Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 045 464
  • 5 672

Rocco

Jäsen
Mestiksellä voi olla ihan hyvin ns. tilausta vaikkei sieltä liigaan voisikaan nousta.
Ei vaan juurikaan ole. Mestis surkastuu Suomi-Sarjan tasolle aika nopeasti. Usko pois. Monta seuraa tulee kuolemaan, ja jatkossa Mestistä pelaa lähes pelkästään JYP-Akatemian kaltaisia joukkueita. Ei yleisöä, ei sponsoreita, ei tunnetta, ei mitään.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Kyllähän se paikallisena ilmiönä on ihan täysin mahdollista. Kyllähän muistaakseni Josballa Joensuussa oli aikoinaan salibandyssä jossain finaalisarjassa ihan uskomaton buumi meneillään kun koko kylä oli suurinpiirtein katsomassa pelejä. Mutta miksei se voisi edelleen jatkua vaikka mestis suljetaan?
Anteeksi nyt vaan, mutta tällä Josba-esimerkilläsi ei kyllä ole juuri mitään tekemistä Mestiksen kanssa. Tuolloin pelattiin siis salibandyliigan finaaleja (eli lajin Suomen mestaruudesta eikä esim. 15. sijasta!), pelit siirrettiin Mehtimäen jäähalliin - ja niihin oli vieläpä ilmainen sisäänpääsy.

Kärppien nousun jälkeen Liiga suljettiin, ja melkein 10 vuotta Mestistä tahkottiin puoliksi kuolleena. Monta seuraa meni konkurssiin, kun katsojat ja sponsorit hylkäsivät merkityksettömän sarjan. Sportillakin katsojamäärät olivat keskimäärin noin 2500 per ottelu avoimen Liigan aikaan, kolme ensimmäistä suljetun Liigan alla mentiin 1200-1500 katsojalla. Sportkin oli sulkemisen takia yhtä päivää vailla konkurssissa. Tuona sulkemisen aikana tottakai tasoerot repesivät kun Liiga kylpi rahassa, ja Mestis kylpi vain siinä paskassa mitä yli läikkyi.
Tämän innoittamana keräsin nopeasti vanhojen Jääkiekkokirjojen perusteella 1. divisioonan/Mestiksen runkosarjan yleisökeskiarvot 15 edelliseltä kaudelta. Tässä tulos:

Koodi:
1998–99 1319
1999–00 1240
2000–01 805
2001–02 807
2002–03 857
2003–04 934
2004–05 1255
2005–06 922
2006–07 990
2007–08 1092
2008–09 1143
2009–10 1234
2010–11 1160
2011–12 1172
2012–13 1134

SM-liigan sulkemisen jälkeen vuonna 2000 yleisömäärät siis romahtivat. Hiljalleen alettiin jo päästä takaisin lähelle 1. divarin loppuaikojen lukemia, vaikka sarjassa onkin nykyisin mukana JYP-Akatemian ja LeKin kaltaisia farmijengejä painamassa keskiarvoja alaspäin enemmän kuin UJK, Ahmat ja vastaavat porukat aikoinaan.
 

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
Eipäs yleistetä, mistä sinä tiedät missä minä olen asunut tai asun? En minäkään kutsu täällä ketään heinähatuksi tai muutenvaan vittuile.

En minä vissiin sinusta puhunutkaan, täällä kehä-III:n sisäpuolella vaan tuppaa monella nuorella ihmisellä olevan se käsitys ettei tuolla heinähattujen luvatussa valtakunnassa ole mitään elämää, "jouluna ja synttärinä siltä Raili-tädiltä tulee kortti, mutta liekkö tuokin joku satuolento kun ei sitä ikinä täällä näy." Sinun kommenttisi nyt vain sattui osumaan tähän ajatusmalliin kuin Spora liigaan.

Vertaappa noita joukkueita vaikkapa 20-vuoden ajalta ja laske ne finaalitappiot yhteen. Ja mitä väliä sillä on, vähän kun poikamies sanoisi että sai melkein pillua.

Ei minun tarvitse, sinä sanoit etteivät nuo joukkueet pelaa tosissaan mestaruudesta ja minä nostin esiin, että siihen nähden etteivät tosissaan mestaruutta tavoittele, ovat pelottavan lähellä olleet viime vuosina.

Kyllähän mestiksen tulevilla joukkueilla on joka vuosi mahdollisuus voittaa mestis. Ei se mikään arvoton juttu voi olla? Vai onko ne pokaalit jossain kaatopaikoilla nykyisillä mestisjengeillä? Onko ne finaaleiden jälkeen että "voi saatana, tajusin että kaulassani oleva mitali ei ole sm-liigasta"?

Minkä verran kiinnostaisi olympiakarsinnat jos jo etukäteen on tiedossa ettei pääse kisoihin vaikka voittaisi kaikki pelinsä kymmenen vuoden ajan? Entäs kale-cup jos Suomi pelaisi B-sarjaa ilman mahdollisuutta nousta A-sarjaan, vaikka voittaisikin omat kisansa? Kuinka paljon kiinnostaisi jos HIFK pelaisi mestistä vailla mahdollisuutta nousta liigaan?

"Mahdollisuus voittaa mestis" Sinun esimerkkejäsi mukaillen, vähän sama kun katsoa vierestä kuinka Sara Sieppiä kairataan kakkoseen ja saada itse lämmintä kättä Kalelta, ei paljoa nappaa.

Aha, no tässä olikin kyllä niin konkreettinen ja monitieteellinen fakta että ei voi sanoa oikeasti mitään muuta kuin "aha".

Taas näitä asioita mitkä voi "suur-kaupungissa" ikänsä eläneelle olla isoja yllätyksiä, mutta pienemmillä paikkakunnilla urheilussa edustusjoukkueen menestyksellä on ihan suora vaikutus juniorimääriin. Eräälläkin n.30-40k asukkaan paikkakunnalla jalkapallolla pyyhki hyvin, oli parhaimmillaan jopa kaksi joukkuetta sm-sarjassa. Juniorimäärissä nämä kaksi jalkapalloseuraa dominoivat täysin kaikkia muita urheilulajeja, nuorimmasta vanhimpaan ikäluokkaan, jokaisesta löytyi vähintään kaksi joukkuetta. Kyseiset seurat onnistuivat jotenkin puppeloimaan asiansa muutaman vuoden välein pudoten aina III-divariin asti, tästä muutama kausi eteenpäin ja harrastajamäärät olivat romahtaneet, samalla kun muut lajit keräsivät tasaisesti lisää harastajia.

Jääkiekkoa pelattiin tuohon aikaan kyseisellä paikkakunnalla II-Divarissa, Junioreita ei riittänyt edes joukkueen vertaa jokaiseen ikäluokkaan. Muutamassa kaudessa tapahtui kuitenkin ihmeitä ja joukkue nousi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle (tämän korkeammalle ei sattuneista syistä ollut mahdollista päästä, yritys oli kyllä kova) ja juniorimäärät moninkertaistuivat, sellaistakin ihmettä päästiin todistamaan, että yhdessä ikäluokassa oli kolme joukkueellista poikia.

Isossa maailmassa asia on toki eri, mutta täytyy muistaa myös ne realiteetit, että suurin osa suomen väestöstä ei asu tuolla isossa maailmassa missä on paljon eri mahdollisuuksia joka puolella.
 
Viimeksi muokattu:

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Vaikka en kannatakkaan mitään joukkuetta, joka tällä hetkellä pyrkisi liigaan, niin silti pakko sanoa jääkiekkopäättäjille...

SAATANAN TUNARIT!

Miten voi tehdä noin perkeleen lyhytnäköisiä päätöksiä... Haluan nähdä koko selvityksen siitä, miksi juuri tämä valinta oli ainoa oikea.
Jos on tarkoitus heikentää lajia maassa, eikä kehittää sitä, niin toki helvetin hyvää duunia, hei!

Anteeksi mauton ja sopimaton kielenkäyttöni, mutta toivottavasti kaikki ymmärtää, että tämä on sallittua näin joulun tienoilla. Vittu jee.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
SAATANAN TUNARIT!

Erittäin hyvin sanottu siellä takana!

Yritin selvittää itselleni, että mistä helvetistä tästä on kysymys. Raivokkaan kaljoittelun jälkeen ei tunnu vieläkään siltä, että olisin saavuttanut jonkun valaistumisen asian suhteen. Tänä iltana ei ainakaan niin jytäkkää viinaa löytynyt, että asia olisi avautunut.

Minulla oli unelma, jossa kotikaupunkini joukkue pelaa pääsarjassa. Viime keväänä siitä saatiin pienet maistiaisiet. Voin rehellisesti sanoa, että mikään lätkämatsi ei ole tuntunut yhtä hienolta, kuin nähdä se Mikkelin Jukurit pelaamassa liigapaikasta Hakametsässä. Samalla tavalla oli aivan helvetin hienoa nähdä, kun puoli Hakametsän hallia nousee seisomaan ja aloittaa laulun Vaasan Sportin puolesta. Vieläkin tapahtumia muistellessa menee kylmät väreet pitkin selkäpiitä. Nyt nämä unelmat on vedetty alas pöntöstä jonkun saatanan rahaliigan takia. Kenties lopullisesti.

HAISTAKAA VITTU!
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Aika surullinen päivä suomalaiselle jääkiekkoilulle taas kaiken kaikkiaan. Alkaa olla niin että oman suosikkijoukkueen taaperrus, Kummolan&Hjalliksen suhmuroinnit maajoukkueen ja KHL:n kanssa ja vielä tämä alkavat kyllä kallistaa vaakakuppia siihen suuntaan että kotimainen jääkiekko(koskien myös maajoukkuetta pl Olympialaiset) saa nyt toistaiseksi jäädä. Päällimmäinen virhehän tehtiin jo tuolloin kun Liiga pistettiin alunperin kiinni, mutta mielestäni liiton velvollisuus olisi pyrkiä siihen että tuon virheen seuraukset korjattaisiin. Nyt tehty päätös osoittaa että kiinnostusta asiaan ei ole, potkaistaan pienempien talousalueiden kiekkojoukkueita päähän ja kerrotaan niille muutamalle isommalta talousalueelta tulevalle että pääsette ehkä mukaan jos tanssitte meidän pillimme mukaan. Samaan aikaan ylimmällä sarjatasolla ei tapahdu juuri minkäänlaista evoluutiota kun urheilullisesti huonot organisaatiot saavat rauhassa porskuttaa menemään ja jatkaa epäterveellä pohjalla niin pitkään kuin kirstussa on rahaa.

Kaikesta parasta olisi ollut tilanne, jossa KHL:ään olisi perustettu kokonaan uusi suomalaisjoukkue. Tämä olisi mahdollistanut sen, että joukkue olisi kiinnostanut useita suomalaisia. Ensi kauden Jokerit on yhä sama Jokerit, jonka epäonnistumista toivoo suurin osa suomalaista jääkiekkoyleisöä. Samalla vanha Jokerit olisi jatkanut SM-liigassa, eikä tämänhetkistä noususekoilua olisi olemassakaan.

Jos annettuihin tietoihin on uskomista, niin jostain syystä venäläiset haluavat olemassaolevan seuran ennemmin kuin täysin tyhjästä polkaistun tiimin, tästä taisi olla jos Bluesin kaavailujen yhteydessä puhetta. Itsekin olen samaa mieltä että jos oltaisiin haluttu maanlaajuista mielenkiintoa ja saada aikaan "koko Suomen" joukkue KHL:ään, niin väärällä tiellä ollaan jos rakennetaan se minkään olemassaolevan liigaseuran päälle. Jokereilla nyt on vielä omat rasitteensa joka suuntaan, jotka eivät ainakaan vähene kun yleisessä keskustelussa ovat Hjalliksen ja Kal€n suhmuroinnit asian tiimoilta päällimmäisenä.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Helmikuussa kun sportin nousu varmistetaan niin eikö Sporan voisi heivata sarjasta ettei vaan kukaan kultapossuista loukkaannu. Sit muut pelaisivat siitä kuka saattaa joskus nousta perässä vuonna jotain.
 
Suurin virhe tehtiin silloin, kun liiga perustettiin ja lligajoukkueet tulivat omistajiksi. Onhan se selvää, että oma napa on niin lähellä, että kaikki mahdollinen urheilullisuus ja kilpailullisuus jää kakkoseksi siinä vaiheessa, kun oma etu on uhattuna. Itseäni liiga ei nyt hirveästi ole kiinnostanut poislukien SaiPan tuoma piristys parina viime kautena, virkamieskiekko ei vaan nappaa. Alasarjoissa pelataan enemmän rakkaudesta lajiin kuin saadakseen voita leivän päälle.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sport siis nousee kabinetissa. Olisi hieno seura ansainnut paremman tavan, nyt se tullaan muistamaan tuosta aina. Kevään playoffeilla ei ole asian kanssa mitään merkitystä, koska Sport tulee lähtemään niihin ihan erilaisesta tilanteesta muihin verrattuna. Ei ole esimerkiksi voittamisen pakkoa kun liigapaikka on jo taskussa.

Oma suomalaisen sarjajääkiekon seuraaminen päättyy tähän. Päätökseen ei vaikuta, vaikka KooKoo nousisi jostain käsittämättömästä syystä suoralla kabinettipäätöksellä tai keväällä/tulevina vuosina. Ainoastaan karsintojen palauttaminen vaikuttaisi.

Samalla voi lopettaa kirjoittelut koko palstalle. Aika pitkälti KooKoon ympärillä on kuitenkin oma kiinnostus ollut.

Kiitos ja kuulemiin.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Laskekaa liput, kausi on ohi.
Toivakka/ Jukurit on eri mieltä http://www.jukurit.fi/fi/page/3?newsitem=116

Lisenssijärjestelmän tulo aidosti ligaan haluaville oli arvattavissa. Järjestelmä on varmasti hyvä asia, jos samat asiat vaaditaan myös siellä pelaavilta joukkueilta.

Tuossa Jukureiden tiedotteessa korvaan särähtää kohta jossa mainitaan Mestiksen voittamisen korostuminen? Jos jengi valitaan jo nyt tammi/helmikuussa, niin eihän siinä hirveästi ole tekemistä voiton kanssa.

Sama asia tuon ylimenokauden kanssa. En ole kyllä vielä keksinyt miten se saadaan markkinoitua yleisölle? Kausi millä ei ole mitään panosta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ainut edes hiukan urheilullinen päätös olisi nousijan sulkeminen sarjasta. Vai jos Sport voittaa mestiksen niin se nousee ensi kaudeksi liigaan mutta tällä voitolla nousee KHL:ään? ;)
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Helmikuussa kun sportin nousu varmistetaan niin eikö Sporan voisi heivata sarjasta.

Ei sitä helmikuussa julkaista, vaan tietoa pantataan. Kal€ Kummelihahmo kertoo vaan mediaan, että "seuroille on ilmotettu.

Sektsihahmoilme tietysti sama, mikä viimeset 200-vuotta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
V*tuttaa toi lässytys että tasoero mestiksen ja liigan välissä on niin suuri. Totta kai se on suuri silloin kun pelataan mestistä mutta sanoo että liigabudjetti olisi sitten sama millä mestistä pelattiin. Liiga status on kuitenkin vielä toistaiseksi sponsoreilla kova sana ja kyllä sitä sponsori rahaakin tulisi eri lailla ja rahalla saa ja hevosella pääsee.

No kohta tässä voi lopettaa tän keppitappelun seuraamisen ja säästyy nekin rahat mitä tähän uhrautuu joka kausi.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Sama asia tuon ylimenokauden kanssa. En ole kyllä vielä keksinyt miten se saadaan markkinoitua yleisölle? Kausi millä ei ole mitään panosta.

Kai Toivakan on pakko tuota puolustaa kun pöydässä oli. Samoin muidenkin on pidettävä ainakin julkistuuteen jotenkin toiveikasta kuvaa yllä, muutenhan korttitalo sortuu heti - ei vasta ensi kaudella. Enkä siis sano tätä kaaosta Toivakan syyksi alkuunkaan. Ei Mestiksellä ole siellä aitoa sanavaltaa ollut, jos olisi ollut niin tälläistä mahdotonta välikautta ja tammi-helmikuun suhmurointiviikkoja ei olisi hyväksytty. (Josta on siis kaikki auki ja vasta välitiedote saatu -> Kale)

Enkä usko yhtään tuohon rakennusaikaan, tyhjää höpinää ja arvotonta aikaa. Vaikka se tämän palstan perinteinen liigatrolli tietääkin taas Mestiksen asiat paremmin kuin näissä karkeloissa karaistuneet.

Kun tässä vielä huomioi, että se tämä mystinen kabinetti joka sitten lisenssit myöntää on lienee hieman nuivakampi kuin Veikkausliigan käsittelykoneisto, joka antelee aina jollekin puupenkeille ja vanhoille hehkulampuille poikkeuslupia vuodesta toiseen, niin ei tämä tunnu alkuunkaan hyvälle. Surkea lopputulos.

Ja tottakai sitä tasoeroa on, mutta sitä tasoeroa ja tekemisen laadun eroa on kurottu viimeisimmän sulkemisen jälkeen tasaisesti kiinni. Nyt voidaan taas taantua, mutta niinhän koko suomi taantuu, joten ei se mitään.

Niin ja uusi puheenjohtaja pohti lehdessä, että ei sitä vielä tietä mikä on oikea määrä joukkueita liigaan, se voi olla 14 tai vaikka 18?! Ehdottomasti samalla kertaa sitten 18 joukkuetta liigaan...
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Mutta joo, siis pitäisi vähän relata sen suhteen että liiga nyt suljetaan ja sitä rataa. Eihän kaikki liigajoukkueetkaan pelaa mestaruudesta (siis oikeasti). SaiPa:n, KalPan, Lukon, Pelicansin, Bluesin jne. mahdollisuudet voittaa mestaruus ikinä on ihan samaa luokkaa kuin suomen pääseminen fudiksen mm-kisoihin tällä vuosituhannella tai Euroviisujen voittamisessa uudestaan sillä Kojon biisillä joka jäi nollille vaikka ruotsi antoi 12 pistettä.

Eli kyllä mestikselle suljettuna ihan varmasti löytyy tilaa kiekkokartalta.
Tämä on taas sen luokan bullshittiä, että ei mitään järjen hiventäkään.

Vilkaistaan mainitsemasi joukkueet nopeasti läpi.

SaiPa - nyt runkosarjan 3.
KalPa - 2012 runkosarjan 1.
Lukko - 2011 pronssia
Pelicans - 2012 hopeaa
Blues - 2008 hopeaa

Ihme, ettet lisännyt listaan vielä Ässiä (2013 mestari), TPS:ää (2010 mestari) ja HPK:ta (2005 mestari). Lisäksi ovat Kärpät, JYP, Tappara ja HIFK, joista jokainen on ollut finaaleissa viimeisen viiden kauden sisällä.

Jäljelle jäivät vain Ilves (tämän kauden sarjakärki ennen tapaus-Sjöblomia, ja eniten mestaruuksia kautta aikojen) ja Jokerit ("liiga on liian pieni meille -> KHL:ään"), jotka eivät ole pelanneet finaaleissa
viimeisen viiden vuoden aikana.

Mitä tästä voi todeta?

Kaikilla, siis KAIKILLA joukkueilla on mahdollisuus voittaa Kal€n malja kotiin.
Mestiksen joukkueilta tämä mahdollisuus suljettiin ja unelma tapettiin murheenpäivänä 19.12.2013.

PS. voisin ottaa esim. 5k vedon, että mainitsemasi ryhmästä vähintään yksi joukkue tulee voittamaan liigan seuraavan 10 vuoden aikana. Suomen potkupallojoukkue ei tule todellakaan pääsemään tänä aikana MM-kisoihin, vaikka vuokraisivat pelaajat Brasiliasta.

Kiinnostus suljettua liigaa kohtaan on monella luokkaa nolla. Vituttaa jo valmiiksi jokakautiset lügan Tammikuun tyhjennysmyynnit, sekä tulevien vuosien täysin panoksettomat alasarjapelit. Tämä tulee täysin varmasti heijastumaan suomalaisen jääkiekon tasoon tulevaisuudessa.

Tämä koko tapaus on pakko olla jokin todella sairas vitsi, minkä vajakit päättäjät ovat keksineet päästään saunaseuran vuosittaisella Marbellan ryyppylomalla.
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jos tässä tuleekin sellainen yllätys, että se on Jukurit joka nostetaan helmikuussa? Mikkelissä on kaikki valmiudet hallia myöten. Hiltunenkin tuntuu olevan "epävarma" hallin osalta. Sport saa vuoden lisäajan laittaa hallinsa kuntoon, ja liigapaikka odottaa kassakaapissa. Sitten heräsin ja laskin kissan ulos..
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Itsekin olen samaa mieltä että jos oltaisiin haluttu maanlaajuista mielenkiintoa ja saada aikaan "koko Suomen" joukkue KHL:ään, niin väärällä tiellä ollaan jos rakennetaan se minkään olemassaolevan liigaseuran päälle...

Sinun ja Radiopään kommentteihin täältä vielä +1.

Olisi pitänyt perustaa uusi seura, mutta kun kerta vanhalla seuralla mentiin, niin Jokerit - halliaan ja talousaluettaan lukuunottamatta - on liki huonoin vaihtoehto KHL-joukkueelle.

Jokereiden sukellusta ensikin kaudella toivovat lähes kaikki. Jos vaikkapa JYP olisi mennyt KHL:n, niin suomalaiset olisivat varmaankin suhtautuneet positiivisemmin.

Tätä nykyä kun kaupungilla kuulee jääkiekkoa seuraamattomienkin ihmisten puhuvan Jokereista "ryssien jenginä". Jota se tietysti onkin. Leima on Jokereille jo valmiiksi otsassa.

sori ot.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Toivakka: Jukurit on rakentanut oman liiketoimintasuunnitelman liigassa pelaamiseen. Se perustuu noin 2900 katsojan keskiarvoon ja yli 3 miljoonan euron vuosibudjettiin.

Hiltunen: Sport Oy:n menot liigatasolla olisivat noin 4,3 miljoonaa ja tulot noin 4,5 miljoonaa euroa.

Lähde:
Sport sorvasti varjobudjetin.

Sport ei kerro tuossa keskiyleisötavoitetta, mutta jostain muistan sen olleen 3800 katsojaa / ottelu, joka on toki täysin realistinen.


Jos noilla tiedoilla seurat lähtevät kabinettiin, vie Hiltzu pidemmän korren. Hiltzu vie pidemmän korren myös junnupuolella, Toivakka taas halliolosuhteilla.
Tiukaksi menee. KooKoosta ei ole saatu mitään tietoa irti (tai ainakaan en siitä tiedä), joten oletan Jukureiden ja Sportin taistelevan kabinettipäätöksestä.

Sitä en tiedä, kumpiko tarjoaa takapuoltaan paremmin / ahkerammin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Toivakka: Jukurit on rakentanut oman liiketoimintasuunnitelman liigassa pelaamiseen. Se perustuu noin 2900 katsojan keskiarvoon ja yli 3 miljoonan euron vuosibudjettiin.

Ilman sarvia ja hampaita, nuo luvut eivät kuulosta sellaisilta, joille Liigaa voidaan uskottavasti pelata tänä päivänä.

Sportin luvut sen sijaan olivat hyviä - JOS ne nyt jollain tasolla paikkansa pitäisivät.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
.. Ei sieltä voi pudota.

Eiköhän Liigasta pudota voi aivan kuin ennenkin, jos koko joukkue menee nurin.

Ja pointtina oli se, ettei tuollaisilla luvuilla mitään liigalisenssiä tulekaan myöntää, turhaan tulevat tuhoamaan taloutensa liigaan.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos noilla tiedoilla seurat lähtevät kabinettiin, vie Hiltzu pidemmän korren. Hiltzu vie pidemmän korren myös junnupuolella, Toivakka taas halliolosuhteilla.
Tiukaksi menee. KooKoosta ei ole saatu mitään tietoa irti (tai ainakaan en siitä tiedä), joten oletan Jukureiden ja Sportin taistelevan kabinettipäätöksestä.

Sitä en tiedä, kumpiko tarjoaa takapuoltaan paremmin / ahkerammin.

En usko että Kouvolassa ollaan heitetty pyyhettä kehään. Isketään sitten kun homma on paketissa, turha sitä on lehtiin lähteä huutelemaan ;) Välimää kommentoi vaan että ainoa tavoite on Liiga
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös