Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 049 147
  • 5 672

1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat
Lainaus KooKoon ketjusta
Jos Sportin halli kelpaa tammi-helmikuussa täyttämään kriteerit ("joskus hamassa tulevaisuudessa tehtävine remontteineen"), niin ei samalla kaavalla Jukurien B-nuorten sarjaporras vaikuta pätkääkään liigakelpoisuuteen.
En ole niin väittänytkään vastasin vain tuohon halliasiaan. En ihmettelisi jos tuo viimeinen kohta
Lisenssitoimikunta voi harkintansa mukaan myöntää kriteereihin siirtymäajan
riippuisi siitä kuka joukkue on tarkastelun alla, tätähän liigassa halutaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eihän tämä mitään kilpaurheilua enää olekaan, jotain urheiluviihteen irvikuvaa ilman tuloja joilla ko. viihteenlajia uskottavasti tuotetaan.

En tiedä uskooko Toivakka itse vilpittömästi Jukureiden liigapaikkamahdollisuuteen. Voihan se olla että saunaseura on Jukureillekin paikkaa lupaillut jotta Jukka pysyisi hiljaa sopimusneuvotteluista yms. Aivan varma on joka tapauksessa ettei Liiga halua laajentaa yli 14 joukkueen ja tämähän on ilmiselvää jopa. Vaikka liigan vuotuinen liikevaihto todennäköisesti nousisi laajennuksen myötä, tulisi joukkuekohtaiset liikevaihdot pienenemään kun samasta tv-sopimuksesta jouduttaisiin rahaa jakamaan useammalle, samoista sponsoreista taistelemaan useamman muun joukkueen kanssa yms.

Pelaajien riittäminen ei sinänsä olisi tuoreeltaan ongelma, mutta toisaalta uusia pelaajia ei liigaan enää junnusarjojen ulkopuolelta tuotettaisi koska kuka täysjärkinen jäisi pelaamaan amatöörisarjaa kun samaan aikaan voisi olla opiskelemassa ammattiin mistä maksetaan jopa palkkaa.

Eli Sport sinne menee ja muut jää laiturille vilkuttamaan hyvästejä (jos kellään mielenkiintoa enää siinä vaiheessa on). Jokereiden palattua KHL:stä menee toki pakka uusiks, tuskin enää voivat potkia ketään ulos liigasta siinä(kään) vaiheessa, niin toivotaan että joku uskottava tiimi olisi silloin vielä hengissä liigan kuudenneksitoista. Tai voisihan siihen sitten perustaa kokonaan uuden tiimin. (Ihan kuin pariton määrä joukkueita olisi jotenkin tekemätön paikka, taisvathan nuo suht hyvin ennen KalPan nostoa pärjäillä kuitenkin.)
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Jos neuvotteluissa on ajamassa omaa etuaan tyypillinen savolainen, eli epärehellinen ja tyypillinen pohojalaanen, eli tyhjänleuhkija, on "neuvottelujen" tulos siltikin järkyttävä.

En ymmärrä noiden kahden Suomen jääkiekon tulevaisuuden pilanneen sankarin halua saada karsintajärjestelmä sarjojen väliltä pois. Kyllä se oli selvää alusta asti, että Jukureiden ja Sportin organisaatiosta ei löydy selkärankaa muuhun, kuin poskeenottamiseen ja oman edun ajamiseen, mutta eikö olisi voinut jättää sitä siihen? Miksi piti tuhota ja muuttaa vielä huonommaksi valmiiksi surkea systeemi.

Hävetkää! Jos ei olisi kyseessä sarja, jota seurataan rakkaudesta lajiin, en suosittelisi lähtemään vierasmatseihin, mutta kun Mestis-kannattajat ovat yleensä hyväntuulista ja rehtiä porukkaa, jotka ovat hallilla katsomassa rehtiä urheilua, ei varmaan mitään suurempia järjestyshäiriöitä ole tulossa.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Olen eilen sanottavani sanonut, eli se siitä.

Voisiko joku masinoida Facobookkiin joukkoadressin tämän eilisen päätöksen myötä, missä vaaditaan urheilullisuus ja aito kilpailu takaisin Suomalaiseen jääkiekkoon. Toinen asia on että SM kirjaiyhdistelmän käyttö kiellettäisiin SM-liiga OY:ltä, sillä virallinen ylin liiton sarjataso on Mestis. Helposti luulisi tulevan kymmeniätuhansia nimiä ja tätä kautta se vaikuttaisi jo sponsoreihin yms. sidosryhmiin.
 

1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat
Mestis-kannattajat ovat yleensä hyväntuulista ja rehtiä porukkaa, jotka ovat hallilla katsomassa rehtiä urheilua, ei varmaan mitään suurempia järjestyshäiriöitä ole tulossa.
Hyvä ettei katsomossa järjestyshäiriöitä tule tai no Red Armylla reissu Turkuun 28.12 ja Twitterissä kirjoiteltiin, että TUTOn pelaajat olivat luvanneet hanskojen tippuvan 28.12 ja kiimaista ottelua.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Hyvä ettei katsomossa järjestyshäiriöitä tule tai no Red Armylla reissu Turkuun 28.12 ja Twitterissä kirjoiteltiin, että TUTOn pelaajat olivat luvanneet hanskojen tippuvan 28.12 ja kiimaista ottelua.

Heh… Tervetuloa vaan! Oluen tarjoan, jos löydät minut hallilta. :D

Eiköhän jätetä järjestyshäiriöt kentälle…
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Nyt on yö nukuttu. Ymmärrän kyllä täällä vallitsevaa voimakasta paniikkireaktiota, mutta onko se sittenkään perusteltua? Suuri kysymykseni on: Mikä on nyt oikeastaan muuttunut sitten kevään 2000!? Eikö se nyt ole aika selvää, että raha puhuu? Eikö ole aika selvää, että raha on puhunut sitten kevään 2000, jonka jälkeen TALOUDELLINEN tasoero Liigan ja divarin välillä on televisiosopimusten ym. arvotekijöiden johdosta kasvanut tähtitieteellisiin mittoihin. Kyllä kai muistatte, että Kärpät olisi nostettu kabinetissa liigaan, ellei olisi voittanut karsintoja keväällä 2000, jonka jälkeen karsinnat olisi lopetettu.

Käsi sydämmelle, sormi pois persuksista ja paska pois kitalaesta; kuka tosissaan uskoo, että nykyisissä toimintaolosuhteissa Mestiksestä voisi urheilullisesti nousta voittamalla liigajumbo karsinnoissa paras seitsemästä järjestelmässä? Lapsenuskoisuus on kaunista, mutta harvemmin realismia. Kevät 2009 ei lasketa perusteeksi, koska Liigassa pelattiin playoutit ja Sport veti kauden läpi Mestiksen olosuhteisiin järjettömän kalliilla joukkueella. Sarjojen väliset tuloerot huomioiden yksikään joukkue ei ole ollut lähelläkään nousua, eikä tulisi olemaankaan sitä ilman välitöntä konkurssiuhkaa. Ns. taloudellisesti terveellä linjalla Mestiksessä ei kyetä rakentamaan karsintakyvykästä joukkuetta. Niin kauan kun raha puhuu ja Liiga on pääomien silmissä näin ylivoimainen, lisenssijärjestelmä on ainut tie ylös - valitettavasti. Onko tämä sitten Suomen jääkiekkoilun etu? Epäilen vahvasti.

Heikki Hiltunen on tehnyt paljon hyvää Sportin organisaation vahvistamiseksi, mutta samaan hengenvetoon täytyy sanoa, että pelimiehiä ovat Hiltunen ja Toivakka - asenteeltaan todellakin liigakelpoisia oman edun ajamisessa.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Miksi piti tuhota ja muuttaa vielä huonommaksi valmiiksi surkea systeemi.

Kieltämättä Vaasan Super-Hessu ja Mikkelin oma Jukka Poika jäävät historiaan henkilöinä, jotka lähtivät neuvottelemaan muutosta surkeaan systeemiin ja palasivat neuvotteluista tyytyväisinä entistä huonomman ratkaisun kera. Ei siihenkään kaikki pysty. Mutta kuten Mestiksen sivuilta herrojen analyysistä on luettavissa, on Liigaan nousu nyt jopa entistä helpompaa.

Kun järjestelmä lähivuosina osoittaa toimimattomuutensa ja Mestis kuihtuu pois voidaankin A-junnujen SM-sarja nostaa Suomen toiseksi korkeimmaksi sarjatasoksi. Joka joukkueessa voi peluuttaa vaikkapa 8 yli-ikäistä pelaajaa, jotta sarjaa voi hyödyntää Liigan farmina. Neljänä lohkona pelattava Suomi-sarja on sitten korkein harrastesarja, jossa pelaavat ne seurat ja pelaajat, jotka eivät ole ymmärtäneet bisneksen päälle. Sitten ihmetellään, miksi Tanska, Norja ja kumppanit ajavat ohi kansainvälisellä tasolla.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Käsi sydämmelle, sormi pois persuksista ja paska pois kitalaesta; kuka tosissaan uskoo, että nykyisissä toimintaolosuhteissa Mestiksestä voisi urheilullisesti nousta voittamalla liigajumbo karsinnoissa paras seitsemästä järjestelmässä?

Minä uskon, myös ko. toimenpiteiden jälkeen. Tätä asiaa ei pidä tai voi tarkastella vain vuoden tai kahden asiana. Myös liigassa on talous tiukalla ja seurojen toiminta ja kilpailukyky eivät pysy vakaana. Tämä malli antaa epäreilun edun liigan joukkueille oman persuksensa vahtimiseen, voi vetää safetyn ja leikata budjettia tai myydä pelaajia kesken kauden. Samassa kun Mestiksessä ihmetellään, että onkohan meillä lisenssiin tarvittavat saunatilat, latvialaiset tanssitytöt, aito yksisarvinen ja aitiot kunnossa, ja mistähän ne rahat niihin hankitaan tms.

En näe sitä unelmaa mahdottomana, enkä hyväksy tämän unelman tappamista. Mutta oma jääkiekon seuraaminen alku pohjautuukin aikaan jolloin Helkearo oli vielä kuningas ja kotikylän porukka pääsi liigaan pelaamalla, roihuten tippui ja liki niin liki selvitti itsensä sinne takaisin. Tämä vuoristorata on ollut kuitenkin se paras juttu mitä on kokenut, 2000 luvun alku taas oli ankeinta aikaa mitä on kokenut ja nyt... valitettavasti olemme tekemässä Marty McFly:t ja palaamassa ajassa taaksepäin, toivottavasti DeLorean yskii ja olen väärässä. Ennusmerkit ovat kuitenkin surkeat.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Säälittävää tekstiä Heikki Hiltuselta. Sumutettu puheenjohtaja on todella siinä usko, että uudella järjestelmällä Mestis-joukkueella on aiempaa helpompaa nousta SM-liigaan. Miten on mahdollista, ettei tuossa asemassa oleva kiekkopomoa näe, että tässä on kysymys vain ja ainoastaan varatoimenpiteestä, mikäli Hjalliksen pelinappula ei pärjääkään isolla pelilaudalla.

Kuvitelkaa tilanne, jossa Sport on nostettu Jokereiden tilalle SM-liigaan. Jokerit pelaa KHL:ää, mutta ei toivotuin tuloksin. Hjallis alkaa haukkua suomalaisia jääkiekon ystäviä, koska Jokereiden yleisömäärät ovat alhaalla, eikä peliesityksissäkään ole kehumista. Hjallis alkaa kaivata SM-liigan aikoja, jolloin maakunnista tulleet juntit täyttivät katsomot viikonlopun JYP-pelissä. Sitten tulee lopullinen niitti, ja Hjallis päättää luopua KHL:stä. Paluu SM-liigaan tehdään Jokereille helpoksi, koska Jokerit on liian suuri taloudellinen ja imagollinen sämpylä luovuttavaksi toiseen sarjaan. Jokereiden paluu merkitsee kuitenkin sitä, että SM-liigassa olisi jälleen pariton määrä joukkueita. Tarvitaan uusi joukkue tasamaan sarja, ja silloin otetaan esille tämä nyt tehty suunnitelma 16 joukkueen SM-liigasta. Päättäjät taputtavat toisiaan ja vähän itseäänkin selkään hienosta suunnittelusta, jolla Hjalliksen epäonnistunut liiketoiminta ei loppunutkaan kokonaan.

Jos kuitenkin käy niin, että Jokerit pärjää KHL:ssä ja yleisökin löytää tiensä hallille, pysyy SM-liiga suljettuna sarjana. Karsinnat on keino varmistaa, ettei näin pääse tapahtumaan. Nyt tehdyillä päätöksillä uhataan koko lajin tulevaisuutta Suomessa.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Käsi sydämmelle, sormi pois persuksista ja paska pois kitalaesta; kuka tosissaan uskoo, että nykyisissä toimintaolosuhteissa Mestiksestä voisi urheilullisesti nousta voittamalla liigajumbo karsinnoissa paras seitsemästä järjestelmässä?

Mielestäni uskolla ei ole tässä niinkään merkitystä vaan mahdollisuudella. Omalla kohdallani en välttämättä edes halua nähdä TUTOa Liigassa. Aikoinaan se tuli nähtyä; sarjataulukon loppupäässä puolityhjässä hallissa. Siinä ei ollut mitään hienoa tai tavoittelemisen arvoista. Mielummin katson TUTOn pelaamista Mestiksen kärjessä. Toisin sanoen sillä, nouseeko joukkue vai eikö, ei ole läheskään niin paljon merkitystä kuin sillä, että on olemassa mahdollisuus siihen nousuun ja Liigassa pelaamiseen. Ja kyllä, onhan sellainen mahdollisuus olemassa tästä eteenpäinkin sillä erotuksella, että tähän asti on pidetty peukkuja joukkueen pärjäämiselle sarjassa ja karsinnoissa. Jatkossa jännitetään peukut pystyssä, saavatko seuran omistajat kerättyä tarpeeksi rahaa ja sovittua asiat kabinetissa. Aiemmin TUTOn juniori on pihapeleissä voinut haaveilla tekevänsä liiganousun ratkaisevan maalin. Tulevaisuudessa juniori haaveilee, että seuralla on varaa ostaa liigalisenssi ja että seura täyttää vaadittavat kriteerit. Ei kuulosta kovinkaan hienolta.

Kyse on siis unelmasta, eikä unelmaan tarvitse liittyä realismia. Sen unelmoinnin Suomen jääkiekon päättäjät kuitenkin haluavat näköjään tappaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Säälittävää tekstiä Heikki Hiltuselta. Sumutettu puheenjohtaja on todella siinä usko, että uudella järjestelmällä Mestis-joukkueella on aiempaa helpompaa nousta SM-liigaan. Miten on mahdollista, ettei tuossa asemassa oleva kiekkopomoa näe, että tässä on kysymys vain ja ainoastaan varatoimenpiteestä, mikäli Hjalliksen pelinappula ei pärjääkään isolla pelilaudalla.

No en usko hetkeäkään että Hiltusta on sumutettu yhtään mitenkään. Hiltunenhan palaa Vaasaan suurena juhlittuna voittajana. Arvaa löytyykö selänpesijöitä saunassa, tai tuoppia Kotkanpesässä. Itse sanoisin ennemminkin että Hiltunen myi mestiksen Sportin liigapaikkaa vastaan.

Täällä jatkoajalla Heikki on päässyt vähällä. Kuvitelkaa tilanne jossa Hiltunen ja Toivakka vaihtavat paikkaa, Jukureiden saadessa liigapaikan tammikuussa Sportin tyytyessä johonkin epämääräisiin ehtoihin välikausineen.
Mitä luulette, olisiko Vaasasta lähtenyt jo 'valtuuskunta' kohti Mikkeliä..

Nyt on Vaasan pojat aika hiljaa ja naureskelevat partaansa. Enkä oikeastaan faneja voi siitä syyttää, enkä haluakaan. Ainii.. siis Vaasassahan oli vain kannattajia.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
No ei tässä ny vaasalaisia kannata syyllistää siitä että kultapossukerho on omaa napaa tuijottava lauma ahneita paskiaisia. Ihmetyttää lähinnä minkä takia sinne Liigaan on pakko saada 14 joukkuetta, luulisi että tuollakin osaisivat sen verran jakolaskuja tehdä että saisivat laskettua tv sopimuksen kolmastoistaosan olevan enemmän, kuin neljästoistaosa. Vai lukeeko sopparissa tällä hetkellä jotain sellaista että joukkueita on oltava 14 tms?

Ja tuo liiton The Tiedote on kyllä nimenomaan sitä ihtiään. "Kyllä kaikki pelaa ihan varpilla tosissaa vaikka ei peleillä olekkaa merkitystä!" Tuolla ei edes peitellä sitä että tämä välikausi on nimenomaan kaudellinen harkkamatseja joissa try-out jätkiä peluutetaan liigapaikan kiilto silmissä. Jos edelliskauden (aivan varmasti kalliimmasta) mestaruusjoukkuesta on ketään jäljellä, niin ne harvat kenellä riittää pitkäjänteisyys tekemiseen että hakevat ennemmin 2 kauden päästä kärkiketjupaikkaa, kuin seuraavalla kaudella jonkun liigaseuran rotaatiopelaajapaikkaa. (Tuossa nyt Jukureiden tilanteessa pohdin esim. josko Rohtla jäisi pelailemaan välikautta mestikseen jos vaikka pelsut kysyisivät poikaa kotiin nelosvitjan laitaan. Todennäköisesti Jukureista lohkeaisi kuitenkin se kakosketjun paikka myös ensimmäisellä liigakaudella kuitenkin kun ei sitä joukkuetta ole varaa kokonaan uusiksikaan laittaa.)
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Lähemäen Dynamo ja muut Jukurien fanit (ne kaikki kaksi) on nyt vaan ihan hiljaa. Siellä oli teidän K-Kauppias ihan samoissa neuvotteluissa mukana.

Vähän rotia tähän touhuun ja tohon katkeruuteen. Mä luulen, että te vaan tiedätte totuuden, että te ette pärjää auditonnissa, ettekä jäällä meille ja se nyt ottaa niin hiton kipeää. Ehkä sit ensi kaudella, mutta nyt pitäs keskittää kaikki tarmo siihen, että Jukurit pärjää urheilullisesti niin hyvin, että pleijaripaikka irtoaa tällä kaudella.
 

Damon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nyt on Vaasan pojat aika hiljaa ja naureskelevat partaansa. Enkä oikeastaan faneja voi siitä syyttää, enkä haluakaan. Ainii.. siis Vaasassahan oli vain kannattajia.

Sanoisin että kaikkien Mestisseurojen kannattajat ovat tässä voimattomia uhreja. En tiedä kuinka paljo olet lukenut ihmisten kommentteja eilisestä uutisoinnista, mutta tosiasia on, että ei suurin osa Sportin kannattajista halua nousta kabinettipäätöksellä Liigaan. Toki jos sellanen tarjotaan, eihän siitä kieltäytyäkään voi. Ensireaktio oli itsellä järkytys ja en kyllä todellakaan ole innoissani edelleenkään tästä tilanteesta.

Hiltusesta sen verran, että vaikka olen monessa asiassa eri kannalla kuin hän, tulee aina muistaa, että Liiga olisi hyvin voinut sulkea ovensa lopullisesti jo sen jälkeen, kun Sport kabinetissa nostettaisiin. Hiltunen on ollut pääjehuna siinä, että Liiga ylipäätään pidetään jollakin tavalla auki. (Jos puheet laajenemisista 16 joukkueeseen pitävät paikkansa) Suurin osa Liigaseuroistahan lähtökohtaisesti on koko ajan kannattanut suljettua Liigaa. Jokereiden lähtö tietenkin sekoitti pakkaa hieman, mutta jos Liigaseurat saisi äänestää asiasta, ei Sportin lisäksi varmasti mikään toinen Mestisseura pääsisi ikinä Liigaan.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
No en usko hetkeäkään että Hiltusta on sumutettu yhtään mitenkään. Hiltunenhan palaa Vaasaan suurena juhlittuna voittajana...

Kyllä se minunkin teoriani aika samansuuntainen on. Jos nyt Vaasassa joku harmittaa, se on se, että tuli jo tässä vaiheessa nuo sopupelit julki.

Ihmisiähän tässä kaikki ollaan. Jos neuvotteluissa on mukana tyyppejä, joilla on mahdollisuus vetää kotiinpäin, tyypit vetävät kotiinpäin. Ainoa tapa välttää sellaiset tilanteet, on joko riittävät sanktiot asemansa väärinkäytöksistä tai hoitaa neuvotteluihin tyypit, joilla ei ole intressejä nöyristellä ja ajaa ainoastaan omaa asiaansa.

Melko varma olen siitä, että jos uhkana olisi ollut Mikkelin ja Vaasan pudottaminen kolme sarjaporrasta alaspäin epärehellisten neuvottelujen ja lahjonnan tms. vuoksi, eivät olisi toimineet kuten nyt tuli tehtyä.

Toisaalta, jos neuvotteluissa olisi ollut Mestistä edustamassa puolueettomat tahot, olisi heidät varmaan lahjottu Vaasan suunnasta?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ja senkin verran vielä että kuinka paljon Hiltusella ja Toivakalla noissa "neuvotteluissa" ollut sananvaltaa? Jos ei nyökytellä saunaseuran latomille ehdoille niin saadaan vielä niskoittelijan maine juoksupoikastatuksen päälle. Kyllähän tuolla mielellään annetaan julkisuuteen lausuntoja että "ilman meitä sopimus olisi ollut paljon huonompi", mutta mikä lie totuuspohja tässä. Ilmeisesti se yksi joukkue sinne on joka tapauksessa haluttu liigan puolelta paikkaamaan Jokereiden jättämää aukkoa ja tuosta laajentamisesta ei ole olemassa muita takeita kuin samat epämääräiset lupaukset lisenssimenettelyistä/auditoinneista/mistälie mitkä ovat tähänkin mennessä karsijaa odottaneet, josko karsintasarja olisi koskaan voitettu.

Liigan laajenemiseen uskon sinä päivänä kun joku joukkue sinne ilmoitetaan viidenneksitoista valitun (oli se sitten vaikka paluumuuttaja-Jokerit).

Eikä tässä katkeruutta ole, ei enää edes vitutusta. Lähinnä sellaista epäuskoista naureskelua. Huumorilla tästä selvitään, muuten iskee ressi ja herslaaki :D
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Lähemäen Dynamo ja muut Jukurien fanit (ne kaikki kaksi) on nyt vaan ihan hiljaa. Siellä oli teidän K-Kauppias ihan samoissa neuvotteluissa mukana.

Vähän rotia tähän touhuun ja tohon katkeruuteen. Mä luulen, että te vaan tiedätte totuuden, että te ette pärjää auditonnissa, ettekä jäällä meille ja se nyt ottaa niin hiton kipeää. Ehkä sit ensi kaudella, mutta nyt pitäs keskittää kaikki tarmo siihen, että Jukurit pärjää urheilullisesti niin hyvin, että pleijaripaikka irtoaa tällä kaudella.

Kyllä, itse tiedän sen että ei pärjätä teille auditoinnissa, eihän se ole kenellekään epäselvää. Jäälläkin saatiin pepatsuun kunnolla viime kerralla, mutta ei se merkitse sitä etteikö pystytä Mestistä voittaa tänäkin vuonna. Nuo sun omat kuvitelmat alkavat olla lievästi suuruudenhulluja.

Näin jälkeenpäin katsottuna tuo mitä ylempänä kirjoitin pitää paikkaansa mielestäni ihan täydellisesti.

Mutta pidä sä vaan Vaasalainen linja loppuun asti. Mitään ei myönnetä ja vika on aina muissa. Mikkelissähän tämä on nähty vuosien varrella niiiiin monta kertaa. Periaatteista kiinnipitävänä itse olen eniten katkera urheilullisuuden tappamisesta. Kultapossukerhosta ei pysty enää putoamaan. Täysin käsittämätöntä.
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Kaikessa karmeudessaan "fiksua"...

Tämä järjestely, ei voi muuta sanoa! Nostetaan yksi joukkue, joka halutaan ja muille annetaan, kuin vinttikoirille täky, jota eivät saa koskaan kiinni! Kuvitelkaa seuraavaa: Helmikuussa ilmoitetaan, että Sport saa lligalisenssin ja -paikan kävi kuinka kävi. Seuraus: Sportin on "pakko" voittaa Mestis, jottei kuule maailman tappiin saakka"Kabinetti-Sport"-huutoja. Sekä myös oman kunnian puolesta ja uskottavuuden takia. Tästä seuraa: 2014-2015 kaudella on suuri merkitys, koska voittaja voi anoa liigapaikkaa, joka pahimmillaan johtaa kilpavarusteluun. Kaiken kukkuraksi voittajan täytyy otella yksi "välikausi" mestistä tyhjille katsomoille.Tästä seuraa: Nousija kärsii pahat tappiot ja ilmoittaa keväällä: "sori, fyrkat loppu,ei voida nousta!" Näin oravanpyörä on valmis! Näin on myös liigalla yli vuosi aikaa viilata kriteereitä. Toivon ja uskon, että Sport tulee taistelemaan tänä vuonna voitosta oli kabinettipäätöstä tai ei, jo oman kunnian puolesta!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Lähemäen Dynamo: Niin siis edelleen. Toivakkako on ollut vaan nurkassa hiljaa ja kaikki on Hiltusen syytä? Jos näin todella olisi, se on vaan voi, voi. Jos kaveri on neuvotteluissa, eikä aja kenenkään etua ja sitten vielä juhlistaa oman seuran sivuilla, miten hieno päätös, niin kyllä se metsä vastaa, kuinka sinne huutaa. Joko Toivakka on todella tyhmä tai sitten sun käsitys neuvotteluista on todella kaukana todellisuudesta.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
En näe sitä unelmaa mahdottomana, enkä hyväksy tämän unelman tappamista. Mutta oma jääkiekon seuraaminen alku pohjautuukin aikaan jolloin Helkearo oli vielä kuningas ja kotikylän porukka pääsi liigaan pelaamalla, roihuten tippui ja liki niin liki selvitti itsensä sinne takaisin. Tämä vuoristorata on ollut kuitenkin se paras juttu mitä on kokenut

Samaa mieltä ja saman aikakauden ja samojen muistojen siivittämänä sitä omakin jääkiekko, ja erityisesti kiinnostus divarikiekkoilua kohtaan sai alkunsa. KooKoo sinnitteli liigan hännillä, ja divarissa Helkearon FoPS kävi hiljentämässä vaasalaisyleisön. Perusta tuolle oli juuri enemmän pyyteettömässä seuratyössä, jonka johdosta pienemmälläkin paikkakunnalla oli periaatteessa latu auki parikin sarjaporrasta ylöspäin muutamassa vuodessa, mikäli kaikki tekeminen ja lahjakkaiden omien poikien kotona viihtyvyys osui kohdalleen - ilman mutta palloilu-urheilun suurin viehätys. Mahdollisuus unelmaan ja mielestäni myös realistinen, mutta realisinen tässä järjestelmässä? Ei.. :(

Kyse on siis unelmasta, eikä unelmaan tarvitse liittyä realismia. Sen unelmoinnin Suomen jääkiekon päättäjät kuitenkin haluavat näköjään tappaa.

Kyllä, kyllä. Motiivi se on toki tämäkin. En missään nimessä halua puolustaa nykyistä järjestelmää, mutta siihenhän me olemme jo "tottuneetkin", että nykyään liigaan nousee yksittäiset pelaajat, ei joukkueet - siis urheilullisin perustein. Se on tietysti myös jo nähty, ettei puhdas farmisarja tässä maassa myy. Se ei suoranaisesti ole pois pelaajilta, jotka haluavat liigaan, koska työtä täytyy tehdä siitä huolimatta, mutta kyllähän Liiga tällä ulostulolla takasi entistäkin enemmän kurjistuvat mestiskatsomot. Ongelma ei ole suoranaisesti edes 'suljettu pääsarja', vaan se, että rahaa kiinnostaa suurinta mahdollista näkyvyyttä ja raha kiinnostaa kaikkia...
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tämähän tästä vielä puuttui että Mestiksen johtokin ottaa jo siellä poskeen. Onko hyvät löylyt, laitetaanko lisää vaahtoa selkään!

Hävetkää jumalauta saatana !!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös