Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2009-2010

  • 903 283
  • 2 180

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Harvemmin näin nopeasti ensimmäisen viestin jälkeen on pystytty oma kirjoitus todistamaan oikeaksi. Nimenomaan alkulainauksen osalta.

Kiitokset sinulle ansiokkaasta työstä. Mikäli ymmärsin oikein, halusit kertoa meille kaikille että Petri Vehanen on maailmanluokan veska ja painii samassa sarjassa kuin Brodeur, Luongo, Kipprusoff ja kumppanit?

I rest my case
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kiitokset sinulle ansiokkaasta työstä. Mikäli ymmärsin oikein, halusit kertoa meille kaikille että Petri Vehanen on maailmanluokan veska ja painii samassa sarjassa kuin Brodeur, Luongo, Kipprusoff ja kumppanit?

En sanonut Vehasen olevan maailman paras maalivahti, mutta eiköhän MM-kisoissa mitalin pelannut pelaaja ole "maailmanluokan" veskari.
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jaahas, kaipa se on meikäläisenkin aika jo laittaa jotain faktoja ensi kauden sarjan suhteen. Arvioidaan nyt ne muut 13 joukkuetta, missä järjestyksessä ne sitten Ässien jälkeen sarjassa sijoittuvat.

2. Jokerit

Loppujen lopulta paras materiaali valmennuksineen. Jos hommat eivät skulaa voi Hjallis hankkia sentterin tai parikin aika helposti. Riksman melkoinen riskman, koska hajoamisen riski on olemassa. Pirneskin on ollut kuulemma aika vaisu harjoituspeleissä (yhtään en ole nähnyt). Kuitenkin kauden alun arvioissa paras paketti.

3. HIFK

Huolestuttavaa että Helsingin seurat tuntuvat olevan ennakkoon kaksi ensimmäistä. IFK:n floppausvaara on perinteisesti kuitenkin Jokereita suurempi. Huomattavasti tasapainoisempi kenttäpelaajien kaarti kuin Jokereilla, mutta maalin suulla ei ole yhtä varmaa suorittajaa. Tosin uskon että tuleva kausi on Niemisen läpimurtokausi.

4. Kärpät

Peli sujuu runkosarjassa hyvin ja joukkue ei kaadu yksittäisiin pelaajiin. Ja jos sattuu kaatumaan niin aika nopeasti Junno hankkii korvaajan tilalle. Se pitää porukan hereillä. Kuitenkin semmoinen kutina meikäläisellä on että puolivälieriin jää Oululaisten taival tällä kertaa.

5. KalPa

Jotenkin outoa sijoittaa tämä jengi näin korkealle kun vielä pari vuotta sitten olivat ihan eri päässä taulukkoa. Noh, puolet porukasta on vaihtunut ja kaipa tuo Virtakin on pikku hiljaa oppinut valmentajan homman. Entäpä jos Kapanen loukkaantuukin ja on loppukauden sivussa? Henkinen tappio lienee niin suuri että kausi saattaa olla ohi.

6. HPK

Menetti ykköspelaajansa, mutta Rautakorvella on kyky nostaa uusi pelaaja samalle tasolle - aivan kuin nosti Makkosen vuosi sitten. Nimiä on paljonkin tuolle paikalle. Muutenkin joukkueessa on monta "entistä" tähteä jotka ovat aikaisemmin esittäneet hyviäkin otteita. Potentiaalia jopa mestariksi asti. Kotihalli melkoisen vaikea paikka.

7. Jyp

Niin. Aika monta kysymysmerkkiä on kaikesta huolimatta. Ykköspakki korvattu junnulla ja ykkössentteriä ei oikeastaan ole korvattu lainkaan. Isona ongelmana sellainen taikasana kuin mestaruuskrapula. Joukkue joka ei ole tottunut voittamaan voittaakin mestaruuden. Eiköhän se saa aika monta jalkaa nousemaan ilmaan. Joku Jari Jääskeläinenkin tekee 11 pistettä ja nousee maajoukkueeseen monen potentiaalisemman kaverin ohi. Kopissa voidaan olla melko polleaa poikaa turhankin pitkään. Suomen kärkipään toimintaa silti pelaajien kehittämismahdollisuuksissa, D-Team yhteistyö on loistava asia.

8. Blues (väli Blues - TPS todella tasainen)

Aika sisäänlämpiävää toimintaa, kun on korvannut kaikki menetykset organisaation sisältä, vaikka jokunen onkin junioreina ulkopuolelta hankittuja. Sinällään on helppo nostaa kun juniorit ovat menestyneet. Ihan selkeät ykköspelaajat kuitenkin puuttuvat. Jotain vikaa on oltava valmennuksen toimintatavoissakin, pelkkää huonoa tuuria noin suuri pino loukkaantumisia viime kausilta ei voi olla. Matikainen kuitenkin reilusti keskitasoa parempi valmentaja liigassa. Ei vaan kestä enää montaa loukkaantumista, voi jopa pullahtaa ulos playoffeista jos oikein paska säkä käy.

9. Pelicans

Jos kaikki tähdet ovat kohdallaan voi tuolla nimilistalla pelata jopa välierissä. Maalinsuulla kaikkeista suurin aukko, mutta toisaalta maalivahtivalmennus on kovaa. Hyökkäyksessä tasoa ja laajuutta, mutta puolustus ei ole ihan samaa luokkaa. Ei enää mikään junnuporukka, eikä Toivolan tapana ole ollut luottaakaan junioreihin muuta kuin pakon edessä (ja tuo pakko toi Toivolan ainoan menestyksen liigassa). Monelle kaverille viimeinen paikka menestykseen. Vuoden päästä voi olla paljon uusia nimiä Pelikaanilaumassa.

10. lukko

Mielestäni paperilla jopa heikentynyt viime kaudesta, varsinkin hyökkäyksen osalta mutta silti pitäisi parantaa viime kauden loppusijoitusta. Urama ei ole osoittautunut profeetaksi omalla maallaan joten tuleva kausi onkin todella tärkeä paikka näyttää. Maalinsuu tilkitty hyvin, mutta puolustus on vahvistumisesta huolimatta melkoinen arvoitus. Aika kaukana Uraman Tapparan pakistosta kuitenkin. Äijiä riittää katsomoon popcornia syömään, siksi kärkipään pelaajabudjetti ei ole suuri yllätys.

11. Ilves

Liian monta kysymysmerkkiä. Miten sujuu maalivahtipeli? Missä puolustajat Seikolan (varauksin Tukion ja Hulkkosen) lisäksi? Kuka tekee maalit? Tuo nimilista ei oikein vakuuta, ja Ilveskannattajien kannattaakin varautua jokuseen isomaaliseen selkäsaunaan erityisesti vieraissa. Juniorimylly tuottaa tasaisella tahdilla tasaisia pelaajia ja aina jokusen helmenkin välillä mutta miten nuo helmet saisi pidettyä Ilveksessä?

12. TPS

Eiköhän Suikkasen kuherruskuukausi ole jo ohi? Aika kapea rosteri jossa reikiä siellä sun täällä. Maalin suulta lähti Salak pois ja sitä pidän isona tappiona. Upi on kuitenkin tunnettu siitä että tekee vaikka lastulevystä maalivahdin joten uskoisinkin että TPS ei siihen kaadu. Voipi silti olla että nuori Ortio kantaa sen suurimman vastuun jo kauden lopulla. Pakisto melko tasapaksu, kun Berg ei ole pystynyt ottamaan sitä superpelaajan roolia minkä esimerkiksi Kapanen otti välittömästi KalPaan tultuaan. Hyökkäyksessä aika monta kysymysmerkkiä. Taloustilanne lisäksi melko kehno, joten lisävahvistukset voivat olla kortilla varsinkin jos jalkapallokaupungiksi muuttuneen Turun asukkaat eivät osaa keskellä peltoa sijaitsevaan viljasiiloonsa.

13. Tappara

Saravo, Mäntylä, Lehterä, Enlund, Nieminen, ___________________ iso rako. Muutama laatupelaaja ei tee tuon tason materiaalista yhtään sen parempaa. Varsinkin kun valmentaja on mikä on. Saarinen otti sen suurimman voittonsa keväällä, nyt syksyllä voi olla hiljaisempaa. Tulee pitkä ja raskas kausi.

14. SaiPa

Joo. Materiaalierot kaikkiin muihin ovat aika suuret pidemmässä juoksussa. Joka osa-alueella liigan huonoin. Maalinsuulla kaksi kakkosveskaria, Myllyskin voisi taistella peliajasta jos vielä jaksaisi koittaa. Pakistosta jokainen menisi Mestiksen ykköspariin mutta ei se tee vielä liigajoukkuetta. Ässien pakistoa katsellessa voi todeta että onneksi on SaiPa. Hyökkäyksessä Toporotta on yksinäinen. Omia kasvatteja jokunen mutta eivät nuo ole junioreissakaan häikäisseet. Noh, vaikka karsintaan menisikin niin tuskin on vaarassa menettää liigapaikkaansa.

Ässistä nyt voi tähän loppuun sen verran sanoa että eivät ole sarjan viimeisenä kuin yhden päivän tällä kaudella. Aika moni unohtaa sen että vaikka viime kausi päättyi fiaskoon olivat playoffit vain kolmen pisteen päässä. Oikeastaan yhdestä omasta virheestä siis kiinni...
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Ässistä nyt voi tähän loppuun sen verran sanoa että eivät ole sarjan viimeisenä kuin yhden päivän tällä kaudella. Aika moni unohtaa sen että vaikka viime kausi päättyi fiaskoon olivat playoffit vain kolmen pisteen päässä. Oikeastaan yhdestä omasta virheestä siis kiinni...
Korkin arvioita Ässistä on aina yhtä hauska lukea tässä vaiheessa kautta kun ne vielä huokuvat positiivisuutta eikä katkeruudesta ole tietoakaan. Itsekin olen unohtanut nuo viime kauden kolmen pisteen päässä olevat playoffit kuten varmasti kovin moni muukin tässä todellisuudessa elävä.
 

Taplas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Blaa, blaa...

13. Tappara

Saravo, Mäntylä, Lehterä, Enlund, Nieminen, ___________________ iso rako. Muutama laatupelaaja ei tee tuon tason materiaalista yhtään sen parempaa. Varsinkin kun valmentaja on mikä on. Saarinen otti sen suurimman voittonsa keväällä, nyt syksyllä voi olla hiljaisempaa. Tulee pitkä ja raskas kausi.

...blaa, blaa.


Parahin Korkki.

Älä käsitä väärin, en ole rankaamassa Tapparaa mestariehdokkaaksi. Ihmetyttää vain tuo toinen lauseesi lainaamassani kirjoituksessa. Eikö se nimenomaan ole niin että Tapparalla muutaman laatupelaajan lisäksi on suhteellisen hyvä materiaali?

Pakkihankintojen lisäksi takaa löytyy varsin hyvän kauden pelanneet Halme ja Korhonen. Näistä molemmat ovat menneet koko ajan eteenpäin. Oletko sitä mieltä että he yhtäkkiä ilman mitään näkyvää syytä menevät alaspäin? Oletusarvoisesti sanoisin heidän pitävän tasonsa. Ilvonen on myös odotusarvoltaan varsin varteenotettava tekijä. Tekihän kyseinen poika juuri maajoukkue debyyttinsä ja vielä ensimmäisen maajoukkue maalinsakin.

Ja entä hyökkäys? Lehterän, Enlundin ja Niemisen lisäksi taustalla kummittelee Koskela (toissa kaudella yli 50 pist.), Ojanen (toissa kaudella pistepörssin 10. sijalla) ja Ryhänen (parhaalla kaudella 40 pist.). Eli kaksi ketjua päälle 40 pisteen pelimiehiä. Heidän takanaan mm. Strömberg (25 pist., noin 10 min /peli keskiarvolla), Junnila (20 pist.), Peltola (9 maalia), ...

Myös näidenkin nimien takaa löytyy sitä potentiaalia [molempiin päihin] josta Ässä fanit jatkuvasti jauhavat.

Vaikka Tapparalasien läpi katsonkin, niin ei tuosta nipusta heikkoa saa. Valmennus on sitten taas ihan eri kysymys, joka pahimmassa tapauksessa upottaa koko laivan...
 

Bbird80

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Runkosarjaveikkauksista

Mikäli olette kirjoittaneet tähän ketjuun veikkauksenne runkosarjan lopulliseksi järjestykseksi, kannattaa veikkausrivi kopioida myös Kierrätyskeskuksen puolelle, tähän ketjuun. Kerään taas kaikki rs-veikkaukset yhteen, jotta voimme seurata tilanteen kehittymistä kauden mittaan ja kisata siitä, kuka on lähinnä Suomen Parhaan Runkosarjaveikkaajan titteliä :)

En poimi veikkauksia mistään muusta ketjusta.

Veikkauksia on kasassa jo 209 kpl (viime vuonna 170), joista asiantuntija-arvioita tähän mennessä 4 kpl (JA, MTV3.fi, Veikkaajan voittajaveto ja Urheilulehti) ja uusittuja veikkauksia (sama henkilö tarkentanut alkuperäistä arviotaan) 11 kpl. Eikä yhtään identtistä riviä vielä! Aika monella tavalla voi 14 joukkuetta pistää järjestykseen...
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viimeisestä lauseestasi on pakko olla eri mieltä. Minun mielestäni tilastot eivät juuri koskaan kerro yhtään mitään. Parhammillaan ne ovat aihetodisteita tai työkaluja, joita voi käyttää kättäpidempänä perustelemaan erilaisia mielipiteitä. On helpompi heittää pöytään tilasto kuin perustella "kvalitatiivisesti." Kaikkein tyypillisin virhe käyttää tilastoa, on ottaa joko liian suppea otanta tai liian lyhyt tarkastelujakso. Ongelma urheilun suhteen on usein, että aidosti vertailukelpoista materiaalia ei ole. Semmoisilla tilastoilla kannattaa joko heittää vesilintua tai ainakin odottaa materiaalin täydentymistä...
Mutta nämä omat mielipiteet ja arvailut kun heittävät vielä enemmän kuin tilastot. Mihinköhän ennen kautta tehdyt arvailut kannattaa perustaa? Koska jokaisen mielipiteet ovat aina täysin erilaisia, niin parhaat veikkaukset saadaan tilastojen perusteella. Ne eivät ole missään määrin luotettavia, mutta silti kertovat paljon varmemmin totuuden, kuin kannattajien mielipiteiden vertailu. Tämä johtuu siis puolueellisuudesta, jota monikin harrastaa omaa jengiään kohtaan. Tilastoihin kun ei ole sitä väriä lisätty ollenkaan. Pitkässä juoksussa tuommoinen prosentinkin ero torjunnoissa on melko selvä ero, eikä ole syntynyt sattumalta. Oli ehkä väärin sanoa että "tilastot kertovat melko suoraan totuuden", mutta enemmän ne kertovat kuin mielipiteet kuitenkin...
 

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
Oikeastaan kaikki liigaennakot ovat tuntuneet jo pitkään todella turhilta.

Se vähän riippuu siitä, mitä niistä hakee. Jos eri medioiden SM-Liigan kausiennakoita lukee sillä ajatuksella, että niissä kerrotaan totuus siitä, miten kausi tulee menemään, niin turhiahan ne ovat. Jääkiekko on viihdettä ja loppujen lopuksi aika turhaa sellaista, kuten ovat myös erilaiset jääkiekkojulkaisut.

Omasta mielestä erilaiset kausiennakot ovat mukavaa viihdettä ja ajankulua Liigan alkua odotellessa. En ole koskaan kuvitellutkaan, että joku noista kolmesta (Jääkiekkolehti, IS-SM-Liiga tai Urheilulehti) kertoisi jo ennen kauden alkua sen, miten kausi aikanaan tullee päättymään. Ajankulun vuoksihan jääkiekkoa jo seurataankin.

Urheilulehden ennakosta löytyi mielenkiintoinen kuriositeetti. Petteri Sihvonen kirjoittaa Kärppä analyysissää otsikolla "Junnon karavaani kulkee" siitä, miten Junno tuntee pelin kiemurat. Hän teilaa viime syksynä Veikkajassa julkaistun "junno-artikkelin" asiattomana. Toimittajan ammattitaito ja koko lehti kyseenalaistetaan. Huvittavaa asiassa on se, että muutamaa sivua aikasemmin Haamukirjoittaja Esko Seppänen antaa Junnosta melkoisen roiston kuvan Mikael Granlundia koskevassa artikkelissa. Sihvonen ei tainnut lukea koko Seppäsen kirjoitusta, ellei sitten kyseessä ole yksi ja sama henkilö.
 

Zigismund

Jäsen
Kristallipallo kertoi runkosarjan päättyvän seuraavanlaisesti:

1.Kärpät
2.JYP
3.Jokerit
4.Pelicans
5.Blues
6.HPK
--------
7.TPS
8.KalPa
9.Lukko
10.HIFK
--------
11.Tappara
12.Ässät
13.Ilves
14.SaiPa

Ja pleijjareissa käy näin:

TPS - HIFK
KalPa- Lukko

Kärpät - HIFK
JYP - KalPa
Jokerit - HPK
Pelicans - Blues

Kärpät - Blues
JYP - Jokerit

Kärpät - Jokerit


Muutamia aika suuriakin yllätyksiä tullaan siis runkosarjassa näkemään. HIFK rämpii ja pahasti, saavat jännittää sääleihin pääsyä aina runkosarjan viimeisiin peleihin asti kukiasten kuitenkin toisen suuren floppaajan Tapparan. Myös toinen tamperelaisseura Ilves rämpii pahasti eikä selviydy sääleihin. KalPakin kokee pienen notkahduksen ollessaan runkosarjan 8.

Pelicans on kauden iloisin yllättäjä runkosarjan 4.sijalla. TPS myös petraa jäädessään niukasti pois suorasta playoff-paikasta.

edit: joo sori pien moka nois playoff-sydeemeis.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Se vähän riippuu siitä, mitä niistä hakee. Jos eri medioiden SM-Liigan kausiennakoita lukee sillä ajatuksella, että niissä kerrotaan totuus siitä, miten kausi tulee menemään, niin turhiahan ne ovat. Jääkiekko on viihdettä ja loppujen lopuksi aika turhaa sellaista, kuten ovat myös erilaiset jääkiekkojulkaisut.

En mä tietystikään sitä odota. Odotan sitä, että näissä ennakoissa kerrottaisiin edes jotain etäisesti kiinnostavia asioita - siis asioita, jotka eivät ole jo kaikkien Jatkoaikaa lukevien tiedossa paria kuukautta aiemmin. Jääkiekkolehden ja Urheilulehden ennakot olivat kummatkin täynnä itsestäänselvyyksiä ja silkkaa turhuutta: ketä kiinnostaa toimittaja nönnönnöön pelaajarankingit tai joukkuekuvat? Missä ovat oikeasti pohjatyötä vaatineet analyysit, joissa osataan katsoa kulissien taakse? Missä ovat oikeasti kriittiset puheenvuorot liigan nykytilaa ja seurajohtamisen surkeaa amatöörimäisyyttä kohtaan?

Vastaan itselleni, erittäin positiivisesti yllättyneenä: Veikkaajan liigaennakossa. Ostin tänään, luin ja yllätyin. Lehden varsinaiset jutut (siis kun skippaa ne turhat ennakoinnit ja joukkueanalyysit) olivat varsin hyviä: siellä heitettiin lokaa Virmas-Masan, Bluesin tuhlailun ja ties kenen päälle.

Ei toki Veikkaajankaan ennakko sinänsä täydellinen ollut. Suomalainen urheilujournalismi vaan on niin täynnä turhantärkeitä toimittajia, seurajohtoa nuoleskelevia kirjoittelijoita ja pelaajia fanittavia näpertelijöitä, että pienikin kritiikin ääni tuntuu taivaan lahjalta. Mutta niinhän se on, sokeiden maassa yksisilmäinen on kuningas.
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
1.HIFK
2.Jokerit
3.HPK
4.Jyp
5.Blues
6.Kärpät
7.Kalpa
8.Ässät
9.Lukko
10.Tappara
11.TPS
12.Saipa
13.Ilves
14.Pelicans

Nähdään aivan huikea finaalisarja muuten tällä kaudella. Ja Pelsut putoaa Majavan opeilla divariin...
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Vähän omaa ennakointia voimasuhteista SM-liigassa kaudella 2009-2010.

1. HIFK

Joukkoeella on monipuolinen sentteriosasto ja sopivanoloiset laiturit miesten vierelle. Nuorisosta lopullista läpimurtoa sopii odottaa nimiltä Max Wärn ja Mikael Granlund. Yksi laituri kahteen ensimmäiseen ketjuun voisi olla paikallaan. Tällä hetkellä noilla paikoilla näin alustavasti toimii nelikko Haataja, Wärn, Luttinen ja Granlund. Ehjällä Petrelillä myös potentiaalia vaikka mihin. Puolustus oikein roolitettuna ja Kankaanperän odotetun tasonnoston toteutuessa on kova. Kärkinelikossa Clarke, Söderholm, Järventie ja Kankaanperä löytyy kiekollisuutta että varmaa puolustuspään osaamista. Kolmosparissa on varmasti takuuvarma suorittaja Kurvinen. Maalivahtiosasto on kysymysmerkki. Paljon on Niemisen läpimurron varassa. Jalosen pelikirja suli viime kauden loppua kohti, joten häneltäkin odotetaan petrausta. Nyt mies on saanut rauhassa koota haluamansa joukkoeen, jonka vahvuuksiin on hyvä rakentaa sopiva pelitapa.

2. Jyp

Dufva on valmentajana eräänlainen nero. Rankan TPS-sarjan jälkeen mies suolsi katkeran kuuloisia kommentteja, mihin Suomen heikko media oikopäätä tarttui kiinni. Samalla itse joukkoe sai rauhassa keskittyä olennaiseen, kun media pyöri Riston lauseitten ympärillä, eikä siinä mikä meni itse pelissä pieleen, kun TPS pisti tulevan mestarin koville. Mestaruus rakentui Immosen johtaman ykköskentän ympärille ja Dufvan nerokkaaseen pelifilosofiaan. Nyt Immonen on poissa, eikä korvaajaa ykkössentteriksi hankittu. Lovi on suuri, mutta Jypin nerokas pelitapa ja hyvä viisikkopuolustus korvaa jo paljon. Virtanen ja Pihlman täydentävät hyvin toisiaan ja heidän keskelle pistettävä sentteri voi hyvin löytyä omastakin organisaatiosta. Hytöstä ja Vänttistä pidän enemmän miehinä 2-3 ketjuun, mutta isompi rooli voisi olla varsinkin Hytöselle hyväkin asia. Puolustus on taattua laatua nelikon Malmivaara, Välivaara, Koskinen ja Kaijomaa johdolla. Maan lupaavin puolustaja Sami Vatanen on läpimurtonsa kynnyksellä ja saattaa löytää itsensä Mäntymaan paikalla isossa roolissa. Maalivahtikaksikko Tuokkola-Wallinheimo on maan paras.

3. KalPa

Joukkoeen peräsimessä on maamme edistyksellisin päävalmentaja Pekka Virta, jonka pelikirja ei ole kaukana tämän hetken evoluution huipusta. Pekka Virran ja KalPan lavasta lapaan-kiekko oli erittäin hienoa katsottavaa ja miksei joukkoe jatkaisi samalla linjalla tänäkin vuonna, kun pääarkkitehdit pelaajistossa ovat pysyneet Kapasen, Sahlstedin ja Härski-Hartikaisen johdolla hyökkäyksessä. Vahvistuksiksi on vielä saatu perusvarma kakkossentteri Tommi Miettinen ja ison roolin saadessaan varma maalinsylkijä Kalle Kerman. Lisäksi kun joukkoeessa vielä on mailataituri Tuomas Kiiskinen ja tunnollinen puolustava sentteri Tapio Laakso niin pullat on hyvin uunissa. Puolustuksen roolitus oli myös erittäin mainio otten huomioon, ettei nimimiehiä sieltä löytynyt. Strömberg löysi tasonsa päästessään Sheddenin epäjääkiekosta Virran jälkimoderniin pelitapaan. Miehen avauspeliä oli ja on tulevalla kaudella ilo katsella. Varakas- Seppänen kaksikolta ei varmasti paljoa odotettu, mutta miehet olivat mainioita roolissaan. Oma pää pysyi hyvällä teholla puhtaana, kun kaksikko oli kentällä. Jussi Timonen oli floppi ja miehen on syytä parantaa jos haluaa mahtua pelaamaan. Ahonen-Järvinen kaksikko muodostaa maalilla perinteisen kaksikon, missä on kokenut veska ja tulevaisuuden nimi.

4. Jokerit

Aravirta on huippukoutsi. Riksman liigan paras vahti. Hentunen-Pirnes liigan tehokkain kaksikko. AJ Niemi johtaja ja oman pään varma luutija. Näistä lähtökohdista on hyvä lähtä Hanlonin ylipuolustavasta kiekosta kohti Aravirran viihdyttävämpää kiekkoa. Materiaali on joukkoeella sarjan kärkeä, joskin puolustus vaikuttaa kapealta. Niemen, Kauppisen ja Mälkiän jälkeen on tasossa pieni lovi. Kalteva on toki potentiaalinen nimi, vai onko sittenkään? Helenius perusjyrä, mutta lienee seitsemäs pakki. Teemu Pulkkista jääkiekkokansa seurannee mielenkiinnolla. Muita kärkiketjuihin tyrkyllä olevia miehiä on maalintekotaidon omaavat Rita ja Lahti. Kokeneet Lind ja Valtonen taistelee myös isosta roolista. Kakkossentterin paikan vienee ailahteleva Hauhtonen. Riksman pelaa niin paljon kun jaksaa ja paikat kestää. Mies vienee parhaan molarin tittelin leikiten.

5. Pelicans

Ehkä hieman yllätysnosto tähän väliin ja riskillä se vedettiinkin. Pussinokkien menestysmahdollisuudet ovat kolmikon Toivola-Räsänen-Nurminen harmonian löytymisen varassa. Jos miehet pääsevät yhteisymmärrykseen pelitavasta ja roolituksista jälki voi olla erittäin tuhoisaa. Jos Toivola ja Räsänen joutuvat taistelulinjalle joukkoeen johtajuudesta ja Nurminen pyörii taustapiruna joukkoe majailee häntpäässä. Räsänen on kolmikosta eniten pelikirjamiehiä ja Toivola on hyvä varsinkin pelaajien roolituksessa. Uskon vakaasti kolmikon löytävän yhteisen sävelen ja vievän pelikaanilauman ikiluotettavan Marko Jantusen johdolla pitkälle. Nikkilä on joukkoeen kysymysmerkki. Mikko Kousa taas puolustuksen läpimutopelaaja.

6. Blues

Matikaisen duunarimiehistö vetää joka pelin sata lasissa, jos asia on valmentajasta kiinni. Lammassaaren loukkaantuminen verottaa joukkoeen maalintekoa erittäin paljon. Kähkönen nousee dominoimaan liigaa lopullisesti Immonen vierellään. Lajuset Ville ja Jani läpimurron kynnyksellä. Matikainen peluuttaa hyvää kiekkoa joka perustuu loppujen lopuksi pelaajien sataprosenttiseen Blues-sydämeen. Mahdollisuuksia aina mitaleille asti -jopa siihen kirkkaimpaan kaiken osuessa nappiin.

7. Kärpät

Alatalo tuli ja todisti osaamisensa. Kaikki kriitikot eivät hiljentyneet finaaleista huolimatta, mutta yhtä kaikki Alatalo on todistanut olevansa huippukoutsi ja kehittää itseään peli peliltä. Tasaisessa liigassa Alatalo voi johdattaa joukkoeen jopa korkeammalle kuin viime kaudella. Mestaruus on mahdollinen, vaikkakin erittäin vaikeasti tavoitettavissa. Puolustuksen kiekollisen puolen hoitavat Forrest ja kauden alla hankittu Aalto. Ilkka "Midas" Mikkola on edelleen huippumies ja Grönholm perusjyrä. Hyökkäys on laaja. Kuuselan ja Viuhkolan rinnalle astunee Tshekkivahvistus Pavel Rosa. Hankinnat Koskenkorva ja Saarenheimo muodostavat hyvä kaksikon kakkoseen. Viinanen täsmähankinta kolmosen sentteriksi Paakkolanvaaran tilalle. Lupaavan Joonas Donskoin nimi kannattaa pistää korvien taakse. Aineet ovat menestykseen, mutta Alatalon pitää kehittyä myös johtajana. Liika lupsakkuus saattaa johtaa hyvänolontunteeseen heikkoinakin hetkinä.

Jatkuu....
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Jatkuu...

8. TPS

Kai Suikkanen on Virran ohella kovimpia koutseja liigassa. Materiaalia ei voi edes verrata edellä mainittujen joukkoeitten kanssa, mutta silti pronssi ei ole täysin utopiaa tällä kaudella Suikkasen johdolla. Mies tuli ja jatkoi Hannu Virran hienoa työtä. Mies nosti joukkoeen juuri ja juuri kymmenenneksi. Mies johti joukkonsa ja selvää ennakkosuosikkia Hifkiä vastaan upeaan voittoon ja pisti tulevan mestarin Jypin erittäin koville. Materiaali on hyökkäyksessä hieman parempi. Puolustus on suunnilleen samaa tasoa. Salakin suuret saappaat on vaikea täyttää ja tämä saattaa nousta joukkoeen akillenkantapääksi. Silti, Suikkasen kaikkia ihmeitä ei ole vielä nähty. Pelikirja miehellä on liigan kärkitasoa.

9. Lukko

Valmennustiimi on sekava. Sitä ei voi kieltää. Joukkoeella ei ole selkeää pelitapaa. Uramassa näen silti potentiaalin välähdyksen, jos mies vain suostuisi ottamaan opiksi virheistään. Ensi kausi näyttää onko hänestä liigavalmentajaksi. Molari Vehanen on suurin syy, miksi joukkoe voi päästä pudotuspeleihin. Ulkolaistrion onnistuminen on erittäin tärkeää. Varsinkin Pertuzalekilla on potentiaalia vaikka kuinka ylös. Puolustuksessa nelikko Cook, Kovanen, Pettinen ja Tikkanen muodostavat luotettavan kärkinelikon.

10. HPK

Joukkoe voisi periaatteessa olla vaikka eri paikoilla Pelicansin kanssa. Liiga on vain aivan mahdottoman tasainen. Rautakorven suojatit voivat käytännössä taistella vaikka mitalista. Paljon riippuu Rautakorvesta. Miehen on selkeytettävä pelisysteeminsä joukkoeelle sopivaksi. Lassila on liigan kärkivahteja ja huonoina päivinä kantanee yksin joukkoetta. Kemppaisen lopullinen läpimurto odotettavissa.

11. Ilves

Mälkiä palauttaa ryhdin joukkoeeseen Saken sekavan ajan jälkeen. Rajallinen materiaali tuottaa ongelmia. Tosin Mälkiä saa revittyä kusipäälätkällään tunnetusti joukkoeesta parhaan irti. Anttila, Genoway ja Pesonen kantavat vastuun tehoista kun taas puolustuspäässä katseet kohdistuu unelmakauden pelanneeseen Markus Seikolaan. Miehen on pakko jatkaa samalla tasolla, jos menestystä hamutaan. Maalivahdit kysymysmerkkenä. Saako Pitkämäki itseluottamuksensa takaisin?

12. Saipa

Idän ihmeeseen ei usko kukaan. Eikä siihen ole syytäkään kun pelaajistoa katsoo. Toporowski on ainoa, joka loistaa tasokkuudellaan. Hostikan on yhdessä Toporowskin kanssa napsittava joukkoeelle kauden mittaan pisteitä. Hyökkääjistössä myös Tero Koskiranta on tärkeässä roolissa. Jouhkimainen voisi mättää maaleja oikeassa roolissa. Elmeri Kaksosen läpimurto on vain ajan kysymys. Puolustuksessa Lippojoen on otettava vastuuta ja Pauli Levokari on joukkoeen tärkein puolustaja ja johtohahmoja. Selinin valmennustaidot punnitaan todella, vaikka miehen perusnäkökulma lätkästä on hyvä.

13. Tappara

Mäntylä on vahvistus ja Lehterä-Enlund kova tehokaksikko. Niemisen ja Ojasen aika alkaa olla mennyt, mutta heidänkin täytyy vielä ainakin tämä kausi jaksaa painaa jos Tappara haluaa nousta pohjamudista. Pakeista Korhonen on lupaava. Saravo on kysymysmerkki ja Halme peruspakki. Hyökkäyspäässä paljon voi odottaa myös Kim Strömbergiltä. Saarinen on tulevaisuuden koutseja, mutta hänen aikansa ei ole vielä. Potku-uhka on todellinen jos kausi lähtee huonosti käyntiin. Kunnianhimoinen mies on silti, ja hänestä kuullaan vielä tulevaisuudessa. Materiaali täynnä sekavaa osaamista. Säälipleijaripaikka mahdollinen, jos Saarinen on kehittänyt systeemiään oikein ja roolitukset onnistuu viime kautta paremmin.

14. Ässät

Rautakallio ei valmentajana ole vakuuttanut, enkä häneen valmentajana usko. Mikä on miehen pelikirja? Ja ässäjohto: Millä kriteereillä hänet valittiin? Mies ei ole minkään sortin vahvistus Ape Suhoseen. Karri Kivi olisi paikan ansainnut, mutta tällä kertaa taas näin. Materiaali ei myöskään päätä huimaa. Penkin takana on mies menneisyydestä. Joukkoeen tärkein pelaaja on mielialapelaaja, joka pelaa hyvin kun huvittaa. Tietäneekö tämä yhtälö mestiksen kutsua Porissa?
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joukkoeen tärkein pelaaja on mielialapelaaja, joka pelaa hyvin kun huvittaa. Tietäneekö tämä yhtälö mestiksen kutsua Porissa?

Tähän nyt voisi sen verran puuttua, että eiköhän Ässien tärkein pelaaja ole Eero Kilpeläinen. Maven loukkaantuminen ei vielä pilaa kautta, mutta jos Kilpeläinen loukkaantuu on patapaidat todella pulassa. Kilpeläisen tasoista korvaajaa ei markkinoilta löydy samalla rahalla.
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
--------
Ja pleijjareissa käy näin:

TPS - HIFK
KalPa- Lukko

Kärpät - HIFK
JYP - TPS

Eli kabinettipäätöksellä TPS-HIFK -otteluparista menevät molemmat jatkoon ja KalPa päästetään kesälomalle?

edit:hidas
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko Saarenheimo & Haataja <--> kolme ulkkaria, kaipa tuo aikalailla tasan menee. Eikai sentään voi huonontaa viime vuodesta.

Nämä vertailut ovat melko hedelmättömiä, mikäli ei malteta katsoa pinnan alle. Haatajan ja Saarenheimon kanssa suurimman osan kaudesta pelannut Mustonen on poissa kokoonpanosta. Mies saalisti tehot 3+15 ykköskentässä tuollaisten kaverien kanssa, Lukko vahvistuu ihan valtavasti ykköskentän osalta jo tuon ansiosta. Ykkössentteri pystynee suurinpiirtein Saarenheimon tilastoihin, Haatajan tehopistesiin tuskin ykkösen toinen laituri pystyy vastaamaan. Silti ykköskenttä on oletusarvoltaan paljon viime kautta edellä, ja olisi valtava yllätys mikäli maalimäärät ykkösellä putoasivat. Nimenomaan siksi, että pahimmasta alisuorittajasta on päästy eroon.

Vaihtuvuus:
McLean <-> Saarenheimo, Morrison <-> Haataja, Aaltonen/Virtala/Nurmi <-> Mustonen.

Kakkoskentästä Laaksonen ja Tukonen jatkavat, Tukosella ottelumäärät myös viime kautta suurempia. Ainoa muuttuva tekijä on Lindgrenin korvaaminen Petruzalekilla. Vaikka Lindgren nimekäs pelaaja onkin, hänestä ei ollut mainittavaa hyötyä viime kaudella. Ja korvaajaksi olisi käynyt heikompikin kaveri. Petruzalek on jo harjoituspeleissä osoittanut pystyvänsä pelaamaan isossa kaukalossa (edelleen) ja miehen pelissä on paljon myös epätsekkimäistä pelaamista. J. Straka oli myös eurooppalaisen ja p-amerikkalaisen pelaajatyypin onnistunut yhdistelmä.
Joukkue vahvistuu melko paljon tässäkin kategorioinnissa.

Vaihtuvuus:
Lindgren <-> Petruzalek.

3-4 kentistä vaikeimmat korvattavat ovat Tero Koponen ja Mika Viinanen. Hyökkäyssuuntaan Keräsen ja nuoren sentterin yhdistelmä kepittää mainitun kaksikon varmasti, puolustussuuntaan taas ei. Pisteitä tehnyt, mutta joukkuepelistä yhtä paljon kuin koira tietosanakirjoista tajuava Saarela taas korvataan kokonaisuudessa helposti Aaltonen/Virtala/Nurmi/Tuomainen akselilla. Nelos ja kolmoskentät liikkuvina ja taitavina myös sopivat paremmin Uraman kiekolliseen pelitapaan, ja (oma lempipelaajani silti) kiekollisesti melko hyödytön Ben-Amor on nelosesta poissa.

Puolustuksessa on korvattu pahimmat hasardit, eli Laitinen ja Jillson jo yksin Tikkasella. Miehille ei oikeastaan korvaajaa edes olisi tarvinnut, pelkkä poislähteminen vahvistaa Lukon joukkuetta. Viime kaudella Rantanen, Cook, Kovanen ja Pettinen pelasivat joko puolikuntoisena, vain osan kaudesta loukkaantumisten vuoksi tai osan kaudesta siirtojen vuoksi. Takana kehittyvät Honkaheimo ja Vidgren etunenässä. Joista molemmat ovat laadukkaampia pelaajia kuin Nevalaiset ja muut, jotka viime kaudella pakonkin sanelemana saivat liian paljon peliaikaa.

Maalivahtiosasto vaikuttaa myös hyvältä, Vehasen otteet ovat taas olleet varmoja. Ja kakkosena Raanta pystyy tarvittaessa stunttaamaan.

Vaikea on siis nähdä etteikö joukkue olisi vahvistunut, vaikka sarjan avauskierrokset pelataan vielä hieman vajaamiehisinä. Yleisesti olisi helppo katsoa vain että Haataja ja Saarenheimo veivät julmetun kasan pisteitä mukanaan (minkä tekivätkin) mutta jättää kokonaisuus huomioimatta. Joukkue tarvinnee tasonnostoa joltain pelaajalta, jotta sellaiset 20+ maalia pystyy vähän odottamattompi kaveri tekemään (McLean, Laaksonen, Nurmi) koska selkeä maalintekijä joukkueesta tuntuisi puuttuvan.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
No niin, nyt on tarkkailtu tarkemmin joka joukkuetta. Tässä vähän ennakointia voimasuhteista. Joukkueiden arvointi + oma intuitio.

1. HIFK (kova rosteri, paljon potentiaa, vaatii maalivahtipelin onnistumista)
2. Jokerit (Hyvä rakenne joukkueessa, ei suuria puutteita millään osa-alueella)
3. Kärpät (Aaltosen korvaajan jälkeen yksi mestarisuosikeista, Viitakoski-Kuusela-Viuhkola-Aalto-Rosa ylivoima tulee olemaan liigan paras)
4. Jyp (Immosen lähdöstä huolimatta vahva porukka, pelitapa tuloksellinen)
5. KalPa (Ahosen tulee onnistua, potentiaa nuorissa)
6. Hpk (Tasainen joukkue, kukaa nousee tähdeksi hyökkäyksessä?)
--------------------------------------
7. Lukko (Harjoituskausi lupauksia herättävä, Vehanen torjuu pari pykälää ylemmäs kuin muuten joukkue omissa silmissä sijoittuisi)
8. Tappara (Mielestäni aliarvioitu ennakoissa)
9. Ilves (Mälkiä loistava valmentaja, Anttilan ja Genowayn tulee onnistua, Seikolan säilytettävä tasonsa)
10. Pelicans (Palikat ei riitä korkeammalle, Paakkolanvaaran viimeinen mahdollisuus osoittaa että pystyy olemaan muukin hyvä puolustava sentteri)
--------------------------------------
11. TPS (Maalivahtipeli suuri kysymysmerkki, mutta Ylösen opeilla voi olla jälleen kerran loistavaa, jos näin käy sijoitus voi olla parempi, materiaali yhä kapea)
12. Blues (Suurin floppiuhka, liikaa menetyksia, liian vähän paikkauksia, talousuutiset eivät voi olla vaikuttamatta, ropinalla alas edellisistä kausista)
13. Ässät (Nuoria riittää, puolustus surkea, Kilpeläinen pelastaa jumbosijalta)
14. SaiPa (Huonoin rosteri paperilla, viime hetken hankinnat kysymysmerkkejä, pystyykö Hostikka pitämään tasoaan joka ilta?)

1-5 sijat etukäteen selvimmät, sen jälkeen tasaista. Ässät ja Saipa lienevät jumbotaistelussa.
 

Baldrick

Jäsen
...neverhöörd Vatanen...

Jos olet ollenkaan seurannut junnukiekkoa kansallisella tahi kansainvälisellä tasolla, olisit tietoinen Vatasesta. Sillä vaikka Sami onkin pakki, hän naputtelee tehoja kuin ykkössentteri konsanaan. Suomen junnumaajoukkueen kapu ja yksi kovimmista pistemiehistä.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mihinköhän ennen kautta tehdyt arvailut kannattaa perustaa? Koska jokaisen mielipiteet ovat aina täysin erilaisia, niin parhaat veikkaukset saadaan tilastojen perusteella. Ne eivät ole missään määrin luotettavia, mutta silti kertovat paljon varmemmin totuuden, kuin kannattajien mielipiteiden vertailu.
Kvalitatiivinen argumentaatio vaatii enemmän niin kirjoittajalta kuin lukijalta. Sen ei pitäisi olla päästä vedettyjä mielipiteitä, vaan tiukkaan perustultua - ja siinä voi jopa käyttää tilastoja avuksi. Myös strukturoitu analyysi avaa ongelmakenttää. Esim. näillä kriteereillä voisi laadullisesti arvioida maalivahteja:

Voitot
- mitalit, palkinnot, muut saavutukset

Kuinka on pärjännyt kovissa paikoissa
- pudotuspelisarjat, yksittäiset ratkaisupelit, karsinnat, kenen päänahkoja on voitettu maalivahtien "kaksinkamppailuissa"

Miten pärjännyt erilaisissa joukkueissa
- miten pärjännyt kovan joukkueen takana paineessa, pienissä laukaisumäärissä, joka peli voitettava, kaikkia virheitä arvostellaan
- miten pärjännyt huonoissa jengeissä, joissa laukauksia tulee paljon. Onko taisteluvoittoja ennakkosuosikeista

Miten pärjännyt kilpailutilanteessa
- onko voittanut ykkösmaalivahdin aseman taistellen
- miten pärjännyt nuorena kokenutta kilpailijaa vastaan, tai miten vanhempana nuorta haastajaa vastaan


Kuten huomataan, kokeneet tunnustetut huippumaalivahdit pärjäävät noilla kriteereillä varsin hyvin, vaikka jokainen nimimies ei ole kaikissa mainituissa tilanteissa ollutkaan. Suomalaisistakin maalivahdeista löytyy kaverita, joilla on yksittäiseltä kaudelta hyvät tilastot, mutta sitten ura ei olekaan edistynyt. En nyt mainitse mitään nimiä, mutta tällaisissa tilanteissa hyvät tilastot yksittäisiltä kausilta ovat "valehdelleet", ja laadullinen analyysi kertoo tasosta rehellisemmin.

Myönnän kyllä että kovin kokematonta maalivahtia ei noilla kriteereillä arvoida, mutta ei siinä yksittäisen kauden tilastotkaan paljon todista. Esim. Säteriä tai Niemistä ei noilla kriteereillä voi oikein vielä arvioida, mutta Pitkämäkeä, Nikkilää ja Lehtoa jo paremmin...
 
Suosikkijoukkue
Ketut ja viekkaat eläimet. Sympatiat Pikkuveljille
Joukkueet alkavat olla valmiit kauden aloitukseen, joten niitä on mielekästä arvioida.

Odotettavissa on mielenkiintoinen, pienien erojen huipentama kausi. Eläköön se pieni ero. Arvioin muiden joukkueiden mahdollisuudet Lukkoon nähden runkosarjassa. Pudotuspelit ovat sitten erikseen.

Yksi arviointia vaikeuttava tekijä ovat hankinnat. Hyviä liigapelaajia on vielä paljon vapaana. Useat heistä tulevat löytämään kotimaisen seuran. Lisäksi kärkijoukkueet tulevat vielä tuomaan ulkomailta pelaajia, oletettavasti veroedun jälkeen heitä tulee enemmän kuin ennen sitä.

2. Jokerit (Jokerit on paperilla kaikkein vakuuttavin kokonaisuus. Kaikki paitsi kärkitilat ovat selkää alisuorittamista.)
3. Kärpät (Kärpät tulevat myös menestymään lähes varmasti, ainakin runkosarjan aikana.)
4. HIFK (HIFK pelaa pitkästä aikaa oikealla joukkueella, ei vain nipulla toivorikkaita hankintoja ja möykällä. HIFK on vaihteeksi viisaasti rakennettu. Se muuten taitaa olla ensimmäinen kerta tällä vuosituhannella.)
5. JYP (Mestari ei pysty puolustamaan asemiaan, mutta joukkue on edelleen yhtenäinen ja vahva. Joukkueen johto tietää myös mitä tahtoo, se auttaa aina.)
6. KalPa (Jos Kapanen ei pysy ehjänä, tulee KalPa olemaan alempana. Liigan ylivoimaisesti tärkein mies joukkueelleen. KalPalla tulee olemaan viime vuotta vaikeampia hetkiä ja välillä näyttää romahduskin olevan lähellä.)
-------------------------------------
7. TPS (TPS tulee olemaan kotonaan erittäin vaikea vastustaja.)
8. HPK (Jalosen jälkeen ei HPK ole entisensä, vaan vajoaa pysyvästi keskikastiin. Kysymys tuleeko Jalonen joskus takaisin pyörii hämeenlinnalaisten huulilla. Keskipitkällä aikavälillä HPK:n tähti on laskeva, ehkä sitten taas ensi vuosikymmenellä.)
9. Blues (Espoossa kaudesta tulee vaikea, vaikka rahaa tulee löytymään yllättäen lisää. Makkara on kova business.)
10. Ilves (Ilves on lievä pettymys, mutta Mälkiän jatkokausi tulee olemaan parempi.)
--------------------------------------
11. Tappara (Ojasen piste-ennätys tulee olemaan heikon kauden valopilkkuja. Valmentajaa on vaikea vaihtaa, Tampereella nähdään mielenkiintoinen eettismoraalinen ongelma, miten toipilasta voi kohdella. En usko, että Tappara vaihtaa valmentajaa.)
12. Ässät (Ässille soisi enemmän. Tällöin Satakunnan mestaruus olisi mukavampi voittaa.)
13. Pelicans (Etukäteisveikkauksiin nähden Lahdessa tulee ehkä olemaan pisin kausi. Aravirran todellinen arvo ymmärretään yleensä vasta hänen poistuttuaan.)
14. SaiPa (SaiPa saattaa yllättää monet, mutta kauden aikana se tulee vajoamaan paikalleen.)

Muutos: pari täsmennystä
 
Viimeksi muokattu:

Kucera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Chiefs
Sijat 1-4

Jokerit. Riksman, Pirnes-Hentunen ja mukavasti laajuutta hyökkäyksessa ja puolustuksessa. Nyt osaava valmentaja

Kärpät. Tehokas ylivoima ja menestyksen kulttuuri. Tasaista tekemistä ja loppua kohden vain parantuu.

Kalpa. Vielä riittää nälkää ja parantunut rosteri. Virta.

Blues. Aika valmiin oloista peliä harjoitusotteluissa. Yhteen hitsautunut porukka ja Matikaisen teesit.

Sijat 5-8

HIFK Kova puolustus ja kiven kova kärki hyökkääjissä. Menestyspaineet ja syyskauden perinteinen kyntäminen syö sijoitusta.

JYP Yhteen mieheen voidaan sota hävitä. Rööki sammuu ja hippoksella palataan arkeen. Vai voiko puolustamalla voittaa?

Tappara Parantunut puolustus ja itseluottamuksen nousu. Mareriaali riittää parempaankin. Onnistuuko Saarinen?

HPK Tasapaksu kokonaisuus. Isoja saappaita tarjolla. Puolustuksesta löytyy ylivoima-osaamista.

Sijat 9-11

Lukko Ulkomaalaisten varassa kortit. Vehanen pitää pinnalla.

Pelicans Neljällä kentällä tasaisesti. Kuka ottaa todellisen vastuun. Peliesitykset heilahtelevat liikaa.

TPS Mahdollisuudet ovat olemassa. Tasaisessa sarjassa tyhjä turkuhalli ei ole niin hunajainen paikka.

Sijat 12-13

Ässät Materiaali liian kevyt. Toivotaan, toivotaan ja toivotaan. Ei vielä tänä vuonna.

Saipa Kausi on liian pitkä lappeenrantalaisille. Kuluttava pelitapa sisältää synkkiä jaksoja.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joitakin suuntaviivoja

Blues vaikea arvioida. Vaikuttavatko nämä pelaajien ulostamisjulistukset kuinka negatiivisesti joukkuehenkeen? Sijat 3-8

HIFK joka vuosi liigan vaikeiten ennustettava joukkue, jopa objektiivisesta näkökulmasta - fanien odotuksista puhumattakaan. Granlund? Nieminen? Wirtanen? Ainoa mistä voi olla varma, on korkeat lipunhinnat ja Lundellin epävarmuus. Sijat 1-10

HPK menestysautomaatti vaiko entinen menestysautomaatti? Mestaruutta ei tule, se on varmaa, mutta välieräpaikka mahdollinen. Sijat 3-7

Ilves Muinainen menestysjoukkue on nykyään persoonallinen kuin Saludo-kahvi. Yksi hongankolistaja ja muutama IFK-hylkiö eivät joukkuetta pelasta. Sijat 7-11

Jokerit Pelottavan tasavahva joukkue. Valitettvasti tulee olemaan kova tälläkin kaudella. Sijat 1-4

JYP Mestaruutta ei uusita. Persoonattoman virkamieslätkän menestys ei ole hyväksi jääkiekolle. Vaikka "sympaattinen" pikkuseura saakin kauden ensimmäisiin peleihin joitakin gloryhunter-faneja niin en usko lennon kantavan loppuun asti. Sijat 2-8

KalPa Kaikki on kiinni...tiedätte kyllä kenestä. Jos Savon valkoihoinen kilohuuli loukkaantuu kauden alussa, niin bye bye Kalpa. Härski oli viime kaudella mukava piristys liigaan, mutta totuuden nimissä on sanottava että mikään muu joukkue ei ole yhtä paljon riippuvainen yksittäisestä pelaajasta niin paljon kuin KalPa Sami Kapasesta. Tähti joillaisia Sm-Liiga tarvitsee. Sijat 3-10

Kärpät Viime kaudella tuli osittain puun takaa finaaleihin. Kaiken 2000-luvulla voittanut joukkue on imagollaan luonut valtavan myötähäpeän tunteen kaikkia Lahden pohjoispuolella asuvia kohtaan. Valitettavasti kuitenkin mestarisuosikki....taas. Sijat 1-4

Lukko Vehanen ei ole suosikkimaalivahtini, mutta jos Kapanen on Kalpalle tärkeä niin samaa on Vehanen Lukolle. Vehanen voi olla ylpeä jos pelaa Raumalle liigapaikan kaudeksi 2010-11. Sijat 11-14

Pelicans Joukkue josta on vaikea löytää mitään edes provoilumielessä. Keskikastin varma valinta. Pieksee Saipat sun muut mutta vauhti ei riitä kärkijoukkueille. Sijat 7-11

Saipa Ehkäpä suurin putoajaehdokas. Tosin kaikki riippuu pitkälti siitä että kuinka huono Ässät on tällä kaudella. Saipa on sellainen joukkue mille HIFK tulee möhlimään helppoja kotipisteitä. Sijat 11-14

Tappara Joukkueessa pitäisi rosterin perusteella olla parempia pelaajia kuin mitä viime kauden sijoitus antoi ymmärtää. Pelaajissa ei ole isompaa vikaa, mutta viime kausi oli siihen nähden totaalinen pohjanoteeraus. Kesätreeneistä en tiedä, mutta jonkinlainen yllätyskortin mahdollisuus annetaan heille. Sijat 4-10

TPS Salakka torjui HIFK:n kumoon ja teki nuuskapurkkasikaniskamulkosilmä-Suikkarista sankarin turkulaisten keskuudessa. Vaikka TPS:n menestystä ei kukaan ulkoturkulainen toivokaan, niin silti pelillinen tasonnosto tekisi hyvää SM-liigalle. Tällä kaudella sitä ei kuitenkaan tule tapahtumaan. Sijat 7-12

Ässät Kuka voittaa mestaruuden? Granlund vai Pulkkinen? Kumpi karsii, Saipa vai Ässät? Siinä tulevan liigakauden suurimmat mysteerit. Vaikka porilainen fanikulttuuri onkin varsin mielenkiintoista ja piristävää, niin en usko Ässien olevan mitään tulevalla kaudella. Ässien mestaruus on yhtä todennäköistä kuin se että Yö voittaa Euroviisut. Sijat 11-14.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365

Tietysti voi olla hankala arvioida paikallisvastustajaa, mutta silti edes yrittäisin. Vai tarkoitatko, että Ilves on 14. ja niin huono ettei kehtaa ääneen sanoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös