Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 047 465
  • 5 672

1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat
No tuleepas taas yllätyksenä todellinen ''The Nousukausi''. Pelataan sitten ensi kaudella mielummin Suomi-sarjaa, että olisi edes yksi mielenkiintoinen ottelu Hermeksen kanssa.
 

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon nousu kabinetissa sopisi tähän farssiin kuin nenä päähän. Liigaan voittamatta kertaakaan Mestistä.

Sitähän ei voi vielä tietää vaikka se VOITTO tulisi tällä kaudella ja ihan sama onko se ensi kauden nousija Sport, KooKoo, Jukurit, Tuto tai vaikka Jyp-akat, mut sit pitää olla ainakin finaalissa ja mieluiten mestaruus tällä kaudella. Itse en kovin innoissani jos se olisi KooKoo joka kabinetissa nostettaisiin. Mieluiten mestaruuden kautta.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Hiltzun vastaus Mr.Mac:lle Sportin foorumissa, joss Mac kyselee halliolosuhteista...

"se on osa tätä palapeliä. Lyhyellä tähtäimellä saamme varmaan hallin riittävään liigakuntoon yhteistyössä kuntayhtymän kanssa , mutta sen lisäksi aiemmin vuodelle 2015 suunniteltu kilpahallin uudistaminen on erittäin tärkeää jos liigassa halutaan kilpailla muista kuin jäännöspisteistä".

Eli olosuhteet check, enää puuttuu isorikkaiden lupaustenpitäminen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eli olosuhteet check, enää puuttuu isorikkaiden lupaustenpitäminen.

Nythän tämä asia punnitaan. Suurin piirtein joka kevät on joku taho ilmoittanut kuinka paljon on valmis tukemaan Sportia, jos liigaan noustaan. Nyt olisi vähän niinkuin "now or never" -tilanne ja, jos ei nyt rahaa tipu, niin voidaan todeta noiden lupausten olleen pelkkää kusetusta.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukureiden tilanteesta en tiedä, jos ette voita arpajaisia. Onko mitään käsitystä teillä?

Jukurit keskittyy voittamaan Mestiksen tänä(kin) vuonna, kävi arpajaisissa miten tahansa. Peli kehittyy ja joukkue vahvistuu, mestaruus ratkaistaan vasta huhtikuussa. Liigaan mennään arpajaisten tai mestaruuden kautta. Ei kai tässä paljon muita vaihtoehtoja ole jäljellä, vai onko? Täydet valmiudet liigaan on kuitenkin vaikka heti.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Sportin tekeminen punnitaan tänä keväänä rankemmin, kuin koskaan aiemmin. Sport toki tulee hakemaan lupaa, mutta jos se ei täytä kriteereitä, niin sit ollaan todella kusessa.
...

Minkä takia Sport olisi nykyistä tilannetta enemmän kusessa jos tammi-helmikuun arpajaisissa valittaisiin jokin muu joukkue? Tuskin auditointitoimikunta kuitenkaan tulee ilmoittamaan auditoinnin tuloksia, jossa tapauksessa jatkossakin pitäisi pyrkiä ainakin se yksi mestaruus saavuttamaan, minkä jälkeen tiedetään varmuudella pystytäänkö kriteerit täyttämään vai ei. Sama kuviohan se on toki kaikilla tavoitteellisilla seuroilla, jos ensi kaudella pelataan liigaa niin kiva, jos ei niin vaihtoehtoina pyrkiä mestaruuden kautta tai sitten pillit pussiin (ja tuskin yksikään seura toimintaa lopettaa ainakaan ennen vastapallopäätöstä liiganousukomitealta).
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Seuraava hallituksen kokous 26.12. Ei ehdi Heikki viettämään edes joulua rauhassa. Mutta kuinka Heikki & co meinaa saada joulun pyhien aikana asioita loksahtamaan paikoilleen niin että voidaan päätöksiä tehdä. Ei pysty normi duunari ymmärtämään.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Minkä takia Sport olisi nykyistä tilannetta enemmän kusessa jos tammi-helmikuun arpajaisissa valittaisiin jokin muu joukkue.

Jaa, en kuule tiedä. Mä en nimittäin tiedä, miten muiden arpajaisjoukkueiden kävisi, jos ei tulisi valituksi. Sen sijaan, kuten kirjoitin Sportin suhteen aika pitkälle tiedän. Sportin organisaatio ja aivan kaikki tekeminen on laskettu ainoastaan siihen, että me pelataan liigaa. Nykyinen kausi on lanseerattu Vassassa the nousukaudeksi ja seura ilmoittanut ajat sitten, että se on kaikin puolin valmis liigaan. Jos se ei sitä olisikaan, miten luulisit Vaasalaisen yleisön reagoivan tilanteeseen?

En jaksa tästä sen enempää. On selvää, että Sport tulee paikkaa hakemaan. Toivottavasti se sen myös saa ja hyvät mahdollisuudethan sillä se onkin saada. Silti Vaasassa ei voida jättää puolitiehen muiden kanditaattien arpajaishakemuksia ja hommia pitää paiskia tosissaan unelman eteen. On fakta, että Mikkelissä ja Kouvolassa on liigaa puoltavat olosuhteet, Vaasassa ei. Ne saadaan jollain mittapuulla olosuhteet täyttäväksi, sitä en epäile.

Niin. Kouvolan, Vaasan kuin Mikkelinkin suhteen oleellisinta on silti, kuinka siellä liigassa oikeasti pärjää. Esim. Jukureiden ilmoittana n2.9m€ ei tuntuisi kovinkaan järkevältä pohjalta. On siis myös luonnollisesti järkevä vetäytyä, kuin valheella lähteä kilvoittelemaan.

Tätähän. Hiltunen ja kumppanit nyt tekevät. Tutkivat tarkkaan, kannattaako tuo riski. Jos ei kannata, ei kannata väkisinkään arvontaan lähteä. Mielummin sentään nuutuu, kuin kuolee kokonaan pelkän pakkomielteen vuoksi.

Aika happamia oli taas ketun marjat, mutta oikeasti tiedän, että Sport liigaan nousee ja se siellä myös pärjää. Kissalla on mitä, kahdeksanko elämää? Mikä Sportin tappaisi? ;)

Everon, Hiltzu onkin taikuri. :) Mä en oikeesti ymmärrä, miten se voi jaksaa vetää miljoonaa eri junaa, oli pyhät tai arjet. Kova jätkä, ei olisi musta kyllä tohon hommaan.
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
JKouvolan, Vaasan kuin Mikkelinkin suhteen oleellisinta on silti, kuinka siellä liigassa oikeasti pärjää.

Eikös tässä ole oleellisinta juuri nyt se, että sinne liigaan pääsee. Liigassahan ei ainakaan eka vuonna tarvii pärjätä mitenkään, kun ei putoamisvaaraa ole olemassa. Ensimmäinen kausi menee varmasti yleisöönkin nousijalla ihan uutuuden viehätyksenä, jos edes sillon tällöin sattuu jonkun pelin voittamaan. Liigassa on paras paikka harjoitella liigajoukkueeksi. Siirtymäkautena Mestiksessä tuo on taasen mahdoton yhtälö. Kausi Mestistä varmana liigajoukkueena ei kiinnosta ketään. Tuskin edes pelaajia sen vertaa, että niitä saisi joukkueeseensa houkuteltua.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Pahoittelut Patille (ja muillekin), jos viestini tuntui vittuilulta, sillä sellaiseksi sitä ei tosiaankaan ollut tarkoitettu. Pointtini oli lähinnä se, ettei tiimit kuitenkaan tule hommia lopettamaan vaikka tammikuun superpotti ei omalle kohdalle osuisikaan, koska unelma eläisi kuitenkin edelleen ainakin näennäisesti. Toki Vaasassa ollaan kypsytty katsomaan pelkkää Mestistä, mutta ei sitä nyt onnesta soikeana muillakaan liigakelpoisilla (tai sellaisiksi itsensä nimenneillä) paikkakunnilla.

Tammikuun arpajaisissa kolmesta neljään osallistujaa kellä saattaisi rahkeet jopa riittää liigakentille ja tarkoittaa auttamatta että kahdesta kolmeen organisaatiota joutuvat pettymään arvontojen tulokseen. Koska arpajaisissa hävinneiden organisaatioiden häviön syitä ei kuitenkaan julkaista (siinä nyt ei olisi mitään järkeä että se porkkana vietäisiin lopullisesti pois nokan edestä), tulevat ne yrittämään ainakin kertaalleen liigaan mestaruus+hakumenettely -kaavalla. Se, mitä yhden mestaruuden ja hylätyn hakemuksen jälkeen tapahtuu onkin taas eri asia ja tulee varmasti johtamaan vähintäänkin toiminnan radikaaliin supistamiseen, jos ei suoranaiseen alasajoon. Ei ole kuitenkaan millään tasolla järkevää hakea kovalla riskillä onnetonta tuottoa (=mehukannu) jos riskittömälläkin panostuksella voidaan päästä ok-tason tulokseen.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon nousu kabinetissa sopisi tähän farssiin kuin nenä päähän. Liigaan voittamatta kertaakaan Mestistä.

Farssihan tämä on nousee liigaan kabinetin kautta mikä tahansa joukkue.
Ei kai aikaisemmilla mestaruuksilla pitäisi olla enää mitään tekemistä tämän kauden osalta? Jos nyt lähdetään vanhoja muistelemaan niin nykyisistä mestisjoukkueista liigaan on onnistunut nousemaan ihan pelaamalla Sport, KooKoo, TuTo ja Jokipojat ja tosiaan ei näillä vanhoilla meriiteillä tai mestismestaruuksilla ole mitään tekemistä tämän kauden nousun osalta.

KooKoo nyt on ainakin täysin syytön tehtyihin päätöksiin. Kouvolassa on jo pitkään ajettu Ruotsin kaltaista karsintasarjaa Suomeen, mutta niin KooKoolta kuin muiltakin mestisjoukkueita tämä näyttää olevan aivan turhaa taistelua tuulimyllyjä vastaan.

Nyt kun tämä täysin käsittämätön päätös sarjanousun suhteen on tehty niin aika vähissä KooKoolla on vaihtoehdot tässä kohtaa. Pakkohan se on yrittää nyt sitten liigaan kabinetin kautta, koska viisaammat tämmöisen sarjajärjestelmän ovat saunaillassa keksineet. Toinen vaihtoehto taitaa olla KooKoon edustusjoukkueen alasajo.
 
Hieno ulostulo KooKoolta. Mielenkiinnolla odotan tammikuun tiedoitustilaisuutta. KooKoo on nyt pari vuotta tehnyt matalalla profiililla töitä ja nyt isketään sitten faktat pöytään, upeaa. Toivottavasti tämä kausi päättyisi mestaruuteen, niin ei jäisi jossiteltavaa, mutta jos mennään tällä uutisoidulla systeemillä, niin ollaan siinnä ainakin kärjessä.

Ei tämä poista tämän noususkenaarion järjettömyyttä, mutta uskomattoman hienoa kuulla, että meillä on kanttia ja rahkeita nousuun vaikka heti. Ja bitch please, Jukureiden kannattajat tulee huutelemaan jostain Mestiksen voitoista.. me ollaan oltu jo liigassa.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
KooKoo nyt on ainakin täysin syytön tehtyihin päätöksiin.
Niin ovat myös kaikki muut mestisseurat. Liigan pomot päättää, me voidaan vain ehdottaa asiota, jotka kultapossukerho sitten hyväksyy tai ei. Oli siellä sitten kuka tahansa neuvottelemassa.
Nyt kun tämä täysin käsittämätön päätös sarjanousun suhteen on tehty niin aika vähissä KooKoolla on vaihtoehdot tässä kohtaa. Pakkohan se on yrittää nyt sitten liigaan kabinetin kautta, koska viisaammat tämmöisen sarjajärjestelmän ovat saunaillassa keksineet.
Unohda jo nuo saunaillat, Hiltunen ja Toivakka ovat ihan varmasti tehneet parhaansa sen eteen että liigaan voi nousta mestiksestä. Vaihtoehto olisi mitä todennäköisemmin ollut täysin suljettu liiga kimmo kapasen&co:n toiveiden mukaan.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Jos Sport ei nouse tänä keväänä, kukaan ei käy enää hallilla ensi kaudella. Kyllä se on nyt tulos tai ulos.

Juurikin näin. En tosin usko, etteikö Sport lähtisi leikkiin mukaan. Se olisi sulaa idiotismia, kun Liigan taholta kerrankin kaksin käsin työnnetään paikkaa. Mutta ihan varmuuden vuoksi todettuna; itselläni on kannattajana tämä kausi kaikki tai ei mitään -hengessä. 30 vuoden rakas harrastus päättyy siihen ellei ensi kaudella Vaasassa liigaa nähdä. Enää yhtäkään kautta Mestistä en aio seurata, enkä jää odottelemaan seuraavaa epämääräistä mahdollisuutta. Nyt mennään tai sitten ostan itselleni elämän.

Mutta eiköhän tämä ole jo sovittu...aikamoista pelleilyä ja kusetusta kyllä suuntaan jos toiseen.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
No pojat, eipäs nyt kuitenkaan synkistellä. En mä ainakaan siltä ladosta osaa poissakaan olla, kävi miten kävi.

Eiköhän tämä nyt edelleenkin ole niin poliittista, kuin väsytyspeliäkin. Meillähän oli jo varjobudjetit liigaan ja kaikki muutenkin kohdallaan. Pakkohan tässä on uskoa, että asiat järjestyy. Jos ne the arpajaiset nyt kuitenkin joku toinen jengi voittaa, niin mitäs sille sitten voi? Luottoa Heikkiin löytyy. On se tehnyt muitakin taikoja ja aika monta.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jos ne the arpajaiset nyt kuitenkin joku toinen jengi voittaa, niin mitäs sille sitten voi? Luottoa Heikkiin löytyy. On se tehnyt muitakin taikoja ja aika monta.

Ensi kausi tulisi joka tapauksessa olemaan välikausi, jos arpajaiset epäonnistuu. Jos tämän lisäksi ei onnistuta mestaruuttakaan voittamaan, niin se alkaa olla jo lopun alkua. Mulle on ihan sama kuka sinne liigaan nousee, jos se ei ole Sport. Luultavasti jäisi suomikiekon seuraaminen ainakin hetkeksi siihen. Uskon sen, että toimistolla tehdään kaikkensa sen arpajaisvoiton eteen, eikä Sport sille mitään voi jos joku muu menee ohi. Eipä se tosin voi sillekään mitään, että kansa ei jaksa enää Mestistä.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
...Eipä se tosin voi sillekään mitään, että kansa ei jaksa enää Mestistä.

Tähän haluaisin tarttua.

Se on kyllä pirun sääli, kun ensimmäisellä kerralla ei saatu Mestistä kokonaan tapettua ja nyt vielä odotellaan sitä kivuista päästävää viimeistä laukausta.

Alan pikkuhiljaa uskomaan, että Aurinkojumalakuningaskeisari Tamminen olisi oikea ihminen Mestiksen johtoon. Miettikää nyt. Mies, joka on yksin keksinyt pelin nimeltä jääkiekko. Yksin kehittänyt koko lajin. Ollut jokaisen maan maajoukkueen päävalmentaja ja kapteeni. Halutessaan olisi vieläkin ja varmaan jossain onkin.
Stockan parkkihallissakin on varattu Tammiselle oma ruutu, jossa on valkoinen ori valjastettuna. Voi vaikka tulla kutsu lähteä pelastamaan Suomen jääkiekon maine. Miksei sitä käytettäisi? Ei se ainakaan tämän huonompaa tuottaisi. Jollei muuta, niin ainakin meteliä sarjasta sille väestön osalle, joka saattaisi havahtua ja kiinnostua Mestis-lätkästä…

Tai jotain.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ai helvetti, kun noi Tamien tekopyhät kommentit ovat taas kerran kuvottavaa seurattavaa. Itsessään olen asiasta hyvinkin pitkälti samaa mieltä. Liigan on oltava avoin ja karsinnat pelattava. Kärppien nousun odotteleminen nousukarsintoineen oli hemmetin hienoa aikaa.

Tamin kommenteissa kuvottaa se, että merileijona itse itse oli aikoinaan kabinettinousujen ja suljetun sarjan kova kannattaja. Häpeällisen Tutostrofin jälkeen Tamin ensimmäinen ja oikeastaan ainoa kommentti oli kertakaikkisen häpeällinen: "Toivottavasti liiga tekee järkeviä päätöksiä". Sen sijaan, että olisi millään lailla kyennyt analysoimaan tapahtunutta, alkoi vinkumaan liigapaikkaa kabinettisopimuksella. Hävetti silloin ja vituttaa nyt tämä tekopyhä reliikki. Liiga olisi nousun varsin mielellään suonutkin, mutta onneksi Junno ja Arponen sanoivat nej tack.

Vuoden päästä Kärppien nousun ja Pelsujen nostamisen jälkeen liiga suljettiin ja Tami oli ensimmäisenä kehumassa sitä liigahistorian parhaaksi päätökseksi. Saa tarvittavan työrauhan ja mahdollisuuden toiminnan rauhoittamiseen. Hävetti silloinkin tuo tekopyhä reliikki. Saamansa työrauhan Tami tietenkin käytti kirjahankkeisiin sun muihin henkilökohtaisiin bisneksiin ja potkut siitä onneksi seurasi. Se on sitten jo aivan toisen ketjun asiaa.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Ei tämä poista tämän noususkenaarion järjettömyyttä, mutta uskomattoman hienoa kuulla, että meillä on kanttia ja rahkeita nousuun vaikka heti. Ja bitch please, Jukureiden kannattajat tulee huutelemaan jostain Mestiksen voitoista.. me ollaan oltu jo liigassa.

Farssihan tämä nousukamppailu on kiemuroineen, mutta niin on tämä ketjukin. Mielialat vaihtelevat joittenkin huhujen perässä yltiöpäisestä riemusta epätoivoon yhtä nopeasti kuin Mestis-pokaali Kouvolan ohi.

Jos jostain asiasta olen varma, niin siitä että KooKoo ei nouse mihinkään liigaan ilman kannua. Unen näit Tigi. Oisko äijät paree keskittyä vaikka hetkeksi kinkun syöntiin ja lopettaa tämä vouhotus?
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Farssihan tämä nousukamppailu on kiemuroineen, mutta niin on tämä ketjukin. Mielialat vaihtelevat joittenkin huhujen perässä yltiöpäisestä riemusta epätoivoon yhtä nopeasti kuin Mestis-pokaali Kouvolan ohi.

Jos jostain asiasta olen varma, niin siitä että KooKoo ei nouse mihinkään liigaan ilman kannua. Unen näit Tigi. Oisko äijät paree keskittyä vaikka hetkeksi kinkun syöntiin ja lopettaa tämä vouhotus?

Sä voisit olla aloittaa ja mennä sinne kinkkupöytään muutamaksi päiväksi. Sulla kun ei taida olla muuta sanottavaa kuin iso ja paha KooKoo sitä ja tätä... Miten joku voi olla noin kateellinen?
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Sä voisit olla aloittaa ja mennä sinne kinkkupöytään muutamaksi päiväksi. Sulla kun ei taida olla muuta sanottavaa kuin iso ja paha KooKoo sitä ja tätä... Miten joku voi olla noin kateellinen?

Ihan hyvä ajatus tuo kinkun syönti kyllä. Maltoitko muuten ollenkaan lukea tuota KKtigin kommenttia mihin vastasin? Josku sitä tuntee kateuttakin, ihmisiä kun ollaan, mutta KooKoo ei ole sitä tunnetta aiheuttanut kertaakaan.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan hyvä ajatus tuo kinkun syönti kyllä. Maltoitko muuten ollenkaan lukea tuota KKtigin kommenttia mihin vastasin? Josku sitä tuntee kateuttakin, ihmisiä kun ollaan, mutta KooKoo ei ole sitä tunnetta aiheuttanut kertaakaan.

No kovastihan KooKoo näyttää sinua kiinnostavan, kun joka välissä pitää ottaa kantaa KooKoon asioihin. Voin vakuuttaa, että mielipiteilläsi KooKoosta ei ole mitään vaikutusta KooKoon tulevaisuuden suunnitelmiin tai mihinkaan KooKoohon liittyviin asioihin. Sinäkin voisit keskittyä Jukureiden asioihin sen sijaan, että latelet täällä jatkuvasti näitä tyhjänpäiväisiä latteuksiasi KooKoosta.
 
Jos jostain asiasta olen varma, niin siitä että KooKoo ei nouse mihinkään liigaan ilman kannua. Unen näit Tigi. Oisko äijät paree keskittyä vaikka hetkeksi kinkun syöntiin ja lopettaa tämä vouhotus?

Jos KooKoo täyttää kriteerit parhaiten ja Sport ei edes arpajaisiin lähde, niin eikö se silloin ole selvä peli? Nämä nousupäätökset tappavat Mestiksen, joten pelastakoon itsensä ken voi.

Jos Sport ei lähde auditointiin mukaan, niin voidaan pitää niitä arpajaisia vielä jossain määrin rehellisinä. Fakta on se kuitenkin, että jos lyödään joukkueet resursseiltaan riviin, niin KooKoo on Sporan kanssa vähintään rinta rinnan. Ei tämä sitä asiaa poista, että tämä touhu on täysi farssi, mutta pienempi sellainen, jos joukkueet oikeasti ovat arvioissa samalla starttiviivalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös