne sille kuuluvan ketjuun koskien sovun vaikutuksia SM-liigan voimasuhteisiin, nyt kun spekulaatiot voidaan lopettaa ja NHL:ään on viimein saatu uusi työehtosopimus!

Nämä viimeiset päivät ovat olleet yhtä Twitterin ja tämän ketjun päivittelyä! Olisihan se aivan mahtavaa, jos vielä 50 peliä NHL:ssä saataisiin pelattua ja omalla tavallaan se tuo myös SM-liigaan ihan uuden mausteensa, kautta on täällä vielä niin paljon jäljellä, että järjestys voi kokea suuria mullistuksia vielä.

Täysin samaa mieltä siitä, että olisi hienoa jos NHL kausi saataisiin vielä pelastettua ja pelattua edes yli puolet runkosarjasta ja poffsit päälle.

Mutta tuohon piti tarttua, että mitä uutta maustetta luulet SM-liigan tulevan jos ja kun NHL alkaa? Ymmärrän viestistäsi, että koet voimasuhteiden mahdollisesti muuttuvan niin mullistavasti, toisinsanoen osan joukkueista heikkenevän nykyisestä merkittävästi NHL-apujen poistuessa, että se näkyisi myös sarjataulukossa.

Tarkoitan tällä siis kommenttiisi viitaten sitä, että tuskinpa tuossa kovin suuria mullistuksia mielestäni on tulossa ainakaan kärkipään joukkueiden järjestykseen taulukossa juuri NHL-apujen mahdollisen poistumisen takia. Väitän, ettei millään muulla kuin Lukolla ole tällä hetkellä niin merkityksellisiä ja arvokkaita apuja, etteikö heidän lähtemisensä näkyisi mahdollisesti radikaalisti myös sijoituksissa. Eiköhän se menisi juurikin toisinpäin, maustetta tulisi ja samalla mahdollisia mullistuksia voimasuhteisiin, jos NHL ei siis alkaisi ja pelaajavirta atlantin toiselta puolelta kasvaisi nykyisestä.


Jokerit: Karlsson & V.Filppula. Toinen lähti jo ja toinen on ollut telakalla pitkän aikaa. Toki maailman parhaisiin lukeutuvan puolustajan lähteminen joukkueesta näkyisi ja näkyy missä tahansa joukkueessa, mutta että radikaalisti suoraan sarjataulukossa.. Tuskinpa nyt kuitenkaan, kunhan Jokereiden muut avainpelaajien poissaolot tasaantuvat lähipäivinä (?) ja paketti saadaan kasaan.

KalPa: ei NHL-apuja tällä hetkellä.

JYP: Larsen & Peverley. Iso annos taitoa ja samalla myös hyökkäystehoja poistuu.. Samalla kannattaa kuitenkin muistaa JYPin erittäin kova pistetahti alkukaudesta odotuksista huolimatta (siis ennen työsulkuapuja). Larsenin ja Peverleyn osalta täytyy myös sanoa, että vaikka olivatkin ajoittain todella hyviä niin kyllä sitä surffailuakin oli useammassa pelissä ja asenteesta näki välillä, että kyllä NHL-kauden alkua jo odoteltiin. Ei radikaalia vaikutusta suoraan sarjataulukkoon (kädet ristissä).

Kärpät: Jokinen & Demers. Lähellä Jokereiden tilannetta, mutta ei nyt kuitenkaan.. Eli eihän Demers ihan niin dominoiva ole ollut kuin Karlsson, mutta toki varmasti terveenä ollessaan erittäin tärkeä Kärpille varsinkin, kun pakistoa on koeteltu koko kauden. Noh nythän hänkin on ollut telakalla ja tulisi olemaan vielä useamman viikon, mutta lähtee siis jo ilmeisesti tänään kotikonnuilleen Kaliforniaan parantelemaan itseään ja hoitelemaan asioita työsulun päättymistä silmällä pitäen. Jokisesta sen verran, että odotin todella paljon enemmän häneltä, kun palasi liigaan ensimmäiselle vahvistusvisiitilleen.. Toki piste/peli tahtia paukuttelee pongoja, mutta olisiko siltikään loppukaduen puuttumisella niin merkittävää vaikutusta Kärppien sijoitukseen? En usko.

SaiPa: ei NHL-apuja tällä hetkellä.

Tappara: Foster & Hansen. Fosterista ei kommentoitavaa. Hansen teki vaikutuksen paikan päällä, mutta en siltikään usko että näiden kahden pelaajan poissaolo niin radikaalisti vaikuttaisi Tapparan vahvaan nykyvireeseen, että se näkyisi sarjataulukossa.

Sijoilla 7-9 olevien joukkueiden kokoonpanoista en myöskään löydä sellaista pelajaa/pelaajia, joiden lähteminen aiheuttaisi mahdollisesti suuria mullistuksia sarjataulukkoon.

Toki täytyy vielä mainita, että voihan nuo ennakoimasi mahdolliset suuret mullistukset sarjasijoituksiin näkyä myös ns. positiivisesti pelaajia menettävienkin joukkueiden osalta. Tarkoitan tällä skenaariota, jossa NHL-apuja menettäneet joukkueet tiivistyvät entisestään ja peli kääntyy nykyistä/(kin) paremmin uomiinsa, kun vähemmälle peliajalle jääneet / uuden näyttöpaikan saavat pelaajat nousevat esiin ja tilanne liigassa sekä myös joukkueiden sisällä ns. normalisoituu verrattuna vallitseneeseen epätietoisuuteen.

Tällaista oli havaittavissa mm. Lappeenrannassa eilen JYPin pelatessa kauden parhaimpia pelejään (Peverley tosin vielä pelasi muttei merkittävää vaikutusta esitykseen/tulokseen). Perjantaina oli siis jo tiedossa, että sekä Peverley että Eller pelaavat viimeiset pelinsä (ainakin toistaiseksi) viikon loppuun mennessä.

Summa sumarum, mielestäni NHL-apujen todennäköisen poistumisen vaikutusta loppukauteen liioitellaan, mutta lopultahan se nähdään vasta kun NHL virallisesti alkaa ja SM-liigassa palataan arkeen.. Kaikkihan on mahdollista, sen on tämä kausi jo näyttänyt.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK: Petrell, J.Perreault. Ei hirveemmin.

Kuka tää J. Perreault oikein on? Joel Perrault kyllä löytyy, mutta hän ei ole NHL:ää aikoihin nähnytkään ja Mathieu sen sijaan lähti HIFK:sta jo viikko sitten, kun sopimus loppui. Eli Lennu oli ainut lähtijä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
SaiPa: Ei kolhase.

Ei kolhase SaiPaa ei. Mutta eilisen SaiPa-JYPin jälkeen tuli kyllä selväksi, että ei NHL-starojen häipyminen automaattisesti heikennä joukkueen esitystä. JYPillä on ollut paljon lupaavia nuoria miehiä Akatemian puolella odottamassa, ja näyttöpaikan saatuaan jätkät ovat hoitaneet homman hienosti.

No, kaikilla seuroilla ei välttämättä ole yhtä laadukkaita reservejä kuin JYPillä, ja voihan se olla että näidenkin salmioiden, salosten ja markkuloiden meno hiukan tasaantuu alkuhuuman haihduttua.
 

magno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, FC Barcelona
Mielenkiintoista nähdä työsulun päättymisen kerrannaisvaikutukset. KHL:stä lähtee nyt yhtäkkiä kymmeniä kärkipelaajia ja raharikkaat venäläisseurat kääntävät katseensa varmasti myös Suomeen korvaajia etsittäessä.

NHL-pelaajien lähdön itsessään en usko vaikuttavan sen suuremmin liigan voimasuhteisiin. Joukkueet, joilla on paketti kunnossa ovat vahvoilla jatkossakin ja toisinpäin. Okei, ehkä Lukon korttitalo voi romahtaa täysin tanskalaisten lähdön myötä.

Hyvä homma kuitenkin, että keväällä mestaruus tullaan ratkaisemaan oikeilla liigamiehistöillä ja seurat, jotka ovat tehneet jo ennen työsulun alkua oikeita ratkaisuja ovat etulyöntiasemassa.
 

Focker

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
Varmaan suurin kärsijä on Lukko, tervetuloa "Niiralan Monttuun" ;)
 

DefenceX

Jäsen
Työsulku ohi ja sm-liigasta lähtee liuta pelaajia. Tehdäänpäs pientä listausta joukkueittain, että kuka hyötyy eniten ja kuka vähiten.

1. SaiPa; Pelicansin ja KalPan kanssa suurin hyötyjä lockoutin päättymisessä. SaiPalla ei ole ainuttakaan pelaajaa, joten lockout ei tule heikentämään omaa joukkuetta laisinkaan, kun vastaavasti lähes kaikki (pl. Pelicans ja KalPa) muut menettävät muutaman vahvistuksen. Ehdottomasti hyötyä lockoutin päättymisestä ainoastaan SaiPalle!

2. Pelicans; Sama juttu Pelicansilla, kuin SaiPallakin. Lahtelaisillakaan ei kokoonpanossa ole enää ollut työsulkuvahvistuksia ja peli on alkanut kulkemaan mallikkaasti. Muut joukkueet menettävät vahvistuksia, Pelicansilla ei pelaajia menetettävänä, joten Pelicansille ehdottomasti plussaa lockoutin päättyminen!

3. KalPa; Tällä hetkellä kokoonpanossa ei ainuttakaan NHL vahvistusta, joten Pelicansin ja SaiPan ohella suurin hyötyjä lockoutin päättyessä. Nostaa osakkeitaan hurjasti taistelussa kotiedusta playoffeihin, sillä muut kilpailijat menettävät pelaajia. Ehdottomasti yksi suurimmista hyötyjistä!

4. Blues; Espoolaisillakaan ei periaatteessa ole NHL vahvistuksia, mutta lockoutin päättymisen johdosta joukkue saattaa menettää kuitenkin Mika Hannulan toiseen joukkueeseen. Blues on kuitenkin yksi suurimmista hyötyjistä!

5. Ilves; Joukkueesta lähtee ainoastaan Daniel Paille, joka ei ollut hyökkäyspäähän mikään velho, joten ei varmasti kirpaise niin paljoa herran lähtö. Ilves voidaan täten myöskin laskea hyötyjäksi!

6. Jokerit; Joukkueesta lähtee ainoastaan Valtteri Filppula, joka on ollut pitkään loukkaantuneena. Lisäksi on puhuttu, että Erik Karlsson olisi saattanut tulla vahvistamaan joukkuetta työsulun jatkuessa, mutta tästä ei ole varmaa tietoa. Laskisin Jokerit kuitenkin yhdeksi suurimmista hyötyjistä ainakin kärkiseuroista KalPan kanssa. Jokerit hyötyy työsulun päättymisestä!

7. Ässät; Hieman kaksipiippuinen juttu Ässien kohdalla, sillä Jesse Joensuu on tuonut joukkueeseen paljon lisää tehoja, mutta samalla mies istuu jäähyllä todella usein. Jesse Joensuun lähteminen on iso lovi Ässien tehoille, mutta Ässätkin tulee hieman hyötymään lockoutin päättymisen johdosta omissa papereissa.

8. HPK; Joukkueesta tulee lähtemään ainakin Antti Miettinen, mutta todennäköisesti myöskin Eric Fehr. Hämeenlinnalaiset olisivat paljon korkeammalla listauksessa, jos joukkue menettäisi ainoastaan Antti Miettisen, mutta Eric Fehrin lähtö tulee tekemään todella suuren loven joukkueen hyökkäykseen. Hämeenlinnalaisilla harmi lockoutin päättyminen!

9. HIFK; Helsinkiläiset tulevat menettämään lockoutin johdosta Lennart Petrellin, sekä Mathieu Perreaultin. Loukkaantumisten takia ilmeisesti sivussa ollut Mathieu Perreault olisi ollut todella tärkeä HIFK:lle, sillä kärkisentteriä joukkueessa ei lockoutin päättymisen takia ole. Petrell olisi ollut playoffeissa todella arvokas pelaaja, vaikkakaan peli ei ole nyt viime aikoina kovin ruusuisesti kulkenut. Hieman haittaa lockoutin päättymisestä.

9. Tappara; Tamperelaiset tulee menettämään joukkueestaan lockoutin johdosta Jannik Hansenin, sekä melko varmasti myöskin puolustaja Kurtis Fosterin. Täten siis hyökkäyksestä lähtee yksi top3 hyökkääjä ja puolustuksesta myöskin yksi top3 puolustaja. Tapparalle lockoutin päättyminen on harmi omissa papereissani.

11. JYP; Joukkueesta lähtee Eller ja Peverley, jotka ovat tuoneet hyökkäyspäähän valtavasti lisää tehoja. Miehet eivät kuitenkaan ole pelanneet parhaalla asenteella, mutta lähtö tulee kuitenkin vaikuttamaan Jyväskyläläisiin! Ehdottomasti haittaa lockoutista!

12. Kärpät; Joukkue menettää ykkössentteri Jussi Jokisen, sekä ykköspakki Jason Demersin. Molempien lähtö tekee hallaa joukkueella ja syö tehoja ylivoimasta todella paljon. Ehdottomasti yksi pahimmista lockoutin kärsijöistä!

13. TPS; Shattenkirk ainoa, joka on viimeisissä peleissä ollut mukana, mutta Russelin ja Martinecin piti palata joukkueen vahvuuteen vielä? Puolustukseen tulee helvetin iso lovi näiden pelaajia lähdön myötä, lisäksi joukkue olisi lockoutin jatkuessa saanut varmasti Koivua ja Korpikoskea vahvistukseksi vielä. Ehdottomasti vain haittaa lockoutista!

14. Lukko; Joukkueesta lähtee kolme pelaajaa joiden mukana katoaa yhteensä 30 maalia ja 42 syöttöä. Lukko on ainoastaan Tanskalaisten ansioista tällä hetkellä säälipleijareissa, ilman heitä olisivat kahden viimeisen joukkueen joukossa todennäköisesti. K-A-T-A-S-T-R-O-F-I
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Lukko menetti SM-liigan parhaan pelaajan ja uskallan sanoa, että parhaan työsulkuavun, vaikka Karlsson laskettaisiin mukaan. Tehot 21+12 ja +/- 16 vain 29 matsissa jäävät varmasti kaikkien Lukkofanien mieleen. Jos Bødker olisi pelannut IFK:ssa tai Jokereissa hänestä oltaisiin tehty 100 kertainen määrä juttu IP-lehtiin. No Lukon kausi oli tässä, mutta tuskin karsintoihin joukkue valuu, koska eroa Ilvekseen on jo sen verran paljon.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No Lukon kausi oli tässä, mutta tuskin karsintoihin joukkue valuu, koska eroa Ilvekseen on jo sen verran paljon.

Pieni ot, mutta Ilveshän on kaikilla mittareilla piristynyt paljon viime aikoina. Siinä saavat Lukon lisäksi muutkin joukkueet vielä olla varpaillaan.

Ja kyllä, Lukko on NHL-kauden alkamisen myötä suurissa vaikeuksissa, näin se vaan tulee olemaan.

Jotenkin erikoista ja ihan käsittämätön ajatus, kun miettii Lukon porukkaa ilman tanskalaisia - siinä on se joukkue, jolla he lähtivät kauteen, ennen kuin lockout-asiat olivat mitenkään varmoja.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin erikoista ja ihan käsittämätön ajatus, kun miettii Lukon porukkaa ilman tanskalaisia - siinä on se joukkue, jolla he lähtivät kauteen, ennen kuin lockout-asiat olivat mitenkään varmoja.

Joo ei ole hääppöinen jengi. Oikeastaan Raumalta puuttuu tällä hetkellä kokonaan 1-2 ketjut. Azevedo, Tukonen ja Pesonen kärkinimiä. Näistäkään Tukonen ei pysy enää kirveelläkään kasassa ja onko Pesosella jopa kausi ohitse? Sitten tuleekin jo Riska ja Koskenkorva.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
En usko, että Kärpät kärsii niin paljon kuin moni luulee. Kyllähän sarjakärki Jokeritkin kaatui ja silloin oli mukana ainoastaan J.Jokinen. Kärpiltä on nyt palannut miehiä sairastuvalta ja ensiviikolla niitä saapuu neljä kappaletta lisää (Backlund, Karhunen, Norman, Lehtonen) ja lisäksi U20 kisoista Pokka ja Salomäki.

Kärpillä oli jo ennen liigakauden alkua sm-liigan laadukkaimpia pakistoja eikä tilanne ole muuttunut suuntaan eikä toiseen. J.Jokinen hankittiin paikkaamaan Viuhkolaa ja Demers oli Eklundin paikkaaja. Tosin tottakai NHL-vahvistukset ovat laadukkaampia, mutta ei tappiolle jäädä loppujen lopuksi kauheasti.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Joo onhan se selvä että Lukko kärsii eniten. Ei kahta sanaa. Nyt Dufva tekee pari silmänkääntötemppua ja sitten juhlitaan torilla;)

Varoituksen sana varsinkin KalPa, JYP ja Hifk faneille. Lukko on voittanut ilman näitä tanskalaisia yhden pelin tällä kaudella, joten jos ensi viikolla häviätte tälle sakille niin köysiä rasvailemaan.

edit. me rasvaillaan sillä aikaa omiamme(siis köysiä.)
 
Viimeksi muokattu:

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
On päivänselvää, että Lukko kärsii eniten. Tilanne myös näyttää hyvin sen kuinka heikosti Lukon joukkue alunperin oli koottukin. Lisäksi kärkilaitureista kaksi on jatkuvasti telekalla, joten ei kovin valoisaa kevättä voi Lukolle ennustaa.

Kuitenkin tässäkin tilanteessa on mahdollisuus, että lisääntyvä vastuu nykyisille pelaajille aiheuttaa positiivisen kierteen ja kaudesta selvitään kuitenkin ehjin nahoin. Tai jos löydetään muutama pätevä vahvistus, mutta jokatapauksessa menestys ja menestymättömyys riippuu nykyisestä rosterista.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tänään ihan mielenkiintoinen kierros kun sarjan top-5 joukkeista kaikki hävisivät omat ottelunsa. Kertooko tämä sarjan tasaisuudesta vai oliko kyseessä vain tilastokummajainen? Suurimpana yllätyksenä itse pidän Lukon voittoa Kalpasta, pelasihan Lukko nyt ilman NHL tähtiään ja syöksykierteen piti olla valmis. Muuten ei mitenkään yllättäviä mielestäni nuo tulokset olleet.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Tänään ihan mielenkiintoinen kierros kun sarjan top-5 joukkeista kaikki hävisivät omat ottelunsa. Kertooko tämä sarjan tasaisuudesta vai oliko kyseessä vain tilastokummajainen? Suurimpana yllätyksenä itse pidän Lukon voittoa Kalpasta, pelasihan Lukko nyt ilman NHL tähtiään ja syöksykierteen piti olla valmis. Muuten ei mitenkään yllättäviä mielestäni nuo tulokset olleet.

Kyllä kai Bluesin voittoa Areenallakin voi yllätyksenä pitää?

Tasainen liiga kyllä on. Jokerit ja KalPa ovat vähän karanneet, joskin kurottavissa tuokin ero vielä on. Taistelusta kotietuun ja kuuden joukkoon lienee tulossa todella tiukka. Sijalla 3 majaileva Jyp on vain viisi vaivaista pistettä edellä yhdeksäntenä olevaa Helsingin IFK:ta.

Heitetään nyt veikkaus runkosarjan lopputulemasta:

1. Jokerit
2. KalPa
3. Kärpät
4. Tappara
5. Jyp
6. HPK
7. HIFK
8. Blues
9. SaiPa
10. Ässät
11. Lukko
12. TPS
13. Pelicans
14. Ilves

Mitalistit: Jokerit, Kärpät ja Tappara. Toivotaan, että ei tässä järjestyksessä.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Jaahans, luodaanpas pikainen katsaus sarjatilanteeseen ja samalla hieman myös tietoa tulevasta.

1. Jokerit - tulee jatkamaan tasaista pisteiden keräämistä, puolustuksella kaikki mahdollisuudet flopata keväämmällä sijat 1-3
2. KalPa - menneiden kausien hiihtely näyttäisi jatkuvan, runkosarjassa menestyy ja playoffeissa floppaa sijat 1-3
3. JYP - kone on alkanut yskähdellä ja kassarit imeä, ei yhtä vakuuttava kuin männäkausina sijat 4-6
4. Kärpät - jokin on alkanut Aran porukassa tökkiä, olisiko kuntopiikki ollut syssymmällä? Haatajan lähtö Venäjälle olisi soronnoo myös Kärpille. sijat 4-6
5. SaiPa - loka/marraskuisen ennustukseni voi bongata eräästä allekirjoituksesta, suunta tällä hetkellä ei kovin yllättävä sijat 10-12
6. Tappara - Rautakorven porukka jatkaa konemaista työtään, playoffeissa paha vastustaja vieläkin löysemmän tuomarilinjan takia sijat 1-3
7. HPK - suunta on SaiPan tapaan laskeva, rimpuilee viimeiseen asti paikasta sääliauringossa sijat 10-12
8. Blues - välillä loistaa ja välillä möhlii olan takaa, kauhun tasapaino johtaa jälleen sääleihin ja sieltä pudottamaan näitä kalpoja sijat 7-9
9. HIFK - soppakuuri tuottaa tuskaisen säälipaikan ja sieltä sitten pikapikaa muiden soppaharrastusten pariin sijat 7-9
10. Lukko - Risto on virittänyt pojat hyvän oloiselle tielle, aivan kuntopuntarin kärjessä millä tahansa ajanjaksolla poislukien 6 ensimmäistä peliä. Katsellaan kevväämmällä. sijat 4-6
11. Ässät - pata on alisuorittanut aika paljonkin, mutta uskon, että kankeavat sääleihin Ammu Vainion pojan johdolla. HIFK siellä vastaan ja siitä sitten oikeisiin playoffeihin. sijat 7-9
12. TPS - koittaa ängetä vielä sääleihin, mutta matka alkaa olla jo liian pitkä eikä materiaalikaan riitä pajupillin ollessa valmentajana. sijat 10-12
13. Pelicans - etumatkaa tuli annettua liikaa syksyllä, ei vaan riitä tällä kertaa sija 13
14. Ilves - on valmistautunut koko kauden karsimaan sija 14

Nämä tiedot koskevat siis vain runkosarjaa.
 

Ralph

Jäsen
Itse heittäisin arvioksi runkosarjan loppuun:

1-3 Jokerit, JYP & KalPa
4-6 Blues, HPK & Kärpät
7-10 HIFK, SaiPa, Tappara & Ässät
11-13 Lukko, Pelicans & TPS
14 Ilves

Ja tarkemmin:

1. Jokerit
2. JYP
3. KalPa
4. HPK
5. Blues
6. Kärpät
-----
7. HIFK
8. SaiPa
9. Tappara
10. Ässät
-----
11. TPS
12. Lukko
13. Pelicans
14. Ilves
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse heittäisin arvioksi runkosarjan loppuun:

1-3 Jokerit, JYP & KalPa
4-6 Blues, HPK & Kärpät
7-10 HIFK, SaiPa, Tappara & Ässät
11-13 Lukko, Pelicans & TPS
14 Ilves

Ja tarkemmin:

1. Jokerit
2. JYP
3. KalPa
4. HPK
5. Blues
6. Kärpät
-----
7. HIFK
8. SaiPa
9. Tappara
10. Ässät
-----
11. TPS
12. Lukko
13. Pelicans
14. Ilves

Tappara neljän sakkiin ja Kärpille tuo kuudes sija on maksimi, mieluummin sääleihin. Muuten aika hyvä arvio.
 

H P K

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jaahans, luodaanpas pikainen katsaus sarjatilanteeseen ja samalla hieman myös tietoa tulevasta.

1. Jokerit - tulee jatkamaan tasaista pisteiden keräämistä, puolustuksella kaikki mahdollisuudet flopata keväämmällä sijat 1-3
2. KalPa - menneiden kausien hiihtely näyttäisi jatkuvan, runkosarjassa menestyy ja playoffeissa floppaa sijat 1-3
3. JYP - kone on alkanut yskähdellä ja kassarit imeä, ei yhtä vakuuttava kuin männäkausina sijat 4-6
4. Kärpät - jokin on alkanut Aran porukassa tökkiä, olisiko kuntopiikki ollut syssymmällä? Haatajan lähtö Venäjälle olisi soronnoo myös Kärpille. sijat 4-6
5. SaiPa - loka/marraskuisen ennustukseni voi bongata eräästä allekirjoituksesta, suunta tällä hetkellä ei kovin yllättävä sijat 10-12
6. Tappara - Rautakorven porukka jatkaa konemaista työtään, playoffeissa paha vastustaja vieläkin löysemmän tuomarilinjan takia sijat 1-3
7. HPK - suunta on SaiPan tapaan laskeva, rimpuilee viimeiseen asti paikasta sääliauringossa sijat 10-12
8. Blues - välillä loistaa ja välillä möhlii olan takaa, kauhun tasapaino johtaa jälleen sääleihin ja sieltä pudottamaan näitä kalpoja sijat 7-9
9. HIFK - soppakuuri tuottaa tuskaisen säälipaikan ja sieltä sitten pikapikaa muiden soppaharrastusten pariin sijat 7-9
10. Lukko - Risto on virittänyt pojat hyvän oloiselle tielle, aivan kuntopuntarin kärjessä millä tahansa ajanjaksolla poislukien 6 ensimmäistä peliä. Katsellaan kevväämmällä. sijat 4-6
11. Ässät - pata on alisuorittanut aika paljonkin, mutta uskon, että kankeavat sääleihin Ammu Vainion pojan johdolla. HIFK siellä vastaan ja siitä sitten oikeisiin playoffeihin. sijat 7-9
12. TPS - koittaa ängetä vielä sääleihin, mutta matka alkaa olla jo liian pitkä eikä materiaalikaan riitä pajupillin ollessa valmentajana. sijat 10-12
13. Pelicans - etumatkaa tuli annettua liikaa syksyllä, ei vaan riitä tällä kertaa sija 13
14. Ilves - on valmistautunut koko kauden karsimaan sija 14

Nämä tiedot koskevat siis vain runkosarjaa.

Ihme kun et ole käyttänyt sinikeltaisia painotuksia missään kohtaa tekstiä. Tästä viestistä ei kirjoittajan suosikkijoukkuetta tulkita väärin...
 

lennu1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Onkohan Ruman Loukolla eri puntarit

Jaahans, luodaanpas pikainen katsaus sarjatilanteeseen ja samalla hieman myös tietoa tulevasta.

7. HPK - suunta on SaiPan tapaan laskeva, rimpuilee viimeiseen asti paikasta sääliauringossa sijat 10-12
. Lukko - Risto on virittänyt pojat hyvän oloiselle tielle, aivan kuntopuntarin kärjessä millä tahansa ajanjaksolla poislukien 6 ensimmäistä peliä. Katsellaan kevväämmällä. sijat 4-6
11. Ässät - pata on alisuorittanut aika paljonkin, mutta uskon, että kankeavat sääleihin Ammu Vainion pojan johdolla. HIFK siellä vastaan ja siitä sitten oikeisiin playoffeihin. sijat 7-9
12. TPS - koittaa ängetä vielä sääleihin, mutta matka alkaa olla jo liian pitkä eikä materiaalikaan riitä pajupillin ollessa valmentajana. sijat 10-12


Nämä tiedot koskevat siis vain runkosarjaa.

Meinaat ihan tosissaan esittää, että Kerho on sijoilla 10-12 runkosarjan jälkeen ja valtavassa nousussa ja kai yhden vieraspelin eilen voittaneena ottaa kotiedun pleijareissa.

Tänään Iltalehdessä on eräs ennustajaeukko (Noora Karma?) antanut varman tiedon 23.2. pelattavan kierroksen tuloksista.

Ei muuta, kun pitkävetoa isolla rahalla koukkuun. Sukua Karmalle??
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös