Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 043 801
  • 5 672

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Viimeistään kolmen vuoden sisällä KooKoon rosteri tulee olemaan lähempänä nykyisiä Suomisarjajoukkueita, jos edustusjoukkuetta ylipäätään on enää edes olemassa.

...minä taas uskon KooKoon pelaavan Liigassa 2-3 vuoden sisällä.

Tietysti ironista, että minä Ässä-fanina uskon tähän ja sinä KooKoo-fanina uskot romahdukseen ;)
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suhtauduin joulukuun alussa kuulemaani suunnitelmaan siitä, että liigaan nostettaisiin ensi kaudeksi Sport, seuraavaksi KooKoo, sitten TUTO varsin varauksellisesti. Nyt se kuulostaa ihan mahdolliselta.

Ihan jees! Sitten joskus vuonna 2345 on oletettavasti Jukureiden vuoro. Toivakka on vihdoin saanut hankittua kunnolliset vahvistukset (silloinkin ainoastaan paperilla) ja jo 19. uusitun arvonnan jälkeen Jurkureiden lippu nousee arvontakorista. Hoooray! Jukurit nousivat vihdoinkin Liigaan! Ainakin paperilla. Tosin Liiga lopetettiin jo vuonna 2020 surkean tason ja joukkueiden vähyyden vuoksi. KHL ja uusi Euroopan sarja imaisivat pääosan joukkueista. Liigassa pelasivat enää Pelicans, HPK, Ilves ja konkurssien vuoksi uudelleen koottu länsirannikon joukkue Turku Sport. Kouvolaa ei enää ole, sillä koko kaupunki teki konkurssin ja liitettiin siksi Lappeenrantaan. Ompa Liigassa kallista!

Otsikon kysymykseen vastaan, että Mestis rutattiin kylmästi roskikseen 19.12.2013.

Vai voisko kuitenkin olla jonkun erittäin kostean saunaillan tuotoksena värkätty täysin epävirallinen ja huvikseen kuola poskella tehty The Liigasopimus vaan yksinkertaisesti ihan vahingossa jäänyt tuhoamatta, ja vahingossa lipsahtanut median käsiin ja emaileihin. Voisko? Oikeasti tällä hetkellä siellä järjestetään jo uutta saunailtaa työnimellä; "Miten helvatissa tästä selvitään!?"

Herättäkää, kun tämä pelleily on ohi.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikös mestarille luvattu mahdollisuutta anoa liigapaikkaa? Eihän tuo ole paljoa tuosta muuttunut.

e. vastaus

No vittu joo luvattiin kyllä sillä ehdolla, että nousun jälkeen pelataan yksi kausi merkityksettömiä pelejä mestiksessä. Jos seuran talous ei kaadu välikauden aikana niin ei sitten milloinkaan. Ketä vittu oikeasti kiinnostaa koko kauden mittaiset merkityksettömät pelit? Toisaalta voidaan kysyä, että uskooko joku ihan oikeasti liigan tai jääkiekkoliiton lupauksiin?
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Täällä on niin paljon tarinaa että ehkä tulee toistoa eli jos spora nostetaan tammikuussa niin ne voi läpsytellä loppukauden. Jos mestiksen voittaja on muu kun sport ja kelpaa liigalle niin ne voi sitten läpsytellä yhden kokonaisen kauden nousua odottaessa? WTF
 

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
No vittu jo luvattiin kyllä sillä ehdolla, että nousun jälkeen pelataan yksi kausi merkityksettömiä pelejä mestiksessä. Jos seuran talous ei kaadu välikauden aikana niin ei sitten milloinkaan. Ketä vittu oikeasti kiinnostaa koko kauden mittaiset merkityksettömät pelit? Toisaalta voidaan kysyä, että uskooko joku ihan oikeasti liigan tai jääkiekkoliiton lupauksiin?

Juurikin tämä, jo valmiiksi todella haastavissa oloissa operoiva joukkue onnistuu kuin ihmeen kaupalla saavuttamaan liigapaikan. Seuraavan kauden pelaatkin sitten mahdottomissa oloissa, vain jotta sinulle päästään toteamaan ettei sulla ookaan enää fyrkkaa pelata liigaa, tai mitään muutakaan sarjaa. Yleisöä kun harvemmin nappaa muutenkaan katsella täysin merkityksettömiä pelejä, mikä on lopputulos kun koko kausi on täysin merkityksetön?
 

Rocco

Jäsen
Hyi vittu. Oikeasti. Lopetan kotimaisen jääkiekon katsomisen tasan tarkkaan tähän paikkaan. Ei vaan vittu voi olla totta! Hävettää ja vituttaa.

Heti kun uutiset alkoivat aikanaan tippua julkisuuteen, kaikki on mennyt juuri kuten ennustin. Ei vaan voi tehdä kukaan näin idioottimaista päätöstä!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Ei vaan pysty käsittää miten liigan johtoporras pystyy tekemään näin uskomattoman paskan päätöksen ja omalla toiminnallaan pahimmassa tapauksessa tappamaan koko suomalaisen jääkiekkoilun. Eikö ne siellä tajua, että Suomessa ei vaan ole tarpeeksi laadukkaita pelaajia 16 joukkueen sarjaan. Liigan taso tulee riippumaan huomattavasti jatkossa ja Mestiksestä tulee puhdas farmisarja jos sitä nyt ylipäätään kukaan pystyy taloudellisesti enää muutaman vuoden päästä pelaamaan.

Urheilullisuutta ollaan huudeltu mut mitä helvetin urheilullisuutta tässä on. Vaikka satut voittamaan Mestiksen niin sitten vuosi läpsytellään tyhjille katsomoille 3-divaritason pelaajilla.. Tässä on tulos kun ei osata ajatella kuin omaa parasta. Varmasti liigan sikariosasto tälläkin hetkellä tyytyväisenä istuu saunaillassa ja taputtaa kavereita olalle, että miten hyvä päätös tuli taas tehtyä. Uskomatonta miten liigan päättäjät pystyy kerta toisensa jälkeen munaamaan aina vaan pahemmin asiat.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
...minä taas uskon KooKoon pelaavan Liigassa 2-3 vuoden sisällä.

Tietysti ironista, että minä Ässä-fanina uskon tähän ja sinä KooKoo-fanina uskot romahdukseen ;)

Edellisellä kerralla kun liiga suljettiin, KooKoon toiminta hiipui ja oli lähellä ettei koko seuran edustusjoukkuetta lopetettu. Korisliigan Kouvot pyyhki suljetun liigan aikana KooKoolla lattiaa. Nyt KooKoo on ollut useana vuotena kaupungin ykköspuheenaihe ja suosituin joukkue yleisömäärillä ja kaikilla mittareilla mitattuna vaikka Kouvolassa on kolme pääsarjajoukkuetta Kouvot, KPL ja MyPa. Nyt tottakai niin koripallon, pesäpallon ja jalkapallon parissa varmasti hykerrellään, kun jääkiekon kattojärjestöt likaavat omaa pesää ja laittavat oman lajiliiton seuralle kapuloita rattaisiin. KooKoo ei kauaa tule olemaan enää Kouvolan suosituin joukkue yleisömäärissä, valitettavasti.
 

Vaihtorotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
No jos ei anota, niin joku toinen sen paikan nappaa. Lopettakaa nyt tämä puuhastelu ja siirtäkää vaikka Hietalahden remonttia.
Eihän Hiltunen tietenkään sitä myönnä, että kaikki on tulevan liigapaikan osalta ollut selvää jo pidemmän aikaa, vaan antaa tietoisesti sellaisen kuvan, että kaikki ehdokkaat ovat vielä samalla viivalla.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Turun Sanomien mukaan Sport harkitsee edelleen, voiko se ylipäätään anoa Liigapaikkaa näin nopealla aikataululla. Tää vielä oo kirkossakuulutettu. Ei ainakaan meidän osalta.

Vaikka tuskin pitää paikkaansa, niin olisihan se melkoinen "pitäisikö itkeä vai nauraa" tapaus, jos lanseerataan the nousukausi ja kasataan kova joukkue, mutta huomataankin, että eihän me voidakaan nousta.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt nostetaan Sport liigaan, ja ensi kaudella voidaan hieman tarkastella ja kiristään liiganousun kriteerejä. Noin se varmaan tulee menemään, eikä liigaa haluta paisuttaa 16 joukkueen sarjaksi. Helppohan noita päätöksiä on muuttaa kesken kauden.

Ainut toivo on, että liigasta tulee 16 joukkueen sarja, jonka jälkeen karsinnat otetaan jollain muotoa takaisin. Toisaalta 16 joukkueen sarja on suoraansanoen täyttä idiotismia.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eihän Hiltunen tietenkään sitä myönnä, että kaikki on tulevan liigapaikan osalta ollut selvää jo pidemmän aikaa, vaan antaa tietoisesti sellaisen kuvan, että kaikki ehdokkaat ovat vielä samalla viivalla.

Joo saunakabinatetissa istutaan jo paskat housussa peläten, että meinaako ne oikeasti lopettaa jääkiekon seuraamisen ja siinä samassa Kal€ ja kumppanit laittavatkin selänpesijä Hiltusen tuomaan ilmoille tämän uutisen, että ei tämä nyt olekaan varmaa. Voi helvetti mitä paskaa.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Minulle ei aukea mihin koko liigaa edes tarvitaan? Sehän on vain yksi toimittajankin osuvasti nimittämä show paini-sarja. Antaa vaasalaisten huorata itsensä sinne, jos se tekee heidät onnelliseksi, vaikka vähän likainen olo jäisikin.

Suomen mestaruus ratkotaan edelleen siinä korkeimmalla tasolla, johon urheilullisesti on mahdollista nousta ja se ei tulevaisuudessakaan ole liiga.

Jos haluaisi tehdä asiat niin kuin ne kuuluu tehdä, pitäisi tämän kauden jälkeen pudottaa liigan joukkuemäärä kymmeneen ja sama Mestiksessä. Tai mikä vitun "Hiphurraa" sen nimeksi sitten tulevaisuudessa tuleekaan.

Toinen puoli minusta on hyvin välinpitämätön päätöksen suhteen, sillä en ole ennenkään seurannut tuota panoksetonta hyväveli sarjaa. Hetken vain näytti siltä, että halutaan kehittää kansallista jääkiekkoa ja sarjatoimintaa ja se ottaa päähän kun ei niin ollutkaan. Todennäköisesti muutaman vuoden sisällä tulee liigaan ensimmäinen joukkue, jossa keski-ikä on 35 ja Suomen kansalaisuus on yhdellä, kakkosmolarilla. Jääkiekon Kummolakisoissa Suomi karsii paikastaan A-sarjassa jne…

Aion kyllä jatkossakin käydä katsomassa Mestistä, mutta voisin nuo kabineteissa poskeen ottavien matsit jättää väliin.

Toivon totisesti, että lähitulevaisuudessa saadaan joku oikeasti urheilullinen sarja pohjoismaihin.

Hyi hitto, kun kuvottaa tuollainen toiminta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Edellisellä kerralla kun liiga suljettiin, KooKoon toiminta hiipui ja oli lähellä ettei koko seuran edustusjoukkuetta lopetettu...

Tilanne nyt on varsin erilainen, hurjimmissa huhuissa KooKoo lunastaa liigapaikkansa jo 2014 keväällä.

Liigan sulkeutuminen ei tällä kertaa ole sama asia, etenkään KooKoon, Jukurien, Sportin tai TUTOn näkövinkkelistä.

Pelaamalla kortit oikein nähdään Kouvolassa liigakiekkoa seuraavan parin vuoden sisällä.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
...minä taas uskon KooKoon pelaavan Liigassa 2-3 vuoden sisällä.

Tietysti ironista, että minä Ässä-fanina uskon tähän ja sinä KooKoo-fanina uskot romahdukseen ;)

Lyhytpä on muisti: KooKoo lopettaa edustusjoukkueensa - MESTIS - 18.03.2005 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Osaltaan KooKoon päätä upotti pinnan alle myös nykyinen huippujääkiekon sarjajärjestelmä. Kouvolalaisten syksyllä ehdottama Ruotsin mallin mukainen SM-liigan ja Mestiksen välisarja ei saanut ylemmiltä tahoilta vastakaikua, eikä seura ollut halukas jatkamaan nykymuotoisessa Mestiksessä.
 

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
Tilanne nyt on varsin erilainen, hurjimmissa huhuissa KooKoo lunastaa liigapaikkansa jo 2014 keväällä.

Liigan sulkeutuminen ei tällä kertaa ole sama asia, etenkään KooKoon, Jukurien, Sportin tai TUTOn näkövinkkelistä.

Pelaamalla kortit oikein nähdään Kouvolassa liigakiekkoa seuraavan parin vuoden sisällä.

Taikka sitten ei. Kuinka moni on oikeasti niin sinisilmäinen (tai yksinkertainen), että uskoo puheisiin liigan laajenemisesta 16 joukkueen sarjaksi?
 

Jindebyne

Jäsen
Oli mikä jengi tahansa, jokainen sen paikan vastaan ottaa, jos se kohdalle sattuu. En siitä seuraa syytä, vaan päättäjiä pelkästään. Nämä ovat säännöt ja jos taustat on laitettu kuntoon, niin se jengi sitten nousee.

Tarkennuksena aiempaan viestiini; tottakai jokainen jengi tuon nousun ottaa, mikäli sellaista tarjotaan. Nousemisen yksityiskohdat eivät olekaan seuran vika, enkä näin ollen katso esim. Sportia kieroon tästä, vaan tätä systeemiä, jossa nousu/karsinnat vedettiin täydellisesti kölin alle.

Toimivat karsinnat (lue karsintasarja) olisi playoffien ohella kiimaisinta suomalaisessa kiekossa, mutta nyt halutaankin vaan nimi paperiin ja lisenssimaksut tilille.

Tappaahan tämä uusi malli mielenkiintoa varmasti jo Mestistä seuraavilta kannattajilta? Kärjistettynä urheilullinen menestys on aivan samantekevää, jos saunassa ei pestä oikean kaverin selkää.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Liigan sulkeutuminen ei tällä kertaa ole sama asia, etenkään KooKoon, Jukurien, Sportin tai TUTOn näkövinkkelistä.

Nythän on niin, ettei sellainen turha panokseton lätkyttely kiinnosta. Meilläpäin on Raision rajallakin yksi helvetin iso halli lähes käyttämättömänä, kun ei ketään kiinnosta mitä siellä tapahtuu. Joku muukalaislegioona käy kerran- pari viikossa surffailemassa panoksettaman matsin ja ottamassa käkeen joltain, joka haluaisi olla muualla… Parasta mitä Suomen jääkiekolle voisi tapahtua olisi koko liigan lopettaminen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Taikka sitten ei. Kuinka moni on oikeasti niin sinisilmäinen (tai yksinkertainen), että uskoo puheisiin liigan laajenemisesta 16 joukkueen sarjaksi?

hiinä ja hiinä, että uskonko.

Uskon kyllä tietyin reunaehdoin. Jos talous on kunnossa, niin mikä ettei.

Sport nousee aika saletisti vuoden, parin sisällä, kaksi muuta paikkaa on jaossa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
No laitetaan nyt tännekin:

Okei, selittäkääs nyt että miten tämä vaikuttaa siihen että mestis ja liiga on pilalla?

Siis Liigaan on voinut vähän väliä esim. nousta joku mestisjengi joka voittaa karsinnat. No jostain kumman syystä Kärpät joskus yli 10 vuotta sitten on viimeisin tempun toteuttanut?

Onhan se ihan selvä juttu että Jokereiden tilalle tarvittiin joku porukka ja sieltä on pakko ottaa tilalle organisaatio joka ei mene yhden liigakauden jälkeen konkkaan. Ja näitä seuroja taitaa olla oikeastaan tällä hetkellä vaan se Sport ja sitten varmaan TuTo (toki voi olla muitakin).

Pelillisesti se jengi sitten tulee nousemaan (tai sitten ei) jollain aikavälillä sen jälkeen kun sinne saadaan jotain muitakin kuin mestistason pelaajia. Jokainen tietää, että mestiksen ja liigan tasoero on edelleen niin iso ettei nyt (vaikka varmaan mestisjoukkueiden kannattajat niin toivovat ja se olisi allekirjoittaneenkin mielestä ihan kiva niin) voida sanoa että pitkässä kaudessa vaikka se sport tai tuto löytyisi sarjataulukossa mistään muualta kuin pohjalta. Että ei sillä perusteella nyt voi mitään mestisksen hautajaisia ruveta suunnittelemaan.

Ja miten liiga menee pilalle? Se laajenee, voivoi sentään. Saadaan pääsarjatason kiekkoa laajemmalle koko maahan ja sitten se liiga on suljettu. Ei voi toimia... kuten myöskään mikään muu suljettu sarja.

Kyllä suomikiekko valitettavasti elää aikalailla liigasta ja maajoukkueesta. Joku mestiskiekon merkitys on ihan luokkaa chickenshit suomalaiselle kiekkokulttuurille, siinä kilometrin päässä naisten liigasta ja Suomi-sarjasta ja saman verran matkaa liigaan lukuunottamatta muutamia poikkeusseuroja.

Että sori nyt vaan kaikille jotka tästä loukkaantuu, mutta totuus nyt on vaan tää.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Olihan jotain tällaista jo syksyllä pelättävissä, kun uutisoitiin liigakarsintojen poistumisesta. Paska haisi voimakkaasti, ja lapsenuskoiset puheet kaikkien aikojen Mestis-kaudesta herättivät lähinnä surkuhupaisia fiiliksiä. Silti sitä pohjimmiltaan kuitenkin toivoi, että jotain järkeä tähän hommaan saataisiin.

Mutta ei sitten näköjään. Kyllä tässä nyt on todella tehokkaasti tapettu toiseksi korkeimmalta sarjatasolta ne unelmat - eli se juttu, minkä takia kait tätä lajia suurin osa Mestis-seurojen kannattajistakin jaksaa vuodesta toiseen seurata.

2000-luvun alussa liiga suljettiin jo kerran, ja kun se lopulta saatiin taas avoimeksi, niin karsintojen palauttamista pitivät lähes kaikki hyvänä juttuna. Nyt tämä taistelu sitten valui lopullisesti vessanpöntöstä alas, mutta liigan täydellisen omahyväinen kultapossukerho sen kuin porskuttaa. Eivätkä paskiaiset osaa edes hävetä.

Kaikkein kovimmin tämä säälittävä päätös iskenee Jokipoikien kaltaisiin "väliinputoajaseuroihin". Perinteitä on, junnutyö kohtuullisen hyvää ja hallikin edes jossain määrin ok, mutta vain rahaa puuttuu. Kieltämättä fiilis on nyt se, että ei ehkä enää kovin paljoa harmittaisi, vaikka Jokipojat menisi konkurssiin ja pelaisi sitten tulevaisuudessa Suomi-sarjan tasolla lähinnä omista junnuista koostuvalla joukkueella 700 katsojan edessä. Melkein enemmän se voisi kiinnostaa kuin tämä tuleva paska, missä Mestis lienee entistä enemmän vain pelkkä tyhjänpäiväinen liigajengien farmisarja.
 

the karpov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Turun Sanomien mukaan Sport harkitsee edelleen, voiko se ylipäätään anoa Liigapaikkaa näin nopealla aikataululla. Tää vielä oo kirkossakuulutettu. Ei ainakaan meidän osalta.

Lähde: Sport miettii vielä nousun hakemista - Jääkiekko - Turun Sanomat

Nyt pitäisi tosin tietää, kuka vittu on Harri Hiltunen :)


Aivan uskomatonta kusetusta. Tämä Hiltunen suoltaa niin paljon paskaa suustaan että perseeseen ei jää mitään. Siis: tämä Sportin nousu on Hiltusen tiedossa ollut jo kauden alusta alkaen. Koko kauden ajan hän on pitänyt vain pokkaansa ja selitellyt joutavia. Tämä yllä oleva sekä Pohjalaisen hallia koskeva kommentti on vain ja ainoastaan painostusta Vaasan kaupungin johdolle että halli kuntoon ja heti tai ei muka päästä liigaan. Heh Heh. Ei saatana tätä urheilun raiskausta.

Ja kyllä, uskon että KooKoo pelaa liigaa muutaman vuoden sisällä, mutta pahaa tekee mitä tämä tohelointi tekee Suomen jääkiekolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös