Liigaannousu voidaan unohtaa.

  • 6 518
  • 74

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Everton
Kuulostaa niin pirun tutulta... Jos nyt kuvitellaan, että liigaan voisi nousta kaudeksi 2005-06, niin kyllähän karsinnat pitäisi järjestää jo pari kautta aiemmin. Jos sinne ei vielä silloin haluta ketään, niin tehtäköön sitten niin hankala karsintamuoto, ettei kelllään voi olla realistisia mahdollisuuksia. Se voisi kuitenkin palauttaa sarjan uskottavuutta edes hitusen, lisätä yleisöä, ja valmistaa sitten tuohon kauteen jolloin karsinnat järjestettäisiin. 2000 katsojan keskiarvosta on kuitenkin pienempi harppaus liigatasolle kuin 1000 katsojan keskiarvosta.

Oli miten oli niin siitä olemme varmasti kaikki samaa mieltä, että on aika tehdä selvät suuntaviivat seuraaviksi vuosiksi eikä arvuutella joka vuosi hommaa uudestaan. Lähinnä jään odottamaan Hjallis sedän kommenttia Kalen puheisiin. Näinköhän nuo pari herraa saataisiin sotajalalle?. Minä olen ymmärtänyt, ettei Hjallis ole suljetun sarjan suhteen mieltään muuttanut mihinkään suuntaan. Eli otetaan yksi lisää jos täyttää ehdot (mitä lie sitten tarkalleen ovat?).
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näin on Aksu. Paljolta turhalta paskanjauhamiselta olisimme mekin välttyneet, mikäli pamput vain osaisivat pukea ajatuksensa ja päätöksensä sanoiksi. Tosin, kuten tuolla toisessa ketjussa joku uumoilikin, vahvasti kuulostaa kansanedustajavaaleihin liittyvältä tuo lupaus.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Viestin lähetti laatokka
Vaikka Mikkelissä olisi halli, jonka voisi muuttaa liigakelpoiseksi, so what? Pitäisi olla joukkue, jolla on riittävää pohjaa, perinteitä, talousalue ym. Ei pelkällä muukalaislegioonalla liigassa pelata. Unohtakaa jo se Mikkeli.

Perinteet tulee tekemällä,talous on kunnossa ja juniorit aikaa myöden.Jos laatokalla ei ole järkevämpää kerrottavaa kuin muukalaislegioona-mantran hokeminen niin kannattaa jättää avautumatta kokonaan.
 

laatokka

Jäsen
Palaa Jukka L. asiaan sinäkin silloin, KUN junoripohja ym. ym. kunnossa (> 10v.) Turha sitä liigamantraakan on jauhaa ajankuluksi ilman mitään realismia.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ostojoukkue rulettaa

Huomio kaikille! Liiganoususta puhuttaessa ei saa tästä hetkestä eteenpäin mainita Mikkeliä. Muistakaa tämä. Pienemmällä fonttikoolla voi sivulauseessa Jukurien mahdollisuuksia vähätellä, mutta mielellään ei tehdä edes sitä.

Ehdokkaat on mainittu aikaisemmissa viesteissä ja potentiaalisia joukkueita on useita. Mikä on se tapa, jolla uusi 14 joukkue liigaan valitaan ja nostetaan? En nimittäin usko, että yhtään joukkuetta liigasta pudotetaan pois. Toisaalta liiga ei huoli sinne ketä tahansa. Tällöin liigapaikkaa ei voida ratkaista urheilullisesti. Paikka tullaan jakamaan kabineteissa ja siitä saadaankin kunnon sota pystyyn. Kuka on Hjalliksen ja Kalen paras ystävä?

Alueellisesti olisi mukavaa saada liigaan Kalpa tai Sport, mutta kuten muukin toiminta Suomessa, niin myös kiekko keskittyy yhä enemmän Etelä-Suomeen (Hjalliksen pitkäaikainen projekti on siirtää Oulu Keravan paikalle). Näin ollen tuleva joukkue on KooKoo.
 

harza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Kouvot,KPL,HPK.
Kuka sinne Kalpa:a tai Sportia todella kaipaa? Paitsi tietysti fanit...
Mutta eikös Kalpa ole näyttänyt aikoinaan jo liigakelpoisuutensa konkurssien kera,eikä se Sport:kaan ole ihan mallia näyttänyt talouden pidossa.
Joten vastaus on KooKoo.Olisi jo aika nähdä paikallispelejä täälläkin piiiiiiiiitkästä aikaa,eli Saipa-KooKoo.
Onhan Kouvolassa halli kunnossa(6000 katsojaa) ja kyllä yleisöä piisaisi peleihin.
 

vihtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaanit
KooKoo:n katsomo

Kyllä kKouvolan katsomo on todellakin riittävän iso. Tämän illan liigapelien katsojamäärät Pelicans-Ilves 2437; Ässät-Kärpät 3021; Jyp-Saipa 3042 ja Hifk-Blues 6671. Ainoastaan kehä III:n sisäpuolen ottelun yleisö ei olisi sopinut Kouvolan halliin. Tosin en usko edelleenkään yhdenkään joukkueen liiganousuun tämä tarina on tosi. Mestiksessä riittääkin sitten pienempi katsomo.
 
Tuolla oli liigapuolella puhetta, että Kummola ois puhunu jotain liiigakarsintojen järjestämisestä ensi vuonna, tai viimeistään 2005. Se olisi kyllä vaihtelua. Olisi myös mukava nähdä, mikä on näiden kahden sarjan TODELLINEN tasoero...
 

Vaasalainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Sportin keskustelufoorumillle ilmestyi oheinen visio eilen..... Ei ole utopistinen juttu.

SPORT LIIGAAN 2004-2005
T a u s t a a
Vaasanseudun vauras ja riittävä väestöpohja (+100 000) sekä riittävän katsojakapasiteetin jo nyt omaava erittäin toimiva jäähalli sekä hyvässä iskussa oleva junioritoiminta luovat loistavat edellytykset kansallisen tason huippukiekolle.
Kun lisäksi paikkakunnalla on runsaasti erittäin menestyviä kansainvälisiä HI-TECH yrityksiä ja työpaikkojen määrä on tasaisessa kasvussa on taustat vakaalle menestyksekkäälle tulevaisuudellekin kunnossa. Bkt+verotulot+vienti / capita ovat maan huippuluokkaa. Vaasa on EU:n 0-tukialuetta.

Loistavat opiskelumahdollisuudet (11 500 opiskelupaikkaa) luovat edellytyksiä lahjakkaiden kiekkonuorten saamiseksi paikkakunnalle koko maasta.
Vaasan kaupunki on tiedostanut huippu-urheilun merkityksen imagonsa rakentamisessa ja tukee Jääkiekkoa merkittävästi myös jatkossa.

H a a s t e e t
Talousarvion tulopuoli on n . kaksinkertaistettava
liigakauteen 2004-2005 mennessä.
Ensi kaudeksi on tulopuolelle löydyttävä jo vähintään 50 % lisää.
Yleisökeskiarvo on saatava jo ensi kautena yli kahden tuhannen.
Liigakaudella on yleisökeskiarvo oltava yli 4000 - meni kuinka tahansa. Kausikortteja on myytävä vähintään 1500. Jäähallin käyttömaksut ovat korkeat mutta koko budjetista silti vähäiset – näitä on silti pyrittävä kohtuullistamaan – myös junioreiden osalta.

J o u k k u e
Kaudella 2003-2004 rakennetaan runko ja puolet liigajoukkueesta seuraavalle kaudelle.
Sopimukset tehdään 2+1 kaudeksi huippujen kanssa.
Päävalmentajaksi hankitaan näyttöjä omaava tasokas liigavalmentaja. Liigavalmentajaksi koulutettava kakkosvalmentaja löytyy jo omasta takaa. Hän hyppää tarvittaessa kehään jos tulee ongelmia.
Kalleimmat pelaajat ovat suoraan sponsoreiden palkkalistoilla (tämä lisää houkuttavuutta pelaajille)
 

Aksu

Jäsen
Harkimo availee suutaan tänään Iltalehdessä (ja myöhemmin SportFM-kanavalla). Hänen mukaansa siirtoraja pitäisi asettaa uuteen päivämäärään eli 1.12. Tämän myötä pyritään estämään joukkueiden tyhjennys (Vrt. vaikkapa Ilves).

Samaisessa kolumnissa Harkimo kertoo, ettei hänen mielestään mestiksessä ole yhtään joukkuetta, joka tällä hetkellä täyttää kriteerit, mutta 14:sta joukkue pitäisi kuitenkin saada.

Lisäksi Harkimo sanoo, ettei liigan sulkeminen tai avaaminen kuulu jääkiekkoliitolle mitenkään (vastaus Kummolalle?) vaan vastuunkantajilla eli liigaseuroilla tulee olla oikeus määritellä itsenäisesti mitä sarjalle tapahtuu. Tähän kommenttiin yhdyn täysin. Perään kaveri uhkaili lopettavansa puheenjohtajan tehtävät mikäli tämä ei suhde ei ole selvä.

Ja vielä yksi juttu elikäs liigakarsintoihin tulee palata mikäli siirtorajan aikaistaminen ei lopeta joukkueiden pelaajamyyntirumbaa, kirjoitti Harkimo.
 

Jantsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Hokki
Tuohan kuullostaa ihan tarkkaan puntaroidulta pitkän tähtäimen strategialta. Jos tuollaisilla eväillä lähdetään viemään asiaa eteenpäin, ja saadaan tulostakin sanahelinän lisäksi aikaiseksi, niin kyllä voi povata hyvää menestystä saada liigapaikka Vaasaan. Tervetuloa Sport liigaan (joskus)!

Niin, kyllä ainakin allekirjoittanutta piristäisi saada väriä liigakaukaloihin uusien seurojen muodossa. Minä ainakin kannattaisin sellaista järjestelmää vuosittaisesta liigakarsinnasta, jossa liigan kaksi viimeistä mittelisi voimiaan Mestiksen kahden parhaan kanssa sarjamuotoisena systeeminä. Jos ja kun joka vuosi olisi systeemi sama, ei putoamispeikko liigajoukkueille olisi niin valtava, kun tietää, että seuraavana vuonna homma toimisi toisinpäin elikkäs olisi kohtuulliset mahdollisuudet nousta takaisin.

Tässä asiassa ei pidä myöskään väheksyä karsintasarjan tuomaa loppukliimaksia (lähinnä) Mestiksen joukkueille, jolloin peleissä käy tavanomaista enemmän porukkaa. Kyseessä on myös valtava taloudellinen hyöty. Nykysysteemissä tätä hyötyä ei liiemmin ole.
 

Rocco

Jäsen
Harkimon bisnestaju on nyt kyllä mennyt päin peetä.

Kun liiga suljettiin niin jokainen näki mitä Mestiksessä tapahtui. Katsojat katosivat, sponsorit katosivat, joukkueiden kovat pelaajat lähtivät liigaan tai ulkomaille... mitä jäi jäljelle? Puolityhjiä katsomoita ja nimettömiä rivipelaajia sekä lainapelaajia liigaseuroista. Eihän Mestiksestä VOI MILLÄÄN tulla joukkuetta joka täyttäisi pelilliset tai taloudelliset vaatimukset Liigatasolle. Ärsyttää tuo Harkimon *****npuhuminen, täällä Vaasassa ollaan tosissaan tehty jo usean vuoden ajan tehty töitä liigapaikkaa varten, tehdään edelleen ja tullaan jatkossa tekemään. Sitten Hjalliksen ********* tulee ja sanoo tuollaisia asioita että "hänen mielestään mestiksessä ole yhtään joukkuetta, joka tällä hetkellä täyttää kriteerit, mutta 14:sta joukkue pitäisi kuitenkin saada." No ei varmasti olekaan, kukapa sitä suljettua liigaa kannatti... Olen takuuvarma että Vaasassa 5000 hengen halli on kaksi-kolme vuotta loppuunmyyty kun liigapaikka tulee. Ja pelaajia saadaan takaisin liigajoukkueista. Eivät he täältä varmasti olisi lähteneetkään jolle liigapaikkaa täällä olisi suljettu. Ristus jos näkisin ****-Hjalliksen joskus kaupungilla niin kertoisin totuuden.

Jos Hjallis luet tämän niin laita yksityisviestiä. Kiitos.
 

Aksu

Jäsen
Ilmeisesti Hjalliksen visioissa jonkun mestiksen joukkueen pitää tarjota paperilla riiittävät takuut (kuten liigapaikkaan sitoutuneita sponsoreita, vakaa talous, halli tottakai jne.), jotta paikka luvataan. Pelillisesti mestiksen joukkueita on tuskallisen vaikeaa arvioida eikä niistä varmasti yksikään liigassa tällä hetkellä pärjää. Nousemaan kyllä pystyy, mutta liigapaikan säilyttäminen vaatinee parhaillakin joukkeilla pari kentällistä uusia ukkoja. Ja tämä on taasen ollut tilanne aina. Ei Saipat eikä muutkaan nousujoukkueella liigassa ole pärjänneet. Kärpät oli monella tapaa poikkeus jo pelkästään älyttömän kokoisen budjetin takia.

Ja mitä tulee loppuun myytyyn Vaasan halliin 2-3 vuodeksi niin sanonpa vaan, että palataan asiaan kun nousu on lähellä toteutumista. Itse en usko tuohon missään nimessä. Ihmiset valikoivat edelleenkin viihdetarjonnasta itselleen eniten maistuvan ja niihin yhteensä käytetty rahamäärä on suht vakio. Eli ei liigan paskat porukat jaksa tuota aikaa kiinnostaa faneja. Näin väitän, mutta jääköön tämä tähän. Kumpikaan meistä ei voi todistaa vielä väitettään oikeaksi.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Viestin lähetti Aksu
Lisäksi Harkimo sanoo, ettei liigan sulkeminen tai avaaminen kuulu jääkiekkoliitolle mitenkään (vastaus Kummolalle?) vaan vastuunkantajilla eli liigaseuroilla tulee olla oikeus määritellä itsenäisesti mitä sarjalle tapahtuu. Tähän kommenttiin yhdyn täysin. Perään kaveri uhkaili lopettavansa puheenjohtajan tehtävät mikäli tämä ei suhde ei ole selvä.

Uhkasiko tosiaan lopettaa puheenjohtajan tehtävät???
Voi kumpa tuo olisikin totta.

Arvoisa Hjallis, jos luet tätä kiekkofoorumia. Tee palvelus Suomen jääkiekkoilulle ja eroa tosiaan puheenjohtajan tehtävistä. Ota samalla "Kuulapää" Helkovaara mukaan. Sen jälkeen urheilullisuus takaisin kiekkoiluun ja liigakarsinnat takaisin ja heti.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Wolf
Uhkasiko tosiaan lopettaa puheenjohtajan tehtävät???
Voi kumpa tuo olisikin totta.

Arvoisa Hjallis, jos luet tätä kiekkofoorumia. Tee palvelus Suomen jääkiekkoilulle ja eroa tosiaan puheenjohtajan tehtävistä. Ota samalla "Kuulapää" Helkovaara mukaan. Sen jälkeen urheilullisuus takaisin kiekkoiluun ja liigakarsinnat takaisin ja heti.

No joo, mutta muistetaan nyt se tosiasia, ettei tuollaisilla heitoilla ole paljon merkitystä. Harkimo johtaa liigaa ja Kummola jääkiekkoliittoa. Nämä kaksi herraa voivat olla vaikka riidoissa ja siltikin homma pyörii eteenpäin.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Viestin lähetti Aksu
Lisäksi Harkimo sanoo, ettei liigan sulkeminen tai avaaminen kuulu jääkiekkoliitolle mitenkään (vastaus Kummolalle?) vaan vastuunkantajilla eli liigaseuroilla tulee olla oikeus määritellä itsenäisesti mitä sarjalle tapahtuu. Tähän kommenttiin yhdyn täysin. Perään kaveri uhkaili lopettavansa puheenjohtajan tehtävät mikäli tämä ei suhde ei ole selvä.

Mutta eikö kuitenkin ole niin, että jääkiekkoliitto ja Jääkiekon SM-liiga Oy ovat tehneet sopimuksen, jonka mukaan Oy vastaa korkeimman sarjatason jääkiekon pyörittämisestä Suomessa? Näin olen ainakin itse ymmärtänyt.

Jos kyse on sopimuksesta, jota tarkistetaan säännöllisin väliajoin, on jääkiekkoliitollakin tietysti toisena sopimusosapuolena sananvaltaa siihen, miten korkeinta sarjatasoa käytännössä pyöritetään. Jos SM-liigan toimintatavat haittaavat esim. jääkiekon mainetta ja asemaa Suomessa, olisi ihme, ellei jääkiekkoliitolla olisi oikeutta (tai suorastaan velvollisuutta) asiaan puuttua.

Tämä on tietysti teoreettista pohdintaa siinä mielessä, ettei muita mahdollisia pyörittäjiä korkeimman sarjatason jääkiekkosirkukselle ole kuin SM-liiga Oy. Siitä huolimatta liitolla tulisi olla oikeus kommentoida yhtiön tekemisiä, koska niiden tekemät ratkaisut vaikuttavat kuitenkin monella tavoin toisiinsa - kuten esim. Mestiksen yleisömääristä on voinut nähdä.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Viestin lähetti Aksu
Ja mitä tulee loppuun myytyyn Vaasan halliin 2-3 vuodeksi niin sanonpa vaan, että palataan asiaan kun nousu on lähellä toteutumista. Itse en usko tuohon missään nimessä.
Aksu sinärakassportinliiganousunvastustaja. Ei millään pahalla mutta:

Voisitko ottaa selvää, että kuinka paljon ihmisiä on lähtenyt vuosittain pohjanmaalta katsomaan esimerkiksi Tapparan, TPS:n ja Ilveksen kotipelejä. Sitten kun olet tämän lukeman nähnyt, niin olen varma, että perut tuon perättömän viestisi. Siis huh huh mitä sontaa. Heitä hiukan faktaa puheidesi taakse, niin saat minut ja rakkaan Rossoni hiljenemään.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Viikate

Tämä on tietysti teoreettista pohdintaa siinä mielessä, ettei muita mahdollisia pyörittäjiä korkeimman sarjatason jääkiekkosirkukselle ole kuin SM-liiga Oy. Siitä huolimatta liitolla tulisi olla oikeus kommentoida yhtiön tekemisiä, koska niiden tekemät ratkaisut vaikuttavat kuitenkin monella tavoin toisiinsa - kuten esim. Mestiksen yleisömääristä on voinut nähdä.

Toki voi kommentoida eikä sitä kukaan kielläkään. Harkimo pitää liigan ns. itsenäisyydestä kiinni ja tämä on puheenjohtajalle täysin luonnollinen asenne, jonka hyvin ymmärrän.

Kyllä liigan puolen ihmiset loppujen lopuksi ymmärtävät mikä ratkaisu tulee auttamaan koko kiekkoilevaa yhteisöä. Sulkemisessa on paljon hyvää, mutta näitä negatiivisia asioita on tullut mukana (Mestiksen tila, joukkueiden tyhjennys) myös.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Jaska85
Aksu sinärakassportinliiganousunvastustaja. Ei millään pahalla mutta:

Voisitko ottaa selvää, että kuinka paljon ihmisiä on lähtenyt vuosittain pohjanmaalta katsomaan esimerkiksi Tapparan, TPS:n ja Ilveksen kotipelejä. Sitten kun olet tämän lukeman nähnyt, niin olen varma, että perut tuon perättömän viestisi. Siis huh huh mitä sontaa. Heitä hiukan faktaa puheidesi taakse, niin saat minut ja rakkaan Rossoni hiljenemään.

Vastustanko Sportin nousua ja missä kohtaa? Olettamukseni perustuu yksinkertaisesti siihen, ettei pääsylippujen hintojen nostamisen (taloudellinen tekijä) ja alkuhurman (psykologinen tekijä, tottuminen) jälkeen tuolta talousalueelta tule n. 50-100 peräkkäistä 5000 tuhannen katsojamäärää.

Syytät minua perättömästä viestistä. Mitä sinulla on sanojesi tueksi? Ja heitä sinäkin faktaa ihmeessä pöytään. Lukuja, numeroita? Koska olet ilmeisesti ottanut selvää kuinka paljon noissa mainitsemissasi paikoissa ihmisiä käy pelejä säännöllisesti katsomassa, voinet sen myöskin minulle kertoa.

EDIT: Korjasin virheelliset luvut
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Minähän en ottanut koko aihetta esille. Sinä otat selvää, koska sinä kirjoitit tämän ketjun viestissä: "Ja mitä tulee loppuun myytyyn Vaasan halliin 2-3 vuodeksi niin sanonpa vaan, että palataan asiaan kun nousu on lähellä toteutumista. Itse en usko tuohon missään nimessä. Ihmiset valikoivat edelleenkin viihdetarjonnasta itselleen eniten maistuvan ja niihin yhteensä käytetty rahamäärä on suht vakio. Eli ei liigan paskat porukat jaksa tuota aikaa kiinnostaa faneja. Näin väitän, mutta jääköön tämä tähän. Kumpikaan meistä ei voi todistaa vielä väitettään oikeaksi."

Ethän sinä voi kirjoittaa tuollaista mikäli et tiedä. Minä tiedän "noin" luvun, mutta kun sinä kerran olet noin professori-jätkä niin otappas selvää sitten. Ota selvää samalla kuinka paljon esim. Lapualta lähtisi ihmisiä jokaiseen Sportin koti-otteluun Sportin kahden ensimmäisen liigavuoden aikana. Sinun tekstisi antaa ymmärtää, että olisit ottanut aiheesta selvää jota selvästikkään et ole tehnyt.

Näitä asioita on pikkusen enemmän tutkittu kuin mitä sinä haluat/pystyt ymmärtämään.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Jaska85

Ethän sinä voi kirjoittaa tuollaista mikäli et tiedä. Minä tiedän "noin" luvun, mutta kun sinä kerran olet noin professori-jätkä niin otappas selvää sitten. Ota selvää samalla kuinka paljon esim. Lapualta lähtisi ihmisiä jokaiseen Sportin koti-otteluun Sportin kahden ensimmäisen liigavuoden aikana. Sinun tekstisi antaa ymmärtää, että olisit ottanut aiheesta selvää jota selvästikkään et ole tehnyt.

Näitä asioita on pikkusen enemmän tutkittu kuin mitä sinä haluat/pystyt ymmärtämään.

Huomasitko kirjoituksessani sanat "näin väitän" ja lopussa olleen lauseen tyngän "kumpikaan meistä ei voi todistaa vielä väitettään oikeaksi"?

Toivottavasit huomasit, sillä minä perustin väitteeni olettamukselle, jonka mukaan Pohjanmaalainen väestö ei eroa selkeästi muun suomen porukasta. Missä kohtaa annoin ymmärtää, että olen ottanut asiasta selvää? Ihmiset käyttäytyvät hyvin pitkälle samankaltaisesti tämän maan sisällä. Ja tämä on tärkein argumenttini.

Ja lopuksi kysyn miten sinäkin (no minähän teinkin jo kaikki virheet) voit kirjoittaa mitään tuollaista jos sinä et oikeasti ja ekstaktisti tiedä? Ja kuinka kukaan voi tietää tässä vaiheessa kuinka monta ihmistä Lapualta lähtee Sportin liigapeliin joukkuetta x tai z tai xx vastaan? Voihan niitä galluppeja ja kyselyjä tehdä, jotka perustuvat olettamukselle, että jos tällainen tilaisuus olisi tarjolla niin lähtisikö käymään. Niiden luotettavuudesta voidaankin olla montaa mieltä. Tulisitko sinä katsomaan kahden vuoden kuluttua jääkiekkoa Lappeenrantaan jos finaalissa silloin sattuisi pelaamaan Saipa ja Jokerit ja jos sinulle vielä tarjottaisiin siihen peliin ilmainen lippu ja jos junayhteys Vaasasta tänne tulisikin suoraan ja jos vielä aikataulukin sopisi täydellisesti ja jos kenties matkakin olisi ilmainen?
 

Rocco

Jäsen
Eiköhän se kerro jotakin kun pari kautta sitten harjoitusottelussa Jokereita vastaan, Vaasan läpimädässä vanhassa hallissa, nafti -10 asteen pakkasessa hallissa oli paikalla reilusti yli 2000 henkilöä. Taisi hallissa olla tuolloin jo muuten rakennustyöt kesken eli ns. raittiissa ulkoilmassa tuo ottelu pelattiin.

Kun Sport nousi II-divarista I-divariin niin Vaasan halli oli viimeisessä ottelussa täynnä jo 15 minuuttia ennen ottelua. Siis lähes 4300 henkeä. Jos II-divarin nousupeli kiinnostaa noin paljon niin mitä voisi liigapeli tuodakaan... Voit kuvitella kuinka paljon kiinnostuneita katsojia Vaasaan tulee katsomaan SM-liigaa, lähimmät liigaseurat ovat Tampereella, Porissa ja Jyväskylässä. Kaikkiin autolla n. kolmen tunnin matka. Silti kaikkien tuttujeni viikonloppumatkoihin kuuluu aina liigapeli. Etelä-Pohjanmaalla on monen sadan tuhannen ihmisen liigatyhjiö. Täällä ei ole liigaa pelattu pariin kymmeneen vuoteen, toisin kuin lähes missä muualla tahansa Suomessa, Pohjois-Lappia ja Ahvenanmaata lukuunottamatta. Jollei tänne saisi kiekkobuumia, niin ei sitä saa minnekään!

Se on varma että Liigaan noustessa Sport myisi kausikortteja varmasti 3000 parille ensimmäiselle kaudelle. Kun nykyisinkin myydään kertalippuja viitisen sataa, jopa UJK:ta vastaan, niin voit kuvitella paljonko niitä menisi jos vastassa olisi edes Tampereen Ilves.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Viestin lähetti Rocco

Kun Sport nousi II-divarista I-divariin niin Vaasan halli oli viimeisessä ottelussa täynnä jo 15 minuuttia ennen ottelua. Siis lähes 4300 henkeä. Jos II-divarin nousupeli kiinnostaa noin paljon niin mitä voisi liigapeli tuodakaan... Voit kuvitella kuinka paljon kiinnostuneita katsojia Vaasaan tulee katsomaan SM-liigaa, lähimmät liigaseurat ovat Tampereella, Porissa ja Jyväskylässä. Kaikkiin autolla n. kolmen tunnin matka. Silti kaikkien tuttujeni viikonloppumatkoihin kuuluu aina liigapeli.

Itse en ainakaan yhtään epäile etteikö Vaasassa yleisöä riittäisi liigapeleihin samoin kuin Kouvolassakin. Kouvolassa on riittävän suuri jäähalli, 6000 katsojaa joista 4000 kuppi-istuimia. Kouvolan jäähalli on valmistunut vuonna 1982 ja rakennettu jo silloin silmälläpitäen mahdollisia aitoita eli hallin katonrajassa katsomoiden takana on riittävät tilat rakentaa tarvittaessa noin 20-30 aitiota sponsoroiden käyttöön.

KooKoon yleisökeskiarvo divarivuonna jolloin liiganousu tapahtui oli yli 4000. Merkille pantavaa on se, että yhdessäkään KooKoon kotiottelussa kauden aikana ei käynyt alle 3000 katsojaa. KooKoo-TuTo -ottelu veti Kouvolan jääkiekkopyhätön lehtereille täydet 6000 silmäparia, samoin kauden aikana pelattiin useita kotiotteluita joissa yleisöä oli yli 5000 katsojaa mm. legendaariset KooKoo-SaiPa -paikallispelit.

KooKoon osalta yleisömenestys jatkui myös liigassa ja liigavuosinaankaan KooKoolla ei ollut yhdessäkään kotiottelussa alle 3000 katsojaa.

KooKoo pelasi myös mm. Pelicansin edeltäjiä vastaan todella kuumia karsintapelejä jotka varmasti muistetaan pitkään niin Lahdessa kuin Kouvolassakin. Kukaan ei sen sijaan muista mitään tämän kauden peleistä Lahdessa tai Kouvolassakaan 10 vuoden päästä. Vai luuleeko joku, että 10 vuoden päästä muistellaan vaikka Tampereella Ilveksen leirissä että se oli hieno kausi Ilvekseltä, taloudelllsita voittoa tuli niin ja niin paljon.

Sen verran vielä talousalueista että koko Kymenlaaksossa asuu noin 200.000 ihmistä, joista Kouvolan välittömässä läheisyydessä niin sanotulla Kouvolan seudulla (Pohjois-Kymenlaakso) siis tuo 100.000 asukasta. Itse minua kyllä hieman ihmetyttää, että näille jääkiekkopäättäjille pitää jotenkin koko ajan todistella, että alue on riittävän iso liigajoukkueen elätettäväksi. On suurteollisuutta jne ja KooKoo on kyllä vuosien aikana osoittanut että yleisömäärien takia ei tarvitse olla huolissaan, innokasta Pohjois-Kymenlaaksolaista kiekkoyleisöä kyllä riittää Kouvolan hienoon halliin kunhan vain panokset ovat kohdallaan.

Tuossa Roccon kertomukset itseäni hämmästyttää tuo, että Vaasalaiset lähtevät joka viikonloppu katsomaan liigapelejä kolmen tunnin ajomatkan päähän. Kouvolasta lähimmät liigapaikkakunnat ovat Lahti (noin 60 km) ja Lappeenranta (noin 80 km) sekä seuraavana pääkaupunkiseudun joukkueet (noin 135 km). Tämä Pohjois-Kymenlaaksolainen kiekkoyleisö eroaa mielestäni Vaasalaisista siinä, että harvat viitsivät käydä katsomassa muiden liigajoukkueiden pelejä vaan ainoa oikea joukkue on sarjatasosta riippumatta KooKoo. Tietysti poikkeuksia on, että joku saattaa käydä vaikkapa kerran kaudessa vaikkapa Hartwall-areenalla katsomassa jonkun pelin mutta kyllähän se niin on että kyllä se täällä päin Suomea on niin että ainoa joukkue joka kiinnostaa on tämä Kymenlaakson kiekkoylpeys KooKoo.
 

Rocco

Jäsen
No, en siis tarkoittanut että täältä ihan pelkästään liigaa lähdetään katsomaan mitenkään sankoin joukoin, mutta jos viikonlopuksi pitää matka jonnekin tehdä, useinmiten liigapeli on se oikea osoite.

Ja kuten sanoin aikaisemmin, niin tuon ihmeellisen innostuksen saa aikaiseksi juuri se asia, että täälläpäin SM-liiga ei olekaan jokapäiväinen asia. Sport pelasi liigaa viimeksi about 30 vuotta sitten ja sen jälkeen vain kalkkiviivoilla ollaan useaan otteeseen käyty. Mainitsemiani kaupunkeja lähempänä ei liigaa ole pelattu. Lähin pääsarjatason joukkue löytyy muuten Ruotsista, MoDo pelaa lähempänä Vaasaa kuin mikään SM-liigan joukkue... kertoo paljon millainen liigatyhjiö täällä on. Kouvolassa liiga on lähellä ja sieltä on hyvin tuoreet muistotkin, jos esim. 60 km päässä Vaasasta... ei hitto, Seinäjoelle on reilu 70km, sinne ei mentäisi, mutta jos liigaa noin lähellä pelattaisiin niin tilanne olisi täälläkin aivan erilainen. Ehkä Seinäjoelta tulee sitten Vaasaan ryntäys liigakiekkoa katsomaan?
 

MyPa

Jäsen
Viestin lähetti Rocco
No, en siis tarkoittanut että täältä ihan pelkästään liigaa lähdetään katsomaan mitenkään sankoin joukoin, mutta jos viikonlopuksi pitää matka jonnekin tehdä, useinmiten liigapeli on se oikea osoite.

Kyllähän jotain rakkaudesta KooKoohon ja jääkiekkobuumista Kymenlaaksossa kuitenkin kertoo se, että 60 km:n päässä Lahdessa pelataan samanaikaan liigapeli tai Lappeenrannassa 80 km:n päässä Kouvolasta tai puhumattakaan vaikkapa Hartwall-areenan jostain huippuottelusta.

Mitä tekee samanaikaisesti Kymenlaaksolainen jääkiekkofani?
Hän astelee aamulla klo 10.00 Kouvoln linja-autoaseman tilausajolaitureille ja lähtee vaikkapa kohti Kokkolaa tai Kajaania jossa samana iltana KooKoo pelaa vierasottelun klo 17.00. Takaisin Kouvolaan nuo innokkaat KooKoo-fanit (yleensä täysi bussilastillinen) saapuvat seuraavana yönä noin klo 3.00 paikkeilla.

KooKoon fanibussi kiertää kaikki vieraspaikkakunnat kauden aikana. Muille joukkueilla näin ei ilmeisesti tapahtune, koska harvoin ainakaan Kouvolassa vierasjoukkueen faniryhmiä on näkynyt. Eipä taida kaikilla liigajoukkueillakaan fanibussit kiertävän kaikki vieraspelipaikkakuntia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös