Liigajoukkueiden kannattajaryhmät & kulttuuri kaudella 2023–2024

  • 237 570
  • 1 190

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Itselläni ei ole vieraskannattajana mitään valitettavaa Vaasan järjestelyistä. Todetaan tähän kuitenkin muutama erikoisuus, mitkä mietityttivät, että tehtiinkö ne oikeastaan enemmänkin näön vuoksi kuin varsinaisesti turvallisuuden parantamiseksi.

Ihan normaalia tuo on että vierasporukat on eristettynä muista katsojista.
Nykyäänhän tämä alkaa valitettavasti olla normaalia, jos on iso vierasporukka tai sitten jollain porukalla tavanomaista korkeampi riski häiriöihin.

Peliin saapuessa homma ei kuitenkaan toiminnut ihan noin Vaasassa. Ilves-vaatteisiin pukeutuneet katsojat pääsivät B-päädystä käytävillä noin puoliväliin asti, jonka jälkeen järkkärit pysäyttivät etenemisen turvallisuussyistä. Ilman Ilves-asusteita eli joko Sport-asusteilla tai täysin tunnuksitta sai jatkaa ilman pysäyttämistä. Ilves-tamineissa pääsi jatkamaan, jos oli lippussa merkitty istumapaikka tuon järkkärimuurin toisella puolella.

Turvallisuusnäkökulmasta varmaan ihan OK, mutta myös kotijoukkueen kannattajien sisäänkulku halliin tapahtui Ilves-kannattajien alueen läpi, mikä ei sitten ollutkaan jostain syystä enää mikään turvallisuusriski. Jos olisin ollut pahoissa aikeissa liikkeellä oleva vieraskannattaja, niin tuo sulku ei olisi estänyt mitenkään, jos olisin pukeutunut esimerkiksi suomalaisille tyypilliseen mustaan asusteeseen, jollainen nyt ei ole kovin harvinainen asuvalinta eri kannattajaporukoissakaan.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Naapuristakin respectit Osaston valtaukselle. Oli kyllä todella hieno tifo ja kulkue, plus tuo katsomon visuaalisuus alkaa olla sitä, mitä sen kuuluukin olla läpi pelin.
Juuri näin. Kyllä se vain valtavasti loi aktiivista ilmettä, näyttävyyttä ja mahtipontisuutta, kun jatkuva lippumeri jälleen vispasi. Meininki alkoi olemaan kuin futiksen Bundesliigassa.

Monilta osin tuntui ilta ilmeisen onnistuneelta Vaasassa. Kulkuepätkästä näkyy jo hyvin kyllä, että minkälaisella massalla ollaan liikenteessä. Näemmä RD kävi jo heti portailla toivottelemassa vieraskannattajia tervetulleeksi ja tätä iltaa oli varmasti Vaasassakin odotettu kuin kuuta nousevaa. Upeaa kuulla, että järjestelyt olleet ensiluokkaisia vieraskannattajienkin näkökulmasta.

Kuten täällä jo mainittiinkin, niin tämä jos mikä olisi ollut sellainen ottelu, jonka olisi suonut koko kansan näkevän. Olisi ollut monelle melkoinen yllätys, että minkä tasoista meininkiä Suomessa pystytään luomaan seurajoukkuepuolellakin.

Vaasa tuntui tarjoavan nyt hyvin ihanteelliset olosuhteet tähän. Lisäksi mahtipontisuutta taisi lisätä se, että ilmeisen kova prosentti 5200 katsojasta osallistui organisoituun kannattajatoimintaa molemmissa päädyissä ja siinä liepeillä. Valtaosassa ottelutapahtumia on tämän suhteen kuitenkin valtavaa tyhjäkäyntiä.

Hienoa tifoilua molemmissa päissä. Lisäksi sitten näitä muita elementtejä, joista oli jo aiemminkin puhetta välimusiikkien soittamattomuudesta jne. Lisäksi nyt sitten tuo, että molemmissa päädyissä on oikeasti isot massat ottamassa yhteen kohtuu pienessä hallissa.

Ulkopuolisena tuli iloinen fiilis, että hiljalleen ollaan noustu tälle tasolle ja oli kyllä komeeta, että miten kovalla volyymillä chäntit kuuluivat. Kuten täällä aiemmin todettua, että toivottavasti tämän tason settejä nähtäisiin tulevassa yhä enemmän.

Mielenkiintoista on nähdä sitten taas, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Miten esim. Tapparan kannattajat pystyvät tähän kaikkeen vastaamaan Turun megamatkallaan kahden viikon päästä la 2.3.
 
Viimeksi muokattu:

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Vaasassa Suomen parhaat järkkärit jääkiekkopeleissä. Ihan normaalia toimintaa rajoittaa vierasryhmien liikkumista ja järjestää ns yksityinen tila.

Pointsit toki Ilveksen hienolle ja upealle megamatkalle myös
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kuten 2012, niin myös nyt turvallisuus järjestelyt olivat erinomaisia, säännöt perusteltuja ja viestintä ja järkkärien käytös täys 10.

Jos joku kitisee, ettei päässyt vessaan "väärään" päähän, kertoo se vaan kokemattomuudesta fanimatkoista ja puutetta ymmärryksessä miksi näin toimitaan.

Ennaltaehkäisy on helpointa, opittu ruattista, jossa kannattajien erottamiseen on opittu kantapään kautta järjestyshäiriöitä.

NokiaAreenan järjestelyihin on turha verrata, sillä ne on huonot, toki osin kulkujen puuttellisuuksista johtuen..

Aivan huikea ilta oli Iso kiitos Sportille järjestelyistä ja RedArmylle hienosta vastustuksesta katsomotoiminnassa. Fakin hianot tifot molemmissa päädyissä ..

... Jotain videoo seuraa
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Ai saatana! Kylmät väreet menee kun tota Ilves-fanien menoa kattoo videoilta! Huhhu. Kieltämättä ajatukset harhailee siihen, että toivottavasti piakkoin nähdään vastaava invaasio Ilmalaan Liigapeliin….
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Ihan yleisesti tähän Vaasan "vessaepisodiin".

Vaasassa on totuttu intohimoiseen kannattajakulttuuriin sen positiivisessa ja negatiivisessa mielessä. Red Army ja Ultras 06. Näillä on ollut isokin kuilu aikanaan, ultra kulttuuri "elänyt ja voinut hyvin" jo vuodesta 2004.

Itse olen ollut mm. 2009 Liigakarsintojen aikaan Red Armyn johdossa ja ollut järjestämässä samanlaista invaasiota Poriin. Nämä ei ole helppoja vieraille, kotifaneille sekä ottelutapahtumasta sekä sen turvallisuudesta vastaaville tahoille.

Vaasassa soihdutettu, tapeltu ja mitä kaikkea mahdollista ottelutapahtumassa voikaan tapahtua josta liitto muistuttaa mojovilla sakoilla.

Jos Vaasan toiminta nyt ihmetyttää niin täällä kitkettiin vain kaikki "mitä jos" skenaariot pois. Seura ilmoittanut etukäteen, että hallia jaetaan kahtia jolloin kaikilla on omat kaljatiskit, kusiputkat ja tupakkapaikat. Tässä onnistuttiin ensiluokkaisesti.

Muutenkin jännä, että sinne vastustajan päätyyn pitää väkisin änkeä.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kiitos Vaasasta myös kaverille haastosta katsomossa. Voisitte vähä laajentaa chänttien määrää, muutoin hienoa meininkiä.

Tällaista mitä Vaasassa koettiin tänään pitäisi olla aina tai ainakin huomattavasti enenevästi. Parasta mainosta liigalle kun kannattajat ottaa yhteen katsomossa.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Edelleen paras toteutus vieraskarsinalle on (tai oli) Espoon Hongalla. Täysin oma sisäänkäynti, täysin muista eristetyt katsomot omalla anniskelulla, makkaramyynnillä ja kusilaareilla. Toki, kattamaton putkikatsomo ja bajamajat ei välttämättä vaikuta pääsarjatason touhulta, mutta idea on hyvä. Saa olla täysin omassa rauhassa, ja Espoo osasi aina varutua oikeilla resursseilla kun tiesi montako bussillista on tulossa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Espoossa futismatkoilla ongelma oli aina...aina.. kaljan (kylmän) loppuminen heti alkuunsa, sit myytiin eioota ja lopulta lämmintä kaljaa (kesäkuumalla). Makkaraakaan ei ollu kun joskus (oisko 6 vierasreissua bussilla telinekatsomoon tehtynä)

Sinänsä futiksen puolella nää eristetyt vieraskatsomot omine sisäänkäynteineen on lähes joka paikkakunnalla. Espoon lisäksi siis Lahdessa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa, Kokkolassa ja Jyväskylässä (näissä ite käytynä järjestetyllä fanimatkalla).

Futiksen puolella käytäntö tulee UEFAlta, ja uudessa Tammelassakin on eriytetty vieraskatsomo omine palveluineen.
 
Se, että Nokialla asiat tehdään päin vittua on asia erikseen. Kerran olen vieraillut, ja tupakalle päästäkseenkin piti kahlata koko hallin toiselle puolelle. Ja suhteellisen täydessä hallissa tuo ei muuten onnistunut. Se on aika paljon sanottu kun väitän että Turkuhallin käytävät vetää täytenä paremmin kuin Nokian.

Toki näin vain ekan erätauon aikana, toisella erätauolla järkkärit tyytyivät yksinkertaisesti rikkomaan sääntöjä ja päästivät useampisatapäisen vierasmobin tupakoijat etuovelle röökaamaan, vaikka se oli mukamas kielletty.
Tämä on Ratametsän ongelma. Liian ahtaat käytävät johtuen rakennuksen sijainnista ja rahvaalle vain yksi pieni röökipaikka, joka on aina jumissa jos hallissa on yli 7000 katsojaa. Hakametsässä oli sentään röökipaikka molemmissa päädyissä.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Espoossa futismatkoilla ongelma oli aina...aina.. kaljan (kylmän) loppuminen heti alkuunsa, sit myytiin eioota ja lopulta lämmintä kaljaa (kesäkuumalla). Makkaraakaan ei ollu kun joskus (oisko 6 vierasreissua bussilla telinekatsomoon tehtynä)

Sinänsä futiksen puolella nää eristetyt vieraskatsomot omine sisäänkäynteineen on lähes joka paikkakunnalla. Espoon lisäksi siis Lahdessa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa, Kokkolassa ja Jyväskylässä (näissä ite käytynä järjestetyllä fanimatkalla).

Futiksen puolella käytäntö tulee UEFAlta, ja uudessa Tammelassakin on eriytetty vieraskatsomo omine palveluineen.
Jännä, itsellä täysin päinvastaiset kokemukset Espoosta. Kaljaa oli aina ja hinnatkin aika kilpailukykyiset kun miettii mitä monessa tapahtumassa kiskotaan. Jos 0,5l tölkistä maksaa urheilustadionilla alle 5€ niin se on aika hyvin, kun ei monessa baarissakaan saa enää tuoppia tuohon hintaan. Makkaroiden loppuunmyynnille myös yläpeukkua, kun saa toisella puoliajalla hakea 3 kyrsää eurolla.
 

Kyle

Jäsen
Omasta puolesta täytyy sanoa kun kävin siinä kaukalon puolessavälissä katsomoa niin Sport-pääty oli hyvinkin äänekäs. Oikeastaan paikoin pystyivät hyvinkin tasaväkiseen mökään. Katsomossa sitten viimeistään 2-4 tilanteessa Ilveksen puoli alkoi olla hallitseva, kun katsomossakin taisi kotijoukkueella loppua usko omiin. Mutta missään tapauksessa ei tarvitse puhua mistään jalkoihin jäämisestä kotijoukkueen puolelta.

Ja järjestelyt oli tosiaan ihan viimeisen päälle ja tuo, että halli oli jaettu kahteen ehdottomasti ainoa oikea ratkaisu.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Sitten jos olisit saanut siellä jostain syystä turpaasi, olisiko se ollut parempi vaihtoehto? Tänään mentiin turvallisuus edellä ja sitähän juntin on vaikea tajuta. Ei tuo ollut normaali ilta edes Tampereen paikalliseen verrattuna.
Taitaa ne juntit löytyä teidän porukasta jos paidan logo menee noin tunteisiin että pitää turpaan lähteä lyömään kesken kusireissun. Peili, katsokaa.
Jätän tämän vain tähän. Kun satuin tänään lukemaan aiheeseen niin kivasti täsmäävän purkauksen somesta.


 

AwiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paksut kirjekuoret, Air Baltic
Mielenvikaisia on maailma täynnä.
Siis täähän on aivan sekasin koko kaveri mutta ihmetyttää miksi on Ilvesfoorumin mode kun usein toivoaa välivaltaa niin Tapparan faneille kun pelaajille.

Että ei mene offtopic niin oli kyllä upea tapahtuma Vaasassa tänään! Siistit Tifot oli molemmilla, omasta mielestä Osastolla vähän siistimpi
 

Racine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kirvesrinnat, kannattajakulttuuri
Kuten täällä jo mainittiinkin, niin tämä jos mikä olisi ollut sellainen ottelu, jonka olisi suonut koko kansan näkevän. Olisi ollut monelle melkoinen yllätys, että minkä tasoista meininkiä Suomessa pystytään luomaan seurajoukkuepuolellakin.

Tätä täytyy alleviivata. Vieläkö olisi aihetta väittää, ettei Suomessa voi luoda suuren maailman kannattajakulttuuria, mikäli puitteet tarjotaan seurojen puolesta ja intohimoa löytyy (ja kyllähän sitä löytyy). Erityisesti tapparalaisena täytyy valitettavasti todeta, että seurojen puolesta meiningin kasvua voidaan kyllä rajoittaa todella paljon, mikäli kannattajakulttuurin merkitystä ei ymmärretä. Sekä virallisista että epävirallisilta tahoilta täytyy löytyä yhteinen tahtotila tunnelman luomiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hieno ilta ja mahtava tunnelma Vaasassa molemmissa päädyissä että kiitos kaikille ketkä pääsitte paikalle! Me pistettiin kyllä kotipäädyssäkin kaikki peliin mitä tällä hetkellä irtoaa ja ainakaan omasta mielestä ei täs ny ainakaan pahasti katsomossa jalkoihin jääty jos nyt jonkun mielestä jäätiin. Vierasreissuilla sitä ääntä kummasti aina löytyy vähän enemmän pikku kaljottelun jälkeen. Kylmä tosiasia on vaan se että Vaasassakin puuttuu tällä hetkellä täysin jääkiekkokiima huonon menestyksen takia että kaikille naurajille voin sanoa että kyllä se "Helvetti" siitä aika paljonkin kuumemmaksi lämpenee mitä tänään kunhan pelattais välillä jostain isommista asioista kun sijasta 13 että kannattaa muistaa myös se mutta mahtava ilta silti!
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Täytyy kyllä myöntää, että tuo hyppää jos sä Ilves oot -chant ton kokosella porukalla videoista päätellen on aivan saatanan hyvä. Hattu päästä Ilveksen faniporukalle tänään. Toivotaan, että Tapparan kannattajat pistää samanlaiseksi karnevaaliksi 2.3. megamatkalla Turkuun, mikäs sen hienompaa kun Turkuhalli toivottavasti vastaa huutoon.

Itse kun vielä luulin, että n. vuosi takaperin tehty yhdeksän bussin matka Tampereelle oli iso. Tai olihan se iso, mutta ei mitään kuitenkaan näihin Ilveksen & Tapparan reissuihin tällä kaudella.

Sivuhuomiona todettakoon, että myös Pelicansin kannattajat pitivät tänään melkosen kovaa mökää Turussa, tai sitten TPS:n aneemisuus ja tätä kautta katsomon aneemisuus vain korosti Pelicans-kannattajien mökää. Pisti tosin naurattamaan Pelicans -faniporukan "Nurmi 51" -huomioliivi -lippu (vai miksi sellaista nyt kutsutaan), harmi kun ei tehnyt tänään paria maalia. Asuu näemmä edelleen rent-free myös Lahdessa, mutta se siitä.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Katsojien eristämiseen liittyen, niin se on mielestäni aivan oikein. N. 10 vuotta sitten kun kävimme silloisen espoolaisjoukkueen mukana Vaasassa ja saimme kokonaan oman alueen, joka oli eristetty paikallisisilta. Kenelläkään ei ollut ongelmaa, päinvastoin ihailimme miten homma oli hoidettu.

Joo, parastahan se on jutella vastajoukkueen kannattajien kanssa hyvässä hengessä ja ostella tuoppeja toisille puolin ja toisin, mutta on myös realismia että tämä ei ihan kaikkien kohdalla onnistu. Toisiksi parasta sitten on että jokainen ihan vaan keskittyy siihen omaan juttuunsa.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Jätän tämän vain tähän. Kun satuin tänään lukemaan aiheeseen niin kivasti täsmäävän purkauksen somesta.



Mitä helvettiä, eikös tämä nimimerkki ole täälläkin kirjoitellut, saadakseen lopulta lähtöpassit koko palstalta?

Ei mikään penaalin terävin kynä kyseessä, kun vielä julkistaa kaikille netissä kuinka idiootti on. Onnea vaan loppuelämään jos toisen jääkiekkojoukkueen logo saa väkivaltafantasiat nousemaan pintaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PH7
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös