Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 047 214
  • 5 672

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vähän asian vierestä kysysin kuitenkin jos mestistä vielä pelataan ensi kaudella,montako joukkuetta sarjassa pelaa?
Miten siis karsinnat mestikseen tulisi järjestää?

Eikös sitä 10 joukkueella jatketa. Yksi nousee ja yksi putoaa. Pari viimeistä karsiin Suomi-sarjan kahta parasta vastaan ja voittajat ratkaisee keskenään kumpi jatkaa Mestiksessä. Jatkosta ei vielä ole tietoa, mutta jatkunee samantyyppisenä.
 

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
En varsinaisesti tähän keskusteluun osaa osallistua, mutta tuli vain mieleen kysymys. Joku mainitsi, että on valtavan noloa, jos uusi joukkue ei pärjää Liigassa ja menee konkurssiin... Miksi se on niin valtavan "noloa"? Ei minua jääkiekon kuluttajana ainakaan kansainvälisesti edes paljoa kiinnosta vaikka Ruotsin Liigassa tai Änärissä jokin jengi menee konkkaan... puhumattakaan KHL:stä jossa melkein odotan joukkueiden konkursseja.
Konkurssissa toki moni ihminen saattaa jäädä työttömäksi, mutta jokunen ihminen saattaa saada uuden työpaikan.

Mikäli minulta kysyttäisiin, voisi liigakriteerit heittää mäkeen ja ne vaihdettaisiin lähinnä suosituksiksi. Nousija nousee omalla riskillä, eikä tarvitse välittää muista liigajoukkueista tai Liigasta. Suomen jääkiekkoliitto tukee jokaista Mestis-mestaria/nousijaa tietyllä summalla, jonka joukkue voi joko katsoa riittävän olosuhteiden parantamiseen tai sitten ei, jos ne suositukset eivät seuran mielestä täyty. Kyseinen raha on tarkoitettu nimenomaan olosuhteiden parantamiseen, eikä pelaajahankintoihin. Yksi joukkue voi vastaanottaa palkinnon vain kerran viidessä vuodessa, vaikka tulisi jojoilua Mestiksen ja Liigan välille. Jääkiekkoliitto myös palkitsee nykyisen Mestis-voittajan, kuten joka vuosi tällä nykyisellä palkinnolla, jonka se voi pistää muuhun käyttöön, kuten pelaajahankintoihin. Toki maailmalla löydetään tommoisille palkintorahoille parempaakin käyttöä, mutta tommoiset olosuhteiden parantamisporkkanat saattavat jopa pelastaa koko maakunnan kiekkoilun joissain paikoissa ja ansaittuja rahojahan ne olisi.

Jos ihan kuka tahansa, vaikka Heinolan Peliitat voittaisi Mestiksen, he voisivat siis itse päättää nousustaan. Vaikka halli ei täyttäisikään ns. liiga-kriteerejä ja 95% peleistä Liigassa päättyisi Peliittojen tappioon, sen lisäksi vielä kausi päättyy konkurssiin. Se oli silti heidän oma päätöksensä kokeilla. Tämän jälkeen heiltä jää siis paikka liigassa avoimeksi, jonka jokin Mestis-joukkue täyttää ja vastavuoroisesti, jokin Suomi-sarjan joukkue täyttää avoimen Mestis-paikan ja siihen joukkueeseen tulee taas uusia työntekijöitä ja ehkä jopa työntekijöitä konkurssiin kärsineestä Peliitoista, jotka hakevat uutta nousua kakkosdivarista... Ainakin olosuhteet ovat kohentuneet hallilla.

Toki sain ajatuksen omasta joukkueestani, mutta tiedän toki realiteetit ja kotikylässäni ei todennäköisesti edes otettaisi vastaan liigapaikkaa, vaikka Mestis voitettaisiin, sillä taloudellinen tilanne ei ainakaan tällä hetkellä salli rahan heittämistä kaivoon. Karsinnat olisi toki kiva pelata ja sen voitettuaan Hokki voisi vaikka myydä Mestiksen hopeamitalistille tai karsinnat hävinneelle Liiga-joukkueelle ihan oikeasti urheilullisesti ansaitun liigapaikan.
Liigapaikan hävinneellä voisi olla etuoikeus ostaa liigapaikka ennaltamäärättyyn summaan.

Noh... utopiaahan tämäkin on kaikkine palkintorahoineen ja merkittäviäkin heikkouksia löytyy, joten hieman pitäisi hioa. En tiedä tarkkaan mitä liigapaikan vastaanottaminen vaatii ja miten toiminnan pitää kehittyä, jotta nousija ei ole aivan pulassa heti ensimmäisellä kaudellaan, mutta pieni joukkue tuskin ottaisi sellaista riskiä ja jatkaisi mieluusti puoli-amatöörisarjassa. Häviäjiä on ne joukkueet ja niiden kannattajat, jotka ottaa riskit ja menee konkurssiin. Tosin he saivat elää liiga-unelmaa hetken aikaa. Muita häviäjiä en nyt keksi. Liigakriteerit tuntuvat mielestäni enemmänkin hyysäykseltä, että varmistetaan että liigassa pärjätään. Mitä väliä vaikka ei pärjäisi? Se saattaisi jollain logiikalla tasoittaa Mestiksen ja Liigan tasoeroa. Tai ainakin Liigan huonoimpien ja Mestiksen parhaiden.
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuli vaan mieleen, että kun kerran Tomek Valtonen tulee Jokereista Sportin valmentajaksi, niin ettei vain nuo eiliset huhut olisi lähteneet Jokereiden leiristä? Juha Lind eilisellä yle;n kiekkokierroksella tuntui olevan tosi hyvin perillä Sportin sisäisistäkin asioista. Lindin "jokeriuden" tietää kaikki. Mistä sitten Lind olisi noita "sisäpiirijuttuja" kuullut? Kukas Lindin vanha pelikaveri (ex-Jokeri) valmensi Sportia ja taitaa olla osakaskin... eikö ole varsin mahdollinen skenaario? KHL-farmi Vaasaan tähtäimessä? (vaasalaiset tietysti tuon tyrmää, mutta muut?)
 

Dimebag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Sport
Hyi prkl. Näin kirjoitin viime viikolla Jokeri-osioon.

"Onneksi päästään eroon viimeistään kauden lopulla Jokereitten tämän hetkisestä pahimmasta syövästä eli Tomek "tiedäks kuka mä oon lappuliisaa pataan" Valtosesta. Ei helvetti, siinä on vasta huono valmentaja. Onneksi olkoon sille joukkueelle joka hänet ensi vuonna palkkaa ja lyö kätensä paskaan tässä toivottomassa tapauksessa."

Pieni hinta kumminkin siitä, että päästään eroon tästä puuhastelija liigasta.
Se olisi lottovoitto olla Jokereitten farmi liigassa. Ai että mä nautin. Jonkun kyllä pitää varottaa lappuliisoja Mad-Tomek Valtosesta. Jotenkin mulle tuo suurta tyydytystä, että ollaan näin paljon edellä jukureita, kookoota sekä tutoa.

Ensi vuonna liigakiekko putoaa Kuparisaaressa eikä ketään kiinnosta miten noustiin. Paitsi ehkä jotain susirajalla haja-asutusalueella asuvaa mikkeliläistä ja se ei kiinnosta ketään.

Alkais jo elämäni kiekkokausi 2014-2015.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Se olisi lottovoitto olla Jokereitten farmi liigassa.

Vaasalaiset ovat iät ajat olleet täällä suurimpia farmipelleilyjen vihaajia. Nyt JOS (huom, JOS) se osuukin omalle kohdalle, niin se on lottovoitto? Itsenäinen Vaasan Sport olisi sen jälkeen hauras muisto vain. Jokerit sanelisi kaikki ehdot valmennusta myöten, ja ketkä pelaa ja milloin pelaa. Farmi on farmi oli sarjataso mikä tahansa. Vielä kerran painotan sanaa JOS.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jotenkin mulle tuo suurta tyydytystä, että ollaan näin paljon edellä jukureita, kookoota sekä tutoa.

Tarkoitatko että olette edellä valmentajassa? Kookoohan taitaa ensi kauden pelata ilman valmentajaa kun mitään ei ole ilmoitettu kuka Jupen jälkeen tulee ruoriin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TuTo
Ensi vuonna liigakiekko putoaa Kuparisaaressa eikä ketään kiinnosta miten noustiin. Paitsi ehkä jotain susirajalla haja-asutusalueella asuvaa mikkeliläistä ja se ei kiinnosta ketään.

Alkais jo elämäni kiekkokausi 2014-2015.

Jos voitatte Mestiksen niin terve menoa, olette liigapaikkanne ansainneet. Jos taas ette voita niin sitten katsotaan mitä on päätetty, ovatko kabinettipäätökset ohittaneet kilpailulliset näkökulmat, ts. ampuuko jääkiekko itseään päähän isolla pyssyllä.

Ihanaa tämä Sport-fanien varmuus liigapaikasta. Toivottavasti pelaajatkin leijuvat, vaikka ensi keskiviikkona kun TuTo tulee kylään.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ihanaa tämä Sport-fanien varmuus liigapaikasta. Toivottavasti pelaajatkin leijuvat, vaikka ensi keskiviikkona kun TuTo tulee kylään.

Hiljainen myötähäpeä noita Dimebagin kirjoituksia kohtaan. Täällä ei ole kukaan muu kuin em. kirjoittaja varma mistään liigapaikasta. Ja eihän se sitä ole, suurin osa tietää sen itsekin. Mahdollinen nousija ratkaistaan keväällä (toivon, että pelaamalla) ja silloinkin vain ratkaistaan mahdollinen halukas nousemaan. Sen jälkeen kultapossukerho ratkaisee onko voittajaehdokas kykeneväinen sarjaan.

Sitä ennen kultapossukerho saattaa milloin tahansa lakaista maton kaikkien Mestis-jengien alta. Myös jo tehdyt päätökset on yhtä helppo kumota kuin kossu kurkkuun liigahallituksen saunaillassa.

Nämä iltapaskan uutiset ovat vajonneet Seiskan tasolle ja Sportin mustamaalaus on järjetöntä. Nimetöntä lähdettä käyttävä lehti nojaa itsensä mukaan "sisäpiiriin", mutta tätä media ei halua paljastaa. Kertoo paljon kyseisen lehden suoraselkäisyydestä. Kukaan ei ole vahvistanut uutisia todeksi mistään virallisesta tahosta. Silti tuulipukukansaan uppoaa kuin rusina pullaan.
 

Dimebag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Sport
Sportin mustamaalaus on järjetöntä.

En ymmärrä kenen mielestä tämä on mustamaalausta Sporttia kohtaan. Kyllä taas on tullut selväksi, että pelkkää positiivista julkisuutta tämä on. Sport kiinnostaa taas yrityksiä ja yleisöä enemmän. Myös pelaajia, jotka haluavat pelata ensi vuonna liigaa. Sportilla on nyt imua tämän uutisoinnin takia. Jess.

Toivakka yritti kusta meidän pakkiimme, mutta kääntyikin Sportin eduksi.

Tästä uutisoinnista tuli taas selkeästi ilmi, että Sport on yksi kiinnostavimmista urheiluseuroista koko Suomessa. Miksi ei "kultapossukerho" haluaisi meitä liigaan? Olemme paljon suurempia mitä tämä liiga. Jukurit, Kookoo, Tuto ym. ei vain herätä mitään tunnetta kenessäkään jääkiekon seuraajassa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jotain rajaa tuon provojunan ohjaamiseen nyt kuitenkin: mitään ja kenessäkään... Sanoisin nyt kuitenkin, että nuo mainitsemasi joukkueet saattavat myös kiinnostaa, mikä tahansa uusi joukkue on aikansa liigassa kiinnostava. Se miten sen kiinnostavuuden saa kestämään on sitten oma juttunsa. Toki totta, että Sportilla on brändiä ja tunnettavuutta mm. Ässät-sarjan kautta mukavasti olemassa.

Ja edelleen, en ole Toivakasta koskaan järin pitänyt, mutta sieltäkö tämä nyt on varmasti vuotanut? Entä se mahdollisuus, että vuotaja oliskin Jokeri-leiristä Valtonen yhteyden kautta? Mutta joo tämä meni nyt siihen, että osoitellaan sormilla jotain tahoa, mieluummin keskityttäisiin siihen että nousu ylipäätään jollekin tapahtuisi ja jäljelle jäävillä seuroilla olisi mahdollisuus jatkaa tavoitteellista toimintaa.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nämä iltapaskan uutiset ovat vajonneet Seiskan tasolle ja Sportin mustamaalaus on järjetöntä. Nimetöntä lähdettä käyttävä lehti nojaa itsensä mukaan "sisäpiiriin", mutta tätä media ei halua paljastaa. Kertoo paljon kyseisen lehden suoraselkäisyydestä. Kukaan ei ole vahvistanut uutisia todeksi mistään virallisesta tahosta. Silti tuulipukukansaan uppoaa kuin rusina pullaan.

Eiköhän IS ja Yle ole kuitenkin kohtuullisen luotettavat tietolähteet tässä asiassa. Toki uutinen on Sportin kannalta kiusallinen, mutta toisaalta hyvä kun tuli ilmi. Ehkä sillä on vielä vaikutusta asian lopputulemaan ja jos näin on, niin kiitokset sisäpiiriläiselle joka asian nosti esiin. Motiiveista riippumatta.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Eiköhän IS ja Yle ole kuitenkin kohtuullisen luotettavat tietolähteet tässä asiassa. Toki uutinen on Sportin kannalta kiusallinen, mutta toisaalta hyvä kun tuli ilmi. Ehkä sillä on vielä vaikutusta asian lopputulemaan ja jos näin on, niin kiitokset sisäpiiriläiselle joka asian nosti esiin. Motiiveista riippumatta.
Kuten kirjoitin jo tuonne Sportin puolellekin asiasta, niin itselle olisi kaikkein mielenkiintoisinta oikeasti saada julki tuo "sisäpiirilähde". Voisi edes hiukan arvioida joltain kantilta näiden juttujen todenperäisyyttä kun hieman kuitenkin kiinnostaa. Loppujen lopuksi itsellekin olisi ihan sama kuka sieltä henkilönä paljastuisi, Toivakka, Törmänen tai naapurin masa, mutta se antaisi mahdollisuuden ainakin suht puolueettomaan tarkasteluun.

Toki tiedän että toiveeni on turha, mutta luottamus on mennyt suomalaiseen mediaan täysin. Oli kyse urheilusta tai mistä aihepiiristä tahansa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Koko tämä uutisointi on paljon melua tyhjästä.

Hyvin on silti onnistuttu, palstalla samaa keskustelua käydään useassa eri ketjussa.

Eiköhän kevät näytä, missä mennään.

Itse uskon Sportin nousevan Liigaan, mikäli voittaa mestaruuden. Mikäli ei voita, vaan Jukurit tai vaikka KooKoo voittaa, niin Sport ei nouse.

Mielenkiintoiseksi menee sitten siinä vaiheessa, jos mikään näistä kestosuosikeista ei voita, sillä Liigaan pitäisi joku joukkue nostaa. Siis sellainen joukkue, jolla taloudelliset resurssit ovat edes auttavasti mahdollista nostaa Liigan vaatimalle tasolle.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ensinnäkin PITÄÄKÖ kenenkään edes nousta Jokereiden tilalle, ja mihin tämä PITÄÄ oikein perustuu, parillinen määrä joukkueitako ja kattia kanssa, eihän ne nytkään pelaa kuin muutaman hassun seitsemän pelin kierroksen, pelejä on tiputeltu miten sattuu pitkin viikkoa, ollaan hirveässä otteluruuhkassa ja sitten huilitaan jopa koomisella tavalla.

Jos katsotaan että Liiga vaatii yhden joukkueen mestiksestä niin tapahtukoot se nousu urheilullisesti ja myös siten että pelaavat vähintäänkin sen 60 runkosarjan ottelua. Eikä missään tapauksessa mikään pelkkä urheilullisuus saa olla kriteeninä. Jos kerta pelataan ammattilais sarjaa niin talouskin pitää olla kunnossa. Muistaako kukaan miten kävi pari vuotta sitten mestiksessä Kiekko Laser nousi urheilullisesti sarjaan, Kärpät tekohengitti pari kuukautta ja homma jäi kesken. Missä lieneen koko Laser tätä nykyä? En halua missään nimessä Liigan kokea tätä samaa.
Ja onko tuo ns uutisankka mikä on liigan tiedotteella ammuttu alas sittenkään ankka. Ettei nyt kuitenkin jotani perää.

Siitä onko joku Sport liian suuri mestikseen ja Jokerit liigaan on huvittavinta paskaa mitä täältä on saanut lukea. Tuntuvat tämä kaksikko hallitsevan näitä sarjoja mennen tullen viime vuosina ettei mitään rajaa... vai miten se nyt olikaan.
Mutta eiköhän se Sport ole se joukkue mikä siellä kenties tulisi jotenkin konttaamalla selviävän Jokerien ja veli venäläisen avustuksella. TuTo on automaattisesti pois laskuista Ei turkuun mahdu kahta liiga seuraa sehän on jos nähtykin. Mikkelissä ei taas riitä yleisöä eikä yrityspohjaa viemään sarjaa läpi, jos ei sinne sitten saada Jokerit avustusta. KooKoolla nyt hivenen paremman edellytykset mutta riittääkö urheilillisuus kumminkaan... Jokipojilla vähän samat lähtökohdat kuin Jukureilla ja onko edes haluakaan lähteä pelleilemään.
Eli Hoitakoot Sport pelillisesti mestaruuden niin sitten se Jokerien kaipaama farmi liigasta hoituu samalla, ei ilmeisesti ole löytynyt nykyisistä liigaseuroista halukkaita.
Jatkuu sitten tämä Harkimon ja Kummollan liigan pompottelu omien intressien mukaan.
 

makke246

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Mistä näitä mestis-uutisia oikeen on alannut putoilemaan?

MTV Jääkiekko

TUTOn pääomistajat ovat olleet yhteydessä monacolaiseen liikemieheen Marko Sjöblomiin. Sjöblom halutaan mukaan talkoisiin nostamaan TUTO liigaan.

Tuto haluaa yllättäen myös liigaan. Tutolla halli kunnossa, mutta haastetta voi olla saada yleisöä, kun ei tps matsikkaan kiinnosta.

E.Mestis nykyään liigaa enemmän tapetilla :)
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tuton muovikuvioista enemmän kohta alkavassa tulosruudussa, vai mikä sen muoviohjelman nimi nyt nykyään olikaan? Ai niin Liiga-SPORT news tms.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jukureiden ja Mestiksen isoherra Jukka Toivakka kertoi eilen että mitään kassakaappisopimuksia ei ole ja mitään ei ole päätetty. Silti saman seuran urheilujohtaja ei uskalla edes neuvotella valmentajaa kun on vielä epäselvää Sportille luvatuista etuuksista? Mitä vit*ua? Mestiksen hautajaisia aletaan viettämään todennäköisesti joulukuussa 2013.

ESS kirjoitti:
Jukurien urheilujohtaja Tommi Kerttula ei vahvista, mutta ei kielläkään mielenkiintoa Nurmista kohtaan.

- Kartoitamme ehdokkaita, eikä mitään virallisia neuvotteluja ole vielä käyty. Ensin odotamme, mitä Liiga ja Jääkiekkoliitto päättävät nousun suhteen. Jos paikka on korvamerkitty Sportille, niin otamme aikalisän, Kerttula sanoo.

Lähde: Etelä-Suomen sanomat
 

valafeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, S-Kiekko, VPS
Onneksi täällä ei kuitenkaan ole kovin montaa yhtä idioottia, kuin tuo snake 70.
No aina ei voi onnistua mutta onnistuisi edes joskus, siinä toive joulupukille.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
No nythän on alkanut Mestiksen kulisseissa tapahtumaan. HUH HUH! Vai Mestis ei rupea saamaan medianäkyvyyttä. Mitä häh? Nurminen Jukurit, Tomek Sport ja suoraan liigaan tulevalle kaudelle. Tuliskohan Tikkanen vielä takasin Jokipoikiin.
 
Eiköhän tässä nyt käynyt niin että Kummola huutaa jossain toimistossa kuka vittu sen Sportin liigapaikan nyt meni laulamaan julkisuuteen.

Ihan samalla tavalla se oli muistaakseni Kärppien nousun aikaankin että jo Tammikuussa oli aika yleisesti tiedossa että ne nousee kävi miten kävi. Tai no ainakin Lahessa oli, sattuneesta syystä.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Sulla tuntuu Jonne aika usein olevan asiaa Jukurileiriin jostain syystä, mutta tällä kertaa huomiosi on kyllä ihan aiheellinen.

Onko Jukureista keskustelu ja varsinkin negatiivisten asioiden kannalta jotenkin kiellettyä vai mistä moinen huomionosoitus?

Tuo Kerttulan kommentti kertoo mielestäni siitä, että Toivakalla ei ole mitään todellista tietoa Sportille luvatuista asioista.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Miksi vitussa nuo kuvittelee, että tepsun matseissä lähes Turun ulkopuolella, huonojen liikenneyhteyksien päässä, pellon keskellä vallassa oleva yleisökato veisi TuTolta yleisöä, jos TuTo pelaisi liigassa. Ei siihen jumalauta vaikuta Lukonkaan yleisämäärät, tai Kärppien.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös