Mainos

Liigajoukkueiden potentiaalisimmat läpimurrontekijät kaudella 2018–2019

  • 19 802
  • 57

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laitetaas muutama Ässä-pelaaja, jolta voi odottaa läpimurtoa.

Jesperi Kotkaniemi
Teki oikeastaan jo viime kaudella läpimurron tehden 57 otteluun tehot 10+19=29. Näistä pisteistä suurin osa tuli tasakentällisin 2-3 ketjun laiturin roolissa. Tällä kaudella odotukset on kovat, että Jepu ottaisi ykkössentterin roolin Ässissä. Kotkaniemen yv-vastuu myös nousee merkittävästi, joten nähtäväksi jää miten hän vastaa ns huutoon. Viime kaudesta parannusta täytyy tapahtua ainakin hieman junnumaisista kiekon ylöstuonneista, jotka usein päätyivät vastustajan träppiin, kun poika ei jakanut kiekkoa muille. Jesperin täytyy myös enemmän käyttää hyvää rannelaukaustaan. Itselläni on aika maltilliset odotukset ja veikkaan Jepun ottavan tuon ykkössenan roolin ja pelaavan n 30-40 pisteen kauden.

Otto Kivenmäki
Maven poika teki A.ssa viime kaudella 17-18 vuotiaana piste/peli tahtiin pisteitä. Pienikokoinen sentteri, mutta pystyy pelaamaan myös laidalla. Ei ole tietenkään läheskään yhtä suuri lupaus kuin Kotkaniemi tai Kaapo Kakko, mutta tulevaisuudessa saattaa tehdä hyvän Liigauran. Saanee alkukaudesta näyttöpaikan, koska Ässiltä puuttunee vakiokokoonpanosta Sami Lähteenmäki ja Mikko Salmio. Pitsissä pelasi Ässien 2. Ketjun laidassa Kärjen ja Tiivolan kanssa.

Lenni Killinen
Samaa ikäluokkaa kuin Kivenmäki. Teki viime kaudella A SM-Liigassa muutaman pisteen enemmän kuin Kivenmäki ja pääsi myös pelaamaan Mestistä, jossa syntyi ok-tehot 2+2 10 otteluun. On melko isokokoinen laituri ja tulee saamaan peliaikaa lähinnä 3-4 ketjussa. Alkukaudesta mahdollisuus ottaa paikka pelaavasta kokoonpanosta, jolloin saanee näytönpaikkoja.

Muutama vanhempi pelaaja, joilta voi odottaa isompaa läpimurtoa.

Matias Varttinen
Pelasi toissa kaudella erittäin lupaavan debyyttikauden tehoin 7+6=13, mutta viime kausi oli Varttiselle todella vaikea. Viime kaudella Varttinen ei osunut mistään sisään (tehot 0+5), vaikka paikkoja olisi ollut tehdä vähintään samat pisteet kuin tulokaskaudella. Varttinen on parhaimmillaan melko monipuolinen pelaaja, koska pystyy pelaamaan 4 ketjun rouhijan roolissa ja stunttaa tarvittaessa myös ylemmissä ketjuissa. Pieneen kokoonsa nähden (168cm) jakelee paljon hyviä taklauksia. Potentiaalia olisi yli 20 pisteen hyökkääjäksi.

Niklas Appelgren

Eka liigakausi 27 v.na oli ihan lupaava. Pelasi pääasiassa 3-4 ketjun sentterinä, mutta sai myös loukkaantumisten myötä peliaikaa tulosketjuissa. Väläytteli osaamistaan ja olisi potentiaalia läpimurtoon. Tulee pelaamaan tällä kaudella suurimmaksi osaksi 4 keskellä.

Mikko Salmio
Tehnyt periaatteessa jo läpimurtonsa muutama kausi sitten JYP.ssä, mutta viime kaudella oli ennen loukkaantumistaan yli 30 pisteen vauhdissa. On kauden alussa vielä salkulla, joten nähtäväksi jää miten se vaikuttaa tulevaan kauteen. Potentiaalia olisi 2 ketjuun, mutta aloittanee kauden 3 ketjussa. Salmiolla on melko hyvä rannelaukaus, jota soisi hänen useammin käyttävän.
 
Jos Honka painaa ensi kauden 0,8ppg ja 20 min per ottelu, niin siinä olisi aika lähellä Suomen ensimmäinen ykkösvaraus NHLään.

No toki sitä täälläkin toivotaan, mutta ehkä kannattaa vähän realistisempi olla odotuksissa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Jos Honka painaa ensi kauden 0,8ppg ja 20 min per ottelu, niin siinä olisi aika lähellä Suomen ensimmäinen ykkösvaraus NHLään.

No toki sitä täälläkin toivotaan, mutta ehkä kannattaa vähän realistisempi olla odotuksissa.
Vaikka painaisi 1.0ppgllä niin ei ole. Hughes on ykkönen ja sitä ei kukaan ohita. Kakkokin menee reippaasti ennen Honkaa 1-5 sijoilla.
 

Apheu

Jäsen
Vaikka painaisi 1.0ppgllä niin ei ole. Hughes on ykkönen ja sitä ei kukaan ohita. Kakkokin menee reippaasti ennen Honkaa 1-5 sijoilla.

Kyllä jäisi Hughes taakse, jos Honka takoisi 1,0 PPG:llä ollen vähintään ok puolustussuuntaankin. Tuo olisi hirmuinen pistelukema varattavissa olevalta hyökkääjältäkin Liigassa (Barkov tainnut viimeksi tähän aikalailla päästä). Pakilta maailmanluokan suoritus, jolla varattaisiin käytännössä takuuvarmasti ykkösenä.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897 & Pimeä Aitio
Jos Honka painaa ensi kauden 0,8ppg ja 20 min per ottelu, niin siinä olisi aika lähellä Suomen ensimmäinen ykkösvaraus NHLään.

No toki sitä täälläkin toivotaan, mutta ehkä kannattaa vähän realistisempi olla odotuksissa.
Niin sanoin että parhaimmillaan voi pystyä Heiskasmaiseen kauteen, mutten välttämättä todennäköisintä se ei ole. Mikä tässä nyt on vaikea ymmärtää?
 
Vaikka painaisi 1.0ppgllä niin ei ole. Hughes on ykkönen ja sitä ei kukaan ohita. Kakkokin menee reippaasti ennen Honkaa 1-5 sijoilla.

Jos Honka drafti-kautenaan painaa 1.0 ppg, olisi kyseessä KAIKKIEN AIKOJEN pakkiprospecti. Siinä olisi Rasmus Dahlin aivan paperia, saati sitten sentteri Jack Hughes, joka on aika keskinkertainen prospekti ykkösvaraukseksi.

En myöskään ymmärrä miten saisit alle 0,5 ppg tekevän lauturin (Kakko) menemään aikaisemmin kuin 0,8ppg tekevän puolustajan.

Tosin eiköhän toteuma Honkan kaudelle ole jotakin aivan muuta kuin 0,8-1,0 ppg ja varataan siellä 20 tienoilla.

Niin sanoin että parhaimmillaan voi pystyä Heiskasmaiseen kauteen, mutten välttämättä todennäköisintä se ei ole. Mikä tässä nyt on vaikea ymmärtää?

En mä välttämättä suhun viitannut, kun tästä on aika moni tähän ketjuun kirjoittanut.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Älkääs nyt, eihän Karlssonin Erkkiäkään ykkösenä varattu. Ja teki sentään hongankokoisena reilu piste per peli SM-liigassa.

Vakavasti jo sellainen täydellä kaudella 0,66 pinnaa/peli, niin puhutaan auringonvarmasta top2-varauksesta.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Ainakin minulle sillä on iso merkitys, että Honka pelasi hyviä otteluita liigassa jo 17 vuotiaana, kun taas Ratinen ei 19 vuotiaana päässyt ja/tai pystynyt esittämään liigassa oikein mitään. Kahden vuoden ikäero on tässä kohtaa uraa iso juttu, sillä todella harva 17 vuotias pakki kykenee sellaisiin suorituksiin, mihin Honka viime kaudella kykeni.
Honka pelasi paremmin Liigassa kuin A-nuorissa ja Mestiksessä. Mistä se mielestäsi kertoo?

Mä en näe mitenkään isoa merkitystä sillä, ettei Ratisella ole samanlaista ohutta superotosta liigatasolta. Miksi? Koska miehellä on kaikki tarvittavat ominaisuudet lyödä läpi heti kun saa aidon mahdollisuuden. Se tärkein, eli pelinopeus, riittää niin pään kuin luistelunkin osalta. Homma ei jää kiinni myöskään fysiikasta tai halusta hyödyntää sitä, ja kiekotonkin pelaaminen oli loppukaudesta heittämällä liigatasoa. Liigarutiini on ainut asia joka Ratiselta puuttuu, mutta en sanoisi sitä olevan varsinaisesti Hongallakaan. En tiedä, mikä on tilanne kesän jäljiltä, Honka on todennäköisesti ottanut kiinni ja kenties ajanut ohikin, mutta viime kaudella Ratinen oli parempi pelaaja niistä liigailuista viis.

Lisäksi sekoitat nyt mielestäni liikaa Hongan ja Ratisen vertailua Hongan ja Heiskasen vertailuun. Näissä on monestakin eri syystä kyse niin eri asioista, ettei niitä ole syytä sotkea toisiinsa. Hongan ja Heiskasen kesken verrataan koko Suomen mittakaavalla kahden ehkäpä tämän hetken potentiaalisimpien nuorten pakkien välisiä eroja, kun taas Hongan ja Ratisen välillä vertailu liittyy vain siihen, että molemmat pelaavat JYPissä. Ratinen ei ole pakki, eikä ole Hongan ikäinen.
Lähestyin asiaa tämän ketjun hengessä. Pidemmällä aikajänteellä Hongan potentiaali vie Ratista, mutta seuraavan vuoden aikana ero on lähes olematon.

Tällä hetkellä on helppo sanoa, että Heiskanen olisi Honkaa suurempi talentti, mutta eivät ne Heiskaseen kohdistuneet odotukset olleet vuosi sitten kauheasti kovempia, kuin Honkaan kohdistuvat odotukset ovat nyt. Jos Heiskasen tuleva kausi ei ole täydellinen jättipotti ja Honka lyö itsensä tosissaan läpi, niin yhtäkkiä nämä miehet voivat olla suuren yleisön silmissä ihan samalla viivalla. Juuri nyt on hyvin vaikeaa verrata heitä toisiinsa, kun ikäeroa on yksi vuosi ja se on tällaisten talenttien kohdalla iso juttu tässä vaiheessa uraa. Parin vuoden päästä vertailua on huomattavasti helpompi tehdä.
Tää on ydinpointin osalta todella viisaasti kiteytetty – odotukset muuttuvat lisäinformaation myötä. Siksi "x on lahjakkaampi kuin y" -heitot ovat monesti mitä ovat, koska turhan usein niissä verrataan pelaajia samanikäisinä. Jos x vaikuttaa lupaavammalta kuin y 17-vuotiaana, mutta y:n kehitys on ollut sen jälkeen ennustettua suotuisampaa, voiko x:ää tosiaan kutsua y:tä lahjakkaammaksi?

Itse näen, että Hongan on Ratista helpompi löytää paikkansa kokoonpanosta, joka on yksi suurimmista syistä sille, että uskon hänen läpilyöntinsä olevan Ratista todennäköisempi. Molemmilla on siihen hyvät saumat, mutta kokonaisuutena pidän Honkaa huomattavasti todennäköisempänä läpilyöjänä tulevalla kaudella. Toivottavasti molemmat onnistuvat, sillä on huikean hienoa katsella tämän kaltaisten nuorten talenttien nousua parrasvaloihin.
Jos Marko Virtanen jatkaisi päävalmentajana, asia olisi varmastikin noin. Nyt koutsina on kuitenkin Ratisen pelin erinomaisesti tunteva Lauri Merikivi, ja uskon siihen että Merikivi antaa parin viime kauden luottoratsulleen riittävästi aikaa. Honka toisaalta saanee siimaa enemmän, koska pelaa alkavalla kaudella varausnumerostaan ja omistaa aitoja liiganäyttöjä jo edelliskaudelta. Noi kaksi asiaa kolkuttanevat väkisinkin valmennuksen takaraivoissa, mutteivat kuitenkaan niin paljoa että Honka olisi jyppiläisistä omissa sfääreissään ja ainoa tähän ketjuun kuuluva nimi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös