Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 047 173
  • 5 672

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Kaikkea kivaahan sitä saa toivoa, mutta raha tässä ratkaisee.
Koko aihe on jääkiekkoihmisissä niin tunteita herättävää, että tuntuu kuin keskustelua käytäisiin ainoastaan "minusta tuntuu" pohjalta.
Mestiksen ja liigaseurojen keskeisiä eroja on, että liigaseurat ovat 5-8 (?) miljoonan euron budjeteilla toimivia osakeyhtiöitä, joissa sijoittajien (osakkeenomistajien) intressi on suojella yhtiötään kuten missä tahansa muun yhteiskunnan yritysmaailmassa.
Mestisjoukkueiden budjetit eivät ole lähellekkään samalla tasolla, ja taitaapa olla vielä niin että valtaosa, jollei kaikki, toimii yhdistyspohjalta.

Pekka peruskannattajan mielestä on niin helvetin kivaa katsella tyhmännäköinen pipo päässä karsintaotteluita, nousuja ja unelmien täyttymyksiä, tai tunteikasta seurata kuinka oma seura vajoaa suohon ja tippuu sarjaporrasta alemmaksi.
Mutta tässä huuto-itku-potku-raivari myrskyssä unohdetaan eräs pikku asia.
Sellainen kiva ja avoin, urheilullinen sarjajärjestelmä ei vaan taida olla enää mahdollinen.. koska raha!

Divariaikoina liigaseurojen ja divarijoukkueiden ero rahassa ei ollut niin suuri kuin nykyään. Liigaseurat eivät olleet osakeyhtiöitä joilla on osaomistuksia myös halliyhtiöihin.

Nykyään on muotia vastustaa kaikkea ja vaatia omaa kivaa. Mutta kertoisivat nämä viisaat kannattajayhdistykset sitten että miten perkeleessä tämä homma saataisiin toimimaan ilman konkursseja jne.. Aina voi huutaa ja valittaa. Tai olla jälkiviisas niinkuin pohjanmaalla, mutta Tammisen sanoin: argumentoikaa! Ja turha lässyttää mistään Ruotsista. Me ei olla missään Ruotsissa!

En ole mikään kabinettiliigan kannattaja, en. Mutta ymmärrän elämän realiteetit. Jos omaisin viisasten kiven, heittäisin sen ensimmäisenä ja kertoisin miten urheilullinen liiga olisi mahdollista rakentaa aikana, jolloin urheilusta on tullut bisnes. piste.

Pekka peruskannattaja maksaa laskun eli pekalla on täysi oikeus vaatia urheilullista sarjaa halutessaan. Ja jos löytyy riittävän monta pekkaa, sillä alkaa olla vaikutusta asioihin. Raha on vain vaihdon väline, joka helpottaa tavaroiden ja palveluiden vaihtamista. Rahalla ei ole itseisarvoa kultakannasta luopumisen jälkeen, vain vaihtoarvo. Sponsorit eivät pyyteettömästi (yleensä) tue joukkueita vaan haluavat vaikuttaa imagoonsa, tuotteidensa myyntiin tms. Mikäli pekkaa ei homma kiinnosta, ei sponsitkaan ole kiinnostuneita toimintaa tukemaan.
Peruskannattajat kyllä huomaavat, onko tuote hyvä vai huono. Ymmärtämisessä auttaa media, jakamalla tietoa asioiden taustoista ja vaikka kannattajaryhmien mielipiteistä.

Kymmenen vuotta sitten Ailusta ei olisi erotettu. Maailma muuttuu, eskoseni. Toivottavasti.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Jep..

Pekka peruskannattaja maksaa laskun eli pekalla on täysi oikeus vaatia urheilullista sarjaa halutessaan. Ja jos löytyy riittävän monta pekkaa, sillä alkaa olla vaikutusta asioihin.
Kymmenen vuotta sitten Ailusta ei olisi erotettu. Maailma muuttuu, eskoseni. Toivottavasti.

Olet oikeassa. Ja kaikki tai edes riittävän moni kannattaja äänestää jaloillaan?
Utopiaa. Lähtötilanne: alkuperäinen.
Lue jälkimmäinen kirjoitukseni. =)
 
Pakko vetästä tähän väliheittona, että mitä oon Kouvolassa tällä ja viime kaudella pelejä käynyt kattomassa (tänä vuonna 7 kertaa), niin noin parikymmentä heppua ja tyttöä siellä fanipäädyssä on tainnut olla joka kerta (finaalissa taisi olla enemmän). Se ei minusta ole kovin paljon. Tai sitten juuri näissä Jukurit-peleissä on KKP:läisillä ollut muuta menoa. Mikkelin fanipäädystä en sano tällä kaudella mitään, siitä voi kertoa ulkopuoliset.

Edit: esim tästä kuvasta KooKoo-Jukurit pelistä voi päätellä paljon tuosta KKP:n fanipäädyn "kansoituksesta" : https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1457690_10152048195489526_1003075357_n.jpg

Surullista, ei näytä olevan Kouvolassa minkäänlaista fanitoimintaa. Kivan kuvan kuitenkin valitsit, kiitos siitä. Huomenna taas näemme, missä sijaitsee kulttuuri ja missä ei, kun paikalle pyyhältää bussilastillinen jengiä. Mitenkäs se älähdyshomma nyt menikään? Ei mitään järkevää perustetta sille, miksi aina jaksatte huudella niillä jäsenmäärillä. Ei enempää tästä kikkelinvenytyksestä.

Loppuun vielä pieni nyyhkykuva. Linkki vie samaan paikkaan, samanlaiseen kuvaan.

Itse asiasta, niin ilmeisemmin Leprasta oli otettu yhteyttä Vaasaan asian suhteen ja pyydetty myös informoimaan tuosta tiedoitteesta muille Mestis-seurojen faneille. Noh, se jäi ilmeisemmin sitten matkalle...
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Mistä aloitetaan?

Siitä 10+10 sarjamallista, jossa jokainen molempien sarjojen joukkue on ammattimainen ja itsenäinen organisaatio. Jos olisi saman katto-organisaation alla niin saataisiin tv-sopparit yms mukavat sovittua kattamaan myös kakosliiga ja siten myös siellä kakosliigassa voitaisiin toimia täysin tuloksellisesti. Karsintoja järjestettäisiin mutaman vuoden ajan että päästäisiin tuohon joukkuemäärään, Mestiksessähän tämä on jo käynnissä kun sarjaa supistetaan kymmeneen joukkueeseen. Btw, mestisporukoista taitaa KooKoota lukuunottamatta kaikki toimia osakeyhtiöinä (JypA lie emoseuran alaisuudessa tosin), mites Rinkelinmäen RY muuten? (Virallinen nimi HPK-edustusjääkiekko RY)

Mutta joo, vaatis vastaantuloa liigaporukoiden johtoportailta eli ei ole onnistumassa ikipäivänä ilman kolmen liigaporukan sarjanvaihtoa tai konkurssia. Näitä siis odotellessa.

Tuohon addressiin että onpahan taas hienosti toimittu allekirjoitusten kerääjän toimesta. Ei varmaankaan KKP:ta, Sarvisclubia, Punamustia yms kiinnosta lainkaan että oma toimintaympäristö pistetään teuraaksi. Ja eräs capseilla nickinsä kirjoittava vois miettiä kahdesti ennen kommentteja spontaaneista ilmoituksista (tjsp), täysin naurettava ajatus. Mielenkiintoista olisi kyllä tietää mikä taho on vetoomuksen laittanut kierrokselle. (Enkä tässä edes katso lahjahevosen suuhun, ainakaan kovin kriittisellä silmällä, kunhan kiinnostaisi onko idea lähtenyt liigakannattajilta vai puna-armeijalta ja aloittajasta riippumatta, minkä takia vetoomus pistetty ainoastaan liigaporukoiden kannattajille ja vaasalaisille.)

edit.
fanitoiminnasta
Eikö tätä skabaa oikeasti voitais pistää jäähylle edes siksi aikaa kun koko helvetin sarja on pää pölkyllä? Suoraan sanottuna vituttaa tää sisäpiirin kyräily, nokittelu ja oman oksan sahaaminen, kun samalla lajin johtoportaan mulkut sahaavat koko helvetin puuta.
...
Itse asiasta, niin ilmeisemmin Leprasta oli otettu yhteyttä Vaasaan asian suhteen ja pyydetty myös informoimaan tuosta tiedoitteesta muille Mestis-seurojen faneille. Noh, se jäi ilmeisemmin sitten matkalle...

Yllättävää. No siellä on ilmeisesti ihmetelty että "mistähän muista Mestis-seurojen faneista nää oikein puhuu, dunno".
 
Viimeksi muokattu:

Steus

Jäsen

Kyllä me mestis-seurojen kannattajatkin tiedostamme nousun olevan hankala. Tiedostamme myös taloudellisten realiteettien olemassa olon. Saat kirjoittajana kuraa niskaasi juuri tuon negaation kautta lähestymisen takia.

Sanaa "neekeri" ei saa enää käyttää olematta maailman huonoin ihminen
Suomessa on ollut naispresidentti
Sveitsi oli MM-kisoissa hopealla
Hokilla on mielenkiintoinen ja taitava joukkue, joka ei kahvaa 60min/peli

asiat siis muuttuvat, lyhyemmälläkin aikajänteellä. Liiga-joukkueiden kannattajia tulee ovista ja ikkunoista mestis-puolelle kertomaan kuinka suljettu liiga on paras (ei mukavin, mutta toimivin) vaihtoehto, koska erot ovat niin suuret. Sama aihe on pureskeltu tässäkin ketjussa miljoona kertaa, joten suosittelen lukemaan aikaisempia sivuja.

HPK lienee yhä ry, ihan vain huomautuksena.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Surullista, ei näytä olevan Kouvolassa minkäänlaista fanitoimintaa. Kivan kuvan kuitenkin valitsit, kiitos siitä. Huomenna taas näemme, missä sijaitsee kulttuuri ja missä ei, kun paikalle pyyhältää bussilastillinen jengiä. Mitenkäs se älähdyshomma nyt menikään? Ei mitään järkevää perustetta sille, miksi aina jaksatte huudella niillä jäsenmäärillä. Ei enempää tästä kikkelinvenytyksestä.

Noh, oletin että SPORTTIKOTKA ei nyt ollut ihan ajan tasalla näistä Mestiksen kannattajaryhmien "varteenotettavuuksista".. Mikkelissä on päädyssä tätä nykyä ihan yhtä paljon porukkaa kuin KooKoollakin ja laulut raikaa. Sitä on ilmeisesti vaan vaikea myöntää? Onhan nämä tietysti mielipideasioitakin, kuten edellisen viestin sitaateissa viittasin.

Mutta tosiaan, tervetuloa Meidän hallille huomenna! Mitä tulee adressiin niin läskiksihän tuo meni, kohta se on käännetty niin että Sport on urheilullisuuden keulakuva ja muut Mestis-seurat kabinettitaiteilijoita.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pakko vetästä tähän väliheittona, että mitä oon Kouvolassa tällä ja viime kaudella pelejä käynyt kattomassa (tänä vuonna 7 kertaa), niin noin parikymmentä heppua ja tyttöä siellä fanipäädyssä on tainnut olla joka kerta (finaalissa taisi olla enemmän).

Hei ihan oikeesti tämähän on nyt järkevää alkaa vertailemaan mestiksen faniryhmiä keskenään, kun tässä pitäisi keskustella huomattavasti vakavimmista ja tärkeimmistä asioista, kuten mestiksen tulevaisuudesta, jos ja ja kun liiga tullaan sulkemaan. Jos Sport nostetaan liigaan kabinetin kautta ja liiga suljetaan niin uskoisin, että tulevaisuudessa KooKoon sen enempää kuin Jukureidenkaan fanipäädyssä tuskinpa tulee olemaan ensimmäistäkään fania, ja siinä tapauksessa voidaan hyvinkin todeta, että viimeinen sammuttakoon valot.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hei ihan oikeesti tämähän on nyt järkevää alkaa vertailemaan mestiksen faniryhmiä keskenään, kun tässä pitäisi keskustella huomattavasti vakavimmista ja tärkeimmistä asioista, kuten mestiksen tulevaisuudesta, jos ja ja kun liiga tullaan sulkemaan.

Tuo on aivan totta. Ei pitäisi KKtig:in provoihin lähteä mukaan, mutta on pakko kuitenkin vähän oikoa asioita, ettei aivan väärä kuva jää "ulkopuolisille".
 

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
Lue jälkimmäinen kirjoitukseni. =)

Luin, mutta vasta omani lähettämisen jälkeen.
Voi olla, että pekka on nykytilaan tyytyväinen asiakas eikä muutosta tule. Tai sitten pekka huomaa, ettei tämä vastaakaan tarpeitani ja muuttaa käyttäytymistään. Muutama pekka reagoi väkivaltaan ja samalla meni muutama sponssi, seuraavaksi joku ehkä reagoi fanikulttuurin muutokseen ja äänestää jaloillaan... Mikään ei ole pysyvää, ei edes Liigapaikka.
Ainakin Turussa tiedetään, millaista business on, kun tuote ei ole kunnossa....
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Arvostan suuresti kannatajayhdistysten tiedotetta, juuri jotain vastaavaa olen toivonut. Suuri kiitos kaikille allekirjoittaneille, kannanottonne luo uskoa laaja-alaisemman ajattelun olemassaolosta katsomoissa, vaikka ko. seurojen johdosta ei voi samaa sanoa(toki jokin seura lienee ollut avoimuuden kannalla). Tosiaankin kiitos.

Tuota arvostin, mutta jatkuvaa nahistelua mestis-kannattajien kesken taman pyhan aiheen ymparilla en arvosta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eletään vielä hetki vuotta 2013 mutta silti asioista sovitaan rikkinäinen puhelin periaattella, ilmoittakaa muillekin mestis seuroille, wtf??? Jos nämä huhut nyt pitää paikkansa, niin luulisi liigapaikkakunnilllakin olevan sellainen internetti jolla voi laittaa vaikka sähköpostia kaikille kannattajaryhmille. Tosin internet ei taida kuulua liigakaupungin auditointi vaatimuksiin joten tiedä sitten. Sit Sporasta ruvetaan huutelemaan että muut ei allekirjoittanut... hävetkää, jos osaatte :)
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Itse asiasta, niin ilmeisemmin Leprasta oli otettu yhteyttä Vaasaan asian suhteen ja pyydetty myös informoimaan tuosta tiedoitteesta muille Mestis-seurojen faneille. Noh, se jäi ilmeisemmin sitten matkalle...

Ota selvää asioista. Ei oo eka kerta kun sun "ilmeisemmin"-fiilis ei natsaa kohdilleen.

Ja onko se todellakin niin että meidän pitää aina näyttää ensin kantamme ja sitten vasta muut peesaa? Koittakaa joskus tehdä jotain jos joku asia ei miellytä sen sijaan että kitisette jossain saatanan tsätissä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sit Sporasta ruvetaan huutelemaan että muut ei allekirjoittanut... hävetkää, jos osaatte :)

Se oli kyllä ihan yksi yksittäinen kirjoittaja, joka turhautui, ei sovi yleistää! Samassa veneessä me tässä kaikki ollaan.

Aina pitää kaikesta löytää positiivistakin, joten yritetään nyt tästäkin. Voisiko eri faniryhmienvälinen toiminta tästä ottaa oppia ja jatkossa olla yhtenäisempääkin? Kuka tietää?

Ymmärrän kyllä teidän turhautumisen, sillä varmasti samaan vetoomukseen olisi tullut enemmänkin ryhmiä, kuten Tapparan, HIFK:n, KooKoon ja Jukureidenkinn faniryhmät.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Itse asiasta, niin ilmeisemmin Leprasta oli otettu yhteyttä Vaasaan asian suhteen ja pyydetty myös informoimaan tuosta tiedoitteesta muille Mestis-seurojen faneille. Noh, se jäi ilmeisemmin sitten matkalle...

Mikäli tämä pitää paikkaansa, niin onpa helvetin ylimielistä toimintaa. Tämä kannanotto missä jätetään mm. muut mestiksen rekisteröityneet kannattajayhdistykset ulkopuolelle, on kuitenkin suoraan Red Armyn hallituksesta tullut päätös?

Huomisessa paperi Länsi-Savossa ainakin asiasta on sitten lisää.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Ota selvää asioista. Ei oo eka kerta kun sun "ilmeisemmin"-fiilis ei natsaa kohdilleen.

Ja onko se todellakin niin että meidän pitää aina näyttää ensin kantamme ja sitten vasta muut peesaa? Koittakaa joskus tehdä jotain jos joku asia ei miellytä sen sijaan että kitisette jossain saatanan tsätissä.

Mitä sää oikein diivailet? Kuinka tässä tietämättä tuohonkin olisi pystytty kantaa esittämään?
 

Vaihtorotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mikäli tämä pitää paikkaansa, niin onpa helvetin ylimielistä toimintaa. Tämä kannanotto missä jätetään mm. muut mestiksen rekisteröityneet kannattajayhdistykset ulkopuolelle, on kuitenkin suoraan Red Armyn hallituksesta tullut päätös?

No ei ole. Mukaan on valittu aktiivisimmat ja merkittävimmät kannattajaryhmät. Lainaus toisesta ketjusta Liigaosiosta:

Onhan Liigassa ja Mestiksessä vaikka minkälaisia ryhmiä, mutta ei tässä ole haettukaan mukaan mitään kahden hengen hassuttelijaporukkaa eikä fan clubien jäsenkorttiryhmiä. Ketään väheksymättä.

Kannanottoon ovat valikoituneet ne kannattajaryhmät, jotka rakentavat katsomokulttuuria aktiivisesti ja laittavat itsensä katsomossa likoon ilta toisensa jälkeen. Tosifanin mainitsema Pataljoona esimerkiksi on käsittääkseni ulkoistanut itsensä tästä.

Eikä kannanoton tarkoituksensa ole väheksyä näitä muita tärkeitä faniklubien tekemiä töitä.

Mikään ei myöskään estä jakamasta kannanottoa ja yhtymästä siihen.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
No ei ole. Mukaan on valittu aktiivisimmat ja merkittävimmät kannattajaryhmät. Lainaus toisesta ketjusta Liigaosiosta:

Ok, tiedätkö kuka on valinnat tehnyt?

Ei toki pärjätä Red Armylle katsomoporukan koossa eikä lauluissa juuri alkulaukausta pidemmälle. Mutta kyllä esimerkiksi Kuudeskenttäpelaaja ja SarvisClub ovat hyvin aktiivisia kannattajayhdistyksiä reissaamaan ympäri Suomen ja luomaan tunnelmaa niin omissa kuin vieraissakin. Nimetkin alkavat olla aika tunnettuja, mielestäni oltaisiin paikka tuohon ansaittu.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Mitä sää oikein diivailet? Kuinka tässä tietämättä tuohonkin olisi pystytty kantaa esittämään?

Diivailet... Hohhoijaa. Jos ei tiedä tiedä mistään mitään vaan kaikki menee tyyliin "ilmeisemmin ne taas vie meitä 100-0", tietämättä asiasta, niin Tuusan kuuluisaksi tekemä "väärän tiedon korjaaminen" on siis väärin.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En tiedä onko tässä syytä alkaa kinailemaan kellä suurin tai tunnetuin. Pääasia lienee kuitenkin se että liigapuolelta ollaan päätöstä vastaan. Jos enemmistö olisi ollut Mestiksestä, niin juttu tuskin pääsisi otsikoihin.

Ei tällä uutisella kuitenkaan mitään enää muuteta, mutta onpa tuotu mielipide julki.
Jospa sitten seuraavaan päätökseen vaikuttaa, kun joukkueita on riittävästi liigassa.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Nimetkin alkavat olla aika tunnettuja, mielestäni oltaisiin paikka tuohon ansaittu.

Ja saanen kysyä että millä näytöillä?

Onko noista arvontoihin mukaan lähteviltä seuroilta tullut mitään uutta vaikka paikallislehtiin?
 
Ota selvää asioista. Ei oo eka kerta kun sun "ilmeisemmin"-fiilis ei natsaa kohdilleen.

Ja onko se todellakin niin että meidän pitää aina näyttää ensin kantamme ja sitten vasta muut peesaa? Koittakaa joskus tehdä jotain jos joku asia ei miellytä sen sijaan että kitisette jossain saatanan tsätissä.

Nyyh, nyyh, nyyh...

Laitetaan nyt siis koko tarina:

Vaasalaisia lähestyttiin liigafanien toimesta (raumalaiset?) ja pyydettiin laittamaan tietoa muille faniyhdistyksille. Red Army toimitti yhteystiedot tälle kyselijälle, mutta homma ei sitten siitä edennyt. Eipä tällä nyt ole helvettiäkään väliäkään ainakaan KKP:n osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Vaihtorotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ok, tiedätkö kuka on valinnat tehnyt?

Ei toki pärjätä Red Armylle katsomoporukan koossa eikä lauluissa juuri alkulaukausta pidemmälle. Mutta kyllä esimerkiksi Kuudeskenttäpelaaja ja SarvisClub ovat hyvin aktiivisia kannattajayhdistyksiä reissaamaan ympäri Suomen ja luomaan tunnelmaa niin omissa kuin vieraissakin. Nimetkin alkavat olla aika tunnettuja, mielestäni oltaisiin paikka tuohon ansaittu.
En tiedä sen tarkemmin kuka tuon päätöksen on tehnyt. Ymmärrän sinänsä harmistuksesi, mutta kuten sanottua, mikään ei estä julkaisemasta vaikkapa SarvisClubin tai KKP:n omaa kannanottoa.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Ei jumalauta.

Tässä on isoista asioista kysymys, ja minä tulen tänne lukemaan siitä, kuinka varmasti nyt monilla paikkakunnilla mietitään jatkoa tälle hienolle kannanotolle, joka on breikannut hienosti valtakunnan mediassa saakka. Ehkäpä kenties jotain Mestis-fanien omaa, jolla potkitaan tämän sarjan päättäjiä ja seurajohtajia viemään urheilullisiuuden viestiä. Kehuja ja iloa siitä, että suomalainen jääkiekkoväki kuitenkin soutaa yhtä venettä lopulta, riippumatta sarjatasosta.

Ja mitäs täältä löytyykään? Kinastelua siitä, kuinka joku jonninjoutava kerho on jätetty vetoomuksen ulkopuolelle tässä hässäkässä. Kinastelua siitä, montako ihmistä on päädyssä missäkin Mikkelissä ja entäpä miten Kouvolassa. Asian perkaamista, kuka sanoi mitä sanoi kenelle sanoi, kuka sai ja kenelle annettiin. Väliäkös muulla.

Ei tämä Mestiksen seuraajaporukka edes ansaitse nykyistä enempää, kun yksimielisyys ja halu edistää asioita on tätä. Hävetkää.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Ymmärrän sinänsä harmistuksesi, mutta kuten sanottua, mikään ei estä julkaisemasta vaikkapa SarvisClubin tai KKP:n omaa kannanottoa.

Tätä tässä nyt on haettu. Tässä oli kaksi viikkoa aikaa tehdä vastaava ulostulo, mutta ei. Ja sen jälkeen kun ei taaskaan saada mitään aikaiseksi, tullaan tänne itkemään ja vinkumaan "kun meidän hassuklubia" ei otettu mukaan. Marttyyrikuoleman jos vielä sais niin vojavoja!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös