Liigajoukkueiden kannattajaryhmät & kulttuuri kaudella 2023–2024

  • 234 838
  • 1 189

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Siis täähän on aivan sekasin koko kaveri mutta ihmetyttää miksi on Ilvesfoorumin mode kun usein toivoaa välivaltaa niin Tapparan faneille kun pelaajille.

Että ei mene offtopic niin oli kyllä upea tapahtuma Vaasassa tänään! Siistit Tifot oli molemmilla, omasta mielestä Osastolla vähän siistimpi
Joo oli enemmän mielikuvitusta Ilveksen päässä. Vaasassa tunnuttu jämähtäneen noihin overhedeihin pysyvästi. 20v takaperin oli erilaisia, lippumeriä, kakkusoihtuja, jne.

Vähän ykstoikkosta nykyään
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaasalaisille kyllä vähän merimiesnaurua, ensimmäinen halli jossa järkkärit esti kotipäädyssä kusella käynnin. Oman porukan pienempi kokoista kaveria oltiin vessassa ihan tönitty, itse kun kävin niin joku vaasalainen alkoi järkkäreille huutamaan että miksi ilvesläisiä päästetään sinne :D ei ole Nokia Arenalla tällaistä.
Varmaan siellä Nokia pöntössäkin olisi syytä jakaa halli täysin kahtia jos tulee isoja invaasioita, ettei mitkään finninaamaiset teinit käy harrastelemassa lipunryöstöjä, joka on luetun perusteella ollut niin kova ja hurja juttu.

Ainakin Raumalla on vuosikaudet jaettu halli vieraskannattajien sekä kotikannattajien kesken, jos sieltä on tullut jotain satapäistä yleisöä vieraista seuraamaan peliä ja se on kyllä aina ollut toimiva ja ennenkaikkea fiksu ratkaisu.

Se on sitten jo ihan silkkaa tyhmyyttä, jos aivan välttämättä on pakko lähteä toiselle puolelle hallia kuselle taikka kaljalle, yleensä kun tähän asiaan liittyy vielä se että halutaan vähän provosoida. Siinä kohtaa jos menee nenä poskelle suunsoiton seurauksena, niin voivoi ja krokotiilinkyynel päälle. Kyllä se on ihan itse aiheutettua. Koskee ihan samalla tavalla niin koti- kuin vieraskannattajia.

Millään tavalla kun ei pitäisi kenellekään tulla yllätyksenä, että lauantai-iltana jossa ollaan vedetty märkää aamusta saakka ja adrenaliinit on tapissa, niin saattaa hieman herkemmin sytytyslanka palaa loppuun.
 
Viimeksi muokattu:

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Ihan yleisesti tähän Vaasan "vessaepisodiin".

Vaasassa on totuttu intohimoiseen kannattajakulttuuriin sen positiivisessa ja negatiivisessa mielessä. Red Army ja Ultras 06. Näillä on ollut isokin kuilu aikanaan, ultra kulttuuri "elänyt ja voinut hyvin" jo vuodesta 2004.

Itse olen ollut mm. 2009 Liigakarsintojen aikaan Red Armyn johdossa ja ollut järjestämässä samanlaista invaasiota Poriin. Nämä ei ole helppoja vieraille, kotifaneille sekä ottelutapahtumasta sekä sen turvallisuudesta vastaaville tahoille.

Vaasassa soihdutettu, tapeltu ja mitä kaikkea mahdollista ottelutapahtumassa voikaan tapahtua josta liitto muistuttaa mojovilla sakoilla.

Jos Vaasan toiminta nyt ihmetyttää niin täällä kitkettiin vain kaikki "mitä jos" skenaariot pois. Seura ilmoittanut etukäteen, että hallia jaetaan kahtia jolloin kaikilla on omat kaljatiskit, kusiputkat ja tupakkapaikat. Tässä onnistuttiin ensiluokkaisesti.

Muutenkin jännä, että sinne vastustajan päätyyn pitää väkisin änkeä.
Sä et kyllä ole ollut RA:n johdossa saati hallituksessa 2009.
 
Suosikkijoukkue
Ilves

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Se nyt on aivan selvää, että jäädään. Siihen riittää kyllä pienempikin vieraskannattajien joukko
Tosiasia kuitenkin on se, että eipä ole Jokereiden lisäksi tainnut yksikään porukka Turkuhallia ottanut haltuun siihen malliin että olisi kotifanit kakkoseksi jääneet. Noissakin matseissa oli yllättävän tasaväkinen meno lopulta chanttien osalta.
 

Jakas Lusek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Antti Tyrväinen

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Tosiasia kuitenkin on se, että eipä ole Jokereiden lisäksi tainnut yksikään porukka Turkuhallia ottanut haltuun siihen malliin että olisi kotifanit kakkoseksi jääneet. Noissakin matseissa oli yllättävän tasaväkinen meno lopulta chanttien osalta.
Eilen oli hyvää mölyä kummankin kannattajilta, mukava oli katella ainakin telkasta kun kuului kummatkin ryhmät hyvin.

Mutta olipahan Vaasassa sitten kunnon bileet, isoo peukkuu tälle.
 

Merkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Huikea tapahtuma kaikin puolin, ei voi kun kateellisena vierestä ihastella! Videosta tuli mieleen, että soiko Vaasassa eilen ollenkaan musiikki pelikatkoilla, vai saiko DJ vapaaillan vesatoskaloiden ja maalibiisin ohella?
Aika rauhassa sai dj tehdä uusia spotifylistojaan tulevaisuuteen. Ei edes alkulämmöillä tarvinnut soittaa kuin pari kappaletta hänen toimestaan.
 

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
Aika rauhassa sai dj tehdä uusia spotifylistojaan tulevaisuuteen. Ei edes alkulämmöillä tarvinnut soittaa kuin pari kappaletta hänen toimestaan.
Oli muuten todella hienosti hoidettu tämäKIN asia.
Ilveksen omassa lähetyksessä sai kehuja tästäKIN asiasta teidän pumppu.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Komean näköistä eilen Vaasassa, todella harmillista, että nämä on tässä maassa ”kerran kaudessa” tapahtumia ja nämäkin nyt lähinnä kaksi kertaa putkeen saman porukan toimesta.

Pienempiä-isoja reissuja on enemmänkin, mutta mitään ottamatta pois näiltä, on kuitenkin täysin eri asia, onko paikalla 400 vierasfania (ja näistäkin yleensä joku osuus istuu pelin ajan) vai 2000 vierasfania joista vieläpä valtaosa äänessä koko 60min. Kuten videot ja meno kertoo, tuollainen määrä tuo molemmille puolille ihan helvetisti enemmän virtaa, viime vuonna oli Porissa myös aika viihdyttävä meno hallissa.

”Pelipäivä on juhlapäivä” meininkiä ei ihan hirveästi täällä ole ja kun katsotaan ihan minkä tahansa seuran kotipeliä, niin valitettavan pieni on osuus niitä ”kannattajia” jotka pitävät ääntä ja loput istuu hiljaa. Tämä on sinällään todella harmillista, kun kotiyleisön vahva tuki ihan toden totta kääntää pelejä. Tästä oli Turussa hyvä esimerkki edelliskaudelta, kun vihdoin ja viimein alkoi halli täyttyä ja siellä istumakatsomossakin alkoi kädet ja äänihuulet löytyä ja finaalipaikka tuli käytännössä huutamalla. Vaikka finaalisarjassa ei mitään palaa ollutkaan, niin ihan pikkuisen eri pelit Turussa ja Tampereella, kotona pelattiin voitosta joka pelissä koko kevät. Harmittaa vaan ihan vietävästi, että tätä etua ei käytännössä ole koskaan runkosarjassa.

Onko se sitten erilainen elämäntyyli, suuremmat pelimäärät, suomalaisuus vai kaikkien yhteissumma, mutta harvoin täällä ylipäätään pelipäivät aiheuttaa mitään suurta kiimaa. Hallille tulee arkena hyvä jos 1/3 osaa, kausareistakin jää usein arkipeleissä puolet kotiin vaikka paikka maksettu ja yleisömäärään lasketaan. Viikonloppuna vähän paremmin, mutta kovin laimeaksi jää katsomon puolella yleensä ottelutapahtumat pl. paikallispelit. Itse nähtynä ja koettuna verrokit futiksesta lähinnä Roomasta ja jääkiekosta Ruotsista ja Sveitsistä, niin kuilu on aivan käsittämättömän iso. Peleissä käyvien joukosta on huomattavasti suurempi prosentti niitä, joilla oma jengi on elämän ja kuoleman asia ja se näkyy. Tottakai näissäkin istuu hallissa ihan taviskannattajia, mutta vähintään kädet lyö yhteen fanipäädyn mukana jollei muuta.

Syitä on varmasti monia, mutta eiköhän tämä ole pitkälle monen asian summa. Liikaa otteluita, liikaa otteluita keskellä viikkoa, erilainen kulttuuri, lippujen hinnoittelu ja sitten myös yleinen paheksuminen kaikkea kannattajatoimintaa kohtaan. Bonuksena tähän vielä ”ajatteleeko kukaan lapsia?!” porukka ja soppa on valmis.

Jääkiekon MM-kisat, kiitos lippujen naurettavan hinnoittelun ja kaikenmaailman takaistujen tunnelmanluontien säälittävien yritysten takia tunnelmaltaan aivan paskat. Huomattavasti parempi tunnelma Pohjoiskaarteessa, kun Huuhkajat, jengi joka ei käytännössä ole koskaan menestynyt yhtään missään pelaa merkityksettömän lohkopelin jotain lilliputtimaata vastaan. Jopa lentopallo/koripallomaajoukkueen peleissä, joihin lippujen hinnat eivät ole lähelläkään mitä jääkiekon MM-kisoissa oli, selvästi parempi tunnelma. Ja syyllinen sama. Lippujen hinnoittelu ajaa ne ”tosifanit” pois ja kotiin katsomaan telkkarista ja paikalle saapuu muutaman pelin kaudessa käyvät ”turistit”, joita ei haittaa maksaa muutama satanen ottelutapahtumasta.

Liigassa lippupolitiikka ei ole ihan MM-kisojen vertaista ryöstöä, mutta ei olla kaukana, kun puhutaan sivujen istumapaikoista ja kioskihinnoista. Kun hallien täyttöaste on mitä on, pitäisi suurimman osan hallin paikoista olla niitä superhalpoja, eikä toisin päin. Nyt alkaa myös olla trendi se, että ne kannattapäädyt ja seisomakatsomot kutistuu koko ajan ja hinnat nousee myös jatkuvasti. Ottelutapahtumat alkavat kokonaisuutena maksaa sen verran, että järkevämpi käydä vaan muutaman kerran kaudessa ja katsoa muuten kotoa käsin. Kausarit auttavat jonkin verran, mutta yleisesti ottaen ihmisillä on taloudellisesti aika haastavaa, eikä sen muutaman satasen laittaminen kerralla ole enää kaikille mahdollista.

Pikkuhiljaa lähennytään Amerikan meininkiä ja katsomoon pääsee kaikkein etuoikeutetuimmat ja köyhät katselee kotona. Lopputulos on sama kuin MM-kisat viimeksi. DJ:t kääntää voluumia isommalle ja koittavat luoda tunnelmaa kun sitä ei muuten ole. Lippujen hinnat jatkaa nousua, koska koko ajan pienempi joukko käy peleissä.

Pahoittelut synkistelystä, lopetetaan tosiaan posiin, hienoa toimintaa eilen Osasto41 ja Ultras06 (sekä Red Army ja muut vaasalaiset), näitä tarvitaan. Olkoon tämä osoitus myös siitä, että kaikki eivät ole luovuttaneet ja Osaston osalta voisin jopa sanoa, että toiminta on vain menossa eteenpäin koko ajan, toivottavasti tämä haastaa myös muita vastaamaan huutoon. Yleisellä tasolla olen pessimistinen kehityksen suhteen, mutta toiveikas siinä mielessä, että mistään mahdottomuuksista tässä ei puhuta, kuten eilinen jälleen osoitti.

Lopuksi todettakoon vielä, että en tuomitse kenenkään tapaa kannattaa tai käydä pelissä, yhtälailla seurat tarvitsee niitä tuloja parhailta paikoilta, ravintolapöydistä ja aitioista, taitaa olla jopa suurin osa mitä näistä tulee. Siellä saa myös hiljaa istua ja nauttia vaan pelistä omaan tyyliin. Oma toiveeni koskeekin kannattapäätyjen merkittävää laajentamista ja näiden osalta lippujen hintojen merkittävää laskua, jotta joka pelissä olisi paikalla mahdollisimman iso ja äänekäs joukko, joka luo ns. ”Baseline”- tunnelman halliin, jonka päälle on helpompi rakentaa. Ja mukuloita sekaan vaan rohkeasti, siellä on nykyisetkin kannattajat kasvaneet ja ihan hyvin selvisivät, vaikka oli ääntä ja jopa rumaa kielenkäyttöä.
 

zzonejj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
"Hieman" turhan provosoivasti tuli eilen postattua, lapa pystyyn virheen merkiksi ja anteeksipyyntö tästä sekä vaasalaisille että meikäläisille. Koitetaan skarpata jatkossa.

Ei tosiaan omalle kohdalle ole yhtä tiukkaa kuria vielä osunut, mutta ilmeisesti en sitten vain sellaisessa matsissa ole ollut ennen eilistä. Harmittavaa että tällaisiä joudutaan järjestämään, mutta jäipähän ainakin kaikki ylilyönnit eiliseltä pois, mikä on erittäin hienoa. Muutenkin hyvin hanskattu tuollainen määrä vieraita.

Komeaa oli meno niin koti- kuin vieraspäädyssäkin, olisipa näin useamminkin. Kiitokset tästä sekä Red Army että Osasto.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
@WestCoast110 :lta hyviä nostoja nykytilanteesta sekä haastetta aiheuttavista seikoista. Kannattajatoimintaa ajatellen tuohon voisi vielä lisätä, että kyllä myös Jokereiden ja Bluesin poistuminen vahvuudesta näkyi välittömästi eräänlaisena latistavana tekijänä koko Liigalle. Kun muistellaan, että millainen nousubuumi oli kannattajakulttuurissa menossa siinä vuoden 2012 tietämillä. Eteläpääty ja Blueskannattajat olivat päässeet jo hyvälle tasolle, mutta siellä paistoi vahva halu kehittää toimintaa jatkuvasti. Vähitellen tämä henki alkoi yhä voimakkaammin nostamaan päätään muuallakin ja tuolloin mm. Raumalla aivan räjähdysmäistä kehitystä kannattajatoiminnassa. Mm. sinikeltaisilla olikin keskenään paikoitellen hyviä otatuksia, ainakin espoolaisilta oli jotain isompia reissuja Raumalle. Vaasalaiset olivat tietysti Mestiksessä jo omaa luokkaansa olleet pitkään. Kevään 2012 karsintojen jälkeen ajatteli, että mitä jos nuo 2500-3000 punavalkoista Hakametsän päädystä joskus lähtisivät Liigassa Ilmalaan, kun vastassa olisi täyteen ammuttu Eteläpääty. Tämän jälkeen onkin ehtinyt sitten Liigassa tapahtua melkoisia mullistuksia.

Nyt on kuitenkin jollain tavalla kääntymässä taas uutta potentiaalista sivua Liigan puolella. Ilveksen kannattajatoiminta on kokenut järisyttävän muutoksen viimeisen 10 vuoden aikana ja ymmärrettävästi kirvesrinnat naapurissa eivät halua jäädä loputtomasti kakkoseksi tässä kehityksessä. Nämä tehdyt megamatkat ovat nyt oivia osoituksia edistymisen huipennuksena ja ennen kaikkea @WestCoast110 :n mainitsema asia, että siellä oli Ilveksen kannattajilla eilen todella kova osallistumisprosentti. Kasvu ruokkii kasvua ja keskusteluista on jälleen havaittavissa, että miten paljon aivan uusia keltavihreitä on innostunut aktiivisemminkin mukaan.

Nyt onkin sitten mielenkiintoista nähdä, että tuleeko tämä tuleva Turun reissu olemaan myös jonkinlainen lopullinen läpimurto Tapparan kannattajatoiminnalle. Varsinkin nyt sitten kun ovat nähneet naapurin setit eiliseltä. Pystyykö joku vielä vahvistamaan, että mikä on lopullinen lähtijämäärä? 21 bussia oli nyt ainakin myyty jo loppuun?

Tamperelaisten takana on myös pientä edistystä tapahtunut monilla pienemmillä paikkakunnilla, mutta on myös selvää että osaksi nähtävissä paikallaan polkemista, jopa jonkinasteista taantumusta. Sellaista aaltoliikettähän nämä asiat aina monesti ovat.

Tämän lisäksi K-Espoo palailemassa Liigaan ja miten lähellä sitten Jokeritkin lopulta tätä tilannetta. Tuli käytyä katsomassa kauden ensimmäinen joukkueiden välinen kohtaaminen ja ainakin sen perusteella Espoossa on taas valtava työ herätellä kannattajatoimintaa henkiin vs. Blueskannattajien loppuhetket. Vaikeuksista huolimatta Eteläpääty on pitänyt hyvin pintansa ja valtavaa potentiaalia edelleen olemassa.

Kuten @WestCoast110 mainitsi lippujen sekä ottelutapahtumien hinnoittelusta, niin elämme haastavia aikoja. Varsinkin nyt sitten yleismaailmallisen tilanteen osalta ja juurikin sitten se, että miten paljon kuluttajilla jää rahaa satsattavaksi tähän harrasteeseen. Toivotaan kuitenkin, että haasteista huolimatta olisi valoa taas tunnelin päässä. Ainakin sen suhteen, jos ihmisten intohimoa saataisiin heräteltyä, niin haasteista huolimatta voitaisiin olla kuitenkin valmiina edelleen tekemään satsauksia, jos vielä lisätehoja saataisiin priorisoinnin kautta.
 

Kyle

Jäsen
Komean näköistä eilen Vaasassa, todella harmillista, että nämä on tässä maassa ”kerran kaudessa” tapahtumia ja nämäkin nyt lähinnä kaksi kertaa putkeen saman porukan toimesta.


Joukkueiden pitäisi sopia joka kaudella yhdestä, miksei kahdestakin pelistä: yksi syksyllä, yksi keväällä järjestettävästä vierasreissusta. Silleen että vaikka arvalla arvostaisiin jokaiselle joukkueelle pelit (tai kaksi).

Ehdot olisi, viikonloppupeli ja vierasjoukkueen kannattajat saisi olla suunnittelemassa taphtumaa. Kotijoukkueen tulisi antaa vieraspääty ”vapaaseen käyttöön”.
 

WillieGunn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei Sport ainakaan 100-0 tämän videon perusteella hävinnyt katsomossa, vaikkakin Ilveksen meno ymmärrettävästi kiihtyi loppua kohden

Ei se mikään kilpailu ole. Molemmat veti tosi komeesti ja molempien joukkueiden faneja tarvitaan hyvään tunnelmaan. Ne kun reagoi ja huutaa eri tapahtumiin jäällä ;) Jäi hyvä fiilis Vaasasta. Hallin henkilökunta ja järkkärit oli tosi hyvällä asenteella töissä. Pois lähtiessä tuli vielä muksuille ovella kivet järkkäri sedältä ja toivotus tulla uudestaan. Kiitos Sport!
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ei se mikään kilpailu ole. Molemmat veti tosi komeesti ja molempien joukkueiden faneja tarvitaan hyvään tunnelmaan. Ne kun reagoi ja huutaa eri tapahtumiin jäällä ;) Jäi hyvä fiilis Vaasasta. Hallin henkilökunta ja järkkärit oli tosi hyvällä asenteella töissä. Pois lähtiessä tuli vielä muksuille ovella kivet järkkäri sedältä ja toivotus tulla uudestaan. Kiitos Sport!
Voisitte jatkossakin tulla kerran kaudessa tuhatpäisen lauman kanssa Vaasaan :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös